-
Γεια σας παιδιά
κατά την άποψή σας, προτιμότερο είναι η βαφή (στην περίπτωσή μου, καπό) να γίνει σε επίσημη αντιπροσωπεία η σε εξωτερικό φανοβαφείο; Αποκλειστικά για την ποιότητα ρωτάω.
Το εξωτερικό φανοβαφείο ισχυρίζεται ότι μπορεί να ταιριάξει καλύτερα το χρώμα με του υπόλοιπου αυτοκινήτου.
Φιλικά
-
Γεια σας παιδιά
κατά την άποψή σας, προτιμότερο είναι η βαφή (στην περίπτωσή μου, καπό) να γίνει σε επίσημη αντιπροσωπεία η σε εξωτερικό φανοβαφείο; Αποκλειστικά για την ποιότητα ρωτάω.
Το εξωτερικό φανοβαφείο ισχυρίζεται ότι μπορεί να ταιριάξει καλύτερα το χρώμα με του υπόλοιπου αυτοκινήτου.
Φιλικά
-
Γεια σας παιδιά
Φιλικά
-
Φανοποιείο πιστεύω καλύτερα... Τουλάχιστον όσο αφορά αυτό που σου είπε, οτι θα το τεριάξει καλύτερα.
Είναι απλό αυτο, γιατί με τον καιρό το χρώμα έχει χάσει κάπως, απο ότι ήταν καινούριο.
Ο εξωτερικός φαρνατζής θα δει την διαφορά και θα σου βάψει το καπώ στην ίδια απόχρωση, ενώ στην αντιπροσωπεία, πολύ που τους νοιάζει. Θα δούν τον κωδικό του χρώματος, θα το βάψουν και αυτό είναι όλο.
Δεν υπάρχει η περίπτωση να κάτσουν να κάνουν μαγειρέματα για να βγει το σωστό χρώμα. -
Το θεμα ειναι που ειναι ο καλος ο μαστορας,συνηθως δεν ειναι στις αντιπροσωπειες αλλα αυτο δεν ειναι κανονας.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το θεμα ειναι που ειναι ο καλος ο μαστορας,συνηθως δεν ειναι στις αντιπροσωπειες αλλα αυτο δεν ειναι κανονας.Iδού το ερώτημα.
Έχω βάψεις πολλές φορές μεμονωμένα κομμάτια, και ποτέ δεν ταίριαξε (όχι έλεος..) η απόχρωση με το υπόλοιπο. -
Αν εχει 'κοψει' το χρωμα ειναι δυσκολο να ταιριαξει ειδικα αν δεν παρει δειγμα πχ, απ το πορτακι της βενζινης ,αν εχει φυσικα τα καταλληλα εργαλεια και την πειρα για να κανει σωστο matching τα χρωματα οκ, οποτε θελει ψαξιμο το θεμα..
-
εμενα ο δικος μου φανοποιος παντως ειναι για τον π....ο
-
Το χρώμα δεν το ταιριάζουν οι βαφείς ή οι φανοποιοί, το ταιριάζουν τα καταστήματα που πουλάνε χρώματα αυτοκινήτων και όλα τα άλλα υλικά, υποστρώματα, στόκους κλπ.
Τώρα το κάνουν εκτός από τη συνταγή που τους λέει το βιβλίο για το κάθε χρώμα, και με φασματογράφο, αλλά η σωστή δουλειά είναι να κάνεις όλα αυτά και στη συνέχεια πρέπει να κάνουν ότι έκαναν οι παληοί χρωματάδες, στο πορτάκι έβαζαν πολύ λίγο χρώμα και τιο άφηναν 2 ώρες στο ήλιο, έβλεπαν τι διόρθωση ήθελε και συνέχιζαν μέχρι να πετύχουν τον τόνο που είχε το ξεθωριασμένο χρώμα, τώρα πόσοι το κάνουν αυτό δεν γνωρίζω, βλέπω όμως τη διαφορά των χρωμάτων στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και φαίνονται εύκολα οι διαφορές που έχουν οι πόρτες ή το καπό μεταξύ τους, άρα δεν κάνουν πολλοί αυτοί την δουλειά, ειδικά τα μεταλλικά χρώματα θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή.
Καλή η συνταγή by the book αλλά και η πείρα είναι απαραίτητη.
-
Πιστεύω πως είναι καλύτερα να βρεις μόνος έναν καλό φανοποιό και να μην μπλέξεις με αντιπροσωπείες. Εγώ όποτε χρειάστηκε πήγα σε δικό μου μάστορα
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Πιστεύω πως είναι καλύτερα να βρεις μόνος έναν καλό φανοποιό και να μην μπλέξεις με αντιπροσωπείες. Εγώ όποτε χρειάστηκε πήγα σε δικό μου μάστοραΔυστυχώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον πραγματικά καλό μάστορα. Και πως να τον βρεις? Θα δοκιμάζεις?
Εγώ είχα βρει έναν καλό τελικά (μου είχε κάνει πολύ καλή δουλειά) και πέρασα πρόσφατα και είχε κλείσει! (οπότε άκυρο...) -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Πιστεύω πως είναι καλύτερα να βρεις μόνος έναν καλό φανοποιό και να μην μπλέξεις με αντιπροσωπείες. Εγώ όποτε χρειάστηκε πήγα σε δικό μου μάστορα
Δυστυχώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον πραγματικά καλό μάστορα. Και πως να τον βρεις? Θα δοκιμάζεις?
Εγώ είχα βρει έναν καλό τελικά (μου είχε κάνει πολύ καλή δουλειά) και πέρασα πρόσφατα και είχε κλείσει! (οπότε άκυρο...)Φανοποιός και έκλεισε ; Το λόττο έπιασε ;
Εγώ έχω καλό μάστορα που τυχαίνει να είναι και 1ος ξάδερφος -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Δυστυχώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον πραγματικά καλό μάστορα. Και πως να τον βρεις? Θα δοκιμάζεις?
Εγώ είχα βρει έναν καλό τελικά (μου είχε κάνει πολύ καλή δουλειά) και πέρασα πρόσφατα και είχε κλείσει! (οπότε άκυρο...)Φανοποιός και έκλεισε ; Το λόττο έπιασε ;
Εγώ έχω καλό μάστορα που τυχαίνει να είναι και 1ος ξάδερφοςΈλα ντε! Μάλλον βαρέθηκε να βγάζει χρήματα, θα του φτάνουν για 2 ζωές...
-
Το καλο το βαψιμο θα γινει απο τον καλό το μάστορα.
Ο καλος ο φαναρτζής κανει μπαμ απο μακρια.
Δεν θα δεχτεί καν τον όρο πασάλημα.Αν πεις αυτή τη λέξη σε καποιον επαγγελματια του είδους είναι σαν να του βρίζεις τη μάνα.
Υπαρχουν λοιπον και τέτοια τυπάκια.
Αν ψαχνεται κανείς ξερω ενα τυπακι στη χαλκίδα.
Ακριβος σχετικά με άλλους αλλα ειναι απ ότι ολα δειχνουν ΑΡΙΣΤΟ το αποτελεσμα.
Ο κίνδυνος που υπάρχει στην αντιπροσωπεία είναι αυτο που προαναφερθηκε.Να δουν τον αριθμό του χρωματος και να στο βαψουν ετσι με αποτελεσμα να εχεις ενα αυτοκινητο πχ 5 χρόνων και ενα φτερό του 2009 μοντελο!!!Το εχω δει σε C3 pluriel που επρεπε να αλλαξει προφυλακτηρα .Εγινε η παραγγελεια δινοντας τον αριθμο της βαφης που αναφερεται στο αυτοκινητο.Η διαφορά ήταν αισθητή ακομα και σα απειρο μάτι.Δεν ελαβαν υποψιν τη διαφορα στο χρωμα μετα απο 5 χρονια ηλιο,βροχη κλπ κλπ.......
-
Καλές και άσχημες εντυπώσεις έχω και από εξουσιοδοτημένα καταστήματα και από ανεξάρτητους 'επαγγελματίες'. Τελικά βρήκα έναν καλό μάστορα (2 αδέρφια είναι)εκτός εξουσιοδοτημένων και ησύχασα. Το μαγαζί είναι πάντα πεντακάθαρο και με καινούρια μηχανήματα. Αν σκοπεύεις να πας στα Ιωάννινα να σου τον προτείνω
-
Ακόμα και οι αντιπροσωπείες πολλά από τα αυτοκίνητα που έχουν για βαφή τα πάνε σε εξωτερικά φανοποιεία (συνεργάτες) μιας και δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στο πλήθος της πελατείας. Πρακτικά δηλαδή μπορεί να νομίζεις ότι πλήρωσες τη BMW, AUDI, TOYOTA, κτλ και τελικά να πλήρωσες το Μπαρμπα-Μήτσο, κτλ
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Καλές και άσχημες εντυπώσεις έχω και από εξουσιοδοτημένα καταστήματα και από ανεξάρτητους 'επαγγελματίες'. Τελικά βρήκα έναν καλό μάστορα (2 αδέρφια είναι)εκτός εξουσιοδοτημένων και ησύχασα. Το μαγαζί είναι πάντα πεντακάθαρο και με καινούρια μηχανήματα. Αν σκοπεύεις να πας στα Ιωάννινα να σου τον προτείνωΓια πες ποιον λες γιατι εγω ειμαι απο Γιαννενα.Εγω παντως το πηγα προσφατα σε ενα φιλαρακι λιγο πιο εξω απο γιαννενα και γαμω τις δουλειες εκανε και δεν μου πηρε σχεδον τιποτε απο λεφτα
-
Προσφατα γρατσουνισε ο πατέρας μου στο αυτοκινητό του (πασσατ) την πόρτα, ρώτησε στην αντιπροσωπεια και μετα ρώτησε και κάπου έξω και τελικά το έκανε έξω σε κάποιον με τοπική βαφή. Το αποτελεσμα? Ενω στην αρχη φαινόταν ωραιο, μετα απο 1 μηνα έγινε μαυρο χάλι! Απλα το χιλιομετάνιωσα. Σημειωτεον ήταν μαγαζί με τοπικές βαφες - επιδιορθώσεις. Μεγάλο ξενερωμα
-
Γενικά ο καλός, σοβαρός, υπεύθυνος και λογικός σε τιμές μάστορας είναι σαν τα νεφελιμ, απλά δεν υπάρχουν...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ακόμα και οι αντιπροσωπείες πολλά από τα αυτοκίνητα που έχουν για βαφή τα πάνε σε εξωτερικά φανοποιεία (συνεργάτες) μιας και δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στο πλήθος της πελατείας. Πρακτικά δηλαδή μπορεί να νομίζεις ότι πλήρωσες τη BMW, AUDI, TOYOTA, κτλ και τελικά να πλήρωσες το Μπαρμπα-Μήτσο, κτλτελικά να πλήρωσες το Μπαρμπα-Μήτσο** ΚΑΙ** τη BMW, AUDI, TOYOTA
Βαφή στην αντιπροσωπεία η σε φανοποιείο;