-
Μάρκο στεναχωρήθηκα με την ατυχία σου.
Για όσο καιρό σε ταλαιπωρούν θα έχω το παρόν θέμα στην υπογραφή μου.
Όσοι θα μπαίνουν στο Περί Λιπαντικών όλο και κάπου θα με πετύχουν και θα το διαβάζουν. -
Για άλλη μια φορά ... κορόιδο ο πελάτης.
Πραγματικά 'απίστευτα' ... καλή ιδέα το πανό στο πίσω τζάμι και ίσως η μόνη λύση. (Δεν ξέρω βέβαια νομικά ... πόσο υπέρ μου θα είναι!) ... ίσως το 'ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ' να μου καθόταν καλύτερα και να με κάλυπτε! ... και πολλές βόλτες μέσα στη πόλη!ΥΓ. Ισως και ανευ σημασίας αλλά κάποτε σε ένα πρόβλημα του Aygo που είχα ... η Toyota μου έδωσε ως αυτοκίνητο αντικαταστασης ... Corolla 5d 1,4 -μοντέλο που πουλιόταν τότε (πριν βγει το Auris)! ... χάθηκαν τα C3 και C4?
-
Τελικά το αυτοκίνητο δόθηκε προσφορά λόγο προβλήματος (τρακαρίσματος) το οποίο δεν μπορούσε να επικαλεστεί κάποιος πωλητής και το πλάσαρε δήθεν φιλικά στον πελάτη γνωστό του!
Απο κεί και πέρα αφού πουλήθηκε δεν μπορεί να γίνει τίποτα.Μόνο μια κακή διαφήμιση θα ήταν ένα στραπάτσο καλό! -
Καλημέρα σε όλους και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Μερικές διευκρινήσεις: Το τράβηγμα, όπως είπε και ο drdinos δεν οφείλεται στο χτύπημα του φτερού (το οποίο ήταν μία γρατζουνιά). Που οφείλεται, άγνωστο.
Αυτό με το πανό - αυτοκόλλητο πίσω το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά. Μάλιστα, το κείμενο σκέφτομαι να είναι κάπως έτσι: 'Ρώτα με γιατί ΔΕΝ πρέπει ποτέ ν' αγοράσεις Citroen'. ή ίσως: 'Citroen, αυτοκίνητα που δεν πρέπει ν' αγοράσεις ποτέ. Ρώτα με γιατί.' Ίσως όλο με κεφαλαία. Δεν θα γίνει και τίποτα, αλλά τουλάχιστον ίσως αποτρέψω μερικούς.
Επίσης, δεν δόθηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ως προσφορά, αλλά ήταν στα πλαίσια του μειωμένου τέλους + προσφορά της Citroen. Η επιπλέον προσφορά που πήρα ήταν 330 ευρώ, λόγω της γνωριμίας. Μάλιστα, όπως είχα δει σε 3-4 αντιπροσωπείες που είχα ρωτήσει όταν το αγόρασα, υπήρχαν μόνο 3 σε όλη την Ελλάδα, άρα ήταν θέμα τύχης.
Και να σκεφτείς ότι δεν πήραμε ένα εκθεσιακό γαλάζιο από τον Φέσσα, γιατί φοβόμουν ότι το εκθεσιακό θα έχει γρατζουνιές και θα είναι ταλαιπωρημένο...
Θα ξαναψάξω κάποιο νούμερο στη Γαλλία...
Ηθικά διδάγματα από την ιστορία:
α) Ποτέ ξανά σε γνωστό για ότι έχει σχέση με χρήματα.
β) Ποτέ ξανά εξόφληση ολόκληρου του ποσού με την παράδοση.
γ) Κατά την παραλαβή υπογραφή με επιφύλαξη περεταίρω ελέγχου. Και φυσικά:Ποτέ ξανά καινούρια Citroen.-
-
Αν όντως αποφασίσεις να βάλεις κάποιο μήνυμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, πρόσεξε αρκετά το λεκτικό για να μην έχεις νομικά προβλήματα.
Π.χ. 'Ρώτα με γιατί δε θα ξαναγόραζα Citroen', 'Citroen, η χειρότερη επιλογή που μπορούσα να κάνω'.
Κατά τη γνώμη μου, δηλαδή, το μήνυμα θα πρέπει να αναφέρεται αποκλειστικά στη δική σου εμπειρία (αν και προφανώς ο οποιοσδήποτε το διαβάσει, θα το γενικεύσει) και να μην περιέχει γενικότητες, όπως 'Citroen, αυτοκίνητα που δεν πρέπει ν' αγοράσεις ποτέ. Ρώτα με γιατί.'.
Αν με το καλό προχωρήσεις σε αυτήν την κίνηση, πήγαινε μια βόλτα από την αντιπροσωπεία με το πανό
-
Θα ήθελα να πω στον φίλο , ότι καλά κάνει και υπερασπίζεται τα δικαιώματα του και καλό θα ήταν κάποτε να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση σε αυτή την χώρα . Αυτό θα μας βοηθούσε να καταλάβουμε ότι όλα τα προιόντα υπόκεινται σε λάθη και αστοχίες και εκεί είναι ο ρόλος των αντιπροσωπειών να λύνουν αυτά τα προβλήματα . Προφανώς αν η συμπεριφορά της αντιπροσωπείας ήταν σωστή , μιά και το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό , αλλά είναι κυρίως ηθικής τάξης , όλα θα μπορούσαν να διευθετηθούν . Ελπίζω σε παρόμοια συμπεριφορά κραξίματος και από τους πελάτες των λεγόμενων premium εταιρειών , πράγμα που συνήθως δεν συμβαίνει από φόβο μήπως θεωρηθούν ότι και πλήρωσαν και την πάτησαν .
-
Για το τράβηγμα δοκίμασε να βγάλεις τους τροχούς και φέρε τους αριστερούς δεξιά και τους δεξιούς αριστερά. Αν μετά απο αυτό αρχίσει να τραβάει προς την άλλη μεριά τότε το πρόβλημα είναι στα λάστιχα.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αυτό με το πανό - αυτοκόλλητο πίσω το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά. Μάλιστα, το κείμενο σκέφτομαι να είναι κάπως έτσι: 'Ρώτα με γιατί ΔΕΝ πρέπει ποτέ ν' αγοράσεις Citroen'. ή ίσως: 'Citroen, αυτοκίνητα που δεν πρέπει ν' αγοράσεις ποτέ. Ρώτα με γιατί.' Ίσως όλο με κεφαλαία. Δεν θα γίνει και τίποτα, αλλά τουλάχιστον ίσως αποτρέψω μερικούς.
Μετά σε βλέπω να φιγουράρεις συχνά πυκνά εδώ μέσα
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για το τράβηγμα δοκίμασε να βγάλεις τους τροχούς και φέρε τους αριστερούς δεξιά και τους δεξιούς αριστερά. Αν μετά απο αυτό αρχίσει να τραβάει προς την άλλη μεριά τότε το πρόβλημα είναι στα λάστιχα.Έγινε, το τράβηγμα παρέμεινε στα δεξιά... Το ξέχασα γμτ στο σπίτι ν' ανεβάσω τις φωτό πο δείχνουν ότι το τιμόνι δεν είναι απολύτως ευθυγραμμισμένο...
Μετά σε βλέπω να φιγουράρεις συχνά πυκνά εδώ μέσα
Στο αυστραλέζικο ή στο ότι πιο απίθανο έχω δει;;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αυτό με το πανό - αυτοκόλλητο πίσω το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά. Μάλιστα, το κείμενο σκέφτομαι να είναι κάπως έτσι: 'Ρώτα με γιατί ΔΕΝ πρέπει ποτέ ν' αγοράσεις Citroen'. ή ίσως: 'Citroen, αυτοκίνητα που δεν πρέπει ν' αγοράσεις ποτέ. Ρώτα με γιατί.'Μπορεις να το βελτιωσεις και λιγο:
'Citroen, αυτοκίνητα που δεν πρέπει ν' αγοράσεις ποτέ. Αν εισαι [1,75 -
Αν γράψω αυτό που λες θα χωρίσω...
Το μόνο που πραγματικά με προβληματίζει είναι το δικαστικό κομμάτι. Θα τραβιέμαι για χρόνια και στο τέλος ΑΝ βγάλω άκρη και ΑΝ η απόφαση είναι θετική (που το πιστεύω ότι θα είναι, αλλά δικαστήριο είναι, με το Συγγελίδη πας να τα βάλεις και στην Ελλάδα ως γνωστόν ο νόμος εφαρμόζεται το ίδιο για όλους... ) θα πάρω τι;;; 2-3 χιλιάρικα;;;; Μετά από αναβολές, εφέσεις και λοιπά...
Το σκέφτομαι βέβαια...
-
Μέτρα τα μεταξόνια αριστερά και δεξιά, πρέπει να είναι ίδια.
-
Μήπως έχεις καμμια γεφυρα ξέσφικτη? Εχει τύχει και αυτό σε φίλο και ενώ σε ευθγραμιση έδειχνε εντάξει , στο δρόμο δεν έστρωνε ποτε. Ειδικα αν ήταν απο τρακαρισμα ή έστω απο φανατζίδικο(μια και εχεις το φτερο βαμένο) παίζει να ξέσφιξαν τίποτ α για να κανουν δουλεια και απλά δεν το ξαναέσφιξαν όπως πρέπει.
-
Αφού βάλεις το πανό που θα καλύπτει ΟΛΟ το πίσω τζάμι-ότι κι αν γράψεις-και επειδή θα σε ρωτάνε στο δρόμο, στα φανάρια κλπ, τι και πως, ε όσο να`ναι δεν θα υπάρχει χρόνος για εξηγήσεις,
γι αυτό, τύπωσε φυλλάδια(μεγέθους εκλογόχαρτου με τυπωμένη την ιστορία σου)-μικρής αξίας για 1000-5000κομμάτια- και μοίρασε τα, πιο ακραίο θα ήταν να βγάλεις μεγαλύτερη ποσότητα και να τα μοιράσουν στην πόλη, δεν αστειεύομαι, απλά άμα μπλέκεις με απατεώνες χρειάζονται άλλες μέθοδοι... -
Να ξεκινήσω λέγοντας πως καταλαβαίνω απόλυτα τον φίλο και κάθε φίλο που ταλαιπωρείται. Αν έχω καταλάβει καλά το πρόβλημα είναι μια γρατσουνιά που ξαναβάφτηκε και το γεγονός ότι τραβάει δεξιά.
Για το πρώτο περα από τον γαμώτο της υπόθεσης δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Για το δεύτερο που το θεωρώ πιο σημαντικό απορώ που δεν μπορεί να βρεθεί λύση. Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα δεν θα το έβρισκε κάποιο συνεργείο έστω και ανεξάρτητο; Γιατί αν έχω καταλάβει καλά η αιτία δεν έχει βρεθεί ακόμα.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
περάστε έξω απο φανοποιεία όλων των αντιπροσωπιών,να δείτε πόσα περιμένουν χωρίς πινακίδες (καινούρια δηλαδή) να επισκευαστούν πριν την παράδοση...
και ποίος σας είπε ότι όταν βγαίνουν από το εργοστάσιο δεν έχουν ξαναβαφτεί τοπικά διάφορα μέρη μετά τον ποιοτικό έλεγχο.
δεν λέω καλά κάνουν (και εγώ καταναλωτής είμαι),αλλά δυστυχώς είναι κοινή πρακτική και αναπόφευκτη.Kαλα ειπαμε, εσυ το ξεσκισες!
-
Iσως να μην ευθύνεται η Σιτροέν ευθέως ως εργοστάσιο, αλλά είναι (η Σιτροέν) ο μόνος παράγων που μπορεί να πλήξει και να πειθαρχήσει τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΓΥΦΤΟΥΣ, ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ αντιπροσώπους της φίρμας στις πρώην ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ επαρχίες της Μακεδονίας, Αχαϊας κλπ.
Μάρκο, σε παρακαλώ, ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ ΠΑΛΗΟΣΚΥΛΑ!!!!
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ!
Καμία διάρκεια σε χρόνο, κανένα δικαστικό έξοδο δεν πρέπει να σε πτοήσει! Είναι στοιχειώδες πατριωτικό καθήκον! Έξω οι ΤΟΥΡΚΟΙ! -
Σωστός
Χτυπάει το αμάξι κατά τη μεταφορά, προχειροφτιάχνουν το χτύπημα και πουλάνε το αμάξι αποκρύπτοντας από τον αγοραστή το χτύπημα.
Βέβαια αν αγοράσουν κουζίνα και τη φέρουν στο σπίτι τους, αν έχει ένα μικρό χτύπημα την επιστρέφουν θυμωμένοι γιατί η κουζίνα 'χάλασε'.
-
Εν τέλει, βρήκα άκρη με τη Citroen Γαλλίας και ετοιμάζω ένα e-mail, το οποίο και θα στείλω σήμερα. Θέλω να δω τι θα μου πουν...
Επίσης, ξανατονίζω ότι δεν έχω δει το θέμα σε ανεξάρτητο συνεργείο γιατί αφενός (ευτυχώς) δεν είναι τόσο σοβαρό που να επηρρεάζει την ασφαλή κίνηση του οχήματος και αφετέρου γιατί είναι σαν να λέμε ότι για εργασίες εγγύησης θα πρέπει να πληρώνουμε από την τσέπη μας σε άλλα συνεργεία.
Έχω ακόμα μία κάποια ελπίδα ότι τα σαΐνια στη Citroen Hellas θα καταφέρουν να βγάλουν μία άκρη, αλλά διαφορτικά εννοείται πως δεν θα αφήσω το αμάξι έτσι...
Για να πω την αλήθεια, τέτοια αδιαφορία και ανικανότητα ούτε από τη VW δεν έχω δει (που τότε πίστευα ότι ήταν απλά άπιαστοι σε αυτά τα θέματα). Τελικά η Citroen τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ!
-
Θα σε παραπέμψουν στην Σιτροέν Ελλάς.
Γιατί ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να ξαναγοράσω Citroen