-
Φωτο με τους εμπρους και τους πισω δισκους:
http://yfrog.com/5y87284811jx -
τα τακάκια τα έλεγξες? οι δίσκοι μήπως εννοείς ότι έχουν αυλάκια και όχι γρατζουνιές? (ανομοιόμορφη φθορά)
-
αυλάκια εννοεί.
πες μας αν νοιώθεις κοσκίνισμα και αν το ζόρισες πολύ σε φρεναρίσματα -
Δεν τρεμει το τιμονι στα φρεναρισματα(κοσκινισμα) και οχι δεν εχω κανει αποτομα φρεναρισματα.Περισοτερο γρατσουνιες ειναι παρα βαθια αυλακια.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν θες εξήγησε τί εννοείς γιατί νομίζω ότι κάνεις λάθος.
Τα σέρβις έχουν ένα επαναλαμβανόμενο pattern.Χωρίζονται πχ στα 10, 20, 40, 100.000 χλμ και μετά απλά επαναλαμβάνονται.
Η αντιπροσωπεία σου λέει τί πρέπει να κάνεις πχ μέχρι τα 100.000 (που είναι και το σημείο που ανακυκλώνεται ο αλγόριθμος στα περισσότερα) κι εσύ απο κει και πέρα τσεκάρεις για άλλες φθορές που δεν εμπίπτουν στα πλαίσια της συντήρησης.
Πχ δεν θα σου πουν πότε θα αλλάξεις τρόμπα νερού, θα σου πουν όμως στα 100.000 άλλαξε ιμάνταωραίιιια. Μια τέτοια εξήγηση μου κάνει
θα κάνω ένα τσεκ τη λίστα που πήρα πριν κάθε σέρβις. Merci! -
Ο χρήστης EVAN7 έγραψε:
Δεν τρεμει το τιμονι στα φρεναρισματα(κοσκινισμα) και οχι δεν εχω κανει αποτομα φρεναρισματα.Περισοτερο γρατσουνιες ειναι παρα βαθια αυλακια.αν δεν είναι βαθειά αυλάκια, δεν έχεις πρόβλημα.
Γενικά, όπως το περιγράφεις δεν έχεις πρόβλημα -
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Ε12 1.4 vvti εδώ με 188.000km
Η καδένα χρειάζεται αλλαγή κάποια στιγμή;Όχι αγαπητέ,δεν θέλει. Αν κάποια στιγμή αρχίσεις και ακούς χτύπημα από την καδένα, δύο τινά συμβαίνουν. Το πρώτο, είναι πως ίσως χρειάζεσαι αλλαγή λαδιών.
Αν αλλάξεις λάδια και συνεχίσεις να ακούς τον ήχο μετά από 1- 2 μέρες, τότε μάλλον χρειάζεσαι αλλαγή στις γλύστρες της καδένας. Κόστος γύρω στα 45 ευρώ.
Ξέρω μόνο έναν κάτοχο που του έχουν φαγωθεί γλύστρες, και αυτό έγινε στα 350.000Km σε Avensis με το 1600άρι μότερ 3ZZ-FE αλλά ο συγκεκριμένος, δεν ακολουθούσε σωστό πρόγραμμα συντήρησης.Πρός δρίφτερ.
Βεβαίως και πρέπει να αλλάζεις υγρά στην κρεμαγιέρα. Τό κόστος για τα υγρά, είναι γελοιωδώς χαμηλό (7ευρώ, τα άλλαξα πέρυσι το καλοκαίρι στο συμπλήρωμα της διετίας), είναι μια δουλειά που μπορείς άνετα να την κάνεις μόνος σου και βοηθά πάρα πολύ στη μακροζωία του υδραυλικού κυκλώματος. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Ε12 1.4 vvti εδώ με 188.000km
Η καδένα χρειάζεται αλλαγή κάποια στιγμή;Όχι αγαπητέ,δεν θέλει. Αν κάποια στιγμή αρχίσεις και ακούς χτύπημα από την καδένα, δύο τινά συμβαίνουν. Το πρώτο, είναι πως ίσως χρειάζεσαι αλλαγή λαδιών.
Αν αλλάξεις λάδια και συνεχίσεις να ακούς τον ήχο μετά από 1- 2 μέρες, τότε μάλλον χρειάζεσαι αλλαγή στις γλύστρες της καδένας. Κόστος γύρω στα 45 ευρώ.
Ξέρω μόνο έναν κάτοχο που του έχουν φαγωθεί γλύστρες, και αυτό έγινε στα 350.000Km σε Avensis με το 1600άρι μότερ 3ZZ-FE αλλά ο συγκεκριμένος, δεν ακολουθούσε σωστό πρόγραμμα συντήρησης.Thank u για την απάντηση!
Λάδια αλλάζω κάθε 10.000km με συνθετικά Motul (8100). Η αλήθεια είναι πως εδώ και κάποια χιλιόμετρα ακούω ένα ελαφρύ κροτάλισμα στο ρελαντί και σε στροφές κοντά σε αυτό, αλλά δεν είμαι και σίγουρος πως είναι από την καδένα... Συντήρηση μέχρι στιγμής, εκτός από κάποιες ενδιάμεσες αλλαγές λαδιών, στην αντιπροσωπεία (έχει καλή έκπτωση στα Γιάννενα στα αυτοκίνητα εκτός εγγύησης) -
Σε yaris '07 όταν ανοίξω λίγο τα παράθυρα, αυτά παίζουν μέσα-έξω κάνοντας έναν εκνευριστικό ήχο. Στο σέρβις μας είπαν ότι έριξαν σπρέυ (το σπρέυ που διορθώνει τα πάντα ), αλλά τπτ και μας είπαν ότι το έχουν και άλλα αυτοκίνητα και δεν διορθώνεται κ πρέπει να τα ανοίγουμε λίγο περισσότερο ώστε να μην τρίζουν. Κανένας άλλο που να έχει τέτοιο θέμα?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σε yaris '07 όταν ανοίξω λίγο τα παράθυρα, αυτά παίζουν μέσα-έξω κάνοντας έναν εκνευριστικό ήχο. Στο σέρβις μας είπαν ότι έριξαν σπρέυ (το σπρέυ που διορθώνει τα πάντα ), αλλά τπτ και μας είπαν ότι το έχουν και άλλα αυτοκίνητα και δεν διορθώνεται κ πρέπει να τα ανοίγουμε λίγο περισσότερο ώστε να μην τρίζουν. Κανένας άλλο που να έχει τέτοιο θέμα?απαιτεις αλλαγη του μηχανισμου.... so simple... εμενα μου τους αλλαξανε...
-
Γεια χαρα σε ολους.
Εχω ενα toyota aygo του 2006. Η 3ετης εγγυηση εληξε το καλοκαιρι.
Το φθινοπωρο, δηλαδη με τα πρωτα κρυα, παρατηρησα στο δεξι φαναρι υγρασια. Αλλοτε ειναι πιο εντονη, αλλοτε λιγοτερο.
Δεν ξερω αν μιλαμε για σοβαρο προβλημα ή οχι. Βασικα το αυτοκινητο το χρησιμοποιει κυριως η γυναικα μου και δεν θελω καμια ωρα να ειναι πουθενα μονη της και να βρεθει με καμενο φαναρι.
Περασα απο αντιπροσωπεια, και η αντικατασταση θελει...200 ευρω!!!! Γιατι δεν καλυπτεται πλεον απο την 3ετη εγγυηση μετα την αγορα του αυτοκινητου. Πιθανως να υπηρχε το προβλημα πριν το καλοκαιρι και πριν τη ληξη της εγγυησης, αλλα τωρα που το διαπιστωσαμε, με τις βροχες, τωρα ειναι αργα...
Ειπαν οτι αν και σαν αντιπροσωπεια κανονικα θα συνιστουσαν αλλαγη, ωστοσο καλυτερα να το αφησουμε, κι οταν χαλασει τελειως το αλλαζουμε.
Δεν ξερω ομως αν κι αυτο ειναι λογικη σκεψη. Δηλαδη τι θα κερδισουμε? Οταν ερθει η ωρα παλι 200αρι δεν θα πρεπει να δωσουμε?Απο τι μπορει να χαλασε το φαναρι? Φταιμε καπου εμεις?
Τι πρεπει να γινει? Μπορει να το εχω για καιρο ετσι με την υγρασια?
Και τελικα δεν θα πρεπει να αλλαχτει?
Καποιοι μου ειπαν για μετχειρισμενο, δεν ξερω ομως ποσα γλυτωνεις, ποιος μπορει να την κανει αυτη τη δουλεια, αν αξιζει να το παρεις μεταχειρισμενο κλπΕσεις τι προτεινετε για αυτο το φαναρι με την υγρασια?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Σε yaris '07 όταν ανοίξω λίγο τα παράθυρα, αυτά παίζουν μέσα-έξω κάνοντας έναν εκνευριστικό ήχο. Στο σέρβις μας είπαν ότι έριξαν σπρέυ (το σπρέυ που διορθώνει τα πάντα ), αλλά τπτ και μας είπαν ότι το έχουν και άλλα αυτοκίνητα και δεν διορθώνεται κ πρέπει να τα ανοίγουμε λίγο περισσότερο ώστε να μην τρίζουν. Κανένας άλλο που να έχει τέτοιο θέμα?
απαιτεις αλλαγη του μηχανισμου.... so simple... εμενα μου τους αλλαξανε...
σε τι αυτοκίνητο? σου έκανε το ίδιο?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
απαιτεις αλλαγη του μηχανισμου.... so simple... εμενα μου τους αλλαξανε...
σε τι αυτοκίνητο? σου έκανε το ίδιο?
αβενσις... απλα ειχε θορυβος ο μηχανισμος και μου τους αλλαξανε κομπλε τους δυο μπροστινους
-
toyoteas reeee t kalitera amaxa re hdhka t palia prashna agrothka t legomena hiace exw ena mk de katalaben xrhsto toxw gamhs st patilikia k st fortoma einai 30 xronon k de kolon poy8ena
-
Ο χρήστης kwstas 2 έγραψε:
toyoteas reeee t kalitera amaxa re hdhka t palia prashna agrothka t legomena hiace exw ena mk de katalaben xrhsto toxw gamhs st patilikia k st fortoma einai 30 xronon k de kolon poy8enaDear Kwsta,
please write in Greek! (I'm not sure I want it but what the heck!)
Thanks in advance,
xenos -
ΟΚ ΜΑΓΓΕΣ ΕΛΙΝΗΚΑ ΑΠΟ ΔΩ Κ ΠΕΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑ8ΑΡΟΣ ΕΙΜΑΙ
-
ΟΚ ΜΑΓΓΕΣ ΕΛΙΝΗΚΑ ΑΠΟ ΔΩ Κ ΠΕΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑ8ΑΡΟΣ ΕΙΜΑΙΔεν σου ζητησε κανεις διαβατηριο ή απο που εισαι ,ειναι στον κανονισμο οτι απαγορευονται τα greekilish.Επισης να γραφεις με μικρους χαρακτηρες γιατι τα κεφαλαια δειχνουν οτι φωναζεις.
-
ΟΚ ΜΑΓΓΕΣ ΕΛΙΝΗΚΑ ΑΠΟ ΔΩ Κ ΠΕΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑ8ΑΡΟΣ ΕΙΜΑΙok, αντιλαμβάνεσαι οπότε γράφε και με μικρά κ είμαστε κομπλέ!
-
Τις προάλλες που ήμουν στην εθνική,είδα ένα φορτηγό γεμάτο με καινούργια Urban Cruiser.
Έχω την εντύπωση οτι μάλλον το ξανασκέφτηκαν εδώ στην Ελλάδα για τη μη εισαγωγή του
αυτοκινήτου. -
ρε πάνω που θα ρωταγα για αυτο΄το πράγμα.
Είδα ένα σήμερα εδώ, τί στο καλό είναι?
μεταξύ IQ kai aygo??
TOYOTA FORUM