-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
πονηρος εγω που εκανα μια απλη ερωτηση
γιαυτο δεν παμε μπροστα γιατι ο ελληνας απανταει και κανει οπως τον συμφερει
'Ό Έλληνας', έτσι?!... Όχι εσύ. Εσύ βλέπεις 10 χρόνια μπροστά, και επιλέγεις αυτό που σε συμφέρει μακροπρόθεσμα αντί γι αυτό που σε συμφέρει σήμερα...
προσωπικά δεν πρόκειται να καταγγείλω ποτέ κανέναν μαγαζατορα αν δεν μου κόψει απόδειξη,....είναι δουλειά άλλων αυτά τα πράγματα για αυτό πληρώνοντε όπως και δουλειά τους αν τους φαίνοντε λίγα τα εισοδήματα που δηλώνει κάθε χρόνο να τον ελέγξουν.
'Δουλειά άλλων'. Μάλιστα. Και πώς περιμένεις να την κάνουν? Να βάλουν στον καθένα μας από ένα τσιπάκι για να παρακολουθούν αν κόβει ή όχι αποδείξεις?!...
Με βάση τα γραφόμενά σου αυτό που φαίνεται να αγνοείς (ή να μη σου αρέσει...) είναι ότι κι εσύ είσαι μέρος του κράτους, κι ΕΣΕΝΑ κλέβει αυτός που δε σου κόβει απόδειξη, διότι άσχετα αν εκπίπτει ή όχι από το φορολογητέο σου εισόδημα, τα 'σπασμένα' (που δεν μπήκαν στον κρατικό κουμπαρά) ΚΑΙ ΕΣΥ θα κληθείς να τα πληρώσεις αύριο με μεγαλύτερους φόρους, είτε αυτοί λέγονται 'τέλη κυκλοφορίας' είτε ό,τιδήποτε άλλο. Αν πάει να σε κλέψει ο μαγαζάτορας μη δίνοντάς σου τα σωστά ρέστα, θα κάνεις φασαρία ή θα το αφήσεις να περάσει έτσι? Ή είναι δουλειά κάποιου άλλου να είναι εκεί μπροστά, να σε 'σώσει'?... Το θεωρείς τόσο διαφορετικό το να μη σου κόψει απόδειξη? Γιατί?... Επειδή θα πάρει καιρό να γευτείς τις συνέπειες και θα τις μοιραστείς με άλλους?...
Ε, μπορεί να πήρε καιρό, αλλά εδώ είμαστε τώρα. Κι εδώ θα μείνουμε αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία.
τέλος πάντων εγώ σου είπα ποια είναι η δικαιότερη λύση για να σταματήσει η υποκρισία όλων των χρόνων.ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ
Ο κάθε πολίτης είναι μια 'κατηγορία' από μόνος του, κανείς δεν έχει τα ίδια έσοδα και έξοδα με τον άλλο. Μπορείς να εξηγήσεις πώς αυτό που λες παραπάνω διαφέρει από το ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ (που εξ' ορισμού είναι άδικο αφού σε κρίνει με βάση υποιθετικά και όχι πραγματικά στοιχεία)?..
1.Αν το κράτος εισέπραττε δεδομένο φόρο από μαγαζάτορες ποσώς θα το απασχολούσε αν κόβει ο άλλος ή όχι απόδειξη.Και λέω τους μαγαζάτορες γιατί οι μισθωτοί είναι άλλη κατηγορία.
Και επιμένω να μιλάω για κατηγοριοποίηση διότι όπως σου ξαναείπα με αυτήν κόβοντε και τα νταβατζηλίκια του ΣΔΟΕ και τα λαδώματα και όλα.Αλλά πως θα δικαιολογήσουμε τους εκατοντάδες αργόμισθους που περισσευουν?
2.Οι μισθωτοί και ειδικά οι δημοσιοι υπάλληλοι είναι πολύ εύκολο να φορολογηθούν παίρνεις την μισθολογική τους κατάσταση και κοιτάζεις...για ποια υποθετικά στοιχεία μιλάς λοιπόν?
3.Σε μία περιοχή όπου τα ενοίκια κυμαίνοντε 1000-3000 μπορεί και παραπάνω δεν ανοίγει ο άλλος ούτε μαγαζί ούτε ιατρείο αν δεν τα έχει.Λοιπον επειδή τώρα εσύ αυτά τα θεωρείς απλά ενδείξεις δε σημαίνει ότι δεν ισχυουν κιόλας.Και επειδή όλοι εδώ σε αυτό το κράτος θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας από τη στιγμή που δεν βγαίνει η επιχείρηση ΚΛΕΙΣΙΜΟ.Από τη στιγμή όμως που πληρώνει ενοίκια 1000 ευρω ρέυματα νερό κτλ κτλ σημαίνει ότι έχει κέρδος και μπορεί και συντηρείται αλλιώς κλέβει.Κοινή λογική.
@Italakias εγώ δεν είπα να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου ποσώς με απασχολεί ο κύριος αυτός που άμα του δώσω ένα αμάξι και του πω πήγαινε Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα χαθεί.Είτε είναι αυτός επάνω είτε ο Κωστάκης κανείς τους δεν θα μου δώσει να φάω αν δνε παλέψω μόνος μου.Να μη μας περνάνε και για βλάκες όμως.Να τρέχω εγώ που δουλέυω όλη μέρα σαν μισθωτός να του μαζεύω αποδείξεις για να δικαιολογήσω το ότι είμαι νόμιμος όταν το θέμα μπορούσε εδώ και δεκαετίες να λυθεί με απλές κινήσεις αυτό που κάποιοι θιγόμενοι ονομάζουν τσουβάλιασμα και οι γνωρίζοντες κατηγοριοποίηση.
Όσο για τη μόνιμη επωδό 'ο Γιώργος έχει τη θέληση να συμμαζέψει και να κάνει ' θα του απαντήσω με ένα στίχο του Χρήστου Κυριαζή 'άλλο τι θέλω αλλο τι μπορώ'
Ας ξεκινήσει από το μετερίζι του τους 299 συναδέλφους του με τη σύνταξη στην 8ετια με τα 7000 το μήνα και τα δεκάδες εκτός εδρας και ας αφήσει ήσυχο το αφορολόγητο και τους ανθρωπάκους των 500 ευρώ το μήνα.
Η απόσυρση δεν ήταν καλό μέτρο δε βοήθησε σε τίποτα καταργήθηκε σε μια νύχτα....τώρα θα ξαναεπανέλθει?εδειξε από νωρίς ποιος είναι ο Γιώργος άλλαξε ο Μανωλιος και έβαλε τη σκούφια αλλιώς.
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
1.Αν το κράτος εισέπραττε δεδομένο φόρο από μαγαζάτορες ποσώς θα το απασχολούσε αν κόβει ο άλλος ή όχι απόδειξη.Και λέω τους μαγαζάτορες γιατί οι μισθωτοί είναι άλλη κατηγορία.
So what? To ζητούμενο είναι να μην το απασχολεί 'το κράτος' αν κόβει ή όχι ο άλλος αποδείξεις, και να μη σε βάζει εσένα να τις μαζεύεις, ή να μας φορολογεί όλους ΣΩΣΤΑ, με βάση τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μας έσοδα? Μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο.
Και επιμένω να μιλάω για κατηγοριοποίηση διότι όπως σου ξαναείπα με αυτήν κόβοντε και τα νταβατζηλίκια του ΣΔΟΕ και τα λαδώματα και όλα.Αλλά πως θα δικαιολογήσουμε τους εκατοντάδες αργόμισθους που περισσευουν?
Έχω μια καλύτερη ιδέα. Να μας φορολογούν όλους με βάση το εισόδημα του 'μέσου Έλληνα'. Μην τα κάνουμε πολύπλοκα, αφού θα είναι που θα είναι άδικο το σύστημα. ΜΙΑ κατηγορία για όλους. Ούτε αποδείξεις, ούτε ΣΔΟΕ, ούτε τίποτα. Δε βγαίνεις? Έ, άλλαξε χώρα. Η Ελλάδα δεν είναι για σένα.
2.Οι μισθωτοί και ειδικά οι δημοσιοι υπάλληλοι είναι πολύ εύκολο να φορολογηθούν παίρνεις την μισθολογική τους κατάσταση και κοιτάζεις...για ποια υποθετικά στοιχεία μιλάς λοιπόν?
Να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος προτού απαντήσεις. Που έγραψα ότι τα υποθετικά στοιχεία αναφέρονται σε μισθωτούς και δημ. υπαλλήλους?
3.Σε μία περιοχή όπου τα ενοίκια κυμαίνοντε 1000-3000 μπορεί και παραπάνω δεν ανοίγει ο άλλος ούτε μαγαζί ούτε ιατρείο αν δεν τα έχει.Λοιπον επειδή τώρα εσύ αυτά τα θεωρείς απλά ενδείξεις δε σημαίνει ότι δεν ισχυουν κιόλας.Και επειδή όλοι εδώ σε αυτό το κράτος θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας από τη στιγμή που δεν βγαίνει η επιχείρηση ΚΛΕΙΣΙΜΟ.Από τη στιγμή όμως που πληρώνει ενοίκια 1000 ευρω ρέυματα νερό κτλ κτλ σημαίνει ότι έχει κέρδος και μπορεί και συντηρείται αλλιώς κλέβει.Κοινή λογική
Είδος υπό εξαφάνιση είναι η κοινή λογική.
Δηλαδή 2 μαγαζιά που πληρώνουν το ίδιο ενοίκιο στην ίδια περιοχή θα έχουν και τις ίδιες πωλήσεις, τα ίδια έξοδα (αποθήκες, υπάλληλοι, διαφήμηση, συμβούλοι μάρκετινγκ, κλπ) και τα ίδια καθαρά έσοδα?!... Υποθέτω δεν έχεις την παραμικρή σχέση με το χώρο, σωστά?
Τη διαφορά από το ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ θα μας την πεις?
-
διαβάζω πάντως απο αρκετούς :'να γίνει κάτι', 'να αλλάξουν τα πραγματα' κλπ
αλλα αυτό που δεν διαβάζω απο κανένα είναι πόσο σκοπεύει/θέλει να ξεβολευτεί για να αλλάξουν τα πράγματα
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
So what? To ζητούμενο είναι να μην το απασχολεί 'το κράτος' αν κόβει ή όχι ο άλλος αποδείξεις, και να μη σε βάζει εσένα να τις μαζεύεις, ή να μας φορολογεί όλους ΣΩΣΤΑ, με βάση τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μας έσοδα? Μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο.
Έχω μια καλύτερη ιδέα. Να μας φορολογούν όλους με βάση το εισόδημα του 'μέσου Έλληνα'. Μην τα κάνουμε πολύπλοκα, αφού θα είναι που θα είναι άδικο το σύστημα. ΜΙΑ κατηγορία για όλους. Ούτε αποδείξεις, ούτε ΣΔΟΕ, ούτε τίποτα. Δε βγαίνεις? Έ, άλλαξε χώρα. Η Ελλάδα δεν είναι για σένα.
Να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος προτού απαντήσεις. Που έγραψα ότι τα υποθετικά στοιχεία αναφέρονται σε μισθωτούς και δημ. υπαλλήλους?
3.Σε μία περιοχή όπου τα ενοίκια κυμαίνοντε 1000-3000 μπορεί και παραπάνω δεν ανοίγει ο άλλος ούτε μαγαζί ούτε ιατρείο αν δεν τα έχει.Λοιπον επειδή τώρα εσύ αυτά τα θεωρείς απλά ενδείξεις δε σημαίνει ότι δεν ισχυουν κιόλας.Και επειδή όλοι εδώ σε αυτό το κράτος θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας από τη στιγμή που δεν βγαίνει η επιχείρηση ΚΛΕΙΣΙΜΟ.Από τη στιγμή όμως που πληρώνει ενοίκια 1000 ευρω ρέυματα νερό κτλ κτλ σημαίνει ότι έχει κέρδος και μπορεί και συντηρείται αλλιώς κλέβει.Κοινή λογική
Δηλαδή 2 μαγαζιά που πληρώνουν το ίδιο ενοίκιο στην ίδια περιοχή θα έχουν και τις ίδιες πωλήσεις, τα ίδια έξοδα (αποθήκες, υπάλληλοι, διαφήμηση, συμβούλοι μάρκετινγκ, κλπ) και τα ίδια καθαρά έσοδα?!... Υποθέτω δεν έχεις την παραμικρή σχέση με το χώρο, σωστά?
δεν κάνω και άλλη δουλεια εδώ και καμιά 10αρια ποστ αλλά σου έπεσε φαίνεται βαρύ το μελομακάρονο
ένας ο οποίο έχει μαγαζί στο Κολωνάκι με 1000 ευρώ ενοίκιο και 50 τμ και είναι μόνος του με έναν ο οποίος έχει μαγαζί 150 τμ και 4000 ευρώ ενοίκιο με 4-5 υπαλλήλους μέσα σαφώς και δεν θα φορολογηθούν το ίδο μεγάλε εξυπνάκια.Το πόσο θα πληρώσει ο καθένας θα το ορίσει το κράτος.Αλλά από το να μου δηλώνει εισόδημα 10000 ευρώ το χρόνο όσα βγάζει ένας υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα ο κάθε μεγαλογιατρός και να με κοροιδεύει μπροστά στα μάτια μου του βάζω ένα φόρο να πληρώνει ως κράτος δεδομένο όπως εσύ πληρώνεις τον ΟΤΕ με δεδομένα χρήματα πλέον το δίμηνο για να ειρωνεύεσαι και να ποστάρεις αρλούμπες και ξέρω ότι ως κράτος βρεξει χιονίσει έχω αυτά τα έσοδα τα οποία εάν δεν πληρωθούν ας το κλείσει ο κύριος.Ποσώς λοιπόν θα με απασχολεί αν χτυπιούντε αποδειξεις από τη στιγμή που εγώ το πλαφόν θα το εισπράξω...ε εξυπνάκια δεν είναι καλύτερο από το να ρουφιανεύω τον κάθενα αν μου έδωσε απόδειξη ή το να μπαίνουν μέσαοι εφοριακοί για ελεγχο της πλάκας?
Αν η επιχείρηση εισπράττει μένει αν δεν εισπράττει κλείνει μεγάλε εγώ ετσι ξέρω.
Σαφώς και είδος υπό εξαφάνιση η κοινή λογική στη χώρα που μαγειρεύοντε τα νούμερα από τους λογιστές και οι κλαίοντες μαγαζάτορες που δεν βγαίνουν με το που θα φύγουνε οι κάμερες κυκλοφορούν με το RAV4 των 30.000 ευρώ.Πριν ειρωνευτείς να σκέφτεσαι.
**Ηρέμησε λίγο με τους χαρακτηρισμούς. [mod] **
-
δεν κάνω και άλλη δουλεια εδώ και καμιά 10αρια ποστ αλλά σου έπεσε φαίνεται βαρύ το μελομακάρονο
ένας ο οποίο έχει μαγαζί στο Κολωνάκι με 1000 ευρώ ενοίκιο και 50 τμ και είναι μόνος του με έναν ο οποίος έχει μαγαζί 150 τμ και 4000 ευρώ ενοίκιο με 4-5 υπαλλήλους μέσα σαφώς και δεν θα φορολογηθούν το ίδο μεγάλε εξυπνάκια.Το πόσο θα πληρώσει ο καθένας θα το ορίσει το κράτος.
Καλά, τα διαβάζεις αυτά που σου γράφουν προτού απαντήσεις??!...
Ποια '50τμ και 1000 ευρώ ενοίκιο' vs '150τμ και 4000 ευρώ ενοίκιο'? Άσχετο παράδειγμα, άσε που δεν εξυπηρετεί τη 'λογική' σου, γιατί μπορεί, όσο κι αν δεν το χωράει το μυαλό σου, να έχουν τα ίδια καθαρά έσοδα αυτά τα 2 μαγαζιά που μου παρουσιάζεις. Ανάλογα τι πουλάει ο καθένας και πώς το πουλάει. Από που κι ως που θα τους ορίσεις εσύ πόσα έσοδα πρέπει να έχουν?
Αλλά άλλο σε ρώτησα εγώ και κάνεις την πάπια: 2 μαγαζιά που πληρώνουν το ίδιο ενοίκιο στην ίδια περιοχή, έχουν τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων, και [θες λόγω μάρκετινγκ, θες για οποιοδήποτε άλλο λόγο] το ένα έχει π.χ. 100.000 καθαρά κέρδος και το άλλο 50.000, πώς θα τα φορολογήσεις? Ασχέτως κερδών, το ίδιο και τα 2? Γιατί, επειδή 'ανήκουν στην ίδια κατηγορία'?!
Αν δεις και τα άλλα σχόλια, είναι τελείως παράλογο ένα τέτοιο σύστημα κονσερβοποίησης.
Αλλά από το να μου δηλώνει εισόδημα 10000 ευρώ το χρόνο όσα βγάζει ένας υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα ο κάθε μεγαλογιατρός και να με κοροιδεύει μπροστά στα μάτια μου του βάζω ένα φόρο να πληρώνει ως κράτος δεδομένο όπως εσύ πληρώνεις τον ΟΤΕ με δεδομένα χρήματα πλέον το δίμηνο για να ειρωνεύεσαι και να ποστάρεις αρλούμπες και ξέρω ότι ως κράτος βρεξει χιονίσει έχω αυτά τα έσοδα τα οποία εάν δεν πληρωθούν ας το κλείσει ο κύριος.
Είσαι πολύ μπροστά λέμε.
Καλή φάση αυτό που προτείνεις [ώστε να μη χρειάζεται να ζητάς αποδείξεις και να ελέγχεις αυτούς με τους οποίους έχεις πάρε-δώσε]. Να πει το κράτος 'οι γιατροί θα πληρώνουν φόρο 15.000 το χρόνο, οι δικηγόροι, 12.000 το χρόνο, οι αρχιτέκτονες 10.000 το χρόνο, και πάει λέγοντας. Έτσι, για να ξέρουμε από πριν τι θα εισπράξουμε, μήνας μπει μήνας βγει, ασχέτως πόσο καλά πάνε οι δουλειές του καθενός'. Γαμάτο concept. Κι ας αλλάξει χώρα όποιος δεν βγάζει όσα ορίζει το κράτος ότι πρέπει να βγάζει.
Ποσώς λοιπόν θα με απασχολεί αν χτυπιούντε αποδειξεις από τη στιγμή που εγώ το πλαφόν θα το εισπράξω...ε εξυπνάκια δεν είναι καλύτερο από το να ρουφιανεύω τον κάθενα αν μου έδωσε απόδειξη ή το να μπαίνουν μέσαοι εφοριακοί για ελεγχο της πλάκας?
Ειλικρινά, δε μπορείς να σκεφτείς ΑΠΕΙΡΕΣ περιπτώσεις τίμιων επαγγελματιών που θα αδικηθούν από ένα τόσο γελοίο σύστημα που στηρίζεται όχι σε πραγματικά έσοδα αλλά σε πλαφόν? Θες να σου πω εγώ? Γιατι αν δεν έχεις το μυαλό να τις σκεφτείς από μόνος σου, ευχαρίστως να το κάνω μπας και δεις λίγο παραέξω από το 'πως να μη χρειάζεται να ρουφιανεύεις' (που φαίνεται να είναι το Νο.1 ζητούμενο με βάση αυτά που γράφεις).
κυκλοφορούν με το RAV4 των 30.000 ευρώ. Πριν ειρωνευτείς να σκέφτεσαι.
**Ηρέμησε λίγο με τους χαρακτηρισμούς. [mod] **
Ως γνωστόν οι χαρακτηρισμοί είναι οι αντικαταστάτες των επιχειρημάτων.
-
Επειδή έχω κάνει τα αεροδρόμια 2ο σπίτι μου, απαντάω ετεροχρονισμένα...
Βλέπω αρκετοί συμφώνησαν με αυτά που έγραψα. Θα είναι από τις λίγες φορέςEDDIE_147@ Η μάνα μου 38 χρονών πήρε κανονική σύνταξη, ως μητέρα 3 ανήλικων τέκνων με 16 χρόνια υπηρεσία+2 της σχολής της που μετρήσανε στα συντάξημα. Ήταν προϊσταμένη νοσοκόμα στο Παπανικολάου.
Ο πατέρας μου που δούλεψε μέχρι τα 65+ με πάνω από 45 χρόνια εργασίας(ασφαλισμένα) σε οικοδομικούς κλάδους(ΙΚΑ-ΤΕΒΕ) + 10 χρόνια στο χωριό στα χωράφια παράλληλα με το σχολείο, πήρε σύνταξη 45€ περισσότερα...
Το λιγότερο που του έρχεται όταν ακούει τη μάνα μου να μιλάει για δουλειά, είναι γέλιο.italakias@ το ότι κατηγορώ την πολιτική του Αντρέα, δεν σημαίνει ότι θέλω χούντα. Οικονομικά πάντως οι συνταγματάρχες μας είχαν σε καλύτερη κατάσταση. Ο δε παππούς Καραμανλής ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πρωθυπουργός που έφερε ανάπτηξη στη χώρα μετά τον εμφύλιο. Ο εργαζόμενος είχε την αίσθηση ότι πρέπει να αποδώση στην εργασία του, και δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς. Είχαμε άλλα κακά, αλλά όχι αυτό το χάλι. Ελάχιστα νοικοκυριά ήταν χρεωμένα και από αυτά η συντριπτική πλειοψηφία το έκανε για να αποκτήσει στέγη. Τα κονδύλια της ΕΟΚ που αναφέρεσαι ότι πήραμε(καλύτερα φάγαμε), ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής Καραμανλή για είσοδο στην ΕΟΚ. Αντίθετα με τον Αντρέα(ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο κλπ...). Τα χρήματα όμως τα πήρε, και αντί να εξασφαλίσει την αξιοποίησή τους, έπεισε τον λαο να τα φάει. Λες και οι φράγκοι τρώγαν κουτόχορτο. Ίδιες πολιτικές ακολούθησαν και οι επόμενοι, για αυτό φτάσαμε εδώ.
Αυτά για τη δωρεάν παιδεία ή υγεία, τα ξέρεις ή τα λες στην τύχη;;; Η δεκαετία του 80 ήταν η αρχή της παραπαιδίας(φροντηστήρια-ιδιαίτερα μαθήματα). Και η αρχή για τα φακελάκια των γιατρών. Μέχρι το 81 δεν διαννοούνταν να ζητήσει γιατρός χρήματα σε δημόσιο νοσοκομείο. Κάποιοι δε τενεκέδες με λάδι(κανονικό, όχι δραχμές) επιστρεφόντουσαν πάραυτα, καθώς θεωρούνταν υποβάθμιση της επιστήμης. Όταν άρχισε λοιπόν η διαφθορά από τους πολιτικούς το 80, συνεχίστηκε με ραγδαία εξέλιξη σε όλους τους κλάδους εργασίας. Και φτάσαμε στα χάλια αυτά. Ενδεικτηκά να σου πω ότι σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσ/νίκης, το 1982 προσελήφθησαν 6 κηπουροί(μετανάστες εκ του Πόντου), ενώ το νοσοκομείο ΔΕΝ είχε κήπο... Απέκτησε γύρω στο 85... Πως ύστερα δε θα λαμογέψει ο γιατρός, όταν το ίδιο το κράτος κλέβει;Into-megane@ Αυτό που ζητάς γίνεται εν μέρη με την περαίωση. Εμφανίζεις Χ τζίρο; Ένα ποσοστό του Χ θα το εμφανίσεις για κέρδος. Αλλιώς θα ελεγχθείς.
Ξέρεις τι λαμογιές έχουν γίνει με την περαίωση;;
Αυτό που ζητάς είναι το λιγότερο άδικο για αυτόν που τα φέρνει τσίμα-τσίμα. Και υπάρχουν πάρα πολλοί σε αυτήν την κατάσταση σήμερα. Το να ζητάς να κλείσει το μαγαζάκι του αυτός, είναι κατάφορη παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων. Να ζητήσει τότε και αυτός να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πλην ΑΣΕΠ, και να μειωθούν οι μισθοί-συντάξεις κλπ. Δεν βγαίνουν; Ας πεθάνουν. Το ίδιο λες και εσύ..Καλή χρονιά να έχουμε, και ελπίζω του χρόνου να τα λέμε με καλύτερες συνθήκες. Την κάνω τώρα. Πάω να γλεντήσω σε καμιά πλατεία με Σλοβάκους-ες
-
@nidosan πως σε λενε εσένα...
Ενώ τώρα το σύστημα να δηλωνει ο καθένας ΟΣΟ γουσταρει πλην μισθωτών και συνταξιούχων που τους πιανεις εύκολα είναι δίκαιο.Τι θα πει από που και ως που θα κρίνω εγώ πόσα θα πληρώνουν οι διάφοροι μαγαζάτορες και μεγαλογιατροί ?Μηπως δεν τα βγάζουν?΄Ή ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι?Αυτης της άποψης είσαι?Να δηλώνουν όσα δηλώνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι?Εσύ αν το ανέχεσαι εγώ δεν το ανέχομαι...και σε ξαναρώτησα πριν ειρωνευτείς έχεις μιλήσει με ανθρώπους της αγοράς γνωρίζεις τι μαγείρεμα πέφτει στα νούμερα από τους λογιστές κάθε χρόνο?
Τι είναι καλύτερο ολόκληρες συντεχνίες να μην πληρώνουν μία στο κράτος όπως γίνεται τώρα ή να πληρώνουν έστω ένα πλαφόν ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ?
Το μαγαζί το οποίο δεν έχει κίνηση σημαίνει ότι δεν αξίζει να μένει ανοιχτό.Στη ζωή μετράει το αποτέλεσμα κύριε Nidosan.
Γράφεις παρακάτω 'Ειλικρινά, δε μπορείς να σκεφτείς ΑΠΕΙΡΕΣ περιπτώσεις τίμιων επαγγελματιών που θα αδικηθούν από ένα τόσο γελοίο σύστημα που στηρίζεται όχι σε πραγματικά έσοδα αλλά σε πλαφόν? Θες να σου πω εγώ?'
Επαγγελματίας και τίμιος?χαχαχαχ....το ακούσαμε και αυτό...για πες μας εσύ που ολα τα ξέρεις...πόσοι και ποιοι θα αδικηθούν?αυτοί που έρχοντε για μερεμέτι στο σπίτι σου και δε σου δίνουν απόδειξη?και καλά κάνουν αφού έχουν εσένα να μιλάς για φορολόγηση εισοδημάτων στο κράτος που κότα κλέβεις και πας απόσπασμα αλλά άμα κλέψεις κανα εκατομμύριο ευρώ σε κάνουν και ήρωα.Για πες μας ποιος θα αδικηθεί?Με το υπάρχον σύστημα ΟΛΟΙ κλέβουν είτε από μισθούς εργαζομένων είτε από το πόσο δηλώνουν στο τέλος.Με το σύστημα που προτείνουν οι σοβαροί κυκλοι της αγοράς στους οποίους δεν είστε ενταγμένος κυριε nidosan δεν μπορείς να κλέψεις αν είσαι μεγαλογιατρός ή οτιδήποτε άλλο σχετικό εκτός απο συνταξιουχος ή μισθωτός που ούτως ή άλλως πιάνοντε έυκολα.
Σου έχω πει τόσα επιχειρήματα και άλλη φορά θα σε παρακαλέσω να προσέχεις από που αγοράζεις μελομακάρονα ή να μιλήσεις με κάνα σοβαρό λογιστή να σου πει πόσα χρόνια φωναζουν όλοι για κατηγοριοποίηση.
@kyr80 γράφεις 'Το να ζητάς να κλείσει το μαγαζάκι του αυτός, είναι κατάφορη παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων. Να ζητήσει τότε και αυτός να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πλην ΑΣΕΠ'
Φίλε μου από τη στιγμή που όλους σας/τους έχει πιάσει μια πρεμούρα σχετικα με το αν ο τάδε μαγαζάτορας κόβει αποδείξεις ή όχι και αν αποδίδει το ΦΠΑ του στο κράτος είναι υποκριτικό να λες ότι παραβιάζοντε τα συνταγματικά δικαιώματα κάποιου που κλέβει το κράτος (πάνω σε αυτό που ανέφερα ότι αν δεν βγαίνει οικονομικά να κλείσει το μαγαζί του) γιατί για να απαιτείς τα δικαιώματά σου πρέπει να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου νομίζω πρωτίστως.Εγώ δεν είπα να πεθάνει είπα ότι αν δεν ξέρει ή δεν μπορεί να συντηρήσει την επιχείρηση να πάει να γίνει υπάλληλος και όχι να το παίζει αφεντικό και να κλέβει το κράτος εν ψυχρώ.Τώρα αυτό το ότι κάποιοι τη βγάζουν τσίμα τσίμα το έχω ξανακούσει και έχω βαρεθεί αυτή την κλάψα.
Κατηγοριοποίηση κύριοι να δούμε πόσα απιδια πιάνει ο σάκος.
-
ρε φιλο τοσο ασχημη πρωτοχρονια περασες και καθεσαι τετοια ωρα και καμεις κουβεντα για τον παπανδρεου τον ΙΙ;
αραξε στα κυβικα σου, ακου λιγο morcheeba (= φουλ χαλαρωτικη μουσικη /// ο ξαδερφος μου τους λεει μωρ'τσιμπαναρχιδι τεσπα)
τα σπαει η τυπισσα... χωνει φουλ.. θυμαμαι καποτε τα ειχα με μια ρουμανα, την κριστινα, η οποια περασε πολλες νυχτες λαγνου σεξ μαζι μου ακουγοντας μωρτσιμπα..
αλλα αυτη ειναι μια αλλη ιστορια και για να επιστρεψω στη διακοπεισα συζητηση και να ειμαι ον τοπικ
ενα μικρο βιογραφικο
ο King Andrew George Papandreou Mineyko ΙΙ ητανε λιγακι λιμοκοντορος... καλος ανθρωπος αλλα δεν του κοβε πολυ και δεν εγραψε καλα στις πανελληνιες γι'αυτο πηγε στο εξωτερικο να σπουδασει. τοτε γνωρισε τις γυναικες του (ηταν πολυ πιστος ανθρωπος, στο Ισλαμ) και εφερε στον κοσμο τον Prince Jeffrey Andrew George Papandreou Mineyko Chant (ω ρε μαλακα τçι πουτανας γινεται επαε) ( σημ: νυν King George III)
Ειχε και κατι αλλα παιδια ο μπαρμπα-αντρεας αλλα ειναι καπως σαν τους Doors, μονο ο Μορισον ενδιαφερει οι αλλοι να πα να γαμηθουν. Ξεκινησε την καριερα του ως νοσοκομος με προετοιμασια και αποστολη να βγαλει τον γυψο απο την αρρωστη Ελλαδα που με τοση προσοχη ειχε τοποθετησει ενας φωνακλας με μουστακι που εμοιαζε με τον Βαμβακαρη. Στην Ελλαδα ενας αλλος που τον θυμαμαι περισσοτερο παππουλη και μονιμως ετοιμοθανατο, ο καραμανlee senior, τα'χε κανει σαν τα μουτρα του και αφου μετετρεψε την αθηνα στο μπορντελλο που ολοι αγαπησαμε, τσαντιστηκαν αυτοι οι θυμωμενοι και αρχισαν να μιλανε θυμωμενα και τον στειλανε στο Παρισι (μαζι με τον Τζιμ Μορισον, που πεθανε λιγο αργοτερα). Ομως σε καποια φαση κατι μαλακια παιχτηκε και τον γυρισαν πισω σα σωτηρα.
Ωστοσο ομως ο Παπανδρεου γυρισε και αυτος στην Ελλαδα με εντολη να προσεχει το σωτηρα γιατι ο σωτηρας ειχε μια ταση για μαλακιες. Tελικα ο Ιζνογκουντ εγινε Βασιλευς των Ελληνων εκθρονιζοντας τον Καραμανlee γιατι το'χε παρακανει με τις μαλακιες του.
Πολλα λεγονται για εκεινη τη δεκαετια που κυβερνησε ο King Papandreou ΙΙ, αλλα μιας και εγω ημουν νιανιαρο, περισσοτερο με ενδιεφεραν οι σοκολατες και τα παγωτα. Συγκεκριμενα, μου αρεσε κυριως η σοκολατα, η βανιλια, και λιγο η φραουλα, το καϊμακι, το φυστικι και διαφορες αλλες γευσεις. Επισης μου αρεσαν πολυ οι γκοφρετες, τα γαριδακια που εβαζες στο στομα σου και προεξειχαν αυτα τα παπαρακια εξω και νομιζες οτι ησουν σα δρακουλας αλλα στην πραγματικοτητα ηταν σα να εφαγες χαλασμενη κατσαριδα. Επισης και τα φουντουνια μου αρεσαν. Η μαμα δε με αφηνε να τρωω πολλα απ'ολα αυτα γιατι χαλαγαν τα δοντια. Μου αρεσαν πολυ και τα ηλεκτρονικα ποδοσφαιρακια. Και ειχα και computer. Η μαμα και ο μπαμπας με αγαπουσαν πολυ και μου αγοραζαν διαφορα δωρα τα χριστουγεννα και μια φορα την εβδομαδα ο μπαμπας μου εφερνε μικυ μαους και ποπαϋ απ'το περιπτερο. Επισης ειχαμε και σκυλο που εζησε ευτυχισμενα ειδικα με τον παπανδρεου και γι'αυτο εζησε και παααρα πολλα χρονια (ο καλος μας πεθανε το 2003 ).
Τεσπα περασαν πολλα χρονια και ο King Papandreou II ακομα ηταν Βασιλευς των Ελληνων. Ο λαος τον αγαπουσε και οπου πηγαινε μοιραζε πεντοχιλιαρα. Ομως μια μερα πεθανε.
Το κενο που αφησε ηταν για μεγαλο χρονικο διαστημα ανεκπληρωτο, μεχρι που κυβερνησε ο βασιλικος οικος των Σερρων με τον Sultan Mehmed Paça Kahramanlee αλλα εκανε τις ιδιες μαλακιες με τον θειο του.Τωρα περασανε πια αυτες οι εποχες, με τον King Papandreou τον III τα πραγματα ειναι καλυτερα και μας εμεινε μονο η νοσταλγια του παρελθοντος. Τοτε, που η Ελλαδα ηταν δυνατη.
-
Ενώ τώρα το σύστημα να δηλωνει ο καθένας ΟΣΟ γουσταρει πλην μισθωτών και συνταξιούχων που τους πιανεις εύκολα είναι δίκαιο.Τι θα πει από που και ως που θα κρίνω εγώ πόσα θα πληρώνουν οι διάφοροι μαγαζάτορες και μεγαλογιατροί ?Μηπως δεν τα βγάζουν?΄Ή ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι?Αυτης της άποψης είσαι?Να δηλώνουν όσα δηλώνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι?Εσύ αν το ανέχεσαι εγώ δεν το ανέχομαι...και σε ξαναρώτησα πριν ειρωνευτείς έχεις μιλήσει με ανθρώπους της αγοράς γνωρίζεις τι μαγείρεμα πέφτει στα νούμερα από τους λογιστές κάθε χρόνο?
Πάλι ό,τι να 'ναι....
Και ποιος σου είπε ότι μου αρέσει το να μπορεί να δηλώνει καθένας όσο γουστάρει? Το έγραψα κάπου? Ή το ότι διαφωνώ με κάποιες μ@λ@κίες που προτείνουν κάποιοι ως 'λύσεις' αυτό σημαίνει??!!!Αυτό που λέμε κι εγώ και άλλοι είναι ότι είναι απαράδεκτο να καίμε και τα χλωρά μαζί με τα ξερά μόνο και μόνο επειδή κάποιοι σαν εσένα το θεωρούν δεδομένο ότι όλοι οι Ε.Ε. φοροδιαφεύγουν και δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν για να εισπράξουν τους φόρους που θέλουν να εισπράξουν. ΔΕΝ κλέβουν όλοι, πώς να το κάνουμε.
Εγώ π.χ. ως σύμβουλος επιχειρήσεων συνεργάζομαι με διάφορες εταιρίες. ΟΛΕΣ αυτές οι εταιρίες μου ζητούν απόδειξη γι αυτά που με πληρώνουν, μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Γιατί το κάνουν? Δε με απασχολεί, μπορεί να θέλουν απλά να δείξουν όσο περισσότερα έξοδα γίνεται, μπορεί να μη γουστάρουν να μπλέξουν με μαϊμουδιές, μπορεί χίλια δυο. Το θέμα είναι ότι εγώ, ως Ε.Ε. ελέγχομαι ΠΛΗΡΩΣ για ό,τι βγάζω.Έρχεσαι τώρα εσύ, που δε μπορείς να σκεφτείς καμιά σοβαρή λύση για τη φοροδιαφυγή, και μου λες: Είσαι Ε.Ε. και η έδρα σου είναι ένα γραφείο 50τμ στην τάδε περιοχή, άρα βγάζεις τόσα!!! Τι λες ρε κακομοίρη! Λες και ξέρεις εσύ πόσο δουλεύω, πόσο καλά πάνε οι δουλειές μου, πόσο φιλόδοξος είμαι, πόσα από αυτά που βγάζω τα ρίχνω πάλι μέσα στη δουλειά μου για να γίνω καλύτερος σε αυτή, κλπ. Από που κι ως που?!
Τι είναι καλύτερο ολόκληρες συντεχνίες να μην πληρώνουν μία στο κράτος όπως γίνεται τώρα ή να πληρώνουν έστω ένα πλαφόν ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ?
Τι ξέρεις? Από που το ξέρεις? Για ποιους το ξέρεις? Και πώς θα το ορίσεις το 'πλαφόν' σου ώστε να μην αδικείς τίμιους επαγγελματίες αλλά και να μη χαρίζεσαι σε όσους θησαυρίζουν εις βάρος του κράτους? Θα μας τα απαντήσεις όλα αυτά ή θα συνεχίσεις να το αποφεύγεις??
Το μαγαζί το οποίο δεν έχει κίνηση σημαίνει ότι δεν αξίζει να μένει ανοιχτό.Στη ζωή μετράει το αποτέλεσμα
Μπα? Εσύ θα το κρίνεις αν αξίζει ή όχι? Ή το αν είναι ικανοποιημένος αυτός που το έχει το μαγαζί με όσα βγάζει? Το μαγαζί το οποίο έχει μέτρια κίνηση κι αυτός που το έχει βγάζει τα προς το ζην και είναι ικανοποιημένος από αυτά τα λίγα, θες, να το κλείσει? Γιατί? Επειδή εσύ δε γουστάρεις να βγάζει όσα βγάζει και να δουλεύει όσο δουλεύει?!...
Για ξανασκέψου το αυτό πόσο δίκαιο είναι γιατί μου φαίνεται έχεις χάσει κάθε επαφή με τη λογική προκειμένου να τα βάλεις όλα σε κουτάκια, και ν΄αράξεις περιμένοντας τις εισπράξεις σου βρέξει-χιονίσει.
Γράφεις παρακάτω 'Ειλικρινά, δε μπορείς να σκεφτείς ΑΠΕΙΡΕΣ περιπτώσεις τίμιων επαγγελματιών που θα αδικηθούν από ένα τόσο γελοίο σύστημα που στηρίζεται όχι σε πραγματικά έσοδα αλλά σε πλαφόν? Θες να σου πω εγώ?'
Επαγγελματίας και τίμιος?χαχαχαχ....το ακούσαμε και αυτό...για πες μας εσύ που ολα τα ξέρεις...πόσοι και ποιοι θα αδικηθούν?αυτοί που έρχοντε για μερεμέτι στο σπίτι σου και δε σου δίνουν απόδειξη?και καλά κάνουν αφού έχουν εσένα να μιλάς για φορολόγηση εισοδημάτων στο κράτος που κότα κλέβεις και πας απόσπασμα αλλά άμα κλέψεις κανα εκατομμύριο ευρώ σε κάνουν και ήρωα.Για πες μας ποιος θα αδικηθεί?
Πολύ απλή η απάντηση σε αυτό που ζητάς, και λυπάμαι αν δε μπορείς να τη σκεφτείς από μόνος σου.
Ένα παράδειγμα: Ξέρω 2 οδοντίατρους στην Κηφισιά. Φίλοι και οι δύο. Ιατρείο με πάνω-κάτω τα ίδια τετραγωνικά και οι δύο. Ο ένας δουλεύει 3 μέρες την εβδομάδα, γιατί έτσι γουστάρει, και βγάζει περί τις 4500 το μήνα, με τις οποίες περνάει μια χαρά. Ο άλλος δουλεύει 5 μέρες την εβδομάδα, έχει περισσότερη πελατεία, και βγάζει σχεδόν τα διπλάσια. Και οι δύο 'βγαίνουν', και μάλιστα ΑΝΕΤΑ. Για πες μου, πώς θα τους φορολογήσεις αυτούς τους δύο? Θα τους βάλεις να πληρώσουν τον ίδιο φόρο σαν να βγάζουν τα ίδια και οι δύο? Δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι και ΑΔΙΚΟ και ΗΛΙΘΙΟ??!
Με το υπάρχον σύστημα ΟΛΟΙ κλέβουν είτε από μισθούς εργαζομένων είτε από το πόσο δηλώνουν στο τέλος.Με το σύστημα που προτείνουν οι σοβαροί κυκλοι της αγοράς στους οποίους δεν είστε ενταγμένος κυριε nidosan δεν μπορείς να κλέψεις αν είσαι μεγαλογιατρός ή οτιδήποτε άλλο σχετικό εκτός απο συνταξιουχος ή μισθωτός που ούτως ή άλλως πιάνοντε έυκολα.
Οι 'σοβαροί κύκλοι της αγοράς'???!!!!
Σου έχω πει τόσα επιχειρήματα και άλλη φορά θα σε παρακαλέσω να προσέχεις από που αγοράζεις μελομακάρονα ή να μιλήσεις με κάνα σοβαρό λογιστή να σου πει πόσα χρόνια φωναζουν όλοι για κατηγοριοποίηση.
Μελομακάρονα. Μάλιστα...
Το αντιλαμβάνεσαι, ελπίζω, ότι δεν έχεις απαντήσει σε ΚΑΝΕΝΑ επιχείρημα από αυτά που αναφέρθηκαν και από εμένα και από άλλους κατά της 'κατηγοριοποίησης', ούτε και μας έχεις πει πώς διαφέρει από το στεγνό τσουβάλιασμα. Το μόνο που μας λες, ξανά και ξανά, είναι ότι 'το σημερινό σύστημα είναι προβληματικό γιατί κλέβουν πάρα πολλοί'. Ε, σόρι, αλλά αυτό δεν είναι απάντηση.
-
@nidosan γράφεις 'Είσαι Ε.Ε. και η έδρα σου είναι ένα γραφείο 50τμ στην τάδε περιοχή, άρα βγάζεις τόσα!!! Τι λες ρε κακομοίρη! Λες και ξέρεις εσύ πόσο δουλεύω, πόσο καλά πάνε οι δουλειές μου, πόσο φιλόδοξος είμαι, πόσα από αυτά που βγάζω τα ρίχνω πάλι μέσα στη δουλειά μου για να γίνω καλύτερος σε αυτή, κλπ. Από που κι ως που?!'
απάντηση: αν την δουλειά την κάνεις χρόνια σημαίνει ότι πάει μια χαρά αλλιώς θα έβρισκες να κάνεις κάτι άλλο.Και κόψε αυτό το κακομοίρη γιατί σαν σύμβουλος επιχειρήσεων που είσαι δε σε είδα να προτείνεις τίποτα.Το πόσο και αν δουλεύεις μου είναι αδιάφορο εγω θελω τόσα ως κράτος για να λειτουργήσω.
Μα γράφεις παρακάτω 'Και πώς θα το ορίσεις το 'πλαφόν' σου ώστε να μην αδικείς τίμιους επαγγελματίες αλλά και να μη χαρίζεσαι σε όσους θησαυρίζουν εις βάρος του κράτους? Θα μας τα απαντήσεις όλα αυτά ή θα συνεχίσεις να το αποφεύγεις'
απάντηση:σας το έχω απαντήσει κύριε nidosan παραπάνω αλλά ας ξανακάνω μια προσπάθεια.Δεν είμαι ο αρμόδιος να προτείνω τι πλαφόν θα επιβάλλει το κράτος.Σε άλλα πράγματα το κράτος ξέρει να ορίζει τέλη κυκλοφορίας κτλ κτλ.Ας καλέσει λοιπόν ανθρώπους που είναι χρόνια στην αγορά και ας κάτσουν σε ένα τραπεζι να τα βρούνε...ανθρώπους της αγορας ψημένους και όχι μεγαλόσχημους λογιστάκους βολεμένους ή τον κάθε πολιτευτή που εκτελεί απλά διαταγές τοι κόμματος.Εγώ έκανα μια πρόταση εδώ και κάποια post που την έχω συζητήσει με κόσμο σοβαρό που είναι του ιδιωτικού τομέα και ξέρει πως λειτουργέι η αγορά.Εσύ συνεχίζεις να κρύβεσαι πίσω από εκφράσεςι της πρώτης δημοτικού 'μαζί με τα ξερά καίγοντε και τα χλωρά'
γράφεις παρακάτω 'Μπα? Εσύ θα το κρίνεις αν αξίζει ή όχι? Ή το αν είναι ικανοποιημένος αυτός που το έχει το μαγαζί με όσα βγάζει? Το μαγαζί το οποίο έχει μέτρια κίνηση κι αυτός που το έχει βγάζει τα προς το ζην και είναι ικανοποιημένος από αυτά τα λίγα, θες, να το κλείσει? Γιατί? Επειδή εσύ δε γουστάρεις να βγάζει όσα βγάζει και να δουλεύει όσο δουλεύει?!...'
απάντηση:το μαγαζί μένει ανοιχτό εφόσον δεν μπαίνει μέσα και εφόσον δεν κλέβει το κράτος.από τη στιγμή που μπαίνει μέσα αλλά κατά ένα ανεξήγητο λόγο παραμένει ανοιχοό άρα κλέβει το κράτος για να επιβιώσει και το λογικό είναι να κλείνει.ή δεν πάει έτσι?
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ:
'Ένα παράδειγμα: Ξέρω 2 οδοντίατρους στην Κηφισιά. Φίλοι και οι δύο. Ιατρείο με πάνω-κάτω τα ίδια τετραγωνικά και οι δύο. Ο ένας δουλεύει 3 μέρες την εβδομάδα, γιατί έτσι γουστάρει, και βγάζει περί τις 4500 το μήνα, με τις οποίες περνάει μια χαρά. Ο άλλος δουλεύει 5 μέρες την εβδομάδα, έχει περισσότερη πελατεία, και βγάζει σχεδόν τα διπλάσια. Και οι δύο 'βγαίνουν', και μάλιστα ΑΝΕΤΑ. Για πες μου, πώς θα τους φορολογήσεις αυτούς τους δύο? Θα τους βάλεις να πληρώσουν τον ίδιο φόρο σαν να βγάζουν τα ίδια και οι δύο? Δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι και ΑΔΙΚΟ και ΗΛΙΘΙΟ??!'
Aπάντηση: Θα τους φορολογούσα και τους 2 το ίδιο.Και ελπίζω αυτοί οι 2 κύριοι που ξέρεις να μην δήλωναν τόσα χρόνια εισόδημα συνταξιούχου. Αν ο κύριος με τα 4500 ένιωθε αδικημένος ας δούλευε παραπάνω γιατί η ερώτηση σου είναι πονηρή και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ενας με τα 4500 δεν είναι ότι δεν μπορεί να βγάλει παραπάνω απλώς δε δουλεύει όσο πρέπει.ε ας πρόσεχε.αλλά 2 μαγαζιά δίπλα δίπλα με τα ίδια τετραγωνικά που έχουν το ίδιο ωράριο το ένα βγαίνει και το άλλο όχι αυτό που δεν βγαίνει θα κλείνει.
αλλά επειδή πάλι θα μου πεις για τσουβάλιασμα η κατηγοριοποίση δεν θα ίσχυε φυσικά για όλες τις κατηγορίες επαγγελμάτων το ίδιο.γιατί όπως σου έγραψα και παραπάνω ένα μεγαλύτερο μαγαζί θα πλήρωνε περισσότερα από ενα αλλο δίπλα του.στα έχω ξαναγράψει αλλά κάνεις πως δεν τα καταλαβαίνεις.τι πιο λογικό ένας διεύθυντής μιας υπηρεσίας που βγάζει 5000 ευρώ να φορολογηθεί τα 5πλασια από κάποιον που βγάζει 1000 ευρώ.
και αυτό το ότι είναι άδικο και ηλίθιο σίγουρα όχι λιγότερο άδικο από το να δηλώνει ο καθένας όσο γουστάρει.ε τι λες κύριε σύμβουλε?
Kαι τέλος 'Το αντιλαμβάνεσαι, ελπίζω, ότι δεν έχεις απαντήσει σε ΚΑΝΕΝΑ επιχείρημα από αυτά που αναφέρθηκαν και από εμένα και από άλλους κατά της 'κατηγοριοποίησης', ούτε και μας έχεις πει πώς διαφέρει από το στεγνό τσουβάλιασμα. Το μόνο που μας λες, ξανά και ξανά, είναι ότι 'το σημερινό σύστημα είναι προβληματικό γιατί κλέβουν πάρα πολλοί'. Ε, σόρι, αλλά αυτό δεν είναι απάντηση.
'απάντηση: τόση ώρα δεν κάνω και άλλη δουλειά σου απαντάω.αλλά επειδή φαίνεται δεν πάω με τα νερά σου εξακολουθείς να το λες και να το ξαναλές.
και σε ξαναρώτησα αλλά απέφυγες να απαντήσεις έχεις μιλήσει με ανθρώπους της αγοράς πριν μου μιλήσεις για τσουβάλιασμα να σου πούνε ότι η κατηγοριοποίηση είναι η μόνη λύση κατα της φοροδιαφυγής?ή αέρα μπανά με κατηγορείς ότι τσουβαλιάζω αλλά από την άλλη εξακολουθείς να υποστηρίζεις να κλαις και να οδύρεσαι για ένα σύστημα το οποίο σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα έχουνε φερει το κράτος σε κατάσταση ασφυξίας?
πόσα χρόνια τώρα ακούμε για χαριστικές ρυθμίσεις για επιχειρήσεις που πίιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν για για για για...και δεν γίνεται τίπτοα παρά μόνο οι πηγές εισοδημάτων του κράτοςυ είναι οι ίδιες και οι ίδιες?1 και 1 κάνει 2 στη ζωή κύριε σύμβουλε και όχι 11...όποιος φοροδιαφεύγει κλέισιμο...
αν είχα επιχείρηση πάντως δε θα σε ήθελα για σύμβουλο πήγαινα για κλείσιμο σφεντόνα όμως.
Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω μαζί σου θα προτιμήσω τη σιωπή σαν κακομοίρης που είμαι κύριε σύμβουλε.η υποκρισία περισσεύει σε αυτό το κράτος και εγώ έχω μαλώσει με την κυρία.αλλά πρότεινε και τίποτα ντε.μην την πληρώνει συνέχεια η κυρία Κίτσα που δουλεύει 30 χρόνια νοσηλεύτρια και δεν μπορεί να κρύψει τίποτα.
καλή χρονιά δε σας ευχήθηκα τόση ώρα κύριε σύμβουλε αν και δεν το βλέπω με αυτά τα μυαλά.
-
απάντηση:σας το έχω απαντήσει κύριε nidosan παραπάνω αλλά ας ξανακάνω μια προσπάθεια.Δεν είμαι ο αρμόδιος να προτείνω τι πλαφόν θα επιβάλλει το κράτος.Σε άλλα πράγματα το κράτος ξέρει να ορίζει τέλη κυκλοφορίας κτλ κτλ.Ας καλέσει λοιπόν ανθρώπους που είναι χρόνια στην αγορά και ας κάτσουν σε ένα τραπεζι να τα βρούνε...ανθρώπους της αγορας ψημένους και όχι μεγαλόσχημους λογιστάκους βολεμένους ή τον κάθε πολιτευτή που εκτελεί απλά διαταγές τοι κόμματος.Εγώ έκανα μια πρόταση εδώ και κάποια post που την έχω συζητήσει με κόσμο σοβαρό που είναι του ιδιωτικού τομέα και ξέρει πως λειτουργέι η αγορά.Εσύ συνεχίζεις να κρύβεσαι πίσω από εκφράσεςι της πρώτης δημοτικού 'μαζί με τα ξερά καίγοντε και τα χλωρά'Δεν καταλαβαίνεις ότι με το πλαφόν είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ οι μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι κλπ.
Πληρώνουν μόνο οι μικροί. -
Γιατί το κουράζουμε άλλο με το παληκάρι. Ας ζήσει το όνειρό του....
Ελπίζω μόνο να μην έχουν δει το ίδιο όνειρο οι κύριοι της κυβέρνησης. Και κυρίως να μην το μετατρέψουν σε έργο. Γιατί θα είναι δράμα....Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
.......@nidosan γράφεις 'Είσαι Ε.Ε. και η έδρα σου είναι ένα γραφείο 50τμ στην τάδε περιοχή, άρα βγάζεις τόσα!!! Τι λες ρε κακομοίρη! Λες και ξέρεις εσύ πόσο δουλεύω, πόσο καλά πάνε οι δουλειές μου, πόσο φιλόδοξος είμαι, πόσα από αυτά που βγάζω τα ρίχνω πάλι μέσα στη δουλειά μου για να γίνω καλύτερος σε αυτή, κλπ. Από που κι ως που?!'απάντηση: αν την δουλειά την κάνεις χρόνια σημαίνει ότι πάει μια χαρά αλλιώς θα έβρισκες να κάνεις κάτι άλλο.Και κόψε αυτό το κακομοίρη γιατί σαν σύμβουλος επιχειρήσεων που είσαι δε σε είδα να προτείνεις τίποτα.Το πόσο και αν δουλεύεις μου είναι αδιάφορο εγω θελω τόσα ως κράτος για να λειτουργήσω.
.......Εδώ ακριβώς μας ξεκαθαρίζει την ιδεολογία του. Κομμμουνισμός σε εφαρμογή.
Και ειλικρινά να σου δώσω ένα παράδειγμα προσωπικό να μου πεις τι προτείνεις...
Όταν ξεκίνησα, είχα μια επαγγελματική στέγη 36τμ+12τμ αυλής+121τμ δημόσιου χώρου. Και κέρδιζα Χ ποσό. Απασχολώντας 6 άτομα + 2 με ΟΑΕΕ(εγώ+ γυναίκα μου)
Μετά από λίγα χρόνια(η δουλειά πήγε καλά..), πήρα και το δίπλα κτήριο. Σύνολο πλέον 255τμ+300τμ αυλής+ 340τμ δημόσιου χώρου. Κερδίζω λίγο παραπάνω από τα διπλάσια. Αυτό γιατί έχουν αυξηθεί υπερβολικά τα έξοδα.(ρεύμα-νερό-15 άτομα προσωπικό-μεγαλύτερη συντήρηση εγκαταστάσεων κλπ). Η επαγγελματική μου στέγη έχει ευξηθεί κατά 1150% ενώ το κέρδος 200%. Τί προτείνεις; Προφανώς και δεν μπαίνω μέσα για να το κλείσω. Ενώ αν εφαρμοσθεί αυτό που λες, τότε θα βλέπεις μόνο τρύπες σαν μαγαζιά. Ειδικά κάτι φαστ-φουντάδικα θα στο δίνουν τον βρώμικο από το παράθυρο... -
[...]
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ:'Ένα παράδειγμα: Ξέρω 2 οδοντίατρους στην Κηφισιά. Φίλοι και οι δύο. Ιατρείο με πάνω-κάτω τα ίδια τετραγωνικά και οι δύο. Ο ένας δουλεύει 3 μέρες την εβδομάδα, γιατί έτσι γουστάρει, και βγάζει περί τις 4500 το μήνα, με τις οποίες περνάει μια χαρά. Ο άλλος δουλεύει 5 μέρες την εβδομάδα, έχει περισσότερη πελατεία, και βγάζει σχεδόν τα διπλάσια. Και οι δύο 'βγαίνουν', και μάλιστα ΑΝΕΤΑ. Για πες μου, πώς θα τους φορολογήσεις αυτούς τους δύο? Θα τους βάλεις να πληρώσουν τον ίδιο φόρο σαν να βγάζουν τα ίδια και οι δύο? Δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι και ΑΔΙΚΟ και ΗΛΙΘΙΟ??!'
Aπάντηση: Θα τους φορολογούσα και τους 2 το ίδιο.Και ελπίζω αυτοί οι 2 κύριοι που ξέρεις να μην δήλωναν τόσα χρόνια εισόδημα συνταξιούχου. Αν ο κύριος με τα 4500 ένιωθε αδικημένος ας δούλευε παραπάνω γιατί η ερώτηση σου είναι πονηρή και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ενας με τα 4500 δεν είναι ότι δεν μπορεί να βγάλει παραπάνω απλώς δε δουλεύει όσο πρέπει.ε ας πρόσεχε.αλλά 2 μαγαζιά δίπλα δίπλα με τα ίδια τετραγωνικά που έχουν το ίδιο ωράριο το ένα βγαίνει και το άλλο όχι αυτό που δεν βγαίνει θα κλείνει.
[...]Ρε Nidosan, τον προκαλείς τον άνθρωπο. Πρόσεχε τι γράφεις!
Πέρα από την πλάκα, το υπογραμμισμένο είναι τραγικά επικίνδυνο. Τι σημαίνει 'πρέπει να δουλεύεις τόσο'; Χούντα έχουμε ή σταλινικό καθεστώς; Εγώ είμαι ερασιτέχνης ζωγράφος και δουλεύω 2 ημέρες την εβδομάδα για να βγάλω ίσα-ίσα τα προς το ζην. Κατά τον συμφορουμίτη θα πρέπει να φορολογηθώ όσο και κάποιος που δουλεύει 5 ημέρες, άρα μάλλον θα μού ζητηθούν περισσότερα απ' όσα βγάζω. Κομμένη η ζωγραφική...
Από την άλλη, ακόμα και να σκεφτόταν κάποιος να το υλοποιήσει, οι δυνατοί συνδυασμοί επαγγελμάτων-επαγγελματικής στέγης (περιοχή, έκταση, ...)-αριθμού υπαλλήλων είναι τόσοι πολλοί που μού φαντάζει πολύ δύσκολη η κατηγοριοποίηση.
-
Μα μπορείς να σκεφτείς έστω και μια κατηγοροποίηση που να μην ήταν τσουβάλιασμα;
Οτιδήποτε μη μετρήσιμο σε χρηματική αξία, δεν μπορεί να φορολογήσει αξιoκρατικά και αξιόπιστα τα εισοδήματα.
Άλλη υπεραξία δημιουργεί η δουλειά της καθαρίστριας στο σχολείο, και άλλη στο Μακεδονία Palace ή στο Hyatt.
Δυστηχώς η μονάδα μέτρησης της αξίας παροχής υπηρεσίας ή των αγαθών είναι το χρήμα. Αλλά επειδή αυτά δεν έχουν σταθερές παραμέτρους δεν μπορεί να είναι δίκαιο. Εδώ, ακόμα και η ίδια η μονάδα μέτρησης(νόμισμα), αλλάζει από χώρα σε χώρα. Ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο αλλάζει και η συνολική αξία της ίδιας μονάδας μέτρησης, ανάλογα με την ποσότητα του χρήματος που υπάρχει στην αγορά.Δεν μπορούν να μπούνε τέτοια κρητήρια στους Ελ.Επαγγελματίες. Επιβραβεύεις για ακόμα μια φορά αυτούς που θα κλέβουν. Αν δηλαδή θέλεις από εμένα φόρο μόνο με βάση αυτά τα κρητήρια, θα έχω κάποιους ανασφάλιστους ή χειρότερα θα απολύσω κάποιους. Θα ξενοικιάσω το μεγάλο μαγαζί για να βρω μια τρύπα. Θα κάνω αναγκαστικά λιγότερο τζίρο, θα έχω λιγότερα κέρδη, θα φορολογηθώ λιγότερο, θα αυξηθεί η ανεργία, θα πέσει το επίπεδο υπηρεσιών(τουρισμός),η αγορές μου που στηρίζουν άλλες εταιρείες θα μειωθούν κλπ κλπ. Αντί λοιπόν να τονώσει την οικονομία(έργο παράγουν ΜΟΝΟ οι ιδιωτικές εταιρείες στη χώρα), θα την αποτελειώσει. Και μετά θα υπάρχουν παντού ξενοίκιαστοι χώροι και θα πάρουν τα @@ μου-μας.
-
Κ. 'Into-megane', επειδή έχεις χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότηtα κρίνοντας από αυτό που προτείνεις, το οποίο δεν έχεις και ιδέα πώς μπορεί να εφαρμοστεί και θες να το αναλάβουν 'ειδικοί που ξέρουν την αγορά':
Γελοιότητα Νο.1:
αν την δουλειά την κάνεις χρόνια σημαίνει ότι πάει μια χαρά αλλιώς θα έβρισκες να κάνεις κάτι άλλο. Το πόσο και αν δουλεύεις μου είναι αδιάφορο** εγω θελω τόσα ως κράτος για να λειτουργήσω.**Γ@μάτη λογική!!!!! Χεστήκαμε πόσα θες εσύ ως κράτος για να λειτουργήσεις. Σήμερα μπορεί να θες τόσα, αύριο μπορεί να θες τα τριπλάσια. Κι εγώ σήμερα μπορεί να έχω δουλειές και να βάζω λεφτά στην άκρη, του χρόνου μπορεί να μη μου κάθονται πελάτες και να ζω από τα περσυνά και τα προπέρσυνα, και του παραχρόνου πάλι να έχω δουλειές. Γενικά, τα βγάζω πέρα. Αλλά με το 'κόλπο' σου, θα έπρεπε να σε πληρώσω, από αυτά που ΔΕΝ έβγαλα, επειδή 'εσύ θες τόσα ως κράτος για να λειτουργήσεις'. Γελοίο.
Όποιος δεν καταλαβαίνει το παράλογο ενός τέτοιου συστήματος μάλλον δεν το χρησιμοποιεί αρκετά αυτό που έχει ανάμεσα στα αυτιά του.Γελοιότητα Νο.2:
.Δεν είμαι ο αρμόδιος να προτείνω τι πλαφόν θα επιβάλλει το κράτος.Σε άλλα πράγματα το κράτος ξέρει να ορίζει τέλη κυκλοφορίας κτλ κτλ.Ας καλέσει λοιπόν ανθρώπους που είναι χρόνια στην αγορά και ας κάτσουν σε ένα τραπεζι να τα βρούνε...ανθρώπους της αγορας ψημένους ......... Εγώ έκανα μια πρόταση εδώ και κάποια post που την έχω συζητήσει με κόσμο σοβαρό που είναι του ιδιωτικού τομέα και ξέρει πως λειτουργέι η αγορά.Εσύ συνεχίζεις να κρύβεσαι πίσω από εκφράσεςι της πρώτης δημοτικού 'μαζί με τα ξερά καίγοντε και τα χλωρά'
Ένανες μια πρόταση, η οποία δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πώς μπορεί να υλοποιηθεί και δε σε ενδιαφέρει αν μαζί με αυτούς που δε δηλώνουν όσα θα έπρπε 'καούν' και οι υπόλοιποι (πλην μισθωτών & συνταξιούχων). Και μιλάς για 'λογική πρώτης δημοτικού'!!
Γελοιότητα Νο.3:
απάντηση:το μαγαζί μένει ανοιχτό εφόσον δεν μπαίνει μέσα και εφόσον δεν κλέβει το κράτος.από τη στιγμή που μπαίνει μέσα αλλά κατά ένα ανεξήγητο λόγο παραμένει ανοιχοό άρα κλέβει το κράτος για να επιβιώσει και το λογικό είναι να κλείνει.ή δεν πάει έτσι?
Μαγαζί?! Έχεις φάει κόλλημα με τα μαγαζιά μου φαίνεται...
Έλα να μιλήσουμε για τον υδραυλικό, ή για το μπογιατζή ή για τον αυτοαπασχολούμενο δικηγόρο με έδρα το σπίτι του. Για πες μου, με βάση ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ θα τους βάλεις 'πλαφόν'? Τη μια έχουν δουλειές, την άλλη δεν έχουν. Κανένα 'πλαφόν' δε μπορείς να τους βάλεις. Ή θα βάλεις τη φίλη μου τη δικηγόρο που είναι 30 ετών, μένει ακόμα με τους γονείς της, και της κάθονται 3-4 έλεγχοι τίτλων το χρόνο, με τους οποίους ίσα που βγάζει τα έξοδά της μέχρι να δώσει για Συμβολαιογράφος, να τα παρατήσει, επειδή 'εσύ ξέρεις μόνο πόσα θες να εισπράτεις ως κράτος'?!! Σχιζοφρενικό.-
Γελοιότητα Νο.4:
'Ένα παράδειγμα: Ξέρω 2 οδοντίατρους στην Κηφισιά. Φίλοι και οι δύο. Ιατρείο με πάνω-κάτω τα ίδια τετραγωνικά και οι δύο. Ο ένας δουλεύει 3 μέρες την εβδομάδα, γιατί έτσι γουστάρει, και βγάζει περί τις 4500 το μήνα, με τις οποίες περνάει μια χαρά. Ο άλλος δουλεύει 5 μέρες την εβδομάδα, έχει περισσότερη πελατεία, και βγάζει σχεδόν τα διπλάσια. Και οι δύο 'βγαίνουν', και μάλιστα ΑΝΕΤΑ. Για πες μου, πώς θα τους φορολογήσεις αυτούς τους δύο? Θα τους βάλεις να πληρώσουν τον ίδιο φόρο σαν να βγάζουν τα ίδια και οι δύο? Δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι και ΑΔΙΚΟ και ΗΛΙΘΙΟ??!'
Aπάντηση: Θα τους φορολογούσα και τους 2 το ίδιο.Και ελπίζω αυτοί οι 2 κύριοι που ξέρεις να μην δήλωναν τόσα χρόνια εισόδημα συνταξιούχου. Αν ο κύριος με τα 4500 ένιωθε αδικημένος ας δούλευε παραπάνω γιατί η ερώτηση σου είναι πονηρή και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ενας με τα 4500 δεν είναι ότι δεν μπορεί να βγάλει παραπάνω απλώς δε δουλεύει όσο πρέπει.ε ας πρόσεχε.
Και τους 2 το ίδιο??????!!!!!!!....
Καθόλου πονηρή δεν είναι η ερώτηση, είναι βασισμένη επάνω σε πραγματικά δεδομένα. Και φυσικά δουλεύει ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ αυτός που βγάζει 4500 το μήνα. Στο είπα ξεκάθαρα ότι ζει μια χαρά με αυτά που βγάζει. Από που κι ως; που θα του πεις εσύ ότι δε δουλεύει αρκετά? Και φυσικά και θα νοιώσει αδικημένος αν τους πεις 'εγώ θεωρώ ότι πρέπει να βγάζεις 8000 το μήνα, όσο κι ο άλλος που έχει ιατρείο κοντά σου, γιατί (α) μπορείς να το κάνεις, και (β) επειδή για τόσα θέλω να σας φορολογώ!'.Γελοιότητα Νο.5:
αλλά 2 μαγαζιά δίπλα δίπλα με τα ίδια τετραγωνικά που έχουν το ίδιο ωράριο το ένα βγαίνει και το άλλο όχι αυτό που δεν βγαίνει θα κλείνει.
Αυτή είναι ΜΙΑ (1) περίπτωση. Για την οποία δε μπορείς να εφαρμόσεις, μάλιστα, 'πλαφόν', γιατί ακόμα κι αυτός που εμφανίζεται να 'μη βγαίνει' έχει κάθε δικαίωμα να μπορεί να σου αποδείξει που τα βρήκε τα χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο, τους υπαλλήλους του, κλπ (π.χ. από έσοδα περασμένων ετών που έχει στην άκρη, ή από δάνειο). Μ@λακία και μισή, λοιπόν, το 'πλαφόν'.
τι πιο λογικό ένας διεύθυντής μιας υπηρεσίας που βγάζει 5000 ευρώ να φορολογηθεί τα 5πλασια από κάποιον που βγάζει 1000 ευρώ.
Αυτό, πώς ακριβώς σχετίζεται με αυτό που προτείνεις? Με 'πλαφόν' και τέτοια?
Άσε που με το 'τι πιο λογικό να φορολοηηθεί τα 5πλάσιαι' την πέταξες πάλι την κοτσάνα σου (έτσι, για να δεις πόσο λίγο το χρησιμοποιείς το μυαλό σου). Αυτός που βγάζει 1000 ευρώ θα βγάλει, πες, 14000 το χρόνο. Ξέρεις τι φόρο θα πληρώσει? Τρίχες. Ο άλλος που βγάζει 5000 το μήνα θα βγάλει καμιά 70ριά χιλιάδες ευρώ. Και θες να πληρώσει 5 φορές 'τρίχες'? Μια χαρά θα του έρθει!!!!
έχεις μιλήσει με ανθρώπους της αγοράς πριν μου μιλήσεις για τσουβάλιασμα να σου πούνε ότι η κατηγοριοποίηση είναι η μόνη λύση κατα της φοροδιαφυγής?ή αέρα μπανά με κατηγορείς ότι τσουβαλιάζω
Το 95% από τους 'ανθρώπους της αγοράς' με τους οποίους το έχω συζητήσει το βρίσκουν από ηλίθιο και άδικο έως σχιζοφρενικό. Ξέρω, μάλλον όλοι αυτοί κλέβουν το κράτος. Το ίδιο και όσοι διαφωνούν μαζί σου μέσα σε αυτό το φόρουμ και προσπαθούν να σου ανοίξουν τα μάτια.
αλλά από την άλλη εξακολουθείς να υποστηρίζεις να κλαις και να οδύρεσαι για ένα σύστημα το οποίο σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα έχουνε φερει το κράτος σε κατάσταση ασφυξίας?
Θέλεις να μου κάνεις quote το ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ????.....
Αλλιώς, τουλάχιστον ζήτα συγνώμη που δεν καταλαβαίνεις τίποτα από αυτά που διαβάζεις.Καλή χρονιά και σ' εσένα.
-
Nidosan, νομίζω ότι άδικα παιδεύεσαι.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Nidosan, νομίζω ότι άδικα παιδεύεσαι. -
χρονια πολλα μαγκες.
ειδατε τι δυσκολο που ειναι στην πολιτικη να κανεις κατι χωρις αντιδρασεις;
μην τσακωνεστε,απλως στηριχθητε στην κυβερνηση παπανδρεου και θα γινουν ολα οπως πρεπει. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
χρονια πολλα μαγκες.ειδατε τι δυσκολο που ειναι στην πολιτικη να κανεις κατι χωρις αντιδρασεις;
μην τσακωνεστε,απλως στηριχθητε στην κυβερνηση παπανδρεου και θα γινουν ολα οπως πρεπει.τα φανελάκια να αλλάξουν τα πήγες ή ακόμα
-
τωρα περιμενω να ερθει ενα κοντεινερ απο κινα
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου