Sep 9, 2009, 12:37 PM

Turist ευχαριστώ, τελικά πήρα ένα κρουστικό δράπανο της Βlack&Decker που ήταν σε προσφορά, 800 W, 70 ευρώ (όχι επαναφορτιζόμενο). Πολύ δυνατό μηχάνημα, το μόνο που ίσως με χαλάει είναι ότι το 'στοπ βάθους' δεν είναι βαθμονομημένο. Αλλά τελικά και με το μάτι καλή δουλειά κάνεις, και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πόσο χρήσιμη είναι η βαθμονόμηση που υπάρχει στα αντίστοιχα Bosch.

Πάντως επειδή μετά από κάποιο καιρό θα χρειαστώ και ένα δεύτερο, λέω τότε να πάρω και ένα Bosch να δω πώς θα τα πάω με αυτά...είναι πάντως 300-400 γραμμάρια ελαφρύτερα, και κάποια έχουν και ένα φοβερό/αμφιβόλου αποτελεσματικότητας (delete as applicable) σύστημα αναρρόφησης σκόνης. Είναι δε και πιο ακριβά....

Πάντως τα σετ εξαρτημάτων της Bosch είναι απείρως καλύτερα από αυτά της B&D.

Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
έχει εμπειρία κανείς με ενδοδαπέδια θέρμανση κ δροσισμό?

Έχει γνωστή μου ενδοδαπέδια θέρμανση....τα συμπεράσματά της:

1. Μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης - απαιτούνται και κατάλληλα πλακάκια στο δάπεδο, τα οποία δεν εγκλωβίζουν τη θερμότητα.
  2. Το κόστος χρήσης δεν είναι άνευ άλλου τινός μικρότερο.
  3. Η ενδοδαπέδια πρέπει να μένει συνέχεια on, το σπίτι κάνει αιώνες να ζεσταθεί αν τύχει και κρυώσει...που σημαίνει ότι για ολιγόωρες/ολιγοήμερες απουσίες, δεν μπορείς να την κλείσεις όπως θα έκανες με τα καλοριφέρ.
  4. Δεν πρέπει να έχεις χαλιά στο πάτωμα γιατί μειώνεται η απόδοση.
  5. Aσύμφορη σε ψηλοτάβανα σπίτια.