-
Τι μουσικη σας ευχαριστει να ακουτε στο αυτοκινητο?
Η δια8εση, η ωρα κ το μερος επηρεαζουν τις επιλογες σας?Δηλωνω fan της ηλεκτρονικης μουσικης(νταπα ντουπα κοινως ). Ακουω μουσικη παντου κ παντα, οποτε μπορω κ στην ενταση που με ευχαριστει...
Στο αυτοκινητο συνη8ως εχω απο 2 cd με chill out, κ τα υπολοιπα ειναι απο χαλαρη deep house μεχρι δυνατα breaks. Η chill out με ηρεμει οταν ειμαι σε κινηση, ενω αλλαζω κ μουσικη οταν ανοιγει ο δρομος. Ραδιοφωνο βαζω ελαχιστα κ μονο Best. Η ενταση ειναι παντα δυνατη[μες στο αυτοκινητο, δεν ακουγεται απε3ω].
Ωστοσο δεν με ενοχλει κα8ολου στην οδηγηση. Τα παπακια 8α τα δω απο τον κα8ρεφτη, δε 8α τα ακουσω απο την σπασμενη ε3ατμιση τους..
Υπαρχουν ομως πολλες φορες που δε 8ελω να ακουω μουσικη. Κι αυτο συνη8ως στις 'γρηγορες βολτες'. Γενικα παντως, οταν ακουω κατι διαφορετικο απο του γουστου μου(ελληνικα πχ) αποσυντονιζομαι... -
Η δια8εση, η ωρα κ το μερος επηρεαζουν τις επιλογες σας?Δηλωνω fan της ηλεκτρονικης μουσικης(νταπα ντουπα κοινως ). Ακουω μουσικη παντου κ παντα, οποτε μπορω κ στην ενταση που με ευχαριστει...
Στο αυτοκινητο συνη8ως εχω απο 2 cd με chill out, κ τα υπολοιπα ειναι απο χαλαρη deep house μεχρι δυνατα breaks. Η chill out με ηρεμει οταν ειμαι σε κινηση, ενω αλλαζω κ μουσικη οταν ανοιγει ο δρομος. Ραδιοφωνο βαζω ελαχιστα κ μονο Best. Η ενταση ειναι παντα δυνατη[μες στο αυτοκινητο, δεν ακουγεται απε3ω].
Ωστοσο δεν με ενοχλει κα8ολου στην οδηγηση. Τα παπακια 8α τα δω απο τον κα8ρεφτη, δε 8α τα ακουσω απο την σπασμενη ε3ατμιση τους..
Υπαρχουν ομως πολλες φορες που δε 8ελω να ακουω μουσικη. Κι αυτο συνη8ως στις 'γρηγορες βολτες'. Γενικα παντως, οταν ακουω κατι διαφορετικο απο του γουστου μου(ελληνικα πχ) αποσυντονιζομαι... -
- Πόλη: κλασική ροκ/τζαζ, ελληνική ελαφρολαϊκή και γενικά ραδιόφωνο.
- Ταξίδια: τζαζ, έθνικ.
- Στροφιλίκια
α. Μόνο τον... κινητήρα, αν πάω 'τέζα'.
β. Χατζηδάκι ή κλασική, βολτάροντας.
-
LoWbAp
-
Στην Αγγλία είχαν κάνει μελέτη για το αν και πώς επηρεάζεται η συμπεριφορά των οδηγών από το είδος μουσικής.
Τα αποτελέσματα ήταν ότι όντως έχει σημασία, δε θυμάμαι όμως λεπτομέρειες. Βέβαια και η επιλογή της μουσικής δείχνει μια προδιάθεση αλλά νομίζω ότι είχαν κάνει τη δοκιμασία σωστά (δηλαδή έβαζαν όλα τα είδη μουσικής σε όλους τους οδηγούς). Νομίζω ότι η κλασική προκαλούσε αδράνεια και υπνηλία (παρα-ηρεμούσε τον οδηγό)Κάποτε φοιτητής βρήκα μια πεταμένη κασέτα με τζάζ. Παρατήρησα πως όποτε έπαιζε αυτή η κασέτα ήμουν πιο ήρεμος, υποχωρητικός και χαλαρός και λιγότερο επιθετικός και ανταγωνιστικός. Γενικά η τζάζ έχει αυτήν την καλή επίδραση στο οδήγημά μου! Και μου αρέσει κιόλας! Για αυτό χαίρομαι να ακούω Εν λευκώ αργά το βράδυ.... Στην Αγγλία που είμαι υπάρχει Jazz FM!
-
Συνηθως ακουω τα παντα στο αυτοκινητο. Απο Ελληνικα, λαικα, ελφρολαικο μεχρι ελληνικο ραπ ( Ξερω ξερω αλλα απο τοτε που ανακαλυψα τα ημισκουμπρια εχω κολλησει). Στα ξενα απο τοπ 50 μεχρι ραπ, μεχρι και country. Επισης μαρεσει για τα ταξιδια τα βιβλια σε κασσετα/cd επισης καμμια φορα οταν δεν οδηγαω βλεπουμε και κανενα εργακι το στο dvd στο αυτοκινητο. Κατα τα αλλα οταν σοβαρευω για να παιξω με το αυτοκινητο τα σβηνω ολα και σκαω το παραθυρο για την μουσικη της εξατμισης. Το τελευταιο το κανω ολο και πιο αραια.
Νικος
-
Στην πόλη ακούω τους 6 σταθμούς(Village, Kiss, Nitro, Orange, Ρυθμός και Λάμψη) που έχω στη μνήμη του ηχοσυστήματος.
Στο ταξίδι ακούω CD's με επιλογές(ότι παίζει... ).
Πολύ σπάνια έχω τη μουσική πολύ δυνατά γιατί μου αποσπά την προσοχή, αλλά και για να ακούω τον κινητήρα του Stilo ! -
Παιδία εγώ να ρωτήσω κάτι άσχετο / σχετικό ;
Εγώ στο αυτοκίνητο έχω ένα κάπως παλιό cd player της Sony και ένα σετ ομοαξονικών ηχείων JBL.
Όταν λιπών βάζω την μουσική κάπως δυνατά (πάντα με τα μέτρα και σταθμά του cd player που έχω), τα ηχεία κάνουν ένα θόρυβο σαν να μπουκώνουν.Δεν νομίζω ότι αυτό το κακόμοιρο παλιό Sony, είναι ικανό να μπουκώσει αυτά τα ηχεία, εντάξει δεν είναι και τα καλύτερα αλλά είναι καλά.
Ένα παλικάρι που είχα ρωτήσει στην δουλεία μου, είπε ότι αυτός ο ήχος δεν είναι το μπούκωμα των ηχείων, αλλά ότι ο ενσωματωμένος ενισχυτής του cd player δεν έχει αρκετή δύναμη και όταν παίζει δυνατά, απλά παραμορφώνει τον ήχο με αποτέλεσμα αυτό που βγαίνει από τα ηχεία να μοιάζει με μπούκωμα.Λέτε να είναι αυτό που μου είπε ;
-
Κατι σημαντικο για μενα.
Πριν μερικα χρονια ειχαν ενα οδοιπορικο οι 4Τ στα στροφιλικια της Ρουμελης με ενα EVO, ενα IMPREZA WRX, ενα CLIO WILLIAMS κι ενα RALLYE αν 8υμαμαι καλα. Στο τελος του αρ8ρου ειχε ενα πινακακι με τα cd που συνοδεψαν τις διαδρομες τους. Ενα απο αυτα ηταν το TURBULENCE των ΧΙΤΖΑΖ. 8ελω να ρωτησω πως ανακαλυψαν αυτο το cd γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν κυκλοφορισε ποτε στην ελλαδα. 8υμαμαι που ο δημοσιογραφος περιεγραψε ρομαντισμο την αποψη των ελληνοπουλων της Αυστραλιας για την ελληνικη μουσικη. Το cd αφορα παραδοσιακα/δημοτικα τραγουδια διασκευασμενα σε τζαζιστικα κομματια. Ο head του συγκροτηματος κ εμπνευστης της ιδεας τυχαινει να ειναι πρωτος μου 3αδερφος κ μου εκανε φοβερη εντυπωση που βρηκα να κανουν review του cd του στους 4Τ.
Η8ελα καιρο να ρωτησω αλλα παντα μου διεφευγε..
-
Classic Rock ή καλή Ελληνική μουσική...
Έχω μερικά καλά Cd στο αμάξι που τα ακούω ... δυναμικά...
Επίσης 105,5Rock στην Θεσσαλονίκη και λιγότερο Rock radio, αλλά και ράδιο Έκφραση, Μύθο (καλή Ελληνική μουσική) και Flash ή 102 για ενημέρωση... Όταν είχα έρθει το καλοκαίρι Αθήνα (για να πάρω το πλοίο για Κρήτη) Εν Λευκώ φυσικά...
Θα συμφωνήσω για την αλλαγή της συμπεριφοράς με την μουσική, αλλά όταν τελειώνει η μέρα μου (μετά από δουλειά και στο καπάκι μάθημα 5 ώρες... ) βάζω κάτι δυνατό, δυνατά για να ανάψουν λίγο τα αίματα... Αλλιώς... ύπνε που παίρνεις τα παιδιά...
Και το ράδιο πάντα παίζει... έστω και πολύ χαμηλά. Μου κρατάει πάντα παρέα!
-
Από όλα, αλλά με καμία δύναμη τα πολύ δυνατά, από όποιο είδος και αν είναι.
Έχω βάλει οδηγό ΜΡ3 οπότε στα ταξίδια ξεχνάω να αλλάξω δίσκο (ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! ), ενώ στην πόλη το ΠΟΛΥ πρωί (μέχρι 7πμ) πολλές φορές στη βιασύνη και αγουροξύπνημά μου μπορεί απλά να αφήσω το ραδιόφωνο, αρκεί να έχει χαλαρή μουσική ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΕΙ!!! Αν ήθελα πάρλα θα έπαιρνα τον... εαυτό μου στο τηλέφωνο!!!
Επίσης παρότι έχω βάλει subwoofer ακούω πλέον σε αρκετά χαμηλές στάθμες (δεν πρέπει να ακούγεται τίποτα έξω). Γιατί το έβαλα; Επειδή οι πόρτες στο Ίμπιζα είναι πολύ λεπτές και 'σκοτώνουν' το μπάσο, οπότε δεν ακούς σωστά τη μουσική. Οπότε η επιλογή ήταν περισσότερο ποιοτική παρά ποσοτική, όμως το πρόβλημα είναι πως και ο χώρος αποσκευών μου έγινε περισσότερο ποιοτικός παρά ποσοτικός με την κούτα πίσω!!! Πάντως το έχω βαλμένο έτσι ώστε μπαίνει - βγαίνει σε λιγότερο από 1 λεπτό...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Παιδία εγώ να ρωτήσω κάτι άσχετο / σχετικό ;Εγώ στο αυτοκίνητο έχω ένα κάπως παλιό cd player της Sony και ένα σετ ομοαξονικών ηχείων JBL.
Όταν λιπών βάζω την μουσική κάπως δυνατά (πάντα με τα μέτρα και σταθμά του cd player που έχω), τα ηχεία κάνουν ένα θόρυβο σαν να μπουκώνουν.Δεν νομίζω ότι αυτό το κακόμοιρο παλιό Sony, είναι ικανό να μπουκώσει αυτά τα ηχεία, εντάξει δεν είναι και τα καλύτερα αλλά είναι καλά.
Ένα παλικάρι που είχα ρωτήσει στην δουλεία μου, είπε ότι αυτός ο ήχος δεν είναι το μπούκωμα των ηχείων, αλλά ότι ο ενσωματωμένος ενισχυτής του cd player δεν έχει αρκετή δύναμη και όταν παίζει δυνατά, απλά παραμορφώνει τον ήχο με αποτέλεσμα αυτό που βγαίνει από τα ηχεία να μοιάζει με μπούκωμα.Λέτε να είναι αυτό που μου είπε ;
Το πιο πιθανό είναι η παραμόρφωση (μπούκωμα που λες) να προκαλείται από την αδυναμία του ενισχυτή να οδηγήσει τα μεγάφωνα σωστά. Οι ενσωματωμένοι στις πηγές ενισχυτές (με ελάχιστη εξαίρεση τα τελευταία μοντέλα v-drive της Alpine) έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες... Και μην κοιτάς τι γράφουν απ'έξω...
ΥΓ Θα ήταν ενδιαφέρον λέτε να ανοίξω ένα ICE forum κάπου εδώ, ώστε να βάζουμε εκεί όλες τις απορίες μας για τα ηχοσυστήματα?
(αν και προτείνω το link στην υπογραφή μου, παρόλο που δεν έχω καμία επαγγελματική σχέση μαζί του)
-
λοιποοοον
Συνηθως progressive rock/metal : Dream Theater , Jethro Tull , Pink Floyd klp klp
blues kai heavy metal ποιο αραια
και ta mp3 απο το need for speed οταν μου ρχεται εμπνευση! -
Ολα ειναι θεμα διαθεσης. Απο βαρια λαικα μεχρι dance.
Οσο για την ενταση συνηθως σχετικα δυνατα εκτος απο τις στιμγες που με πιανουν κρισεις ανωρημοτητας! -
Πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα διάθεσης,
όταν πηγαίνω γρήγορα θέλω να ακούω Heavy metal or Classic rock
σε πιο χαλαρούσ ρυθμούσ ακούω μπιτακια η Ελληνική μουσική (συνήθως ροκ).
-
Όλα εξαρτώνται από τη διάθεση.
Πολλή progressive rock (Emerson, Lake & Palmer, Pink Floyd, Jethro Tull, Genesis, Marillion, Yes, King Crimson...), κλασσική ροκ, καλή Ελληνική. Αν θέλω να κάνω πλάκα, θα βάλω και κανένα λούμπεν ή κάποιο βλαμμένο σκυλί.
-
Κυρίως εναλλακτικό/progressive rock και metal (απο Smashing Pumpkins μέχρι Tool) αλλα αν κάτσει διάθεση και electronica σε στύλ Chemical Brothers, Aphex Twin κ.λ.π
Αποφεύγω ελληνικά σκυλάδικα και χαζομπίτακια (βλέπε 99% του ελληνικού ραδιοφώνου).
-
Είναι θέμα διάθεσης όντως
Ποτέ ελληνικά βέβαια! Είμαι της ηλεκτρονικής μουσικής οπότε από πιο χαλαρά (lounge/ambient/ατμοσφαιρικό drum&bass) όταν θέλω να οδηγήσω ήρεμα ή να ξεχάσω, drum&bass και hardcore όταν είμαι χαρούμενος ή ξέρω ότι η διαδρομή απαιτεί σβελτάδα, και γύρω-γύρω διάφορα άλλα, κυρίως breaks, trance και electronica εποχών 92-98. Το ραδιόφωνο δε με ικανοποιεί καθόλου όπως έχει καταντήσει σήμερα.
-
Oτιδηποτε βαραει δυνατα.
Εκτος απο 'ελληνικα' βεβαια.Εξαιρουνται καποια καλα δειγματα ηλεκτρονικης μουσικης απο ελληνες,οπως Mikro.
Moυσικη στο αυτοκινητο