-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ρε συ kyr80τα επιχειρήματα σου υπέρ της θητείας σου φαίνονται σοβαρά
Ρε συ δεν είμαι υπερ της θητείας. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά όλη αυτή η ιδεολογία των αναρχικών σε τέτοια ζητήματα με τρελάινει.
Δεν θέλουν να υπηρετήσουν, να πληρώσουν φόρους, να ελεγχθυν από τους μπάτσους κ.α.
Αλλά όταν αρρωστήσουν ζητάνε την περίθαλψη του κράτους, τους δρόμους του κράτους, όταν τους μπουζουριάζουν επικαλούνται τους νόμους του κράτους κλπ.
Ε, ας αποφασίσουν. Ή ας παίξουν με τους σύγχρονους κανόνες... Λαμογιά στο στρατό π.χ. ή ελευθερία στα Πανεπιστήμια και αυτών που ΔΕΝ διαδηλώνουν.. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
άσχετοοι παπάδες στρατεύονται
μην το σκεφτεσαι. το Ι5 ειναι μακραν πιο ευκολο/γρηγορο
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
άσχετοοι παπάδες στρατεύονται
Ναι αλλά δεν παίρνουν όπλο, και γενικά δεν πολυασχολείται κανείς μαζί τους.
-
Και τι θα πρεπει δηλαδη? Να συμβιβαστω εγω? Και γιατι να μην συμβιβαστει το κρατος? Αφου δεν παρεχει τα αγαθα τα οποια ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ να παρεχει γιατι να του προσφερω εγω για ενα χρονο τις υπηρεσιες μου (ο εξακολουθητικος μελλοντας χαρην της κουβεντας μας μιας και ηδη εχω υπηρετησει!)??
Εγω αυτο προσπαθω να σου εξηγησω... Αν ηταν το κρατος σωστο απεναντι μου θα ειχα την ηθικη -εστω- υποχρεωση να ειμαι και εγω σωστος απεναντι σε αυτο! Προς το παρον βλεπω απλα μονο εμενα σαν πολιτη (δεν μιλαω απαραιτητα προσωπικα!) να ειμαι σωστος και το κρατος απλα να απαιτει... Καπως αδικο δεν νομιζεις??
Το να με αναγκασει απο την αλλη αυτη η ασυνεπεια του κρατους να αλλαξω ολη μου την ζωη και να ξεριζωθω απο τους φιλους μου και τους συγγενεις μου ειναι κανονικο ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ!! Επειδη δηλαδη το κρατος ειναι... για το αναθεμα (να μην πω τιποτα χειροτερο!) ΠΑΛΙ ΕΓΩ θα την πληρωσω??
Μεγαλη κουβεντα ανοιξα και δεν νομιζω οτι εχει νοημα... Αλλα πραγματικα το χαιρομαι το παλικαρι που εγραψη την παραπανω επιστολη! Εδειξε σαν αντρας τα @@ του, σταθηκε στο υψος του και διαμαρτυρηθηκε με επιχειρηματα... Καποια αλλοι απλα διαλεξαν απλα την οδο του τρελοχαρτου!
-
Το κράτος δυστηχώς δεν συμβιβάζεται. Άρα αναγκαστικά το βουλώνουμε και πάμε φαντάροι. Το κράτος που ψηφίζει το 80% έτσι; Γιατί μπλε-πράσινοι μας έφεραν εδώ που έιμαστε. Σαν λαός έχουμε ασθένη μνήμη.
Οπότε επειδή και εγώ θέλω να ζήσω σε αυτό το κράτος(ακόμη) συμβιβάζομαι. Και κοιτάζω να λαμογέψω όσο λαμογεύει και αυτό εις βάρος μου. -
βασικά ο στρατός είναι (ή έστω έχει γίνει τώρα τελευταία) πολύ φλώρικος...
μην αρρωστήσει 'το παιδί'
μην χτυπήσει 'το παιδί'
μην δεν φάει 'το παιδί'
...έχω ξενερώσει όσο δεν πάει...
-
γι'αυτο δεν θα παω
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
βασικά ο στρατός είναι (ή έστω έχει γίνει τώρα τελευταία) πολύ φλώρικος...μην αρρωστήσει 'το παιδί'
μην χτυπήσει 'το παιδί'
μην δεν φάει 'το παιδί'
ha... ανηκεις και συ στο club που θελουν κανονικη εκπαιδευση ε?
Αμα εκπαιδευε κανονικα... οι μισοι απο σας θα ειχατε αυτοκτονησει μεσα στον πρωτο μηνα. Ευτυχως ειναι κατασκηνωση γιατι ειμαστε πλεον ολιγον φλουφληδες στην πλειοψηφια για κανονικη εκπαιδευση... Εδω ακομα και για την σκοπια και την καθαριοτητα κλαιγονται... τι να λεμε τωρα... -
ΘΑ ΠΑΣ.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
γι'αυτο δεν θα παωΘΑ ΠΑΣ.
Σ'αυτό το φόρουμ άλλος πίνει και άλλος καίγεται
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
μην αρρωστήσει 'το παιδί'
μην χτυπήσει 'το παιδί'
μην δεν φάει 'το παιδί'
ha... ανηκεις και συ στο club που θελουν κανονικη εκπαιδευση ε?
Αμα εκπαιδευε κανονικα... οι μισοι απο σας θα ειχατε αυτοκτονησει μεσα στον πρωτο μηνα. Ευτυχως ειναι κατασκηνωση γιατι ειμαστε πλεον ολιγον φλουφληδες στην πλειοψηφια για κανονικη εκπαιδευση... Εδω ακομα και για την σκοπια και την καθαριοτητα κλαιγονται... τι να λεμε τωρα...You don't fight her...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
@kyr80Και τι θα πρεπει δηλαδη? Να συμβιβαστω εγω? Και γιατι να μην συμβιβαστει το κρατος? Αφου δεν παρεχει τα αγαθα τα οποια ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ να παρεχει γιατι να του προσφερω εγω για ενα χρονο τις υπηρεσιες μου (ο εξακολουθητικος μελλοντας χαρην της κουβεντας μας μιας και ηδη εχω υπηρετησει!)??
Εγω αυτο προσπαθω να σου εξηγησω... Αν ηταν το κρατος σωστο απεναντι μου θα ειχα την ηθικη -εστω- υποχρεωση να ειμαι και εγω σωστος απεναντι σε αυτο! Προς το παρον βλεπω απλα μονο εμενα σαν πολιτη (δεν μιλαω απαραιτητα προσωπικα!) να ειμαι σωστος και το κρατος απλα να απαιτει... Καπως αδικο δεν νομιζεις??
Το να με αναγκασει απο την αλλη αυτη η ασυνεπεια του κρατους να αλλαξω ολη μου την ζωη και να ξεριζωθω απο τους φιλους μου και τους συγγενεις μου ειναι κανονικο ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ!! Επειδη δηλαδη το κρατος ειναι... για το αναθεμα (να μην πω τιποτα χειροτερο!) ΠΑΛΙ ΕΓΩ θα την πληρωσω??
Μεγαλη κουβεντα ανοιξα και δεν νομιζω οτι εχει νοημα... Αλλα πραγματικα το χαιρομαι το παλικαρι που εγραψη την παραπανω επιστολη! Εδειξε σαν αντρας τα @@ του, σταθηκε στο υψος του και διαμαρτυρηθηκε με επιχειρηματα... Καποια αλλοι απλα διαλεξαν απλα την οδο του τρελοχαρτου!
Θεωρητικά όταν υπηρετείς εκτελείς το χρέος σου προς την πατρίδα. Όχι προς το κράτος. Κακώς τα μπλέκεις.
Άλλο εάν η πατρίδα , όπως αυτή σου παρουσιάζεται από το κράτος , σε αποθαρρύνει να κάνεις το παραμικρό για να βοηθήσεις ( ποιόν όμως ; το κράτος ή την πατρίδα ; ). -
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
βασικά ο στρατός είναι (ή έστω έχει γίνει τώρα τελευταία) πολύ φλώρικος...μην αρρωστήσει 'το παιδί'
μην χτυπήσει 'το παιδί'
μην δεν φάει 'το παιδί'
Όταν υπηρέτησα ως Έφ. Αξιωματικός ένα από τα βασικά μου καθήκοντα ως Διμοιρίτης ήταν το προσωπικό.
Οι στρατιώτες δεν ήταν υπεύθυνοι ούτε για το σαρκίο τους. Και μάλιστα αυτό προβλέπεται από τους σχετικούς ΣΚ. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αφού γεννήθηκε λοπόν εδώ, και έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις παροχές, να ξέρει ότι αυτές δεν ήταν δωρεάν. Και ένας τρόπος ΠΡΩΤΗΣ πληρωμής σε αυτήν την χώρα, είναι η δωρεάν χρήση του στο στρατό.
Κι εγώ που νόμιζα ότι τα πληρώνεις όλα αυτά μέσω της φορολογίας! Και αν το δεις εντελώς αντικειμενικά, τι ακριβώς προσφέρεις στη πατρίδα σου με τη τυπική θητεία του κληρωτού οπλίτη; Γράφεις παρακάτω 'Το στρατό μπορείς να τον δεις και σαν ενα χρόνο δωρεάν εργασίας στο κράτος σου. Πέρα από την όποια στρατιωτική εκπάιδευση που θα είναι χρήσιμη(;) σε πόλεμο.'
Ποιά στρατιωτική εκπαίδευση; Πού στη πολιτική μου ζωή έχω ρίξει περισσότερες βολές απ'ότι ρίχνεις κατά τη διάρκεια της θητείας; Μακάρι η θητεία να ήταν πιο ουσιαστική (με πορείες και βολές 2-3 φορές την εβδομάδα, θεωρητική εκπαίδευση πάνω στα όπλα και στις τακτικές μαχητή κλπ) και να κρατούσε 4-5 μήνες, δεν χρειάζεται παραπάνω.
Ως έχει, δεν διαφέρει και πολύ με το να σε κλείσουν στις αγροτικές φυλακές και να σε βάζουν να σπάζεις πέτρες (a la Daltons).Nα πάνε και οι γυναίκες στρατό αχοουυυυ θα περνάνε φίνα τα φανταράκια θα εγκαταλείψουν επιτέλους την pullheria
Δεδομένου ότι ήδη μπορείς να παραγγείλεις φαγητό delivery ακόμα και μόλις 1 βδομάδα μέσα στα ΚΕΝ, εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα έρχονται και call girls. Ή μπορεί να γίνει και πιο οργανωμένα, αν το ΓΕΣ προσλάβει μερικά 'εργαζόμενα κορίτσια' ως ΕΠΟΠίνες σε κάθε μονάδα. Κατ'αντιστοιχία με το στρατιωτικό σουβλατζίδικο που λειτουργεί μέσα στο ΚΕΠΒ
Πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους, τρομερά ευθυνόφοβους. Ένα παιδί ρώτησε αν μπορούσε να κάνει jogging στον ελεύθερο χρόνο του και του το απαγόρευσαν 'για να μη χτυπήσει'. Στη Πυροβολαρχία μου είναι 2 ψηλοί και λέγαμε να παίξουμε κανένα μπασκετάκι (γήπεδα υπάρχουν) αλλά επίσης ...δεν.
ΘΑ ΠΑΣ.
Παπαδόπουλε, τον Γεώργιο τι τον έχεις;
-
Ψηφίσει...
-
Χθες το βραδυ τακτοποιουσα καποια πολυ παλια βιβλια μου, απο τα σχολικα χρονια. Ηθελα να τα βαλω σε ταξη, καθως στην ιδια κατηγορια ειχα Νιτσε, Ντοστογιεφσκι, βιβλια τρομου (ο θεος να τα κανει ..), και ο,τι αλλο ακυρο μπορει κανεις να φανταστει. Φυσικα εριχνα σε καθε βιβλιο και μια ματια καθως οπως ειναι φυσικο συνδεονται με πολλες, κυριως ευχαριστες αναμνησεις. Τελοσπαντων, μεταξυ αλλων βρηκα την αυτοβιογραφια του John Densmore και ανοιξα το βιβλιο να χαζεψω καποιες πολυ ομορφες φωτογραφιες απο τους Doors που εχει σε διαφορα σημεια του βιβλιου. Επεσα λοιπον στη φαση που περιγραφει ο John Densmore τη δικη του ιστορια προσπαθειας απαλλαγης απ'το στρατο. Τη μεταφερω με δικα μου λογια και εν συντομια επειδη τη θεωρησα αστεια και ενδιαφερουσα:
Πλεον το μονο εμποδιο που εμενε ηταν ο στρατος. Μου φαινοταν αδιανοητο να πρεπει με το ζορι να μαθω να σκοτωνω αλλους ανθρωπους. Φοβομουν επισης οτι αν καποιος απο εμας επρεπε να υπηρετησει θα διαλυοταν το συγκροτημα. Ο Ρει ειχε υπηρετησει πριν μερικα χρονια οταν χωρισε με καποια κοπελα και κατεταγη στο στρατο (πρεπει να την ηθελε πολυ την κοπελα). Μετα απο ενα χρονο θητειας και χρηση ναρκωτικων, καταπιε μια μπαλα αλουμινοχαρτο που στις ακτινογραφιες φαινοταν σαν ελκος για να γλιτωσει. Τελικα τον απαλλαξανε για 'ομοφυλοφιλικες τασεις'. Ο Ρομπι ηταν απο πλουσια οικογενεια και ευκολα εβαλε καποιον ψυχιατρο να του δωσει χαρτι οτι ειναι ανικανος να υπηρετησει. Οποτε μεναμε εγω και ο Τζιμ. [..] Σκεφτομουν τα βραδια οτι επρεπε να υπηρετησω και δε μπορουσα να κοιμηθω. Εφτασε η ωρα να παω στο κεντρο καταταξεων. Τα νευρα μου ηταν κουρελιασμενα. Ειχε πολυ κοσμο. Μας εβαλαν σε μια σειρα και μας ειπαν 'Οκ, συμπληρωστε αυτα τα εγγραφα' σα να ειχαμε ηδη καταταγει στο στρατο. Επρεπε με καθε τροπο να βρω μια διεξοδο, νομιζα οτι πραγματικα θα τρελαθω αν πηγαινα στο στρατο. Αλλα δεν εβρισκα τιποτα, μονο πολλα και διαφορα γραφεια. Ειχαν σπασει τα νευρα μου.
Τελικα βρηκα ενα γραφειο που εγραφε 'Ψυχιατρικος ελεγχος'. Ηταν μια ελπιδα. Μπηκα μεσα, εκλεισα την πορτα και ο στρατιωτικος που καθοταν πισω απο ενα γραφειο με φωναξε. Εγω ειχα σκοπο να παιξω το δικο μου θεατρο, πηρα μια καρεκλα και εκατσα στην αλλη ακρη του δωματιου. Κοιταζα τον προεδρο Τζονσον και κατι παλια αεροπλανα σε φωτογραφιες στον τοιχο χωρις να μιλαω καθολου. 'Ελα 'δω ρε μαλακα!', μου ειπε. Πραγματικα ειχα τα χαλια μου. Φορουσα ενα πουκαμισο με ριγες και τιραντες που ηταν παρα πολυ βρωμικα, ειχα να κανω μπανιο χρονια και βρωμουσα τοσο μα τοσο πολυ που ενοχλουσε κι εμενα τον ιδιο. 'Θελεις να πας στο στρατο;', με ρωτησε. Εσκυψα πανω απο το γραφειο του και πλησιασα στα μερικα εκατοστα απο το προσωπο του ενω η ανασα μου μυριζε τοσο πολυ που θα μπορουσε να ριξει αεροπλανο. Αν μετρουσαν τους χτυπους της καρδιας μου θα μου εδιναν αμεσως απαλλαγη. 'Οχι κυριε, πραγματικα δε θα μπορουσα να το αντεξω' του ειπα κλαιγοντας κι ενω εσταζα απο ιδρωτα. 'Θα σου κανει καλο' μου ειπε και συμπληρωσε στα χαρτια μου 'ικανος' αδιαφορωντας για τους θεατρινισμους μου. Με εδιωξε στο επομενο γραφειο κουνωντας το κεφαλι του με αποτροπιασμο για την περιπτωση μου. Ημουν ετοιμος να τρελαθω. Ειδα κι εναν παλιο μου συμμαθητη και προσπαθησα να τον αποφυγω. Δεν ηθελα να με δει σ'αυτα τα χαλια και να καταλαβει οτι παιζω θεατρο. Τελικα με ειδε και μου ειπε με νοημα 'θα σε δω στο Βιετναμ φιλε'. Δε μου αρεσε καθολου το αρρενωπο χιουμορ του.
Στο επομενο γραφειο ηταν μια μαυρη χοντρη εθελοντρια, γυρω στα πενηντα. Ηταν τοσο χοντρη που νομιζες πως θα σκιστουν τα ρουχα της απ'το παχος. Ηταν ομως το πρωτο ευχαριστο προσωπο που συναντησα εκεινη τη μερα. Με σχεδον μητρικη στοργη και κοιταζοντας τα χαρτια μου ειπε ' εισαι σιγουρος πως δε θελεις να συμπληρωσεις ΚΑΤΙ αλλο;' δειχνοντας μου με νοημα το κουτακι που γραφει 'ομοφυλοφιλικες τασεις'. Μεσα μου κατι μου ελεγε οτι αν τικαρα αυτο το κουτακι θα τη γλιτωνα. Δεν ξερω αν οντως σκεφτηκε οτι ημουν ομοφυλοφιλος ή αν απλα με λυπηθηκε και θελησε να με βοηθησει. Παντως επρεπε να το κανω. Τικαρα το κουτακι και περιμενα τα αποτελεσματα. Ηθελα να βγω '4F', που σημαινει μονιμη απαλλαγη. Τελικα ειχα '1Υ'. Μου ειπαν οτι θα επρεπε σε ενα χρονο να ξαναπερασω απ'το κεντρο καταταξης, αλλα προς το παρον ημουν ελευθερος!
Ηρθε η μητερα μου με το αυτοκινητο και με πηρε. Ντραπηκα που βρωμουσα τοσο. Με τον πατερα μου δε συζητησα ποτε το θεμα...[..]
Την αλλη εβδομαδα ηταν η σειρα του Τζιμ. Τον πηγα εγω στο κεντρο και μου ειπε αδιαφορα 'ελα σε 2 ωριτσες να με παρεις'. Ηθελα να του πω οτι εμενα μου πηρε ολη τη μερα η διαδικασια αλλα δεν ακουγε. Γυρισα οπως μου ειπε λιγο αργοτερα να τον παρω και οντως με περιμενε απ'εξω. 'Τι εγινε;' του λεω. 'Πηρα Ζ' μου απαντησε. 'Τι σκατα σημαινει το Ζ;'... δεν απαντουσε. Δεν εμαθα ποτε τι εγινε εκεινη τη μερα ή τι ηταν τελοσπαντων αυτο το 'Ζ'. Δεν ασχοληθηκαμε ξανα με το θεμα... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ψηφίσει...
Προτυπο
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
12άρα ο Βεργωτής;;ΟΚ ο τύπος έγινε πρώτη φορά Δ-κας στο τυαδ...άρα καταλαβαίνεις τι τραβήξαμε...
Να φανταστείς οτι στις αρχές έφευγε απ το κτίριο μετά τις 5
Πάντως κάποια στιγμή χρειάστηκε βοήθεια μηχανικού και υπήρχα μόνο εγώ. Τον βοήθησα να βγάλει άκρη με κάτι τοπογραφικά και ξηγήθηκε μια βδομαδούλα. Όχι να λέμε και τα σωστά...
όταν πήγα εγώ Σταφανάουσβιτς είχαν κόψει λόγω τριανταφυλλόπουλου αεροπορία και ναυτικό. Είχε γεμίσει λοιπόν από μη-Θεσσαλούς (κυρίως Αθηναίους) , επομένως και στις εξόδους την παιρνούσα φίνα!
να φανταστείς οτι μέγαρα πέρασα χειρότερα..ας ήμουν στο τέλος της θητείας, ας ήμουν κοντά στο σπίτι, πέρασα χειρότερα όσον αφορά το κλίμα...
Τυχερός ήσουν που είχε πολλούς Αθηναίους...
Μηχανικός και εσύ?
Για Μέγαρα άκουγα πάντως τα καλύτερα... -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Θεωρητικά όταν υπηρετείς εκτελείς το χρέος σου προς την πατρίδα. Όχι προς το κράτος. Κακώς τα μπλέκεις.
Άλλο εάν η πατρίδα , όπως αυτή σου παρουσιάζεται από το κράτος , σε αποθαρρύνει να κάνεις το παραμικρό για να βοηθήσεις ( ποιόν όμως ; το κράτος ή την πατρίδα ; ).Και θα ξαναρωτησω γιατι ειμαι και λιγο ηλιθιος...
Γιατι χρωσταω κατι στην πατριδα μου (αφου ξεκαθαρισαμε οτι δεν χρωσταω τιποτα στο κρατος!!!)??? Μπορει καποιος να μου απαντησει υπευθυνα??Γιατι χρωσταω ατελειωτες ωρες ηληθιων σκοπιων, ατελειωτες ωρες μαζεματος πευκοβελονων επειδη θα περασει ενας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παπαρας που ειναι τοσο ηλιθιος που φοραει μερικα αστερακια επανω του (εγω οταν φοραω αστερακια με κοροιδευει ολος ο κοσμος!), γιατι χρωσταω ενα χρονο απο την ζωη μου που ενω θα μπορουσα να κανω κατι αξιολογο εγω πρεπει να τα βγαζω περα με ανθρωπους μειωμενης αντιληψης, ευστροφιας και κοινωνικης συμπεριφορας?? ΓΙΑΤΙ??
-
Αν δεν υπάρχει στρατός πως θα υπάρχει πατρίδα? Πιστεύεις ότι οι καλοί μας γείτονες δεν έχουν βλέψεις εναντίων μας?? Ποιον πληρώνεις με τους φόρους σου για να εγγυάται την ελευθερία σου?
Για να μην παρεξηγηθώ και εγώ πιστεύω ότι η θητεία ως έχει είναι τραγέλαφος.
Απλά λέω ότι ο στρατός είναι απαραίτητος μόνο που θα έπρεπε να είναι μισθοφορικός. Περισσότεροι εποπ πουνα δουλεύουν πραγματικά και καλύτερη οργάνωση γενικά. Τα λευτά που θα βρεθούν? Μέρος τους θα είναι από την εξοικονόμιση των χρημάτων που σπαταλούνται για τους έφεδρους, άλλο μέρος από την φορολογία αυτών που δεν θα πηγαίνουν στρατό και άρα θα δουλεύουν παραπάνω(6 μήνες π.χ.) και το υπολοιπο ας είναι μικρό μέρος από τα λευτά που τρώνε αυτοί που μας κυβερνούν.
Οι αρσενικοί Έλληνες πολίτες θα πρέπει να εκπαιδεύονται σωστά για 2-3 μήνες το πολύ. Έτσι και σε περίπτωση ανάγκης κάποια γνώση θα έχουν και δεν θα χάνουν ένα μεγάλο και παραγωγικό διάστημα από τη ζωή τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Περί Θητείας [#3]