-
Υπαρχει κάποια πρόταση για πολυμηχάνημα scanner φωτοτυπικό εκτυπωτή φαξ και διαστημόπλοιο, όλα αυτά με wireless; Στο multirama που πήγα μου πρότειναν το HP Officejet 8500 Wireless. Τα χρήματα δεν έχουν πολλή σημασία λόγω ΕΣΠΑ*, αλλά μη το σκίσουμε κιόλας, και τα μελάνια του να μη κοστίζουν ένα νεφρό..
Επίσης επειδή δεν έχω τη παραμικρή ιδέα, αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει access point για το σπίτι, γιανα συνδέονται laptop, desktop, σκυλιά γατιά κλπ.
*Ελάχιστο ποσό τα 3750 ευρώ. Καθόμασταν στο μαγαζί και προσπαθούσαμε να βρούμε τι άλλο εξωφρενικό θα βάλουμε στο πακέτο για να τα φτάσουμε, μιας και είχαμε φτάσει 'μόνο' μέχρι τα 2800. Στο τέλος πρότεινα στην αδελφή μου να πάρει μια τσάντα για το laptop, μάρκας luis vutton μπας και φτάσουμε το ποσό.
Το πακέτο θα είναι μάλλον αυτά:
-iMac 27 i7 (δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη) στα 2100 ευρώ.
-Dell Studio 1557 στα 999 ευρώ.
-HP Officejet 8500 Wireless στα 294 ευρώ.
-Κάποιο ασύρματο Access Point.
Τι άλλο να βάλουμε; Θέλουμε άλλα 400 ευρώ περίπου. -
ενα φορτηγακι για να τα κουβαλατε?
-
Δυστυχώς τα μεταφορικά μέσα δεν καλύπτονται για τη κατηγορία της αδελφή μου , όχι οτι δεν το σκέφτηκα.
Κάτι άλλο, το πολυμηχάνημα-φαξ, θα το συνδέσω στην ίδια τηλεφωνική γραμμή με το τηλέφωνο, η θα μου σφυράει κλέφτικα;
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Έτσι για την ιστορία:
Δεν μπορείς να κάνεις προώθηση mail από hotmail σε κάποιον άλλο λογαριασμό παρά μόνο εάν είναι windowslive ή hotmail.Micro$oft
Δεν ισχύει νομίζω αυτό που λες... Μόλις το έκανα .
Προϋπόθεση: μιλάω για αυτόματο forward και όχι χειροκίνητα.
You're only able to forward mail to a custom domain or an e-mail address that ends in hotmail.com, msn.com, or live.com. Please try again.
@yahoo.gr ήταν το forward
Θελεις screenshot? -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
You're only able to forward mail to a custom domain or an e-mail address that ends in hotmail.com, msn.com, or live.com. Please try again.
@yahoo.gr ήταν το forward
Θελεις screenshot?Όχι, με κάλυψες με το αυτόματο που είπες. Απλώς παραξενεύτηκα .
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Και οι φωτο που υποσχέθηκαμε γειές κι από μένα, αν και λίγο καθυστερημένα
Και άλλη φορά να βάζεις CPU, ψύχτρα και RAM πριν βάλεις την motherboard στο κουτί. Γίνεται πολύ πιο εύκολα και άνετα -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Και οι φωτο που υποσχέθηκα
με γειές κι από μένα, αν και λίγο καθυστερημένα
Και άλλη φορά να βάζεις CPU, ψύχτρα και RAM πριν βάλεις την motherboard στο κουτί. Γίνεται πολύ πιο εύκολα και άνεταΠάλι έξω είσαι εσύ;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οπότε έχουμε και λέμε: Με laptop δέν έχεις δυνατότητα για RAID, τα σύγχρονα δέν έχουν κάν dial-up modem για λήψη φάξ, ενώ στα POS χρειάζεται οπωσδήποτε αριθμητικό πληκτρολόγιο (κανένα laptop δεν έχει) ενω και τα πληκτρολόγια χαλάνε και θέλουν αλλαγή μετά απο 2-3 χρόνια. Στο παλιό μου laptop όταν χάλασε το πληκτρολόγιο για αλλαγή ήθελε πιό πολλά χρήματα απο την αγοραία αξία του. Επίσης λόγω της διαμόρφωσης του χώρου στα POS το πληκτρολόγιο είναι απομακρυσμένο απο την οθόνη.μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πείς
Προφανώς κι εγώ προτιμώ το desktop για τις χρήσεις αυτές, αλλά επειδή χωρίς το αριθμητικό αισθάνομαι κουλός κι εγώ, το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν σωτήριο.Και οι φωτο που υποσχέθηκα
Και άλλη φορά να βάζεις CPU, ψύχτρα και RAM πριν βάλεις την motherboard στο κουτί. Γίνεται πολύ πιο εύκολα και άνεταΠάλι έξω είσαι εσύ;
άδεια ορκομωσίας κύριος
εξάλλου έχουμε και στη μονάδα κοινόχρηστους η/υ οπότε ούτε όσο είμαι μέσα δεν θα σασ αφήσω ήσυχους -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Υπαρχει κάποια πρόταση για πολυμηχάνημα scanner φωτοτυπικό εκτυπωτή φαξ και διαστημόπλοιο, όλα αυτά με wireless; Στο multirama που πήγα μου πρότειναν το HP Officejet 8500 Wireless. Τα χρήματα δεν έχουν πολλή σημασία λόγω ΕΣΠΑ*, αλλά μη το σκίσουμε κιόλας, και τα μελάνια του να μη κοστίζουν ένα νεφρό..Επίσης επειδή δεν έχω τη παραμικρή ιδέα, αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει access point για το σπίτι, γιανα συνδέονται laptop, desktop, σκυλιά γατιά κλπ.
*Ελάχιστο ποσό τα 3750 ευρώ. Καθόμασταν στο μαγαζί και προσπαθούσαμε να βρούμε τι άλλο εξωφρενικό θα βάλουμε στο πακέτο για να τα φτάσουμε, μιας και είχαμε φτάσει 'μόνο' μέχρι τα 2800. Στο τέλος πρότεινα στην αδελφή μου να πάρει μια τσάντα για το laptop, μάρκας luis vutton μπας και φτάσουμε το ποσό.
Τι άλλο να βάλουμε; Θέλουμε άλλα 400 ευρώ περίπου.MacMini;;
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
-iMac 27 i7 (δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, το λινκ είναι άλλο) στα 2100 ευρώ.
Τι άλλο να βάλουμε; Θέλουμε άλλα 400 ευρώ περίπου.MacMini;;[/quote]
Το σκίζουμε λιγάκι. Έχουμε ήδη 2 υπολογιστές στο πακέτο (1 σταθερός για το γραφείο και ένας φορητός για εξωτερικές δουλειές), δεν μπορεί να δικαιολογηθεί 3ος .
Η αδελφή μου έχει ερωτευτεί το Macbook Air, πήγαινε και το χάιδευε . -
-iMac 27 i7 (δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, το λινκ είναι άλλο) στα 2100 ευρώ.
Τι άλλο να βάλουμε; Θέλουμε άλλα 400 ευρώ περίπου.MacMini;;
Το σκίζουμε λιγάκι. Έχουμε ήδη 2 υπολογιστές στο πακέτο (1 σταθερός για το γραφείο και ένας φορητός για εξωτερικές δουλειές), δεν μπορεί να δικαιολογηθεί 3ος .
Η αδελφή μου έχει ερωτευτεί το Macbook Air, πήγαινε και το χάιδευε .[/quote]Μα να μην εχει εναν υπολογιστη και η γραμματεας;;;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Και άλλη φορά να βάζεις CPU, ψύχτρα και RAM πριν βάλεις την motherboard στο κουτί. Γίνεται πολύ πιο εύκολα και άνεταΓιατί?
CPU και RAM μπαίνουν πανεύκολα οπότε πάντα τα αφήνω τελευταία.
Προσωπικά πρώτα βιδώνω τη μητρική στο κουτί, μετά συνδέω όλη τη ψιλικοκό (καλωδιάκια για τα LED, reset, power, usb, κάρτα ήχου), μετά βάζω δίσκους, CDROM κτλ. μετά RAM, CPU, κάρτες και τέλος συνδέω τα καλώδια του τροφοδοτικού.
-
Αν σκέφτεστε να αγοράσετε κάποιο δικτιακό δίσκο της Western Digital της σειράς MyBook καλύτερα ξεχάστε το. Ο δικός μου μόλις τα επαιξε και απ ότι διαβάζω σε φορουμ είναι συχνό πρόβλημα. Ευτυχώς τα έπαιξε ο controller μονο, οπότε τα δεδομένα δέν χάθηκαν, αν και έχει λίγο μανούρα για να αντιγραφούν γιατί πρέπει να γίνει ο δίσκος mount απο linux.
Υπάρχει κάποια λύση για NAS που να είναι πιό αξιόπιστη και ρυθμίσιμη και να αλλάζουν οι δίσκοι πιό εύκολα?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Και άλλη φορά να βάζεις CPU, ψύχτρα και RAM πριν βάλεις την motherboard στο κουτί. Γίνεται πολύ πιο εύκολα και άνεταΓιατί?
CPU και RAM μπαίνουν πανεύκολα οπότε πάντα τα αφήνω τελευταία.
Προσωπικά πρώτα βιδώνω τη μητρική στο κουτί, μετά συνδέω όλη τη ψιλικοκό (καλωδιάκια για τα LED, reset, power, usb, κάρτα ήχου), μετά βάζω δίσκους, CDROM κτλ. μετά RAM, CPU, κάρτες και τέλος συνδέω τα καλώδια του τροφοδοτικού.
Οι νέες ψήκτρες είναι τεράστιες και βιδώνουν με backplate πίσω από τη μητρική. Με τίποτα δεν μπορείς να την βάλεις εάν πρώτα έχεις κουμπωσει τη μητρική στο κουτί. Άσε που όταν μπει σου κρύβει κα ιτις θέσεις των RAM
-
Μιλάς για aftermarket ψύκτρες τότε, γιατί η μαμά ψύκτρα του i7 είναι κουμπωτή απο πάνω, ίδιο σύστημα όπως παλιά απο την εποχή των Pentium 4 LGA.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μιλάς για aftermarket ψύκτρες τότε, γιατί η μαμά ψύκτρα του i7 είναι κουμπωτή απο πάνω, ίδιο σύστημα όπως παλιά απο την εποχή των Pentium 4 LGA.Πήρες i7; Ωραία, τι μητρική; τι θερμοκρασίες έχεις;
-
Asus Rampage II, θερμοκρασίες δέν ξέρω, δέν έχω ασχοληθεί ακόμα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μιλάς για aftermarket ψύκτρες τότε, γιατί η μαμά ψύκτρα του i7 είναι κουμπωτή απο πάνω, ίδιο σύστημα όπως παλιά απο την εποχή των Pentium 4 LGA.Έχεις άνετο κουτί, αλλά πολλές φορές εκεί γύρω τα πράγματα είναι αρκετά στριμωγμένα από δομικά στοιχεία, καλώδια κλπ και είναι σαφώς ευκολότερο να μπουν από πριν.
-
Υπαρχει κάποια πρόταση για πολυμηχάνημα scanner φωτοτυπικό εκτυπωτή φαξ και διαστημόπλοιο, όλα αυτά με wireless; Στο multirama που πήγα μου πρότειναν το HP Officejet 8500 Wireless. Τα χρήματα δεν έχουν πολλή σημασία λόγω ΕΣΠΑ*, αλλά μη το σκίσουμε κιόλας, και τα μελάνια του να μη κοστίζουν ένα νεφρό..Επίσης επειδή δεν έχω τη παραμικρή ιδέα, αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει access point για το σπίτι, γιανα συνδέονται laptop, desktop, σκυλιά γατιά κλπ.
Τι άλλο να βάλουμε; Θέλουμε άλλα 400 ευρώ περίπου.Λύση
-Νο1 : Αντί για iMac 27άρι πάρε ένα μακ προ και φυσικά αντίστοιχα περιφεριακά apple cinema display , keyboard, mouse
(το 27άρι ξαναλέω είναι μ@μ@το ειδικά η ανάλυση αλλά ίσως too much αν προορίζεται για υπνοδωμάτιο ειδικά πάνω σε κάποιο γραφείο-το 24άρι μου και μόνο είναι κτήνος )
-No2 : Αντί για το dell πάρε το air που θέλει η αδερφή σου. Αν τα χαρακτηριστικά του (cpu, ram κτλ) σου φαίνονται χαμηλά πάρε ένα mac book pro μεγέθους της αρεσκίας σας (εγώ προτείνω 13 άντε 15 άρι) -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Asus Rampage II, θερμοκρασίες δέν ξέρω, δέν έχω ασχοληθεί ακόμα.My point, αναφορικά με τα desktop. Εϊναι παράλογο να ασχολείται ο χρήστης με τον εξοπλισμό του, αντί για το αντίθετο. Ο υπολογιστής (σύμφωνα με την Λάππεια θεωρία) πρέπει να παρεμβάλλεται όσο το δυνατό λιγότερο ανάμεσα στον χρήστη και το έργο που πρέπει να γίνει. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Υ/Η σήμερα δεν τηρεί αυτή την βασική αρχή, απλά δείχνει ότι τόσο καιρό κάναμε τα πράγματα λάθος.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]