-
-
Οδηγώ μοτοσυκλέτα από το 1990.
Αρχικά είχα για 2 χρόνια ένα παπί Honda C-50 GLX
Μετά είχα για 13 χρόνια μία Yamaha Virago 250.
Στη συνέχεια για 3 χρόνια ένα Yamaha XT660R.
Τον τελευταίο χρόνο είμαι στη σέλα ενός Honda XL700V Transalp με συνδυασμένη πέδηση και ABS. -
Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Τον τελευταίο χρόνο είμαι στη σέλα ενός Honda XL700V Transalp με συνδυασμένη πέδηση και ABS.Καλώς μας ήρθες να τα λέμε και εδώ πέρα από το mybike.
To forum ίσως δεν είναι τόσο εξειδικευμένο αλλά - από όσα έχω γραφτεί - μάλλον έχει τα ποιοτικότερα μέλη.
Πιστεύω πως σιγά σιγά θα κολλήσεις και εσύ όπως και εγώ. -
Πώς την πάλεψες ρε φίλε 13 χρόνια με βιράγκο??!
....πλακίτσα
Ωραίο το καινουριο τρανσαλπ btw.
Ειναι κι αυτό αθάνατο σαν το παλιό? -
Δε ξερω που να το ποσταρω αλλα χτες πηρα βολτα ενα daytona sprinter 50αρι.ΤΑΦΟΣ!!!! Απιστευτη ξενερα!!!Για να κουμποσω τεταρτη με τερμα γκαζια θα περναγε ενα λεπτο!!! Επισης σημερα πηρα βολτα ενα yamaha crypton x 135!!!Αερας!!!
-
Τον τελευταίο χρόνο είμαι στη σέλα ενός Honda XL700V Transalp με συνδυασμένη πέδηση και ABS.Αν δεν εχεις βαλει, βαλε οπωσδηποτε ζελατινα για ταξιδακια, θα δεις μεγαλη διαφορα
-
Καλώς σε βρίσκω κι εδώ αγαπητέ mesastou.
Οντως το forum μου φαίνεται καλό. Θα τα λέμε λοιπόν και επί αυτοκινητικών θεμάτων.quote='kovathe':2a0t78df]>Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Πώς την πάλεψες ρε φίλε 13 χρόνια με βιράγκο??!
....πλακίτσα
Ωραίο το καινουριο τρανσαλπ btw.
Ειναι κι αυτό αθάνατο σαν το παλιό?Πώς την πάλεψα; Ημουν πιο νέος τότε και άντεχα περισσότερο. Πράγματι ήταν κουραστικό μηχανάκι σε μεγάλες αποστάσεις (μέχρι Βόλο είχα φτάσει) αλλά λεφτά για άλλο δεν υπήρχαν. Ετσι είχα βάλει εξτρά αφρώδες και στις 2 σέλες για να αναβαθμίσω κάπως την άνεση. Πάντως ήταν πολύ αξιόπιστο.
Το νέο Transalp με τα 680 κυβικά του, την 4βάλβιδη κεφαλή του, τον άψογο ψεκασμό της Keihin και τα πολύ καλά σε αίσθηση φρένα του με το συνδυασμένο ABS είναι μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα. Βολική, εύχρηστη και πολύ (μα πολύ) άνετη. Ο κινητήρας της στην ουσία είναι ο ίδιος εδώ και 20 χρόνια και πιστεύω ότι θα είναι πολύ αξιόπιστος. Δεν είναι φυσικά ο δυνατότερος στην κατηγορία (V-Strom και Versys είναι πολύ δυνατότερα) αλλά έχει πολύ φιλική απόδοση και μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Για το αν θα βγει αθάνατο σαν το παλιό, ο χρόνος θα δείξει.
-
Καλώς μας ήρθες να τα λέμε και εδώ πέρα από το mybike.
To forum ίσως δεν είναι τόσο εξειδικευμένο αλλά - από όσα έχω γραφτεί - μάλλον έχει τα ποιοτικότερα μέλη. Πιστεύω πως σιγά σιγά θα κολλήσεις και εσύ όπως και εγώ.Καλώς σε βρίσκω κι εδώ αγαπητέ mesastou.
Οντως το forum μου φαίνεται καλό. Θα τα λέμε λοιπόν και επί αυτοκινητικών θεμάτων.Και όχι μόνο επί αυτοκινητιστικών θεμάτων
Το νέο Transalp με τα 680 κυβικά του, την 4βάλβιδη κεφαλή του, τον άψογο ψεκασμό της Keihin και τα πολύ καλά σε αίσθηση φρένα του με το συνδυασμένο ABS είναι μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα. Βολική, εύχρηστη και πολύ (μα πολύ) άνετη. Ο κινητήρας της στην ουσία είναι ο ίδιος εδώ και 20 χρόνια και πιστεύω ότι θα είναι πολύ αξιόπιστος. Δεν είναι φυσικά ο δυνατότερος στην κατηγορία (V-Strom και Versys είναι πολύ δυνατότερα) αλλά έχει πολύ φιλική απόδοση και μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Για το αν θα βγει αθάνατο σαν το παλιό, ο χρόνος θα δείξει.
Συγκρίνοντας το δικό μου με το δικό σου :
http://www.honda-motorcycles.gr/inner2. ... ction=tech
http://www.honda-motorcycles.gr/inner2. ... ction=tech
βλέπω πως αν και έχω μεγαλύτερη ροπή και δύναμη κατά περίπου 10% έχω επίσης και μεγαλύτερο βάρος κατά περισσότερο από 10%
Πολύ ικανοποιημένος είμαι και εγώ παρόλο που πριν είχα την Varadero. Πολύ καλύτερη κατανάλωση και ποιο ομαλός κινητήρας. -
Να σε ρωτήσω κάτι; Σου ανεβάζει εύκολα θερμοκρασία ο κινητήρας στο Deuville;
Γιατί στο δικό μου διαπιστώνω ότι ανεβάζει εύκολα 102 βαθμους κελσίου και ανάβει το βεντιλατέρ. Και βγάζει και μπόλικη ζέστη από τον κινητήρα. Για μένα αυτό είναι και το μόνο μελανό σημείο σε ένα κατά τα άλλα πολύ καλό μηχανάκι. -
η πρωτη ηταν μια xt200 yamaha (1984) το μονο αρνητικο ηταν οτι ηθελε ρυθμιση βαλβιδες καθε 3 και 5
η επομενη 1992 μια honda transalp μεταχ. με την οποια συνταξιδευσαμε μεχρι το 2004
το μοναδικο προβλημα που αντιμετωπισα ηταν οι ηλεκτρονικες (βεβαια καποια στιγμη ειχα και ενα χζευγαρι επισκευασμενες παντα μαζι μου) κατα τα αλλα αυτος που τη πηρε ακομα με παιρνει τηλεφωνο για να μου πει οτι το ευχαριστιεται
ε το επομενο τι να ηταν παλι μια transalp honda 650 (2004) με την οποια ειμαι μαζι μεχρι σημερα
με χαλασε η κακη ποιοτητα του πισω γραναζιου το οποιο μετα την αλλαγη μαζι με την αλυσιδα δουλευει ρολοι(κατασκευαζεται στην ιταλια αποτι εμαθα)
η αισθηση του κιβωτιου ταχητητων δεν ειναι oπως το παλιο καλο honda αλλα το συνιθισακατα τα αλλα αν συνεχισουν να εχουν τοσο αξιοπιστα μηχανακια και εφοσον η ποιοτητα παραμεινει στα μεταλλα και στα πλαστικα μαλλον το επομενο παλι θαναι τρανσαλπ
-
Ιατρέ μου (πετερπαν) τί έγινε έβγαλες δίπλωμα? Το έχετε ακόμα το yamaha?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ιατρέ μου (πετερπαν) τί έγινε έβγαλες δίπλωμα? Το έχετε ακόμα το yamaha?στο δίπλωμα κόπηκα δυστυχώς γιατί έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου να κάνω καλύτερο χρόνο στην αργή ευθεία. είχα 19 δευτερόλεπτα και πήγαινα σιγά και τελικά αναγκάστηκα να βάλω πόδι 2 μέτρα πριν τελειώσω την ευθεία. μεγάλη βλακεία μου να ρισκάρω έτσι για να βγάλω πάνω από 20 δευτερόλεπτα θα ξαναδώσω σε ένα μήνα, μόλις τελειώσουν κάποιες υποχρεώσεις.
όμως και ο δάσκαλος δεν ήταν καλός, μιας και δεν είχα κάνει ποτέ πορεία εκτός πίστας, όσες φορές και αν του είπα... τώρα θα αλλάξω δάσκαλο...
προς το παρόν την οδηγώ χωρίς δίπλωμα... την παίρνω και κάνω βόλτες, βρίσκω αφορμές για καφέ...
τελευταίως αυτά κομμένα, μιας και έχω μερικές υποχρεώσεις. έπρεπε να την έπαιρνα και πριν δώσω, μιας και βοηθά αρκετά στην εξοικείωση.όμως εδώ και μερικές μέρες βρήκαμε αγοραστή για να τη διώξουμε... η μηχανή είναι αστέρι, όμως καλύτερα να φύγει μιας και με το σμαρτ βολεύομαι εξίσου και ίσως καλύτερα τον χειμώνα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ιατρέ μου (πετερπαν) τί έγινε έβγαλες δίπλωμα? Το έχετε ακόμα το yamaha?τελικά Κωνσταντίνε πάει το μοτόρι... δώθηκε...
καλύτερα να σου πω... -
Nαι δίκιο έχεις αρκετά, καιρός για ducati
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:hmmm:
Nαι δίκιο έχεις αρκετά, καιρός για ducati -
Καλησπέρα συνφορουμίτες,
αν και πάλιος σχετικά στο φόρουμ, με το τμήμα moto δεν ήμουν ως τώρα τακτικός επισκέπτης, λοιπόν έχουμε και λέμε:2001-2006, Piagio Vespa 150 cc, τίμιο και πρακτικότατο για την πόλη, αν και την αγόρασα μεταχειρισμένη 1 έτους αποδείχτηκε πολύ αξιόπιστη παρόλλο που αρχικά είχα ενδοιασμούς σε αυτόν τον τομέα λόγω χώρα προέλευσης...Ιταλία...sorry Ιταλόφιλοι...
2006- σήμερα, Yamaha MT 03, πολύ καλό μηχανάκι, αρκετά ευέλικτο για την πόλη, καταπληκτικά φρένα, κανένα πρόβλημα απο πλευράς αξιοπιστίας μέχρι σήμερα, το μόνο αρνητικό είναι η μειωμένη άνεση σε πολύωρα ταξίδια κυρίως λόγω έλλειψης ζελατίνας, πράγμα βέβαια που το γνώριζα εκ των προτέρων αλλά υπερίσχυσε ο έρωτας με το design και όχι η λογική...
-
Άλλος ένας σε 2 τροχούς
-
Ο χρήστης PNT έγραψε:
2006- σήμερα, Yamaha MT 03, πολύ καλό μηχανάκι,πολυ ωραιο μηχανακι
αλλα η yamapa το εχει τιμιλογησει πολυ ακριβα
οποτε στα ιδια λεφτα κοιτας κ αλλουνα το χερεσαι κ παντα ορθιος PNT
-
Σημερα οπως πηγαινα εγινε η εξης .Εκανα βλακιες με το μηχανακι και οπως πιανω το φρενω να το κολιαρω η μανετα του πισω φρενου επιασε πατο.Μολις το νιωθω αυτο σταματαω βαζω στεκα κατεβαινω και βλεπω τη μανετα του φρενου κομμενη. Βεβαια δε ξερω αν λεγεται μανετα διορθωστε με.Παρτε μια φωτο το κοψιμο ειναι πισω απο το πατακι.Τι μπορω να κανω με αυτο να το κολλησω η να παρω καινουρια??Και αν παρω καινουρια ποσο κοστιζει??Ειναι ευκολο να τη βαλω μετα???
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Τι μπορω να κανω με αυτο να το κολλησω η να παρω καινουρια??Να πάρεις καινούρια (μηχανή).
ΤΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΕΧΕΤΕ ?