-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
@chevroletcorvette
Δεν οδηγησα το 'σκετο' GP Abarth. Το εχει παντως, δοκιμασε τα και τα δυο αν
εισαι αναμεσα σε αυτα, και θες να δεις διαφορες...Σε σχέση με τον Mini Cooper S πως σου φάνηκε? Ή το Works αν έχει τύχει και το έχεις οδηγήσει.
Το Cooper S R56 το εχει φιλος και, οτι εχω καταλαβει απο το βρωμογκαζο του ειναι
απο την πλευρα του συνοδηγου...Που θα μου παει ομως, θα το βαλω στο χερι και αυτο καποια στιγμη .
Το μοτορι παντως του GP SS με κερδισε 100% σε σημειο να αναρωτιεμαι, μηπως με το
multiair, χασει αυτη την αγριαδα που εχει τωρα, αυτο με την Garett και την αυξημενη
πιεση...
Παρολο που ειναι μεγαλη σχετικα η τουρμπινα για αυτο τον κυλινδρισμο,
το lag ειναι μικρο, και η λειτουργια της τουρμπινας, για οσους γνωριζουν
το συγκεκριμενο 'σπορ' ειναι ξεκαθαρη, ευκολα υπολογισιμη (στον χρονο που χρειαζεται μεχρι να φουσκωσει εντελως) και χωρις να κρεμαει πουθενα.
Το αγωνιστικο στησιμο και φρενα στεκονται στα 'ισια' απεναντι στις δυνατοτητες του
κινητηρα, και κανουν το GP SS ενα πραγματικο οπλο, στα χερια οσων γνωριζουν να κινουνται γρηγορα...
Γενικα μου αρεσε η 'old school' προσεγγιση των Ιταλων εδω, που επενδυσαν περισσοτερο σε στησιμο, παρα σε κιβωτια διπλου συμπλεκτη και ηλεκτρονικα μπλοκε...
Μπορει πχ το cupra να ειναι πιο αποτελεσματικο σε μια διαδρομη, χαρις και το σχεδον
σειριακο σε λειτουργια DSG που εχει, αλλα και το XDS, ομως το GP SS ειναι πιο συμμετοχικο, και στο τελος αυτο ειναι που μενει στον οποιοδηποτε ψαγμενο οδηγο... -
ρε γρηγορη πώς ειναι δυνατο το lag να ειναι μικρο?γνωριζει κανεις το μεγεθος της τουρμπινας και τη πιεση της?
-
εγω τα λεω η old school σχολη δεν πεθανε...απλα περασε μια κριση......
υπαρχουν και οδηγοι που δεν τους νοιαζει η τρομεροι τεχνολογια και θελουν κατι πολυ σπορ. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ρε γρηγορη πώς ειναι δυνατο το lag να ειναι μικρο?γνωριζει κανεις το μεγεθος της τουρμπινας και τη πιεση της?Η τουρμπινα αν θυμαμαι καλα ειναι Κ03, σιγουρα της Garett, με πιεση
1,5bar, αντι 1,3bar με την IHI που ειχε το Abarth...
Δοκιμασα με 3η και 2,000σ.α.λ και 'γεμιζε' πολυ ομορφα, σε σημειο που αν δεν ηξερα τις προδιαγραφες του, θα νομιζα οτι ειναι 1,800αρης με τουρμπο!edit: Δεν μπορουσαν οι VAGελληδες να βαλουν ενα τετοιο μοτορι στο scirocco,
να τελειωνουμε?
Τι να το κανω αμα τα βγαζουν τα αλογα ετσι στο 2λιτρο... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το μοτορι παντως του GP SS με κερδισε 100% σε σημειο να αναρωτιεμαι, μηπως με το
multiair, χασει αυτη την αγριαδα που εχει τωρα, αυτο με την Garett και την αυξημενη
πιεση...
το συγκεκριμενο 'σπορ' ειναι ξεκαθαρη, ευκολα υπολογισιμη (στον χρονο που χρειαζεται μεχρι να φουσκωσει εντελως) και χωρις να κρεμαει πουθενα.
Το αγωνιστικο στησιμο και φρενα στεκονται στα 'ισια' απεναντι στις δυνατοτητες του
κινητηρα, και κανουν το GP SS ενα πραγματικο οπλο, στα χερια οσων γνωριζουν να κινουνται γρηγορα...
Γενικα μου αρεσε η 'old school' προσεγγιση των Ιταλων εδω, που επενδυσαν περισσοτερο σε στησιμο, παρα σε κιβωτια διπλου συμπλεκτη και ηλεκτρονικα μπλοκε...
Μπορει πχ το cupra να ειναι πιο αποτελεσματικο σε μια διαδρομη, χαρις και το σχεδον
σειριακο σε λειτουργια DSG που εχει, αλλα και το XDS, ομως το GP SS ειναι πιο συμμετοχικο, και στο τελος αυτο ειναι που μενει στον οποιοδηποτε ψαγμενο οδηγο...Από θέμα 'ξεσπάσματος'; Ήταν απότομο ή γραμμικό;
-
ρε γρηγορη πώς ειναι δυνατο το lag να ειναι μικρο?γνωριζει κανεις το μεγεθος της τουρμπινας και τη πιεση της?
Η τουρμπινα αν θυμαμαι καλα ειναι Κ03, σιγουρα της Garett, με πιεση
Δοκιμασα με 3η και 2,000σ.α.λ και 'γεμιζε' πολυ ομορφα, σε σημειο που αν δεν ηξερα τις προδιαγραφες του, θα νομιζα οτι ειναι 1,800αρης με τουρμπο!edit: Δεν μπορουσαν οι VAGελληδες να βαλουν ενα τετοιο μοτορι στο scirocco,
να τελειωνουμε?
Τι να το κανω αμα τα βγαζουν τα αλογα ετσι στο 2λιτρο...Η 1446 είναι....
Θυμάσαι την διαφήμιση του WV με τα moteur στα σκουπίδια?
Εκεί θα τα πετάξουν τώρα, προφητική διαφήμιση -
τι να σου πω βρε γρηγορη..εμενα η 3αρα μου φαινεται μεγαλη τουρμπινα για 1400αρι , θα μου πεις και η πιεση ειναι πολυ μεγαλη, αλλα οπως και να χει δε το βρισκω λογικο να ειναι γραμμικο αυτο το μοτερ..
γραμμικο σε παρομοια αλογα πρεπει να ειναι το 1,75 που εχει πιο πολλα κυβικα..εγω αυτο ξερω οτι οταν τα αλογα στο λιτρο ειναι πολλα παυεις να εισαι και τοσο γραμμικος και το lag σου θα εχεις και τα ξεσπασματα σου θα εχεις..
σιγουρα δε θα εχεις προβλημα να το οδηγησεις , αλλα το να κανει ομαλα γεμισματα απο τις 2000 μου φαινεται αδιανοητο
-
τι να σου πω βρε γρηγορη..εμενα η 3αρα μου φαινεται μεγαλη τουρμπινα για 1400αρι , θα μου πεις και η πιεση ειναι πολυ μεγαλη, αλλα οπως και να χει δε το βρισκω λογικο να ειναι γραμμικο αυτο το μοτερ..
γραμμικο σε παρομοια αλογα πρεπει να ειναι το 1,75 που εχει πιο πολλα κυβικα..εγω αυτο ξερω οτι οταν τα αλογα στο λιτρο ειναι πολλα παυεις να εισαι και τοσο γραμμικος και το lag σου θα εχεις και τα ξεσπασματα σου θα εχεις..
σιγουρα δε θα εχεις προβλημα να το οδηγησεις , αλλα το να κανει ομαλα γεμισματα απο τις 2000 μου φαινεται αδιανοητο
Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν ο 1.4Tjet/TB είναι το καλύτερο moteur στα 1.4λίτρα....
Και η δουλειά που έχει γίνει είναι με έμφαση στη ροπή...Αρκεί να δεις ότι από 1.368κεκ το SS αποδίδει 272Nm -
Ο χρήστης chevroletcorvette έγραψε:
πιεση...
σειριακο σε λειτουργια DSG που εχει, αλλα και το XDS, ομως το GP SS ειναι πιο συμμετοχικο, και στο τελος αυτο ειναι που μενει στον οποιοδηποτε ψαγμενο οδηγο...Από θέμα 'ξεσπάσματος'; Απότομο δηλαδή.
Αν εισαι στην ωφελιμη περιοχη (εκει δηλαδη που εχει φουσκωσει εντελως η τουρμπινα, δηλ. εχεις πληρη πιεση) γυρω στις 3,000σαλ παρα κατι, πυροβολεις αδιακριτως.
Ειναι οσο αποτομο θες και περιμενεις απο ενα οπλο 180ιππων.
Αντιστοιχα ομως ειναι φιλικο-γραμμικο χωρις εντονα σκαλοπατια, ειτε οταν εισαι σε πιο
χαμηλες στροφες, ειτε θες να πας μεχρι τα κοκκινα... -
Δεν το περιμενα ουτε εγω να σου πω την αληθεια, φανταζομουνα οτι θα λειτουργει
οπως στα PuntoGT πολυυυ παλαιοτερα, που περιμενες να 'φουσκωσει' η τουρμπινα, μετα
ενοιωθες μια κλωτσια παλευοντας παραλληλα με το τιμονι , και μετα απο 1,500σ.α.λ με 2,000σ.α.λ το πολυ, το 'παρτυ' τελειωνε και το μοτερ κρεμαγε...
Εδω εχει 'παρτυ' απο τις 3,000σ.α.λ παρα κατι, μεχρι και τις 6,000σ.α.λ
Δεν ξερω πως τα καταφεραν, αλλα προσωπικα τους βγαζω το καπελο... -
Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν ο 1.4Tjet/TB είναι το καλύτερο moteur στα 1.4λίτρα....
Και η δουλειά που έχει γίνει είναι με έμφαση στη ροπή...Αρκεί να δεις ότι από 1.368κεκ το SS αποδίδει 272Nmμα δε λεω οτι δεν ειναι καλο και αποτελεσματικο και αυτο που σιγουρα ξερω ειναι οτι στις μεγαλες στροφες δε θα εχει lag , απλα μου εκανε εντυπωση ο γρηγορης που ειπε οτι απο χαμηλα τραβαει ομαλα και οτι δεν υπαρχει σκαλοπατι..
δε λεω οτι θα γινεται η μερα με τη νυχτα ομως καποιο σκαλοπατι στις 2.500-3500 στροφες πρεπει να υπαρχει , αλλιως θα ψοφαει ψηλα
δεν υπαρχει μοτερ μεχρι 2 λιτρα που να δουλευει τοσο υψηλη πιεση και να ειναι σε ολο το φασμα του το ιδιο δυνατο..
δε λεω οτι στις 2000 θα ειναι ψοφιο αλλα στις 3500 πχ θα πρεπει να υπαρχει μεγαλη διαφορα
-
Δεν το περιμενα ουτε εγω να σου πω την αληθεια, φανταζομουνα οτι θα λειτουργει
οπως στα PuntoGT πολυυυ παλαιοτερα, που περιμενες να 'φουσκωσει' η τουρμπινα, μετα
ενοιωθες μια κλωτσια παλευοντας παραλληλα με το τιμονι , και σε 1,500σ.α.λ με 2,000σ.α.λ το πολυ, το 'παρτυ' τελειωνε και το μοτερ κρεμαγε...
Εδω εχει 'παρτυ' απο τις 3,000σ.α.λ παρα κατι, μεχρι και τις 6,000σ.α.λ
Δεν ξερω πως τα καταφεραν, αλλα προσωπικα τους βγαζω το καπελο...σε συγχρονο μοτερ δεν υπαρχουν κλωτσιες , αλλα το σκαλοπατακι οπως λεω στο παραπανω ποστ δεν γινεται να μην υπαρχει
-
Και η δουλειά που έχει γίνει είναι με έμφαση στη ροπή...Αρκεί να δεις ότι από 1.368κεκ το SS αποδίδει 272NmΑφού είναι το καλύτερο moteur ποιος ο λόγος που έβγαλαν τον Multiair ;
-
Μα υπαρχει. Απλα δεν ειναι τοσο εντονο οσο θα περιμενες.
Αυτο ειπα και πριν. -
για μενα ο καλυτερος μικρος ειναι του groupο ο 1,4 με τα 120 αλογα....οσο θες ροπη εκει που την θες....και αλογα... αλλωστε δεν πηγαινω συνεχει με κοφτες......αρα γουσταρω ροπη απο χαμηλα για νορμαλ μετακινησεις
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
για μενα ο καλυτερος μικρος ειναι του groupο ο 1,4 με τα 120 αλογα....οσο θες ροπη εκει που την θες....και αλογα... αλλωστε δεν πηγαινω συνεχει με κοφτες......αρα γουσταρω ροπη απο χαμηλα για νορμαλ μετακινησειςΕίναι πολύ καλός, αλλά τώρα θα δεις τον 1.4 ΜΑ 135hp ο οποίος έχει 30% καλύτερη απόδοση στις χαμηλές στροφές και 10% καλύτερη στις υψηλές με 10% μειώση της κατανάλωσης....μεικτή 5.6lt/100km
-
για μενα ο καλυτερος μικρος ειναι του groupο ο 1,4 με τα 120 αλογα....οσο θες ροπη εκει που την θες....και αλογα... αλλωστε δεν πηγαινω συνεχει με κοφτες......αρα γουσταρω ροπη απο χαμηλα για νορμαλ μετακινησεις
Είναι πολύ καλός, αλλά τώρα θα δεις τον 1.4 ΜΑ 135hp ο οποίος έχει 30% καλύτερη απόδοση στις χαμηλές στροφές και 10% καλύτερη στις υψηλές με 10% μειώση της κατανάλωσης....μεικτή 5.6lt/100km
30%????
αυτο ειναι μεγαλο ποσοστο....
τοσο καλος ειναι ρε παιδια αυτος ο multiair ....?
και η πατεντα ειναι καθαρα της fiat?????? η θα την πουλησει....οπως τα vvti ?????
αυτος ο ηλεκτρουδραυλικος μηχανισμος θα θελει συντηρηση??? ( σε στυλ ιμαντα χρονισμου και τετοια???) -
Η τουρμπινα αν θυμαμαι καλα ειναι Κ03, σιγουρα της Garett, με πιεση
να τελειωνουμε?
Τι να το κανω αμα τα βγαζουν τα αλογα ετσι στο 2λιτρο...Η 1446 είναι....
Θυμάσαι την διαφήμιση του WV με τα moteur στα σκουπίδια?
**Εκεί θα τα πετάξουν τώρα, προφητική διαφήμιση **Ξερεις ποια ειναι η ειρωνια? Οτι μαλλον εκει θα πεταξουν αυτο το μοτερ που δοκιμασα
εγω χτες, για να βαλουν τον multiair, o οποιος θα ικανοποιει απολυτα μεν το θεμα με τις νορμες-ρυπους και καταναλωση, αλλα ψιλιαζομαι οτι δεν θα εχει τον εντονο χαρακτηρα
του υπαρχοντος...
Ο Twincharger καλως ή κακως θα συνεχιζει να υπαρχει, και θα εμπλουτισει ακομα περισσοτερα μοντελα. Βλεπεις οι Γερμανοι, αμα επιμενουν σε κατι πολυ, που ειναι και απο την αρχη φιλικο (περιβαλλον) και οικονομικο (καταναλωση), το συνεχιζουν οπως και να εχει. -
Μα υπαρχει. Απλα δεν ειναι τοσο εντονο οσο θα περιμενες.
Αυτο ειπα και πριν.ααααααααααααααααααααα!!!
ναι ετσι ειναι το lag του σημερα
(επειδη εχω και γω ενα τετοιο σε σχεση με το gti για αυτο σου λεω) -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Είναι πολύ καλός, αλλά τώρα θα δεις τον 1.4 ΜΑ 135hp ο οποίος έχει 30% καλύτερη απόδοση στις χαμηλές στροφές και 10% καλύτερη στις υψηλές με 10% μειώση της κατανάλωσης....μεικτή 5.6lt/100km30%????
αυτο ειναι μεγαλο ποσοστο....
τοσο καλος ειναι ρε παιδια αυτος ο multiair ....?
και η πατεντα ειναι καθαρα της fiat?????? η θα την πουλησει....οπως τα vvti ?????
αυτος ο ηλεκτρουδραυλικος μηχανισμος θα θελει συντηρηση??? ( σε στυλ ιμαντα χρονισμου και τετοια???)[/quote]Ναι αγαπητέ γιατί πλέον ελέγχεις τον αέρα και το άνοιγμα των βαλβίδων όσο και όποτε θέλεις....
Η απόκριση είναι εξαιρετική σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια και το lag ανύπαρκτο.
Η πατέντα είναι ξεκάθαρα της FPT και δεν πρόκειται να την πουλήσει, όπως έγινε με το commonrail που το πούλησε στην Bosch όντας όμως σε περίοδο ισχνών αγελάδων όσον αφορά τα οικονομικά.Το MultiAir θεωρείται η επανάσταση στους βενζινοκινητήρες, κάτι αντίστοιχο ήταν το commonrail της 156 το 1997 στα diesel...
Fiat Grande Punto ABARTH