-
οχι ρε πστ, και δεν τις ειχα κατεβασει ολες τις χώρες
(πολύ ζαρζαβατικό έφαγα σήμερα )
-
Οι χάρτες στο igo δεν την παλεύουν μία (teleatlas Q1 09) ._
-
Για ελλάδα μάλλον έχεις δίκιο, ευρώπη είναι οκ.
-
σαν κατοχος ενος γκαρμιν,μπορω να πω οτι οι χαρτες του ειναι μια χαρα..απορω πως οι χρηστες στην ελλαδα δεν το χρησιμοποιουν..ειναι απο τις πιο διαδεδομενες εταιριες παγκοσμιως(αν οχι η πρωτη) κ στο εξωτερικο που βρισκομαι κανει θραυση..με τους χαρτες της autodrive hellas εχει παρα πολλα πραγματα περα απο ενα απλο χαρτη,οπως σημεια ενδιαφεροντως κτλ κ βεβαιως ανανεωνεται-ενημερωνεται 3-4 φορες τον χρονο.κ τουλαχιστον αυτα τα χρονια που το χρησιμοποιω,δεν με εχει αφησει ποτε εκτεθειμενο..
επειδη ομως δεν εχω δοκιμασει αλλες εταιριες,οποτε δεν μπορω να εχω εμπεριστατωμενη αποψη,καποιος που γνωριζει,μπορει να ενημερωσει αν ειναι χειροτεροι οι χαρτες των γκαρμιν εν συγκρισει με του ντεστινεητορ κτλ?γιατι οπως προειπα,για την μη επαγγελματικη(αλλα παρολαυτα συχνοτατη) χρηση που του κανω,δεν παρατηρησα ελλειψεις.. -
πηρα κι εγω αλλό ένα garmin (205 nomizo) και ειναι αρκετά καλό
ΑΠλά δεν εχει φορτιστή εξωτερικό.
Μόνο αυτοκινήτου -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
βοηθήστε το παιδί, μόνο χάρτες υπήρχαν τελικά
νταξ, τα μυαλά πάνω απ το κεφάλιedit: τελικά υπάρχει και η εφαρμογή μή στείλετε τπτ
drifter, dead links!
Λοιπόν το έλαβα, το έβαλα και μετά από λίγο κόπο δούλεψε. Τώρα θέλει τσεκ έξω να το δω αν βολεύει...
(θένκς! ) -
Ένας συναδερφος είναι αναμεσα στα εξης 3 μοντελα πιο προτεινετε και γιατι?
MLS Destinator 3855 - 119 e
Garmin Nuvi 205 - 125 e
Mio Moov S305 Spirit - 139 e
ευχαριστω
-
Το Destinator με τίποτα, καλοί χάρτες αλλά πλέον καμία υποστήριξη/αναβάθμιση.
Για τα Garmin ειπώθηκαν κάποια πράγματα 1-2 σελίδες πριν, οι χάρτες Ελλάδας μάλλον υστερούν ακόμη.
Θα πρότεινα Mio γιατί ότι έχει συμπαθητικό πρόγραμμα πλοήγησης, αποδεκτούς χάρτες + ξεκλειδώνει εύκολα για να μπορέσεις να τρέξεις όποιο άλλο πρόγραμμα θες...
-
αν ειναι να ξεκλειδώσει ομως γιατι να παρει το μιο με 140 κ οχι ενα noname με 60ευρα! (απο τα τρια που λεει παντως το μια ειναι το καλύτερο με διαφορα λογο καλλων χαρτών άλλα στα μειων το πρόγραμμα)
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Ένας συναδερφος είναι αναμεσα στα εξης 3 μοντελα πιο προτεινετε και γιατι?MLS Destinator 3855 - 119 e
Garmin Nuvi 205 - 125 e
Mio Moov S305 Spirit - 139 e
ευχαριστω
IMHO best value for money!
MLS Destinator 4800 (4.3')Το 'χα 2 χρονια περιπου και δεν ειχα κανενα προβλημα!
Χαρτες απο την NGi
Λογισμικο Destinator... Ακομα ειναι ποιο ευχρηστο απο πολλα σημερινα.Αν δεν εφευγε απο το παραθυρο του Smart δεν θα επαιρνα ποτε το MLS 4810PRO
-
περαν του οτι θεωρω αδικαιολογητη την τιμη των 125€ για το γκαρμιν 205(99€ αγορασα το 200 πριν 2 ετη απο εξωτερικο οπου βρισκομαι) που ειναι πλεον παλαιο μοντελο καθοτι σε ολη την υπολοιπη ευρωπη εχει βγει απο το καλοκαιρι εκδοση 1200(λεπτοτερη κ με φωνητικες οδηγιες κτλ)..
μπορειτε να μου πειτε εστω κ στο περιπου τι διαφορες εχει ο καλυτερος χαρτης για ελλαδα,απο τον χαρτη της autodrive hellas που χρησιμοποιει το γκαρμιν?ωστε να καθιστα την αγορα του ως λανθασμενη επιλογη? -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
περαν του οτι θεωρω αδικαιολογητη την τιμη των 125€ για το γκαρμιν 205(99€ αγορασα το 200 πριν 2 ετη απο εξωτερικο οπου βρισκομαι) που ειναι πλεον παλαιο μοντελο καθοτι σε ολη την υπολοιπη ευρωπη εχει βγει απο το καλοκαιρι εκδοση 1200(λεπτοτερη κ με φωνητικες οδηγιες κτλ)..
μπορειτε να μου πειτε εστω κ στο περιπου τι διαφορες εχει ο καλυτερος χαρτης για ελλαδα,απο τον χαρτη της autodrive hellas που χρησιμοποιει το γκαρμιν?ωστε να καθιστα την αγορα του ως λανθασμενη επιλογη?ΙΜΗΟ
Στο GPS ο χαρτις ειναι που μετραει αρχικα και μετα το κατα ποσο ευχριστο ειναι το μενου. -
η ευχρηστια του μενου που κολλαει?δεν αναφερθηκα σε κατι τετοιο..αυτο που ρωτησα ειναι τι περαιτερω προσφερει ο καλυτερος ΧΑΡΤΗς για την ελλαδα,εν συγκρισει με τον χαρτη της autodrive hellas που φερουν τα γκαρμιν..
προς αποφυγην παρεξηγησεων,δεν λεω οτι του γκαρμιν ειναι ο καλυτερος,απλως το ρωταω γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει αλλο gps για να συγκρινω,αλλα του γκαρμιν μου φαινεται μια χαρα πληρης..γιαυτο ρωταω καποιους που πιθανον να εχουν χρησιμοποιησει αμφοτερους τους χαρτες,να μου πουν τις περαιτερω παροχες.. -
Για τις ακριβείς διαφορές μόνο κάποιος χρήστης που ασχολήθηκε αρκετά μπορεί να σε διαφωτίσει. Ωστόσο από την εμπειρία μου με διάφορα λογισμικά/χάρτες, αυτά είναι μερικά πράγματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ενός 'καλού' και ενός 'καλύτερου' χάρτη (κάποια βέβαια αφορούν και το λογισμικό):
- Πλήροτητα κάλυψης - ποσοστό χαρτογραφημένων οδών
- Λεπτομέρεια κάλυψης - αν εκτός από τους δρόμους ως χάραξη, υπάρχουν οι ονομασίες τους, η αρίθμησή τους και η φορά τους σε περίπτωση που είναι μονόδρομοι. Αν υπάρχουν αρκετά τοπωνύμια (χωριά κλπ).
- Ορθή αποτύπωση της σήμανσης....π.χ. να έχει καταγραφεί ορθά ότι από την Λεωφόρο Κηφισίας ΔΕΝ μπορείς να στρίψεις αριστερά στη Λ. Πεντέλης ή ότι από τη Λ. Στρατού δεν μπορείς να στρίψεις αριστερά στην Γ' Σεπτεμβρίου.
- Points of Interest (βενζινάδικα, κάμερες κλπ) και ευκολία εισαγωγής έτοιμων POIs από το χρήστη (π.χ. από το index.pois.gr)
- Ικανοποιητική χάραξη πορείας, δηλαδή όταν του ζητάς να σε πάει σε ένα προορισμό με τον ταχύτερο τρόπο, να μην επιλέγει παράλογες διαδρομές.
- Γρήγορος επανυπολογισμός διαδρομής σε περίπτωση λάθους
- Autozoom ανάλογα με την ταχύτητα που κινούμαστε. Απ' όσο έψαξα, το Ginius Driver π.χ. δεν έχει τέτοια λειτουργία....και μου βγάζει την ψυχή κάθε φορά.
-
η ευχρηστια του μενου που κολλαει?δεν αναφερθηκα σε κατι τετοιο..αυτο που ρωτησα ειναι τι περαιτερω προσφερει ο καλυτερος ΧΑΡΤΗς για την ελλαδα,εν συγκρισει με τον χαρτη της autodrive hellas που φερουν τα γκαρμιν..
προς αποφυγην παρεξηγησεων,δεν λεω οτι του γκαρμιν ειναι ο καλυτερος,απλως το ρωταω γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει αλλο gps για να συγκρινω,αλλα του γκαρμιν μου φαινεται μια χαρα πληρης..γιαυτο ρωταω καποιους που πιθανον να εχουν χρησιμοποιησει αμφοτερους τους χαρτες,να μου πουν τις περαιτερω παροχες..Α.... Ε.... Μονο αυτο με τον χαρτι μπορω να σου πω ως υπερ της MLS Destinator
Κατα τα αλλα οτι συνηθησει ο καθενας -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
προς αποφυγην παρεξηγησεων,δεν λεω οτι του γκαρμιν ειναι ο καλυτερος,απλως το ρωταω γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει αλλο gps για να συγκρινω,αλλα του γκαρμιν μου φαινεται μια χαρα πληρης..γιαυτο ρωταω καποιους που πιθανον να εχουν χρησιμοποιησει αμφοτερους τους χαρτες,να μου πουν τις περαιτερω παροχες..Α.... Ε.... Μονο αυτο με τον χαρτι μπορω να σου πω ως υπερ της MLS Destinator
Κατα τα αλλα οτι συνηθησει ο καθεναςδεν καταλαβα τιποτα..
τι ειναι το Α κ το Ε?ποιο ''αυτο με τον χαρτη'' μπορεις να μου πεις? -
Κατα τα αλλα οτι συνηθησει ο καθεναςδεν καταλαβα τιποτα..
τι ειναι το Α κ το Ε?ποιο ''αυτο με τον χαρτη'' μπορεις να μου πεις?Το μονο σοβαρο προτεριμα των συσκευων με MLS Destinator ειναι ο χαρτις τους, που εχει καλυτερη καλυψη απο οποιοδηποτε αλλο μοντελο στην αγορα σημερα.
-
λοιπόν, τελικά πάμε για αγορά gps.
όμως επειδή είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα, θα ήθελα τη βοήθειά σας (αν θέλετε βέβαια να με βοηθήσετε )στο πλαίσιο βλέπω τις εξής εταιρίες:
navigon
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... 4BC6FA8739
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... 4BC6FA8739
το πρώτο έχει καλό επεξεργαστή.mio
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... 4D0F1DF0EF
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... 4D0F1DF0EFmls destinator
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... 2C86E6139Bκατ αρχήν με ενδιαφέρει η ελλάδα και η ευρώπη. σκέφτομαι να δώσω μεταξύ 150-200 ευρώ. όμως θα ήθελα κυρίως να μπορώ να βάλω και κάποιο άλλο πρόγραμμα, αν χρειαστεί. ξέρω ότι ο επεξεργαστη΄ς καλό είναι να είναι 400άρης.
έχω πολλές ερωτήσεις:- σε ποιο από αυτά μπορώ να βάλω πρόγραμμα πχ ευρώπης ή άλλης εταιρίας? δλδ σε ποιο από αυτά μπορώ να εγκαταστήσω άλλο λειτουργικό?
- από τα υπάρχοντα, ποιο θα προτείνατε, ή ποιο άλλο εκτός λίστας?
ευχαριστώ
-
Παιρνεις απο το πλαισιο το MLS χωρις τους χαρτες ευρωπης με 150ευ και τους κατεβαζεις τζαμπα απο το ιντερνετ.
Σε PNA αλλο προγραμμα;;; Τι αλλο προγραμμα;;; -
Το navigon 2100, το έχω εγώ. Έχω περάσει το igo08 που μου την έχει 'δώσει' τώρα τελευταία με τους χάρτες που έχω. Στιβαρή κατασκευή, παίρνει και εξωτερική κεραία αν χρειαστεί. Αρκετά τίμιο.
Το mio500 το έχουν 2 φίλοι μου. Το έχω λειτουργίσει λίγο. Αυτό ήταν να πάρω αλλά το φοβήθηκα γιατί μου είπαν ότι έχει προβληματάκια (δεν θυμάμαι τι ακριβώς). Και αυτό παίρνει (λογικά) άλλο πρόγραμμα. Είναι λίγο πιο αργό σε θέμα touch από το navigon.
Από mls έχω δει ένα μικρό ενός φίλου μου πάλι που ήταν άθλιο. Χάλια οθόνη αφής, χάλια επεξεργαστής (πολύ αργό...).Κατ' εμέ διάλεξε ή το 2100 ή το 500. Μην σε τρελαίνουν οι 0,4 ιντσες. Δεν έχει και πολύ διαφορά.
Το πηρα αποφαση...GPS