-
Σου υποσχομαι,οτι το πρωτο μου πολιτικο δοκιμιο θα το λαβεις με αφιερωση
Μεχρι τοτε θα καθομαι σιωπηρος στη γωνια,περιμενοντας ματαια το ελαχιστο σχολιακι σου για εκεινη τη θεση μου,που θα θυμιζει λιγοτερο ειρωνια...
Ή θα με προσθεσεις στους εχθρους σου. Ο,τι συμβει πρωτο
ps.Ελα ρε συ...ασχολησου λιγο μαζι μου να παρω αξια...
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Ενναλακτική λύση για να γλυτώσουμε από τα λαμόγια ενθεν κακειθεν υπάρχει;Εκτός από μετανάστευση και αυτοκτονία.
Μαζική δολοφονία.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ενναλακτική λύση για να γλυτώσουμε από τα λαμόγια ενθεν κακειθεν υπάρχει;
Εκτός από μετανάστευση και αυτοκτονία.
Μαζική δολοφονία.
Στο Περού βάζουν πρώην προέδρους φυλακή. Κι εμείς ούτε έναν βουλευτή...
Για τέταρτη φορά
Σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του Περού Αλ.ΦουτζιμόριΔικαστήριο στη Λίμα καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι σε κάθειρξη έξι ετών.
Ο Αλ.Φουτζιμόρι που ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης για άλλα αδικήματα παραδέχθηκε, στην τέταρτη και τελευταία δίκη, ότι έδωσε άδεια για παγίδευση τηλεφώνων και δωροδοκίες πολιτικών της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.
Πρόκειται για την τέταρτη και τελευταία δίκη του Αλ.Φουτζιμόρι. Ο 71χρονος άνδρας έχει ήδη καταδικαστεί για μια σειρά αδικημάτων.
Τον Απρίλιο καταδικάστηκε για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία 25 πολιτών και ενδέχεται να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.
Τον Ιούλιο καταδικάστηκε σε επτάμιση χρόνια κάθειρξης για απάτη, ενώ ήδη εκτίει ποινή για τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας, απόφαση που είχε ληφθεί το 2007.
Ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι διατέλεσε πρόεδρος του Περού τη δεκαετία 1990-2000.
Λες η μόνη λύση να είναι αυτή που πρότεινες;;;
-
Εμείς εδώ δεν τους δίνουμε καν κλήση (ακόμα και όταν τους έχει καταγράψει κάμερα καναλιού εθνικής εμβέλεια να ΜΗΝ φοράνε ζώνη/κράνος)... Τι περιμένεις...
Η μαζική δολοφονία προφανώς ήταν αστείο (είναι γνωστό ότι καταδικάζουμε όλες τις μορφές βίας απ' όπου κι αν προέρχονται... ). Εξάλλου, αυτοί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα...
Δεν πιστεύω να υπάρχει λύση, τουλάχιστον για τα επόμενα 10-20 χρόνια...
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Είμαι βαθύτατα προβληματισμένος γι αυτές τις βουλευτικές........
Φυσικά διατηρώ το δικαίωμα να αλλάξω απόφαση.
Να σου πω τασοντεβ σε μεγαλο βαθμο εχω προβληματιστει κι εγω, κατα αναλογο τροπο, όχι παρομοιο. Να κατσω να αναλυσω γιατι απορριπτονται τα κομματα εξουσιας, τα μη-αριστερα μορφωματα και οι ψηφοι πλάκας το βρισκω περιττο.
Ουσιαστικα ο προβληματισμος μου ειναι μεταξυ καποιου αριστερου κομματος και της αποχης. Τελικα απερριψα την αποχη, γιατι θα ειχε σημασια μονο οργανωμενα και διαδηλωσεις την ημερα των εκλογων. Ετσι οπως ειναι τωρα ειναι απλά οκνηρια. Ετσι μενουν τα αριστερα κομματα. Το ΚΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΛ ΛΜ κλπ). Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλειεται καθετως. Ασε που επεσα καποτε στη λουμπα και τους ψηφισα τους καημενους για να μπουνε οι καημενοι στη βουλη. Τα λοιπα γκρουπουσκουλα εδειξαν (οσα μπηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ) οτι εχουν εκτοξευσει τη λεξη 'ανοησία' σε αλλα επιπεδα. Ρεσιταλ. Βεβαια είναι αδικο να κρινουμε τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ με βαση τους εντός, αλλά οι διαφορές τους ειναι μικρότερες απο τις ομοιότητες, οπως λεει η εμπειρία μου.
Οποτε μενει ΚΚ ή τιποτα. Το ΚΚ εχει απαραδεκτη τακτικη, απαραδεκτα συνθηματα, ελεεινα σποτ, κακη νοοτροπια. Εχει ομως και το ΠΑΜΕ. Που ειναι ο μοναδικος φορέας στη χωρα που εχει προσφερει εστω και κατι μικρό στον ελληνα εργαζόμενο. Δηλαδη εχει καλό δειγμα γραφης σε επιεπδο πρακτικης. Ετσι, εστω και με βαριά καρδια, γιατι δε μου αρεσει ο αρνητισμος (ειδικα όταν εχεις στέρεη ιδεολογία) ουτε η ηττοπαθεια, θα τους το ριξω παλι
-
Παρακολούθησα κανα τεταρτάκι-εικοσάλεπτο της ομιλίας ενός κυρίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑς χθες. Από τη σκοπιά του, καλά τα έλεγε.
2 πράγματα όμως με παραξένεψαν:- ο κόσμος από κάτω ήταν εντελώς αλλού. Υποτίθεται ότι πας στη συγκέντρωση, με ή χωρίς σημαιούλα, για ν' ακούσεις, για να υποστηρίξεις. Αυτοί μίλαγαν μεταξύ τους, γέλαγαν, κοίταζαν τριγύρω για καμιά γκόμενα (δεν νομίζω να βρήκαν τίποτα άξιο λόγου), χάζευαν.... Για 'αγωνιστικό' κόμμα, περίεργη η συμπεριφορά του κόσμου.
- ο ομιλητής διάβαζε από το χαρτί. Μισό λεπτό ρε, ο πρώτος κανόνας όταν μιλάς σε ακροατήριο είναι ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΟ. Κάτσε και μάθε το, κάνε και 10 λάθη-σαρδάμ, αν δεν λες παπαριές κανείς δεν θα σε κατηγορήσει. Αλλά αν διαβάζεις, θα κοιμηθεί ο κόσμος (να ευθύνεται αυτό για όσα αναφέρονται παραπάνω; ).
Πήρε το μάτι μου και την ομιλία ενός κόμματος 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ'. Δεν ήταν κακός ο ομιλητής.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
[..]
Πήρε το μάτι μου και την ομιλία ενός κόμματος 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ'. Δεν ήταν κακός ο ομιλητής.Διατηρείς την ίδια άποψη;
-
Διαβάζω κι εγώ ως πιτσιρικάς τον προβληματισμό σας και πραγματικά αν ήμουν ελλάδα τα ίδια θα σκεφτόμουν πάνω κάτω κι εγώ.
Όλος αυτός ο προβληματισμός όμως δε σας κάνει να συνειδητοποιήσετε τα αδιέξοδα του συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος, της κατ επίφαση έτσι όπως φαίνεται δημοκρατίας?Δεν θα πρέπει να σκεφτούμε τί σκατά φταίει και βρισκόμαστε σε τέτοιο αδιέξοδο?
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ετσι, εστω και με** βαριά καρδια**, γιατι δε μου αρεσει ο αρνητισμος (ειδικα όταν εχεις στέρεη ιδεολογία) ουτε η ηττοπαθεια, θα τους το ριξω παλιΜη βαριοκαρδιζεις.Εδω υπαρχει κοσμος που με βαρια καρδια και παρομοια σκεπτικο (ξανα)ψηφισει ΝΔ
Καπου ειχα διαβασει ενα αρθρο που συνεκρινε την ψυχολογια του ψηφοφορου με αυτη της θυματοποιημενης συζυγου που υφισταται συστηματικα ενδοοικογενειακη βια. (γενικα αυτο,δεν απευθυνομαι σε καποιον συγκεκριμενα)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν θα πρέπει να σκεφτούμε τί σκατά φταίει και βρισκόμαστε σε τέτοιο αδιέξοδο?
Το κακο φιλε μου ειναι πως αντιλαμβανομαστε το αδιεξοδο αποκλειστικα σε συναρτηση με το οργανωμενο πολιτικο συστημα και οχι γενικοτερα με την κοινωνικη παρακμη.Μεταφερουμε την ευθυνη στους 'ατιμους' τους πολιτικους που 'δυστυχως και κατ'αναγκη' θα τους ξαναψηφισουμε,αντι να την επιμεριζουμε στον καθενα μας ξεχωριστα.Τριαντα Κωστακηδες και 40 Γιωργακηδες δεν μπορουν να μας αλλαξουν τη βαθια ριζωμενη νοοτροπια και τις αρχες,ακομα κι αν εχουν τις καλυτερες προθεσεις.
Μπορει οι ευθυνες για τη διαμορφωση της σημερινης καταστασης να βαραινουν τους πολιτικους και οχι τους πολιτες του παρελθοντος.Αλλα προσωπικα δε θα κατσω ν'ασχοληθω με το τι εγινε πρωτα η κοτα η το αυγο.Απο τη στιγμη που καποιος σκεφτεται 'out of the box' και συνειδητοποιει την καταντια του ειναι εχει την ευθυνη ν'αλλαξει τα πραγματα.
-
Διαβάζω κι εγώ ως πιτσιρικάς τον προβληματισμό σας και πραγματικά αν ήμουν ελλάδα τα ίδια θα σκεφτόμουν πάνω κάτω κι εγώ.
Όλος αυτός ο προβληματισμός όμως δε σας κάνει να συνειδητοποιήσετε τα αδιέξοδα του συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος, της κατ επίφαση έτσι όπως φαίνεται δημοκρατίας?Δεν θα πρέπει να σκεφτούμε τί σκατά **φταίει **και βρισκόμαστε σε τέτοιο αδιέξοδο?
Ντριφτ, όλοι φταίμε για την κατάντια. Το εύκολο είναι, να σηκώσεις το δάχτυλο και να δείξεις κάποιον από αυτούς που απαρτίζουν το σημερινό πολιτικό σκηνικό. Θα έχεις δίκιο αλλά εν μέρει. Γιατί αυτοί δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι. Όταν πάρα πολλοί από τους Έλληνες δεν ξεβολεύονται ούτε κατ ' ελάχιστο από τα όποια κεκτημένα τους, ακόμα και αν τους επισημαίνεις πως το δικό τους πρόσκαιρο καλό κάνει κακό σε άλλους δέκα, μην περιμένεις να αλλάξει κάτι. Αυτό βέβαια δεν είναι μόνο δικό μας 'προνόμιο'. Το έχουν και αλλού. Αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όσο εδώ.
-
Ωραία όλα αυτά, οι εκλογές πώς θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει?
-
Ωραία όλα αυτά, οι εκλογές πώς θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει?Eίναι απλό. Όπως έχουν τα πράγματα, δεν θα μας βγάλουν από κανένα αδιέξοδο. Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του είναι.
-
Ωραία όλα αυτά, οι εκλογές πώς θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει?γιατι ποιος υποστηριξε κατι τετοιο?(ειδικα για τις συγκεκριμενες εκλογες)
-
ωραία, συμφωνούμε.
Τί κάνουμε λοιπόν?(μου αρέσει η μαιευτική ως μέθοδος )
-
Ωραία όλα αυτά, οι εκλογές πώς θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει?Πανεύκολο...αν ελάχιστοι αλλά όντως έλάχιστοι ψηφίσουν τους δυο μεγάλους.Σ' αυτή την περίπτωση δεν θα βγούμε κατευθείαν αλλά θα έχει γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα
-
Η Metronanalysis έδωσε χθες 8,1% υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Την Κυριακή για το Βήμα από άλλη εταιρεία ήταν στις 9 μονάδες. Με το που μαθαίνω για το 8,1% χθές, παίρνω τηλέφωνο ένα φίλο μου στην Αγίου Κωνσταντίνου (κεντρικά γραφεία της ΝΔ) του το λέω και τι μου απαντάει; Η διαφορά είναι στο 1,2%. Έχει πολλή πλάκα αυτή η ιστορία με τις δημοσκοπήσεις...
Επί της ουσίας τώρα περισσότερο 'έγκυρες' πληροφορίες, αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο, μαθαίνεις από αυτόν που προηγείται. Δηλαδή για φέτος από το ΠΑΣΟΚ όπως για το 2004 μπορούσες από τη ΝΔ. Αυτό το έχω τεστάρει επανειλημμένως. Ο δεύτερος δεν παραδέχεται ποτέ προεκλογικά τη διαφαινόμενη ήττα του και προσπαθεί να θολώσει το τοπίο και να συσπειρώσει ψηφοφόρους λέγοντας ψέματα για τις κρυφές δημοσκοπήσεις. Ο Παυλόπουλος δεν τις απαγόρεψε τυχαία (για το τελευταίο 15θήμερο) αμέσως μετά την ήττα στις Ευρωεκλογές. Ήταν σχεδόν βέβαιο ποιος θα νικούσε και στις επερχόμενες, η απαγόρευση εξυπηρετεί αυτή τη 'θολούρα'.
Αναθεωρημένη προσωπική πρόγνωση με τα τελευταία δεδομένα. Σημειώστε την:
ΠΑΣΟΚ 41,5-42,5%
ΝΔ 36-36.5% -
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Με το που μαθαίνω για το 8,1% χθές, παίρνω τηλέφωνο ένα φίλο μου στην Αγίου Κωνσταντίνου (κεντρικά γραφεία της ΝΔ) του το λέω και τι μου απαντάει; **Η διαφορά είναι στο 1,2%. **φαντάζομαι εννοεί υπέρ της ΝΔ
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Η Metronanalysis έδωσε χθες 8,1% υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Την Κυριακή για το Βήμα από άλλη εταιρεία ήταν στις 9 μονάδες. Με το που μαθαίνω για το 8,1% χθές, παίρνω τηλέφωνο ένα φίλο μου στην Αγίου Κωνσταντίνου (κεντρικά γραφεία της ΝΔ) του το λέω και τι μου απαντάει; Η διαφορά είναι στο 1,2%. Έχει πολλή πλάκα αυτή η ιστορία με τις δημοσκοπήσεις...Επί της ουσίας τώρα περισσότερο 'έγκυρες' πληροφορίες, αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο, μαθαίνεις από αυτόν που προηγείται. Δηλαδή για φέτος από το ΠΑΣΟΚ όπως για το 2004 μπορούσες από τη ΝΔ. Αυτό το έχω τεστάρει επανειλημμένως. Ο δεύτερος δεν παραδέχεται ποτέ προεκλογικά τη διαφαινόμενη ήττα του και προσπαθεί να θολώσει το τοπίο και να συσπειρώσει ψηφοφόρους λέγοντας ψέματα για τις κρυφές δημοσκοπήσεις. Ο Παυλόπουλος δεν τις απαγόρεψε τυχαία (για το τελευταίο 15θήμερο) αμέσως μετά την ήττα στις Ευρωεκλογές. Ήταν σχεδόν βέβαιο ποιος θα νικούσε και στις επερχόμενες, η απαγόρευση εξυπηρετεί αυτή τη 'θολούρα'.
Αναθεωρημένη προσωπική πρόγνωση με τα τελευταία δεδομένα. Σημειώστε την:
ΠΑΣΟΚ 41,5-42,5%
ΝΔ 36-36.5%Σωστό το σκεπτικό σου αλλά...αν ισχύσουν τελικά αυτά τα ποσοστά θα είμαστε άξιοι της μεγάλης σφαλιάρας που...έρχεται.Εννοώ πολύ επίπονα μέτρα
-
Περί του 'τι μπορούμε να κάνουμε':
Η δημοκρατία μας, όπως έχει διαμορφωθεί βάσει του ισχύοντος Συντάγματος, μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί με ασφάλεια ως 'κομματική δημοκρατία'. Δηλαδή ο βουλευτής-πολιτικός-άτομο υποχωρεί έναντι της κομματικής πειθαρχίας, αφού στο ελληνικό κοινοβούλιο όλα λειτουργούν κομματικά κι όχι όπως σε άλλες χώρες βάσει της βούλησης της πλειοψηφίας περισσότερων βουλήσεων βουλευτών-γερουσιαστών κλπ.
Πρακτικά αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι η κομματική πλειοψηφία που έχει σχηματίσει κυβέρνηση μαμεί και δέρνει, ενώ ο λαός δίνει μια εντολή στις βουλευτικές εκλογές και μετά κάθεται και κοιτάει αν αυτή θα επιβεβαιωθεί στην πράξη. Ο βουλευτής δεν μπορεί να κάνει πολλά όταν είναι μόνος του ή έστω όταν είναι μέλος ολιγομελούς ομάδας. Ακόμα κι αν αντιταχθεί σθεναρά, εμποδίζοντας τη λήψη μιας απόφασης, κινδυνεύει με βαρύτατες ποινές πολιτικού περιεχομένου.
Ο λαός τι μπορεί να κάνει; Μπορεί να αρχίσει να συμμετέχει ενεργά στα κόμματα, επιλέγοντας και απαιτώντας να επιλέγει τους εκπροσώπους του, αλλά και τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του κόμματος. Όχι να κάθεται στο γραφείο του ο κάθε αρχηγός και να βγάζει μια λίστα υποψηφίων της επιλογής του ανά εκλογική περιφέρεια ή να κάθονται 'σύμβουλοι' και να βγάζουν προεκλογικά προγράμματα από το ξερό τους.
Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει το πράγμα, δηλαδή από μέσα. Το να δίνεις εντολή μια φορά ανά 4 χρόνια δεν είναι αρκετό, πρέπει να προσπαθείς να ελέγξεις το ίδιο το κόμμα που υποστηρίζεις πολύ πριν ληφθούν αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα στο κοινοβούλιο. Αυτή είναι πλέον η πραγματική έννοια της 'κομματικής δημοκρατίας'.
Εκλογές 2009