Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ερυθρός σηματοδότης
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ερυθρός σηματοδότης
    • 1 / 1
    Περί αυτοκίνησης
    13
    16
    65
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • I
      ibiza1_0 last edited by

Μήπως βγήκε καινούργιος νόμος που αναφέρει ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν σταματάμε σε κόκκινο φανάρι και το παραβίαζουμε εν ψυχρώ;Κάθε πρωί(06:00) ερχόμενος για δουλειά βλέπω τουλάχιστον 10 οδηγούς να το αγνοούν!Αφού έχω φτάσει σε σημείο να σταματάω να ελέγχω,και ας είναι πράσινο!Και το καλύτερο είναι ότι όταν ξεφυτρώσουν μπροστά σου και τους αναβοσβήσεις τα φώτα,είσαι και μ@λ..!

1 Reply Last reply Reply Quote 3
      • I
        ibiza1_0 last edited by

Μήπως βγήκε καινούργιος νόμος που αναφέρει ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν σταματάμε σε κόκκινο φανάρι και το παραβίαζουμε εν ψυχρώ;Κάθε πρωί(06:00) ερχόμενος για δουλειά βλέπω τουλάχιστον 10 οδηγούς να το αγνοούν!Αφού έχω φτάσει σε σημείο να σταματάω να ελέγχω,και ας είναι πράσινο!Και το καλύτερο είναι ότι όταν ξεφυτρώσουν μπροστά σου και τους αναβοσβήσεις τα φώτα,είσαι και μ@λ..!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • I
          ibiza1_0 last edited by

• M
            mlke_16v last edited by

Ξεχνας το ενδεχομενοι οτι οι περισοτεροι που κινουνται εκεινη την ωρα, δεν βλεπουν μπροστα τους απο την νυστα.......

1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • T
              techadmin admin last edited by

Ή επιστρέφουν από νυχτερινή διασκέδαση μέχρι πρωίας με τόσο αλκοόλ στο αίμα που αν τους βάλεις να καταπιούν ανμμένο σπίρτο θα ...αυταναφλεγούν.

• A
                aleng last edited by

Όταν βλέπω τέτοιου είδους παραβάσεις νιώθω την πίεσή μου να χτυπάει 'κόκκινο'. Ειλικρινά, απογοητεύομαι απ' τη νοοτροπία μας.Ένας λαός μ' αυτή την ιστορία πως έχει καταντήσει έτσι;

• ?
                  A Former User last edited by

Ο χρήστης aleng έγραψε:
                  ..... απογοητεύομαι απ' τη νοοτροπία μας.Ένας λαός μ' αυτή την ιστορία πως έχει καταντήσει έτσι;

Και εγώ απογοητεύομαι αλλά η ιστορία μας πάντα είχε παραδείγματα 'ελεύθερης' επαναστατικής σκέψης, απειθαρχίας, ανυπακοής σε νόμους, αυτοπορβολής, εφευρετικότητας του Οδυσσέα, ισχυρού αισθήματος αυτοσυντήρησης σε βάρος των άλλων κλπ....δεν νομίζω να έχουμε αλλάξει πολύ απλά δεν υπάρχει δίκαιος περιορισμός του κακού τρόπου έκφρασης των παραπάνω αρετών μας.....

• C
                    citastak last edited by

Να πω και εγω την εμπειρια μου ως τουριστας απο το Βελγιο? Αν και ο Νεστωρας θα ειναι αρμοδιοτερος!! Τουλαχιστον στη Γανδη και στην Αμβερσα, οι οδηγοι σεβονται τους πεζους τις προτεραιότητες, κορνες δεν ακους πουθενα.... Ειναι περιττο να πω πως δεν ειδα ουτε 1 να περναει με κόκκινο φαναρι!!!!

ΕΛΛΑΔΑΡΑ

• T
                      tsoukas77 last edited by

Μην τραγικοποιουμε τις καταστασεις...

• P
                        panoscorfu last edited by

Εγω παντος παιδια ετσι και παει 1 το βραδυ οταν ειμαι στο φαναρι και περιμενο πρωτος με το που αναψη πρασινο περιμενο λιγο και ξεκιναω ελενχωντας καλα δεξια και αριστερα.

Πριν ενα χρονο περιπου φιλος μου ειταν σταματιμενος σε φαναρι καθετο στην βουλιαγμενης με το που αναβει πρασινο βαζει πρωτη και σιγα σιγα ξεκιναει την ωρα που φτανει στην μεδη της διασταυροσης βλεπει μια μπεμβε να φρεναρει περιπου στα 80 μετρα αποσταση και να πηγενη κατα πανο του παρα τα φρενα με τρελη ταχυτητα ψιλο κολονει και ασταπιεα παταει γκαζι και παει λιγο μπροστα η μπεμβε περασε με καμια 80αρια χλμ μεσα αναμεσα απο αυτο και το αμαξι που ειταν πισω του τρελαθηκε σταματισε στο πλαι του δρομου μαζι με τον οδηγω του πισω αυτοκινητου και για κανα 20λεπτο δεν λεγαν τιποτα και απλα καπνιζαν και κοιταζοντουσαν με τροπο σαν ελεγε ο ενας στον αλλο τη τυχαιροι που ηταν και ζουσαν.

απο οταν μου το ειπε αυτο για εμενα ειναι νομος αργα το βραδυ αν δεν βλεπω δεν ξεκιναω γκαζοτος και παταω αρκετα το γκαζι αφου ελενξω πρωτα

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • T
                          theom5 last edited by

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:

..... απογοητεύομαι απ' τη νοοτροπία μας.Ένας λαός μ' αυτή την ιστορία πως έχει καταντήσει έτσι;

Και εγώ απογοητεύομαι αλλά η ιστορία μας πάντα είχε παραδείγματα 'ελεύθερης' επαναστατικής σκέψης, απειθαρχίας, ανυπακοής σε νόμους, αυτοπορβολής, εφευρετικότητας του Οδυσσέα, ισχυρού αισθήματος αυτοσυντήρησης σε βάρος των άλλων κλπ....δεν νομίζω να έχουμε αλλάξει πολύ απλά δεν υπάρχει δίκαιος περιορισμός του κακού τρόπου έκφρασης των παραπάνω αρετών μας.....

Επειδή αυτά που ανέφερες δεν είναι η πρώτη φορά που τ'ακούω, (ίσως να είναι η πρώτη φορά που τα διαβάζω έτσι όλα μαζεμένα ), χωρίς να θέλω να σε θίξω προσωπικά παρατηρώ πως η στάση σου (αν όντως είναι αυτή) διέπεται από μια αρχαιο-ιστοριο-μοιρολατρία στο μέγιστο βαθμό!. Μην εναποθέτουμε την μοίρα μας και βούλησή μας σε κακώς αναφερόμενα αποσπάσματα της ιστορίας μας.

Νομίζεις πως και οι άλλοι λαοί δεν ήταν κάπως έτσι; Τί τους άλλαξε όμως; Η αποδοχή (μέσω πολλών διαδικασιών και στη διάρκεια των χρόνων...) και διεκδίκηση του κοινού συλλογικού οφέλους.

Στην προκειμένη περίπτωση που αυτοί οι 1-2-10-1000 οδηγοί περνούν με κόκκινο το φανάρι όταν εσύ έχεις πράσινο, ποιο είναι το κοινό όφελος; Κανένα! Προηγείται μόνο το δικό τους (Να πάνε πιο γρήγορα από τους άλλους σπίτι τους, στην δουλειά τους κλπ). Ουσιαστικό όφελος για όλους; Κανένα! Αντιθέτως βάζουν σε κίνδυνο και τον εαυτό τους, και εσάς που βρίσκουν στον δρόμο τους, και αν το προεκτείνεις και λίγο περισσότερο, μπορούν να βλάψουν την οικογένειά τους, την εργασία τους, το κράτος κλπ κλπ. Βέβαια οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν μάλλον και επίγνωση του τι κακό κάνουν στην εκάστοτε περίπτωση. Αν είχαν, και τα ατυχήματα θα ήταν περισσότερα και οι εμπλεκόμενοι μπορεί να ήταν παραδόξως και πιο οικείοι μεταξύ τους (politically correct τοποθέτηση του εγκλήματος εκ προμελέτης ).

Αν αυτοί οι 1-2-10-1000 οδηγοί 'αρχίσουν' με κάποιον τρόπο να περιορίζονται, ακόμα και με την δική σου (μας) συνέργεια-συνδρομή, θετική ή αρνητική, και δεν το αφήσεις απλά και μόνο στην φώτιση που θα έχει κάποιο όργανο της τάξης, τί προκύπτει; Κάνεις να νιώθει ο εαυτός σου και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι που βλέπουν αυτούς τους καραγκιόζηδες να περνούν με το έτσι θέλω τα κόκκινα φανάρια, ποιο ασφαλείς; Θα ΝΙΩΘΕΙΣ πιο ασφαλής;

Όταν κινείσαι μαζί με τους συμπολίτες σου στο δρόμο, (και όχι σαν πίθηκοειδές μέσα στη ζούγκλα), διεκδικείς το αναφαίρετο δικαίωμά σου να κινείσαι με ασφάλεια στην διαδρομή που επέλεξες, 'περιορίζοντας' αρκετούς επισφαλείς παράγοντες ακόμα και κατά της ζωής σας!

Δεν είναι δουλειά μας βέβαια να κάνουμε την Αστυνομία, αλλά από την άλλη μεριά είναι υποχρέωσή μας τόσο απέναντι στον εαυτό μας όσο και στους άλλους γύρω μας (κάτι που ισχύει και από αυτούς προς εμάς στα πλαίσια της αποκόμισης κοινού οφέλους), να προστατευόμαστε από τέτοιου είδους εγκληματικές και μη ενέργειες και να συνδράμουμε σε κάθε τόπο και με κάθε τρόπο.

Αν π.χ. κάθε μέρα που πηγαίνεις στη δουλειά σου (έστω με τα πόδια), υπήρχε κάποιος που σου πέταγε πέτρες και πέρναγαν σύριζα από το κεφάλι σου, της αδελφής σου, του παιδιού σου, του γείτονά σου, του συναδέλφου σου, του αφεντικού σου (εδώ παίζεται! ), τί θα έκανες ή τί θα περίμενες να κάνουν αυτοί που περπατούν μαζί σου; Θα έλεγες (λέγατε) πάλι: ΟΚ, χαζός είναι αυτός, άστονα, και γω θα περιμένω να τελειώσουν οι πέτρες του για να συνεχίσω το δρόμο μου (μας);;; Δεν νομίζω και ασφαλώς δεν το νομίζεις ούτε κι εσύ. Κατ'επέκταση μην επιτρέπετε τέτοιες συμπεριφορές εις βάρους σας, και πόσο δε μάλλον να επιτρέπετε στους εαυτούς σας να τις θεωρούν καθεστωτικές (δηλ. Δε βαριέσαι! Έτσι είναι και πώς να τ'αλλάξουμε). Αλλάζει και παρα-αλλάζει! Απλά απαιτεί χρόνο, και εξοικείωση με την ιδέα και προσήλωση στον στόχο! Κάτι παρόμοιο που κάναμε και με την Επανάσταση!

Κάπως έτσι απλά είναι τα πράγματα αλλά το δε-βαριέσαι-ρε-μεγάλε-τι-ιστορίες-μας-λες-τώρα-κυριακάτικα-με-την-τσίμπλα-στο-μάτι μας έχει κάνει να δεχόμαστε πλέον τα πάντα εις βάρους μας και των υπόλοιπων συμπολιτών μας.

Αυτά τα ολίγα προς περαιτέρω συζήτηση.
                          Καλή σας μέρα!

• G
                            georgetabs last edited by

Ο χρήστης theo111r έγραψε:
                            Αυτά τα ολίγα προς περαιτέρω συζήτηση.

Xίλια δίκια έχεις, αλλά πώς το διεκδικείς το δίκιο σου;

Δηλαδή περνάω εγώ το κόκκινο, έρχομαι κατά πάνω σου. Με αποφεύγεις, ή ρισκάρεις να σκοτωθείς, ώστε να με σταματήσεις και να με τιμωρήσει η αστυνομία;
                            Με αποφεύγεις για να μην σκοτωθώ και εγώ, και εσύ μαζί μου φαντάζομαι...

Και μετά τι; Πώς θα με συνετίσεις; Σιγά μην πρόλαβες να πάρεις αριθμό, που και να πήρες ποιος θα ασχοληθεί; Εκτός αν ψάξεις να με βρείς και να με σαπίσεις στο ξύλο... Αλλά ακόμα και έτσι, σιγά μην πρόλαβες να πάρεις το νούμερο τη στιγμή που μέτραγες τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής σου...

Δυστυχώς...

• S
                              skullone last edited by

Αυτή η ανοχή για όσους παραβιάζουν το κόκκινο πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Δεν είναι ένδειξη 'ελεύθερου φρονήματος' ή... 'ανυπακοής' (άλλωστε, οι Έλληνες ΣΕΒΟΝΤΑΝ τους νόμους τους), αλλά τεκμήριο απόλυτης ανευθυνότητας και έλλειψης αγωγής.

• T
                                theom5 last edited by

Ο χρήστης skullone έγραψε:
                                Αυτή η ανοχή για όσους παραβιάζουν το κόκκινο πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Δεν είναι ένδειξη 'ελεύθερου φρονήματος' ή... 'ανυπακοής' (άλλωστε, οι Έλληνες ΣΕΒΟΝΤΑΝ τους νόμους τους), αλλά τεκμήριο απόλυτης ανευθυνότητας και έλλειψης αγωγής.

Και να σου πω και κάτι άλλο; Είναι ουσιαστικά, bottom line που λένε και στα Ελληνικά , πλήρης έλλειψη αυτοσεβασμού.

Όταν ενεργώ κατ'αυτόν τον τρόπο και περνώ π.χ. τα φανάρια με κόκκινο, αδιαφορώντας για τον απέναντι, αν τον τρακάρω, ή τον αναγκάσω να τρακάρει (μια πολύ σοβαρή περίπτωση με ενδιαφέροντα νομικά κενά και 'ντράβαλα'), δεν περνά ούτε στιγμή από το μυαλό μου πως και κάποιος άλλος μπορεί να μου το κάνει, αλλά φυσικά αυτό δεν θα το ήθελα. Απλά εγώ θέλω μειώσω το χρόνο μου που πάω στη δουλειά, γκόμενα, σπίτι, κλπ, και ας μειώσω ακόμα και το χρόνο ζωής του απέναντί μου. Και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο ο θέλει ο Έλληνας οδηγός.

Αυτά τα πράγματα δεν πάνε έτσι όμως, ή μάλλον δεν πρέπει να πηγαίνουν πλέον έτσι.
                                Οφείλουμε πρώτα απέναντι στον εαυτό μας και ΥΣΤΕΡΑ απέναντι στους συναδέλφους οδηγούς, να ΜΗΝ κάνουμε αυτό που ΔΕΝ θα θέλαμε να μας κάνουν, και το αντίστροφο! ΚΑΝΩ αυτό που θα ΗΘΕΛΑ να μου κάνουν (π.χ παραχωρώ προτεραιότητα...). Είναι προφανές πως μια τέτοια στάση δεν έχει εφαρμογή ΜΟΝΟ στην οδήγηση αλλά σε ΟΛΗ τη ζωή μας.

Κάντε το μια δυο μέρες, και συζητήστε το στη διάρκεια. Θα δείτε πως και καλύτερα νιώθετε, και θετική ενέργεια θα δώσετε στους γύρω σας, και το 'περνάτε' και στους υπολοίπους. Οι ξένοι το λένε 'κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό (καθότι Τούρκικη παροιμία ). Οι Έλληνες το λένε 'Pay it forward' (θυμηθείτε την ταινία με τον Κέβιν Σπέισυ...)

Όσο για το πώς διεκδικείς το δίκιο σου, πιστεύω πως όλο και κάποιος τρόπος υπάρχει. Αν δεν προκύπτει σε μια περίπτωση θα προκύψει σε κάποια άλλη. Και αν συνδυάσεις αυτά που ανέφερα θα δεις πως σιγά σιγά θα την βρούμε όλοι την άκρη. Το θέμα είναι πως συν Αθηνά και χείρα κίνει. Αρκεί να θέλουμε να κινήσουμε την δική μας χείρα έστω και λίγο (όχι πονηρές σκέψεις, οκ? ), και θα δείς πως όλα αυτορυθμίζονται...

• T
                                  tsakinnen last edited by

Να αναφερω ενα περιστατικο που εζησα ως φοιτητης στη Αγγλια... Με το φαναρι πρασινο για τους πεζους και κοκκινο για τα ΙΧ και χωρις αυτοκινητα να περιμενουν στο φαναρι ενα μαυρο Corrado που εχοταν απο μακρια περναει με κοκκινο και κοντευει να με χτυπησει... Οι παρευρισκομενοι Βρετανοι βλεπωντας το σκηνικο αφου με ρωτισαν αν ειμαι καλα μου λενε:
                                  Ειδες τι εκανε? Εγω ως Ελληνας συνηθισμενος σε τετοια πραγματα λεω: ε..καλα περασε με κοκκινο...σιγα τα λαχανα...Κι ομως για αυτους ηταν ΣΠΟΥΔΕΟ. Αποτελεσμα? Πινακιδα-Τηλεφωνακι-Καταγγελια στην αστυνομια απο εναν απο τους παρατηριτες... Αν λοιπων δεν αποκτησουμε και εμεις κυκλοφοριακη αγωγη/παιδια απλα θα συνεχισουμε να σταματαμε στα πρασινα και να κυνδυνιευουμε να μας εμβολισει ο ανυποψιαστος που ακολουθει...

• M
                                    meco last edited by

Ο χρήστης Tsakinnen έγραψε:
                                    ... Με το φαναρι πρασινο για τους πεζους και κοκκινο για τα ΙΧ και χωρις αυτοκινητα να περιμενουν στο φαναρι ενα μαυρο Corrado που εχοταν απο μακρια περναει με κοκκινο και κοντευει να με χτυπησει...

Πακιστανός ή Ινδός (μπορεί και Έλληνας) θα ήταν.
                                    Οι Άγγλοι σταματάνε και στο πράσινο προκειμένου να περάσουν οι πεζοί...

• T
                                      theom5 last edited by

Ο χρήστης meco έγραψε:

... Με το φαναρι πρασινο για τους πεζους και κοκκινο για τα ΙΧ και χωρις αυτοκινητα να περιμενουν στο φαναρι ενα μαυρο Corrado που εχοταν απο μακρια περναει με κοκκινο και κοντευει να με χτυπησει...

Πακιστανός ή Ινδός (μπορεί και Έλληνας) θα ήταν.
                                      Οι Άγγλοι σταματάνε και στο πράσινο προκειμένου να περάσουν οι πεζοί...

Κοίτα το αλλιώς:
                                      Δεν σταματάει απλά ο Άγγλος οδηγός αλλά εκείνος ο οδηγός που όταν είναι πεζός απαιτεί από κάποιον αλλον οδηγό να σταματήσει για να περάσει... As simple as that! Άνθρωποι είμαστε, και ως άνθρωποι πρέπει να συμπεριφερόμαστε... Τώρα αν κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους απλά χειριστές μηχανημάτων (και μάλιστα πολλές φορές χωρίς επάρκεια) ας φροντίσουμε να τους επισημαίνουμε την υποχρέωσή τους να συμμορφώνονται με αυτή την απλή συνθήκη...

• First post
                                        Last post
                                      • 1 / 1
                                      • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                        • ΕΛΛΑΔΑ
                                        • ΚΟΣΜΟΣ
                                        • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                        • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                        • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                      • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                        • TEST