-
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα...Εύχομαι με τη σειρά μου χρόνια πολλά σε όλους και να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία και ασφαλή χιλιόμετρα στους ελληνικούς δρόμους!
Προχθές το βράδυ γύρισα από Δράμα στην οποία είχα πάει για Χριστούγεννα! Όπως καταλαβαίνετε ήμουν από τους τυχερούς οι οποίοι πέρασαν το δρόμο των Τεμπών!
Η παράκαμψη η οποία υπάρχει πλέον,μέσω Αγιόκαμπου, είναι 85 χλμ...Για να διασχίσω δε την απόσταση αυτή χρειάστηκα και στον πηγαιμό αλλά και στο γυρισμό 1 ώρα και 10 λεπτά!Δραματική η κατάσταση παιδιά...Δρόμος στενός, με απότομες στροφές και πολύ κακές κλίσεις.Ευτυχώς πάντως είναι στρωμένος με φρέσκο οδόστρωμα και η σύμανσή του είναι πολύ καλή σε όλα του τα σημεία...Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή καθώς πολλοί παίρνουν ανοιχτά τις στροφές και ανα πάσα στιγμή κινδυνεύεις να βρεθείς εκτός, ή στην καλύτερη πάνω σε κάποιον άλλο!
Αναφορικά με το αυτοκίνητο...Παιδιά άλλο πράγμα!Τι κι αν έχω 1,6 τι κι αν ο Zeus μου αναλύει την κατασκευή του κινητήρα μου , η οδήγηση για τόσα πολλά χιλιόμετρα ήταν απίστευτη!!! Αγαπώ το αυτοκίνητό μου πάρα πάρα πολύ και κάθε χιλιόμετρο που περνάει το ερωτεύομαι ακόμα περισσότερο!!Γελάτε ε; Εγώ καθόλου!!!!!!
Φουλαρισμένο με βενζίνη από την Αθήνα, με τα πίσω καθίσματα ριγμένα και φορτωμένο μέχρι πάνω...Όπως καταλαβαίνετε, πολλά κιλά φορτίο και πολλά τα χιλιόμετρα έτσι; Η άνεση φοβερή...Με τόσο φορτίο στο αυτοκίνητο και κόφτη στο διπλανό κάθισμα, έπιανα άνετα τα 185 και χωρίς ιδιαίτερη πίεση...Ο κουμπάρος μου με opel astra gtc πολύ πίσω! Η λειτουργία του κινητήρα ιδιαιτέρως πολιτισμένη και η ηχομόνωση πάρα μα πάρα πολύ καλή! Έρωτας σας λέω...
Στο δια ταύτα λοιπόν...Έφτασα Σιδηρόνερο Δράμας με μέση κατανάλωση καυσίμου 7,9λ/100χλμ! Φαντάζομαι πολύ καλή για τα κιλά του αυτοκινήτου, το βάρος του φορτίου και τον 1.6 κινητήρα, έτσι δεν είναι;
Στη μεγαλύτερη διάρκεια της διαδρομής είχα βάλει το cruise σταθερό στα 140! Εξαιρώ Τέμπη και Εγνατία στην οποία έπαιζα σταθερά 150- 180!
Μοναδική μου ένσταση είναι ένας μικρός συρριγμός αέρα από το παράθυρο του οδηγού με ταχύτητες 100+... Είναι άραγε φυσιολογικό ή έχει κανένα θέμα το παράθυρό μου; Πραγματικά ανησυχώ! Zeus έχεις κάτι να πεις; Κανένας άλλος καμία γνώμη;
Να μην τα πολυλογώ πάντως, ήταν ένα ταξίδι υπέροχο και φυσικά θα το ξανα-έκανα με πολύ άνεση! Ταξιδιάρικα αμάξια τα VOLVO άλλωστε!
Αύριο πάω για κάρτα καυσαερίων στην αντιπροσωπεία και για ευθυγράμμιση στους τροχούς...Ελπίζω να μη με ξυρίσουν πάλι όπως στο σέρβις!Επί τη ευκαιρία θα τους πω να ρίξουν μια ματιά και στο παράθυρο, μπας και παίζει τίποτα, όπως και τον έλεγχο με το Vadis για τα set που έχει αποθηκευμένα!
Αλήθεια ξέρει κανείς αν θα μου χρεώσουν το Vadis;Και αν ναι πόσο αλήθεια;C 30 = απλα, αμαξαρα....
με τον κινητηρα των 1,800cc το προτιμω χιλιες φορες σε σχεση με το μετριο Α3 1.4 tsi....
η μονη μου ενσταση στο C30 ειναι η μεγαλη διαμετρος του τιμονιου και η περιεργη διαφορα πιεσεων στα λαστιχα αναμεσα στους δυο αξονες , πραγμα που το κανει εντονο υπερστροφικο ....
-
Ηρθε το πρωτο επισημο πληρες video.....Ειναι ΚΟΥΚΛΑ!!
-
Και μια ματια στην φιλοσοφια πισω απο τη νεα καμπανια
-
Ο χρήστης vrestas έγραψε:
Kosta ela athina gia sunantisi.o voras den organwnetai.h empeiria na gnwriseis ton dikasti tha se apozimiwsei gia ta km pou tha kaneis.xairetismous apo lamia!!Tα greeklish απαγορευονται,γραφε με ελληνικους χαρακτηρες[mod]
Μαλλον κι εγω ετσι το κοβω. Κι εγω ομως θα τον αποζημιωσω...T5 χωρις body-kit ίσον καφες χωρις ζαχαρη...
-
Χθες αγορασα (μετα απο ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ ψαξιμο-μελετη) 4 αισθητηρες πίεσης ORIGINAL VOLVO για τους τροχους μου. Πληροφοριακα αναφερω οτι οι aftermarket (που κατασκευάζουν πολλες εταιρείες πλεον) δεν συνεργάζονται παντα με την κεντρικη ηλεκτρονικη μοναδα, γι'αυτο προσοχη!
Οι της VOLVO κατασκευάζονται απο την Siemens-VDO, 'τρέχουν' στα 433 MHz και στα c30, s40-v50 (απο το 2007 ομως κι επειτα) συνεργάζονται απευθειας με την κεντρικη ηλεκτρονικη μοναδα. Ολα τα c30 εχουν τους ιδιους αισθητηρες πίεσης. Εαν καποιος θελει, του στελνω και φωτο. Μετα απο 10-20 χλμ οδηγησης 'συγχρονιζονται' και στελνουν το σημα στην κεντρικη οθονη.
Φυσικα δεν εδωσα $800 που ζητανε. Τους βρηκα απο καποιον αλλο με 150$ απο Αμερικη (με τα μεταφορικα).
Αληθεια, κανεις δεν φοραει αισθητηρες πίεσης? Ειχα ρωτησει και παλιοτερα.
-
αναφέρουν βλάβη, όταν η πίεση πέσει κάτω από κάποιο όριο ή σου εμφανίζουν + την ακριβή πίεση του κάθε τροχοί ? αν θες ανέβασε pics.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αναφέρουν βλάβη, όταν η πίεση πέσει κάτω από κάποιο όριο ή σου εμφανίζουν + την ακριβή πίεση του κάθε τροχοί ? αν θες ανέβασε pics.Eτσι ακριβως δουλευουν. Μερικες φωτο
http://img44.imageshack.us/img44/5764/i ... 291551.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/152/im ... 291543.jpg
http://img403.imageshack.us/img403/9224 ... 291544.jpg
-
Πολύ όμορφο το νέο μέλος της οικογένειας VOLVO!Είναι σίγουρο πως το νέο S60 θα κλέψει πάρα πολλές καρδιές! Αυτό που μένει να μάθουμε όλοι είναι οι κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται το νέο μοντέλο, το εσωτερικό του καθώς και τα επίπεδα εξοπλισμού του...Είναι βέβαιο όμως πως οι Σουηδοί δεν παίζουν με εσωτερικά και εξοπλισμούς στα αυτοκίνητά τους, άρα λοιπόν μιλάμε για ένα νέο πολύ όμορφο αυτοκίνητο από αυτά που μόνο η VOLVO ξέρει να κατασκευάζει...
Όσο για τους κινητήρες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνουν ποδαρικό οι νέοι ecoboost, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί από κοινού από VOLVO και Ford. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα υπάρχει στη βασική έκδοση ο κινητήρας 1.6 ecoboost με απόδοση 180 ίππους και κατανάλωση μόλις 5λτ/100χλμ ...
Σήμερα πήγα στην αντιπροσωπεία για ΚΕΚ και ευθυγράμμιση!Ακούστε λοιπόν...
Η ΚΕΚ στοίχισε 8 Ευρώ αλλά ευθυγράμμιση δεν έκανα!!!
Ο λόγος είναι ο εξής: Είχε χαλάσει το μηχάνημα της ευθυγράμμισης στη ΒΕΛΜΑΡ και δε μπορούσαν να ευθυγραμμίσουν τις ακτίνες του τιμονιού...Έτσι λοιπόν, το αυτοκίνητο δεν παρεκλίνει από το δρόμο αλλά οι ακτίνες του τιμονιού δεν έχουν πλήρη ευθυγράμμιση, με αποτέλεσμα όταν πηγαίνω ευθεία, το τιμόνι να είναι ελαφρώς στριμμένο αριστερά!
Έχετε να μου προτείνετε κάτι πάνω σε αυτό; Να το πάω αλλού για ευθυγράμμιση και ακτινολόγηση ή να περιμένω και να το πάω εκ νέου στη ΒΕΛΜΑΡ μετά τις 11 Γενάρη ; Μπορούν να μου το φτιάξουν άμα πάω σε απλό βουλκανιζατέρ, ή έχει κανένας να μου προτείνει κάτι άλλο; Κάθε άποψη δεκτή!
@VolvoZeus
Φίλε μου έβαλαν το αυτοκίνητο στο Vadis για το οποίο δε με χρέωσαν καθόλου! Παρόλα αυτά δεν έδειξε κανένα σφάλμα να υπάρχει...Γιατί όταν κάνω το τσεκ μόνος μου, μου βγάζει αποθηκευμένα σετ μεσα;
Παρόλο που έγινε Vadis τα σετ εξακολουθούν να υπάρχουν μέσα όταν κάνω μόνος μου τσεκ! Είναι φυσιολογικό αυτό; -
Καλησπερα παιδια,καλα να μας μπει ο νεος χρονος με υγεια και μυαλο!Εφτασε η ωρα της πολυαναμενομενης απαντησης μου!Το κτηνος πηγε χτες στον κτηνιατρο!150ευρω ηταν το κοστος,δωρεαν βεβαια και πληρωσα 10 για την κεκ.
jim c30
περασες απο Τεμπη καΙ ειδες τα κατορθωματα τα δικα μου και του Κωνσταντινου?Δειχνεις παντως οτι το ευχαριστηθηκες το ταξιδι παρα την γκρινια για τον δρομο...!
@kkostas
αμα βαλω εγω bodykit δε θα μπορω να κανω ουτε μετρο εκει που μενω.Τα υπολοιπα παιδια απο Αθηνα ισως ξερουν απο εκει τι γινεται.Μενω Μενιδι,ορια με Θρακομακεδονες προποδες Παρνηθας.Η Σεληνη εχει λιγοτερους κρατηρες απο αυτη την περιοχη.Δεν ημουν βλακας που δεν το εβαλα.Τωρα περναει απο παντου λες και ειναι LEOPARD!Εχω ομως να δωσω μια σημαντικη ειδηση για το θεμα!Θα παω απο μαρτη και μετα να βαψω ασπρα τα πλαινα και τους προφυλακτηρες!!!Θα γυρναει εργα το αμαξι!!!Ειναι μια πολυ καλη,φτηνη σε σχεση με το body kit και ουσιαστικη λυση.Οσους ρωτησα χτες στην αντιπροσωπια ξετρελαθηκαν με την ιδεα!Παντως εχεις δικιο οτι χωρις bodykit ειναι σαν να του λειπει κατι.Οταν το αγοραζα μου το προτειναν και μαλιστα ως δωρο(!!!).Δεν θα πληρωνα τιποτα για αυτο,αλλα δυστυχως δε γινοταν να το βαλω.
@sprsk
μη φοβασαι αγορι μου!Η πρωθυπουργαρα ειπε οτι εκανε λαθος και θα τα παρουμε πισω αναδρομικα!Σφιχτηκανε που πηγαιναν ολοι και κατεθεταν πινακιδες.Ρωταω λοιπον και το βαζω ως θεμα:ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ?Πιο πολυ παιζουν παρα προσπαθουν να βρουν λυσεις.
@johnkyr
κοιταζω και ξανακοιταζω τις φωτογραφιες και βλεπω οτι σε ερωτευεται ο φακος ρε παιδι μου!Κοιταζα ενα V50 χτεσ στην αντιπροσωπια και χαζεψα με χωρους!Οτι γουσταρεις το φορτωνεις!Αυτα ειναι!
@vrestas
θα σε εχω ως προσωπικο διαφημιστη μου!!!Παρε σλογκαν:DIKASTIS,ελατε και δε θα χασετε!!!ΠΟΛΥ ΦΑΣΗ!!Μ εφτιαξες!
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!! -
άντε καλή χρονιά !!!! Dikasti τι λαδάκια ακριβώς σου έβαλαν ? 0-30 Α5 ή 0-30 Α3
-
Καλή χρονιά σε όλους τους volvίστες
Πολλά και ευχάριστα χιλιόμετρα και η πιο όμορφη διαδρομή ας είναι πάντα η επόμενη!
-
**ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ **
-
Χρόνια πολλά και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους!!
Και το νέο έτος εύχομαι να φέρει πολλές συναντήσεις σε όλους και ιδίως οργάνωση στο Βορρά!! -
**Καλη Χρονια **σε ολο το Volvo Forum....!!! υγεια σε ολους και τις οικογενειες σας ευχομαι....
Να χαιρομαστε και τα Volvo μας...!!!Το δικο μου χτες το βραδυ....πριν την αλλαγη του ετους...και πηγαινοντας για δουλεια... με στεναχωρησε λιγο.... ....κατα την αλλαγη απο πρωτη σε δευτερα...νιωθω στα πενταλ ενα τρανταγμα...και μενει το πενταλ του συμπλεκτη κατω....
Αποτελεσμα σπασμενο το ελατηριο επαναφορας του πενταλ συμπλεκτη....βεβαια το αμαξι λειτουργει κανονικα...γιατι ο συμπλεκτης ειναι υδραυλικος το μονο προβλημα ειναι οτι εχει μειωθει η διαδρομη-αισθηση....
Εχει συμβει σε κανεναν απο εσας το ιδιο??? Να το κυκλοφορησω το αυτοκινητο η θα προκαλεσω βλαβη...???
Και τελος θα βρω ελατηριο να ταιριαζει(μηπως κανει απο Focus II) ...η θα πρεπει να ανεβω Αθηνα για αυτο το πταισμα....???
Απο μια ματια που εριξα στο internet....εχει ξανασυμβει σε κατοχους S40/V50 και Focus II αυτο το περιστατικοΕυχαριστω και Καλη Χρονια σε ολους ξανα...!!!
-
Χρονια πολλα σε ολους και καλη χρονια!!
dgrgtc
Το οτι εσπασε το ελατηριο πως το συμπερανες? Ο συμπλεκτης λειτουργουσε κανονικα μετα απο το περιστατικο?
Εγω ενα βραδυ που εκανα κοντρες με τον εαυτο μου απο φαναρι σε φαναρι στην Βουλιαγμενης , μετα απο καμια 10αρια βιαιες εκκινησεις, στην αλλαγη για δευτερα μου εμεινε ο συμπλεκτης κατω. Αφου συρθηκα μεχρι το επομενο φαναρι, μεχρι να αναψει πρασινο, δουλευε κανονικα, ομως πατιναρε λιγακι. Φυσικα μυριζε ο τοπος καμμενο δισκο. Την επομενη μερα ολα καλα, και φυσικα απο τοτε κανενα προβλημα. Μηπως δεν μας λες ολοκληρη την ιστορια ? -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Χρονια πολλα σε ολους και καλη χρονια!!dgrgtc
Το οτι εσπασε το ελατηριο πως το συμπερανες? Ο συμπλεκτης λειτουργουσε κανονικα μετα απο το περιστατικο?
Εγω ενα βραδυ που εκανα κοντρες με τον εαυτο μου απο φαναρι σε φαναρι στην Βουλιαγμενης , μετα απο καμια 10αρια βιαιες εκκινησεις, στην αλλαγη για δευτερα μου εμεινε ο συμπλεκτης κατω. Αφου συρθηκα μεχρι το επομενο φαναρι, μεχρι να αναψει πρασινο, δουλευε κανονικα, ομως πατιναρε λιγακι. Φυσικα μυριζε ο τοπος καμμενο δισκο. Την επομενη μερα ολα καλα, και φυσικα απο τοτε κανενα προβλημα. Μηπως δεν μας λες ολοκληρη την ιστορια ?Καλη χρονια Volvozeus...!!!
To οτι εσπασε το ελατηριο το καταλαβα γιατι επεσε στο πατακι....σε δυο κομματια...ο συμπλεκτης κανονικα δουλευει απλα το πενταλ μενει πιο χαμηλα απο οτι εμενε πριν....και νομιζεις οτι εχει μικροτερη διαδρομη γιατι δεν κανει την αρχικη νεκρη διαδρομη λογω του ελατηριου....
Μπα κοντρα δεν εκανα.....(με το V50 1.8 με κοντα εναμιση τονου αποβαρο.....).... ασε που ειχα και την συζυγο διπλα εγκυο 7 μηνων....οποτε την παντοφλα..... παραμονη Πρωτοχρονιας δεν την γλιτωνα με τιποτα..... -
Χρόνια πολλα και καλή χρονιά σε όλους παιδιά!
Εύχομαι πάνω από όλα υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας, διότι έχοντας υγεία, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!
@VolvoZeus
Φίλε έχω παράπονο από εσένα...Στην προηγούμενη σελίδα πόσταρα κάποιες ερωτήσεις αλλά δεν μου απάντησες... Όπως και να έχει βέβαια είμαι σίγουρος πως απλά δεν είδες τι πόσταρα και γι'αυτό δε μου απάντησες ε;
Παιδιά κάτι ακόμα,
όποιος έχει facebook και θέλει, δημιούργησα μία ομάδα με όνομα VOLVO Greek Friends! Όσοι από εσάς θέλετε μπορείτε να γίνετε μέλη και ίσως έτσι βρούμε κι άλλους Βολβάκηδες να βάλουμε στην παρέα μας...
Και πάλι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ !!! -
Παλι ερωτηση? Παραπονιαρη!!
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
Έχετε να μου προτείνετε κάτι πάνω σε αυτό; Να το πάω αλλού για ευθυγράμμιση και ακτινολόγηση ή να περιμένω και να το πάω εκ νέου στη ΒΕΛΜΑΡ μετά τις 11 Γενάρη ; Μπορούν να μου το φτιάξουν άμα πάω σε απλό βουλκανιζατέρ, ή έχει κανένας να μου προτείνει κάτι άλλο; Κάθε άποψη δεκτή!Εξαρταται το κατα ποσο ενημερωμενο ειναι το μηχανημα του εκαστοτε βουλκανιζατερ. Οχι οτι αλλαζουν συχνα τα νουμερα, αλλα ειχε γινει μια αλλαγη περυσι αν θυμαμαι καλα...αν δεν καιγεσαι περιμενε να το φτιαξουν και πας. Ζητα και και το χαρτι με τα νουμερα...Γιατι τετοια αποκλιση ομως? Το χτυπησες καπου?
Φίλε μου έβαλαν το αυτοκίνητο στο Vadis για το οποίο δε με χρέωσαν καθόλου! Παρόλα αυτά δεν έδειξε κανένα σφάλμα να υπάρχει...Γιατί όταν κάνω το τσεκ μόνος μου, μου βγάζει αποθηκευμένα σετ μεσα;
Παρόλο που έγινε Vadis τα σετ εξακολουθούν να υπάρχουν μέσα όταν κάνω μόνος μου τσεκ! Είναι φυσιολογικό αυτό;Αν δεν εκανε delete τα αποθηκευμενα φυσιολογικο ειναι...παντως μην σε πολυαπασχολει, αν ηταν κατι σημαντικο θα φαινοταν στη διαγνωση.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Παλι ερωτηση? Παραπονιαρη!!Έχετε να μου προτείνετε κάτι πάνω σε αυτό; Να το πάω αλλού για ευθυγράμμιση και ακτινολόγηση ή να περιμένω και να το πάω εκ νέου στη ΒΕΛΜΑΡ μετά τις 11 Γενάρη ; Μπορούν να μου το φτιάξουν άμα πάω σε απλό βουλκανιζατέρ, ή έχει κανένας να μου προτείνει κάτι άλλο; Κάθε άποψη δεκτή!
Εξαρταται το κατα ποσο ενημερωμενο ειναι το μηχανημα του εκαστοτε βουλκανιζατερ. Οχι οτι αλλαζουν συχνα τα νουμερα, αλλα ειχε γινει μια αλλαγη περυσι αν θυμαμαι καλα...αν δεν καιγεσαι περιμενε να το φτιαξουν και πας. Ζητα και και το χαρτι με τα νουμερα...Γιατι τετοια αποκλιση ομως? Το χτυπησες καπου?
...............πολύ πολύ καλός ευθυγραμμιστάς ο Πουπάκης
ειναι λεωφορο δημοκρατιας 136 μενιδι
εξοδο 7 αττικη οδοειναι 100μετρα απο την εξοδο προς Αχαρναί
τηλ επικοινωνιας 210 2478977
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=13592
εκτός από σύγκληση μπροστά, στα Volvo μπορούμε να ρυθμίσουμε και τίποτα άλλο ? πχ κάμπερ ?
-
Φίλε μου τι λες; Το αυτοκίνητό μου είναι,δόξα το Θεό, ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ! Δεν έχω ακουμπήσει σε άλλο αμάξι ούτε καν σε παρκάρισμα! Δε γνωρίζω πώς μπορεί να συνέβει αυτή η μ@λ@κί@...Ίσως να έπεσα σε καμία λακούβα με δύναμη και να έγινε αυτό;
Δεν είναι ότι φεύγει πολύ από το δρόμο απλά το τιμόνι όταν πηγαίνω ευθεία, είναι ένα κλικ αριστερά! Λες να παίζει τίποτα άλλο;
Κάτι ακόμα!Μήπως πρέπει να κάνω και ζυγοστάθμιση; Όταν πηγαίνω ευθεία στην εθνική με μεγάλη ταχύτητα κάνει λίγο δεξιά-αριστερά σαν να φυσάει πολύς αέρας! Είναι θέμα ζυγοστάθμισης λες, ή λάθος πίεσης αέρα στους τροχούς;
VOLVO FORUM