-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
σα τα ποντικια θα πεθανουμε...
Μακάρι να πεθάνει το ανθρώπινο είδος να ησυχάσει ο πλανήτης αλλά δεν το βλέπω..
Δεν έχεις άδικο, αλλά μη νομίζεις πως θα μας ανεχτεί η γή για πολύ!
-
Τα περί θερμικής βόμβας...
Οι Δημοσιογράφοι ως συνήθως άσχετοι με οποιοδήποτε επιστημονικό αντικείμενο συνεχίζουν να βαράνε το @@@λάκι τους.
Θα πάω μεθαύριο ως Μαραθώνα μεριά... (που θα έχουν τελειώσει τα πράγματα). Είμαι περίεργος να δω τι έχει συμβεί καθώς συνάδελφος που ήρθε από Μαραθώνα δήλωσε ότι οι Δημοσιογράφοι λένε μεγάλες @@λακίες. Ο Άνεμος ναι μεν σκόρπισε τη φωτιά σε μεγάλη έκταση αλλά αυτός ο άνεμος έσωσε και πολλά σημεία πρασίνου.
-
Τουλαχιστον οι περισσοτεροι δγμοσιογραφοι εχουν φτυσει την καραμελα του 'πνευμονα'.Κατι ειναι κι αυτο
-
Είμαι τελείως (μα τελείως όμως) άσχετος με τα 'οικοδομικά', γι' αυτό σας παρακαλώ να με κατατοπίσετε.
Για να χτίσεις σπίτι νόμιμα πρέπει να σου ανήκει το οικόπεδο, και ταχυτόχρονα αυτό να είναι ενταγμένο σε κάποιο οικισμό. Κατόπιν, ανάλογα με τους ισχύοντες νόμους χτίζεις το σπίτι που μπορείς.
Ποιός λοιπόν έχει συμφέρον από τον εμπρησμο; Μου φαίνεται αδύνατο να μαζευτουν 500 οικοπεδουχοι να βάλουν φωτιά, συνεπώς υποθέτω ότι κάποιος 'μεγάλος' επωφελείται. Ποιός μπορεί να είναι αυτός;
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Ειπανε οτι βρηκανε γκαζακια στον Διονυσο σημερα..(στα καμενα)
Εγώ δίπλα στα γκαζάκια είδα πιρούνια. Μήπως είχε πάει κάποιος για κάμπινγκ? Έλεος τώρα...βρήκαν κάτι γκαζάκια και έβγαλαν πόρισμα. Εντάξει, μπορεί να είναι έτσι...αλλά μη το δένουμε.
Επίσης, από χθες διαβάζω ότι δε θα νοιάξει κάποιους αν καεί κάποιο αυθαίρετο. Συγνώμη, αλλά δε μπορώ να συμφωνήσω σε τέτοιο παραλογισμό. Το δάσος κάηκε...το οξυγόνο τελείωσε (και τελειώνει) η φωτιά θα κάψει μέχρι το Σχοινιά και ασχολούμαστε για κάποιου το σπίτι???? Δηλαδή αυτό μας απασχολεί? Η βίλα του? Αυτός δε ξόδεψε χρήματα στη τελική? Δε τα στερήθηκε?
Έχουμε νομίζω σοβαρότερα προβλήματα από το ασχολούμαστε για το αν θα νοιάξει ή όχι το σπίτι που κάηκε ή θα καεί αν είναι ή όχι αυθαίρετο!
Κοιτάξτε το χάρτη της Αττικής και τι κάηκε και τα ξαναλέμε...αφήστε τις μικρότητες παρακαλώ.
Τί λες ρε φίλε, είσαι καλά; Δηλαδή επείδη ο ΜΑΓΚΑΣ με το αυθαίρετο ξόδεψε χρήματα και τα 'στερήθηκε' πρέπει εγώ να τον λυπυθώ;
Και ΤΕΛΕΙΑ ΔΑΣΗ θέλω αλλά και να καταστραφούν αυτά τα σπίτια, με κάποιο τρόπο που να μην καταστρέφεται και το δάσος όμως.
Ρε παίχτη...αν ήθελε η κυβέρνηση και το κράτος ας του το κατεδάφιζε! Αυτός σε πείραξε? Άποψή σου να νιώθεις όπως θέλεις...το πρόβλημα μας όμως είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό από αυτό.
Και εν πάση περιπτώσει δε ζήτησα λύπηση...είπα ότι το πρόβλημά μας είναι άλλο, είναι διαφορετικό από αυτό που συζητάμε. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Να μην ασχολούμαστε δηλαδή με το σπιτάκι του καθένα...νομίζω δεν έχει νόημα.
Έχει καεί η μισή Αττική...αυτό πρέπει να καταλάβουμε! Έλεος πια με το πως έχει κάνει ο καθένας τι...
Όταν ακούς οτι στα καμένα του 85' ξεφύτρωσε ο οικισμός του Διόνυσου... ε ναι ρε πούστη μου... να του καεί το αυθαίρετο...αυτού και αυτού που αποχαρακτήρισε την καμένη περιοχή και την έκανε νόμιμη. Γιατί και αυτά που είναι νόμιμα τώρα έγιναν νόμιμα με παράνομα μέσα!
Για αυτούς τους κυρίους είναι καμένη η μισή αττική για την οποία εσύ λυπάσαι τώρα. Τα αυθαίρετα και τα έμμεσα νομιμοποιημένα είναι το θέμα μας και μόνο αυτό. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα λαμόγια να χτίζουνε πάνω στα καμένα δεν θα υπήρχαν και εμπρησμοί. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνεις εσύ. Εκτός και αν κάποιος έχει βίτσιο να βλέπει το πράσινο να καίγεται. Αν σταματήσουν τα αυθαίρετα θα σταματήσουν και οι εμπρησμοί. Αλλά θέλει προσπάθεια κ απο τις δύο μεριές. Απο εμάς να μην ενδίδουμε στην ματαιοδοξία μας για ένα εξοχικό μέσα στο πράσινο επειδή μας έκατσαν δέκα δραχμές ή γιατι θεωρούμε μαλάκα τον εαυτόμας να πληρώσουμε για ένα οικόπεδο και από την μεριά του κράτους να τραβάει το αυτί και να ρίχνει τα πρόστιμα και μόνο με την πρόθεση να πάει κάποιος να σκάψει εκεί.
Όταν δεν θα μείνει ίχνος πράσινου για να χτισθούνε άλλες βίλες να δώ τι θα λέτε μετά για τα αυθαίρετα.Sorry, αλλά δε θα συμφωνήσω μαζί σου και ποτέ και για κανένα λόγο δε θα έλεγα 'να του καεί το σπίτι' γιατί με το σπίτι καίγεται και το δάσος... in other words, αυτό που αναπνέεις εσύ και θα αναπνέουν τα παιδιά σου.
Το τι ξεκίνησε τη φωτιά είναι ένα άλλο θέμα. Το πρόβλημα όμως πέρα από το πως και ποιός τη ξεκίνησε (σημείωση, η εύκολη απάντηση είναι όντως ο εμπρησμός, οι οικοπεδοφάγοι κλπ που ίσως να είναι έτσι, αλλά ας το ψάξουμε λίγο) είναι γιατί δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και γιατί δεν υπάρχει μηχανισμός φρούρησης των δασών κ.α. σημείων σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου πυρκαγιών.
Εν πάση περιπτώσει, δε μπορώ να δεχθώ σε καμία περίπτωση τη 'χαρά' κάποιου όταν καίγεται ένα σπίτι, όποιος και να είναι αυτός ο λόγος.
-
Πήγα μια βόλτα και γω στον Ν. Βουτζά να δω τις καινούργιες μας καράφλες. Του Μαραθώνα τις είχα δεί απο προχτές βράδυ. Είχα και την φωτογραφική μαζί αλλά τα καμένα δεν τα τράβηξα γιατί ήταν καταθληπτκά και δεν ήθελα.
Θυμήθηκα όμως την συζητησούλα περι νόμιμου και παράνομου και φωτογράφισα λίγη νομιμότητα
Ο αγώνας δικαιώνεται
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Πήγα μια βόλτα και γω στον Ν. Βουτζά να δω τις καινούργιες μας καράφλες. Του Μαραθώνα τις είχα δεί απο προχτές βράδυ. Είχα και την φωτογραφική μαζί αλλά τα καμένα δεν τα τράβηξα γιατί ήταν καταθληπτκά και δεν ήθελα.
Θυμήθηκα όμως την συζητησούλα περι νόμιμου και παράνομου και φωτογράφισα λίγη νομιμότητα
Ο αγώνας δικαιώνεται
Απ'τη βλάστηση πάντως γύρω-γύρω δε φαίνεται καμένο...δε φυτρώνουν δέντρα 3-4 μέτρων μέσα σε 5 χρόνια. Τι θέλω να πω...δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να χτίσει αυθαίρετο είναι ή δεν είναι καμένο?
-
Δεν είπα πως είναι καμμένα, αλλα σου μοιάζει για μή δασική περιοχή ; Κι όμως είναι αποχαρακτηρισμένη
-
Δεν είπα ποτέ ότι καλά κάνουν και βάζουν δασικές περιοχές στο σχέδιο (Ο Ν. Βουτζάς έχει μπει από το 1969), είπα όμως ότι αφού μπει μια περιοχή στο σχέδιο, κάποιος αγοράσει οικόπεδο και χτίσει τότε δε μπορώ να τον συγκρίνω με κάποιον που μπαίνει αυθαίρετα σε μια δασική περιοχή και χτίζει.
Το κράτος έπρεπε να φροντίζει να βάζει εντός σχεδίου περιοχές που δεν είναι δασικές ('δόξα το θεώ' έχουμε πολλούς γυμνούς λόφους και βουνά με πολύ ωραία θέα), απ' τη στιγμή όμως που δεν το πράττει και βάζει στο σχέδιο περιοχές όπως π.χ. η Ιπποκράτειος Πολιτεία (στους πρόποδες της Πάρνηθας) τότε 'όπως στρώνει θα κοιμηθεί'. -
Εγω δεν χα'ίρομαι που καιγεται το σπίτι του αλλουνου αλλα ας μου πεί κάπποιος ότι στις ανωθεν φωτογραφίες ότι πρώτα χτιστηκε η βίλλα και μετά σπείραν τα πευκα οι ενοικοι
Και γω θέλω σπίτι μες τα δέντρα και το δάσος!
Ποια ειναι η διαδικασια? -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δεν είπα ποτέ ότι καλά κάνουν και βάζουν δασικές περιοχές στο σχέδιο (Ο Ν. Βουτζάς έχει μπει από το 1969), είπα όμως ότι αφού μπει μια περιοχή στο σχέδιο, κάποιος αγοράσει οικόπεδο και χτίσει τότε δε μπορώ να τον συγκρίνω με κάποιον που μπαίνει αυθαίρετα σε μια δασική περιοχή και χτίζει.
Το κράτος έπρεπε να φροντίζει να βάζει εντός σχεδίου περιοχές που δεν είναι δασικές ('δόξα το θεώ' έχουμε πολλούς γυμνούς λόφους και βουνά με πολύ ωραία θέα), απ' τη στιγμή όμως που δεν το πράττει και βάζει στο σχέδιο περιοχές όπως π.χ. η Ιπποκράτειος Πολιτεία (στους πρόποδες της Πάρνηθας) τότε 'όπως στρώνει θα κοιμηθεί'.Βλέπω το παίρνεις προσωπικά, δεν υπάρχει λόγος. Αλλα και πάλι ποιό τμήμα μπήκε στο σχέδιο τότε που λες, και πόσα άλλα μπήκαν στην πορεία τσούκου τσούκου και μάλιστα μετά απο καψίματα; Γνωρίζεις;
ΥΓ Απο σήμερα έχουμε πολύ περισσότερους γυμνούς λόφους με θέα
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εγω δεν χα'ίρομαι που καιγεται το σπίτι του αλλουνου αλλα ας μου πεί κάπποιος ότι στις ανωθεν φωτογραφίες ότι πρώτα χτιστηκε η βίλλα και μετά σπείραν τα πευκα οι ενοικοιΚαι γω θέλω σπίτι μες τα δέντρα και το δάσος!
Ποια ειναι η διαδικασια?Δεν έχει ειδική διαδικασία, απλά 450000-750000 € το στρέμμα, για τα υπόλοιπα φρόντισαν το 1969 άλλοι βάζοντας την περιοχή εντός σχεδίου. Όπως έγινε και στην Εκάλη, το Διόνυσο, την Ιπποκράτειο Πολιτεία, κτλ
-
Δεν είπα πως είναι καμμένα, αλλα σου μοιάζει για μή δασική περιοχή ; Κι όμως είναι αποχαρακτηρισμένηΕγω δεν χα'ίρομαι που καιγεται το σπίτι του αλλουνου αλλα ας μου πεί κάπποιος ότι στις ανωθεν φωτογραφίες ότι πρώτα χτιστηκε η βίλλα και μετά σπείραν τα πευκα οι ενοικοι
Και γω θέλω σπίτι μες τα δέντρα και το δάσος!
Ποια ειναι η διαδικασια?Μα αυτό ακριβώς λέω...στη παραπάνω φωτογραφία και στις εικόνες στη TV με τα 2-3 μέτρα δέντρα δίπλα από τα σπίτια προφανώς και δε χτίστηκαν σε καμένη γη. Πότε να προλάβουν να φυτρώσουν τέτοια δέντρα?? Από την άλλη...ίσως να είναι αυθαίρετα. Αυθαίρετο θα χτιστεί λοιπόν είτε είναι καμένη η γη είτε όχι...δε το σταματάει κανείς.
Άρα ο συνειρμός φωτιά=οικοπεδοφάγος δεν είναι πάντα λογική και σωστή υπόθεση ώστε να πεις 'καλά να πάθει ο άλλος' και να βγάλεις το πόρισμα ότι αν δεν υπήρχαν αυτοί, δε θα υπήρχαν φωτιές. Εδώ ο άλλος πήγε να κάψει τη γυναίκα του και παραλίγο να ξεκινήσει φωτιά στη Χασιά
Το πρόβλημα ξεκινάει από το κράτος, όλα τα άλλα είναι παραθυράκια από τα οποία μπαίνει ο 'πονηρός Ελληνάρας' μέσα.
-
Αναγκη και παιδεία!
Αναγκη για εφαρμογή των νόμων!
Αναγκη για αποπολιτικοποίηση των γεγονότων!
Αυτά λείπουν απο την ελλαδα! -
Για το τρίτο διαφωνώ κάθετα, εκτος κι αν σαν πολιτική ο καθένας αντιλαμβάνεται αυτό το ντέρμπυ των αιώνιων αντιπάλων.
-
Βλέπω το παίρνεις προσωπικά, δεν υπάρχει λόγος. Αλλα και πάλι ποιό τμήμα μπήκε στο σχέδιο τότε που λες, και πόσα άλλα μπήκαν στην πορεία τσούκου τσούκου και μάλιστα μετά απο καψίματα; Γνωρίζεις;Όχι, δεν το παίρνω προσωπικά, γενικότερα 'παθιάζομαι' σε συζητήσεις για σοβαρά ζητήματα.
Δεν έχω εξακριβωμένες πληροφορίες για τις ερωτήσεις σου, οπότε δεν έχει νόημα να κάνω εικασίες παρά μόνο να πω ότι το σχέδιο του οικισμού που έχουμε στα χέρια μας εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει χωρισμένα τα οικόπεδα μέχρι πάνω στο βουνό. Φαντάζομαι λοιπόν ότι εξαρχήν μπήκε σχεδόν όλος (αν όχι όλος) ο οικισμός εντός σχεδίου. Απ' τη στιγμή που ήταν εντός σχεδίου πάντως τα καψίματα στην περιοχή έκαναν κακό σε όλους, κατοίκους, ιδιοκτήτες οικοπέδων, υποψήφιους αγοραστές.
@Nikos120i
Δε φταίει ο αυθαίρετος για τη φωτιά, η νοοτροπία της αυθαιρεσίας όμως ναι. Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να νομιμοποιηθεί σταδιακά μια περιοχή που ούτως ή άλλως έχει αναπτυχθεί οικιστικά παρανόμως από το να την κάψουμε. Δε φταίνε δηλαδή ατομικά προφανώς ο Χ και ο Ψ που έχτισαν παρανόμως, φταίει όμως η νοοτροπία που συντηρούν με την πράξη τους. Περισσότερο απ' όλα βέβαια φταίει το κράτος που δε φροντίζει να εποπτεύει τη σωστή εφαρμογή των νόμων. Ποιός είναι το κράτος όμως τελικά; Εμείς οι ίδιοι που παρανομούμε εύκολα και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς όταν είναι προς όφελός μας...
-
Να ρωτήσω κατι, σε συνέχεια της προηγουμενης ερώτησης μου;
Ο μεγάλος ωφελημένος των εμπρησμών δεν είναι ο ιδιοκτήτης της (πρώην) δασικής έκτασης;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Να ρωτήσω κατι, σε συνέχεια της προηγουμενης ερώτησης μου;Ο μεγάλος ωφελημένος των εμπρησμών δεν είναι ο ιδιοκτήτης της (πρώην) δασικής έκτασης;
Μα το δάσος, η δασική έκταση δεν ανήκει σε κάποιον. Τι εννοείς?
-
Άρα ο 'οικοπεδοφάγος' είναι μια εταιρεία που θα χτίσει ένα σπίτι στα καμμένα και θα το πουλήσει στον ιδιώτη. Αν η έκταση δεν ανήκει σε κανέναν τι σκατά τίτλοι ιδιοκτησίας θα υπάρχουν;
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Να ρωτήσω κατι, σε συνέχεια της προηγουμενης ερώτησης μου;
Ο μεγάλος ωφελημένος των εμπρησμών δεν είναι ο ιδιοκτήτης της (πρώην) δασικής έκτασης;
Μα το δάσος, η δασική έκταση δεν ανήκει σε κάποιον. Τι εννοείς?
Φίλος του πατέρα μου έχει 2.000 στρέμματα ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ στην Πελοπόννησο και κάηκαν.
Από αυτά του επέτρεπαν να χτίσει τα 60 (από τα 2.000).
Θυμάμαι που έλεγε ο πατέρας μου να τον πάρει τηλέφωνο τις μέρες τις πυρκαϊάς αλλά γελούσε και έλεγε 'δεν παίρνω τηλέφωνο, άσε μη την έβαλε αυτός τη φωτιά'Μετά ζητάς να αποχαρακτηριστούν από δασική έκταση άλλα 150 στρέμματα (γιατί έχει μόνο αγριόχορτα).
Το δάσος του Σεϊχ Σου στη Θεσσαλονίκη ανήκει σε ιδιώτες (το μεγαλύτερο μέρος του). Σ' αυτούς απαγορεύεται να χτίσουν οτιδήποτε. Όταν το βλέπουν να καίγεται λες να μην ανοίγουν σαμπάνιες;
(μακάρι να το καίγανε κάθε χρόνο)Υπάρχουν και τεράστιες δημόσιες δασικές εκτάσεις που συνορεύουν με κτήματα ιδιωτών τα οποία μετά την πυρκαϊά 'μεγαλώνουν' ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Καιγόμαστε (άλλοτε 2008, 2009)νυν 2010 .