-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μάλλον εκεί θα καταλήξω και εγώ .... στο να την κρατήσω λιγάκι ακόμα την γρια μου ... πάντως μου κάνει εντύπωση που κανένας δεν συζήτησε καν την λύση του SUV ...
Υπάρχουν λόγοι:
- Δεν σου περισσεύουν λεφτά για να αγοράσεις κάτι τέτοιο που να είναι καλύτερο από αυτό που έχεις... και τα έξοδα διατήρησης και συντήρησης αυτού δεν θα είναι μικρότερα από αυτό που έχεις.
- Δεν το θέλεις αλλιώς θα το ζήταγες, έστω με τρόπο!
- Η Ε36 έχει αρκετούς χώρους.... (αν και αυτό εξαρτάται από τους χαζομπαμπάδες και χαζομαμάδες) οπότε ο βασικός (λάθος) λόγος υπέρ ενός SUV δεν ισχύει.
- Ο λόγος νούμερο 1...
Ευχαριστώ πολύ μάλλον θα καταλήξω στο να κρατήσω το αυτοκίνητο μου ...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
@ οnyx λες να μην δωσω και τόση σημασία στην ασφάλεια ? μήπως γίνομε υπερβολικός ???
H μεγιστη παθητικη ασφαλεια που μπορει να παρεχει το οποιο αυτοκινητο ειναι επιθυμητη, αλλα πιο ασφαλης, κατα τη γνωμη μου, ειναι ο συνετος οδηγος.
Αν θες καινουργιο υπαρχουν πολλες επιλογες, κατι θα βρεις να σου ταιριαζει.
Αλλα προς το παρων θα συμφωνησω με τον xenos:Εγώ θα έλεγα να το κρατήσεις 1-2 χρόνια και βλέπεις πως θα πάει. Έτσι κ αλλιώς ότι ήταν να χάσει από τιμή, το έχασε.
Και εγώ συμφωνώ. Προς το παρόν τουλάχιστον να την κρατήσεις, όσο παραμένει απροβλημάτιστη.
Ο συνετός οδηγός ακόμα και με 2άστερο παλιό αυτοκίνητο είναι πιο ασφαλής και για αυτόν και για τον 'απέναντι' απο έναν 5άστερο ασυνείδητο!
Επιπλέον σήμερα τα πράγματα στην αγορά αυτοκινήτου είναι τόσο ρευστά και ... 'αδιευκρίνιστα' που δεν ξέρεις τι 'μέλλει γενέσθαι' και ποιος ο λόγος να συμβιβαστείς ... (Όχι ότι βέβαια κάποια στιγμή η BMW θα πουλάει την καινούρια 316 με 15.000€ αλλά σίγουρα άλλες αξιοπρεπείς μεσαίες προτάσεις θα είναι πιο προσιτές).
Ως προς την SUV επιλογή? Οτιδήποτε μτχ είναι το λιγότερο 2λιτρο, αρκετά ακριβό και σαν αγορά και σαν έξοδα ... στο μετά! -
ναι μωρε κρατησε το..δεν μπορω να καταλαβω το αγχος γενικα που παινει τους ¨χαζο'μπαμπαδες που οταν κανουν ενα παιδακι ( παρεπιμπτοντως να σου ζησει το μωρακι και να ειστε και σεις καλα να το χαρειτε )και θελουν να παρουν ενα καινουριο αυτοκινητο, ενα sw, ενα SUV... Μια χαρα σου καλυπτει τις αναγκες η bmw σου, δεν υπαρχει λογος να μπαινεις σε περιττα εξοδα... Αφου ειναι μια χαρα η bmw κρατησε τη μεχρι να μπορεσεις οικονομικα να νοιωσεις σιγουρος για μια νεα αγορα που να την γουσταρεις και να μην ειναι ημιμετρο!
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Να συμπληρώσω στα δεδομένα ότι αυτή την στγμή μπορώ να δώσω το e36 ΄ + 3- 4 χιλίαρικα για προκαταβολή και 300 με 400 ευρό δόση για 3-4 χρόνια
Πόσα σου δίνουν για το αμαξι;
-
@ pro το πολύ 4.000
Οπότε μάλλον το κρατάω ....Και ότι είμαι λίγο Australian δεν πειράζει ε ?
Να τις πετάξω και κανένα κιτ πάνω να γίνει μαμάτη !!!!!!
-
Καταρχην, μην ασχολεισαι με ετικετες. Δεν ειναι καγκουρες ολοι οσοι οδηγουν 316, παπουδες οσοι οδηγουν μερσεντες, κοντρακηδες οσοι εχουν τζιτι και νεοπλουτοι οσοι εχουν σουβ.
Για να σου φυγει το αγχος, σου λεω οτι μεχρι που τα μικρα εγιναν 2 και 4, την εβγαλα με 3πορτο ιμπιζα. Και εκανα τουλαχιστον 15-20 ταξιδια 700 χιλιομετρων το χρονο φουλ φορτωμενος (xωρια τα υπολοιπα). Αρα, το 316 σε βγαζει προς το παρον.
Ομως, αν το 316 πιανει 4, δωσεις αλλα 4 και 400 για 48 μηνες, παιρνεις καλο αυτοκινητο φιλε. Σε ατοκο, φτανεις τα 27Κ και... Αν σκεφτεις την περαιτερω απαξιωση του 316 και τα λεφτα που θασου ζητησει, ισως αξιζει τον κοπο.
-
Έχεις δίκιο ως προς τις ετικέτες, πλάκα κάνω απλώς
Απλά εφόσον μπορώ καλά θα ήταν να τα μάζευα τα χρήματα και να μην τα έβαζα δόσεις (μεγάλη κουβέντα και αυτή )
Πάντως ευχαριστώ πολύ γιατί μου απενοχοποιήσατε το αμαξάκι μου το οποίο δεν έχει και τίποτα σε τελική ανάλυση
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
...Απλά εφόσον μπορώ καλά θα ήταν να τα μάζευα τα χρήματα και να μην τα έβαζα δόσεις (μεγάλη κουβέντα και αυτή )...Φρόντισε για καλή συντήρηση και ασφάλεια, λάδια, φρένα,λάστιχα και τα λεφτά για κιτ, ζάντες, φτερά κλπ μάζευέ τα (αν δε στα φάει ο γόνος). Γιατί αν μπορούσες να μάζευες θα το είχες κάνει... καιι αφού δεν μάζεψες μέχρι τώρα.... με το παιδί θα είναι ακόμα χειρότερα...
Δείτε και λίγο σαν ακραίο παράδειγμα αυτούς στην εκπομπή 'Για λογαριασμό σας' πόσο έξω πέφτουν στους υπολογισμούς τους παίρνοντας δάνεια που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν. -
πρεμιουμ καινουριο(Focus,Astra)
Premium τα focus & astra?
Γιατι τι εχουν?
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Γιατι τι εχουν?
Ξέρεις τι σημαίνει premium;
-
Να σου ζήσει και ότι καλύτερο για την οικογένειά σου. Το ζήτημα νομίζω είναι η συχνότητα χρήσης του ΙΧ για μετακίνηση του παιδιού. Αν είναι καθημερινή, προτιμότερο είναι να πάρεις κάτι μεγάλο και φτηνό (πχ chevrolet cruze, γεμάτο αερόσακους κλπ) και αργότερα αν μπορείς παίρνεις μια καινούρια BMW. Αν το παιδί θα μπαίνει μόνο το ΣΚ για καμια οικογενειακή βόλτα, πιστεύω δεν αξίζει να μπαίνεις σε έξοδα. Εγώ που αγόρασα το megane coupe και μετά από 15 ημέρες έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος; Ευτυχώς η ίδια έχει 5θυρο.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Γιατι τι εχουν?
Ξέρεις τι σημαίνει premium;
Πιο πρεμιουμ το επιασα αλλιως ως ξερεις πιο δοκιμασμενα.
-
Γιατι τι εχουν?
Δεν ειναι premium.
-
Γιατι τι εχουν?
Σκορβουτο...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Απλά εφόσον μπορώ καλά θα ήταν να τα μάζευα τα χρήματα και να μην τα έβαζα δόσεις (μεγάλη κουβέντα και αυτή )...
Φρόντισε για καλή συντήρηση και ασφάλεια, λάδια, φρένα,λάστιχα και τα λεφτά για κιτ, ζάντες, φτερά κλπ μάζευέ τα (αν δε στα φάει ο γόνος). Γιατί αν μπορούσες να μάζευες θα το είχες κάνει... καιι αφού δεν μάζεψες μέχρι τώρα.... με το παιδί θα είναι ακόμα χειρότερα...
Δείτε και λίγο σαν ακραίο παράδειγμα αυτούς στην εκπομπή 'Για λογαριασμό σας' πόσο έξω πέφτουν στους υπολογισμούς τους παίρνοντας δάνεια που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν.Α καμία σχέση!!!
Τα χρήματα που ανεφερα είναι τα χρήματα που διαθέτω για αυτοκίνητο, οχι οι οικονομιες μου - δύο εντελώς διαφορετικα πραγματα. Όσο για τα βοδυ κιτ κλπ πιστεύω να κατάλαβες ότι αστειεύομαι ....
-
-
Κοίτα, είναι απλά τα πράγματα...
Θα κρατήσεις το αυτοκίνητό σου, θα βάζεις 400€ στην άκρη, κάθε μήνα, σαν να είχες γραμμάτιο 36Χ400=14,400...θα δώσεις και το δικό σου 1000 = 15400 σε 3 χρόνια...
Από την ώρα που τα χρήματα που μαζεύεις θα ξεπερνάν τις 8000, θα ψάχνεις για την υπερευκαιρία (αυτές μόνο με μετρητά πιάνονται)...δεν την βρήκες? τα λεφτά σου θα γίνουν 9000...παλι δεν την βρήκες?...θα γίνουν 10000...όσο πιο πολύ περιμένεις, τόσο πιο πολλές ευκαιρίες θα σου παρουσιάζονται...
Άν δεν είχες παιδί, θα σου έλεγα να χαρείς για πάρτη σου κάθε στιγμή και να μην κάνεις σχέδια 3ετίας ή 4ετίας, για αγορά αυτοκινήτου...αλλά τώρα είσαι υποχρεωμένος να προγραμματίσεις και μάλιστα να τηρήσεις και το πρόγραμμα... -
Αυτό είναι και το καλύτερο τεστ για το αν μπορείς να πληρώνεις 400 ευρώ το μήνα. Και γλυτώνεις και τυχόν τόκους.
-
Αυτή είναι η καλύτερη λύση και ναι μπορώ να κρατάω 400 ευρώ το μήνα για αυτοκίνητο !!!
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Κοίτα, είναι απλά τα πράγματα...
Θα κρατήσεις το αυτοκίνητό σου, θα βάζεις 400€ στην άκρη, κάθε μήνα, σαν να είχες γραμμάτιο 36Χ400=14,400...θα δώσεις και το δικό σου 1000 = 15400 σε 3 χρόνια...
Από την ώρα που τα χρήματα που μαζεύεις θα ξεπερνάν τις 8000, θα ψάχνεις για την υπερευκαιρία (αυτές μόνο με μετρητά πιάνονται)...δεν την βρήκες? τα λεφτά σου θα γίνουν 9000...παλι δεν την βρήκες?...θα γίνουν 10000...όσο πιο πολύ περιμένεις, τόσο πιο πολλές ευκαιρίες θα σου παρουσιάζονται...
Άν δεν είχες παιδί, θα σου έλεγα να χαρείς για πάρτη σου κάθε στιγμή και να μην κάνεις σχέδια 3ετίας ή 4ετίας, για αγορά αυτοκινήτου...αλλά τώρα είσαι υποχρεωμένος να προγραμματίσεις και μάλιστα να τηρήσεις και το πρόγραμμα...+1000
Και τώρα τι κάνουμε παλικάρι ?