-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν ηταν πιο σωστη η διαδικασια πληρωμης τελων κυκλοφοριας και παραδοσης πινακιδων τοτε θα υπηρχαν λιγοτερες διαμαρτυριες.Γιατι να μην μπορω να πληρωνω και να κυκλοφορω για 6 μηνες ενα αμαξι;Γιατι θα πρεπει αν το αγορασω τον Δεκεμβριο να πληρωσω σε ενα μηνα δυο φορες τελη κυκλοφοριας;καλά, εσύ νομίζεις ότι ζεις σε άλλη χώρα !!!! η κοινή λογική δε υπάρχει ...
ούτε έχω καμιά ψευδαίσθηση ότι θα την φέρει το ΠASOK. -
160.000 πινακίδες κατατέθηκαν έως τώρα στις εφορίες.
10.000 από ιδιώτες.
70,000 από τράπεζες ( κατασχεθέντα)
80,000 από εμπόρους. -
για να δούμε που θα σταματήσουμε.... μέχρι τις 15
πόσο αξιόπιστα όμως είναι τα στοιχεία ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
πόσο αξιόπιστα όμως είναι τα στοιχεία ?
http://www.skai.gr/articles/news/financ ... %BB%CE%B7/
.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Όλοι αυτοί που καταθέτουν τις πινακίδες (άρα δε χρειάζονται τα αυτοκίνητα, γιατί έχουν άλλο ή έχουν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς) και εφόσον η αξία των αυτοκινήτων αυτών είναι όπως λένε μικρή (ήδη, άρα του χρόνου ακόμα μικρότερη) γιατί δεν τα αποσύρουν;- Γιατί καποιοι απλά το ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, μιας και είναι μερακλήδες με το παλιό τους αυτοκίνητο....Απαγορεύεται...;;;
- Γιατί το έχουν και μπαίνουν στους χωματόδρομους των χωραφιών τους και κάνουν τις δουλειές τους, ενω το 2ο το έχουν για τη βόλτα τους με την οικογένειά τους.... (η Ελλάδα προς το παρόν εκτείνεται και περαν του L.A ) Απαγορεύεται...;;;
- Γιατί το χρησιμοποιεί η υπόλοιπη οικογένεια (συζυγος, γιος κλπ) μιας και δεν μπορούν να πάρουν καινουριο για 2ο, το στεγαστικό τρέχει...Απαγορεύεται...;;;
- Γιατί είναι ενας τρόπος αντίδρασης σε μια καταφορη αδικία, πέραν της ψήφου κάθε 4 χρόνια μη χέσω....!Απαγορεύεται...;;; (εναλλακτικά βέβαια θα μπορούσαν να κάψουν το κέντρο όλων των μεγαλουπόλεων .... )
Υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλα οχι χρόνος να τους παραθέσω προς το παρόν.....
ΥΓ. Το αυτοκίνητό μου κυκλοφόρησε αρχες του 1/2000...Ο φουκαράς που πήρε το δικό του 2 μήνες πριν, δηλαδή Νοεμβριο του 1999, πρέπει να πληρώσει 50 ευρώ παραπάνω απο μένα (302ευρώ) γιατι ρυπαίνει περισσότερο....!! Το αν εγω το έχω παρατημένο κι εκείνος 'στην πένα', δεν παίζει κανένα ρόλο προφανώς...!
-
Αν οι παραπάνω χρειάζονται πραγματικά το αυτοκίνητο, τότε πληρώνουν τα παραπάνω χρήματα.-
Όμως μάλλον εννοούμε διαφορετικά ότι 'χρειάζομαι (=έχω ανάγκη) ένα αυτοκίνητο'. Σύμφωνα με το παράδειγμα σου, το να έχεις ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά για να πηγαίνεις στα χωράφια ενώ έχεις και άλλο αυτοκίνητο (δεδομένου ότι δεν είναι η δουλειά σου τα χωράφια, γιατί εκεί θα έβγαζε τα έξοδα του), δεν είναι βασική ανάγκη κατ'εμέ.Όσον αφορά αυτό:
- Γιατί είναι ενας τρόπος αντίδρασης σε μια καταφορη αδικία, πέραν της ψήφου κάθε 4 χρόνια μη χέσω....!Απαγορεύεται...;;; (εναλλακτικά βέβαια θα μπορούσαν να κάψουν το κέντρο όλων των μεγαλουπόλεων .... )
Δεν νομίζω ότι το εννοείς...
Νομίζεις ότι οι Έλληνες θα άφηναν το πολυαγαπημένο τους αυτοκίνητο, που αποτελεί και μέσο επίδειξης για πολλούς από αυτούς, για να διαμαρτυρηθούν στην 'κατάφωρη αδικία'? Απλά έφτασε η στιγμή, όπως εύστοχα είπε ο Nikos120i παραπάνω, 'που δεν έχουμε βρακί στο κώλο μας' και αναγκάστηκαν να καταθέσουν τις πινακίδες για αυτοκίνητα που ΔΕΝ χρειάζονται για αυτοκίνητα που δεν άξιζε η χρήση τους την αύξηση στα τέλη.
Εκτός αν ζω σε άλλη χώρα τελικά... -
Ας παρουμε ενα αλλο παραδειγμα εγω που εχω καταλυτικο μοντελο του 1995 1390 κ.εκ. πληρωνω τα ιδια (352 ευρω) με ενα φιλο μου που εχει αυτοκινητο 1800 κ.εκ . που καει super .Δηλαδη αμα ειναι ετσι τι ρολο παιζει ο καταλυτης, αμα τον βγαλω δεν θα ειμαι παράνομος ??
-
Μα σίγουρα το σύστημα είναι άδικο και καμία σχέση με 'πράσινα τέλη', εφόσον δεν λαμβάνει υπόψη κανένα άλλο παράγοντα παρά μόνο κυβικά και ημ/νια πρώτης κυκλοφορίας (στην Ελλάδα ).
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το Παπακωνσταντίνου σήμερα δήλωσε ότι όντως είναι άδικο το σύστημα με τα τέλη και σταδιακά θα τα μειώσει και θα αυξήσει το φόρο στα καύσιμα.
Νομίζω ότι η κατάθεση πινακίδων έπιασε τόπο... Αν τελικά γίνει αυτό που δήλωσε, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για αποτελεσματική κίνηση πολιτών. Αυτό είναι αντίδραση στην κυβέρνηση και όχι να σπας ξένα μαγαζιά με το σκούφο της γιαγιάς σου στο κεφάλι...Το σύστημα δεν είναι άδικο. Το σύστημα κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση θέτοντας υψηλότερο κόστος σε οχήματα παλαιάς τεχνολογίας
Το έχουμε ξαναπεί, το να 'κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση' σε κάποιον τομέα ούτε κατά διάνοια δε σημαίνει ότι δεν είναι άδικο ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Ούτε ότι δεν είναι πιο άδικο από πριν δε σημαίνει. Κατά την άποψή μου ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΔΕΝ κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα βάζω μέσα όλα - το ύψος των 'τελών' (που πλέον ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας σε ένα σωρό περιπτώσεις), τις κλίμακες (που ακόμα στα 'κυβικά' βασίζονται και ευνοούν π.χ. τα δύο 1800άρια του 2003 σε σχέση με ένα τελευταίας τεχνολογίας 2λιτρο), τη σχέση που έχει με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος η ημ/νία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, τον 'ειδικό φόρο' (που πάλι καλά που δεν προκύπτει από το χρώμα του ΙΧ), κλπ, κλπ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ, κάναμε 1 βήμα εμπρός και κάμποσα βήματα πίσω. Γιατί? Απλά, γιατί 'μας' ενδιαφέρει η αρπαχτή, και 'μας' χαρακτηρίζει η προχειρότητα.
-
Σύμφωνα με τα δελτία 'ειδήσεων' ο Γιωργάκης (ο πρωθυπουργός ντεεε...) πήρε πρέφα ότι τα τέλη είναι άδικα και προτίθεται να παρέμβει προσωπικά για άμεση αλλαγή τους και για επιστροφή χρημάτων σε όσους πλήρωσαν ήδη...
πηγή: Mega Channelclopy paste απο αλλο forum.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Σύμφωνα με τα δελτία 'ειδήσεων' ο Γιωργάκης (ο πρωθυπουργός ντεεε...) πήρε πρέφα ότι τα τέλη είναι άδικα και προτίθεται να παρέμβει προσωπικά για άμεση αλλαγή τους και για επιστροφή χρημάτων σε όσους πλήρωσαν ήδη...
Το εγραψα νωριτερα Θα με πληρωσεις για τα πνευματικα δικαιωματα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Δεν το ειχα προσεξει ρε. Αλλα παιζει να ειναι και το ανεκδοτο του μηνα.
-
Δεν το ειχα προσεξει ρε. Αλλα παιζει να ειναι και το ανεκδοτο του μηνα.
Πλακα κανω!
-
Εγώ πάντως νομίζω τουλάχιστον στην Ελλάδα, ότι όταν μπαίνει λεφτά στα ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζετε μετά την απομάκρυνση.
-
Το μόνο στοιχείο το οποίο είναι πλήρως καταγεγραμμένο και επεξεργάσιμο από τα πληροφορικά συστήματα όλων των συναρμόδιων υπουργείων είναι ο κυβισμός και η ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας.
Γι αυτό και η βάση υπολογισμού των ειδικών τελών και των όποιων άλλων επιβαρύνσεων είναι τα στοιχεία αυτά, και όχι πχ οι πραγματικές εκπομπές ρύπων ή τα διανυόμενα χιλιόμετρα κτλ κτλ - παράμετρες που η ενσωμάτωση τους στον αλγόριθμο υπολογισμού θα απαιτούσε τεχνογνωσία, οργάνωση, σχεδιασμό και προπαντός διάθεση των τεμπέληδων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα να εργαστούν με σοβαρότητα.
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
θα απαιτούσε τεχνογνωσία, οργάνωση, σχεδιασμό και προπαντός διάθεση των τεμπέληδων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα να εργαστούν με σοβαρότητα.Μα καλά, πώς σου ήρθε αυτό?..
-
Αλι αλι και τρισαλιιιιι!!!!
Δηλαδη θα αφαιρεθουν κονδυλια απο την Παιδεια??
Αν θυμαστε εκει ειπε η Μπιπμπιλω μ' οτι θα πανε τα λεφτα...
-
Καλά, με τις κωλοτούμπες που κάνουν κάθε μέρα αποδεικνύεται και περισσότερο ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Άχρηστοι μας κυβερνούσαν, άχρηστοι μας κυβερνάνε, άχρηστοι θα μας κυβερνάνε...
-
Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι
-
Απιστευτο αυτο που βλεπω στην TV σημερα!Ενα σωρο πινακιδες στις εφοριες αντι για το σημα 2010
Καλα να παθει το κρατος και η καθε κυβερνηση που ανεβαινει, ταζει φυκια και μεταξωτες κορδελες και μεταΑρε ο λαος αμα θελει, εχει σχεδιο και γινει μια γροθια γονατιζει και βουνα!
Αντε να δουμε το 'κρατος' τι θα σκαρφιστει τωρα που ειχε συνηθισει να κλεβει τον κοσμακη! Την πιο ακριβη και φτωχη χωρα τις ευρωπης την καταντισαν!
Για να δουμε που θα φτασουμε .....
Στα τρια σκ@τ@ ο καθε καραγκιοζης που ανεβαινει!ΥΓ: ετοιμαστειτε να βλεπετε αυτοκινητα χωρις πινακιδες στα χωρια πλεον!
Μια μικρη ερευνα πριν ανοιξετε ενα νεο θεμα μας βοηθαει ολους.Ειδικα το θεμα με τα τελη κυκλοφοριας ειναι πανω πανω[mod]
Τέλη κυκλοφορίας