-
Καινούριο mx, επιλογές οι δύο κλασσικές:
==>τα πάντα εκτός μικτής: κανά 350άρι?
==>μικτή με ψιλομεγάλη απαλλαγή: κανά 550άρι? (προτείνετε καμμιά φθηνή μικτή
-
Οι τιμες ειναι για εξαμηνο ετσι;
Αν μεικτη, ν' αποφυγεις τις φτηνες. -
Καλησπέρα,
ξέρει κανείς σε τι χρονικό διάστημα είναι υποχρεωμένες οι ασφαλιστικές εταιρίες να καταβάλλουν την αποζημείωση προς τον πελάτη τους;Μετά από ένα ατύχημα η commercial value λέει οτι θα αποζημειωθώ μετά απο 3 μήνες και οτι έχει αλλάξει ο νόμος. Υφίσταται κάτι τέτοιο;
το ποσό είναι της τάξεως των 3000 € αν αυτό έχει σημασία. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Οι τιμες ειναι για εξαμηνο ετσι;ναι
Αν μεικτη, ν' αποφυγεις τις φτηνες.
Oι ακριβές είναι πολύ ακριβές ρε γμτ...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ειναι, αλλα για το συγκεκριμενο ειδος ασφαλειας ειναι και μονοδρομος.
Απο τον Φοινικα πληρωθηκα σε δυο (2) μερες. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Καινούριο mx, επιλογές οι δύο κλασσικές:==>τα πάντα εκτός μικτής: κανά 350άρι?
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Η anytimeonline εχει πολυ μεγαλη απαλλαγή, ψαξτο.
Ρωτα και στην proton... -
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Από εκεί είνια οι τιμές...
Αλλά μεικτή με απαλλάγή (την οποία ρώτησα, δεν μου ανέφερε ο ίδιος τπτ ) ==> 1000 ευρώ. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ρωτα και στην proton...
Δεν βρίσκω πληροφορίες στο νετ...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Απο τον Φοινικα πληρωθηκα σε δυο (2) μερες.+1 για το Φοίνικα. Θα σου πρότεινα το πακέτο μεικτής με απαλλαγή 250 ευρώ. Για 16000 ευρώ αξία ασφαλισμένου οχήματος και μερική-ολική κλοπή, θεομηνίες, τρομοκρατικές, κρύσταλλα, προστασία ατυχήματος κλπ, πληρώνω 520 ευρώ το εξάμηνο. Αν δεν είχα τη μικτή, θα πλήρωνα περί τα 180 ευρώ λιγότερα το εξάμηνο στο Φοίνικα, δηλαδή τρίχες.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Απο τον Φοινικα πληρωθηκα σε δυο (2) μερες.+1 για το Φοίνικα. Θα σου πρότεινα το πακέτο μεικτής με απαλλαγή 250 ευρώ. Για 16000 ευρώ αξία ασφαλισμένου οχήματος και μερική-ολική κλοπή, θεομηνίες, τρομοκρατικές, κρύσταλλα, προστασία ατυχήματος κλπ, πληρώνω 520 ευρώ το εξάμηνο. Αν δεν είχα τη μικτή, θα πλήρωνα περί τα 180 ευρώ λιγότερα το εξάμηνο στο Φοίνικα, δηλαδή τρίχες.
Επιβεβαιώνω κι εγώ πως ο Φοίνικας αποζημιώνει άμεσα τους πελάτες του.
-
Με την απαξίωση των μοντέλων μετά τις πρόσφατες εξελίξεις (προσφορές,τέλος ταξινόμησης κτλ) να φανταστώ ότι επιβάλλεται μια προσαρμογή της αξίας αυτοκινήτου?
-
Σε περίπτωση τροχαίου με αυτοκίνητο από αλλοδαπή πχ Βουλγαρία, Σκόπια κλπ πως γίνεται το διαδικαστικό?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σε περίπτωση τροχαίου με αυτοκίνητο από αλλοδαπή πχ Βουλγαρία, Σκόπια κλπ πως γίνεται το διαδικαστικό?Μιλάς κατευθείαν με την ασφάλειά σου και κάνεις το σταυρό σου...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Δεν αντιλέγω... Προκρίνεις επίσης τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά;
Μιλώ για συντάξεις, ασφάλειες ζωής κλπ κλπ.... Εμπιστεύεσαι πως αυτά τα χρήματα θα τα πάρεις κάποια στιγμή;
Γιατί ακούω πολλούς να λένε πως σύνταξη δεν θα πάρουμε ποτέ από το δημόσιο ταμείο, ενώ αν τα δίναμε στους ιδιώτες μπλα μπλα...Τα αποταμιευτικά προγράμματα (συνταξιωδοτικά, φοιτητικά, παιδικά, u name it) που βασίζονται σε αμοιβαία κεφάλαια αποτελούνται από μερίδια που ανήκουν σε σένα και όχι στην ασφαλιστική.
Υπάρχει τράπεζα που λειτουργεί σαν θεματοφύλακας και ελέγχει την διαχείρηση που κάνει η ασφαλιστική πάνω στο αμοιβαίο αλλά ακόμα και αν αυτή κλείσει δεν χάνεις τίποτα.
Είναι σαν να αγόρασες μετοχές από την Χ χρηματιστηριακή, αν αυτή φουντάρει οι μετοχές σε σένα ανήκουν, δεν χάνονται.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα αμοιβαία απλά η διασπορά της επένδυσης είναι μεγάλη και ανάλογα με το είδος τους σε πολλόύς & διαφορετικούς τομείς.
Τα αμοιβαία αποδίσουν μετά την 10ετία όμως και όχι πριν, είναι μακροπρόθεσμη επένδυση και θέλεις υπομονή...Kαλά, αν κλείσει καμιά ασφαλιστική ω μη γένοιτο, να πας να τους τα πεις αυτά! Αν ήθελα να επενδύσω σε αμοιβαία, το έκανα και μόνος μου , δεν χρειάζομαι την ασφαλιστική... Εγώ λέω πως αν συμβεί η στραβή και βαρέσει κανόνι, το πιθανότερο είναι να μείνεις με το πουλί ανά χείρας..
Καλά όλα αυτά που λες, αλλά αν ήταν τόσο απλά δεν θα σκιζόταν οι κυβερνήσεις να σώσουν την AIG... Εγώ πιο πολύ θέλω να τονίσω το εξής απλό: αν κάποιοι δεν εμπιστεύονται τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, καλά θα κάνουν να μην εμπιστεύονται ΟΥΤΕ τα ιδιωτικά. Για καλό δικό τους...
Η ιδιωτική υγεία έχει νόημα αν πας να κάνεις μια προγραμματισμένη επίσκεψη/εγχείριση κλπ κλπ: εκεί, ΑΝ έχεις το κεφάλαιο ή αν έχεις προπληρώσει το πρόγραμμα, μπορείς να διαλέξεις τον καλύτερο γιατρό. Δεκτόν. Σε έκτακτο περιστατικό, μάλλον το δημόσιο σύστημα θα επιληφθεί, ούτως ή άλλως...
Κάπου δεν τα λες σωστά, δεν προγραμματίζεις το απρόβλεπτο, αυτή είναι η έννοια της ασφάλισης, η προστασία από τον ξαφνικό & απρόβλεπτο κίνδυνο.
Για αυτό συνήθως, ότι προϋπάρχει σαν ασθένεια ΔΕΝ στο καλύπτει καμμιά ασφαλιστική, όσα και να πληρώσεις...
Το κεφάλαιο σε περίπτωση βαρειάς ασθένειας και για εξωτερικό ειδικά συνήθως είναι τεράστιο...
Αν όμως έχεις πληρώσει έστω και ένα μέρος του προγράμματος (δηλαδή τα ετήσια ασφάλιστρα ή μέρος αυτών) η ασφαλιστική είναι υποχρεωμένη να σε καλύψει (μέχρι το ποσό του προγράμματος που πλήρωσες πάντα).
Και έστω ότι δούλευες 10-20 χρόνια και έβαλες ένα ποσό στην άκρη, βασίζεσαι στο γεγονώς ότι αν προκύψει θέμα υγείας, θα καταναλώσεις το ποσό αυτό για να νοσηλευτείς και μετά τί ;;;
Θα πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις για άλλα 10-20 χρόνια για να το ξαναμαζέψεις ;;;;
Και να δεν μπορείς, αν είσαι κοντά στη σύνταξη ;;;;Τι να πάθω δηλαδή που να χρειαστεί εξωτερικό και μάλιστα ΔΕΝ θα το καλύψει και το ταμείο μου; Αν είναι τόσο τραγικό, εντάξει, ας δω και τα ραδίκια ανάποδα, στην τελική οι πιθανότητες είναι ελάχιστες... Γενικώς, κανένα δημόσιο ταμείο δεν θα σου πει όχι, μπορεί να σε καθυστερήσει όμως... Λύσεις υπάρχουν...
Αν το ταμείο μου κάνει την πάπια, γιατί να μην το κάνει η ασφαλιστική αν τα λεφτά είναι πολλά; Θα την μαλώσει κανένας; Αστεία πράματα...
Δεν σκοπεύω ποτέ να δώσω κάποιο τρελό ποσό για να σώσω τον κώλο μου: απλούστατα, αν έχεις φτάσει εκεί, δύσκολα θα τον σώσεις, σε όποιον γιατρό κι αν πας... Υπάρχει και η ευθανασία, μην απελπίζεστε.(Υπόψιν: έχω και ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης από την εταιρεία μου, αλλά επιμένω να εμπιστεύομαι ΚΑΙ το δημόσιο σύστημα. Και εννοείται, δεν θα χαλάλιζα ευρώ για ιδιωτική σύνταξη ή ασφάλεια ζωής, καθώς αμφιβάλλω αν θα πάρω χρήματα ποτέ από αυτούς... Και στην τελική, σιγά μην...επενδύσω στην...ατυχία μου: αν δω τα ραδίκια ανάποδα, όσοι μείνουν πίσω να φροντίσουν μόνοι τους το σαρκίο τους... )
Κανείς δεν είπε να ΜΗΝ εμπιστευόμστε το δημόσιο σύστημα, έστω για τα μικρά και τα εύκολα.
Είναι διαφορετικά όμως να ψάχνεις σαν τρελός και να πέρνεις τηλέφωνα σε υπουργούς για να βρεις διαθέσιμη ΜΕΘ σε δημόσιο νοσοκομείο και διαφορετικά να επιλέγεις σε ποιό ιδιωτικό νοσοκομείο θέλεις να πας.
Όπως επίσης είναι άλλο να βλέπεις το με τρόπο απλωμένο χέρι του γιατρού και άλλο να του λες χρέωσε όσα γουστάρεις, άλλος πληρώνει.Για την επένδυση της ατυχίας τέλος να σου πώ απλά ότι αν συμβεί το κακό (ειλικρινά δεν στο εύχομαι) όντως καλύτερα να δεις τα ραδίκια ανάποδα.
Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να ζήσεις και να πρέπει να σε περιποιούνται (και να πληρώνουν) οι δικοί σου για όλο το υπόλοιπο. (σκέψου το και αυτό).Φιλικά.
Γιατί θεωρείς απαραίτητα πως ο ιδιωτης θα μου βρει την ΜΕΘ και το δημόσιο θα με αφήσει; Όσες φορές χρειάστηκα και κρεβάτι βρήκα και ο πατέρας μου ΜΕΘ και δεν βλέπω γιατί να υπάρχει πρόβλημα!
Τόσο μπουρδέλο έχει γίνει τελευταία το σύστημα; Δεν ξέρω, αν δω όντως πως είναι έτσι θα το σκεφτώ ξανά. Αλλά προς το παρόν, η εικόνα που έχω είναι πως στο δημόσιο νοσοκομείο τελικά θα πας για τα πιο σοβαρά... Τώρα που θα πεσεις, ΔΕΝ το ξέρεις, αλλά τα ίδια συμβαίνουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ και στους ιδιώτες... Απλώς δεν καταλήγουν στα κανάλια...
Τώρα αν γίνω βάρος για τους δικούς μου, φαντάσου τι βάρος θα είμαι για την ασφαλιστική.... Ξαναλέω, εσύ μιλάς σαν η όποια ασφαλιστική θα είναι πάντα δίπλα μου.... Εγώ ΠΟΛΥ αμφιβάλλω.
Και φυσικά φιλικά τα λέω τα παραπάνω, θεωρώ πως οι τύποι απλώς πουλάνε μια υπηρεσία που απλώς είναι υπερτιμημένη και εν πολλοίς άχρηστη, γιατί η 'κακιά ώρα' μπορεί να σε βρει και με ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης...
-
Για την GENERALI έχετε ακούσει κάτι?
-
Το ότι κάποιες ασφαλιστικές σε βάζουν στο καλύτερο επίπεδο με την μία θα έπρεπε να μας υποπτεύει λίγο.
Δεν το κάνουν όλες!
Στην Ελλάδα έχουμε το παγκόσμιο φαινόμενο να κλείνουν ασφαλιστικές που έχουν το 95% των πελατών τους στο χαμηλότερο bonus malus.Για την Genarali δεν έχω διαβάσει τίποτα
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Για την GENERALI έχετε ακούσει κάτι?Μια περιοδο που την ειχα ημουν πολυ ευχαριστημενος.
Νομιζω ειναι πολυεθνικη. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το ότι κάποιες ασφαλιστικές σε βάζουν στο καλύτερο επίπεδο με την μία θα έπρεπε να μας υποπτεύει λίγο.Λίγο!.....
-
Καλημέρα,
Πήρα προσφορά για το αυτ/το της υπογραφής, από την ΑΧΑ με καλύψεις βασικές συν θραύση κρυστάλλων, Πυρκαϊά από οποιαδήποτε αιτία, τρομοκρατικές ενέργειες, κακόβουλη πράξη και φυσικά φαινόμενα εν γένει, Αστική Ευθύνη Πυρκαϊάς,Κλοπή «ολικής» και «μερικής» (Ποσό 35000 Ευρώ), Προσωπικό ατύχημα οδηγού, ανασφάλιστο όχημα, ......κόστος 630 ευρώ ετησίως...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ