-
Πανε να μας την πούνε για την ασφάλεια και τα έργα των ολυμπιακών
Είναι μία σφυγμομέτρηση του CNN για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ψηφίστε HOT WEATHER.
http://www.cnn.com/2004/SPORT/05/04/ath ... index.html
-
Είναι μία σφυγμομέτρηση του CNN για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ψηφίστε HOT WEATHER.
-
-
Είναι απλό... Όποιος δεν θέλει δεν έρχεται! Καλύτερα για μας!
-
Παιδιά συγγνώμη τώρα αλλά κρατιέμαι 2 μέρες τώρα.... Εχω παρει καμια δεκαριά φορές αυτό το e-mail με SOS, αστεράκια, θαυμαστικά, ζήτημα ζωής και θανάτου κλπ κλπ κλπ
πραγματικά.... το πρόβλημά μας είναι το Hot Weather και το τι αποτέλεσμα θα βγάλουν στο CNN?
Εδώ όλοι οι ξένοι γελάνε μαζί μας. Λόγω δουλειάς μιλάω καθημερινά με αρκετούς σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία. Συνήθως με ρωτάνε 'Λοιπον? Τι γίνεται? Θα προλάβετε να έχετε τα έργα έτοιμα?' Εδω στην δουλειά περιμένουμε 2 μήνες να μας φέρει ο ΟΤΕ ενα κύκλωμα και η επίσημη απάντησή τους είναι 'ΜΕΤΑ την Ολυμπιάδα γιατί δεν προλαβαίνουμε!¨ Βλέπετε τώρα αρχισαν να περνάνε γραμμές πανω στο ΟΑΚΑ για τους δημοσιογράφους...
Νομίζω δεν έχουμε καταλάβει πόσο ρεζίλι γινόμαστε με όλα αυτά. Και πρώτα από όλα στους ίδιους τους εαυτούς μας. Δεν είμαστε ικανοί να ολοκληρώσουμε τίποτα. Ξεφτύλα!
Και να πω και κατι άλλο? Εχει σκεφτεί κανεις πως αν γίνει μια σοβαρή τρομοκρατική απόπειρα ΔΕΝ είμαστε σε θέση να την αντιμετωπίσουμε? Ναι οκ θα κάνουν σεμινάρια, θα εκπαιδευτούν θα θα θα θα θα ...
Ετσι και συμβεί κατι όμως σε κανα στάδιο θα τρέχουμε πανικόβλητοι και δεν θα ξέρουμε από που μας ήρθε! Και θα κλαίνε οι μανάδες στα κανάλια και θα τρέχουν οι Ευαγγελάτοι να λένε πόσο ανοργάνωτοι είμαστε. Γιατί για 1 φορά σε αυτή την χώρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε απο πριν 5 πράγματα και να είμαστε έτοιμοι??? Ειδαλλιώς ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΜΕ! Η δόξα των Ολυμπιακών Αγώνων μας μάρανε! Δεν κοιτάμε τα χάλια μας! -
Μαιρη έχεις δίκιο, είναι σίγουρο ότι για τους ολυμπιακούς πολλές φορές στρουθοκαμηλίζουμε και δεν βλέπουμε την πραγματικότητα.
Για την ψηφοφορία στο cnn, χ@$#^*α....προσωπικά τουλάχιστον.... -
η απάντηση που στέλνω σε αυτά τα email...
Σωστα
Διοτι όπως όλοι ξερουμε πολύ καλά, τα έργα έχουν ήδη τελιώσει 100%, το μποτιλιάρισμα είναι παρελθόν εδώ και πολύ καιρό, θεμάτα ασφαλείας δεν υπάρχουν σε μια χώρα με τόσο οργανωμένη και αποδοτική αστυνομία και προφανώς ούτε λόγος για ντόπινγκ σε ολυμπιακούς αγώνες... -
εντάξει , τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα, ως προς την προετοιμασία. Αλλά, από τη στιγμή που δεν είμαστε εμείς αυτοί που κάνουν τα έργα, ας περιμένουμε πρώτα να δούμε και μετά να κρίνουμε.
Όσο για την ασφάλεια και την τρομοκρατία, δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι ουσιαστικό. Αν θέλουν να χτυπήσουν, θα χτυπήσουν. Και δεν είναι θέμα ελλάδας. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί παντού. Δηλ. αν γίνονταν οι αγώνες στην Αμερική θα ήταν πιο ασφαλείς? Αρ...δια λέω εγώ.
Και συνήθως δεν προωθώ τέτοιες βλακείες, αλλά σπάστηκα με τις επιλογές.
-
Ρε παίδες...φτάνει!!
Το ένα μας φταίει,στο άλλο δεν είμαστε καλοί,στο παραδίπλα καθυστερούμε!!!Ε ΚΑΙ??!!!Οι μόνοι είμαστε?Η έχετε την εντύπωση ότι στις άλλες χώρες όλα γίνονται μαγικά και απόλυτα οργανωμένα??!!
ΟΧΙ!!Τα ίδια ακριβώς προβλήματα είχαν και στο Σίδνεϋ (που πρόβλεψαν να γίνει γήπεδο επάνω σε χωματερη με τοξικά) ή στην Βαρκελώνη (που ξέχασαν να απαλοτριώσουν έκταση που έπρεπε να γίνει μαρίνα)και στην Ατλάντα (που έσκσε βόμβα στον χώρο του Κεντρικού Σταδίου)!!!
Η διαφορά είναι ότι αυτοί ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ!!!!
Και που περνάει τώρα γραμμές ο ΟΤΕ τι σημαίνει?Οτι ήρθε η συντέλεια του κόσμου??!!
Τα δικά μας σχόλια δίνουν λαβές στους ξένους και διαμορφώνουν άποψη!!
Συγκρατηθείτε!!
-
Ε! παιδιά για σιγά, ή Αγγλιστί hold your horses. Δεν είμαι εθνικιστής αλλά δεν μπορώ να βλέπω να γράφονται και από εμάς τους ίδιους τέτοια πράγματα. Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή σειρά. Κατ’ αρχάς όταν αναλάβαμε την Ολυμπιάδα η διεθνής τρομοκρατία ήταν σε πολύ χαμηλότερα από σημερινά επίπεδα. Και ξαφνικά η 11η Σεπτεμβρίου και μονομιάς όλος ο πλανήτης τρόμαξε. Και μετά αρχίσανε οι έμποροι του εξωτερικού την καραμέλα της ασφάλειας των αγώνων. Και ο λόγος απλός, να μας πουλήσουν προστασία θέλουν, νταβατζιλίκη και τίποτα παραπάνω. Και εδώ σας θέτω το ερώτημα. Τι παραπάνω νομίζεται ότι θα έκανε οποιαδήποτε άλλη χώρα αν κατά την διάρκεια των αγώνων δεχτεί τρομοκρατικό κτύπημα? Ναι πείτε μου τι παραπάνω. Να σας πω εγώ? ότι έγινε κάποτε στο Μόναχο, και τελευταία στην Ατλάντα. Ξέρετε άραγε αυτό που λένε για ένα Fiat και ένα Mercedes? Όταν λοιπόν κάηκε μια λάμπα φαναριού και στα δύο οι ειδικοί είπαν ότι για το Fiat ήταν φυσικό να το περιμένουμε για δε το Mercedes ότι ήταν κάτι απρόβλεπτο και μεμονωμένο. Ε! το ίδιο θα συμβεί και τώρα εδώ. Αν λοιπόν κατά τη διάρκεια των αγώνων τύχει και σκάσει καμιά στράκαστρούκα, έξω θα ακουστεί ότι έγινε τρομοκρατικό κτύπημα με πυρηνικά, και θα μας περάσουν από το μάτι της βελόνας. Αν τώρα γινόντουσαν οι Ολυμπιακοί στο Λονδίνο και τους ρίχνανε πυρηνικά εμείς θα μαθαίναμε ότι ήταν κάποιο παιδικό πιστολάκι και πάει και τελείωσε Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Οι μόνοι και μοναδικοί ολυμπιακοί που γίνανε ποτέ με πραγματικά απόλυτη ασφάλεια ήταν αυτοί της Μόσχας, κάτω από το Σοβιετικό καθεστώς όμως. Η όλη ιστορία είναι να μας πουλήσουν προστασία, και που δυστυχώς την αγοράσαμε ακριβά. Τώρα για τα Ολυμπιακά έργα. Η αλήθεια είναι ότι καθυστερήσαμε πάρα πολύ. Πιστεύω όμως ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Βλέπεται γενικά σαν λαός δεν είμαστε υπέρ της οργάνωσης του προγραμματισμού κλπ. Όλα στο πόδι. Από την επαγγελματική μας καριέρα μέχρι και την οικογενειακή μας ζωή. Μήπως κάνω λάθος? Αρπακολατζήδες είμαστε και μη γελιώμαστε. Αλλά πιστεύω σε δυό πράγματα. Στο δαιμόνιο της φυλής μας και στο φιλότιμό μας. Είναι δύο ιδιαιτερότητες που σχεδόν κανένας ξεβράκωτος λόρδος τεχνοκράτης ή άλλη φυλή στον πλανήτη δεν διαθέτει. Εκεί λοιπόν βασίζομαι και λέω ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά!
-
Σαφώς και σε ένα τόσο μεγάλο έργο θα γίνουν λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις. Συμφωνώ ότι και οι άλλες χώρες εχουν τα προβλήματά τους και ότι το θέμα της τρομοκρατίας είναι παρα πολύ δύσκολο. Αλλά!
Ακριβώς επειδή έχουμε τόσα προβλήματα θα έπρεπε να κρατάμε το στόμα μας κλειστό, να είμαστε σεμνοί, να δουλέψουμε όπως δεν έχουμε ξαναδουλέψει και να καταλάβουμε ότι θέλει προσπάθεια από όλους. Δηλώσεις του στυλ 'πωπω εμεις έχουμε ενα τεράστιο αριθμό εθελοντών' και 'καταρρίψαμε ήδη ενα ολυμπιακό ρεκορ! η φλόγα θα περάσει από τα περισσότερα κράτη' και 'όλοι οι ξένοι είναι οι κακοί που μας χτυπάνε γιατί μας ζηλεύουν' είναι ανεπίτρεπτες. Πρώτα τα έργα και μετά λόγια!!! Και οι επαινοι ας γίνουν από τους άλλους, όχι από εμάς τους ίδιους!
Οσο για τον ΟΤΕ, ήταν απλως άλλο ενα παράδειγμα ανοργανοσιάς. Εμένα τουλαχιστον μου λεει πολλά, το ότι ολοκληρος οργανισμός, εχει αφήσει ξεκρέμαστη την ελληνική αγορα και τις εταιρείες, γιατί δεν έκανε καλό σχεδιασμό με τους τεχνικούς του! Απλά απαράδεκτο.
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Ε! παιδιά για σιγά, ή Αγγλιστί hold your horses. Δεν είμαι εθνικιστής αλλά δεν μπορώ να βλέπω να γράφονται και από εμάς τους ίδιους τέτοια πράγματα.ειλικρινά δεν το κάνω για να αρχίσω καβγά αλλά πιο από τα παρακάτω 'πράγματα' είναι που δεν μπορείς να βλέπεις και γιατί ακριβώς ?
Διοτι όπως όλοι ξερουμε πολύ καλά, τα έργα έχουν ήδη τελιώσει 100%, το μποτιλιάρισμα είναι παρελθόν εδώ και πολύ καιρό, θεμάτα ασφαλείας δεν υπάρχουν σε μια χώρα με τόσο οργανωμένη και αποδοτική αστυνομία και προφανώς ούτε λόγος για ντόπινγκ σε ολυμπιακούς αγώνες...
προφανώς και υπάρχουν συμφέροντα πίσω από κάθε ενέργεια κατηγόρησης της ελλάδας σε σχέση με τους ολυμπιακούς, αλλά δίκιο έχουν οι άνθρωποι. Η ελλάδα ανέλαβε να διακπεραιώσει αυτό το εμπορικό γεγονός και οι προβλέψεις λένε οτι τα κέρδη θα είναι πολύ χαμηλότερα των αναμενομένων. Αμα δεν μπορούμε να κάνουμε μια αγοραπωλησία της προκοπής γιατί δεν την αφήνουμε να την κάνουν οι 'λόρδοι' ??
Είναι σαν να ξεκινά ο σακιλ ονιλ να προπονεί την ομάδα κεντήματος για το αμερικάνικο πρωτάθλημα και όταν οι εταιρίες κλωστής τον κατηγορούν οτι η τεχνική του δεν είναι καλή αυτός αντιδρά και τους λέει να κοιτάνε τη δουλειά τους...
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Και οι επαινοι ας γίνουν από τους άλλους, όχι από εμάς τους ίδιους!απαπα θα σου βαλω πιπέρι στο στόμα...
-
Νομιζω σαν διοργανωτρια χωρα διατρεχουμε τους λιγοτερους κινδυνους για τρομοκρατικο χτυπημα απο το αν γινοντουσαν οι Ολυμπιακοι καπου αλλου.
Για τιποτα βεβαια δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι (κ πραγματικα ελπιζω οπως ολοι μας να μην ανοιξει ρουθουνι) αλλα οσον αφορα τα τρομοκρατικα χτυπηματα αλλα κρατη τα εχουν απειλησει ανοιχτα. Τα περισσοτερα που γραφονται στο εξωτερικο ειναι για δημιουργια εντυπωσεων κ λοιπων μπουρδων. Μακαρι να τρομαξουν μερικοι κ να ερθουν λιγοτεροι απ αυτους που περιμενουν. -
Ακριβώς έτσι, είναι ένα τεράστιο εγχείριμα και σύγουρα θα υπάρχουν και παραλήψεις. Και στο θέμα της ασφάλειας να μη γελιώμαστε, στην Αθήνα θα μαζευτούν κάποια εκατομύρια κόσμος απο όλο τον πλανήτη. Δύσκολα, πολύ δύσκολα ελέγχεις τόσο κόσμο. Στα προβλήματα, δυστοιχώς δεν κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Στην προσπάθεια των ΜΜΕ για ακροαματικότητα βγάζουμε τα πάντα στη φόρα. Τέλος για τον ΟΤΕ αλλά και ευρύτερα για κάθε ΔΕΚΟ, ας μη παραπονιώμαστε διότι εμείς οι ίδιοι τις έχουμε φέρει σε αυτό το χάλι. Ιδε συμβασιούχοι που εκβιάζουν τη μονιμότητά τους, προ-εκλογική πελατεία, βουλευτικά βολέματα, κοματόσκυλα και ότι μπορείς να φανταστείς. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις. Και για να γελάσουμε λίγο, την πρώτη φορά που πήγα να περάσω ΚΤΕΟ στο χολαργό, το 1989 ή 1990 αν θυμάμαι καλά. Στη μονάδα ελέγχου συνάντησα τον γειτόνά μου τον μάστρο Μιχάλη, ο οποίος και με εξυπηρέτησε αμέσως. Βέβαια ποτέ δεν κατάλαβα πώς ο μάστρο Μιχάλης ο χτίστης (για 25 χρόνια έτσι τον ήξερα τον άνθρωπο) πώς λοιπόν απο χτίστης έγινε μηχανικός ελέγχου αυτοκινήτων. Απορία το έχω ακόμη.
-
Ξέρετε ποιός διεκδικει συμβόλαια κατασκευής έργων για την Ολυμπιάδα του Πεκίνου?
Βασικά οι Ελληνικές και οι....Αυστραλιανές κατασκευαστικές!!!
Καταλαβαίνετε τώρα γιατι το μένος των Αυστραλών?Ποιοί πουλάνει ασφάλεια?
Οι Αμερικάνοι και οι Αγγλοι!!Καταλάβατε γιατι τα Γερμανικά,Ιαπωνικά και Τουρκικά κανάλια πέρασαν την είδηση για βόμβα στα ψιλα (όπως και της άρμοζε)?Ο ΟΤΕ Μαίρη έχει περάσει 120km καλωδίων και λείπουν τα 12 km του Ολυμπιακού Σταδιου!!Αυτό είναι αποτυχία??!!
Show me the moneyyyyyyy!!!
Τα έργα στην Αθήνα είχαν περίπου τα ίδια προβλήματα όπως στις άλλες χώρες!Απλώς εμείς -λόγω ιδιαίτερων συνθηκών- τα ΄διαφημίσαμε!!
Το έχω ξαναγράψει.Το 1988 στο Μιλάνο,η τηλεόραση είχε ρεπορτάζ για το νέφος της Αθήνας και για το πόσο άσχημο είναι ενω την ίδια στιγμή είχε απαγορευθεί πλήρως η κίνηση στο Μιλάνο ΛΟΓΩ ΝΕΦΟΥΣ!!
Σωστόοοοοςς!!!Καλό είναι να είμαστε κριτικοί για τους ευατούς μας.Αλλά οχι ετσι!Οχι να βάζουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τα έργα στην Αθήνα είχαν περίπου τα ίδια προβλήματα όπως στις άλλες χώρες!Απλώς εμείς -λόγω ιδιαίτερων συνθηκών- τα ΄διαφημίσαμε!!Μήπως -λέω μήπως- η δημοσιότητα δημιουργήθηκε επίτηδες από την παρούσα κυβέρνηση ώστε όλοι (έλληνες και ξένοι) να την επαινέσουν που τα κατάφερε 'με την ψυχή στο στόμα' να μας βγάλει ασπροπρόσωπους, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση; Ξέρετε τώρα, μια παραλλαγή του 'παραλάβαμε χάος'.
Μια θεωρία λέω, χωρίς την παραμικρή διάθεση να το γυρίσουμε στα πολιτικά, μη μου την πέσουν οι νεοδημοκράτες, έτσι;.
-
Ο χρήστης predator έγραψε:
προφανώς και υπάρχουν συμφέροντα πίσω από κάθε ενέργεια κατηγόρησης της ελλάδας σε σχέση με τους ολυμπιακούς, αλλά δίκιο έχουν οι άνθρωποι. Η ελλάδα ανέλαβε να διακπεραιώσει αυτό το εμπορικό γεγονός και οι προβλέψεις λένε οτι τα κέρδη θα είναι πολύ χαμηλότερα των αναμενομένων. Αμα δεν μπορούμε να κάνουμε μια αγοραπωλησία της προκοπής γιατί δεν την αφήνουμε να την κάνουν οι 'λόρδοι' ??predator, συμφωνώ απόλυτα και ειδικά σε αυτό που έχω τονίσει με bold.
Καιρός είναι να αφήσουμε τις ανοησίες περί αρχαίου πνεύματος αθάνατου και λοιπές αερολογίες.
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
προφανώς και υπάρχουν συμφέροντα πίσω από κάθε ενέργεια κατηγόρησης της ελλάδας σε σχέση με τους ολυμπιακούς, αλλά δίκιο έχουν οι άνθρωποι. Η ελλάδα ανέλαβε να διακπεραιώσει αυτό το εμπορικό γεγονός και οι προβλέψεις λένε οτι τα κέρδη θα είναι πολύ χαμηλότερα των αναμενομένων. Αμα δεν μπορούμε να κάνουμε μια αγοραπωλησία της προκοπής γιατί δεν την αφήνουμε να την κάνουν οι 'λόρδοι' ??
predator, συμφωνώ απόλυτα και ειδικά σε αυτό που έχω τονίσει με bold.
Καιρός είναι να αφήσουμε τις ανοησίες περί αρχαίου πνεύματος αθάνατου και λοιπές αερολογίες.
ήθελα να το βαλω και εγω με bold αλλα μετανοιωσα διοτι λεω 'οποιος θελει να καταλαβει θα καταλάβει, με τους άλλους απλά δεν έχω λόγο να τσακώνομαι'
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Καλό είναι να είμαστε κριτικοί για τους ευατούς μας.Αλλά οχι ετσι!Οχι να βάζουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας!!
αυτό αναφέρεται σε κάτι που γράφτηκε σε αυτό το θέμα ή γενικά σε ακρότητες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς στον κόσμο ??
αν ισχύει το πρώτο επιμένω να γίνει σχόλιο συγκεκριμένα...
Πανε να μας την πούνε για την ασφάλεια των ολυμπιακών