Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    BMW FORUM
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. BMW FORUM
    • 1
    • 2
    • 520
    • 521
    • 522
    • 523
    • 524
    • 1330
    • 1331
    • 522 / 1331
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    72
    26608
    191903
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      nonos last edited by

Λοιπον φιλαρακι επειδη απηυδησα πλεον με τη μαλακια που δερνει το παραλληλο συμπαν στο οποιο ζεις...Το αν θεωρεις αξιοπιστια λογου το αν αρχικα ειπα φοιτητης μηχ μηχ ή ειπα μηχ.μηχ. δειχνει το μεγεθος της μικροτητας που χαρακητριζει εσενα και οτι κρυβεις πισω απο μια γαμημενη συνδεση ιντερνετ...Το να αμφισβητεις επισης εναν ανθρωπο 21 χρονων που με κοπο και ονειρα αφιερωσε 2-3 χρονια ζωης για να περασει στο πολυτεχνειο επειδη αυτο ηταν το ονειρο του, δειχνει το ποσο κατεστραμμενη προσωπικοτητα εχεις..Το να αμφισβητεις λοιπον τα ονειρα μου ειναι πραγματικα αρρωστο..ευχομαι πια εκτος απο ολα τα υπολοιπα να μην εχεις και παιδια γιατι θα ειναι κριμα για μενα και τα παιδια μου να μεγαλωσουν στην ιδια κοινωνια καιγιατι θα ειναι κριμα να τα κανεις ομοια σου...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        karas last edited by

Δεν αμφισβήτισε κανείς τα όνειρά σου,αυτά που γράφεις τα αμφισβήτισαν σε ένα θέμα...εκτός αν νομίζεις ότι δεν υπάρχουν και άλλοι που σπουδασαν πιο πολλά χρόνια ,είναι μεγαλύτεροι ,είχαν και αυτοί όνειρα ,είδαν η πράξη είναι διαφορετική ,και ξέρουν ότι δεν θέλουν να παίζουν στα γεγονότα που συμβαίνουν με βλακείες .

• N
          nonos last edited by

Ο χρήστης Karas έγραψε:

Λοιπον φιλαρακι επειδη απηυδησα πλεον με τη μαλακια που δερνει το παραλληλο συμπαν στο οποιο ζεις...Το αν θεωρεις αξιοπιστια λογου το αν αρχικα ειπα φοιτητης μηχ μηχ ή ειπα μηχ.μηχ. δειχνει το μεγεθος της μικροτητας που χαρακητριζει εσενα και οτι κρυβεις πισω απο μια γαμημενη συνδεση ιντερνετ...Το να αμφισβητεις επισης εναν ανθρωπο 21 χρονων που με κοπο και ονειρα αφιερωσε 2-3 χρονια ζωης για να περασει στο πολυτεχνειο επειδη αυτο ηταν το ονειρο του, δειχνει το ποσο κατεστραμμενη προσωπικοτητα εχεις..Το να αμφισβητεις λοιπον τα ονειρα μου ειναι πραγματικα αρρωστο..ευχομαι πια εκτος απο ολα τα υπολοιπα να μην εχεις και παιδια γιατι θα ειναι κριμα για μενα και τα παιδια μου να μεγαλωσουν στην ιδια κοινωνια καιγιατι θα ειναι κριμα να τα κανεις ομοια σου...

Δεν αμφισβήτισε κανείς τα όνειρά σου,αυτά που γράφεις τα αμφισβήτισαν...εκτός αν νομίζεις ότι δεν υπάρχουν και άλλοι που σπουδασαν πιο πολλά χρόνια ,είναι μεγαλύτεροι και ξέρουν ότι δεν θέλουν να παίζουν με γεγονότα και όχι βλακείες.

Τα λεγομενα μου δεν αμφισβητησαν πουθενα τον ιδιο μου τον εαυτο..Σου εγραψα μαλιστα και γιατι διορθωσα το 'λαθος' αμεσα μαλιστα..Ενω θα μπορουσα να το αφησω οπως ειναι..Αλλα ειπες και μονος η τιμιοτητα ειναι πιο σημαντικη απ ολα..Μηπως εσυ αμφισβητεις το εγω σου και τα λεγομενα σου τωρα που δεν εκτιμας καμια τιμιοτητα..????????????????????????????????????????????????????????????
          Το να με αποκαλεις εμπορακο και να αμφισβητεις την ιδιοτητα μου ,μαλλον με αμφισβητεις γενικως επισης, οταν μαλιστα ο αλλος καταλαβε ποιος ειμαιχωρις να τον ξερω...
          Αλλα τα συμπερασματα του τα εβγαλε ο κοσμος εδω μεσα και τη ξεφτιλα δε τη ξεπλενεις ευκολα...καλα εγω τα εβγαλα με τα πρωτα μηνυματα τα συμπερασματα...

Προφανως υπαρχουν ανθρωποι που μοχθησαν περισσοτερο στη ζωη τους..αλιμονο..εχουμε και πατεραδες και μαναδες..σα μπαρμπαδι που κανει κηρυγμα εισαι...

• ?
            A Former User last edited by

Ο χρήστης Karas έγραψε:
            Δεν έχω γραψει πχ για καλες μπαταρίες και επένδυση ,τα έλεγξες γιατι κάποια έχουν και άλλα όχι ;
            ελεγξες γιατί πολλά με facelift αμάξια αναφέρονται ότι βγάζουν προβλήματα ;Aν ναι τι σου είπαν ότι έτυχε (αλλά και τα έδιναν με προσφορές) ; Kαι ενα σωρό μικρα μεγάλα θέματα,αν σε ενδιαφέρουν...
            Αν περιμένεις από διαφημίσεις και πωλητές και το Ιντερνετ.....

Ειδικά οι πιο μικρές μπαταρίες μπορεί να ανήκουν στο πακέτο θερμού κλίματος... δεν έχει τόσες εκκινήσεις σε πολύ κρύο. Ή όπως ειπώθηκε το κάλυμα μπορεί να είναι εποχιακό (τροποποιήσεις) και σιγά σιγά να μένει μόνο σε diesel ή στα πιο κορυφαία μοντέλα. Γενικά πολλά τέτοια πράματα θεωρώ ότι είναι επιλογές του εργοστασίου ανάλογα με τον προορισμό (αναρτήσεις πιο ψηλές σε ανατολική ευρώπη, πισάρισμα σε βόρεια ευρώπη, μεγάλο ψυγείο σε νότια ευρώπη κλπ) ή προεπιλογές του αντιπροσώπου εισαγωγέα σε συμφωνία με την εταιρεία, κάτι σαν εθνικό στάνταρ, όπως πχ έχουν φυμέ που αλλού δεν έχουν κλπ (πχ άλλον στάνταρ εξοπλισμό έχει η ίδια έκδοση μοντέλου στην Ελλάδα και άλλον αλλού). Αυτά δεν καθιστούν ένα αυτοκίνητο προβληματικό ή υποδεέστερο και δεν αποδεικνύει ότι το κακό είναι το ελληνικό. Πχ ο αδελφός μου είχε πάρει Ε36 318i στη Γερμανία και ενώ οι ελληνικές είχαν κάλυμα στο καπώ του πορτπαγκάζ αυτό δεν είχε! Δεν το θεωρώ υποδεέστερο θεωρώ ότι έτυχε το κάλυμα αυτό να πήγαινε πχ μόνο με τα αυτοκίνητα που είχαν ηλεκτρικά παράθυρα ή κλιματισμό ή κάτι τέτοιο.
            Επίσης μπορεί να είναι τυχαίο η φουρνιά που έρχεται στην Ελλάδα μια εποχή να έχει κάποιο διαφορετικό πιο ευπαθές ανταλλακτικό κατώτερης ποιότητας. Και αυτό το θεωρώ ότι δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ότι έτυχε εκείνη την εποχή ο προμηθευτής τους να τους έδινε χειρότερο πράμα οπότε να πάρουν χαμπάρι από νωρίς ότι η τάδε φουρνιά έχει τα συγκεκριμένα 1-2-3-10 προβληματάκια. Αν τα δίναν φτηνότερα ήταν γιατί είχαν μεγάλο στόκ, δεν νομίζω να τους έπιασε η όρεξη για ελεημοσύνες...
            Ή έστω, όπως έχω πει και πιο πριν δέχομαι την κατασκευή φτηνότερων μοντέλων (μάλλον με τον εισαγωγικό κινητήρα) με μικρότερη μπαταρία, χωρίς κάλυμα κινητήρα και άλλα για να πετύχουν χαμηλότερη εργοστασιακή τιμή αλλά αυτά για μένα κάνουν ένα αυτοκίνητο όχι χειρότερο αλλά απλά οικονομικότερο (φτωχότερα εξοπλισμένο). Τέτοια στοιχεία μπορεί να είναι πχ στην εξάτμιση το καλό έχει πιο μεγάλο καζανάκι, κάτω από το πίσω κάθισμα το 'φτηνό' έχει απλό πανάκι ενώ το καλό έχει ηχομονωτικό κάλυμα πάχους 5 χιλιοστών και αυτά σε αυτοκίνητα που παράχθηκαν την ίδια εποχή (ότι δηλαδή δεν είναι αλλαγή που συμβαίνει με το χρόνο στο πλαίσιο του οι προδιαγραφές μπορεί να τροποποιηθούν...).
            Όλα τα παραπάνων μπορεί να μην είναι ευχάριστα αλλά καλύπτονται σαν διαφορές σε εξοπλισμό, εποχιακές διαφορές προμηθευτών και τροποποιήσεις (που εννοείται ότι αποσκοπούν τόσο σε οικονομία όσο και σε κατάργηση σφαλμάτων).
            Δυστυχώς επιβεβαιώνω κι εγώ ότι αρκετά πράματα τοποθετούνται εκ των υστέρων εδώ. Είδα πρόσφατα με θλίψη να ξηλώνεται ο προφυλαχτήρας ακυκλοφόρητης 3άρας για να τοποθετηθεί κάποιο έξτρα (υποθέτω σύστημα βοήθειας παρκαρίσματος).
            Δεν θα ήθελα να πάρω τέτοιο αυτοκίνητο αλλά δεν μας βοηθάς να τα καταλάβουμε. Πώς μπορεί κάποιος να καταλάβει, από το VIN, από τον υπολογιστή της BMW που λέει πώς παραγγέλθηκε το κάθε μοντέλο;
            Στοιχεία που θα με έπειθαν, αυτά που για μένα θα καθιστούσαν ένα μοντέλο πραγματικά κατώτερο, επιπλέον των παραπάνω, είναι πληροφορίες αδιαμφισβήτητες, όπως ότι στο βάθος του πορτπαγκάζ η γωνία είναι λίγο διαφορετική γιατί κολλιέται αλλιώς από την κακή γραμμή παραγωγής ή ότι η βαφή σε κάποιο κρυφό σημείο είναι διαφορετική ή ότι οι χαραμάδες στα πάνελ είναι 5χλμ αντί για 3,5χιλ κλπ. Αυτές είναι όντως διαφορές σε αλυσίδα παραγωγής και όντως το αυτοκίνητο είναι κατώτερο.
            Πες μου λοιπόν τί να κοιτάξω σε μία Ε60 (πού ίσως να είναι το επόμενό μου αυτοκίνητο) για να ξέρω ότι πήρα την καλή. Αρκεί να αποφύγω την εισαγωγική τετρακύλινδρη ή να κοιτάξω και κάτι άλλο...

• P
              professeur last edited by

Mην τρελαίνεστε ...

Youtube Video

• N
                nikos last edited by

@Karas...μήπως έχεις κάποια 'συγγένεια' με τον Καρά στο Άργος?

Χαμός πάντως βλέπω

Προφανώς έχεις 'δει' κάποια πράγματα αλλά ακόμα χειρότερα δε ξέρεις γιατί έχουν γίνει. Το ότι δεν έχει επένδυση ή μικρότερη μπαταρία δε πάει να πει ότι έχει κάποιο πρόβλημα ή ότι 'βγήκε' από άλλη γραμμή. Έχει να κάνει με τις ανάγκες τις κάθε χώρας, κάτι το οποίο νομίζω είναι καλό. Και επειδή το έψαξα...επένδυση έχουν τα 4κυλ diesel και τα 6κυλ.

Μη τρελαθούμε λοιπόν...δεν υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα για Ελλάδα και άλλα για Γερμανία καθώς πολύ απλά θα ήταν ΠΟΛΥ ακριβότερα για να στηθεί μια γραμμή παραγωγής μόνο για Ελλάδα.

Πέρα από κάποια αυτοκίνητα με συγκεκριμένο εξοπλισμό που φέρνουν οι dealers που συνήθως γίνονται εταιρικά (τα περισσότερα είναι 316i...ακούς Eddie?) ένα μεγάλο ποσοστό 'φτιάχνεται' από τον μελλοντικό ιδιοκτήτη τους.

Τέλος, η αγορά έχει τα πάνω και τα κάτω της...για παράδειγμα η BMW ταξινομεί το μήνα ας πούμε περίπου 310 αυτοκίνητα (σύμφωνα με Νοέμβρη 2009). Κάθε μέρα βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής στη Λειψία (που δουλεύει 24ωρο) περίπου 50-60 αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι σε 5 μέρες έχουν κατασκευαστεί τα αυτοκίνητα για Ελλάδα!! Τις υπόλοιπες 25 τι κάνουν αυτοί οι εργάτες? Αράζουν?

Είπα να μην ασχοληθώ...αλλά τι να κάνω με αυτά που διαβάζω...

Nikos @ YouTube

• fanis75
                  fanis75 moderator last edited by

Για να λήξει το θέμα, ας τα πούμε απλά και όπς είναι τα πράγματα:

1. Διαφορετικές εκδόσεις υπάρχουν, σε επίπεδο εξοπλισμού (π.χ. άλλα λάστιχα, μόνωση ή όχι κλπ.).

2. Διαφορετικές εκδόσεις σε επιπεδο ποιότητας ΔΕΝ υπάρχουν για την Ευρώπη. Ίσως υπάρχουν για Ασία, Αφρική όπου κατασκευάζονται σε διαφορετικό εργοστάσιο.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

• K
                    karas last edited by

Aυτά που λές είναι με την λογική για να βολευόμαστε ότι μας πουλάνε πάντα καλά πράγματα.Πράγμα που δεν ισχύει.Οταν λές ότι ίσως υπάρχουν διαφορές για αλλες γεωγραφικές περιοxές,δεν αποκλείει τίποτε να γίνεται παντού ανά περίπτωση-Εξάλλου πολλά BMW είναι πχ από ΗΠΑ για όλο τον κόσμο,δεν είναι λοιπόν θέμα εργοστασίου (σαν εγκατάσταση που απευθύνεται κάπου συγκεκριμένα).

Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:

Προφανώς έχεις 'δει' κάποια πράγματα αλλά ακόμα χειρότερα δε ξέρεις γιατί έχουν γίνει. Το ότι δεν έχει επένδυση ή μικρότερη μπαταρία δε πάει να πει ότι έχει κάποιο πρόβλημα ή ότι 'βγήκε' από άλλη γραμμή. Έχει να κάνει με τις ανάγκες τις κάθε χώρας, κάτι το οποίο νομίζω είναι καλό. Και επειδή το έψαξα...επένδυση έχουν τα 4κυλ diesel και τα 6κυλ.

Μη τρελαθούμε λοιπόν...δεν υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα για Ελλάδα και άλλα για Γερμανία καθώς πολύ απλά θα ήταν ΠΟΛΥ ακριβότερα για να στηθεί μια γραμμή παραγωγής μόνο για Ελλάδα.

Πέρα από κάποια αυτοκίνητα με συγκεκριμένο εξοπλισμό που φέρνουν οι dealers που συνήθως γίνονται εταιρικά (τα περισσότερα είναι 316i...ακούς Eddie?) ένα μεγάλο ποσοστό 'φτιάχνεται' από τον μελλοντικό ιδιοκτήτη τους.

Τέλος, η αγορά έχει τα πάνω και τα κάτω της...για παράδειγμα η BMW ταξινομεί το μήνα ας πούμε περίπου 310 αυτοκίνητα (σύμφωνα με Νοέμβρη 2009). Κάθε μέρα βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής στη Λειψία (που δουλεύει 24ωρο) περίπου 50-60 αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι σε 5 μέρες έχουν κατασκευαστεί τα αυτοκίνητα για Ελλάδα!! Τις υπόλοιπες 25 τι κάνουν αυτοί οι εργάτες? Αράζουν?

Είπα να μην ασχοληθώ...αλλά τι να κάνω με αυτά που διαβάζω...

Εχω εξηγήσει πως δουλεύουν και τι ειναι οι γραμμές παραγωγής τι 50 τι 10000 αμάξια βγάλουν εκεί δεν έχει νόημα για το εργοστάσιο,αυτόματα κυρίως γίνονται όλα με ελάχιστο κόπο και χρόνο. (4 ώρες το πολύ κάνει κάθε αμαξι να κατασκευστεί)

Από την άλλη δεν σημαίνει ότι βγαίνουν μόνο έτσι τα Χ αμάξια που εχουν στόχο την Ελλάδα κάποια περίοδο .Βγαίνουν όσα θέλει το εργοστάσιο ταυτόχρονα και τα πουλάνε με τιμές προσφοράς πακέτο σε άλλες χώρες,σε εταιρίες κλπ όπου ξέρουν τι σηκώνει η κάθε περιοχή .Εμπόριο κάνουν.... λές να τους νοιάζει όταν δεν σε υποχρεώνει κανείς να πάρεις κάτι ; Ετσι έρχεται τώρα σου λένε ,αν σου αρέσει...

Ειδικά οι πιο μικρές μπαταρίες μπορεί να ανήκουν στο πακέτο θερμού κλίματος... δεν έχει τόσες εκκινήσεις σε πολύ κρύο. Ή όπως ειπώθηκε το κάλυμα μπορεί να είναι εποχιακό (τροποποιήσεις) και σιγά σιγά να μένει μόνο σε diesel ή στα πιο κορυφαία μοντέλα. Γενικά πολλά τέτοια πράματα θεωρώ ότι είναι επιλογές του εργοστασίου ανάλογα με τον προορισμό (αναρτήσεις πιο ψηλές σε ανατολική ευρώπη, πισάρισμα σε βόρεια ευρώπη, μεγάλο ψυγείο σε νότια ευρώπη κλπ) ή προεπιλογές του αντιπροσώπου εισαγωγέα σε συμφωνία με την εταιρεία, κάτι σαν εθνικό στάνταρ, όπως πχ έχουν φυμέ που αλλού δεν έχουν κλπ (πχ άλλον στάνταρ εξοπλισμό έχει η ίδια έκδοση μοντέλου στην Ελλάδα και άλλον αλλού)
                    Αυτά δεν καθιστούν ένα αυτοκίνητο προβληματικό ή υποδεέστερο και δεν αποδεικνύει ότι το κακό είναι το ελληνικό. Πχ ο αδελφός μου είχε πάρει Ε36 318i στη Γερμανία και ενώ οι ελληνικές είχαν κάλυμα στο καπώ του πορτπαγκάζ αυτό δεν είχε! Δεν το θεωρώ υποδεέστερο θεωρώ ότι έτυχε το κάλυμα αυτό να πήγαινε πχ μόνο με τα αυτοκίνητα που είχαν ηλεκτρικά παράθυρα ή κλιματισμό ή κάτι τέτοιο.
                    Τα προβλήματα τα βλέπεις στη πράξη,αλλά σου λένε έχεις εγγύηση.Οταν αυτή λήξη ή αν σε ταλαιπωρεί να πηγαίνεις να το φτιάχνεις συνέχεια (μέσα στην εγγύηση) δεν έχει νόημα.Αλλο να χαλάει κάτι από την χρήση,άλλο

Επίσης μπορεί να είναι τυχαίο η φουρνιά που έρχεται στην Ελλάδα μια εποχή να έχει κάποιο διαφορετικό πιο ευπαθές ανταλλακτικό κατώτερης ποιότητας. Και αυτό το θεωρώ ότι δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ότι έτυχε εκείνη την εποχή ο προμηθευτής τους να τους έδινε χειρότερο πράμα οπότε να πάρουν χαμπάρι από νωρίς ότι η τάδε φουρνιά έχει τα συγκεκριμένα 1-2-3-10 προβληματάκια. Αν τα δίναν φτηνότερα ήταν γιατί είχαν μεγάλο στόκ, δεν νομίζω να τους έπιασε η όρεξη για ελεημοσύνες...
                    Ή έστω, όπως έχω πει και πιο πριν δέχομαι την κατασκευή φτηνότερων μοντέλων (μάλλον με τον εισαγωγικό κινητήρα) με μικρότερη μπαταρία, χωρίς κάλυμα κινητήρα και άλλα για να πετύχουν χαμηλότερη εργοστασιακή τιμή αλλά αυτά για μένα κάνουν ένα αυτοκίνητο όχι χειρότερο αλλά απλά οικονομικότερο (φτωχότερα εξοπλισμένο). Τέτοια στοιχεία μπορεί να είναι πχ στην εξάτμιση το καλό έχει πιο μεγάλο καζανάκι, κάτω από το πίσω κάθισμα το 'φτηνό' έχει απλό πανάκι ενώ το καλό έχει ηχομονωτικό κάλυμα πάχους 5 χιλιοστών και αυτά σε αυτοκίνητα που παράχθηκαν την ίδια εποχή (ότι δηλαδή δεν είναι αλλαγή που συμβαίνει με το χρόνο στο πλαίσιο του οι προδιαγραφές μπορεί να τροποποιηθούν...).
                    Όλα τα παραπάνων μπορεί να μην είναι ευχάριστα αλλά καλύπτονται σαν διαφορές σε εξοπλισμό, εποχιακές διαφορές προμηθευτών και τροποποιήσεις (που εννοείται ότι αποσκοπούν τόσο σε οικονομία όσο και σε κατάργηση σφαλμάτων).
                    Δυστυχώς επιβεβαιώνω κι εγώ ότι αρκετά πράματα τοποθετούνται εκ των υστέρων εδώ. Είδα πρόσφατα με θλίψη να ξηλώνεται ο προφυλαχτήρας ακυκλοφόρητης 3άρας για να τοποθετηθεί κάποιο έξτρα (υποθέτω σύστημα βοήθειας παρκαρίσματος).

Αλλο είναι τα αξεσουάρ σαν στανταρντ και άλλο τι συμφωνίες παίζονται ( και για τα αξεσουάρ μην νομίζεις υπάρχουν οι διαφορετικοί προμηθευτές τυχαία).Στηρίζονται όμως ότι ότι πληρώσεις παίρνεις.Οταν κάτι έχει διαφορετικό κόστος μπορεί να σου κάνουν και καλυτερη τιμή να το αποκτήσεις και νομίζεις σου έκαναν και χάρη...

Τα προβλήματα τα βλέπεις στη πράξη,αλλά σου λένε έχεις εγγύηση.Οταν αυτή λήξη ή αν σε ταλαιπωρεί να πηγαίνεις να το φτιάχνεις συνέχεια (μέσα στην εγγύηση) δεν έχει νόημα.Αλλο να χαλάει κάτι από την χρήση,άλλο γιατί από επιλογή .Μπορεί να το κάνουν επίτηδες και για πουλάνε και ανταλλακτικά ,γιατί πολλά λένε είναι από υπαιτιοτητα σου και δεν καλύπτονται από εγγύηση.

Δεν θα ήθελα να πάρω τέτοιο αυτοκίνητο αλλά δεν μας βοηθάς να τα καταλάβουμε. Πώς μπορεί κάποιος να καταλάβει, από το VIN, από τον υπολογιστή της BMW που λέει πώς παραγγέλθηκε το κάθε μοντέλο;
                    Στοιχεία που θα με έπειθαν, αυτά που για μένα θα καθιστούσαν ένα μοντέλο πραγματικά κατώτερο, επιπλέον των παραπάνω, είναι πληροφορίες αδιαμφισβήτητες, όπως ότι στο βάθος του πορτπαγκάζ η γωνία είναι λίγο διαφορετική γιατί κολλιέται αλλιώς από την κακή γραμμή παραγωγής ή ότι η βαφή σε κάποιο κρυφό σημείο είναι διαφορετική ή ότι οι χαραμάδες στα πάνελ είναι 5χλμ αντί για 3,5χιλ κλπ. Αυτές είναι όντως διαφορές σε αλυσίδα παραγωγής και όντως το αυτοκίνητο είναι κατώτερο.
                    Πες μου λοιπόν τί να κοιτάξω σε μία Ε60 (πού ίσως να είναι το επόμενό μου αυτοκίνητο) για να ξέρω ότι πήρα την καλή. Αρκεί να αποφύγω την εισαγωγική τετρακύλινδρη ή να κοιτάξω και κάτι άλλο...

Κανεις έρευνα αγοράς αρκετά νωρίτερα από τότε που θέλεις να κάνεις αυτή την αγορά,διαβάζεις στο Ιντερνετ τι παίζει σε άλλες χώρες,ρωτάς και μαγαζί που φέρνει εισαγωγή νέα αμάξια από Ευρώπη όχι μόνο από Γερμανία ή το συνδιάζεις με ταξίδι σου στο εεξωτερικό, βλεπεις ακριβώς τι είναι αυτά μέσα έξω,σημειώνεις και τα λες να στα γραψουν στην παραγγελία.Αλλιώς αλλού,με τα λεφτα σου κάνεις ότι θέλεις και το ξέρουν.(και αν πληρώνεις και μετρητά σήμερα ...)

Σίγουρα πρέπει να αποφεύγουμε αγορές και προσφορές στα εισαγωγικά μοντέλα (εκτός από την αρχή της κυκλοφορίας τους που συνήθως είναι πλήρες για να κτυπήσουν την αγορά.)

Στην Ε60 από αυτά που θυμάμαι τώρα όλα τα αμάξια με Hella κατασκευής Χενον θαμπώνουν τα φανάρια,ο εργοστασιακός συναγερμός είναι ψόφιος και παίρνει ευκολα νερά και χαλάει αν είναι Bosch Ισπανίας .
                    Ιμάντας αν είναι Ισπανίας τα ίδια (και κάνει και θόρυβο) κλπ Αρκετά Ε60 με το facelift έχουν προβλήματα ηλεκτρολογικά (κλειδώνουν μόνα τους,καιγονται λάμπες,πρόβλημα στο υπολογιστή)

Αν ρωτήσεις θα σου πούνε έτυχε....αλλά σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση, ειδικά στην Ελλάδα.Τα ίδια γίνονται και σε άλλες αγορές τελευταία μην νομίζεις.Τώρα με την κρίση το τι ξεσαβουρωμα έπεσε όλο το 2009 στην ΕΕ δεν λέγεται.Αλλά εκεί τα αμάξια κοστίζουν λιγότερο κλπ και αλλαζονται και νωρίτερα για να ασχολούνται με κρυφά σημεία.

• M
                      mango last edited by

O κωλο-τουμπας

Ο χρήστης Karas έγραψε:

Βρε καλέ μου άνθρωπε Karas !

Δεν έχω γραψει πχ για καλες μπαταρίες και επένδυση ,τα έλεγξες γιατι κάποια έχουν και άλλα όχι ;
                      ελεγξες γιατί πολλά με facelift αμάξια αναφέρονται ότι βγάζουν προβλήματα ;Aν ναι τι σου είπαν ότι έτυχε (αλλά και τα έδιναν με προσφορές) ; Kαι ενα σωρό μικρα μεγάλα θέματα,αν σε ενδιαφέρουν...
                      Αν περιμένεις από διαφημίσεις και πωλητές και το Ιντερνετ.....

Η συμβουλη στην παραπανω παραθεση ειναι : μην περιμενετε απο το ιντερνετ και τους πωλητες τιποτα..

Κανεις έρευνα αγοράς αρκετά νωρίτερα από τότε που θέλεις να κάνεις αυτή την αγορά,**διαβάζεις στο Ιντερνετ τι παίζει σε άλλες χώρες,ρωτάς και μαγαζί που φέρνει εισαγωγή νέα αμάξια από Ευρώπη **όχι μόνο από Γερμανία ή το συνδιάζεις με ταξίδι σου στο εεξωτερικό, βλεπεις ακριβώς τι είναι αυτά μέσα έξω,σημειώνεις και τα λες αν στα γραψουν στην παραγγελία.

Η συμβουλη στην παραπανω παραθεση ειναι να περιμενετε να βρειτε αυτο που θελετε εσω ιντερνετ η ρωτοντας τον τοιχο ? τα τουβλα ? τα επιπλα ? των πωλητη ? ενος μαγαζιου για οτι θελετε..

Και ερωτω, το systran δεν εχει κομματι anti/kolotoumpation ? οχι τιποτα αλλο

40 παλληκαρια απο τη λε ααποο τη λεεεεε βααα δια

Ελα ρε Χ6 Μ σκιστους ολους.. πλακα πλακα το δεξι ηχειο του 320 εκανε καποια χιονια ανα καιρους , Λετε οτι μπορει αυτο να αφορα να ειναι απο τη διαφορετικη γραμμη παραγωγης που το στη γερμανια εργοστασιο εβαλε σε προσφορα για να υστερα ξεπουλησουν οτι απο μετα σε τιμη ξεφτιλα για τα δεδομενα του εμποριου ?

• K
                        karas last edited by

Οποιος προσπαθεί να κρίνει ότι διαβάζει παντού σε ότι τον ενδιαφέρει ,δεν κάνει συνήθως λάθος επιλογές.
                        Το που θα βρείς ή θα σου πούνε καλύτερα αυτό που ψάχνεις είναι και θέμα τύχης, αλλά όλοι όσοι αναφέρουν κάτι από πωλητές μέχρι ιντερνετ ,δεν είναι ότι υποννοείς.
                        Πολλοί λένε ότι ξέρουν ή και ακόμα να τους έχουν πεί να λένε για κάποιο λόγο,όπως για να βγάλουν χρήματα, θεμιτό είναι .Αν δεν έχει επιπτώσεις σε ότι θες εσύ, εγώ, κάποιος άλλος,μήπως δίνεις σημασία άσκοπα ;

• M
                          mivec_power last edited by

Ο χρήστης MANGO έγραψε:
                          Λετε οτι μπορει αυτο να αφορα να ειναι απο τη διαφορετικη γραμμη παραγωγης που το στη γερμανια εργοστασιο εβαλε σε προσφορα για να υστερα ξεπουλησουν οτι απο μετα σε τιμη ξεφτιλα για τα δεδομενα του εμποριου ?

Ωχ άρχισες και συ να μιλάς σαν τον Karas
                          (Ποια έκδοση systran χρησιμοποιείς?)

• K
                            karas last edited by

Οποιος δεν ξέρει ότι ηχεια έχουν στον βασικό εξοπλισμό από Κινέζικα άγνωστα μέχρι επώνυμα (και αντε να το δείς εκ πρώτης όψεως).... φυσικά και κάνει πλάκα.

• P
                              professeur last edited by

@ Κaras, με όλο το θάρρος και αν επιτρέπεται φυσικά, τι σπουδές έχεις κάνει και με ποιο τρόπο βγάζεις το ψωμί σου?

• M
                                mango last edited by

Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:

Λετε οτι μπορει αυτο να αφορα να ειναι απο τη διαφορετικη γραμμη παραγωγης που το στη γερμανια εργοστασιο εβαλε σε προσφορα για να υστερα ξεπουλησουν οτι απο μετα σε τιμη ξεφτιλα για τα δεδομενα του εμποριου ?

Ωχ άρχισες και συ να μιλάς σαν τον Karas
                                (Ποια έκδοση systran χρησιμοποιείς?)

Μαθε να διαβαζεις , η αν στο τελος διαμορφωνεις μια αποψη που τη διαβαζεις αλλα δεν σας ενδιαφερει τοτε αυτο ειναι το θεμα που δεν με αφορα.!.

• S
                                  spiros last edited by

Ο χρήστης Karas έγραψε:
                                  Οποιος προσπαθεί να κρίνει ότι διαβάζει παντού σε ότι τον ενδιαφέρει ,δεν κάνει συνήθως λάθος επιλογές.
                                  Το που θα βρείς ή θα σου πούνε καλύτερα αυτό που ψάχνεις είναι και θέμα τύχης, αλλά όλοι όσοι αναφέρουν κάτι από πωλητές μέχρι ιντερνετ ,δεν είναι ότι υποννοείς.
                                  Πολλοί λένε ότι ξέρουν ή και ακόμα να τους έχουν πεί να λένε για κάποιο λόγο,όπως για να βγάλουν χρήματα, θεμιτό είναι .Αν δεν έχει επιπτώσεις σε ότι θες εσύ, εγώ, κάποιος άλλος,μήπως δίνεις σημασία άσκοπα ;

+100
                                  εχει δικιο ο φιλος, αν δε μπορεις να δεις να ψαξεις, δε γινεται να πεις οτι τα bmw εχουν προβληματα, γιατι δε σου λενε αμα πεις οτι η γραμμη παραγωγης δεν αλλαζει οταν τα ανταλλακτικα ειναι μαζι, σε μπαταριες και τελικα ειναι οτι τυχει, γιατι το κερδος ειναι πανω απο ολα, ο εδω αντιπροσωπος δε βαζει μονωσεις, κοιτα τις Ε90 δεν εχει σχεση με της Γερμανιας, ασε τι διαβαζεις, δεν ερχονται μαζι.

• C
                                    cavallino last edited by

wtf

• ?
                                      A Former User last edited by

Ο χρήστης cavallino έγραψε:
                                      wtf

• K
                                        karas last edited by

Ο χρήστης Professeur έγραψε:
                                        @ Κaras, με όλο το θάρρος και αν επιτρέπεται φυσικά, τι σπουδές έχεις κάνει και με ποιο τρόπο βγάζεις το ψωμί σου?

Εχω αναφέρει παλαιότερα ,δεν με ενδιαφέρει να περιαυτολογώ για το εαυτό μου γιατί δεν αφορά τα γεγονότα που συμβαίνουν και που δεν ορίζω εγω και σύ .

Τα λεγομενα μου δεν αμφισβητησαν πουθενα τον ιδιο μου τον εαυτο..Σου εγραψα μαλιστα και γιατι διορθωσα το 'λαθος' αμεσα μαλιστα..Ενω θα μπορουσα να το αφησω οπως ειναι..Αλλα ειπες και μονος η τιμιοτητα ειναι πιο σημαντικη απ ολα..Μηπως εσυ αμφισβητεις το εγω σου και τα λεγομενα σου τωρα που δεν εκτιμας καμια τιμιοτητα..? :
                                        Το να με αποκαλεις εμπορακο και να αμφισβητεις την ιδιοτητα μου ,μαλλον με αμφισβητεις γενικως επισης, οταν μαλιστα ο αλλος καταλαβε ποιος ειμαι χωρις να τον ξερω...
                                        Αλλα τα συμπερασματα του τα εβγαλε ο κοσμος εδω μεσα και τη ξεφτιλα δε τη ξεπλενεις ευκολα...καλα εγω τα εβγαλα με τα πρωτα μηνυματα τα συμπερασματα...

Προφανως υπαρχουν ανθρωποι που μοχθησαν περισσοτερο στη ζωη τους..αλιμονο..εχουμε και πατεραδες και μαναδες..σα μπαρμπαδι που κανει κηρυγμα εισαι...

Εγώ δεν είπα είμαι κάποιος για να πείσω και δεν επιτέθηκα προσωπικά σε κανένα...ακόμα και όταν άρχισες 'να φωνάζεις' ...Τα κείμενα υπάρχουν.Το τι είσαι εμπορος που θίγεται είναι αποψή μου με αυτά που γράφεις.Από πότε είναι προσβλητικό να είσαι έμπορος,αν είσαι εντάξει ή και να σπουδάζεις παράλληλα ; Aν δεν είσαι εντάξει όμως είσαι παράδειγμα προς αποφυγή ασχέτως γνώσεων δηλ εμπορακος για μένα .

Σχετικά με ότι 'αλλος καταλαβε ποιος εισαι χωρις να τον ξερεις' μήπως είσαι ίδιος με άλλο nick name που 'τυχαία' βρέθηκε ξημερώματα να σε υποστηρίξει σε ένα φόρουμ από τα χιλιαδες του Ιντερνετ,και σε μια εξειδικευμένη κουβέντα και μετά έφυγε χωρίς να πει μια άποψη στο θέμα που υποτίθεται διαβαζε ;

O καθένας λοιπόν βγάζει τα συμπεράσματα του, και το ποιος είμαι εγώ τα λέγαμε στο σχολείο όταν δεν είχαμε να πουμε κάτι για να μας προσέξουν.Εσύ μπορείς να επιμένεις να το λες έμμεσα -άμεσα.
                                        Μην ξεχνάς πως ξεκίνησες την κουβέντα ...

:offtopicviii:

Δεν εχει νοημα να απαντω σε πραγματα τα οποιο ειναι λογια του αερα εννοουσα..ΤΕΛΟΣ

Ειναι απλο..εγω σου λεω οτι μπορω να πεταξω εσυ μου λες οχι αυτο δεν ισχυει και σου απαντω πως δεν ξερεις και δεν εχεις ψαχτει αλλα μια επιδειξη αρνουμαι να σου την κανω...

Χαίρομαι που έχεις αυτογνωσία σε θέμα που αφορά κατασκευαστές και εισαγωγείς ανά περίοδο,και όχι κάτι μεταξύ μας όπως νόμισες, ήθελες, ποιός ξέρει...

• K
                                          karas last edited by

Ο χρήστης spiros έγραψε:

+100
                                          εχει δικιο ο φιλος, αν δε μπορεις να δεις να ψαξεις, δε γινεται να πεις οτι τα bmw εχουν προβληματα, γιατι δε σου λενε αμα πεις οτι η γραμμη παραγωγης δεν αλλαζει οταν τα ανταλλακτικα ειναι μαζι, σε μπαταριες και τελικα ειναι οτι τυχει, γιατι το κερδος ειναι πανω απο ολα, ο εδω αντιπροσωπος δε βαζει μονωσεις, κοιτα τις Ε90 δεν εχει σχεση με της Γερμανιας, ασε τι διαβαζεις, δεν ερχονται μαζι.

Σε όλα τα προιόντα συμβαίνει αυτό.Εχει γίνει στανταρντ λόγω οικονομικής κρίσης σε κάποιους κλάδους (πέρα της σοβαρής κρίσης από πέρσι) .Σου λέει ο εισαγωγέας θέλω ένα προιόν κόστους 10 για να το πουλήσω 15 αυτή την περίοδο.Τι θα κάνεις και πως θα το κάνεις εργοστάσιο δεν με νοιάζει.

Μετα σου λένε αυτό είναι,θες το παίρνεις καλώς,αλλιώς θα το πουλήσει αλλού.Εαν σου χαλάσει έχεις εγγύηση για λίγο,μετά προβλημα σου,εν γνώση σου πήρες κάτι.

• M
                                            mivec_power last edited by

Ο χρήστης Karas έγραψε:

+100

Μετα σου λένε αυτό είναι,θες το παίρνεις καλώς,αλλιώς θα το πουλήσει αλλού.Εαν σου χαλάσει έχεις εγγύηση για λίγο,μετά προβλημα σου,εν γνώση σου πήρες κάτι.

Nαι αλλά για σκέψου ότι αν δεν ψάξεις, κοιτάξεις ή πουλήσεις άλλα ανταλλακτικά από εργοστάσιο χώρες σαν την Ελλάδα και πεις ότι δεν αλλάζει τόσο τη γραμμή παραγωγής για να βάλεις μονώσεις, μπαταρίες και τσιμούχες, τότε ο αντιπρόσωπος ή ο έμπορος δεν έχει στο ότι ακούς κέρδος ούτε τελικά αλλάζει τόσο τελικό προιόν εργοστασίου αν όμως δεις και κοιτάξεις αγγελίες και ίντερνετ με βλάβες που παντού τα λένε αλλά πριν το αγοράσεις, σκέψου το γιατί αυτό δεν είναι όπως φαίνεται και ορίζεται από τις προδιαγραφές που βάζει ο έμπορος στη γραμμή παραγωγής...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 520
                                            • 521
                                            • 522
                                            • 523
                                            • 524
                                            • 1330
                                            • 1331