-
αφου χαιρετησω ολα τα μελη αυτης της μεγαλης παρεας,θα ηθελα να ζητησω τη βοηθεια της.σκοπευω να αγορασω ενα αυτοκινητο οικογενειακο κ λογω οικονομικου θεματος,μεταχειρισμενο.
εχω καταληξει σε δυο τρεις επιλογες κ θα ηθελα τη βοηθεια οποιου φιλου γνωριζει,σχετικα με τα προβλημματα που παρουσιαζουν κ το κοστος συντηρησης,μια σημαντικη παραμετρο πιστευω στο θεμα της επιλογης αυτοκινητου.ειδικα μετα την ασχημη προσωπικη μου εμπειρια με το καθεστως σαρακακη.
οι επιλογες που εχω καταληξει,για διαφορετικους λογους το καθε αυτοκινητο,ειναι οι εξης..seat leon 1.6
ford focus 1.6 (5θυρο η sentan)
toyota corolla 1.6 sedan
skoda octavia 5 1.6πιο κοντα απ ολα ειμαι σε μια octavia 5 του 2005 η 2006,την οποια θεωρω ενα πολυ ομορφο,αξιοπιστο οικογενειακο αυτοκινητο,την οποια κ βρισκω σχετικα σε καλες τιμες,μεσον ορο τις 11,500 χιλιαδες.απλα στα ιδια λεφτα κ πεςριπου ιδιας ηλικιας βρισκω κ την corolla κ επισης με τα ιδια λεφτα περιπου κ πιο νεοτερα μοντελα (2006,2007)βρισκω κ τα φοκους κ λεον.
οπως καταλαβαινετε,δεν εχω απλα διλημα,εχω τετραλημα κ γι αυτο ζητω τη βοηθεια σας κ τα φωτα σας...γι αυτο σπευσατε..
οχι για μενα,για την φουκαριαρα τη μανα μου ρε παιδια....ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας κ τη βοηθεια σας.να στε ολοι καλα οπου κ να στε..
-
αφου χαιρετησω ολα τα μελη αυτης της μεγαλης παρεας,θα ηθελα να ζητησω τη βοηθεια της.σκοπευω να αγορασω ενα αυτοκινητο οικογενειακο κ λογω οικονομικου θεματος,μεταχειρισμενο.
εχω καταληξει σε δυο τρεις επιλογες κ θα ηθελα τη βοηθεια οποιου φιλου γνωριζει,σχετικα με τα προβλημματα που παρουσιαζουν κ το κοστος συντηρησης,μια σημαντικη παραμετρο πιστευω στο θεμα της επιλογης αυτοκινητου.ειδικα μετα την ασχημη προσωπικη μου εμπειρια με το καθεστως σαρακακη.
οι επιλογες που εχω καταληξει,για διαφορετικους λογους το καθε αυτοκινητο,ειναι οι εξης..seat leon 1.6
toyota corolla 1.6 sedan
skoda octavia 5 1.6πιο κοντα απ ολα ειμαι σε μια octavia 5 του 2005 η 2006,την οποια θεωρω ενα πολυ ομορφο,αξιοπιστο οικογενειακο αυτοκινητο,την οποια κ βρισκω σχετικα σε καλες τιμες,μεσον ορο τις 11,500 χιλιαδες.απλα στα ιδια λεφτα κ πεςριπου ιδιας ηλικιας βρισκω κ την corolla κ επισης με τα ιδια λεφτα περιπου κ πιο νεοτερα μοντελα (2006,2007)βρισκω κ τα φοκους κ λεον.
οπως καταλαβαινετε,δεν εχω απλα διλημα,εχω τετραλημα κ γι αυτο ζητω τη βοηθεια σας κ τα φωτα σας...γι αυτο σπευσατε..
οχι για μενα,για την φουκαριαρα τη μανα μου ρε παιδια....ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας κ τη βοηθεια σας.να στε ολοι καλα οπου κ να στε..
-
toyota corolla 1.6 sedan
-
Εκτος απο τους χωρους που φαινεται οτι τους θελεις καθως κοιτας sedan εκδοσεις hatchback αυτοκινητων με εξαιρεση το leon, καλα θα ηταν να μας πεις και τι αλλες προτεραιοτητες εχεις..για να απαντησουμε ακριβως..
-
Καταρχάς προσωπικά θα απέρριπτα από τη λίστα την κορόλα. Ελάχιστη απαξίωση, που σημαίνει ότι δεν είναι συμφέρουσα αγορά σαν μεταχειρισμένο. Επίσης σε επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς και χώρων είναι αρκετά πίσω από τα άλλα. Το όνομα είναι πολύ βαρύ σε θέμα αξιοπιστίας και θα είναι ακόμα στην εξαετή εγγύηση (ισχύει άραγε για τον δεύτερο ιδιοκτήτη?). Ωστόσο πιστεύω πως θα άξιζε στη θέση της κορόλα να βάλεις το κία σίντ σαν οικονομικό/αξιόπιστο αυτοκίνητο το οποίο θα βρεις με τα ίδια περίπου χρήματα και είναι αρκετά καλύτερο σαν αυτοκίνητο
Μετά μένουμε στις 3 επιλογές της σέατ, φόρντ και σκόντα. Από αυτά τα 3 μάλλον το φόκους θα προτιμούσα καθότι έχει το καλύτερο μοτέρ με 115 άλογα έναντι του λεόν με τα 105 και του σκόντα με τα 105 mpi ή τα 115 που όμως είναι fsi και συνεπώς προτιμά 100άρα βενζίνη, έχει 5 άστερια και υψηλη βαθμολογία στα κράς τεστ έναντι των 4 των άλλων δύο. Αν βάλουμε την έντονη απαξίωση και την μάλλον οικονομική συντήρηση στην εξίσωση, φαίνεται γιατί κερδίζει. Στα μείον του φόκους το μάλλον φτηνιάρικο εσωτερικό, οι μεγάλες εξωτερικές του διαστάσεις για χάτσμπακ, και η ψηλή θέση οδήγησης
Από οδηγικής άποψης έχω οδηγήσει μόνο το φόκους 1.6 και το λεόν φρ 2.0Τ όπου το μεν φόκους με ESP είχε πολύ καλό κράτημα, εξαιρετικό τιμόνι και ικανοποιητική άνεση, το δε λεόν ήταν θεόσκληρο αλλά με απίστευτη πρόσφυση, αν και προφανώς στην μικρότερη έκδοση θα είναι πιο άνετο και λιγότερο απόλυτο. Το σκόντα έχει τα ίδια μηχανικά μέρη με το λεόν όπως και με τα γκόλφ/Α3 αλλά είναι πιο άνετο σε σχέση με το λεόν και άνετο γενικότερα τουλάχιστον σε όσα ταρίφικα έχω μπει. Πάντως το τεράστιο πορτμπαγκάζ του σκόντα μπορεί να αποτελέσει κριτήριο επιλογής εφόσον φυσικά το χρειάζεσαι.
Ότι και άν πάρεις να φροντίσεις να έχει ESP πάντως. Μεγάλο βοήθημα στην ενεργητική ασφάλεια...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
ισχύει άραγε για τον δεύτερο ιδιοκτήτη?ισχύει κανονικότητα
-
Βασικά πιστεύω ότι οικογενειακό (άρα θέλεις πρακτικότητα) και σεντάν δεν γίνεται... Τεσπα, από αυτά που γράφηκαν θα έπαιρνα το Focus (μάλλον σε SW), αλλιώς το Octavia, καθώς είναι αρκετά ενδιαφέροντα και οδηγικά (και ο FSI λειτουργεί μια χαρά με 95 οκτάνια, όπως λέει η εμπειρία μου με Α3). Απλά ο mpi είναι καλύτερος στο 99% των περιπτώσεων ...
Το leon θα το χαρακτήριζα μικρό σε χώρους και αρκετά κλειστοφοβικό (αλλά οδηγικά πολύ καλό), ενώ την Corolla δεν θα την έπαιρνα αφενός γιατί θα ζητάνε τρελά λεφτά και αφετέρου γιατί (χωρίς να έχω οδηγήσει το τωρινό μοντέλο - το προηγούμενο ήταν χάλια) κάτι μου κάνει σε ψυγείο με 4 ρόδες και με ανακατεύει... Αν όμως κανείς ενδιαφέρεται για απλή μετακίνηση και αξιοπιστία πάνω απ' όλα, δεν είναι κακό...
-
κατ αρχας σας ευχαριστω για τη βοηθεια σας.εχω ξεκαθαρισει λιγο τη σκεψη μου κ ειμαι αναμεσα σε focus k octavia 5.εκανα κ μια σκεψη για vovlo s40 1.6 παντα,αλλα με χαλαει λιγο οτι αυτα που βρισκω με 10 - 11,000 ειναι με 105 αλογα κ φοβαμαι οτι ισως ζοριζονται.το ταβανι στο ποσο που θελω να διαθεσω ειναι τα 12,000 απο τα οποια τα 10,000 θα ειναι μετρητα κ ελπιζω να βρω κατι καλο με αυτα τα λεφτα.αυτο που κυριως με απασχολει παντως ειναι το θεμα κοστος χρησης (καταναλωση,σερβις κλπ) κ γι αυτο προσπαθω να μαθω καποια πραγματα πριν αποφασισω,γιατι τα λεφτα δεν βγαινουν κ ευκολα κ οι καιροι δυστυχως ειναι δυσκολοι.κ ειπαμε ε..
οχι για μενα ρε παιδια,για τη φουκαριαρα τη μανα μου... -
βρίσκεις με αυτά τα €€€ και 1.8
-
Μη παρεις το volvo..ειναι ενα ακριβο focus..το ιδιο αυτοκινητο ουσιαστικα..Θα προτιμουσα το focus σε σχεση με την octavia επειδη λεγεται οτι εχει πιο οδηγοκεντρικη συμπεριφορα και υποκειμενικα μου αρεσει πολυ περισσοτερο εμφανισιακα..
-
focus 2006 βρίσκεις άνετα με κάτω απο 10 χιλιάδες σίγουρα, ίσως και κάτω απο 9. Κοντά στα 12, μπορεί και λίγο πιο κάτω βρίσκεις και 1800άρι s40. Προσωπικά, καθώς το θέμα της έρευνας αγοράς μεταχειρισμένου το έχω σκίσει (έψαχνα πριν καταλήξω τουλάχιστον 5 μήνες) αν μπεις και στα δύο και κάνεις μια βόλτα θα έχεις εύκολη απόφαση. Κατά τη γνώμη μου, άλλη ποιότητα το 1.800άρι το σουηδικό. Για το skoda δεν έχω άποψη.
Γενικά πάντως αυτός ο μήνας σηκώνει πολύ παζάρι οπότε θα πετύχεις καλές τιμές. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μη παρεις το volvo..ειναι ενα ακριβο focus..το ιδιο αυτοκινητο ουσιαστικα..Θα προτιμουσα το focus σε σχεση με την octavia επειδη λεγεται οτι εχει πιο οδηγοκεντρικη συμπεριφορα και υποκειμενικα μου αρεσει πολυ περισσοτερο εμφανισιακα..τα έχεις οδηγήσει και τα 2 ? Η πλατφόρμα P1 mazda3/S40/focus είναι συνεργασία volvo/ford/mazda και όχι ότι πχ η volvo ή η mazda αντέγραψε την ford. Η ποιότητα υλικών της καμπίνας των volvo πάντως, δεν έχει καμιά σχέση με αυτή των focus.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μη παρεις το volvo..ειναι ενα ακριβο focus..το ιδιο αυτοκινητο ουσιαστικα.. -
Ο χρήστης fotis69 έγραψε:
ειμαι αναμεσα σε focus k octavia 5.Οδηγικά πάντως μου φάνηκαν πολύ κοντά. Εξαιρετική οδική συμπεριφορά και τα δύο (και ρυθμίσιμη), το skoda έχει μεγαλύτερους χώρους, το focus πιο ραφιναρισμένα οδηγικά χαρακτηριστικά. Από κινητήρα μιλάμε μάλλον για τους 1,6 115ps, που και οι δύο έχουν τα αρνητικά τους. Της ford θέλει στροφές για να αποδόσει (άρα η κατανάλωση πάει στο θεό), ενώ ο fsi αν και δεν έχει το ίδιο σκαλοπάτι, επίσης δεν είναι και ότι καλύτερο τόσο σε ελαστικότητα, όσο και σε θόρυβο... Πάντως και οι δύο αν πας χαλαρά δεν καίνε...
Επειδή μιλάμε πάντως για ισάξια αυτοκίνητα, θα σου πρότεινα να τα κάνεις μία βόλτα να δεις ποιο σου ταιριάζει καλύτερα... Προσωπικά, έχοντας οδηγήσει και τα 2 θα έπαιρνα ford. Αλλά σαφώς και εξαρτάται και από το ποιο θα βρεις σε καλύτερη κατάσταση...
Με γειες!!!!
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Μη παρεις το volvo..ειναι ενα ακριβο focus..το ιδιο αυτοκινητο ουσιαστικα..
Πες και τιποτα εκτος απο emoticons..Αυτη την εντυπωση εχω..Το ιδιο σασσι ειναι...Ενα επι της ουσιας ιδιο αυτοκινητο με αλλα καλυτερα υλικα...Εχω καπου λαθος..?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πες και τιποτα εκτος απο emoticons..Αυτη την εντυπωση εχω..Το ιδιο σασσι ειναι...Ενα επι της ουσιας ιδιο αυτοκινητο με αλλα καλυτερα υλικα...Εχω καπου λαθος..?
Η πλατφορμα εχει σχεδιαστει απο μηχανικους της Ford-Volvo-Mazda. Ο στοχος του project ειναι το καθε μοντελο να μπορει να διαφοροποιειται σε τετοιο βαθμο ωστε να περιεχει τα χαρακτηριστηκα της καθε εταιρειας. Ετσι το Volvo σε σχεση με τα αλλα, εχει υδραυλικους συνδεσμους στο μπροστινο υποπλαισιο, αλουμινενια ψαλιδια, διαφορετικη και αποκλειστικη στηριξη της πισω αναρτησης, δυνατοτητα awd, οπτικες ινες κ.α... Μονο ιδια δεν τα λες και αυτο μπορει να το καταλαβει κανεις απο τα πρωτα μολις μετρα!!
ΥΓ: Με τον ορο πλαισιο στην συγχρονη αυτοκινητοβιομηχανια εννουμε την διαταξη κινητηρα-μεταδοσης, αναρτησεων, ηλεκτρικων και σχεδιαση της σκαφης (η οποια διαφερει στην περιπτωση μας λογω awd)
-
Σε κάθε περίπτωση το 1.6 απορρίπτεται. Ωστόσο ύπάρχουν και φτηνά S40 1.8 όπως το παρακάτω...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/472195/
Βέβαια υπάρχουν και πολύ φτηνά φόκους...
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Η πλατφορμα εχει σχεδιαστει απο μηχανικους της Ford-Volvo-Mazda. Ο στοχος του project ειναι το καθε μοντελο να μπορει να διαφοροποιειται σε τετοιο βαθμο ωστε να περιεχει τα χαρακτηριστηκα της καθε εταιρειας. Ετσι το Volvo σε σχεση με τα αλλα, εχει υδραυλικους συνδεσμους στο μπροστινο υποπλαισιο, αλουμινενια ψαλιδια, διαφορετικη και αποκλειστικη στηριξη της πισω αναρτησης, δυνατοτητα awd, οπτικες ινες κ.α... Μονο ιδια δεν τα λες και αυτο μπορει να το καταλαβει κανεις απο τα πρωτα μολις μετρα!!
ΥΓ: Με τον ορο πλαισιο στην συγχρονη αυτοκινητοβιομηχανια εννουμε την διαταξη κινητηρα-μεταδοσης, αναρτησεων, ηλεκτρικων και σχεδιαση της σκαφης (η οποια διαφερει στην περιπτωση μας λογω awd)
Μαλιστα!! Μαλλον ημουν ανενημερωτος-παραπληροφορημενος καλυτερα, και παραπληροφορησα και το φιλο μας..Συγγνωμη..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μαλιστα!! Μαλλον ημουν ανενημερωτος-παραπληροφορημενος καλυτερα, και παραπληροφορησα και το φιλο μας..Συγγνωμη..Αυτά μ΄ αρέσουν σ΄ αυτό το φόρουμ.
- Μαθαίνουμε και 2 πράματα, και
- υπάρχουν και μερικοί που δε φοβούνται να ζητήσουν και μια ειλικρινή συγγνώμη!
Α, και το ότι έχει ορθογραφικό έλεγχο και μας βοηθά να γράφουμε σωστά ελληνικά!
-
Εγώ θα κάνω μια άλλη πρόταση.
Με 10.000 ευρώ πληρώνεις το 50% μιας ολοκαίνουριας Octavia 5 1.4 tsi.
Το υπόλοιπο 50% άτοκο (νομίζω 60 δόσεις, στη χειρότερη 48) διακανονισμό από τη skoda.
Έτσι έχεις την ησυχία σου για θέματα service, είσαι με αυτοκίνητο με πολύ σύγχρονο μοτέρ και design, πληρώνεις λιγότερα ασφάλιστρα, τα τέλη κυκλοφορίας σου δεν θα υποστούν καπέλο με παλαιότητες ή CO2 κλπ στο άμεσο μέλλον και τέλος θα γνωρίζεις και την τελευταία λακούβα που θα έχει πατήσει το αυτοκίνητο, χωρίς να χρειάζεται να προσεύχεσαι για το τι έκαναν ο/οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες και πόσο ειλικρινής (δεν) είναι ο μαντράς που σου το πλασάρει.
Πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα η συγκεκριμένη κίνηση θα σου κοστίσει λιγότερο, τόσο σε χρήματα όσο και σε άγχος/προβλήματα. Αρκεί να αντέχεις τα 170 ευρώ/μήνα για 5 ολόκληρα χρόνια.
βοηθεια στην επιλογη μεταχ. αυτοκινητου