-
Θεϊκό το άβαταρ
Τέσπα κάποιοι συνάδελφοι στη δουλειά χρειάζεται να τυπώνουν ετικέτες για σι-ντι. Προκειμένου να μη μπαίνω στη διαδικασία να παραγγέλνω κάτι απατεωνιές προγράμματα των 25-35 ευρώ, ξέρει κανείς αν υπάρχει κανένα τέτοιο δωρεάν προγραμματάκι;
Τα πισια της δουλειά είναι εντελώς ψόφια. Κουβαλούν τουλάχιστον μια 4ετία-5ετία στη μητρική τους. -
Αμα εχετε Νέρωνα για να καίτε τα δισκάκια έχετε και την δυνατότητα να δημιουργείται ετικέτες. Επίσης πολλοί εκτυπωτές που τυπωνουν και πάνω σε δισκακια εχουν λογισμικό που επιτρέπει την κατασκευή και εκτύπωση εττικετων
-
Καμιά πρόταση από που να πάρω μια καρτούλα SD για κάμερα?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Καμιά πρόταση από που να πάρω μια καρτούλα SD για κάμερα?Έτσι όπως έχουν πέσει οι τιμές, απο όπου και αν πάρεις το ίδιο πράγμα είναι...
Πήγαινε σε κανένα Saturn/Mediamarkt που έχουν πολλές για να διαλέξεις.Κοίτα μόνο να είναι (που αν δεν κάνω λάθος όλες είναι πλέων) HCSD για να είναι γρήγορη...
-
Ερώτηση για τις κάρτες μνήμης:
κάποιος πωλητής φωτ. μηχανών μου είχε πει ότι οι γρήγορες κάρτες δεν αποθηκεύουν γρηγορότερα τις φωτογραφίες όταν τραβάς, αλλά απλώς μεταφέρουν στον υπολογιστή τα δεδομένα γρηγορότερα. Ισχύει; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ερώτηση για τις κάρτες μνήμης:
κάποιος πωλητής φωτ. μηχανών μου είχε πει ότι οι γρήγορες κάρτες δεν αποθηκεύουν γρηγορότερα τις φωτογραφίες όταν τραβάς, αλλά απλώς μεταφέρουν στον υπολογιστή τα δεδομένα γρηγορότερα. Ισχύει;Αν η φωτογραφική σου είναι μπακατέλα και τα ηλεκτρονικά της αργά, τότε ναι, θα δείς ελάχιστη η καθόλου διαφορά. Οι καλές μηχανές όμως εκμεταλλευονται την επιπλέον ταχύτητα. Πχ, στη δική μου EOS 350D με γρήγορη κάρτα CF αδειάζει πιό γρήγορα όταν τραβάω σε raw και με αφήνει να βγάλω 2-3 επιπλέον φωτογραφίες σε burst.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Όχι και αναχρονισμός τα καλώδια. Δεν μιλάμε για τηλέφωνο πχ αλλά για μάλλον σταθερότερες εγκαταστάσεις.
Ερώτηση.
Η μεγάλη μου ( στα 10 πλέον ) περιμένει το ΜΡ3 της.
Σκέφτηκα αφού θα το πάρουμε να πάρουμε κάτι αρκετά καλό και εύχρηστο άρα πάμε στην λογική του iPod.
Η ερώτηση των περίπου 200€ :iPod Nano 16GB ( 5th gen ) ή iPod touch 8GB ( 3rd gen ). Το μεν πρώτο στα 185 ( μέγιστη τιμή , στο skroutz το είχα βρει και 142 ) το άλλο περί τα 198. Τι λέτε από τα δύο ;
Θα πρότεινα κάτι με οθόνη αφής για μεγαλύτερη ευχρηστία και μεγάλη οθόνη να βλέπει και κανένα βιντεάκι ή καμία ταινία άνετα.
Οπότε Touch από εμένα ή κάποιο αντίστοιχο.
Αρκεί φυσικά να τη βολεύει και το μέγεθος αφού δεν είναι ακριβώς μικρά.
Σε κάτι πιο μικρό το παρακάτω δε φαίνεται άσχημο:
http://www.pixmania.gr/gr/gr/3058665/ar ... 9tbz1vdWk=Το έχεις ακούσει ; Αποδίδει καλά ; Όμορφο φαίνεται και βολικό. Η οθόνη διευκολύνει τα πράγματα...
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Όχι και αναχρονισμός τα καλώδια. Δεν μιλάμε για τηλέφωνο πχ αλλά για μάλλον σταθερότερες εγκαταστάσεις.
Ερώτηση.
Σκέφτηκα αφού θα το πάρουμε να πάρουμε κάτι αρκετά καλό και εύχρηστο άρα πάμε στην λογική του iPod.
Η ερώτηση των περίπου 200€ :iPod Nano 16GB ( 5th gen ) ή iPod touch 8GB ( 3rd gen ). Το μεν πρώτο στα 185 ( μέγιστη τιμή , στο skroutz το είχα βρει και 142 ) το άλλο περί τα 198. Τι λέτε από τα δύο ;
Θα πρότεινα κάτι με οθόνη αφής για μεγαλύτερη ευχρηστία και μεγάλη οθόνη να βλέπει και κανένα βιντεάκι ή καμία ταινία άνετα.
http://www.pixmania.gr/gr/gr/3058665/ar ... 9tbz1vdWk=Το έχεις ακούσει ; Αποδίδει καλά ; Όμορφο φαίνεται και βολικό. Η οθόνη διευκολύνει τα πράγματα...
Δυστυχώς δεν το έχω ακούσει αλλά η Samsung τα πάει καλά με την ποιότητα του ήχου σε όλες τις συσκευές της από όσο ξέρω.
Υπάρχει ένα μικρό reiew εδώ:
http://www.digitalversus.com/article-495-6793-36.htmlΚαι ένα βιντεάκι εδώ:
http://newsamsungmobilereview.blogspot. ... yp-r1.html
Βρήκα ένα -
Για 10 χρονών παιδί θεωρώ ότι είναι too much τα 200 ευρώ για mp3 player...
Όχι πως δεν θα καταφέρει να το χειριστεί αλλά καλύτερα να ξεκινήσει με ένα φθηνότερο μέχρι να καταλάβει τις ευαισθησίες που έχουν αυτά τα gadgets.Δόξα το Θεώ υπάρχουν δεκάδες προτάσεις στην αγορά.
Γνώμη μου. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Για 10 χρονών παιδί θεωρώ ότι είναι too much τα 200 ευρώ για mp3 player...+1
-
Επίσης μια που της το έχεις τάξει πλέον το mp3 player εξήγησε της να βάζει ένα όριο στο volume όπου και αν βρίσκεται. Επίσης προτίμησε ακουστικά με βεντούζες (μαξιλαράκια αλλιώς) που απομονώνουν τον εξωτερικό ήχο ώστε σε περίπτωση που είναι κάπου με φασαρία να μην χρειάζεται να το βάζει στο φουλ, για να μην ακούει εξωτερικούς θορύβους, με αποτέλεσμα να κάνει κακό στα αυτιά της. Μάθε την από τώρα γιατί μπορεί να γίνουν επικίνδυνες συσκευές με ακουστικά σε μικρά παιδιά (κάτω από 15-16 θα μπορούσα να πω).
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Επίσης μια που της το έχεις τάξει πλέον το mp3 player εξήγησε της να βάζει ένα όριο στο volume όπου και αν βρίσκεται. Επίσης προτίμησε ακουστικά με βεντούζες (μαξιλαράκια αλλιώς) που απομονώνουν τον εξωτερικό ήχο ώστε σε περίπτωση που είναι κάπου με φασαρία να μην χρειάζεται να το βάζει στο φουλ, για να μην ακούει εξωτερικούς θορύβους, με αποτέλεσμα να κάνει κακό στα αυτιά της. Μάθε την από τώρα γιατί μπορεί να γίνουν επικίνδυνες συσκευές με ακουστικά σε μικρά παιδιά (κάτω από 15-16 θα μπορούσα να πω).Το ipod nano (και υποθέτω και η υπόλοιπη σερά των ipod) σου επιτρέπουν να θέσεις ανώτατο όριο έντασης και να το κλειδώσεις με κωδικό. (ελπίζω να μην το ανακαλύψει η μικρή γιατί τον έχω ξεχάσει )
-
Παιδιά ψάχνω compact flash βιντεοκάμερα για να αντικαταστήσει ένα μπαούλο miniDV.
Standard def, μέχρι ~3 κατοστάρικα και έχω φτάσει στις εξής 3:
http://www.plaisio.gr/ProductCompare.as ... 38,1225839
Κλίνω περισσότερο στη sony γιατί διαβάζω για κάτι περίεργα φορματ (.mod) των άλλων 2 καθώς και λόγω μικρότερου ύψους.
Υπάρχει κάποιος κάτοχος ή άλλος να έχει ερευνήσει τη συγκεκριμένη κατηγορία για να δώσει τα φώτα του; -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ερώτηση.
Σκέφτηκα αφού θα το πάρουμε να πάρουμε κάτι** αρκετά καλό και εύχρηστο άρα πάμε στην λογική του iPod.**Η ερώτηση των περίπου 200€ :
iPod Nano 16GB ( 5th gen ) ή iPod touch 8GB ( 3rd gen ). Το μεν πρώτο στα 185 ( μέγιστη τιμή , στο skroutz το είχα βρει και 142 ) το άλλο περί τα 198. Τι λέτε από τα δύο ;
Γιατι εχει επικρατησει αυτη η λογικη ρε γαμωτο.....Τα ipod/iphone iδε ξερω γω δεν ειναι ουτε καλα ουτε ευχρηστα,ειναι fashion items,δε θα ανοιξω το φακελο mac pc,αλλα ειδικα για αυτα τα μαραφετια η κατασταση εχει φτασει στο αμην.Υπαρχουν mp3 στην αγορα στη μιση τιμη σε ιδια ποιοτητα και το βασικο ποιο ΕΥΧΡΗΣΤΑ,ελεος με το ΚΩΛΟitunes που σου γ*μαει ασαλιωτα το pc,που πρεπει να ξερει μεχρι και ποτε εκλασες και σου ψαχουλέυει-σκαλιζει τα παντα και να σε γονατιζει απο ταχυτητα,αυτο λεγεται ευχρηστια?Μηπως ευχρηστια λεγεται το drag&drop ενα τραγουδι σε ενα φακελο και οχι το sync(μολις το βλεπω θελω να κανω εμετο ),μακρια απο τις απανταχου iβλεκειες τουλαχιστον για mp3 player
Παρε στη μικρη ενα τετοιο να το χαρει,οσο και να το ριχνει δε θα παθει τιποτα και δε τρεχει και τιποτα να το χασει
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Port ... er-4GB.htmΚαι να εχω iphone,ηθελα κατι με μεγαλη οθονη και wifi το βρηκα σε ξεφτιλα τιμη και το τσιμπισα,αν εβρισκα κανα που εχει android θα επελεγα εκεινο προφανως,τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο
-
Εντάξει, ηρέμησε τώρα...
-
Για το itunes έχει δίκιο Θάνο, εξελίσεται σε τραγικo λογισμικό. Βαρύ, ψαχουλεύει παντού και όσο πάει και πιο μεγάλο. Οχι οτι και η Google πάει πίσω, όσο γιγαντώνεται τόσο θυμίζει τις υπόλοιπες μεγάλες του χώρου (προσωπικά δεδομένα, κλειδώματα σε συγκεκριμένα λογισμικά) αλλά τουλάχιστον αυτά που φτιάχνει είναι ελαφριά από άποψη διαχείρισης πόρων.
Εγώ αναρωτιέμαι πώς σχολιάζεται την απόφαση μερικά χρόνια μετά να μπεί το -φτου κακά, καλέ ποιος το ακούει αυτό το πράγμα- ραδιόφωνο στα ipod -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Παιδιά ψάχνω compact flash βιντεοκάμερα για να αντικαταστήσει ένα μπαούλο miniDV.
Κλίνω περισσότερο στη sony γιατί διαβάζω για κάτι περίεργα φορματ (.mod) των άλλων 2 καθώς και λόγω μικρότερου ύψους.
Υπάρχει κάποιος κάτοχος ή άλλος να έχει ερευνήσει τη συγκεκριμένη κατηγορία για να δώσει τα φώτα του;Τόσο ογκώδης είναι η minidv σου??
Μια handycam Που έχω είναι αρκετά μαζεμένη, περίπου σαν αυτές που έβαλες...
Σε αυτές σε τι μορφή γράφεται το video στη memory stick και πόση ώρα χωράει το 16 gb?? -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Υπάρχει κάποιος κάτοχος ή άλλος να έχει ερευνήσει τη συγκεκριμένη κατηγορία για να δώσει τα φώτα του;Πάρε αυτό Sony HDR-CX 105 ! 399.00 €! + 100 € αλλά είναι HD !!!
Περίεργα φορμάτ θα έχουν όλοι νομίζω! Αν ξέρεις περί φορμάτ κάτι πες το και σε μένα...
Και εγώ είμαι σε ψάξιμο και είμαι ανάμεσα Canon LEGRIA HF 200 και Sony HDR-CX 105!! -
nosferatu_gr και mirage,
Το itunes είναι ό,τι καλύτερο σε ταξινόμιση αρχείων μουσικής. Και θα εξηγήσω πόσο απλά λειτουργεί: απλά κάνεις drag n drop μέσατου τα αρχεία σου από οποιοδήποτε φάκελο και στα ταξινομεί κατα καλλιτέχνη, άλμπουμ ή και είδος μουσικής (genre). Παλιά στα xp που είχα winamp και wmp είχα: άλλο φάκελο για μουσική που κατέβαζα από limewire, άλλο από torrents άλλο που μου δίναν φίλοι μου σε cd άλλο που είχα από κάποιο back up... Και να μην ξέρω που πάνε τα 4. Ναι το itunes μου έσπασε τα νεύρα μέχρι να το μάθω αλλά μην τα γειώνουμε όλαΤο αν 'μεγαλώνει' είναι φυσικό αφού λειτουργεί με τον τρόπο που περίγραψα πιο πάνω και δεν διαγράφεται την πρώτη κόπια των αρχείων που έχετε ας πούμε κατεβάσει. Για αυτόματα ψαξίματα, ψάξτε τις ρυθμίσεις σας.
Στο mac os x δεν είναι βαρύ. Στα xp αφού λέτε ότι είναι, ε θα είναι.
Το drag n drop δεν είναι παντα καλό (πχ ένα mp3 μπορεί να μην ταξινομεί κατα καλλιτέχνες και να τα έχεις απλά χύμα τα κομμάτια-στο αντίποδα τα κινητά nokia ψάχνουν και ταξινομούν τα τραγούδια που έχεις βάλει με d n drop).
Τι να πω άμα στην τελική δεν σας βολεύει το itunes, ε μην πάρετε iphone/ipod
-
Δεν ειπα οτι δεν με βολευει είπα απλα οτι εχει καποια συγκεκριμενα μειονεκτηματα. Για οργανωση αρχειων μουσικης είναι πάρα πολύ καλό και το βρισκω και αρκετα εως πάρα πολύ εύκολο στην εκμαθηση. Αλλωστε το χρησιμποιώ για μια πενταετία τουλάχιστον. Οταν πρωτοβγήκε ήταν ένα ελαφρύ πρόγραμμα, πλεόν έχει βαρύνει αρκετά για ανεξήγητο λόγο για μένα.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]