-
απο τα ΜΜΕ ανακοινωθηκε οτι ο νεος υπ.Δικαιοσυνης θα βαλει τελος στην εως τωρα παραπομπη παραβατων του ΚΟΚ σε δικη και θα τιμωρουνται μονο με διοικητικες κυρωσεις [προστιμο].
αραγε τις απωλεις των εσοδων απο τα διπλασιαζομενα ως εκπροθεσμα προστιμα και τα δικ.εξοδα απο που θα τις καλυψουν;;;;;;;
μηπως θα εχουμε νεα αυξηση στα προστιμα;;;;;;
ποιος ξερει αραγε!!!
-
απο τα ΜΜΕ ανακοινωθηκε οτι ο νεος υπ.Δικαιοσυνης θα βαλει τελος στην εως τωρα παραπομπη παραβατων του ΚΟΚ σε δικη και θα τιμωρουνται μονο με διοικητικες κυρωσεις [προστιμο].
αραγε τις απωλεις των εσοδων απο τα διπλασιαζομενα ως εκπροθεσμα προστιμα και τα δικ.εξοδα απο που θα τις καλυψουν;;;;;;;
ποιος ξερει αραγε!!!
-
ποιος ξερει αραγε!!!
-
Δεν ξέρω πώς και αν θα εφαρμοστεί πάντως θεωρώ οτι είναι μια σωστή κίνηση. Τι ωφελεί ένα δικαστηρίο επειδή έτρεχες με υπερβολική ταχύτητα. Ταλαιπωρία και χρήμα μόνο...
Από την άλλη αν θυμηθεί κανείς την ιστορία με τα φωτοραντάρ η απόφαση μοιάζει λίγο ύποπτη αλλά προσπαθώ να μην είμαι καχύποπτος με όλους και με όλα.
Θα δούμε... -
Θα σταματήσουν και τα αυτόφωρα για όσους έχουν κατεβάσει καμιά δεκαριά ποτήρια παραπάνω; Ούτε εγώ θέλω να είμαι καχύποπτός αλλά νομίζω ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι είναι κυβέρνηση και εξακολουθούν να λένε ότι θέλουμε να ακούσουμε. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Θα δούμε.
-
Δεν είναι όλα τόσο 'ρόδινα'.
Στο δικαστήριο μπορούσες να διεκδικήσεις το δίκιο σου. Ιδιαίτερα όταν το πρόστιμο (και οι πόντοι στο point system) ήταν υψηλό. Τώρα πού θα διεκδικήσεις το δίκιο σου απέναντι σε ένα όργανο που δεν έκανε καλά τη δουλειά του; -
Νομιζω οτι αυτο που εννουν ειναι οτι δεν θα παραπεμπεσαι στο δικαστηριο για ορισμενες απο τις παραβασεις που παραπεμποσουν, πχ σε μεγαλη υπερβαση του οριου ταχυτητας (+40 χαω) σε εστελναν κατ'ευθειαν στο δικαστηριο χωρις να σου επιβαλλουν επι τοπου προστιμο. Αυτο θα καταργηθει (μαλλον) και οχι γενικα το δικαιωμα σου να προσφυγεις εσυ στο δικαστηριο για να αθωοθεις.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Δεν είναι όλα τόσο 'ρόδινα'.
Στο δικαστήριο μπορούσες να διεκδικήσεις το δίκιο σου. Ιδιαίτερα όταν το πρόστιμο (και οι πόντοι στο point system) ήταν υψηλό. Τώρα πού θα διεκδικήσεις το δίκιο σου απέναντι σε ένα όργανο που δεν έκανε καλά τη δουλειά του;αυτο σιγουρα θα ειναι καποιο νεο ανεκδοτο...[χωρις παρεξηγηση φιλε μου] το να εμφανιστεις ενωπιον δικαστηριου για παραβαση του ΚΟΚ και συγκεκριμενα για υπερβαση του οριου ταχυτητας και να αθωωθεις ειναι κατι που συμβαινει απο σπανια εως ποτε γιατι αν υπηρχε πραγματι μια πραγματικη δικαιολογια που αυτη ειναι συνηθως σοβαρο προβλημα υγειας δεν θα σε παρεπεμπαν οι ιδιοι οι αστυνομικοι.
η εως τωρα εμπειρια μου [εχω ηδη δυο δικες στο ενεργητικο μου και παω για τριτη] ειναι οτι ειναι μια συνοπτικη διαδικασια για να πληρωσεις στο τελος το διπλασιαζομενο προστιμο............. μαλιστα την δευτερη φορα για την οικονομια του χρονου [αυτο ακριβως ειπα στον δικαστη] δηλωσα ενοχος χωρις κανενα αλλο σχολιο γιατι πραγματικα οτι και να πει κανεις πεφτει στο κενο.........αυτι του δικαστη!!!!!
-
Εχω βρεθει σε παρόμοια δίκη ως θεατης,ο δικαστής τους ξεπετάει με ταχύτητα του φωτός και επειδη ετσι ειναι ο νόμος, καλά κανει.
Να σε ακουσει ο δικαστής για ποιο λόγο,για να πεις ότι το όριο ήταν μικρό για έναν χερά σαν εσένα με την εκπληκτική αμαξάρα;
Save your breath οπως επραξε αξιοπρεπως ο alexastrag.Μόνο κατι καθηγητές πανεπιστήμιου και κατι ψευταράδες με χαρτια απο νοσοκομείο δικαιώνονται.
-
Εχω ακούσει για μια περίπτωση στην Αγγλία όπου έπιασαν έναν τύπο με Porsche 911 turbo να πηγαίνει με 170 μίλια, και πλήρωσε απλά μικρό πρόστιμο αντί να του πάρουν δίπλωμα, σώβρακα κλπ...
Μόνο που αυτός ήταν υπάλληλος της Porsche, δοκιμαστής εξέλιξης του αυτοκινήτου... Οπότε είχε κάποια ελαφρυντικά!
-
Το να γίνονται δίκες για τις πλημεληματικές παραβάσεις πιστευω οτι είναι σωστο και δίνει την δυνατότητα στον αδικημένο να βρει, κάποιες φορές το δικιο του. Το θεμα είναι να γίνονται σωστα οι δίκες π.χ. οταν οδηγει καποιος χωρις διπλωμα ο νομος του στερει το δικαιωμα να βγαλει διπλωμα για 2 χρονια. Δεν πιστευω οτι αυτοι που δεν εχουν διπλωμα δεν ξερουν να οδηγουν, το πρόβλημά μου είναι οτι δεν καλυπτεται ασφαλιστικα το οχημα που οδηγουν.Αν εφορμοζοταν λοιπον σωστα ο νομος οι περισσοτεροι θα φροντιζαν να βγαλουν διπλωμα και να οδηγησουν και οχι να βγαζουν διπλωμα για να το δειξουν στο δικαστηριο.Το σημαντικοτερο ομως ειναι οτι το δικαστηριο μπορει να διαταξει την ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ενος οδηγου αν υπαρχουν αμφιβολιες για την ικανοτητα του, πραγμα που πιστευω δεν εχει γινει ποτε αλλα που αν εφαρμοζονταν ισως να γλιτωναμε απο καποιους επικινδυνους
-
Παίδες μια ερώτηση...
Ο κολλητός μου είχε πάρει το 2001 μια κλήση (φωτογραφία) γιατί πήγαινε στην Λ. Κηφισίας στο Υγεία με 125χλμ/ώρα....
Την πλήρωσε κανονικά και χθες του ήρθε δικαστήριο γιατί πηγαίνε λέέι με 40χλμ+.Τι γίνεται δεν έχουν λάνβει τα λεφτά? ή υπάρχουν επιπλέον κυρώσεις πέραν του χρηματικού πρόστιμου?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Παίδες μια ερώτηση...
Ο κολλητός μου είχε πάρει το 2001 μια κλήση (φωτογραφία) γιατί πήγαινε στην Λ. Κηφισίας στο Υγεία με 125χλμ/ώρα....
Την πλήρωσε κανονικά και χθες του ήρθε δικαστήριο γιατί πηγαίνε λέέι με 40χλμ+.Τι γίνεται δεν έχουν λάνβει τα λεφτά? ή υπάρχουν επιπλέον κυρώσεις πέραν του χρηματικού πρόστιμου?
Καλημέρα.
Υπάρχει μιά διάταξη που ορίζει ότι εάν η κλήση(Φωτογραφίας) δέν πληρωθεί εντός ορίου 10 ημερών αλλά αργότερα, τότε θα πρέπει να ενημερώσεις **ΕΣΥ **ο παραβάτης **και **το Α.Τ της περιοχής που ανήκει το σημείο της παράβασης με ένα Φωτοαντίγραφο της απόδειξης πληρωμής της κλήσης στην ΔΟΥ. -
Ναι δυστυχώς!!
Η κλήση ακολουθείται απο δικαστήριο όπου (ανάλογα με την ποινή) πρέπει να υπολογίζει σε συνολικό πρόστιμο (με έξοδα δικαστηρίου κλπ) περίπου 130.000 δραχμές!!Και πρέπει να τα έχει μαζί του για να πληρώσει,αλλοιώς πάει κρατητήριο μέχρι να τα φέρει κάποιος!!!! -
Αμα η παραβαση ειναι απο +40 και ανω (στο εκαστοτε οριο) εκτος απο το χρηματικο προστιμο πας και δικαστηριο για επιπλεον ποινες, διοικητικες τουλαχιστον. Αν τωρα εχεις πληρωσει το προστιμο, ξαναπληρωνεις στο δικαστηριο η απλως πας στην δικη για τα διοικητικα ?
-
Τελικά μου φαίνεται το 40+ πονάει πολύ
Το κακό με την τεχνολογία (κάμερες) είναι ότι δεν μπορείς να διαπραγματευτείς....Υπάρχει ποινή και για 50+?
Υπάρχει περίπτωση να σου πάρουν το δίπλωμα με την μία? -
συγνωμη, δεν γραφτηκε πριν οτι οι φωτο απο τις καμερες ειναι παρανομες??
-
νόμιζα ότι το θέμα με τις κάμερες είχε 'διευθετηθεί' με την αδυναμία των δικαστηρίων να αποδείξουν τον οδηγό του αυτοκινήτου την στιγμή της παράβασης... ή κάνω λάθος?
-
Σε αυτο το συγκεκριμενο κανεις λαθος. Ο ΚΟΚ οριζει ξεκαθαρα οτι αμα ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου δεν λεει ποιος οδηγουσε το αυτοκινητο την στιγμη της παραβασης, τοτε την χρεωνεται ο ιδιος ο ιδιοκτητης.
Ασχετα αν αυτο κατ'εμε ειναι περα για περα αντισυνταγματικο, μεχρι να το κανονισει καποιος το θεμα (μεσω ΣτΕ κλπ κλπ, και σιγα μην ασχοληθει κανενας..) θα ισχυει αφου ειναι νομος του κρατους.
-
Το θέμα είναι μπερδεμένο και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα! Ναι το αυτοκίνητο στη Photo είναι δικό μου αλλά πριν από 6 μήνες (ημ/νια παράβασης) δεν θυμάμαι αν το οδηγούσα εγώ, η γυναικα μου, το παιδί μου ή ο πατέρας μου (συγγενείς).
.
Και να ήξερα κύριε πρόεδρε ποιος το οδηγούσε έχω το δικαίωμα να σας το αρνηθώ σύμφωνα με το παραπάνω.
Πως θα χρεωθεί σε εμένα παράβαση την στιγμή που δεν αποδεικκνύεται ότι την διέπραξα εγώ;
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!