-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Αύριο τέτοια ώρα θα είμαι καθ' οδόν για ΚΕΕΜ Σπάρτης. Wish me luck...Σιδεροκέφαλος να είσαι
Αύριο μπαίνει επίσης ο αδελφός μου με ένα φίλο μας. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αύριο τέτοια ώρα θα είμαι καθ' οδόν για ΚΕΕΜ Σπάρτης. Wish me luck...
Σιδεροκέφαλος να είσαι
Αύριο μπαίνει επίσης ο αδελφός μου με ένα φίλο μας.βλέπω ποστ απο Ροδιτη για Στρατο...και μου σηκωνεται η τριχα
9 μηνάκια στην Κρεμαστή....τότε γκρίνιαζα...τώρα μου λείπουν!
-
Την Τριτη ερχετε κ η σειρα μου.... ΚΕΜΧ Ναυπλιο
Αντε να παμε να τελειωσει κ αυτο.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Συγκλονιστικο ποσοστο...
Αυτο το 2% ειναι που θα αποτελεσει την βασικη αμυντικη μας γραμμη σε περιπτωση πολεμου (μιας και συμπληρωθηκε ηδη η πρωτη στρατια εποπ!)???
Αυτοι θα τρεξουν στα χωρια τους....ΕπΟπ και κληρωτοί είναι cannon fodder λέμε!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στην γενικη παρανοια του στρατου, αυτοι, οι φανταροι επι πληρωμη, οι τελευταιοι τροχοι της αμαξης, ειναι μια καστα, τα κινητρα της οποιας (επαγγελματικη αποκατασταση χωρις κοπο/χρονο; αντιμετωπιση της φτωχειας; διαστροφη; κατι αλλο; ) προσπαθω να καταλαβω, αλλα αδυνατω
Όταν δεν βρίσκεται εργοδότης στον έξω κόσμο να σε πληρώσει για τα προσόντα που (δεν) έχεις και για (μην) κάνεις οποιαδήποτε δουλειά που απαιτεί έστω και τη στοιχειώδη πρωτοβουλία ή σκέψη, καταλήγεις στον παντοδύναμο ΕΣ.
(πάντως έχω βρει και ένα 2% των εποπ που πραγματικά αξίζουν)
Ανηκει στο 5% (κανονας koutsan)
Τους ρωτησες γιατι; -
Aρχίζω και αναρωτιέμαι γιατί είστε τόσο κακοί θα έλεγα η προκατηλημένοι με τον στρατό!
Ξεχάστε τις έποχες που οι άχρηστοι που λέτε πήγαιναν στον στρατό.
Τώρα ούτε οι διπλωματούχοι δεν μπορούν να πάνε .Και με τον πρόεδρο της δημοκρατίας βησμα.
Καλά που ζήτε βρε παιδιά! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Aρχίζω και αναρωτιέμαι γιατί είστε τόσο κακοί θα έλεγα η προκατηλημένοι με τον στρατό!
Ξεχάστε τις έποχες που οι άχρηστοι που λέτε πήγαιναν στον στρατό.
Τώρα ούτε οι διπλωματούχοι δεν μπορούν να πάνε .Και με τον πρόεδρο της δημοκρατίας βησμα.
Καλά που ζήτε βρε παιδιά!Moυ θυμίζεις ώρες ώρες τον πρόεδρο των Ταξιτζήδων έτσι πως τα λές
-
Kαλα τους ΕΠΟΠ ,οι πρωτοι που τους υποβαθμιζουν και εχουν κακιστη εικονα για αυτους ειναι οι ιδιοι οι αξιωματικοι...
Απο την εμπειρια μου παντως βρηκα ελαχιστους ΕΠΟΠ,που να αξιζουν τα λεφτα που παιρνουν και να εχουν ορεξη για δουλεια.Με 2-3 καναμε και παρεα και θα συνεχισουμε να κανουμε και τωρα που τελειωσα.
Οι περισσοτεροι βαριουνται και παρα πολλοι ειναι ...
Aυτο με το βυσμα ειναι αληθεια παντως ,για μερικους ειναι να απορεις πως μπηκαν στο στρατο.Και δε μιλαω για αυτους που μπηκαν με πανελληνιες φυσικα.
Επισης ενα αλλο που παρατηρησα ειναι οτι μερικοι κανουν ακομα και την ευκολοτερη δουλεια να φαινεται απιστευτα δυσκολη και περιπλοκη ,και παντα προσπαθουν να τη φορτωσουν στους φανταρους. -
Ειλικρινά δεν θέλω να το παίξω ο καλός του χώρου αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέτε ακριβώς. Η αλήθεια είναι ότι κάθε μοίρα - επιστασία δουλεύει ανάλογα με το ποιος την διοικεί (κακός αλλά έτσι είναι) και μπορείς ακόμα και μέσα στον ίδιο σχηματισμό να βρεις καλά οργανωμένες επιστασίες ή απλά απαράδεκτες. Όσο για τους ΕΠΟΠ μην είστε τόσο αυστηροί. Είναι για μας μεγάλο βοήθημα και σε μεγάλο βαθμό από εμάς εξαρτάτε πως θα προσαρμοστούν τι νοοτροπία θα αποκτήσουν (ιδίως στην αρχή της πρόληψης τους) και πως θα αποδώσουν. Πολλά από αυτά τα παιδιά έρχονται (ιδίως στο τεχνικό κομμάτι) να δώσουν μεγάλη βοήθεια έτοιμοι μάλιστα και καταρτισμένοι επαγγελματίες χωρίς την ανάγκη πολύμηνων εκπαιδεύσεων εν μέσω μάλιστα πολλών 24ωρων υπηρεσιών που κάνουν το εγχείρημα συχνά να καρκινοβατεί. Καλοί και κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού. Επίσης οι κακοί προϊστάμενοι και δει οι χωρίς κατάρτιση στον τομέα τους διαλύουν κάθε επιστασία και κουτσαίνουν όλο το οικοδόμημα. Στο στρατό μπορεί να είναι ποιο έντονα τα φαινόμενα ή απλά να αναδεικνύονται περισσότερο. Σας το λέω συχνά μην τσουβαλιάζετε τους πάντες!!! Ο στρατός εκτελεί πολλές και απαιτητικές εργασίες που θέλουν καλή κατάρτιση, μεγάλο κόπο και συχνά κάτω από κακές και αντίξοες συνθήκες. Το ότι δεν καταβάλετε από όλους η επιθυμητή προσπάθεια είναι αλήθεια αλλά μην μηδενίζουμε κανένα. Ο σωστός ηγέτης - προϊστάμενος (ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε τον) μπορεί να πάρει από όλους ωφέλιμη εργασία αρκεί να ξέρει πως.
Κανένας δεν πιστεύω ότι είναι άχρηστος, απλά όταν οι συνθήκες ευνοούν τον φυγόπονο θα φροντίσει να αράξει. Αυτό γίνεται παντού και όχι μόνο στο στράτευμα!!! -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Σιδεροκέφαλος να είσαι
Αύριο μπαίνει επίσης ο αδελφός μου με ένα φίλο μας.βλέπω ποστ απο Ροδιτη για Στρατο...και μου σηκωνεται η τριχα
Κρεμαστή? Τι σώμα?
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Όσο για τους ΕΠΟΠ μην είστε τόσο αυστηροί.Νομίζω οι γνώμες για τους εποπ είναι πολύ επιεικείς.
Ήδη ειπώθηκε ποσοστό καλών/νορμάλ ~2% το οποίο είναι και μεγάλο αλλά το παίζουμε κουβαρντάδες. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Όσο για τους ΕΠΟΠ μην είστε τόσο αυστηροί.
Νομίζω οι γνώμες για τους εποπ είναι πολύ επιεικείς.
Ήδη ειπώθηκε ποσοστό καλών/νορμάλ ~2% το οποίο είναι και μεγάλο αλλά το παίζουμε κουβαρντάδες.Τους ΕΠΟΠ που γνωρισα εγω στη θητεία μου,δεν μπορω να τους κακοχαρακτηρίσω.Εναν και μονο ειχαμε που ηταν τσόγλανος κανονικός,ο οποίος την πλήρωσε ακριβα μια νυχτα που ηταν εξοδούχος,και συνετιστηκε.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
...Χωρίς τη παραμικρή πρόθεση να τρολάρω, αλλά επειδή το αναφέρεις συνέχεια, ότι δεν σου έδειξαν πως να μπαίνεις στο άρμα, θα ήθελα να σε ρωτήσω εσύ κατά πόσο ενδιαφέρθηκες να μάθεις αυτά που δεν σου έδειχναν αυτοί που μέμφεσαι...
Το αναφερει συνεχεια επειδη διαμαρτυρεται για το οτι αυτοι που α) πληρωνονται για αυτο κ β) (υποτιθεται οτι) ενδιαφερονται για την αμυνα της πατριδας κ για αυτο πηγαν μονιμοι στο στρατο (εδω ΓΕΛΑΜΕ...), δεν κανουν αυτα που πρεπει να κανουν. Κ διαμαρτυρεται για το οτι ζητειται απο τον φανταρο να αντιμετωπισει σοβαρα κατι που ουτε αυτοι που πρεπει, δεν το κανουν.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ενδιαφερθηκε να μαθει για κατι που τον αναγκασαν να κανει, ειναι αγγαρεια κ του πεταει στα σκουπιδια ενα χρονο απο την ζωη του. Σιγα μην ρωταγε κιολας, να χωθει περισσοτερο απο μονος του.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σιδεροκέφαλος να είσαι
Κρεμαστή? Τι σώμα?
H κρεμαστη εχει μονο ενα φυλακιο ΗΠ, εκτος απο εμρικα τζιτζικια που φυλανε εξ.σκοπια εκει, οι αλλοι ειναι με κανονικη μεταθεση ΔΒ.
θα βγουμε και γνωστοι?
-
Το κάτωθι τρικάκι το συζητούσα προ 10 ημερών με πολύ φίλο παθολόγο, επίατρο (ταγματάρχη) ο οποίος μου έλεγε ότι έχουν πέσει όλοι και ζητάνε αναβολές για να κάνουν 9μηνο (δηλ. να απολυθούν με το πέρας της αναβολής) και αναρωτιόμουν πως στο διάολο αυτό δεν έχει πάρει ιδιαίτερη δημοσιότητα...
Ιδού λοιπόν
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... Id=4531764
**Λούφα και... αναβολή
Τρικ πρόωρης απόλυσης για όσους έχουν συμπληρώσει 9 μήνες θητείας
**Αναβολή στράτευσης που ισοδυναμεί με απόλυση επιδιώκουν στρατιώτες που κατετάγησαν τον Νοέμβριο του 2008 και έχουν ήδη συμπληρώσει 9 μήνες θητείας που είναι πλέον η υποχρέωση στον Στρατό Ξηράς.
Oι καταταγέντες τον περασμένο Νοέμβριο θεωρούν τη σειρά τους αδικημένη σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους που υπηρετούν αφού, όπως λένε οι ίδιοι και συγγενείς τους, είναι οι μόνοι που δεν εντάχθηκαν στην ενδιάμεση ρύθμιση που εφαρμόστηκε για να «τρέξει» ομαλά η μείωση από τους 12 στους 9 μήνες: οι αμέσως μετά από αυτούς καταταγέντες (Φεβρουάριος ΄09) θα κάνουν 11 μήνες θητεία, οι επόμενοι (Μάιος ΄09) 10 μήνες, ενώ όσοι κατατάσσονται αυτές τις ημέρες θα μείνουν στον Στρατό μόνο 9 μήνες.
Καθώς πενία τέχνας κατεργάζεται, πολλοί από τους καταταγέντες πέρυσι τον Νοέμβριο άρχισαν και σκέφτονται τη λύση της προσωρινής αναβολής λίγων μηνών επικαλούμενοι... ψυχολογικούς και άλλους λόγους υγείας. Κι αυτό καθώς η στρατολογική νομοθεσία προβλέπει ότι αν κάποιος στρατευμένος διακόψει τη θητεία του- με τεκμηριωμένη απόφαση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής απαλλαγών- όταν επιστρέψει θα έχει υπόλοιπο θητείας με βάση τα όσα θα ισχύουν τότε. Δηλαδή θα απολύεται αμέσως αφού θα έχει ήδη συμπληρώσει το 9μηνο! Η σκέψη, βοηθούσης και της ράδιο-αρβύλα, έγινε πράξη από κάποιους. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι όλοι όσοι κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση το κάνουν για να γλιτώσουν 3 μήνες θητεία. Άλλωστε στις μονάδες της Β. Ελλάδας και στα νησιά οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και δημιουργούν, σύμφωνα με μαρτυρίες, λόγους για αναβολές...
Προκατάληψη
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καταγγέλλει ότι γιατροί νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η πλειονότητα του στρατεύματος, αντιμετωπίζουν αρνητικά τους πιεσμένους ψυχολογικά στρατιώτες που ζητούν τις αναβολές λόγω των εξαιρετικά άσχημων συνθηκών διαβίωσης και των πάρα πολλών υπηρεσιών (σκοπιές κ.λπ.) που κάνουν πλέον. Και αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει σχετική «οδηγία» που δεν λαμβάνει υπόψη πραγματικές καταστάσεις. Η επιτροπή αναφέρεται ειδικότερα στη διοίκηση και τους ψυχολόγους του 412 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με κοινοποίηση επιστολής φαντάρων της περιοχής, στην οποία υποστηρίζεται ότι απορρίπτονται οι αιτήσεις «χωρίς καν να εξετάσουν την κάθε περίπτωση». Και θέτουν το ερώτημα αν κάποιος που ζήτησε αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και δεν την πήρε, θολώσει και προκαλέσει κακό στον εαυτό του ή σε άλλους ποιος θα έχει την ευθύνη;Πηγές του υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ διαψεύδουν ότι υπάρχει εντολή για ειδική αντιμετώπιση των αιτήσεων για αναβολές στράτευσης και υποστηρίζουν ότι «σε κεντρικό επίπεδο» δεν έχει καταγραφεί αύξηση αναβολών, ενώ επισημαίνουν ότι μια αναβολή δεν λαμβάνεται μόνο και μόνο επειδή κάποιος τη ζητά. «Πρέπει να τεκμηριωθεί ιατρικά ο λόγος», λένε. Αφήνουν όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση είτε αιτήσεων είτε χορηγήσεων αναβολών στους καταταγέντες πέρυσι τον Νοέμβριο αλλά ακόμα να μην έχουν φτάσει, όπως λένε, τα σχετικά στοιχεία στην Αθήνα από τις πάρα πολλές περιφερειακές επιτροπές για γραφειοκρατικούς λόγους. Μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης υποστηρίζουν ότι η τάση για λήψη αναβολών είναι αύξουσα, στηρίζεται σε πραγματικούς λόγους που σχετίζονται με την πίεση που υφίστανται οι στρατιώτες και ζητούν 9μηνο για όλους τους στρατευμένους.
Πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι σε μερίδα στρατευμένων ή υπό στράτευση νέων λειτουργεί αποτρεπτικά το να ζητήσουν αναβολή και το μοντέλο του εντύπου που χορηγείται μετά την απόλυση, καθώς φαίνεται σ΄ αυτό αν κάποιος έκανε την θητεία του ή απαλλάχτηκε. Για το μοντέλο αυτού του στρατολογικού εντύπου έχουν γίνει πολλές διαμαρτυρίες, αφού φαίνονται σε δημόσια έγγραφα ή συνάγονται από αυτά προσωπικά δεδομένα.
-
το πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός πως με την αναβολή αυτή, που διαρκεί το λιγότερο 1 χρόνο θυμαμαι σωστα, δεν μπορείς να δουλέψεις στο δημόσιο στο διάστημα αυτό. με κάθε επιφύλαξη νομίζω πως αν το αγροτικό ανοίξει και είσαι με αναβολή, ίσως να μην μπορείς να το πάρεις. ενα φιλαράκι μου συμπλήρωσε 9μηνο τώρα και σκεφτόταν να το κάνει, όμως τελικά έδωσε τόπο στην οργή και θα κάνει 12μηνο.
-
Νομίζω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας αυτό που ΔΕΝ μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις τη γνωστή 3μηνη αναβολή για κοινωνικούς λόγους, αλλά μόνο αναβολή για λόγους υγείας (άρα 6 ή 12 μήνες)...Οι αναβολές για λόγους υγείας είναι ίδιες πριν ή κατά τη διάρκεια της θητείας => είναι 6μηνη ή 12μηνη...
Άρα όλοι αυτοί πάνε για 6μηνη και προφανώς δεν θα μπορείς να δουλέψεις στο δημόσιο - κατά τη διάρκεια του 6μήνου - αφού θα θέλουν να έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις ή να έχεις απαλλαγεί νόμιμα από αυτές... -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
H κρεμαστη εχει μονο ενα φυλακιο ΗΠ, εκτος απο εμρικα τζιτζικια που φυλανε εξ.σκοπια εκει, οι αλλοι ειναι με κανονικη μεταθεση ΔΒ.
θα βγουμε και γνωστοι?
όχι ρε συ, εγώ είμαι νέος...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Νομίζω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας αυτό που ΔΕΝ μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις τη γνωστή 3μηνη αναβολή για κοινωνικούς λόγους, αλλά μόνο αναβολή για λόγους υγείας (άρα 6 ή 12 μήνες)...Οι αναβολές για λόγους υγείας είναι ίδιες πριν ή κατά τη διάρκεια της θητείας => είναι 6μηνη ή 12μηνη...
Άρα όλοι αυτοί πάνε για 6μηνη και προφανώς δεν θα μπορείς να δουλέψεις στο δημόσιο - κατά τη διάρκεια του 6μήνου - αφού θα θέλουν να έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις ή να έχεις απαλλαγεί νόμιμα από αυτές...ακριβώς αυτό εννοούσα και εγώ περί αναβολής, απλώς ο φίλος μού μου είπε πως είναι 12μηνη η αναβολή και αυτή μόνο ήξερα. ενδεχομένως να γνωρίζεις καλύτερα. ίσως να γίνεται και 6μηνη...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
θα βγουμε και γνωστοι?
όχι ρε συ, εγώ είμαι νέος...
ψαράς θες να πεις
γιατι ρωτουσες?
Περί Θητείας [#3]