-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Chain mail μυρίζομαι..καλά δεν γράφει και τίποτα το φοβερό
τίποτα δεν είναι λάθος, αλλά ούτε σημαίνει πως αυτά είναι τα μοναδικά συμπτώματα του εγκεφαλικού ή ότι όποιος τα παρουσιάζει έχει πάθει οπωσδήποτε κάτι τέτοιο -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Chain mail μυρίζομαι..
καλά δεν γράφει και τίποτα το φοβερό
τίποτα δεν είναι λάθος, αλλά ούτε σημαίνει πως αυτά είναι τα μοναδικά συμπτώματα του εγκεφαλικού ή ότι όποιος τα παρουσιάζει έχει πάθει οπωσδήποτε κάτι τέτοιοΈτσι ακριβώς. Το πρόβλημα βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάντα ο εφησυχασμός. Αφού δηλαδή 'μου μιλάει, μου γελάει και μου σηκώνει τα χέρια' δεν έχει πάθει εγκεφαλικό... και τον πάνε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο νοσοκομείο.
-
Απο την αλλη βεβαια,με καθυστερηση η χωρις,λιγα πραγματα μπορουν να γινουν στο νοκοκομειο,ετσι και αλλιως...Συνηθως υποστηριξη μονο στην περιπτωση του εγκεφαλικου....
-
καμία πρακτική συμβουλή για ανάρρωση απο ψύξη?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
καμία πρακτική συμβουλή για ανάρρωση απο ψύξη?Ερώτηση είναι αυτή;
Μια masseuse να σε τρίβει μέχρι να σου περάσει -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ερώτηση είναι αυτή;
Μια masseuse να σε τρίβει μέχρι να σου περάσειΥπαρχει και μια τεχνικη με σαπουνι
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ερώτηση είναι αυτή;
Μια masseuse να σε τρίβει μέχρι να σου περάσειΥπαρχει και μια τεχνικη με σαπουνι
ναι το πρόσεξα
...αλλά είπα να μη βάλω link -
Σωστος αλλα δωσε στη masseuse και καμια counterpain να βρωμισει ο τοπος καμφορα....
Πλακα,πλακα κανει δουλιτσα η συγκεκριμενη αλοιφη.Give it a try που λεν και στο χωριο μου... -
-
Είναι γεγονός ότι εδώ και 2-3 μέρες είχα μια ενόχληση στη μέση μου. Όχι κάτι τρομερό πάντως. Ένας πόνος που λές 'εντάξει θα περάσει με λίγη προσοχή'
Χθες το βράδυ πήγα σε μια βάφτηση. Λίγο αργότερα πήγα και στο κέντρο για το...γλέντι. Με το που μπήκα στο κέντρο είπα 'ο Θεός να βάλει το χέρι του' ήταν απίστευτα κρύα η αίθουσα. Θα πρέπει να είχαν βέλει το κλιματιστικο όσο πιο χαμηλά γινόταν. Δεν άντεξα πάνω απο μια ώρα. Σηκώθηκα και έφυγα άρον άρον.
Ξυπνάω το πρωι και δεν μπορούσα να κουνήσω. Φρικτοί πόνοι με δυσκολία περπατούσα. Κάπου κοντά στο μεσημέρι δεν άντεξα και πήγα στο νοσοκομείο.
'Οξεία Οσφυαλγία' ο απολογισμός, 15 μέρες εκτός δουλειας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και βλέπουμε, όπως είπε ο γιατρός. Μου έδωσε βελόνες να κάνω στο σπίτι χώρια το ότι πρέπει στην κατάσταση που είμαι να πάω στο ΙΚΑ για να εγκριθεί η άδεια και τα φάρμακα. -
Κρίμα βρε Μανώλη!!! Περαστικά σου φίλε.
-
Άκου Μανώλη...
Πριν κάνα μήνα είχα πάθει σοβαρότατο Λουμπάγκο, το οποίο με έβγαλε νόκ άουτ για αρκετές ημέρες...περίμενα να περάσει από μόνο του αλλά τίποτα αυτό...εκεί να μου αλλάζει τα φώτα αυτό!Τελικά πήγα σε συγκεκριμένο ειδικευμένο ορθοπεδικό, ο οποίος με ΜΙΑ και μόνο ένεση στον σπόνδυλο που πονούσα, με έκανε άλλο άνθρωπο (μπήκα σκυφτός και με βογγητά στο ιατρείο και βγήκα σχεδόν χορεύοντας )...
Πρώτη φορά ένοιωσα την ανάγκη να φιλήσω άντρα (όχι...δεν είμαι γκέυ)
Αν νομίζεις ότι θα σου φανεί χρήσιμο στείλε π.μ. για να σου δώσω στοιχεία (δεν είναι ούτε συγγενής, ούτε φίλος...απλά ξέρω τι πόνο τραβάς αυτή την στιγμή!)
Περταστικά κι από μένα...
-
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Προς το παρόν μπορώ να πώ ότι οι ενέσεις που κάνω πρωί βράδυ μου έχουν κάνει πολύ καλό. Έχω ελάχιστη ενόχληση στη μέση. Όχι δεν παίρνιυν τα μυαλά μου αέρα να πάω να παίξω μπάσκετ. Με έχουν προειδοποιήσει πόσο ύπουλη είναι αυτη η αρρώστια και θέλει μεγάλη προσοχή.
-
Περαστικά σου Μανωλη !!!
Τα εχω περασει και σε κατανοω απολυτα.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Με έχουν προειδοποιήσει πόσο ύπουλη είναι αυτη η αρρώστια και θέλει μεγάλη προσοχή.Πρώτα από όλα , περαστικά σου
Μετά : Η οσφυαλγία είναι κάτι πολύ συνηθισμένο , ειδικά στις ηλικίες 30 με 50 αλλά αρρώστια δεν είναι.
Δεν είμαι γιατρός, δεν ξέρω ορολογία αλλά πολύ χοντρικά μπορούμε να πούμε ότι είναι σύμπτωμα, αποτέλεσμα κάποιας πάθησης. (π.χ κήλη σε μεσοσπονδύλιου δίσκου, κάποια θλάση) . ΙΜΗΟ πρέπει να το ψάξεις το πράμα για να δεις από πού προέρχεται ώστε να μηδενίσεις ή να περιορίσεις την πιθανότητα να σου ξανασυμβεί.
Μου κάνει εντύπωση που σε πλάκωσαν κατευθείαν στις ενέσεις και δεν δοκίμασαν κάτι πιο ήπιο στην αρχή αλλά όπως είπα δεν είμαι γιατρός.Εάν κάνεις γυμναστική με βάρη απέφυγε το squat, τις προβολές, τις άρσεις 'θανάτου' και την καθιστή κωπηλατική. Εάν δεν κάνεις , που είναι και το πιο πιθανό και σε βρουν εντάξει, ξεκίνα αμέσως άθληση και χάσε (εάν χρειάζεται) βάρος. Γενικά μιλώντας, η άθληση είναι το γιατρικό για -σχεδόν- τα πάντα.
Και πάλι περαστικά.
-
@Megane98hp: Περαστικά σου. Περίμενε να περάσει ο πολύς πόνος και άρχισε να δυναμώνεις τον κορμό σου, σιγά-σιγά.
Κοιλιακοί και πάλι κοιλιακοί, για να στηρίζουν καλά τη μέση σου, σαν μια 'ζώνη'. Με λυγισμένα πόδια, πλάτη να ακουμπά κάπου, χέρια στο κεφάλι και άρχισε ήπια με λίγες επαναλήψεις, αν δεν είσαι συνηθισμένος, σκέψου το ανάλαφρα σαν παιχνίδι. 1 σετ τη μέρα, όσο μπορείς, αύξησε επαναλήψεις σιγά - σιγά όταν θα μπορείς παραπάνω. 2-3 σετ κάθε μέρα είναι μια χαρά.
Εκτέλεση, όπως είπα με λυγισμένα γόνατα, πλάτη να εφάπτεται και να φαντάζεσαι ότι θέλεις να ακουμπήσεις το άνω σώμα(στήθος - ώμους) στα γόνατά σου, αλλά ΧΩΡΙΣ να σηκωθεί η μέση σου.Κάνε και κανένα ραχιαίο μετά τους κοιλιακούς(ή αν προτιμάς, σούπερσετ με τους κοιλιακούς, να τελειώνεις και γρήγορα). Ξάπλωσε μπρούμυτα και σήκωσε χιαστία χέρι-πόδι.
Χωρίς ζόρι, όσες επαναλήψεις μπορείς και χωρίς πολλή σκέψη, όποτε θέλεις εσύ, αφιέρωσε ένα λεπτάκι.
Αν δυναμώσει ο κορμός σου οι μύες του θα βοηθούν πολύ και θα διευκολύνουν τη μέση(άρα λιγότερος πόνος ή και σχεδόν καθόλου).
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που σε πλάκωσαν κατευθείαν στις ενέσεις και δεν δοκίμασαν κάτι πιο ήπιο στην αρχή αλλά όπως είπα δεν είμαι γιατρός.
αν ο άλλος δεν μπορεί να ξεδιπλωθεί δεν μπορείς να πας με χαπάκια και να παρακαλάς να δράσουν
-
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
...Γενικά μιλώντας, η άθληση είναι το γιατρικό για -σχεδόν- τα πάντα.+1
πόσοι άραγε συμφωνούν στο παραπάνω και πόσοι κατανοούν ότι παυσίπονα και ενέσεις απλά το σύμπτωμα καταπολεμούν. Σίγουρα και αποτελεσματικότατα.
Έχουμε ξεχάσει την χρησιμότητα του πόνου που καθοδηγεί και προστατεύει... (εντάξει, σε λογικές ποσότητες), όπως ίσως έχουμε ξεχάσει και την χρησιμότητα του πυρετού που - σωστά - καθηλώνει στο κρεβάτι και όχι μόνο. -
στην Καλυμνο που ημουν διακοπες ειχα την ατυχια να με τσιμπησει σφηκα(η κατι τετοιο,ηταν πολυ μεγαλες,χοντρες,μαυροκιτρινες)
Ο πονος ηταν οξυς,το σημειο φουσκωσε και πονουσα καμια βδομαδα
Το ανησυχιτικο ειναι οτι μου εχει αφησει μια μεγαλη ουλη η οποια δε βλεπω να επουλωνεται(τσιμπημα στο μοιρο).μηπως πρεπει να επισκεφτω κανα νοσοκομειο?Εχουν περασει 20 μερες απο το τσιμπημα
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες