Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αρα δεν υπαρχει ανεντιμος βιος μονος σου το λες απλα στερεοτυπες γνωμες κολλημενων μυαλων..
Εγω αδυνατω να καταλαβω τι εγινε ξαφνικα και δε πουλανε οι γαλλοι στα οικογενειακα (το μονο που δεχομαι ειναι τα ολιγον ασθενικα μοτερ) ετσι κι αλλιως και τοτε και τωρα η αντιπροσωπευση ιδια ηταν.. ..Κοινο ειχαν και μεγαλο..Η γενια των bx,xantia,406.laguna I που μοσχοπουλησαν δε νομιζω ξαφνικα να αλλαξε γνωμη..
Επισης αυτο το δικαιολογημενο το ακουω βερεσε και για ολες μαλιστα τις μαρκες. Δε το εχουμε διαπιστωσει οικογενειακως με πειρα σε 8 citroen και αν εξαιρεσουμε καποια μοντελα με θεματα σε συγκεκριμενα πραγματα π.χ.καποια ρενω με τους πολλαπλασσιαστες, οπως αλλωστε συμβαινει σε ολες τις μαρκες δεν υπαρχει γενικο προβλημα..
Ένα ένα. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει ανέντιμος βίος. Χαμένος βέβαια στα βάθη του 80 και του 90, ο καπνός όμως συνήθως μαρτυρά και φωτιά. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ C5 1.6T.
Τα παλιά μοσχοπούλησαν, αλλά ακριβώς από αυτά πολύς κόσμος απέταξε τα Γαλλικά τρις. Όπως και η Laguna II πιο πρόσφατα είχε και αυτή ανέντιμο βίο (με υπογραφή CEO της Renault αυτό) και τα χαϊρια της θα τα πληρώσουν στα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις. Ουσιαστικά, είναι η ακριβώς αντίστροφη κατάσταση της Toyota, της Nissan, της Honda που μπορούν να σερβίρουν σήμερα ένα κουβά σκατά με 4 ρόδες και να πουλήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ακριβό και αδιάφορο σε όλα Tiida που δεν βλέπεται κιόλας μεταξύ άλλων. Εξαργυρώνει 2 δεκαετίες έντιμου και αξιόπιστου βίου. Έτσι, ο καταναλωτής είναι πιο πρόθυμος στο καινούριο (και αδοκίμαστο) μεγάλο αυτοκίνητο που θα αγοράσει να εμπιστευτεί αυτόν που κάαααααποτε τον έκανε μάγκα με λίγα λεφτά. Έχετε δει κανέναν να βάζει δίλημμα στο 4TF 'να πάρω C5 3.0 ή οποιοδήποτε γερμανοιαπωνικό στα ίδια λεφτά;';
Το δικαιολογημένα που το ακούς βερεσέ, εγώ το εντοπίζω στο ότι ο καθένας έχει άλλο ουδό στο θέμα αξιοπιστία. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν καν να φανταστούν ότι το αυτοκίνητό τους δεν θα πάρει μπροστά, άλλοι που θεωρούν αναξιόπιστο αυτοκίνητο μόνο όταν τους ζητάει 1.000€ και πάνω και άλλοι που έχουν αξιόπιστο αυτοκίνητο (σαν αυτό που μου περιγράφεις με 8 σιτροέν στην οικογένεια) και όμως 2 φορές το μήνα κάνουν μια επίσκεψη με τυροπιτάκια από τον μηχανικό. Υπάρχουν τέτοιοι και μέσα στο Forum και μάλιστα για την εν λόγω μάρκα.
Οπότε, τι μένει σαν συμπέρασμα από μένα; Όποιος φτάσει τελικά να ψάξει το DS3, τη C5 1.6T, τη C4 1.6T κ.ο.κ. θα έχει κάνει πιθανότατα πολύ καλές επιλογές, οι οποίες όμως θα είναι γνωστές μόνο στον ίδιο. Δηλαδή, μεταπώληση χαμηλή, κύρος χαμηλό κλπ. Θέλει δηλαδή συνειδητοποιημένη και διαβασμένη επιλογή.
ΥΓ. Το Κλιό μου, καλό χρυσό, αλλά αξιόπιστο δεν είναι. Μικρές αλλά σπαστικές βλάβες και οδήγησαν και σε ακινητοποίηση σε μερικές φάσεις (και φαντάσου ότι δεν είχα πολλαπλασιαστές πρόβλημα). Το ίδιο αναξιόπιστο θα ήταν και αν οι βλάβες του (στυλ Πόλο) ήταν της τάξεως των 1000€ τη φορά. Καταλαβαίνεις τώρα τι εννοώ νομίζω.
YΓ. 2 Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με το τάισμα από εταιρίες στον Τύπο. Εικασίες μπορώ να κάνω, με σιγουριά να μιλήσω όχι.
ΥΓ. 3 Σόρι για το Off topic, αν είναι να μετακινηθεί για να συνεχίσουμε.