-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
...
Εχω μια απορια αν καποιος απο ραφηνα εχει περασει απο τα σχολεια εκει που εχουν ενα κλιμακιο της πυροσβεστικης με μονιμα τρια πυροσβεστηκα που κυριως φιλανε το σπιτι του χοντρου αν σημερα βρισκονται εκει?Επειδή σε κανά 10λεπτο θα πάω μια βόλτα στη Ραφήνα, πού είναι συνήθως αραγμένα αυτά τα πυροσβεστικά;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...
Εχω μια απορια αν καποιος απο ραφηνα εχει περασει απο τα σχολεια εκει που εχουν ενα κλιμακιο της πυροσβεστικης με μονιμα τρια πυροσβεστηκα που κυριως φιλανε το σπιτι του χοντρου αν σημερα βρισκονται εκει?Επειδή σε κανά 10λεπτο θα πάω μια βόλτα στη Ραφήνα, πού είναι συνήθως αραγμένα αυτά τα πυροσβεστικά;
Ειναι κοντα στο lidl διπλα σε κατι σχολεια δεν ξερω αν ειναι δημοτικο λυκειο κτλ και κοντα στο νεκροταφειο προσεχε μην ερθει απο εκει η φωτια
-
Πολυ σωστος κι εγω στην ανθουσα που εμενα αυθαιρετο ηταν βεβαια εκεινη την εποχη ηταν ολα αυθαιρετα κι οταν ειχαν ερθει να τα γκρεμισουν απο την νομαρχια τους λεει ο τοτε κοινοταρχης ξεκινηστε απο την εκκλησια και απο την κοινοτητα και μετα τα σπιτια ........
και γιατί ακριβώς σταμάτησαν?
εμάς εδώ στο χωριό, που η συντριπτική πλειονότητα είναι εκτός σχεδίου αλλά νόμιμα(4+ στρέμματα) η εκκλησία πήγε και το φύτεψε στο ρέμα μην τυχόν και χάσει την ηγεμονία και μάλιστα έφερε προκατ για να γίνει τσακ μπαμ η δουλειά.
πρώην περιφέρεια του νυν αρχιεπισκόπου παρακαλώ. ευλόγησον.
-
...
Ειναι κοντα στο lidl διπλα σε κατι σχολεια δεν ξερω αν ειναι δημοτικο λυκειο κτλ και κοντα στο νεκροταφειο προσεχε μην ερθει απο εκει η φωτια
Τώρα είμαι πιο κοντά στη φωτιά (Νέος Βουτζάς, πρόποδες Πεντέλης).
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Πολυ σωστος κι εγω στην ανθουσα που εμενα αυθαιρετο ηταν βεβαια εκεινη την εποχη ηταν ολα αυθαιρετα κι οταν ειχαν ερθει να τα γκρεμισουν απο την νομαρχια τους λεει ο τοτε κοινοταρχης ξεκινηστε απο την εκκλησια και απο την κοινοτητα και μετα τα σπιτια ........
και γιατί ακριβώς σταμάτησαν?
εμάς εδώ στο χωριό, που η συντριπτική πλειονότητα είναι εκτός σχεδίου αλλά νόμιμα(4+ στρέμματα) η εκκλησία πήγε και το φύτεψε στο ρέμα μην τυχόν και χάσει την ηγεμονία και μάλιστα έφερε προκατ για να γίνει τσακ μπαμ η δουλειά.
πρώην περιφέρεια του νυν αρχιεπισκόπου παρακαλώ. ευλόγησον.
Γιατι και αυτα αυθαιρετα ηταν και κολησε στο οτι θα γκρεμιζε εκκλησια.........
-
...
Βαλε σκαϊ στο ραδιο.Τωρα εχει σκηνες απο Διονυσο και Μαραθωνα.
-
...
καλο κουραγιο και καλα ντουμανια
-
-
Απο παλληνη ειναι η φωτο τραβηγμενη?
-
Απο παλληνη ειναι η φωτο τραβηγμενη?Ναι, από το μπαλκόνι μου
-
το απογευμα μεχρις τις 7:30 ημουν Αγιο Στεφανο , και η φωτια ηταν σχετικα μακρυα (3-4 χιλιομετρα) στη συνεχεια περασα απο το σπιτι μιας φιλης που ελειπε στον διονυσο για να τσεκαρω τι και πως(περιπου στο μεσο της διονυσου) και η φωτια απειχε καμια 700αρια μετρα. Κατα τις 10 επιχειρησα να ξαναπαω στο διονυσο με ενα φιλο για να παρουμε τον σκυλο της φιλης αλλα για κανεναν λογο δεν μας αφηναν να μπουμε στο διονυσου και ετσι φυγαμε απρακτοι. Πριν λιγο εμαθα οτι στον ιδιο δρομο με το σπιτι της φιλης καιγονται σπιτια , ενω πανω απο την νεα ερυθραια που προσπαθησα κατα τις 11 να παω στον Αγιο Στεφανο στο σπιτι του θειου μου που ημουν και νωρις το ααπογευμα, δεν πηγαινε...
btw ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ , ενω καιγονται τα παντα , να βρικσεσαι στη πεντελη ( πολιτεια για την ακριβεια) και να ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΓΑΜΩΓΟΠΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΡΕ ΤΑΡΙΦΑ;;;; τον πηρα στον κυνηγι καθως εκεινη τη στιγμη θολωσα αλλα δεν τον προλαβα και χαθηκε στα στενα ο ΜΑΛΑΚΑΣ
-
Μαγκες ο πρωθυπουργος δεν κοιμαται πριν καμμια ωρα εφτασε στο κεντρο επιχειρησεων στο χαλανδρι.....
Τωρα θα σβησει η φωτια -
ooooooooooooooooooole
-
Μαγκες ο πρωθυπουργος δεν κοιμαται πριν καμμια ωρα εφτασε στο κεντρο επιχειρησεων στο χαλανδρι.....
Τωρα θα σβησει η φωτιαΌταν η φωτιά πάει Εκάλη...θα σβήσει διά μαγείας
-
Eκεί δίπλα στο εξοχικό του δεν μπορεί να λαμπαδιάσει λίγο
Κοντά μένεις, άντε τράβανα κάνεις ένα τσιγάροΘυμάμαι τέτοια εποχή πριν 2 χρόνια τα έβλεπα απ το ίντερνετ στην ολλανδία, μόλις είχα ανέβει.
Τώρα πάλι τα ίδια
Δεν ξέρω αλλά αυτές οι εικόνες στην τηλεόραση είναι τρομακτικές... -
Eντελώς αποκαρδιωτικές...
-
Δραματική η κατάσταση.
Εν τω μεταξύ, έδειχνε νωρίτερα (το απόγευμα) συνέχεια ένα σπίτι στο Γραμματικό που είχε φτάσει η φωτία στο πίσω μέρος, και πήγαιναν από το πλάι στο πίσω μέρος να ρίξουν νερό με κουβάδες κτλ.
Στο πίσω μέρος του σπιτιού έδειχνε να υπάρχει δάσος or sth, και ξερόχορτα παντού γύρω γύρω από το οικόπεδο που βρισκόταν το σπίτι.
Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο η φωτιά, ενώ στην αρχή φαινόταν στο βάθος κάμποσα μέτρα πιο πέρα, έκανε ένα πραφ και εξαπλώθηκε σε κλάσματα του δευτερολέπτου μέχρι το σπίτι το οποίο άρχισε να γλύφει.
Εκεί δεν φταίει κανένα κράτος και καμία πυροσβεστική. Όταν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν νοιάζονται να λάβουν έστω στοιχειώδη μέτρα προστασίας της περιουσίας τους. Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος να έχει σπίτι μέσα στο δάσος, να έχει πυκνή βλάστηση γύρω του και να αφήνει τα ξερόχορτα περιμετρικά του σπιτιού του; Αν το έχει και ανασφάλιστο, σορρυ αλλά το πήγαινε γυρεύοντας.
Πως περιμένουμε να μας σώσουν οι άλλοι την περιουσία μας, όταν οι ίδιοι δεν φροντίζουμε να πάρουμε έγκαιρα μέτρα για να την προστατεύσουμε και να τη διασφαλίσουμε;
-
Σε αυτό δεν τίθεται κανένα θέμα, οι περισσότεροι είναι απλά εντελώς ηλίθιοι.
Στοιχειώδης λογική αυτοσυντήρησης η οποία φαίνεται να εκλείπει απ τον homo universalis που καταπατεί τα ελληνικά δάση...
Όλοι αυτοί που έχουν σπίτια μέσα σε δάση, αν μη τι άλλο έπρεπε να
1)εχουν καθαρισμένα περιμετρικά τα σπίτια τους απ όλα τα ξερόχορτα
2)δεξαμενή με νερό
3)γεννητρια -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κοντά μένεις, άντε τράβανα κάνεις ένα τσιγάροΕχει χαρη που ειμαι εκτος αττικης αλλιως θα την ειχε φαει την μολοτοφ
-
Μόλις γύρισα από μια 'βόλτα' στην περιοχή. Η λεωφόρος Μαραθώνος είναι γεμάτη πυροσβεστικά οχήματα κι αστυνομία που πάνε/έρχονται κι η άνοδος προς Διόνυσο από Νέα Μάκρη είναι κλειστή από την αστυνομία. Για πρώτη φορά είδα αλεπού να διασχίζει τη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της Νέας Μάκρης. Προφανώς από την φωτιά τα είχε 'παίξει'.
Τραβήχτηκαν από τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του τύμβου του Μαραθώνα (λίγο μετά την πρώην αμερικάνικη βάση). Η φωτιά είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση και οι φλόγες είχαν κατεύθυνση παράλληλη με τη λεωφόρο Μαραθώνος (προς Αθήνα).
Τραβήχτηκε από το Νέο Βουτζά λίγο χαμηλότερα από το Λύρειο Ίδρυμα και ο λόφος πίσω από τον οποίο υπάρχει η φωτιά είναι προς Αθήνα (δεν κατάλαβα αν είναι πάνω από Καλλιτεχνούπολη, Πικέρμι, ...).
Τραβήχτηκε πάλι από το Νέο Βουτζά και φαίνονται τα βουνά προς Μαραθώνα, δηλαδή προς τις περιοχές απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά.
Καιγόμαστε (άλλοτε 2008, 2009)νυν 2010 .