-
Θα έλεγα πως το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί είναι αν θα πείσεις ή όχι. Το μέγιστο είναι η ασφάλειά σου.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Θα έλεγα πως το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί είναι αν θα πείσεις ή όχι. Το μέγιστο είναι η ασφάλειά σου.Οκ ειχε μια μικρη δοση χιουμορ το προηγουμενο ποστ. Εχεις δικιο σιγουρα η ασφαλεια πανω απ' ολα αλλα δεν νομιζεις οτι ειναι λιγο υπερβολη η χρηση χειμερινων την στιγμη που δεν θα κινηθω για τοσο μεγαλο διαστημα σε επαρχιακους (ie δρομους που δεν καθαριζοντε συχνα ισως), ουτε παω σε καποιο χιονοδρομικο. Εδω στην Ελλαδιτσα, με την σιγουρα μικροτερης εκτασης χιονοπτωση, εχω καταφερει να κινηθω με απολυτη ασφαλεια και στα βουνα χωρις καν τις κουβερτες....anyway το κυριο προβλημα μου ειναι οτι δεν προλαβαινω τωρα να κανονισω χειμερινα
-
25 Μαρτίου ανέβηκα Γερμανία από Ανκόνα και είχα χειμερινά ελαστικά. Στην ελβετία και στην αυστρία έφαγα ένα χιονάκι. Επειδή ανεβοκατεβαίνω χιονοδρομικά και ξέρω αρκετά καλά τί σημαίνει χιόνι - πάγος θεωρώ απαραίτητα τα χειμερινά στο ταξίδι που έχεις προγραμματίσει να κάνεις. Προλαβαίνεις έχεις 2 μέρες.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
25 Μαρτίου ανέβηκα Γερμανία από Ανκόνα και είχα χειμερινά ελαστικά. Στην ελβετία και στην αυστρία έφαγα ένα χιονάκι. Επειδή ανεβοκατεβαίνω χιονοδρομικά και ξέρω αρκετά καλά τί σημαίνει χιόνι - πάγος θεωρώ απαραίτητα τα χειμερινά στο ταξίδι που έχεις προγραμματίσει να κάνεις. Προλαβαίνεις έχεις 2 μέρες.Ειμαι Κινα, επιστρεφω την Παρασκευη το απογευμα.....
-
μιά χαρά μπορείς να έχεις και προβλήματα ακόμα και στους αυτοκινητόδρομους, δεν είναι μόνο το χιόνι αλλά κι ο πάγος
-
Σωστο...Και συνεχιζοντας θα ελεγα οτι δεν ειναι μονο ο παγος αλλα και οι χαμηλες θερμοκρασιες γενικοτερα.Τα χειμερινα δουλευουν πολυ καλυτερα απο τα θερινα στις χαμηλες θερμοκρασιες.
Για την ιστορια τελος Μαρτιου του 2008 κατεβαινα Ελλαδα απο Πραγα και εκανα μια σκεψη να βγαλω τα χειμερινα.Ευτυχως δεν τα εβγαλα γιατι γυρω απο το Insbruck βρηκα -8 βαθμους και χιονι ,οχι στο οδοστρωμα.Το βραδακι που εφτασα San MArino βρηκα 15cm χιονι στο ΔΡΟΜΟ.Αν δεν φορουσα χειμερινα δεν υπηρχε περιπτωση να ανεβω το San Marino και να φτασω στο ξενοδοχειο.
Υπόψιν οτι κατα τις 3-4 μ.μ. που ημουνα Bolzano και μεχρι Bologna ειχε ηλιο και θερμοκρασια 15 βαθμους.
Me λιγα λογια και με την εμπειρια μου απο την οδηγηση το χειμωνα στην Ευρωπη θα ελεγα να βαλεις χειμερινα οπωσδηποτε.Οι καιρικες συνθηκες αλλαζουν πολυ ευκολα και γρηγορα.Ειδικα οσο νυχτωνει τα πραγματα δυσκολευουν.Ειναι θεμα ασφαλειας... -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ειμαι Κινα, επιστρεφω την Παρασκευη το απογευμα.....
Πάρε το λαστιχά σου να τα έχει έτοιμα να πας μονάχα να τα κοτσάρεις και έφυγες αλλιώς παρακάλεσε κάποιον άλλο να πάρει το αμάξι σου και να κάνει τη δουλειά αυτή.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
25 Μαρτίου ανέβηκα Γερμανία από Ανκόνα και είχα χειμερινά ελαστικά. Στην ελβετία και στην αυστρία έφαγα ένα χιονάκι. Επειδή ανεβοκατεβαίνω χιονοδρομικά και ξέρω αρκετά καλά τί σημαίνει χιόνι - πάγος θεωρώ απαραίτητα τα χειμερινά στο ταξίδι που έχεις προγραμματίσει να κάνεις. Προλαβαίνεις έχεις 2 μέρες.5 χρονια σε χιονια (που δεν εχετε δει ποτε στην ζωη σας - εκτος και αν ζειτε στην Σουηδια) με all season λαστιχα δεν ειχα ποτε προβλημα. Αρκει να μεινεις στους αυτοκινητοδρομους. Φανταζομαι στην Ελβετια θελουν χειμερινα γιατι καθε σ/κ ο κοσμος ανεβαινει στα βουνα.
-
Δεν μας τα λες καλά, εφόσον, όπως λες, ήσουν 5 χρόνια σε χιόνια που δεν έχουμε δει ποτέ στη ζωή μας
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν μας τα λες καλά, εφόσον, όπως λες, ήσουν 5 χρόνια σε χιόνια που δεν έχουμε δει ποτέ στη ζωή μαςγιατι;
-
Γιατί μπορείς να συναντήσεις βρε συ θερμοκρασίες υπό του μηδενός και αρκεί και μόνο να πετύχεις κανένα κομμάτι μαύρο πάγο. Χώρια που αν πέσεις σε καμιά επέλαση χιονιά ακόμα και σε μεγαλους αυτοκινητοδρόμους είναι λίγο επικίνδυνο να κινείσαι χωρίς χειμερινά. Δεν είναι τυχαίο που όσα είδα Γερμανία είχαν χειμερινά.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Γιατί μπορείς να συναντήσεις βρε συ θερμοκρασίες υπό του μηδενός και αρκεί και μόνο να πετύχεις κανένα κομμάτι μαύρο πάγο. Χώρια που αν πέσεις σε καμιά επέλαση χιονιά ακόμα και σε μεγαλους αυτοκινητοδρόμους είναι λίγο επικίνδυνο να κινείσαι χωρίς χειμερινά. Δεν είναι τυχαίο που όσα είδα Γερμανία είχαν χειμερινά.Μα ζουσα σε θερμοκρασιες απο -5 μεχρι -25, μεση θερμοκρασια -10. Μαυρο παγο ειχε μονο κατω απο γεφυρες συνηθως το πρωι (εγω ποτε δεν το ειχα συναντησει) αλλα δεν πιστευω οτι τα χειμερινα θα βοηθησουν εκει (χρειαζεσαι καρφια για τον παγο). Η διαφορα απο ολ σησον σε χειμερινα ειναι οτι τα δευτερα μπορουν να καθαρισουν περισσοτερο χιονι. Το περισσοτερο που ειχα γλυστρησει σε παγο ηταν μισο- 1 μετρο αλλα το μαζεψα αμεσως. Αρκει να μην πηγαινεις πολυ στην ακρη, πας εκει που αλλα αυτοκινητα εχουν πατησει το χιονι και το εχουν λιωσει απο την πιεση. Στην Β. Αμερικη τα ολ σησον ειναι στανταρντ, τα χειμερινα ειναι μονο για αυτοκινητα που θελουν το καλοκαιρι να εχουν λαστιχα επιδοσεων.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
To Σαββατο παιρνω το φερρυ απο Πατρα, οποτε Κυριακη θα το παω σερι μεχρι Κολωνια.
Χειμερινα λαστιχα γιατι? Ο 'πεθερος' μου (χρονια στην Γερμανια-ανεβοκατεβαινει συνεχεια) και οι υπολοιποι της οικογενειας στην Γερμανια επιμενουν οτι δεν ειναι απαραιτητα. Τα all seasons που φοραμε ειναι οκ. Μονο στην Αυστρια ειναι λεει απαραιτητα.Οσο για την Ελβετια αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να πληρωσω τον φορο 2φορες, αφου επιστρεφο στις 2 Ιανουαριου
Eλπίζω ο φίλος μας να μην συνάντησε κανένα πρόβλημα γιατί βλέπω άσχημο καιρό ή να πρόλαβε να βάλει χειμερινά.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 009_315192
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=88700&cid=5 -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
5 χρονια σε χιονια (που δεν εχετε δει ποτε στην ζωη σας - εκτος και αν ζειτε στην Σουηδια) με all season λαστιχα δεν ειχα ποτε προβλημα. Αρκει να μεινεις στους αυτοκινητοδρομους. Φανταζομαι στην Ελβετια θελουν χειμερινα γιατι καθε σ/κ ο κοσμος ανεβαινει στα βουνα.
Μα καλα που ξερεις ποσο χιονι εχουμε δει ?Και οχι δε μεναμε Σουηδια...
Τις φωτογραφιες τις εχω ξαναβαλει παλιοτερα.Με all season δεν υπηρχε περιπτωση να τα καταφερνα...Εκανα σχεδον 150 χλμ με τοσο χιονι.Ακομα και μεσα στο Βερολινο σε ορισμενους δρομους ειχε τουλαχιστον 1 με 2 εκ χιονι!Φυσικα δεν εβαλα ποτε αλυσιδες.Παντα με τα χειμερινα!
Οντως εχει ριξει πολυ χιονι τις τελευταιες μερες στην Ευρωπη.Μακαρι ο φιλος μας να περναει καλα! -
Για τετοιο χιονι μιλαγα, νομιζω εχω δει και περισσοτερο. Προσωπικη εμπηρεια με ολ σησον εργοστασιακα γκουντ γιαρ τα εχω καταφερει και σε περισσοτερα χιονια χωρις κανενα προβλημα (που και που λιγο σπιναρισμα μονο ή οταν δεν μπορω να το καθαρισω απλα κανω λιγο οπισθεν και παω λιγο πλαγια και δεν εχει προβλημα).
Ο μεσος Ελληνας οδηγος πιστευω θα δει τετοιο χιονι μια φορα στην ζωη του κατα μεσο ορο. Φυσικα αν μενεις στην Β. Ευρωπη θα το δεις αρκετες φορες.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
To Σαββατο παιρνω το φερρυ απο Πατρα, οποτε Κυριακη θα το παω σερι μεχρι Κολωνια.
Χειμερινα λαστιχα γιατι? Ο 'πεθερος' μου (χρονια στην Γερμανια-ανεβοκατεβαινει συνεχεια) και οι υπολοιποι της οικογενειας στην Γερμανια επιμενουν οτι δεν ειναι απαραιτητα. Τα all seasons που φοραμε ειναι οκ. Μονο στην Αυστρια ειναι λεει απαραιτητα.Οσο για την Ελβετια αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να πληρωσω τον φορο 2φορες, αφου επιστρεφο στις 2 Ιανουαριου
Eλπίζω ο φίλος μας να μην συνάντησε κανένα πρόβλημα γιατί βλέπω άσχημο καιρό ή να πρόλαβε να βάλει χειμερινά.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 009_315192
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=88700&cid=5Ολα καλα.... Η Ιταλια ειχε σταθερα -7 αλλα οι δρομοι καθαροι και με ελαχιστη ομιχλη μονο κοντα στην Μπολονια...εφυγε σε 4 ωρες απο Ανκονα. Η Ελβετια λιγο πριν το μεγαλο τουνελ το ειχε στρωσει και μεχρι την εξοδο για Γερμανια σε πολλα σημεια ειμασταν με 30-40km/h μια λωριδα και αρκετη κινηση. Γερμανια κανενα προβλημα μεχρι την Κολωνια. Αρκετα χιονια αλλα οι δρομοι καθαροι...140-160km/h εκτος απο ενα κομματι 70km πριν την Κολωνια.
Και ολα αυτα με all seasons λαστιχα...και απ οτι βλεπω και εδω στην Κολωνια λιγοι εχουν χειμερινα. Στην Ελβετια βεβαια οι περισσοτεροι ειχαν χειμερινα (εκτος αν ηταν τοσο θαρραλεοι) και επισης κανεις δεν μας ρωτησε για τα λαστιχα στην εισοδο της χωρας.
Και κατι αλλο η βινιετα ειναι για το 2010....respect, δεν πανε για την αρπαχτη! -
Όσοι βρεθούν Αυστρία με το αυτοκίνητο τους, μια πολύ καλή λύση για φαγητό είναι τα Landzeit. Και τα τρία που δοκιμάσαμε ήταν εκπληκτικά με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και πολύ ευγενικοί. Ειδικά αυτό που είναι 50 χλμ πριν το Salzburg είχε μέχρι και ζυμαρικά που μόλις έβγαιναν από την μηχανή.
ΥΓ Στην επιστροφή επειδή πετύχαμε το τελευταίο πριν τα σύνορα με Ιταλία φάγαμε στις 12 το πρωί μεσημεριανό και παραλίγο να μέναμε στις Άλπεις μετά λόγω χιονιού για πάντα
-
Καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα.
Σκεφτομαστε να κανουμε ταξιδακι Ελλαδα-Ιταλια μεσα Φεβρουαριου.
Η διαδρομη που θα ακολουθησουμε ειναι Αθηνα - Σκοπια- Σερβια - Κροατια - Σλοβενια- Ιταλια και επιστροφη Ελλαδα μεσω Μπαρι.
Ειναι το πρωτο ταξιδι στο εξωτερικο οδικως οποτε οποιαδηποτε συμβουλη θα ηταν πραγματικα χρησιμη.Σαν πρωτοι προβληματισμοι στο μυαλο μου ειναι οι εξης
Το αμαξι χρειαζετε πρασινη καρτα και επεκταση της ασφαλειας για εξωτερικο.Κατι αλλο?
Πρεπει να εχουμε τα καινουργια διπλωματα ή μετρανε και τα παλια? Αν ναι, Πρεπει να παρουμε καποια πιστoποιηση για τα παλια?
Για να οδηγαμε και οι δυο και να ειμαστε καλυμενοι ασφαλιστικα πρεπει να ζητησουμε κατι απο την ασφαλιστικη εταιρια?Αυτα προς το παρον...
Ευχαριστω προκαταβολικα
Συνχωνευση με παλιοτερο ιδιο τοπικ.[mod] -
Με πράσινη κάρτα είστε ΟΚ, για να οδηγάτε και οι 2 για τυπικους λόγους πρέπει να αναγράφονται και τα 2 ονόματα των οδηγών πάνω στην κάρτα.
Τα παλιά διπλώματα ειναι ΟΚ.
Γιατί Μπάρι και όχι Ανκόνα; -
Θα παμε και Ρωμη οποτε νομιζω οτι καλυτερα να φυγουμε απο Μπαρι ή κανω λαθος?
Γενικα τα πραγματα ειναι ρευστα οποτε αλλαγες μπορει να γινουν
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες