Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αγορά Α3 1.8 ή κάτι άλλο;
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Αγορά Α3 1.8 ή κάτι άλλο;
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 3 / 7
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    24
    135
    381
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      liquid2008 last edited by

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
      στα 27-28.000€ γιατί όχι ένα:

1. γυμνό (μεν αλλά) Golf VI GTI ? (28.000€ είχε -γυμνό- πριν το μειωμένο ΕΤΤ)
        2)Golf VI 1.4T 160PS ? (αν δε θες 2.0lt αμάξι αν και το GTI είναι ό,τι καλύτερο στα λεφτά του από άποψη value for money σε αυτή την κατηγορία).

Γενικά αν κοιτάς A3, καλύτερα να ρίξεις σοβαρή ματιά στο νέο Golf.Έχει ξαναγραφεί και (σίγουρα) το έχω ξαναγράψει (τουλάχιστον άλλες 3 φορές μέσα στο forum):Το Golf VI είναι εφάμιλλο (και ίσως και λίγο καλύτερο) από άποψη πατήματος,ηχομόνωσης, πλαστικών κτλ από το Α3 και το Golf είναι και πιο φτηνό από το Α3 (στις ίδιες εκδόσεις).Οπότε ποιός ο λόγος να πάρεις το Α3?
      Φαντάσου ότι το λέει αυτό ένας κάτοχος καινούριου Α3 (1,5 χρόνο το έχω μόνο ).
      Επιπλέον:
      Το Α3 1.8ΤFSI έχει τις ίδιες επιδόσεις με το Golf 1.4TSI 160PS και το Golf είναι και πιο φτηνό (αν τα κοιτάξουμε στις καλύτερες εκδόσεις τους χωρίς extra).
      Η 159 προσωπικά πιστεύω ότι είναι εκτός της σύγκρισης όσο κι αν σου αρέσει (sorry) κι αυτό γιατί είναι 'κομματάκι' μακρυά σε σύγκριση με το Α3-Golf-Scirocco που αναφέρθηκαν.

Βέβαια η τελική επιλογή είναι δική σου κι εδώ ο καθένας (προφανώς) λέει το μακρύ και το κοντό του.
      Αλήθεια...αφού κοιτάς από Α3 μεριά γιατί δεν κοίταξες την αντίστοιχη κατηγορία του?
      -Astra 1.6T (180PS) Cosmo
      -Golf VI 1.4TSI (160PS)
      που είναι όλα στα ίδια χρήματα και κοντά στο ποσό 'οροφή' που θέτεις?

Φίλε Κάβουρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου αλλά...

1. Το νέο Golf το θεωρώ εμφανισιακά αδιάφορο εώς ασχημό και αν κάτι δεν μου αρέσει εμφανισιακά όσο και καλό να είναι δεν...
      2. Astra και αυτό αδιάφορο εμφανισιακά , έχει γεμίσει και ο τόπος ( έχω βαρεθεί να το βλέπω...). Υπό εξέταση το νέο Astra αν και οι πρώτες photos δεν με ενθουσιάζουν (θυμίζει έντονα άλλα μοντέλα αλλά δεν είμαι σίγουρος....Leon ίσως; )

Τι εννοείς για την 159 ότι είναι εκτός σύγκρισης; Σε ποιότητα γενικώς;

Επίσης αν μπορείς πες μου τις εντυπώσεις σου από Α3. 1.4 έχεις η 1.8; Χρώμα; Νομίζω τα σπάει σε χρώμα πάγου με μαύρη ηλιοροφή. Κανένα άλλο extra που είναι must; Καταναλώσεις; Συμπεριφορά σε ταξίδια; Μειονεκτήματα; Το τιμόνι που λένε οι περισσότεροι;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kavoyras last edited by

Σίγουρα έχεις δει από κοντά και έχεις μπει στο Golf VI Gti?
        Γιατί κι εμένα το απλό αδιάφορο μου φαίνεται, αλλά το gti είναι άλλο πράμα (ειδικά από μέσα ).Και το συγκεκριμένο ήταν και 'γυμνό' οπότε δεν μπορείς να πεις ότι είχε χίλια-δυο έξτρα που άλλαζαν την εικόνα του αυτοκίνητου (δέρματα, navigation, extra μεγάλες ζάντες, xenon κτλ-κτλ)
        βέβαια περί ορέξεως...έτσι?
        Θα σου πρότινα πάντως να περνούσες από μία έκθεση να το δεις από κοντά, να μπεις, να κάτσεις (αν μπορείς πάρτο και testdrive να το οδηγήσεις), κάνε το ίδιο με το Α3 και μετά βγάλε (μόνος σου) τα συμπεράσματά σου. (αν και σίγουρα ένα testdrive των 15-20 λεπτών δεν μπορεί να είναι 100% διαφωτιστικό, όμως αποκτάς μία ιδέα από αυτό που πας να αγοράσεις)

Εντυπώσεις από το Α3...Καταρχάς έχω το 1.8ΤFSI DSG (αυτό φαίνεται και στην υπογραφή μου) με μπόλικα έξτρα σε σημείο 'αηδίας'.
        Για να απαριθμήσουμε λίγο (αν και είναι κάπως δύσκολο να περιγράψω αντικειμενικά κάτι από τη στιγμή που το επέλεξα) :

1)Πάρα πολύ καλό αμάξι.Για μένα αξίζει και το τελευταίο ευρώ με τον 1.8ΤFSI που είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στο κόστος χρήσης/συντήρησης και δύναμη-επιδόσεις (δε θα σου λείψει ποτέ το γκάζι - η υπερβολή του γκαζιού ίσως*).Καταναλώσεις παίζουν εκτός πόλης γύρω στο 7,5-8lt/100km (μπορείς άνετα να πετύχεις και 7άρια με συνετή οδήγηση**) και εντός πόλης από 9-10 ως 13-14lt/100km αανλόγως κίνησης και κυρίως πόσο συνετός είσαι στο γκάζι (όπου το 10 γίνεται άνετα 17-18 αν κανιβαλίζεις αλλά δε νομίζω ότι τότε σε νοιάζει πόσο καίει εκείνη τη στιγμή το αμάξι).

2)για μένα απαραίτητο extra τα xenon (να έχεις και τα led μπροστά τα οποία προσωπικά μου φαίνονται πολύ ωραία) με το adaptive light (στρίψιμο φώτων στις στροφές το οποίο είναι must στην οδήγηση το βράδυ).Τα xenon κάνουν ~1000€ (νομίζω συγκεκριμένα 1200€ αλλά μη σε πάρω στο λαιμό μου) και το adaptive light ~400€.

3)ηλιοροφή στο sportback είναι πανάκριβη (~1600€ ) και προσωπικά δεν πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά της.Πρέπει όμως να δεις από μόνος σου ένα 5θ Α3 με ηλιοροφή και να κρίνεις μόνος σου.Όταν μπεις να προσέξεις το κάλυμμα που 'κρύβει' από μέσα την ηλιοροφή.Είναι σα διχτάκι και όχι ταπετσαρία που σημαίνει ότι σε έντονο ήλιο -καλοκαίρι- πιστεύω ότι το φως θα είναι ενοχλητικό.Συν του ότι δεν έχεις την επιλογή να 'κρύψεις' την ηλιοροφή αν το θες για χ-ψ λόγους. Αντίθεται στο 3θ συζητιέται κάπως το θέμα αφού το κόστος είναι αισθητά μικρότερο (800€) και δεν έχει και το παραπάνω ελάττωμα αφού το κάλυμα της ηλιοροφής από μέσα είναι με ταπετσαρία και όχι τύπο 'διχτάκι'.Όμως και πάλι πιστεύω ότι δεν είναι κανένα τρομερό extra ώστε να θυσιάσεις τα 800€ και να τα δώσεις εκεί και όχι να βάλεις 2-3 άλλα extra.Άλλοι βέβαια ξετρελαίνονται.Εγώ είμαι ουδέτερος.Αν υπάρχει οκ, αλλά 1600€ (έχω το sportback εγώ) δε δίνω με τίποτα.Μου φαίνονται κοροϊδία.

4)Βάλε το πακέτο αποθηκευτικών χώρων για να έχεις πρίζα για φορτιστή στο πορτ-παγκάζ.Στις διακοπές βολεύει πολύ ενώ σαν extra είναι πάμφθηνο (100κάτι ευρώ έχει).ένα extra που επίσης αξίζει είναι τα χειριστήρια πάνω στο τιμόνι (έχουν περίπου 250€ όμως)

5)η Sline ανάρτηση είναι αρκετά σφιχτή (ίδια με του S3).Η ανάρτηση που έχει το ambition (η σπορ ανάρτηση κατά την audi) είναι ίσως το ιδανικό ανάμεσα στην άνεση και στο κράτημα.

6)για μένα must είναι και το DSG (7+1 σχέσεων παρακαλώ) αλλά ξεφεύγουμε λίγο σε κόστος (στο 1.8 εχει περίπου 2200-2400€ )

7)σε ταξίδια θα σε κουράσει ελάχιστα είτε μιλάμε για το 1.4Τ είτε για το 1.8Τ.Είναι ιδιαίτερα ήσυχο αμάξι (σε σημείο εκνευριστικό για κάποιον που θέλει να ακούει λίγο εξάτμιση-μηχανή κτλ).Αν πάρεις το 1.8Τ, μπορείς να ξεπερνάς άνετα (και κατά πολύ) το όριο ταχύτητας.τα 170-180km/h είναι ταχύτητες που πιάνεις 'για πλάκα' αν ξεχαστείς λίγο.(από κει και πάνω ζορίζεται λίγο αλλά όχι τίποτα τρομερό.Απλώς ότι δεν επιταχύνει έτσι ραγδαία όπως σε πιο χαμηλές ταχύτητες όπου οι ρεπρίζ πχ 100-120 είναι της τάξης των 2sec )

μη φοβηθείς τις 18άρες (ΑΝ το σκέφτεσαι...ξαναλέω...ΑΝ) από θέμα χρήσης κτλ εκτός κι αν είσαι τύπος της άνεσης κτλ και δε θες το αμάξι (έστω) σφιχτό. Σίγουρα (μόνο) με τη 18άρα ζάντα θα 'χτυπάει' περισσότερο αλλά το αμάξι δε χάνει πολύ από την άνεσή του και το επιπλέον κόστος αλλαγής ελαστικών είναι πολύ μικρό σε σχέση με αλλαγή στα 225/45/17 που φοράει το ambition ως στάνταρ διάσταση (της τάξης των 50-100€ που σε βάθος χρόνου 3-4ετίας δεν είναι κανένα τρελό ποσό).

Αυτά μπορώ να σκεφτώ.Γενικά εγώ είμαι πολύ χαρούμενος με την επιλογή μου και δεν την αλλάζω με τίποτα (ίσως μόνο με κανένα s3 με τα ίδια extra με το δικό μου Α3 )
        Ρώτα κι εσύ κάτι.
        Ευχαρίστως να σου απαντήσω σε ό,τι απορία έχεις.

*πάντα θα συνηθίσεις τη δύναμη του αυτοκινήτου και κάποια στιγμή θα θεωρείς δεδομένο το πώς πάει και θα θες κάτι πιο δυνατό.
        **σε ταξίδι εθνικής έχω δει ελάχιστη τιμή 6,7lt/100km αλλά είχα βάλει σε αρκετά μεγάλο μέρος του ταξιδιού το CC (cruise control) στα 120-130km/h που για μένα αυτή είναι μία οικονομική ταχύτητα.Οι καταναλώσεις μου φαίνονται και στην υπογραφή μου.Αν πατήσεις πάνω στην κατανάλωση, θα ανοίξει νέα σελίδα που δείχνει αναλυτικά σε κάθε γέμισμα πόσο έκαψα, τι τύπου διαδρομές έκανα, πόσο το πατούσα (ή όχι) κτλ.Πιστεύω ότι θα κατατοπιστείς σχετικά με τις καταναλώσεις στον 1.8Τ αν και από έναν οδηγό (που έχει και ένα Χ στύλ -δικό του- οδήγησης) δεν μπορείς να κρίνεις.

• O
          ontheroad last edited by

Ας γράψω την γνώμη μου για το Α3 1.8 (5 θυρο) μιας και είμαι κάτοχος γιά 2 περίπου μήνες.

Το πήρα για την ίδια χρήση που το θέλεις κι εσύ (πάνω από το 80% των χλμ. στην εθνική )και βρήκα την υγειά μου!
          Είναι στην έκδοση Ambition με την λίγο πιο σφιχτή αναρτηση ,17 ζάντα,και λάστιχο 225\45.Μπορώνα πω πως είναι πολύ ξεκούραστο στο ταξίδι και βγαίνεις ατσαλάκωτος ακόμα και μετά από 3 ώρες συνεχόμενης οδήγησης.

Η προσπέραση είναι παίχνιδι ,οι ταχυτητές μέχρι 170-180 όπως λέει και ο κάβουρας εύκολες.

Κατανάλωση έχω μέχρι τώρα 8.1 λίτρα \100 χλμ.
          (Έχω ήδη κάνει 7500~8000 χλμ,το ~80% σε εθνική και δεν έχει κάψει καθόλου λάδι.)

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ γιά το γκόλφ 6 πήγαινα αλλά μόλις μπήκα στο εσωτερικό του Α3 δεν μπορούσα να ξεκολλήσω.Δεν μιλώ γιά ποιότητα υλικών αλλά γιά την σχεδίαση.Δεν ξέρω αν σε κάποιους φαίνεται περίεργο αλλά το Α3 μ΄αρέσει πολύ μέσα έξω ,και αυτός ήταν και τελικά ο λόγος που το προτίμησα από το γκολφ.Επηρέασε λίγο και ο 1.8Τ εδώ που τα λέμε.Οπότε σε καταλαβαίνω.

Το μέγεθος του είναι αρκετά ανετο ακόμα και στα στενάκια και δεν θα σε προβληματίσει.

edit Το τιμόνι του (πολλοί το κατηγορούν ως υπερβολικά ελαφρύ και ασαφές) ενώ εκπλήσει με το πόσο ελαφρύ είναι στα λίγα χλμ. όταν η ταχύτητα ανεβαίνει γίνεται πιό βαρύ και δεν προβληματίζει.Δεν έχω παράπονο από αυτό αλλά ούτε έχω εμπειρίες από σούπερ τιμόνια και γαμώ που και καλά καταλαβαίνεις που πατά το λάστιχο και τέτοια .Το ταξίδι το κάνει πολύ καλά.edit

(Μήν αποκλείεις το 5θυρο πάντως.Οι πίσω πόρτες κάνουν μεγάλη διαφορά.)

Καλή εναλλακτική μου φαίνεται πως είναι η αλφα (αφού αποκλείεις αστρα ,γκολφ και μπεμπε)αλλά πιό μεγάλη σε μέγεθος και ίσως βγει και λίγο πιο ακριβή.

ΥΓ, Χρωστάω και κάτι φωτογραφίες...

• K
            kavoyras last edited by

Ο χρήστης OnTheRoad έγραψε:
            (Μήν αποκλείεις το 5θυρο πάντως.Οι πίσω πόρτες κάνουν μεγάλη διαφορά.)

Θα συμφωνίσω (με όσα είπες αλλά κυρίως) με το παραπάνω.
            Είναι μεγάλη διαφορά είτε μιλάμε επιβίβαση ατόμων πίσω (που το 3θ όσο νά ναι χωλαίνει σε αυτό) είτε για φόρτωμα με ρίξιμο πίσω καθισμάτων.

Επίσης κι εμένα το εσωτερικό του Α3 με κερδίζει περισσότερο σε σχέση με το Golf VI.

• O
              ontheroad last edited by

Επειδή ρωτάς για τα έξτρα που προτείνονται, εγώ θα σου πω μόνο 2:

**Cruise Control **(Για την Ambition-στην Ambiente είναι στάνταρ)
              Quattro

Kι έχεις όλ΄αυτα που χρειάζεσαι γιά πολλά άνετα και ασφαλή ταξίδια.

• B
                bibendum last edited by

το αυτοκινητο ειναι σαφως πιο ομορφο μεσα εξω απο το golf ειδικα το sportback...

• V
                  vartan last edited by

Να πω και εγώ τη γνώμη μου τώρα που μπήκα στο topic.Ως φαν του Α3 έχω να πω το εξής.Η ποιότητα του είναι κορυφαία(ούτε κατά τη γνώμη μου το Golf 6 δεν το φτάνει αλλά πράγματι είναι πολύ κοντά)και ειδικά μετά τον ανασχεδιασμό.Στο δρόμο πατάει πολύ καλά και μάλιστα έχω οδηγήσει και το 1600 FSI και το 1.8Τ.Είναι πολύ σταθερό στο ταξίδι και γενικά δεν καταλαβαίνει τίποτα.Η συνολική άνεση είναι πολύ καλή και η ηχομόνωση επίσης.Με το τιμόνι έχει ένα θεματάκι καθώς δεν είναι ότι καλύτερο αλλά θα σε καλύψει.Ο 1.8 τώρα είναι απροβλημάτιστος...άφθονη ροπή και σχετικά οικονομικός.
                  Για τον εξοπλισμό τώρα τα Xenon όπως είπε και ο Κάβουρας είναι απαραίτητο έξτρα(1000 ευρώ)και μαζί με το adaptive(400)ακόμα καλύτερα.Και φυσικά το cruise control.Η βελτίωση στην ορατότητα το βράδυ είναι απίστευτα μεγάλη.Τα υπόλοιπα έξτρα είναι θέμα....γούστου και μόνο!
                  On the road από όσο ξέρω η Ambition δεν έχει στάνταρ Cruise-control...μπαίνω βέβαια τώρα να το κοιτάξω!

• O
                    ontheroad last edited by

Ο χρήστης OnTheRoad έγραψε:

**Cruise Control **(Για την Ambition-στην Ambiente είναι στάνταρ)

Είναι έξτρα για την Ambition.Στην Ambiente είναι στάνταρ.

• K
                      kavoyras last edited by

Αν και το έγραψε ο Ontheroad, να πω κάτι για το τιμόνι.

Είναι όντως ελαφρύ στα λίγα (μιλάμε μέχρι 30-40km/h) όπου το αμάξι πραγματικά σέρνεται και ειλικρινά, τι να την κάνεις την αίσθηση στα τόσα λίγα km/h?
                      Όταν λέμε ελαφρύ δεν εννοούμε playstation, έτσι? (αν και το πόσο θα ελαφραίνει και θα βαραίνει μπορεί να ρυθμιστεί από τον εγκέφαλο οπότε να γίνει πιο ελαφρύ χαμηλά ή πιο βαρύ αν σε ενοχλεί πχ το ελαφρύ τιμόνι - γίνεται στάνταρ!Αν σου πουν ότι δε γίνεται...τι να σου πω.εγώ το έχω κάνει στο δικό μου πάντως και είναι υπόθεση 2 πραγματικών λεπτών)
                      Επιπλέον όταν θες να παρκάρεις, πιστεύω ότι βολεύει το ελαφρυ τιμόνι.Γυρίζει ευκολα με pizza-method αλλά με τίποτα με το 1 δαχτυλο (πχ).

Όσο ανεβαίνουν τα km/h, το τιμόνι βαραίνει και αποκτά πολύ καλή αίσθηση.Elise τιμόνι δεν αποκτάς αλλά η σταθερότητα και η σιγουριά που σου αποπνέει είναι πολύ καλή.Επίσης καταλαβαίνεις τι και που πατάνε οι τροχοί, οπότε δεν τίθεται θέμα ενόχλησης με το τιμόνι (άποψή μου).

Ένα test drive όμως πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει να σου λυθούν πολλές απορίες.

• Q
                        qsisvts last edited by

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:

Επιπλέον όταν θες να παρκάρεις, πιστεύω ότι βολεύει το ελαφρυ τιμόνι.Γυρίζει ευκολα με pizza-method αλλά με τίποτα με το 1 δαχτυλο (πχ).

μια χαρα γυριζει με το 1 δακτυλο , χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι οσο ελαφρυ οσο λενε

εχω ακουσει και γω οτι βαραινει, πιστευεις οτι αξιζει τον κοπο?
                        εμενα μου αρεσει που ειναι ελαφρυ και δεν κουραζει.

παντως οσο ανεβαινουν τα χλμ σφιγγει σημαντικα

• D
                          dimik last edited by

Με 27-28000 € παίρνεις Scirocco ως εξής:

1.4 160 ps 24500€

DSG 1400 €

Bi Xenon + Adaptive 1060 €

Sport pack (καθίσματα σε συνδυασμό ύφασμα- alcantara, φιμέ πίσω τζάμια, ζάντες με 235/45/17 ελαστικά, άσπρες ραφές παντού (τιμόνι, πατάκια, καθίσματα κλπ), μαύρη οροφή στο εσωτερικό, μάυροι αεραγωγοί αντί για νικελ) 545 €

RCD 510 ( με έγχρωμη οθόνη αφής, 6αρι cd changer και υποδοχή για memory card) 200+ €

Εργοστασιακό συναγερμό 200-300 €

Ένδειξη πίεσης ελαστικών 50 €

Λευκό όμως

Το δικό μου με τα παραπάνω + επέκταση εγγύησης 2 χρόνια κόστισε 28800 € και έλαβα 1000 € έκπτωση (παρέλαβα πριν την μείωση τελών)

Επειδή έψαχνα για Α3 πρίν παρουσιαστεί το Scirocco έβγαινε 28000€ το 1.8 Τ Ambition αν βάλεις και τα αντίστοιχα έξτρα με το Scirocco φεύγεις αρκετά πάνω από τα 30000 €. Το 1.4Τ Ambition με Xenon και DSG έβγαινε 28.000€.

Αν θέλεις 3 θυρο σκέψου και το Scirocco αλλιώς έφυγες για Α3 Sportback Ambition και ξήλωμα όμως αν θες γούστα στον εξοπλισμό.

Για την 159 δεν ξέρω αλλά αν ήμουν οικογενειάρχης θα την σκεφτόμουν όμως με αρκετά έξτρα και σίγουρα πάνω από τα 30.000€.

• sprsk
                            sprsk last edited by

Υ.Γ.2 Σκέψη δεύτερη Alfa 159 1.75 Τbi Ti

Θα άλλαζα την σειρά στην σκέψη σου .
                            Η Alfa 159 1.75 Τbi Ti είναι αλλού οδηγικά απο το Α3. Το ίδιο ισχύει και για την εμφάνιση .

Το Α3 θα αλλάξει νωρίτερα ( το μόνο σίγουρο ).
                            Το Γκολφ είναι κουτί με λογότυπο Gti καλό αλλά Δεν βλέπετε μετά απο 3-4 μήνες.
                            Παρότι εσωτερικά το Sirocco είναι παλαιότερης κοπής εξωτερικά κερδίζει και ας μην έχει τις καλύτερες αναλογίες ειδικά στο πίσω μέρος σε σχέση με το A3. Αν δεν σε ενοχλούν ( όπως λές ) οι 2 + 2 θέσεις και δεν έχεις να βάζεις κάτι στο πίσω κάθισμα καλά είναι να το ανεβάσεις σαν 2η επιλογή πάνω απο το Α3.
                            Και Οδηγικά είναι σαφώς καλύτερο και με σπόρ χαρακτήρα.

• Q
                              qsisvts last edited by

Ο χρήστης sprsk έγραψε:

Και Οδηγικά είναι σαφώς καλύτερο και με σπόρ χαρακτήρα.

αυτα τα στερεοτυπα ειναι που μου αρεσουν

να πιασουμε και αυτο της αξιοπιστιας?

• A
                                agis last edited by

Με πολύ λιγότερα χρήματα αγοράζεις σκοντα superb 1.4 η 1.8 tsi

• L

@ Κάβουρας Φίλε ήσουν κατατοπιστικότατος. Μετράνε αυτα που είπες 😉

ΘΑ συμφωνήσω για τον 1.8 για αυτό δεν σκέφτηκα καθόλου τον 1.4 (λόγω και της μικρής σχετικά διαφορας τιμής ). Όσο για τις καταναλώσεις φαντάζουν λογικές. Xenon και ηλιοροφή (σε 3θυρο) ήταν οι κύριες επιλογές μου απά 'ακριβά' extra.Τα led φώτα ημέρας πιστεύω ειναι όλα τα λεφτά και δίνουν έναν διαφορετικό αέρα. Για Adaptive light μάλλον υπερβολικά μου ακούγονται τα 400. Από τα σχετικώς φτηνά συμφωνώ με πακέτο αποθηκευτικών χώρων,πολυλειτουργικό τιμόνι και Cruise Control. Θα έβαζα και 'τεμπέλη'. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι για ζάντες. Της Ambition έκδοσεις δεν με πολυενθουσιάζουν αλλά για να βάλεις άλλες είναι τσιμπημενες οι τιμές. Οπότε προτιμάται after market?
                                  Όσο για DSG,Quatro, εξωτερικό Sline (θα προσθέσω εγώ) καλά όλα αλλά ανεβάζουν υπερβολικά το κόστος σχεδόν στα 35.000.
                                  Έχετε δίκιο για την ευκολία των 4 πορτών αλλά και πάλι εγώ θα κολλήσω στην εμφάνιση. Πολύ πιο σπορ το 3θυρο. Φαίνεται διαφορετικό αυτοκίνητο.

Την άνεση ταξιδιού την έχω ακούσει απο πολλούς (ηχομόνωση, σταθερότητα κτλ) και αυτή είναι ένα απο τους λόγους επιλογής του συγκεκριμένου.

Όσο για άλλες επιλογές Scirocco ορισμός του σπορ, μου αρέσει το μπροστινό μέρος αλλά το πίσω...είναι σαν να έχει 'πρηστεί' (υποκειμενική κρίση πάντα εννοείται). Εννοείται οτι συμφέρει καλύτερα αλλά ...αν δεν σου κάνει κλικ....άστα

Suberb απορρίπτεται επειδή είναι ο ορισμός του μεγααααλου οικογενειακού αυτοκινήτου. Η 159 αν και ανήκει σε κατηγορία οικογενειακή, η σχεδίαση της δεν υποδηλώνει με τίποτα κάτι τέτοιο (π.χ η απουσία του χερουλιού της πίσω πόρτας 😉 )

@ on the road Ανέβασε καμμιά φώτο , περιμένω
                                  @ κάβουρας Απο εκπτώσεις σε αγορά A3 τι παίζει ; Κανά χιλιάρικο και πολύ είναι;

• Q
                                    qsisvts last edited by

αν παραγγειλεις το αυτοκινητο οπως το θες εσυ απο το εργστασιο και δεν παρεις ετοιμοπαραδοτο (στο οποιο θα θες να βαλεις αλλες ζαντες) δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα.αν στις βαλει η εδω αντιπροσωπεια θα πληρωσεις περιουσιες.

πχ οι 18αρες του καβουρα που ηρθαν απο το εργοστασιο νομιζω οτι πηγαν κοντα στο 1000αρικο , το δικο μου που ειχε ηδη 18αρες αλλα ηθελα να βαλω του καβουρα μου ζητουσαν 3-4000

• L

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
                                      αν παραγγειλεις το αυτοκινητο οπως το θες εσυ απο το εργστασιο και δεν παρεις ετοιμοπαραδοτο (στο οποιο θα θες να βαλεις αλλες ζαντες) δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα.αν στις βαλει η εδω αντιπροσωπεια θα πληρωσεις περιουσιες.

πχ οι 18αρες του καβουρα που ηρθαν απο το εργοστασιο νομιζω οτι πηγαν κοντα στο 1000αρικο , το δικο μου που ειχε ηδη 18αρες αλλα ηθελα να βαλω του καβουρα μου ζητουσαν 3-4000

Κατάλαβα. 18άρες μάλλον υπερβολικές μου ακούγονται πάντως. Το βασικό νομίζω είναι να τις δεις live στο δρόμο για να βγάλεις συμπέρασμα αν του πάνε (σε σχέδιο και διάσταση).

• Q
                                        qsisvts last edited by

κοιτα επειδη εχω 18αρες και εχω δει τις περισσοτερες διαθεσιμες 18αρες θα ελεγα (μονο για τη διασταση , γιατι το σχεδιο ειναι υποκειμενικο) οτι και λιγες του φαινονται

ο θολος του αυτοκινητου ειναι αρκετα μεγαλος.

βεβαια δε θα σου ελεγα να βαλεις 18αρες στο 1800αρι 1ον γιατι δε θα τις χρειαστεις και 2ον γιατι τα λαστιχα τους πανε 800 ευρω.

οι 17αρες ειναι μια καλη λυση και αν δεν εχεις κολληματα με την εμφανιση θα σου ελεγα και 16αρες ακομα καλυτερα

για aftermarket δεν ξερω , οι ζαντες τις audi ειναι κορυφαιες σε 40.000 χλμ που αλλαξα λαστιχα παρα τις 18αρες και τη σκληρη αναρτηση παρεμειναν ολοστρογγυλες οταν πολλοι με αντιστοιχες δαστασεις παραπονιουνται οτι τους διαλυονται.
                                        και ναι μεν το προσεχω, αλλα σε αλλα αυτοκινητα εχω κοψει και στραβωσει καμποσες ζαντες

• K
                                          kavoyras last edited by

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:

τις 18άρες εγώ τις έβαλα από το εργοστάσιο προς...600€ (πιο φτηνά από τα σχέδια που δίνει η audi για αλλαγή 17άρας ζάντας ) γιατί είχα βάλει και εσωτερικό Sline (με εξωτερικό Sline δεν είχε έκπτωση για τις ζάντες, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που δεν το προτίμησα - πολλά λεφτά για αλλαγή 2 προφυλακτήρων - η οποία είναι και η εξωτερική διαφορά ανάμεσα στο εσωτερικό και εξωτερικό Sline)

Χωρίς εσωτερικό Sline οι ζάντες μου ως extra έχουν...1680€
                                          Αν τις βάλεις εδώ μετά την αγορά του αυτοκινήτου (γνήσιες audi πάντα μιλάμε) πάνε...(κρατήσου)...3500€
                                          Προσωπικά είμαι της άποψης ή τα βάζεις εξαρχής και βάζεις άλλο σχέδιο στη 17άρα ή το παίρνεις με την στάνταρ ζάντα και σε 1-2 χρόνια (αν ακόμα το θες), βάζεις μία replica ζάντα σαν τη δική μου (αν και πλέον έχει αρχίσει να πολυφοριέται στα Α3 και θα καταντήσει βαρετή ).

Θα συμφωνήσω με τον Qsis...Εμένα νορμάλ μου φαίνονται οι ζάντες, παρότι με 18άρα ζάντα φαντάζεται κανείς ένα αμάξι 'σαύρα' με 'τίγκα' γεμάτους θόλους.

Επίσης...προτείνω να βάλεις τον τεμπέλη (υποβραχιόνιο) παρότι ουσιαστικά αχρηστεύεις τις ποτηροθήκες ανάμεσα από οδηγό και συνοδηγό.Στα ταξίδια είναι κυριολεκτικά must.

ΑΝ σκέφτεσαι να βάλεις το Sline πακέτο, καλύτερα βάλε το εσωτερικό πακέτο.Το εξωτερικό Sline δεν αλλάζει πολύ το αμάξι και κοστίζει όσο (σχεδόν) το εσωτερικό και με το εσωτερικό παίρνεις και καθίσματα που γράφουν Sline πάνω στην πλάτη (ούτε το S3 δεν το έχει αυτό ), τιμόνι με Sline λογότυπο με διάτριτο δέρμα κτλ-κτλ...Γενικά αλλάζει πολύ το εσωτερικό του αυτοκινήτου και γενικότερα προφυλακτήρες μπορείς (αν σου έρθει η λόξα) να βάλεις και αργότερα του Sline (κόστος περίπου 1200€, όσο κι αν το έβαζες εξαρχής). Καθίσματα κτλ δεν παίζει να τα βάλεις εκ των υστέρων.Βέβαια από την άλλη είσαι ψιλο-οριακά στην τιμή που είπες ως 'οροφή', οπότε...θα συμφωνίσω ότι έχεις δίκιο πως είναι πιο 'δεύτερη' προτεραιότητα το quattro και το DSG.
                                          Τέλοσπάντων.Μία ιδέα έριξα σχετικά με τα πακέτα Sline (είχα προβληματιστεί κι εγώ αρκετά είναι η αλήθεια)...Σκέψου το πάντως ΑΝ προβείς σε κάποια τέτοια κίνηση.Εγώ με αυτή τη λογική έβαλα το εσωτερικό (έναντι του εξωτερικού πακέτου) και τελικά δεν το μετάνιωσα στο ελάχιστο!

Ορίστε ένα Α3 με εσωτερικό sline 3θ και οι ζάντες που εγώ θα πλήρωνα αν άλλαζα σχέδιο της 17άρας

(αυτός έχει πληρώσει και επίπεδο τιμόνι αλλά εκτός από το flat-buttom, το τιμόνι είναι ίδιο με το 'απλό' Sline τιμόνι)

Τέλος...αν και σίγουρα η τελική απόφαση είναι δική σου, απλά θα σου πω ότι σε νυχτερική οδήγηση, τα 'στρεφόμενα' xenon είναι όλα τα λεφτά.Βέβαια έχει σημασία πόσο αξιόλογα τα θεωρεί κανείς.
                                          Δες τα παρακάτω video και αποκτάς μία αρκετά καλή εικόνα για το τι επιπλέον κερδίζεις με τo adaptive light. (τα φώτα είναι πάντα στο κέντρο του δρόμου, κερδίζοντας σε ορατότητα σε δρόμους με στροφές )

http://www.youtube.com/watch?v=49B36pUI3CM
                                          (ενεργοποίησε το HD και βάλτο full screen.φαίνεται καλύτερα το τι βλέπει 'αυτός' αν και πάλι από video χάνει πολύ το καταπληκτικό αποτέλεσμα)

το video είναι από s5 αλλά κυριολεκτικά το ίδιο αποτέλεσμα έχει και στο δικό μου Α3.

Νομίζω ότι το επόμενο βήμα είναι να βρεθούμε από κοντά (mini-briefing) να συζητήσουμε εκτενέστερα το θέμα/προβλημά σου.
                                          Ό,τι άλλο θες, εδώ είμαστε.

@QsisVTS εμένα το τιμόνι ήταν ρυθμισμένο (λόγω Sline+18άρες ζάντες) σε ρύθμιση για μικρή υποβοήθηση (σχετικά) και μου έπεφτε κάπως βαρύ στα παρκαρίσματα.Με ρύθμιση από το 1 ως το 9 (1χωρίς επιπλέον υποβοήθηση και 9 όσο το δυνατόν περισσότερη υποβοήθηση χαμηλά), αρχικά ήταν στο 3.Τώρα το έχω βάλει στο 5 και είναι ιδανικά.

Συγνώμη για το σεντόνι παιδιά...

• Q
                                            qsisvts last edited by

αρα και μενα παιζει να χει κανα 3αρι , δεν τοχω κοιταξει ποτε
                                            αμα αυτο ειναι το βαρυ παντως σωθηκα

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 3 / 7
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ