-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι έπρεπε ένα σημαντικό ποσοστό από τα 1.100 να πηγαίνει στους συναδέλφους αυτού που την συνέλαβε για να το 'επιτρέπουν' (ή να κάνουν τα στραβά μάτια). Μάλλον δεν πλήρωναν το ποσοτό τους και τους πιάσανε.Είσαι παραδόπιστος...
Μπορείς να εξηγήσεις το 'Ελληνικό παράδοξο', όλοι να θέλουν να γίνουν ΔΥ και κανένας υδραυλικός;
Ηλία, δεν είναι παράδοξο, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σήμερα... Δες μερικά (πραγματικά) παραδείγματα:
α) Κοπέλα ανύπαντρη, χωρίς παιδιά, με Profficiency και πτυχίο νομικής. Δίνει ΑΣΕΠ μπαίνει εφορία. Πρώτος μισθός περίπου 1800 ευρώ (καθαρά).
β) Συμφοιτήτρια της προηγούμενης που μέχρι να αποφοιτήσει η πρώτη (που είχαν μπει μαζί) είχε τελειώσει ΚΑΙ μεταπτυχιακό, ενώ ταυτόχρονα έκανε την πρακτική της και δούλευε μετά σαν δικηγόρος. Στα 4-5 χρόνια πλέον που δουλεύει σαν δικηγόρος ένα μόνο μήνα έφτασε να πάρει 1.000 ευρώ (παρόλο το τρέξιμο, συχνά χωρίς ωράριο και πολλές φορές από το πρωί ως το βράδυ). Συνήθως ήταν στα 500-600 ευρώ.
γ) Δάσκαλος, διορίστηκε αμέσως μόλις πήρε το απολυτήριο του στρατού. Εργάζεται 4 ώρες (των 60 λεπτών όχι διδακτικές) / ημέρα, διακοπές από Χριστούγεννα/Πάσχα + 2,5 μήνες το καλοκαίρι, μισθός κάπου στα 1.200 ευρώ (καθαρά).
δ) Συνομήλικος του προηγούμενου, μόλις τώρα κατάφερε να βρει δουλειά διαφορετική από σερβιτόρος με 700 ευρώ το μήνα (χωρίς ένσημα και τέτοιες αηδίες) και φυσικά με περισσότερες από 4 ώρες την ημέρα...
Εσύ τι θα διάλεγες; Να σημειώσω ότι κανένας δεν είχε κεφάλαιο για να κάνει κάποιο μαγαζί/επιχείρηση.
Στον πολιτισμένο κόσμο, ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει καλύτερα λόγω του ρίσκου που έχει κανείς. Στο Ελλαντιστάν έχουμε φτάσει ο δημόσιος υπάλληλος να απολαμβάνει εισοδήματος διπλάσιου του ιδιωτικού υπαλλήλου, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει και πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας, άδειες, κτλ και φυσικά και την ασφάλεια του δημοσίου. Περίεργο λοιπόν το βρίσκεις που όλοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο;
Και φυσικά δεν εννοώ να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο (αν και θα έπρεπε να υπάρχει μία σύνδεση με την παραγωγικότητα, όπως φυσικά και μία πραγματική και στο μέτρο του δυνατού αντικειμενική αξιολόγηση, από τα οποία θα εξαρτώνται οι αποδοχές, ή έστω μέρος τους), απλά περιγράφω μία κατάσταση που υφίσταται εδώ και χρόνια.
Τώρα, επαγγέλματα σαν του υδραυλικού για παράδειγμα είναι πραγματικά απορίας άξιο πως έχουμε καταφέρει να τα κάνουμε τόσο προσοδοφόρα εδώ την Ελλάδα. Και φυσικά πως ελάχιστοι είναι αυτοί που τα ακολουθούν... Οι αιτίες μάλλον θα πρέπει να αναζητηθούν σε κοινωνικές νοοτροπίες...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
...Εσύ τι θα διάλεγες; Να σημειώσω ότι κανένας δεν είχε κεφάλαιο για να κάνει κάποιο μαγαζί/επιχείρηση. ...Προσωπικά διάλεξα όταν ήλθε η ώρα μου, κ κεφάλαιο δεν είχα. Επαφές για να γίνω ΔΥ, είχα.
Αλλά τα παραπάνω (πολύ σωστά) που λες, έρχονται σε αντίθεση με όσα λένε άλλοι φίλοι, ότι δλδ οι ΔΥ αμοίβονται λιγότερο κ πληρώνουν περισσότερη εφορία από τους ΕΕ (ελεύθερους επαγγελματίες). -
Προς Aris07 και γιατί να κλείσει ο επαγγελματίας της γειτονιάς επείδή φοροδιαφεύγει;
Μπορεί απλά να λειτουργεί νόμιμα κόβοντας αποδείξεις.
Εδώ βλέπεις καταστήματα της γειτονιάς που πουλάνε βρακιά να έχουν 2 υπαλλήλους μέσα (φυσικά των 600€) και να συντηρούν ολόκληρες οικογένειες επειδή φοροδιαφεύγουν!
Εαν όλοι λειτουργούσαν νόμιμα δεν θα χρειαζόταν οι φόροι να είναι τόσο μεγάλοι και οι έλεγχοι τόσοι πολλοί.
Επίσης το ότι οι εφοριακοί τα παίρνουν δεν αποτελεί άλλοθι να φοροδιαφεύγει κάποιος ούτε το ότι οι πολιτικοί κλέβουν. Και οι ληστές κλέβουν αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να αρχίσουμε να κλέβουμε όλοι ή ότι πρέπει να τους κλείσουμε μέσα;
Τίποτα δεν δικαιολογεί την φοροδιαφυγή, τίποτα την μίζα των πολιτικών και των ΔΥ, τίποτα την ρέκλα μερικών Δ.Υ. που δεν αξίζουν τα λεφτά τους.
Έχουμε φτάσει στο σημείο η Ελλάδα να είναι μια χώρα όπου οι 5 κάθονται και δουλεύει ο ένας Ε! πόσο θα αντέξει αυτός ο ένας κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αλλάξει και υπάρχουν δύο τρόποι για να αλλάξει. Τον έναν, πιστέψτε με, δεν τον θέλει κανένας μας....Όσο για τα έσοδα του κράτους θα πρέπει να έχω την δυνατότητα να τα βλέπω μιας και εγώ συνεισφέρω σε αυτά. Δηλ. εκλέγω μεν πολιτικούς που θα διαχειρίζονται τα λεφτά μου αλλά δεν μου λένε πόσα είναι τα λεφτά
Είναι σαν να βάζεις τα λεφτά σου στην τράπεζα και μετά να ζητάς υπόλοιπο και να σου λέει μπριτσ! δεν σου λέω... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Εσύ τι θα διάλεγες; Να σημειώσω ότι κανένας δεν είχε κεφάλαιο για να κάνει κάποιο μαγαζί/επιχείρηση. ...
Προσωπικά διάλεξα όταν ήλθε η ώρα μου, κ κεφάλαιο δεν είχα. Επαφές για να γίνω ΔΥ, είχα.
Αλλά τα παραπάνω (πολύ σωστά) που λες, έρχονται σε αντίθεση με όσα λένε άλλοι φίλοι, ότι δλδ οι ΔΥ αμοίβονται λιγότερο κ πληρώνουν περισσότερη εφορία από τους ΕΕ (ελεύθερους επαγγελματίες).Έχω την εντύπωση πως από όσα έγραψε ο Μάρκος, αναφέρονται σε ελεύθερους επαγγελματίες που δουλεύουν πιθανότητα με δελτίο παροχής υπηρεσιών (δικηγόροι) σε γραφεία μεγαλύτερων δικηγόρων ή ως μισθωτοί υπάλληλοι πάλι σε εταιρίες άλλων (σερβιτόρος). Δηλαδή δεν διευθύνουν δική τους επιχείρηση με πραγματικά μεγάλους τζίρους, αλλά φυτοζωούν γύρω από μία άλλη εταιρία ώντας ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
Είναι λογικό και παραδεκτό να υπάρχουν ΕΕ που δηλώνουν το αφορολόγητο, όμως είναι απαράδεκτο να δηλώνουν μαζί με αυτούς και άλλοι που βγάζουν απίστευτα κέρδη και ζουν ζωή χαρισάμενη με αυτοκινητάρες και λογαριασμούς 500 ευρώ σε εστιατόρια.
Και η πρώην μου δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο. Οι υπάλληλοι εκεί μέσα παίρνουν 1.200 ευρώ στην ιδανικότερη των περιπτώσεων, όμως ο ιδιοκτήτης παίρνει τα μαλλιά της κεφαλής του επειδή είναι νομικός σύμβουλος σε επιχειρήσεις και εργοστάσια.
Είναι γνωστό τοις πάσοι πως οι νέοι εργαζόμενοι κάνουν την λάτζα των αφεντικών. Όμως όταν πάνε στα 45-50 τους, έστω και αργά, θα βγάλουν και αυτοί τα μαλλιά της κεφαλής τους αν είναι εργατικοί.
Εν κατακλείδι, εγώ αναφέρομαι σε ΕΕ που διευθύνουν οι ίδιοι επιχειρήσεις. Εκεί παίζονται τα μεγάλα ποσά. Αυτοί είναι που θα γλυτώσουν από τη φοροδιαφυγή, από την ταμιακή απόδειξη, και όχι ο σερβιτόρος του καταστήματος. Αυτούς βάζω στο στόχαστρό μου.
-
Αυτοί που 'βάζεις στο στόχαστρό σου' είναι λίγοι, τους στηρίζουμε οι υπόλοιποι πηγαίνοντας στα μαγαζιά τους ή αγοράζοντας τα προϊόντα τους, τους κρατάνε όρθιους μερικά λαμόγια ΔΥ που παίρνουν μίζες κ κάνουν στραβά μάτια. Μην πας μακρυά - εφορία κ άλλα τέτοια ωραία - κ σκέψου μόνον πόσα καλοκαιρινά μαγαζιά θα έπρεπε να κλείσουν λόγω ηχορύπανσης κ μένουν ανοιχτά, μαζεύουν μηνύσεις, αυτές εκδικάζονται κατά συγχώνευση, τους βάζουν ένα αστείο πρόστιμο, τους κλείνουν για δυο μήνες (κατά προτίμηση ... Δεκ - Ιαν) και φτου κι απ' την αρχή.
Οι περισσότεροι είμαστε αυτοί στους οποίους αναφέρθηκε ο Μάρκος. Κι επειδή σοβαρές παραγωγικές δουλειές με τέτοιο κράτος κ δημόσιο τομέα δεν μπορούν να υπάρξουν κ δεν μπορούμε όλοι να γίνουμε ΔΥ (εγώ, ας πούμε, δεν θα άντεχα), εργαζόμαστε πολλές ώρες κ πληρωνόμαστε για μέρος από αυτές. Τουλάχιστον μερικοί αγαπάμε τη δουλειά μας κ έτσι μπορούμε κ ζούμε ευτυχισμένοι.
Νομίζω πως ό, τι είχα να πω επί του θέματος, το είπα... -
Αυτοί που 'βάζεις στο στόχαστρό σου' είναι λίγοι, τους στηρίζουμε οι υπόλοιποι πηγαίνοντας στα μαγαζιά τους ή αγοράζοντας τα προϊόντα τους, τους κρατάνε όρθιους μερικά λαμόγια ΔΥ που παίρνουν μίζες κ κάνουν στραβά μάτια. Μην πας μακρυά - εφορία κ άλλα τέτοια ωραία - κ σκέψου μόνον πόσα καλοκαιρινά μαγαζιά θα έπρεπε να κλείσουν λόγω ηχορύπανσης κ μένουν ανοιχτά, μαζεύουν μηνύσεις, αυτές εκδικάζονται κατά συγχώνευση, τους βάζουν ένα αστείο πρόστιμο, τους κλείνουν για δυο μήνες (κατά προτίμηση ... Δεκ - Ιαν) και φτου κι απ' την αρχή.
Οι περισσότεροι είμαστε αυτοί στους οποίους αναφέρθηκε ο Μάρκος. Κι επειδή σοβαρές παραγωγικές δουλειές με τέτοιο κράτος κ δημόσιο τομέα δεν μπορούν να υπάρξουν κ δεν μπορούμε όλοι να γίνουμε ΔΥ (εγώ, ας πούμε, δεν θα άντεχα), εργαζόμαστε πολλές ώρες κ πληρωνόμαστε για μέρος από αυτές. Τουλάχιστον μερικοί αγαπάμε τη δουλειά μας κ έτσι μπορούμε κ ζούμε ευτυχισμένοι.
Νομίζω πως ό, τι είχα να πω επί του θέματος, το είπα...Κατόπιν τούτου - και αφού δεν έχεις να πεις κάτι άλλο - πάω κι εγώ να παίξω με το σκουριασμένο τρομπόνι μου
-
Α, να χαθείς.
Κακέ.
-
Εγώ είμαι περίεργος να μάθω τι θα γίνει με το 'Dammos Club' (ή όπως το λένε αυτό όπου έδωσε συναυλία ο Ρέμος στη Μύκονο τον περασμένο μήνα) μετά το πρόστιμο των 2εκ (ή κάπου εκεί) που γράφτηκε ότι έφαγε επειδή δεν κόπηκαν αποδείξεις στα 1500 άτομα που πήγαν εκείνο το βράδυ...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Εγώ είμαι περίεργος να μάθω τι θα γίνει με το 'Dammos Club' (ή όπως το λένε αυτό όπου έδωσε συναυλία ο Ρέμος στη Μύκονο τον περασμένο μήνα) μετά το πρόστιμο των 2εκ (ή κάπου εκεί) που γράφτηκε ότι έφαγε επειδή δεν κόπηκαν αποδείξεις στα 1500 άτομα που πήγαν εκείνο το βράδυ...οτι συνηθως, συμβιβασμος στα 100Κ ή καποια αλλη λαμογια απο αυτες που δε ξερω...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Εγώ είμαι περίεργος να μάθω τι θα γίνει με το 'Dammos Club' (ή όπως το λένε αυτό όπου έδωσε συναυλία ο Ρέμος στη Μύκονο τον περασμένο μήνα) μετά το πρόστιμο των 2εκ (ή κάπου εκεί) που γράφτηκε ότι έφαγε επειδή δεν κόπηκαν αποδείξεις στα 1500 άτομα που πήγαν εκείνο το βράδυ...Μήπως κάτι τέτοιο;;;
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Προς Aris07 και γιατί να κλείσει ο επαγγελματίας της γειτονιάς επείδή φοροδιαφεύγει;
Εδώ βλέπεις καταστήματα της γειτονιάς που πουλάνε βρακιά να έχουν 2 υπαλλήλους μέσα (φυσικά των 600€) και να συντηρούν ολόκληρες οικογένειες επειδή φοροδιαφεύγουν!
Εαν όλοι λειτουργούσαν νόμιμα δεν θα χρειαζόταν οι φόροι να είναι τόσο μεγάλοι και οι έλεγχοι τόσοι πολλοί.
Επίσης το ότι οι εφοριακοί τα παίρνουν δεν αποτελεί άλλοθι να φοροδιαφεύγει κάποιος ούτε το ότι οι πολιτικοί κλέβουν. Και οι ληστές κλέβουν αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να αρχίσουμε να κλέβουμε όλοι ή ότι πρέπει να τους κλείσουμε μέσα;
Τίποτα δεν δικαιολογεί την φοροδιαφυγή, τίποτα την μίζα των πολιτικών και των ΔΥ, τίποτα την ρέκλα μερικών Δ.Υ. που δεν αξίζουν τα λεφτά τους.
Έχουμε φτάσει στο σημείο η Ελλάδα να είναι μια χώρα όπου οι 5 κάθονται και δουλεύει ο ένας Ε! πόσο θα αντέξει αυτός ο ένας κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αλλάξει και υπάρχουν δύο τρόποι για να αλλάξει. Τον έναν, πιστέψτε με, δεν τον θέλει κανένας μας....Όσο για τα έσοδα του κράτους θα πρέπει να έχω την δυνατότητα να τα βλέπω μιας και εγώ συνεισφέρω σε αυτά. Δηλ. εκλέγω μεν πολιτικούς που θα διαχειρίζονται τα λεφτά μου αλλά δεν μου λένε πόσα είναι τα λεφτά
Είναι σαν να βάζεις τα λεφτά σου στην τράπεζα και μετά να ζητάς υπόλοιπο και να σου λέει μπριτσ! δεν σου λέω...Έχεις κανένα φίλο ή συγγενή μικρομεσαίο επιχειρηματία?
Ρώτησέ τον αν ακολουθεί κατά γράμμα τον φορολογικό νόμο,κόβει δηλαδή όλες τις αποδείξεις,πληρώνει ΦΠΑ,πληρώνει φόρο,ασφάλιση,νοίκι,υπάλληλο,προμηθευτές στην ώρα τους,λογαρισμούς, κ.λ.π. κ.λ.π.,τι θα συμβεί σε λίγο? -
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Καθως δε βρηκα αλλο αντιστοιχο, σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το τοπικ πρωτον για να ανταλλαξουμε αποψεις γυρω απο το πως συμπεριφερονται οι διαφοροι επιτηδιοι που προσπαθουν να γλιτωσουν φορους και δευτερον για να δουμε εμεις κατα ποσον τους 'κυνηγαμε'.Χθες ειχα παει για φαγητο και ποτο με δυο φιλες σε γνωστο μαγαζί στο Κεφαλαρι. Αντι αποδειξεως, το γκαρσονι μας εφερε το παρακατω 'δελτιο'.
Σε ερώτηση 'Γιατι δε μας φερνετε κανονική απόδειξη;' η απάντηση ήταν 'Μισο λεπτακι, να σας βγαλουμε'. Προφανως, αν δεν προσεξεις τι λεει το ωραιο αυτο χαρτακι στο κατω μερος του ('ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ... ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ') και δε ζητησεις ΝΟΜΙΜΗ αποδειξη, μπορουν ανετοτατα να μην τα χτυπησουν και να μην τα δηλωσουν πουθενα αυτα που εισεπραξαν.
Αυτό στο έφερε στο τέλος;
Διότι όσες φορές έχω πάει TGIF (και πάω συχνά) πάντα φέρνουν τέτοια κατά την διάρκεια της παραγγελίας (διότι π.χ. μπορεί να πάρει στην αρχή ποτά, μετά φαγητά, και μετά γλυκά), και στο τέλος όταν τους λές 'τον λογαριασμό', σου φέρνουν τελική απόδειξη με την σούμα και καθόλα νόμιμη. -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Έχουμε φτάσει στο σημείο η Ελλάδα να είναι μια χώρα όπου οι 5 κάθονται και δουλεύει ο ένας Ε! πόσο θα αντέξει αυτός ο ένας κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αλλάξει και υπάρχουν δύο τρόποι για να αλλάξει. Τον έναν, πιστέψτε με, δεν τον θέλει κανένας μας....
....Έχεις κανένα φίλο ή συγγενή μικρομεσαίο επιχειρηματία?
Ρώτησέ τον αν ακολουθεί κατά γράμμα τον φορολογικό νόμο,κόβει δηλαδή όλες τις αποδείξεις,πληρώνει ΦΠΑ,πληρώνει φόρο,ασφάλιση,νοίκι,υπάλληλο,προμηθευτές στην ώρα τους,λογαρισμούς, κ.λ.π. κ.λ.π.,τι θα συμβεί σε λίγο?Δηλαδή λες πως όλοι αυτοί που προσπαθούν να είναι νόμιμοι θα πεινάσουν, κι ότι όποιος 'μικρομεσαίος' κλέβει το κάνει από ανάγκη και 'δικαιολογείται'... Έτσι?! Μήπως να καταργηθεί η υποχρέωση να κόβουν αποδείξεις οι 'μικρομεσαίοι' και να κόβουν ΑΝ θέλουν κι ΑΝ τους 'περισσεύουν' χρήματα?...
-
Έτσι, όλοι την είδαν Γιάννης Αγιαννης...
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Χθες ειχα παει για φαγητο και ποτο με δυο φιλες σε γνωστο μαγαζί στο Κεφαλαρι. Αντι αποδειξεως, το γκαρσονι μας εφερε το παρακατω 'δελτιο'.
http://img515.imageshack.us/img515/2992/fridays.jpg
Σε ερώτηση 'Γιατι δε μας φερνετε κανονική απόδειξη;' η απάντηση ήταν 'Μισο λεπτακι, να σας βγαλουμε'. Προφανως, αν δεν προσεξεις τι λεει το ωραιο αυτο χαρτακι στο κατω μερος του ('ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ... ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ') και δε ζητησεις ΝΟΜΙΜΗ αποδειξη, μπορουν ανετοτατα να μην τα χτυπησουν και να μην τα δηλωσουν πουθενα αυτα που εισεπραξαν.
Αυτό στο έφερε στο τέλος;
Διότι όσες φορές έχω πάει TGIF (και πάω συχνά) πάντα φέρνουν τέτοια κατά την διάρκεια της παραγγελίας (διότι π.χ. μπορεί να πάρει στην αρχή ποτά, μετά φαγητά, και μετά γλυκά), και στο τέλος όταν τους λές 'τον λογαριασμό', σου φέρνουν τελική απόδειξη με την σούμα και καθόλα νόμιμη.Ποτε πηγες τελευταια φορα; Απο 1η Ιουλιου, οπως γραφτηκε παραπανω, ισχυει το νομικο καθεστως κατα το οποιο ειναι υποχρεωτικη η παροχη αποδειξης με καθε σερβιρισμα και δεν υπαρχουν 'ενημερωτικα δελτια' και τετοιες ιστοριες. Αν φερει οτιδήποτε αλλο πλην νομιμης αποδειξης, παρανομει.
Σ' εμας και τις δυο φορες που πηγαμε στο συγκεκριμενο μαγαζι τελευταιο μηνα οτι ηταν να φαμε και να πιουμε το παραγγειλαμε απο την αρχη, αυτο το 'δελτιο' μας εφεραν κι αυτο μας αφησαν οταν τους ειπαμε να πληρωσουμε. Την τελευταια φορα το προσεξα και ρωτησα το παιδι τι ειναι αυτο και ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ μας ειπε να μας φερει αποδειξη.
Το αν το κανουν σε ολους αυτο το 'λαθος', αν το κανουν μονο στις κοπελες, στις παρεες νεων, κλπ (που δεν καιγονται ιδιαιτερα για αποδειξεις και εχουν αλλα πραγματα στο μυαλο τους) δε μπορω να το ξερω.
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Ποτε πηγες τελευταια φορα; Απο 1η Ιουλιου, οπως γραφτηκε παραπανω, ισχυει το νομικο καθεστως κατα το οποιο ειναι υποχρεωτικη η παροχη αποδειξης με καθε σερβιρισμα και δεν υπαρχουν 'ενημερωτικα δελτια' και τετοιες ιστοριες. Αν φερει οτιδήποτε αλλο πλην νομιμης αποδειξης, παρανομει.
Σ' εμας και τις δυο φορες που πηγαμε στο συγκεκριμενο μαγαζι τελευταιο μηνα οτι ηταν να φαμε και να πιουμε το παραγγειλαμε απο την αρχη, αυτο το 'δελτιο' μας εφεραν κι αυτο μας αφησαν οταν τους ειπαμε να πληρωσουμε. Την τελευταια φορα το προσεξα και ρωτησα το παιδι τι ειναι αυτο και ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ μας ειπε να μας φερει αποδειξη.
Το αν το κανουν σε ολους αυτο το 'λαθος', αν το κανουν μονο στις κοπελες, στις παρεες νεων, κλπ (που δεν καιγονται ιδιαιτερα για αποδειξεις και εχουν αλλα πραγματα στο μυαλο τους) δε μπορω να το ξερω.
Χθές... Αλλά δεν έχω την απόδειξη μαζί μου για να τσεκάρω...
Πάντως δεν ήξερα για την νέα διάταξη! -
Παω πολυ συχνα σε αυτο το μαγαζι (της γλυφαδας) Παντα φερνανε τιε προχειρες αποδηξεις και στο τελος χωρις να το ζητησουμε αφου πληρωναμε μας φερνανε την κανονικη.
Χτες, δεν φερανε ουτε προχειρη ουτε κανονικη απόδειξη, ερχεται ο λογαριασμος πληρωνω και περιμενω την αποδειξη μου. Ξερω παντα 5 € πανω κατω ποσο θα πληρωσω μιας και ειναι ψιλοστανταρ αυτα που θα παρουμε. Αφου ζηταω την αποδειξη μιας και ειχε χασει το δρομο της, μου φαιρνει ο σερβιτορος μια με το 80% των πραγματων που ειχαμε παρει περιπου την ωρα που τα πηραμε, δεν εβρισκε την αλλη ομως με τα υπολοιπα (η μαλακια ηταν οτι ειχα πληρωσει...θα του ελεγα εγω δεν βλεπω τααλλα που μου λες στην αποδειξη ) και μου εφερε μια των 37 € απο καποιους που ειχαν φυγει ενω περιμενα μια καπου 7 € νταξ ζμπουτσαμ για τα 7 € αλλα αν δεν τα κοβουν ολα μαζι και τα κοβουν ενα ενα γιατι δεν μου φερανε τις αποδειξεις στο τραπεζι μια μια?
-
Διόλου απίθανο η απόδειξη για τα συμπληρωματικά 7 € να μην 'χάθηκε' αλλά να 'ξέχασαν' να την κόψουν...
-
...Εσύ τι θα διάλεγες; Να σημειώσω ότι κανένας δεν είχε κεφάλαιο για να κάνει κάποιο μαγαζί/επιχείρηση. ...
Προσωπικά διάλεξα όταν ήλθε η ώρα μου, κ κεφάλαιο δεν είχα. Επαφές για να γίνω ΔΥ, είχα.
ΟΚ, ας δεχτούμε ότι εσύ και σε μικρότερο βαθμό κι εγώ (που επίσης δεν έδωσα καν ΑΣΕΠ για εφορία, παρόλο που βλέποντας τα θέματα δεν πιστεύω να τα πήγαινα και άσχημα) είμαστε οι εξαιρέσεις.
Άμα γίνω κι εγώ ΕΕ θα καθόμαστε στις συναντήσεις μαζί να θάβουμε τους ΔΥ...
Αλλά τα παραπάνω (πολύ σωστά) που λες, έρχονται σε αντίθεση με όσα λένε άλλοι φίλοι, ότι δλδ οι ΔΥ αμοίβονται λιγότερο κ πληρώνουν περισσότερη εφορία από τους ΕΕ (ελεύθερους επαγγελματίες).
Ναι... προφανώς όλοι οι υπάλληλοι (ιδίως στο δημόσιο που δεν έχουν εκ των πραγμάτων εικόνα της αγοράς) θεωρούν ότι για να είσαι ΕΕ θα βγάζεις τα μαλλιά της κεφαλής σου... Υπάρχουν και αυτοί, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι αποτελούν τη μειοψηφία. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι είναι λογικό ένας ΕΕ να έχει μεγαλύτερα εισοδήματα από έναν υπάλληλο (ιδίως του δημοσίου), μιας και το ρίσκο του (θεωρητικά πάντα) πληρώνεται με χρήμα. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί που και το ρίσκο έχουν και αποδοχές Προσωπικά πάντως δεν έχω πρόβλημα με έναν ΕΕ που βγάζει 10εκ. το χρόνο κέρδη (αρκεί φυσικά να είναι νόμιμος). Μεγαλύτερο πρόβλημα έχω όταν ακούω έναν δάσκαλο να διαμαρτύρεται ότι τα 1500 ευρώ που παίρνει το μήνα είναι μισθός πείνας...
Έχω την εντύπωση πως από όσα έγραψε ο Μάρκος, αναφέρονται σε ελεύθερους επαγγελματίες που δουλεύουν πιθανότητα με δελτίο παροχής υπηρεσιών (δικηγόροι) σε γραφεία μεγαλύτερων δικηγόρων ή ως μισθωτοί υπάλληλοι πάλι σε εταιρίες άλλων (σερβιτόρος). Δηλαδή δεν διευθύνουν δική τους επιχείρηση με πραγματικά μεγάλους τζίρους, αλλά φυτοζωούν γύρω από μία άλλη εταιρία ώντας ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
Προφανώς ένας δικηγόρος με 500 ευρώ το μήνα (μικτά έσοδα) δεν μπορεί να συντηρήσει γραφείο μόνος του. Αλλά δεν είναι υπάλληλος. Επίσης, για το σερβιτόρος, απλά σημείωσα ότι ο ένας δουλεύει χαλαρά (ο ίδιος το δηλώνει) με τις διακοπές του όλο το καλοκαίρι και ο άλλος τρέχει από το πρωί ως το βράδυ μέχρι τώρα δουλεύοντας σαν σερβιτόρος, και πλέον σε κανονική δουλειά, αλλά ποτέ με ένσημα και παίρνει τα μισά...
Είναι λογικό και παραδεκτό να υπάρχουν ΕΕ που δηλώνουν το αφορολόγητο, όμως είναι απαράδεκτο να δηλώνουν μαζί με αυτούς και άλλοι που βγάζουν απίστευτα κέρδη και ζουν ζωή χαρισάμενη με αυτοκινητάρες και λογαριασμούς 500 ευρώ σε εστιατόρια.
+10000, απλά σκέψου ότι υπάρχουν πολλοί νόμιμοι τρόποι για να μειώσεις το ποσό που δηλώνεις.
Και η πρώην μου δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο. Οι υπάλληλοι εκεί μέσα παίρνουν 1.200 ευρώ στην ιδανικότερη των περιπτώσεων, όμως ο ιδιοκτήτης παίρνει τα μαλλιά της κεφαλής του επειδή είναι νομικός σύμβουλος σε επιχειρήσεις και εργοστάσια.
Μπράβο του.
Είναι γνωστό τοις πάσοι πως οι νέοι εργαζόμενοι κάνουν την λάτζα των αφεντικών. Όμως όταν πάνε στα 45-50 τους, έστω και αργά, θα βγάλουν και αυτοί τα μαλλιά της κεφαλής τους αν είναι εργατικοί.
Σχετικό... πολύ σχετικό... Δεν είναι όλοι οι δικηγόροι ή όλοι οι μηχανικοί πλούσιοι...
Εν κατακλείδι, εγώ αναφέρομαι σε ΕΕ που διευθύνουν οι ίδιοι επιχειρήσεις. Εκεί παίζονται τα μεγάλα ποσά. Αυτοί είναι που θα γλυτώσουν από τη φοροδιαφυγή, από την ταμιακή απόδειξη, και όχι ο σερβιτόρος του καταστήματος. Αυτούς βάζω στο στόχαστρό μου.
Αυτοί οι ΕΕ έχουν συνήθως μικρές επιχειρήσεις και πάνε να γλιτώσουν μερικά ευρώ από τον ΦΠΑ. Συνήθως (όχι πάντα βεβαίως) το εισόδημά τους (το πραγματικό) είναι μικρό.
-
Κάτι που μου ήρθε τώρα: Τι κάνετε όσοι ζητάτε πάντα απόδειξη όταν γνωστός σας μαγαζάτορας σε μαγαζί της γειτονιάς (π.χ. κάβα) με τον οποίο κάθε φορά πιάνετε συζήτηση 'ξεχνάει' να σας κόψει απόδειξη γι αυτά που ψωνίσατε (π.χ. 1-2 κιλά ξηρούς καρπούς)?
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες