-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κι εγω γι' αυτες τις περιοχες μιλησα. Οι τιμες που αναφερεις ειναι εκτος πραγματικοτητας.Μενω χρονια σε αυτην την περιοχη, το παραδειγμα που αναφερω ειναι σε πολυ καλη περιοχη, και με αυτονομη θερμανση κλπ. Οι τιμες που αναφερεις μονο στα ονειρα μερικων παιζουν.
Εγώ μένω σε ιδιόκτητο και δεν νοικιάζω σπίτια σε άλλους , οπότε δεν έχω προσωπικό όφελος . Ασχολούμαι όμως επαγγελματικά με τον χώρο και οι τιμές που σου λέω είναι τσεκαρισμένες . Γιά να καταλάβεις σε σπίτια στην Τούφα κοντά στο μετρό , δεν βγαίνουν καν ενοικιαστήρια στην γειτονιά .
Οσο γιά τον φίλο με την σύγκριση γιά τα αυτοκίνητα , τότε στις περιοχές που μιλάμε ένα καινούργιο σπίτι έκανε 180000-200000 δρχ/τμ . Τα αυτοκίνητα τα 1100 έκαναν 2200000-2400000 δρχ. αλλά είχαν φόρους 150-300 % της αξίας τους και ήταν αυτοκίνητα κατηγορίας γκόλφ με μικρούς κινητήρες ειδικά γιά την Ελλάδα .Επίσης μιά έγχρωμη τηλεόραση 21 ιντσών είχε 120000 δρχ. Ας είναι καλά η ΕΕ που υποχρέωσε τιους φορομπήχτες να εξαλείψουν αυτούς τους φόρους , όπως και το ΦΠΑ 36 % πού υπήρχε τότε .
Οσο γιά το ότι δεν αποταμιεύονται χρήματα σήμερα , δεν φταίει τόσο ο χαμηλός μισθός , γιατί πάντα τέτοιος ήτανε , αλλά φταίει και ο τρόπος ζωής ο σημερινός που είναι υπερκαταναλωτικός . 3-4 τηλεοράσεις σε κάθε σπίτι , άλλο κινητό κάθε χρόνο , οι πιτσιρικάδες κωλοβαράνε μέχρι τα 30 στο σπίτι των γονιών τους γιατί οι θέσεις διευθυντών που ψάχνουν είναι κατειλημμένες και άλλα τέτοια ωραία . Επίσης οι γονείς του φίλου αγόρασαν 55 τμ γιατί αυτά μπορούσαν , οι σημερινοί μέχρι πρίν ένα χρόνο θέλανε 120 τμ , όλο με δανεικά και μετά τους έφταιγαν οι κακές τράπεζες , όχι ότι και αυτές δεν έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες γιά το σημερινό χάλι . Ετσι είναι παιδιά , τα μεταξωτά βρακιά , θέλουν και επιδέξιους κ@λους , όπως λέει και η παροιμία . -
όπως εμφατικά μας έδειξε η κρίση όποιος αποταμιεύει είναι ΜΑΛΑΚΑΣ._
κατέβασε ο βγενό το γάλα στο 1 ευρώ και μετά απο ένα μήνα το πήγε στο 1,40
κανείς δεν του κάνει τίποτα, ε πως να τιμωρηθούν οι απερίσκεπτες δανειοδοτήσεις του για ακίνητα κλπ φούσκες όταν μπαλώνει τρύπες με την ανοχή και ευλογία του μπ@υρδελο συστήματος?
ομοίως και οι υπόλοιποι πάνλαμπροι και υπέρτατοι τραπεζίτες μας.το όλο θέμα είναι στα όριά του και όποιος έχει @ρχιδια κάνει παζάρια τρελά και υπομονή όποιος δεν έχει παίρνει δανεια και φουσκώνει τιμές στα συμβόλαια για να του βγει το 75%.
με γεια του. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
κατέβασε ο βγενό το γάλα στο 1 ευρώ και μετά απο ένα μήνα το πήγε στο 1,40Εγώ 1 € το βρίσκω ακόμα στο Βερόπουλο το ΔΕΛΤΑ
-
Έχω μία ερώτηση κάπως άσχετη με την αγορά ακινήτων. Αφορά όμως μεταβίβαση.
Η μητέρα μου με τον πατέρα μου είχαν αγοράσει ένα οικόπεδο. Αυτό θα μεταβιβαστεί στο όνομά μου.
Μετά τον θάνατο του πατέρα μου συνιδιοκτήτες είμαστε η μητέρα μου , η αδερφή μου και εγώ.Ποιός είναι ο πλέον συμφέρον τρόπος για την μεταβίβαση ;
-
Αν έχουν ακόμα δικαίωμα αποποίησης κληρονομίας η αδελφή σου και η μητέρα σου, να αποποιηθούν την κτήση κυριότητας του σπιτιού, ώστε να γίνεις αποκλειστικός κληρονόμος και μάλιστα χωρίς να πληρώσεις φόρο.
http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=6752Αν έχει παρέλθει 4μηνο από τον θάνατο του κληρονομούμενου, τότε έχει απωλεστεί το δικαίωμα αποποίησης (εκτός αν καταφέρετε να πείσετε το δικαστήριο της κληρονομίας ότι η αδελφή σου δεν γνώριζε ακόμα ότι κληρονόμησε το ακίνητο λόγω θανάτου του πατέρα). Θα μεταβιβαστεί το ποσοστό της μητέρας σου ως γονική παροχή χωρίς την καταβολή φόρου και το ποσοστό της αδελφής σου θα μεταβιβαστεί κανονικά με δωρεά (με καταβολή φόρου δωρεάς).
Άρθρο 1847
Αποποίηση
Ο κληρονόμος μπορεί να αποποιηθεί την κληρονομία μέσα σε προθεσμία τεσσάρων μηνών που αρχίζει από τότε που έμαθε την επαγωγή και το λόγο της. Στην επαγωγή από διαθήκη η προθεσμία δεν αρχίζει πριν από τη δημοσίευση της διαθήκης.
Αν ο κληρονόμος είχε την τελευταία κατοικία του στο εξωτερικό ή αν ο κληρονόμος έμαθε την επαγωγή όταν διάμενε στο εξωτερικό, η προθεσμία είναι ενός έτους.
Η προθεσμία αναστέλλεται από τους ίδιους λόγους που αναστέλλεται και η παραγραφή.
Άρθρο 1848
Δήλωση αποποίησης
Η αποποίηση γίνεται με δήλωση στο γραμματέα του δικαστηρίου της κληρονομίας. Για αποποίηση που γίνεται με αντιπρόσωπο απαιτείται ειδική πληρεξουσιότητα με συμβολαιογραφικό έγγραφο.
Το δημόσιο δεν μπορεί να αποποιηθεί την κληρονομία που του έχει επαχθεί εξ αδιαθέτου.
Άρθρο 1849
Η αποποίηση είναι άκυρη αν ο κληρονόμος έχει ρητά ή σιωπηρά δηλώσει ότι αποδέχεται την κληρονομία. Από τη σύνταξη απογραφής της κληρονομίας και μόνο δεν συνάγεται τέτοια δήλωση.
Άρθρο 1850
Η αποποίηση είναι άκυρη, αν γίνει μετά την πάροδο της προθεσμίας για αποποίηση. Αν περάσει η προθεσμία, η κληρονομία θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή. -
ΜΕΡΙΚΗ αποποίηση είναι άκυρη και μάλιστα απόλυτα (μερική σημαίνει είτε ποσοστό πχ το 1/2, είτε συγκεκριμένο αντικείμενο πχ το Ψ ακίνητο)...
Αυτό σημαίνει ότι μόνο αν κληρονομούσε η μητέρα και η αδερφή αποκλειστικά αυτό το οικόπεδο μπορούν να κάνουν αυτό που λες, αλλιώς πρέπει να αποποιηθούν το ΣΥΝΟΛΟ της κληρονομιάς...Δεν έβαλες το 1851 που είναι το πιο κρίσιμο
'Η αποδοχή ή η αποποίηση της κληρονομίας είναι άκυρη, αν έγινε πριν από την επαγωγή ή από πλάνη ως προς το λόγο της επαγωγής. Επίσης είναι άκυρη, αν έγινε υπό αίρεση ή προθεσμία ή για μέρος της κληρονομίας.'
-
Κοίτα να δεις...θεώρησα (άστοχα ασφαλώς, αφού έπρεπε να ρωτήσω σχετικά) ότι το ακίνητο ήταν το μοναδικό κληρονομιαίο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν έχουν ακόμα δικαίωμα αποποίησης κληρονομίας η αδελφή σου και η μητέρα σου, να αποποιηθούν την κτήση κυριότητας του σπιτιού, ώστε να γίνεις αποκλειστικός κληρονόμος και μάλιστα χωρίς να πληρώσεις φόρο.
http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=6752Αν έχει παρέλθει 4μηνο από τον θάνατο του κληρονομούμενου, τότε έχει απωλεστεί το δικαίωμα αποποίησης (εκτός αν καταφέρετε να πείσετε το δικαστήριο της κληρονομίας ότι η αδελφή σου δεν γνώριζε ακόμα ότι κληρονόμησε το ακίνητο λόγω θανάτου του πατέρα). Θα μεταβιβαστεί το ποσοστό της μητέρας σου ως γονική παροχή χωρίς την καταβολή φόρου και το ποσοστό της αδελφής σου θα μεταβιβαστεί κανονικά με δωρεά (με καταβολή φόρου δωρεάς).
Άρθρο 1847
Αποποίηση
Ο κληρονόμος μπορεί να αποποιηθεί την κληρονομία μέσα σε προθεσμία τεσσάρων μηνών που αρχίζει από τότε που έμαθε την επαγωγή και το λόγο της. Στην επαγωγή από διαθήκη η προθεσμία δεν αρχίζει πριν από τη δημοσίευση της διαθήκης.
Αν ο κληρονόμος είχε την τελευταία κατοικία του στο εξωτερικό ή αν ο κληρονόμος έμαθε την επαγωγή όταν διάμενε στο εξωτερικό, η προθεσμία είναι ενός έτους.
Η προθεσμία αναστέλλεται από τους ίδιους λόγους που αναστέλλεται και η παραγραφή.
Άρθρο 1848
Δήλωση αποποίησης
Η αποποίηση γίνεται με δήλωση στο γραμματέα του δικαστηρίου της κληρονομίας. Για αποποίηση που γίνεται με αντιπρόσωπο απαιτείται ειδική πληρεξουσιότητα με συμβολαιογραφικό έγγραφο.
Το δημόσιο δεν μπορεί να αποποιηθεί την κληρονομία που του έχει επαχθεί εξ αδιαθέτου.
Άρθρο 1849
Η αποποίηση είναι άκυρη αν ο κληρονόμος έχει ρητά ή σιωπηρά δηλώσει ότι αποδέχεται την κληρονομία. Από τη σύνταξη απογραφής της κληρονομίας και μόνο δεν συνάγεται τέτοια δήλωση.
Άρθρο 1850
Η αποποίηση είναι άκυρη, αν γίνει μετά την πάροδο της προθεσμίας για αποποίηση. Αν περάσει η προθεσμία, η κληρονομία θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή.Το 4μηνο έχει περάσει. Είναι 3,5 χρόνια και έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς και από τους τρείς μας.
Άρα , γονική παροχή από την μητέρα μου και δωρεά από την αδερφή ( με πληρωτέο φόρο δωρεάς , υποθέτω ποσόστωση επί της αντικειμενικής αξίας που μου δωρίζει ) και τελείωσα ;ΜΕΡΙΚΗ αποποίηση είναι άκυρη και μάλιστα απόλυτα (μερική σημαίνει είτε ποσοστό πχ το 1/2, είτε συγκεκριμένο αντικείμενο πχ το Ψ ακίνητο)...
Αυτό σημαίνει ότι μόνο αν κληρονομούσε η μητέρα και η αδερφή αποκλειστικά αυτό το οικόπεδο μπορούν να κάνουν αυτό που λες, αλλιώς πρέπει να αποποιηθούν το ΣΥΝΟΛΟ της κληρονομιάς...Δεν έβαλες το 1851 που είναι το πιο κρίσιμο
'Η αποδοχή ή η αποποίηση της κληρονομίας είναι άκυρη, αν έγινε πριν από την επαγωγή ή από πλάνη ως προς το λόγο της επαγωγής. Επίσης είναι άκυρη, αν έγινε υπό αίρεση ή προθεσμία ή για μέρος της κληρονομίας.'
Δεν προτείνεις κάτι άλλο από αυτό που λέει ο Μάνος απλώς διορθώνεις , σωστά ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοίτα να δεις...θεώρησα (άστοχα ασφαλώς, αφού έπρεπε να ρωτήσω σχετικά) ότι το ακίνητο ήταν το μοναδικό κληρονομιαίο.Δεν ήταν...Υπήρχε ακόμη ένα.Σε κάθε περίπτωση όμως τώρα πλέον δεν γίνεται αποποίηση , σωστά ;
-
Σωστά, σωστά
EDIT
Α και μην ξεχάσω : σπεύσε καλού κακού να κάνεις τη γονική παροχή σχετικά σύντομα γιατί ο Παπαθανασίου ακονίζει την ψ@λή του για τρυφερά κ@λαράκια -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σωστά, σωστάEDIT
Α και μην ξεχάσω : σπεύσε καλού κακού να κάνεις τη γονική παροχή σχετικά σύντομα γιατί ο Παπαθανασίου ακονίζει την ψ@λή του για τρυφερά κ@λαράκιαΈλεγα μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Προλαβαίνω ή να ξυριστώ ( τρυφερός είμαι αλλά μην τον αγριεύω με τρίχες και τέτοια τον άνθρωπο ) ;
-
Αναστροφή του κλίματος στα στεγαστικά δάνεια, καθώς άρχισαν πάλι να αυξάνονται μετά από περίοδο πτώσης.
-
Οι τράπεζες αφού κατέστρεψαν την αγορά δίνοντας το 120 % της αξίας δάνειο , αφού κόντεψαν να καταστραφούν οι ίδιες επενδύοντας στα τοξικά Βαλκάνια , αφού έκοψαν εντελώς τα δάνεια γιά αγορά σπιτιών και ο κόσμος έπαψε να ασχολείται μαζί τους και να υπομένει τις τους , κατάλαβαν πως τα κέρδη τους προέρχονται από τον δανεισμό του χρήματος και προσπαθούν να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου . Επειδή όμως αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις , το μυαλό τους είναι στα μπόνους περιμένετε να ξαναρχίσει πάλι το 120 % του δανεισμού μόλις κάποιος από αυτούς ξανακάνει την αρχή . Το θέμα είναι ότι η αγορά βρίσκεται σε βαθιά ύφεση , δεν χτίζεται σχεδόν τίποτα παρά μονο υλοποιούνται άδειες του 2005 - 2007 , γιατί πλησιάζει ο χρόνος λήξης τους και όπως γίνεται συνήθως το απόθεμα των 100000 σπιτιών , θα απορροφηθεί σχετικά απότομα , μιά και ο Ελληνας δρά συναισθηματικά και υπερβολικά σε όλα του . Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει μετά . Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις μετά από κρίσεις , οι τιμές των ακινήτων παίρνουν συσσωρευμένα την αύξηση που έπρεπε να πάρουν σταδιακά μέσα στην τριετία 2006-2009 , που οι τιμές τους είναι σταθερές . Ετσι συνέβη το 1981 , το 1987 , το 1994 και το 2004 , εποχές γιά τις οποίες υπήρξε ανάλογη χρηματοοικονομική η πετρελαική κρίση . Να δούμε πως θα εξελιχθεί τώρα . Σε κάθε περίπτωση όσοι δεν παρασύρονται από την μόδα και τις κραυγές των τηλεηλιθίων , αλλά κάνουν τι αγορές τους ψύχραιμα και με πλήρη ανάλυση των αναγκών τους και των δυνατοτήτων τους θα είναι πάντα κερδισμένοι . Οι υπόλοιποι θα τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις σαν μωρές παρθένοι .
-
Σε καθε περιπτωση τον ρυθμο τον παιζει αλλος..εμεις μονο συγκυριακα μπορουμε να βγουμε λιγο κερδισμενοι.....
-
Ρώτησα για στεγαστικό δάνειο 180.000 ευρώ. Όσα βρήκα πιο συμφέροντα ήταν με κυμαινόμενο επιτόκιο, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι χαμηλό.
Οι δόσεις είναι από 1280 ευρώ το μήνα και μέχρι 1371 για δεκαπενταετή διάρκεια, ανάλογα με την τράπεζα. Τα έξοδα για το δάνειο είναι από 0 και έως 2.800 ευρώ, συνήθως γύρω στα 2000 ευρώ.
Ειδικά για καινούργιο διαμέρισμα των 100 τ.μ. σε Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή, Γλυκά Νερά,Παλλήνη και Κορωπί, και επειδή αυτή τη στιγμή ψάχνει συγγενικό μου πρόσωπο και κάνουμε πολύωρες αναλύσεις σχεδόν μέρα παρά μέρα οι τιμές είναι ΄καλές', με το σκεπτικό ότι πριν 1 χρόνο βρίσκαμε είτε τις ίδιες είτε και λίγο ανώτερες (περί το 5-10%) από τις τωρινές.
Υπάρχουν πολλά απούλητα, πολλά μεταχειρισμένα από ανθρώπους που πήγαν την τελευταία τριετία σε καινούργια στα ανατολικά προάστεια και δίνουν το παλιό και πολλές οικοδομές σταματημένες στη μέση.
Βρήκα έναν κατασκευαστή που δεν έχει πουλήσει τίποτα εδώ και 2 χρόνια και έναν άλλο γνωστό μου (μικρό) που έχει δώσει μόνο ένα διαμέρισμα εδώ και ενάμισυ χρόνο και τρέχει να αναχρηματοδοτήσει τα δάνειά του. Βέβαια είχαν βγάλει τον αγλέορα τα τελευταία χρόνια... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Χτιζονται νεα σπιτια στου Παπαγου; Κι αν ναι υπαρχει λογος ν' αγορασει καποιος στου Παπαγου με αυτες τις προϋποθεσεις;Πουλήθηκε προ ημερών 1ος όροφος 110 τμ στου Παπάγου με αποθήκη + 1 parking, 7ετίας, 430.000, όσα ζήταγε ο ιδιοκτήτης και έφυγε τόσο γρήγορα που ο ιδιοκτήτης έμεινε έκπληκτος και του χάλασε και τον προγραμματισμό
-
Χτιζονται νεα σπιτια στου Παπαγου; Κι αν ναι υπαρχει λογος ν' αγορασει καποιος στου Παπαγου με αυτες τις προϋποθεσεις;
Πουλήθηκε προ ημερών 1ος όροφος 110 τμ στου Παπάγου με αποθήκη + 1 parking, 7ετίας, 430.000, όσα ζήταγε ο ιδιοκτήτης και έφυγε τόσο γρήγορα που ο ιδιοκτήτης έμεινε έκπληκτος και του χάλασε και τον προγραμματισμό
Κατι τετοιοι μαλακες χαλανε την πιατσα
-
Δικηγόρος είναι ο αγοραστής
-
Δικηγόρος είναι ο αγοραστήςΠες του οτι εχω γκαρσονιερα στην Γλυφαδα 10 τετραγωνικων,στα 200.000 θα το κλεισουμε ευκολα
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ειδικά για καινούργιο διαμέρισμα των 100 τ.μ. σε Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή, Γλυκά Νερά,Παλλήνη και Κορωπί,Τι σχέση έχει το Χαλάνδρι με το Κορωπί . Απέχουν 20 χιλιόμετρα και το κόστος του πήγαινε έλα γιά Αθήνα είναι 200 - 250 € επιπλέον το μήνα για΄το Κορωπί . Ασε που το Κορωπί έχει και υψηλότερο συντελεστή Δόμησης .
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!