-
για δες και μερικά cases απο μεγάλους που δεν 'μασάνε'
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=853430
http://www.trikalanews.gr/article/6105/
Στα περι ιδιωτικών χρεών που λες φαντάζομαι ξέρεις και εσύ την αργκο που λένε 'αν μπορείς να φας λίγα από πολλούς' γιατί αν φας πολλά απο εναν θα χαρείς για λίγο αλλά μετά θα σε φάνε για καλαμπόκι οι κότες.
Με προκαλείς να σε κατεβάσω ένα ΣΚ Αθήνα και πέριξ για να σε ξεναγήσω στο κόσμο των επισφαλειών και εμπλοκών, όλων των επιπέδων....
Και ο Μπατατούδης πέρναγε ωραία κάποτε στα VIP τώρα τι λές είναι χαρούμενος ή ψάχνει που θα κρυφτει? Λιβύη άκουγα τις προάλλες.
Στα πόσα το λές εσύ σοβαρό το κανόνι? -
Κοίτα δεν θα το λύσουμε ποτέ αυτό : για κάθε μία περίπτωση που μου λες ότι είχε άσχημη εξέλιξη έχω 50 που περνάνε ζάχαρη και δεν υπάρχει και κανένας τρόπος να σου αφήσω ούτε καν υπονοούμενο - ούτε καν από κοντά - για το ποιοι είναι, γιατί είναι πληροφόρηση από τους δικηγόρους τους...Δεν είναι τα στοιχεία μου το capital.gr...
Αν πιστεύεις λοιπόν ότι τα 35 περιστατικά που ξέρεις ότι 'έσκασαν' αποτελούν και τον κανόνα στις υποθέσεις οφειλών δεν μπορώ να κάνω κάτι ...
Εγώ θα σου πω ότι τα λαμόγια και οι λαμογιές σπανίως 'τιμωρούνται' και συνήθως ανταμοίβονται πλουσιοπάροχα, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που είναι τόσο διαδεδομένο το είδος : έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, μόνο στις ταινίες οι κακοί τιμωρούνται. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κοίτα δεν θα το λύσουμε ποτέ αυτό : για κάθε μία περίπτωση που μου λες ότι είχε άσχημη εξέλιξη έχω 50 που περνάνε ζάχαρη και δεν υπάρχει και κανένας τρόπος να σου αφήσω ούτε καν υπονοούμενο - ούτε καν από κοντά - για το ποιοι είναι, γιατί είναι πληροφόρηση από τους δικηγόρους τους...Δεν είναι τα στοιχεία μου το capital.gr...
Αν πιστεύεις λοιπόν ότι τα 35 περιστατικά που ξέρεις ότι 'έσκασαν' αποτελούν και τον κανόνα στις υποθέσεις οφειλών δεν μπορώ να κάνω κάτι ...
Εγώ θα σου πω ότι τα λαμόγια και οι λαμογιές σπανίως 'τιμωρούνται' και συνήθως ανταμοίβονται πλουσιοπάροχα, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που είναι τόσο διαδεδομένο το είδος : έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, μόνο στις ταινίες οι κακοί τιμωρούνται.Σιγά μην περίμενα από εσένα να μου πεις για 10 τύπους της Θεσ/νικης που γλυτώνουν 200κ και χαζοχαίρονται οι δικηγόροι τους στα εστιατόρια.
Χρησιμοποιώ το net γιατί έχει στοιχεία κοινά προσβάσιμα σε όλους για να έχουμε συζήτηση. -
Παιδια ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά μην παμε τωρα στην άλλη ακρη... Εντάξει αν εισαι α Α ή ο Β μπορεις να χρωστάς και να γινεις φιρμα ακόμα και υπόδειγμα 'μαγκα' με μια στρατιά δικηγόρων να σε βοηθανε, αλλά το θεμα που ανοιξα απέχει παρασάγγας από αυτή τη συζήτηση...
Ο αδερφος μου εκανε καποιες μαλ***ιες και τώρα καλειται να πληρώσει.. Δεν ξερω αν εβαλε μυαλό η οχι πάντως δεν νομίζω οτι σκοπός του είναι να ζει μια ζωή στη σκια της ζωης καταδιωκώμενος απο εισπρακτικές, δικηγορους κλπ κλπ..
Δεν μου χρειαζεται Σαμοιλης για να τον βοηθησω.. Θα επαιζε αν μπορουσε να γινει χωρις να βγάλω το ονομά μας στο σφυρι στη θεα χιλιαδων ματιών.. αλλά ετσι δεν πουλάει το θέαμα οπότε βασιζομαι στα οσο βρήκα και σε οσα μου έχετε πει.. (για τα οποια ευχαριστώ ειλικρινά )
Πως προχωραμε
-
Το αυτοκινητο μπήκε αγγελία και το εχουν ηδη δει 2-3 ενδιαφερόμενοι.. Ελπιζω παρά την κακή συγκυρια να γινει κατι γιατι το εχει σε άριστη κατάσταση..
-
Οπως ειχα πει δεν εχει χρονο για δευτερη δουλεια αλλά του βρήκα κατι για ενα ψιλοχαρτζιλικι
Περιουσιακά στοιχεια δεν υπαρχουν στο ονομά του .. -
Τον έτρεξα να παει στις 3 τράπεζες που εχει θεμα και να κανει αιτήσεις τακτοποίησης οφειλων. Οι οροι από οτι ειδα και αναμενα ειναι επαχθεις αλλα κερδιζουμε χρόνο μέχρι να αυξηθουν τα εσοδά του και μπορει να πληρώνει κανονικά (ενδεχομενως στην πρώτη ευκαιρία να εξοφλησει τελειως τουλάχιστον τα εύκολα.. .) **Ενας γνωστός δικηγόρος μου ειπε οτι ακομα και εαν απορριφθουν οι αιτήσεις να επενέλθουμε με νεες αιτήσεις **και παράλληλα να βαζει οσα χρήματα μπορει στα δάνεια (εστω και λιγότερα από την ελ. δόση) ώστε να φαινονται καποιες κινήσεις.. Ο ιδιος εχει χειριστεί περιπτώσεις που εχουν γίνει διακανονισμοι ακόμα και μετά την αποστολή εξωδικου αλλά δεν θα ήθελα να φτάσουμε εκει...
-
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ θα σου πω ότι τα λαμόγια και οι λαμογιές σπανίως 'τιμωρούνται' και συνήθως ανταμοίβονται πλουσιοπάροχα, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που είναι τόσο διαδεδομένο το είδος : έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, μόνο στις ταινίες οι κακοί τιμωρούνται.Σιγά μην περίμενα από εσένα να μου πεις για 10 τύπους της Θεσ/νικης που γλυτώνουν 200κ και χαζοχαίρονται οι δικηγόροι τους στα εστιατόρια.
Χρησιμοποιώ το net γιατί έχει στοιχεία κοινά προσβάσιμα σε όλους για να έχουμε συζήτηση.Καλά, ας το αφήσουμε εδώ...Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω και μπορούμε και οι 2 να λέμε 'ατιμωρητί' φούμαρα, χωρίς καμία υποχρέωση απόδειξης...
Τζάμπα είναι τα λόγια τα παχιά, οπότε μέχρι εδώ φτάνει... -
Αφού δώσει το αυτοκίνητο και εφόσον δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του μπορεί να γράψει κανονικά και με το νόμο τις τράπεζες εκεί που δεν πιάνει μελάνι καθόσον δεν μπορούν να του κάνουν τπτ όπως είπε και πριν ο συνάδελφος
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αφού δώσει το αυτοκίνητο και εφόσον δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του μπορεί να γράψει κανονικά και με το νόμο τις τράπεζες εκεί που δεν πιάνει μελάνι καθόσον δεν μπορούν να του κάνουν τπτ όπως είπε και πριν ο συνάδελφοςΕκεινο που φοβάμαι μην κανουν (αν και δεν ειναι προς συμφέρον τους αλλά αντε βρες λογική ..) ειναι να του δημιουργήσουν προβλήματα στην δουλειά του ...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αφού δώσει το αυτοκίνητο και εφόσον δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του μπορεί να γράψει κανονικά και με το νόμο τις τράπεζες εκεί που δεν πιάνει μελάνι καθόσον δεν μπορούν να του κάνουν τπτ όπως είπε και πριν ο συνάδελφοςΜε την λογική όμως ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πλέον στην ζωή του τίποτα... Μην το ξεχνάμε αυτό...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αφού δώσει το αυτοκίνητο και εφόσον δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του μπορεί να γράψει κανονικά και με το νόμο τις τράπεζες εκεί που δεν πιάνει μελάνι καθόσον δεν μπορούν να του κάνουν τπτ όπως είπε και πριν ο συνάδελφοςΚαι μετά από 8 χρόνια που θα του πει η γυναίκα του... να αγοράσουν απο κοινού ένα εξοχικό ή θα θέλει ο πατέρας του να του γράψει το πατρικό σπίτι, θα του πει η τράπεζα....
'Θυμάστε ένα χρέος 30,000 του 2009? πλέον με τα έξοδα δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, έχει πάει στα 50,000. Θα μας εξοφλήστε ή θα κινήσουμε την διαδικασία κατάσχεσης?'Μια υπόθεση που κοίταγα ξεχασμένη από το 1999, με 100,000 οφειλη και διαταγή πληρωμής το 2004, ο οφειλέτης εμφανίστηκε για συμβιβασμό προ ημερών γιατί δεν ήθελε να κοινοποιηθεί στην δουλειά του και με τις διαπραγματεύσεις αντι για 200,000 θα καταβάλει 120,000 με δάνειο και εγγύηση το σπίτι που θα κληρονομούσε. Του φαγανε και κανα 5,000 μαύρα οι τσάμπα μάγκες δικηγόροι που θα τον έσωζαν και θα κέρδιζαν τα δικαστήρια.
Αν είχε ξεκινήσει από το 1999 θα τελείωνε τώρα και δεν θα ένιωθε ντροπή στην γυναίκα του που δεν φταίει σε τίποτα και βλέπει τον άντρα της να είναι -400 τον μήναΥΓ Στον συμβιβασμό θα πει που δουλεύει γιατί θα του ζητήσουν Φορολογική δήλωση και βεβαίωση αποδοχών
-
Kαπου φτασαμε στο αλλο ακρο..δεν ειναι και οτι καλυτερο να χρωστας.
Απλως υπαρχουν περιπτωσεις και τροποι ετσι ωστε καποιος να μην γινει και ζητιανος εν μια νυκτι.Και οταν χρωστας οχι εσυ αλλα μια ΑΕ,ειναι τελειως διαφορετικο θεμα,μην τα μπλεκουμε και λεμε ο ταδε χρωσταει τοσα αλλα ζει πλουσιοπαροχα,γιατι ο ταδε πιθανως δεν χρωσταει μία ως φυσικο πρόσωπο.
Ο Μακης Ψωμιαδης ειναι all time μαγκας,ειναι μια κατηγορια μονος του.Περιφρονει το κρατος και τους νομους,οχι χωρις ψυχικο ή χρηματικο κόστος,αλλα τελικα τα καταφερνει, μεχρι αποδειξεως του εναντιου τουλαχιστον, γιατι καθε μερα που περναει κρυβει παγιδες.
-
αν δε κανω λαθος ο Μ.Ψ. ειχε προφυλακιστει, εμεινε μεσα 1 μερα(?), και βγηκε με αδεια γιατρου λογω ασθματος...
νομιζω δε οτι τον ειδε δειξει η καμερα τοτε, που βγαινοντας καπνιζε το πουρο του.
-
Αυτό που γράφει στο λογαριασμό πιστωτικής συμβατικοί τόκοι περιόδου τι είναι;
Αν πληρώνεις κανονικά την ημερομηνία πληρωμής μπαίνουν τόκοι;Γιατί έτσι μου είπαν σήμερα στην Alpha bank.. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Αν πληρώνεις κανονικά την ημερομηνία πληρωμής μπαίνουν τόκοι;Γιατί έτσι μου είπαν σήμερα στην Alpha bank..Δεν ακουγεται πολυ λογικο,στειλε γραπτο κειμενο και ζητα απαντηση.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν πληρώνεις κανονικά την ημερομηνία πληρωμής μπαίνουν τόκοι;Γιατί έτσι μου είπαν σήμερα στην Alpha bank..Δεν ακουγεται πολυ λογικο,στειλε γραπτο κειμενο και ζητα απαντηση.
Μήπως χρεώνονται τόκοι από την ημερομηνία αγοράς μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού ;
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Αν πληρώνεις κανονικά την ημερομηνία πληρωμής μπαίνουν τόκοι;Γιατί έτσι μου είπαν σήμερα στην Alpha bank..Αν πληρώνεις ολόκληρο το ποσό των αγορών (και όχι μόνο τη minimum δόση), κανονικά δεν μπαίνουν τόκοι.
Αυτό για αγορές. Αν έχεις κάνει ανάληψη μετρητών από πιστωτική, οι τόκοι μπαίνουν από τη στιγμή της ανάληψης μέχρι την τελική/ολική αποπληρωμή του ποσού. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μήπως χρεώνονται τόκοι από την ημερομηνία αγοράς μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού ;
Αυτή τη θεωρία μου είπε και η βλαμμένη στις κάρτες και πραγματικά με εξόργισε γιατί θα ήταν καθαρή κλοπή. ..
Αλλά τελικά πήρα τηλέφωνο και μου είπανε οτι επειδή μέχρι τον προηγούμενο λογαριασμό δεν εξοφλούσα τακτικά ο τόκος που έπρεπε να πληρώσω μέχρι τον οκτώβριο οπότε και εξόφλησα τα χρέη μου μπήκε και στους 2 λογαριασμούς,του οκτωβρίου και του νοεμβρίου.
Απο τον επόμενο λογαριασμό δε θα έχω τόκους! -
Είναι απλά βλακώδες να ψωνίζεις με πιστωτική εφόσον δεν πρόκειται για προϊόν πρώτης ανάγκης και εφόσον δεν υπάρχει το αντίστοιχο ποσό στην τράπεζα. Τι κάνεις; Απλά δε ψωνίζεις!!!
-
PG220 έγραψε:Απο τον επόμενο λογαριασμό δε θα έχω τόκους!
Αυτό θα ισχύει αν όντως στη διάρκεια του Οκτωβρίου πλήρωσες όλες τις προηγούμενες οφειλές και οι νέες αγορές εξοφλούνται μέχρι την ημερομηνία που πρέπει (συνήθως ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού +20 ημέρες).
Σε διαφορετική περίπτωση ισχύουν τα παρακάτω:
Πληρωμή μόνο ελάχιστης καταβολής και τόκοι για το υπόλοιπο ποσό με επιτόκιο π.χ. 16,75% (συν την εισφορά).
Καμμία πληρωμή - ούτε την ελάχιστη καταβολή - συνεπάγεται συμβατικό επιτόκιο (π.χ. 16,75%) πλέον επιτοκίου υπερημερίας, συνήθως 2,50%. Τελικό λοιπόν επιτόκιο 19,25% συν εισφορά 0,60%.
Ούτε καν 20%!
Δανεια, κάρτες κλπ Υπαρχει λυση;