-
Ε ρε φαντασία που έχουν ορισμένοι... άκου εκεί Pushrod Ferrari V10...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Θοδωρή, πώς και δεν έκανες κάποιο roadtrip με το αυτοκίνητο? Δεν είχες χρόνο ή δεν ήθελες?Αφενος δεν ειχα χρονο αλλα αφετερου ειναι ενα απο τα πλεον ακαταλληλα αυτοκινητα για να κανεις roadtrip.
-
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
Θοδωρή, πώς και δεν έκανες κάποιο roadtrip με το αυτοκίνητο? Δεν είχες χρόνο ή δεν ήθελες?
Αφενος δεν ειχα χρονο αλλα αφετερου ειναι ενα απο τα πλεον ακαταλληλα αυτοκινητα για να κανεις roadtrip.
Δηλαδή δεν θα ήθελες να κάνεις ένα roadtrip στην Πελοπόννησο?
-
1900 χλμ μόνο, σε ένα χρόνο δείχνουν ότι ο ιδιοκτήτης δεν χαίρεται αρκετά το αυτοκίνητο του.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Θοδωρή, πώς και δεν έκανες κάποιο roadtrip με το αυτοκίνητο? Δεν είχες χρόνο ή δεν ήθελες?
Αφενος δεν ειχα χρονο αλλα αφετερου ειναι ενα απο τα πλεον ακαταλληλα αυτοκινητα για να κανεις roadtrip.
Μα δεν είναι αναστενάρης....
Τι εννοείς?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τι εννοείς?
Οτι ο ήχος, η σκληρή ανάρτηση και τα έξοδα θα τον έκαναν να αναστενάζει...
Οι Ferrari είναι για πίστες και για κυνήγι χρόνων σε διαδρομές, όχι για χαλαρά road trips.
-
Οι φεραρι για αυτο ειναι (ας το δεχθουμε) οι ιδιοκτητες τους γιατι ακριβως απο αυτα ειναι? Και μην μου αναφερεις ας πουμε 3-4 Ελληνες που την βαλανε σε μια πιστα, και την πηγανε μερι 6-7κ στροφες (για παραπανω δεν νομιζω) ολοι οι αλλοι μονο για χαλαρη βολτα για μπουζουκι και για κανα πλακωμα σε καμια ευθεια της εχουν. Και μαγκια τους δλδ, αλλα μην μας τρελανεις
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι εννοείς?
Οτι ο ήχος, η σκληρή ανάρτηση και τα έξοδα θα τον έκαναν να αναστενάζει...
Οι Ferrari είναι για πίστες και για κυνήγι χρόνων σε διαδρομές, όχι για χαλαρά road trips.
Κάτσε τώρα γιατί θα μας τρελάνεις. Κάποιος που έδωσε τόσα λεφτά για μία Ferrari σκέφτεται τα έξοδα που μπορεί να έχει το αυτοκίνητο σε ένα roadtrip?
Ποιος μίλησε για χαλαρό roadtrip? Εγώ μίλησα για Πελοπόννησο, που όσοι έχουν πάει ξέρουν για τι στροφές μιλάμε.. Και είμαι σίγουρος ότι και ο Θοδωρής ξέρει πολύ καλά..
-
delete
-
Είναι σε θέση τα αυτοκίνητα της Ferrari να προσφέρουν το 100% των δυνατοτήτων τους σε δρόμους στενούς με άθλιο ασφαλτοτάπητα και χωρίς ορατότητα (π.χ Κρήτη)?
Θέλω να πω, πως κάποια αυτοκίνητα, θέτουν εξ'ορισμού, φραγμούς, όσον αφορά το 'που' θα τα χαρείς, όπως τους/σου αξίζει.
-
O Nozomi με κάλυψε! Να διευκρινίσω μόνο ότι όταν είπα κυνήγι χρόνων, δεν εννοούσα μόνο σε πίστα αλλά από ένα ταξίδι αστραπή σε εθνική μέχρι μια στροφοδιαδρομή και φυσικά σε πίστα. Την έννοια road trip την εξέλαβα με την αμερικανική διάσταση του όρου (χαλαρό cruising ατελείωτων χιλιομέτρων) για αυτό και διαφώνησα. Αν εσύ μιλάς για γρήγορες και απολαυστικές διαδρομές που θα κάνει ο πραγματικός οδηγός συμφωνώ με τα 1000! Και ναι, ξέρω κόσμο με τέτοια αυτοκίνητα που σκέφτονται τα έξοδα καθότι και εποχή κρίσης...
-
-
Κατ' εμέ είναι απλά τα πράγματα. Κάποιος ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πάρει Ferrari το κάνει σχεδόν υποχρεωτικά γιατί είναι ακριβή και αναγκαστικά όταν είσαι πλούσιος πρέπει να έχεις ένα ακριβό αμάξι. Δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είσαι Raikkonen και δεν πρέπει να αφήνεις πίστα για πίστα ούτε ότι μόλις την πάρεις πρέπει να κάνεις το γύρο της Ευρώπης. Ξέρετε εσείς κανέναν που να έκανε αποταμίευση για να πάρει Ferrari και ενώ ταυτόχρονα μένει σε διαμέρισμα και την αράζει στην πιλοτή?? Όλα πάνε αναλογικά!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κατ' εμέ είναι απλά τα πράγματα. Κάποιος ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πάρει Ferrari το κάνει σχεδόν υποχρεωτικά γιατί είναι ακριβή και αναγκαστικά όταν είσαι πλούσιος πρέπει να έχεις ένα ακριβό αμάξι. Δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είσαι Raikkonen και δεν πρέπει να αφήνεις πίστα για πίστα ούτε ότι μόλις την πάρεις πρέπει να κάνεις το γύρο της Ευρώπης. Ξέρετε εσείς κανέναν που να έκανε αποταμίευση για να πάρει Ferrari και ενώ ταυτόχρονα μένει σε διαμέρισμα και την αράζει στην πιλοτή?? Όλα πάνε αναλογικά!Αν είσαι απλά πλούσιος και πρέπει να έχεις καλό αυτοκίνητο και δεν σε ενδιαφέρει η οδηγική απόλαυση και η ταχύτητα αλλά ούτε έχεις την ικανότητα να το 'πας' το κόσμημα (μεταξύ μας, ελάχιστοι οδηγοί έχουν τέτοιες ικανότητες), παίρνεις μια Mercedes SL/CL ή κάτι αντίστοιχο. Supercars πρέπει να έχουν μόνο οι συνειδητοποιημένοι! Για αυτό όσοι δεν είναι τα πουλάνε τρομαγμένοι από τις καταιγιστικές επιδόσεις και την αγριάδα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κατ' εμέ είναι απλά τα πράγματα. Κάποιος ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πάρει Ferrari το κάνει σχεδόν υποχρεωτικά γιατί είναι ακριβή και αναγκαστικά όταν είσαι πλούσιος πρέπει να έχεις ένα ακριβό αμάξι. Δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είσαι Raikkonen και δεν πρέπει να αφήνεις πίστα για πίστα ούτε ότι μόλις την πάρεις πρέπει να κάνεις το γύρο της Ευρώπης. Ξέρετε εσείς κανέναν που να έκανε αποταμίευση για να πάρει Ferrari και ενώ ταυτόχρονα μένει σε διαμέρισμα και την αράζει στην πιλοτή?? Όλα πάνε αναλογικά!
Αν είσαι απλά πλούσιος και πρέπει να έχεις καλό αυτοκίνητο και δεν σε ενδιαφέρει η οδηγική απόλαυση και η ταχύτητα αλλά ούτε έχεις την ικανότητα να το 'πας' το κόσμημα (μεταξύ μας, ελάχιστοι οδηγοί έχουν τέτοιες ικανότητες), παίρνεις μια Mercedes SL/CL ή κάτι αντίστοιχο.** Supercars πρέπει να έχουν μόνο οι συνειδητοποιημένοι**! Για αυτό όσοι δεν είναι τα πουλάνε τρομαγμένοι από τις καταιγιστικές επιδόσεις και την αγριάδα...
Άλλο τι πρέπει και άλλο και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα όμως!
-
Σιγά ρε παιδιά, θα φύγει κανένας πόντος από το πλεκτό μου, μην τα λέτε έτσι.
Εφόσον η ίδια ferrari θέλει να απευθύνεται στους 'κουλούς' (όπως λέτε) πλούσιους, με γεια της και χαρά της (όταν βγάζει ασορτί βαλιτσάκια κλπ δεν νομίζω να απευθύνεται στον hardcore πυροβολημένο γνώστη). -
Εγώ πάντως αν είχα Ferrari , δεν θα έδινα λογαριασμό και στον κάθε τυχόντα πού...θα πάω μαζί της! Αν ήθελα μπουζούκια, θα πήγαινα! Δεν κατάλαβα, απαγορεύεται;
Κι αν από τα μπουζούκια έφευγα με ωραία παρέα ΧΑΡΙΣ στην Ferrari, ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σιγά ρε παιδιά, θα φύγει κανένας πόντος από το πλεκτό μου, μην τα λέτε έτσι.
Εφόσον η ίδια ferrari θέλει να απευθύνεται στους 'κουλούς' (όπως λέτε) πλούσιους, με γεια της και χαρά της (όταν βγάζει ασορτί βαλιτσάκια κλπ δεν νομίζω να απευθύνεται στον hardcore πυροβολημένο γνώστη).Και όμως στον γνώστη απευθύνεται (όχι βέβαια στα hardcore μοντέλα της που δεν υπάρχει τέτοιο option αλλά στα GT που είναι για μεγάλο τουρισμό). Τα βαλιτσάκια προσφέρονται επειδή ο χώρος αποσκευών είναι πολύ περιορισμένος και αυτά είναι σχεδιασμένα ειδικά για να τον εκμεταλεύονται πλήρως. Έτσι ο πλούσιος γνώστης μπορεί να πάρει την καλή του και να πεταχτούν το 3ήμερο από το Milano στο Monte Carlo για βόλτα και η κυρία να έχει μαζί της και 5 ζευγάρια Prada.
-
Δεν καταλαβαινω ποιο το κακο το να εχεις ενα τετοιο αυτοκινητο για βολτες κυριως και που και που να το βαζεις σε καμια πιστα η στροφιλικια.Ουτος η αλλως αυτοι που τα παιρνουν δεν τα παιρνουν κυριως για τις επιδοσεις τους η να πηγαινουν πλακωμενοι αλλα κυριως για την εμφανιση του.Σε καποιον αρεσει η SL αλλα σε καποιον αρεσει η F430,νταξει μπορει να ειναι ηρεμος οδηγος και να φοβαται να πατησει πανω απο 180-190 αλλα δικαιωμα του και μαγκια του,εχει τα λεφτα και πηρε αυτο που του αρεσε,του αρεσε η εμφανιση,τα δερματα η εγω δεν ξερω τι αλλο και το πηρε,δε νομιζω να πρεπει να δωσει λογαριασμο για το τι θα την κανει.
-
Ετσι για την κουβεντα, μιας και εχει γινει αναφορα στο δικο μου αμαξι που εχει κανει τα 2000χλμ μεσα σε ενα χρονο, να διευκρινησω οτι δεν εχει παει ΠΟΤΕ σε νυχτερινο μαγαζι 'η club με εξαιρεση μια φορα στα εγκαινια του Ferrari club και αλλη μια στον τελευταιο αγωνα της χρονιας στην F1 παλι στις εγκαταστασεις του Ferrari club.
Ta 2000χλμ εχουν γινει κατα 80% στην διαδρομη Σαρωνιδα - Σουνιο - Σαρωνιδα αργα βραδυ και κυριος χειμωνα που εχει ελαχιστη κινηση και αλλα αυτοκινητα. Το υπολοιπο 20% ειναι για χαλαρη βολτα απο Σαρωνιδα προς Γλυφαδα και non-stop πισω στο σπιτι.
Δεν εμπιστευομαι κανενα παρκαδωρο και δεν ρισκαρω να το αφησω σε κανενα μαγαζι ( με εξαιρεση το ferrari club πριν γινουν οι φασαριες ) που μπορει να παει καποιος η καποια να καθησει πανω στο φτερο για να βγαλει φωτο και το γδαρει η να του κανει κανενα σημαδι.
Συμφωνω ομως απολυτα και ειναι πολυ κριμα που ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που εχουν ferrrai η περνουν αντιστοιχα αυτοκινητα τα αγοραζουν με μοναδικο ισως σκοπο να τα κανουν χρηση ( η φιγουρα οπως το παρει κανεις καλο-ή-κακοπροαιρετα ) σε νυχτερινα μαγαζια. Ειμαι κατηγορηματικα αντιθετος και με στεναχωρει οταν για χαρη εντυπωσιασμου (?) βλεπω εξω απο το Villa Mercedes για παραδειγμα προχειρα και αγαρμπα σκαρφαλωμενα 599 και 430 αναμεσα στον συμπαθεστατο κυριο που πουλαει τα κουλουρια, σε θαμωνες σχεδον μεθυσμενους οι οποιοι φυσικα δεν ενδιαφερονται αν ειναι ferrari η fiat panda αυτο πανω στο οποιο εχουν ακουμπησει μεχρι να φερει καποιος το αμαξι για να φυγουν.
Η Ελλαδα δεν ηταν, δεν ειναι, και δεν θα γινει ποτε Monaco. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
Το οτι εχω κανει λοιπον μονο 2000χλμ απλα επιβεβαιωνει αυτο που ειπα: Πως λογο φορτου εργασιας και γενικοτερων υποχρεωσεων δεν εχω την δυνατοτητα να κανω καθημερινες βολτες για να κανω περισσοτερη χρηση δεδομενου οτι υπαρχουν στο σπιτι 2 ακομα αυτοκινητα τα οποια ειναι πολυ πιο χρηστικα και καθημερινης χρησης.
Οταν ενα αμαξι λοιπον εχεις την δυνατοτητα και την πολυτελεια να το εχεις μονο για βολτα και σαν 3ο, ειναι απολυτα λογικο να κανει κατα μεσω ορο 2000 - 5000 χλμ το χρονο.
Δεν ειναι ενα και μοναδικο αμαξι με το οποιο θα πας και στην δουλεια, και για ψωνια και για διασκεδαση και για φαγητο και για εκδρομη για να κανει τον χρονο 15-20000 χλμ.
Επιπλεον, δεν το βρισκω καθολου διασκεδαστικο και να αξιζει τον κοπο να βγεις βολτα μερες και ωρες που ναι μεν εχεις χρονο αλλα εχει πολυ κινηση οπως για παραδειγμα ενα Σαββατο απογευμα που εχει καλη μερα και να εισαι με πρωτη - δευτερα απλα για να πεις οτι βγηκες βολτα!
Αν μου επιτρεπεται λοιπον εγω θα διαφωνησω με οσους υποστηριζουν οτι ενα αμαξι που κανει 200 τον χρονο δεν το χαιρεται ο οδηγος του. Εγω θα σας πω οτι χαιρομαι το scuderia οσο το δυνατον καλυτερα πιστευω οτι του αξιζει και μου κανει διαθεση.
Αν βεβαια ειχαμε και μια πιστα κοντα στην ΑΘηνα θα το χαιρομουν ακομα περισσοτερο αλλα ειναι μακρια οι Σερρες.Στα Μεγαρα για να προγραμματισεις να πας πρεπει να εισαι η φοιτητης η συνταξιουχος η εισοδηματιας με πολυ ελευθερο χρονο τις καθημερινες για να τα πετυχεις ανοιχτα. Για να μην σχολιασω την ποιοτητα του οδοστρωματος εκει, τα απιθανα ( ο θεος να τα κανει ) kerb και τις αμοπαγιδες-χωραφια.
Κατι ακομα: Φιλος πηγε προσφατα road-trip απο Αθηνα - Γερμανια με 430 Spider και γυρισε... με αεροπλανο γιατι το αμαξι εμεινε εκει απο μηχανικη βλαβη. Ο Sv2 ξερει. Γυρισε παλι με αεροπλανο δεκα μερες μετα στην γερμανια το πηρε και μετα επεστρεψε Ελλαδα. Το ιδιο παραλιγο να γινει και με ενα αλλο 430 που πηγε περσυ εκδρομη απο Αθηνα μεσω πατρα-ανκοννα στο Μαρανελο.Αυτος ηταν τυχερος γιατι η ζημια εγινε στο Μαρανελο και ηταν κατευθειαν στην πηγη!
Roadtrip που ξεκιναω με ferrari Και επιστρεφω με οδικη η με το ΚΤΕΛ δεν μου αρεσουν. Καλυτερα ενα SUV με το οποιο δεν θα εχω και προβλημα που να παρκαρω, αν θα βρω και αν θα σπασω το αμαξι,αν για αποσκευες εχω χορο να παρω μια οδοντοβουρτσα και μια... πιστωτικη... κτλ κτλ κτλ.
Δεν ειναι Porsche τα Ferrari Και τα Lambo. Εκαστος στο ειδος του και ο Λουμιδης στους καφεδες.
Στην παρουσιαση που εκανε το Top Gear στην Alfa romeo 8C ( http://www.youtube.com/watch?v=_JGiiUjfwmQ ) ο clarkson ειπε οτι για να ειναι κατι τεχνη πρεπει να μην εξυπηρετει κανενα σκοπο αλλο απο την υπαρξη του. Αυτο με βρισκει συμφωνο, αν εξαιρεσεις λοιπον οτι σε σχεση με την 8C η 430 scuderia στριβει και συμπεριφερετε ΑΨΟΓΑ στον δρομο ειναι σχεδον τεχνη και οχι ενα αυτοκινητο για να κανεις τον χρονο 20.000 χλμ. Προσωπικη αποψη και αντιληψη! Για καποιον αλλο μπορει ολα αυτα να ειναι μπουρδες και η ferrari να ειναι απλα και μονο μια τρομερη γκομενοπαγιδα, τροπος να μιωσεις την ανασφαλεια σου, να μεγαλωσεις τον ανδρισμο σου και να γινεις 'καποιος'. Οχι για μενα παντως!
Φιλικα παντα!
p.s. το SUV που ειναι καθημερινο και το 'χαιρομαι' για δουλεια, ψωνια, εκδρομη, βολτα, διασκεδαση κτλ κανει 35.000 χλμ τον χρονο!
Ferrari Forum (aka REALZEUS' topic)