-
Κατεβαίνω (οπώς κάθε πρωί) κέντρο με τη μηχανή. Στο φανάρι του Συντάγματος μπλόκο> 3 Ζητάδες και 2-3 ακόμη μεταξύ φραπέ και χαβαλέ
αποφασίζουν να περάσουν την ώρα τους: Αδεια, δίπλωμα, ασφάλεια, κράνος τα δείχνω όλα.
Και μη μπορώντας να κρατηθώ κάνω την κρίσιμη ερώτηση: Αυτά τα αυτοκίνητα (από Μεγάλη Βρεττανία μέχρι Athens Plaza) που είναι κάθετα στο δρομο παρακαρισμένα,
Τα μισά πάνω στο πεζοδρόμιο, σε αποσταση 2 μέτρα από τα φανάρια, πατώντας πανω στη διάβαση, μερικα με ξένες πινακίδες (μέχρι στιγμης έχω μετρήσει 5 παραβάσεις) γιατί δεν τα γράφετε?
Τελείωνε ρε φιλαράκο (ο φιλαράκος είμαι εγω 42 χρονων και αυτος που μου το είπε ήταν με το ζόρι ένα παιδαρέλι 25 χρονών, βλέπεις είμαστε και κολλητοί λες και πιναμε μπυρες χθες το βράδυ μαζι),
τελείωνε που θα μας πεις και την δουλεία μας!!Επιμένω και η απάντηση είναι ακόμη πιο πειστική: Δείξε μας και που έχεις τα κολλήσει τα τέλη κυκλοφορίας (είμουν έτοιμος να τους δείξω αλλά λόγω της ημέρας που λέγανε και παλιότερα δεν μίλησα).
Συνεχίζω και η απάντηση είναι: κοπάνα την!! Ρε φιλάρα !! (ε’ιπαμε είμαστε κολλητοί) δεν έχεις καμμιά δουλεία να κάνεις??, συνεχίζοντας το φραπογαλο-τσιγαρο-ελεγχο.Ερωτηση: Μπορώ να πάω να παρκάρω στην απέναντι ακριβώς γωνία, ο μισός πάνω στο πεζοδρόμιο ο μισός στη διάβαση κάθετα και να πώ και στα ΄παιδία’ (τι κολλητοί είμαστε εξάλου) να μου το προσέχουν μέχρι να γυρίσω?
Σε απόσταση 50 μέττα από την Βουλή, 150 από το Υπ.Εσωτερικών, 100 από το Οικονομίας στο κέντρο της πόλης με δεκάδες αστυνομικούς πως γίνεται το Συνταγμα να είναι parking των ξενοδοχείων και να μην μιλάει κανείς?
Υ.Γ Από την μέση και κάτω, ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ οι ταξιτζήδες (ξερετε αυτοί οι ευγενέστατοι που δείχνουν στην τηλεόραση) εχουν κάνει πιάτσα κανονικότατα….
-
μπορούσες κάλλιστα να ζητήσεις το όνομά του και την υπηρεσία του (νομίζω είναι υποχρεωμένος να σου δώσει τα στοιχεία) και να εξηγίσεις ευγενικά και ωραία στο διοικητή πως πρέπει να φέρονται τα μαλακισμένα του
-
-
Πήγα σήμερα στο Α.Τ. Καλαμαριάς 'δια υπόθεσιν μου' και όλοι με τους οποίους συναλλάχθηκα ήταν ευγενέστατοι, εξυπηρετικοί και δίχως ίχνος νοοτροπίας 'σερίφη'!
Σε αντίθεση με τη ντόπια ΔΟΥ, όπου κάποιοι ήταν οκ, αλλά πέτυχα και μια ανοργασμική ~40άρα. Όταν μου ζήτησε να βγάλω φωτοτυπία της ταυτότητας, της έδειξα το χαρτί που έγραφε 'Πρωτότυπα δικαιολογητικά ή πρόσφατα επικυρωμένα φωτοαντίγραφα' (μάλλον είμαι ατίθασος, ε; ) , μου επανέλαβε με έντονο και επιτακτικό τόνο 'ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ 1ο!'
Ίσως φταίει και το περιβάλλον εργασίας, το αστυνομικό τμήμα είναι στη παραλιακή και έχει φανταστική θέα ενώ η ΔΟΥ σε ένα άχρωμο βιομηχανικό κτήριο.
-
Γενικα με αστυνομικους εχω τις χειροτερες εμπειριες και εντυπωσεις...Αλλα θεωρω οτι οφειλω ενα μεγαλο ευχαριστω στα παιδια της τροχαιας εθνικων οδων που οταν με το Golf φιλου μειναμε στην εθνικη (ο Θεος να την κανει...) Κορινθου Πατρων στο υψος περιπου του Ξυλοκαστρου απο βενζινη (καταραμενο φλοτερ που εδειχνε ο,τι ηθελε... ) σταματησαν, ευγεναστα μας χαιρετησαν και μας ρωτησαν τι ακριβως ειχαμε παθει και μαλιστα μας ειπαν οτι θα φροντισουν εκεινοι και οντως μας εφεραν ενα 5λιτρο μπετονακι βενζινη...Πολυ ευγενικοι,εξυπηρετικοι και προσχαροι...! Και μου επιβεβαιωσαν την καλη γνωμη που εχω γι'αυτους απο περισυ οταν στον ιδιο δρομο με ειχε πιασει λαστιχο και ενα περιπολικο ειχε σταματησει πιο πισω με φαρο για προστασια και το ενα παληκαρι μου ζητουσε συνεχως να με βοηθησει και εγω του ελεγα ασε που να λερωνεσαι τωρα κι εσυ μωρε, ενα λαστιχο ειναι σιγα...
-
Συγγενής μου έφαγε πριν 2-3 μέρες κλήση 200 ευρώ (100 ευρώ για τις 10 πρώτες μέρες) γιατί ο τροχαίος που είχε στηθεί στο φανάρι της Βασ. Σοφίας, όπως καταβαίνει από την κάθετη οδό που έρχεται από Κολωνάκι και περνά μπροστά από τον Ευαγγελισμό, τον σταμάτησε και ισχυρίστηκε ότι πέρασε με κόκκινο, ενώ ο συγγενής μου στην ουσία πέρασε με πορτοκαλί (κανονικό, όχι πορτοκαλοκόκκινο). Εν τέλει 'χαριστικά' δεν τον έγραψε για το κόκκινο - που σημαίνει 700 ευρώ και 2 μήνες το δίπλωμα - αλλά για επικίνδυνη οδήγηση, ώστε να πληρώσει μικρότερο πρόστιμο
Άσχετα με το αν ο συγγενής μου πέρασε όντως με πορτοκαλί ή κόκκινο, αυτό που θέλω να ρωτ'ησω είναι το εξής: πως μπορούμε να προστατευτούμε εμείς ως οδηγοί από την αυθαιρεσία των τροχαίων, όταν για διάφορους λόγους σε σταματούν και σε γράφουν χωρίς να έχουν δίκιο?? Γνωρίζω πως για να σε γράψει για υπερβολική ταχύτητα θα πρέπει να έχει όργανο μέτρησης της ταχύτητας (είτε το 'πιστόλι', είτε φωτογραφία από κάμερα), για εξατμίσεις που κάνουν θόρυβο απαιτείται ντεσιμπελόμετρο κλπ. Γενικά δηλαδή δεν πρέπει, σε οποιαδήποτε περίπτωση, να διαθέτει ο τροχαίος και την αντίστοιχη μέτρηση, ώστε να αποδεικνύει ότι ισχύει αυτό που λέει? Αλλιώς τι θα γίνει, ανοίγουμε το μπλοκάκι και όποιον πάρει ο χάρος??
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
πως μπορούμε να προστατευτούμε εμείς ως οδηγοί από την αυθαιρεσία των τροχαίωνΉ κοννέ με τούς ίδιους ή πίεση δια μέσω δικηγόρων.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
πως μπορούμε να προστατευτούμε εμείς ως οδηγοί από την αυθαιρεσία των τροχαίων
Ή κοννέ με τούς ίδιους ή πίεση δια μέσω δικηγόρων.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο.
Δεν υπαρχει αλλος τροπος.
δεν υπαρχουν πια δικαστηρια για τις κλησεις.
Πρεπει να αποφασησει ο διοικητης του τροχαιου που σ εγραψε, αν το καμαρι του ειχε δολο να σε γραψει. -
Η μόνη ρεαλιστική λύση θα ήταν η τεχνολογική αναβάθμιση της αστυνομίας και η θέσπιση κανόνων ως προς την έκδοση κλήσεων, ώστε να μην επιτρέπει αυθαιρεσία.
Κάμερες σε όλα τα οχήματα, φωτογραφίες για όλες τις κλήσεις για παρκαρισμένα, αντίγραφα των φωτογραφιών και βίντεο με ταχυδρομείο στο σπίτι μας (ή ανάρτηση σε web site) κ.λπ.
Και πάλι, μετά δε θα προστατευόσουν 100% από όλες τις αυθαιρεσίες.
Πάντως η ΕΛ.ΑΣ. εξοπλίζεται για το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
-
Νομιζω οτι εφ'οσον ολα τα προστιμα εχουν μετατραπει σε διοικητικα, μπορεις να τα προσβαλεις σε διοικητικο δικαστηριο. Δεν ειμαι σιγουρος αλλα καπου ειχε παρει το ματι μου οτι προβλεπεται διαδικασια, απλα οχι 'αυτοματη' οπως παλια οπου καθε κληση ειχε δικασιμο πανω της.
-
Εγω ειμαι 99% βεβαιως οτι μπορεις παλι να πας στο δικαστηριο αλλα χωρις την αυτοματη διαδικασια οπως λεει ο απο πανω. Αυτο ελειπε να κανει κουμαντο ο καθε μπαστουνοβλαχος διοικητης.
-
Και στα δικαστήριο τι ισχύει, κυρίως όσο αφορά τα οικονομικά κόστη που θα έχει ο κατηγορούμενος. Π.χ. αξίζει κάποιος να πάει στα δικαστήρια για μια άδικη κλήση των 100 ή 200 ευρώ?
-
Στα δικαστηρια ισχυει ο λογος του οργανου, οποτε για 100-200 Ευρω δεν αξιζει τον κοπο αν σκεφτεις και το χαμενο μεροκαματο και τις προσαυξησεις που θα φας στο κεφαλι... Για μεγαλυτερες κλησεις μαλλον αξιζει το ρισκο.
-
Σήμερα το πρωί γύρω στις 9, απίστευτο μποτιλιάρισμα στη Β. Σοφίας, στο ρεύμα προς Σύνταγμα, αφού η Τροχαία είχε κλείσει το δρόμο στο ύψος της Σόλωνος (Κουμπάρη, επί το ορθότερον) και διοχέτευε όλα τα αυτοκίνητα (αλλά όχι τις μοτό) προς τα εκεί. Το στυλάκι του 'παλιού' επικεφαλής; 'Από δω κύριε, δεν πάει ευθεία. Τι σε νοιάζει γιατί;'.
Δεν εξετάζω το λόγο του κλεισίματος του κεντρικού δρόμου σε ώρα αιχμής, αλλά απορώ: όταν διοχετεύεις κυκλοφορία από δρόμο τριών λωρίδων σε ένα 'στενάκι' δύο λωρίδων, δεν πρέπει πρώτα να διώξεις όλα τα παράνομα παρκαρισμένα από κει; ΟΚ, είναι η ώρα των επαγγελματιών ('δυο λεπτάκια να ξεφορτώσω, μεροκάματο βγάζω') αλλά πόσο πρέπει να υποφέρουν τόσοι άνθρωποι για μερικούς αναίσθητους οδηγούς φορτηγών και αστυνομικούς;
ΥΓ Αν καλούσα το 100, θα γινόταν τίποτα;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Σήμερα το πρωί γύρω στις 9, απίστευτο μποτιλιάρισμα στη Β. Σοφίας, στο ρεύμα προς Σύνταγμα, αφού η Τροχαία είχε κλείσει το δρόμο στο ύψος της Σόλωνος (Κουμπάρη, επί το ορθότερον) και διοχέτευε όλα τα αυτοκίνητα (αλλά όχι τις μοτό) προς τα εκεί. Το στυλάκι του 'παλιού' επικεφαλής; 'Από δω κύριε, δεν πάει ευθεία. Τι σε νοιάζει γιατί;'.Δεν εξετάζω το λόγο του κλεισίματος του κεντρικού δρόμου σε ώρα αιχμής, αλλά απορώ: όταν διοχετεύεις κυκλοφορία από δρόμο τριών λωρίδων σε ένα 'στενάκι' δύο λωρίδων, δεν πρέπει πρώτα να διώξεις όλα τα παράνομα παρκαρισμένα από κει; ΟΚ, είναι η ώρα των επαγγελματιών ('δυο λεπτάκια να ξεφορτώσω, μεροκάματο βγάζω') αλλά πόσο πρέπει να υποφέρουν τόσοι άνθρωποι για μερικούς αναίσθητους οδηγούς φορτηγών και αστυνομικούς;
ΥΓ Αν καλούσα το 100, θα γινόταν τίποτα;
τίποτα
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
ΥΓ Αν καλούσα το 100, θα γινόταν τίποτα;Αφού ήταν ήδη εκεί ρε!
-
Σωστό το μπλόκο στο λιμάνι της Πάτρας για αλκοοτέστ 2.30 Σάββατο βράδυ, ευγενικότατοι, δεν είχα πιεί αλλά έτυχε να μην έχω μαζί μου χαρτιά παρά μόνο άδεια κυκλοφορίας. Είπα να πάρω τους δικούς μου εκείνη την ώρα να μου τα φέρουν αλλά η αξιωματικός που μιλούσαμε μου είπε να πάω να τα πάρω από το σπίτι μου και να τα παρουσιάσω στο τμήμα αμέσως, αφού κράτησαν τα στοιχεία μου όπως τους τα είπα, και να τους καλέσει το τμήμα να βεβαιώσει ότι πήγα τα χαρτιά.
Έτυχε τελικά ένας από τους τροχαίους στο μπλόκο να είναι παλιός μου συμμαθητής από το δημοτικό που είχαμε να ειδωθούμε από παιδιά και μου είπε άστο δεν έγινε τίποτα (γιατί δεν υπάρχει icon για την κ*λοφαρδία;;;). Βασίλη είσαι και ο πρώτος!
Την επόμενη μέρα το πρωί πήγα τα χαρτιά μου από μόνος μου να τα παρουσιάσω στο τμήμα γιατί μ'αρέσει να είμαι και τυπικά εντάξει, αλλά μιας και ήταν και ο γνωστός μου ένιωσα διπλή υποχρέωση να πάω γιατί δεν ήθελα να μείνει έκθετος και στους συναδέλφους του. Πάντως ρε παιδί μου, μπράβο, κατανόηση και εξυπηρέτηση Πάντως όσες φορές με έχουν σταματήσει στην Πάτρα είναι πολύ ευγενικοί και επαγγελματίες (φροντίζω κι εγώ να είμαι πάντα εντάξει όμως, ζώνες, δεν τρέχω κτλ κτλ).
-
Α ρε μλκες μπατσοι, για αυτο θα ειστε ΜΠΑΤΣΟΙ για παντα...
Μια φορα καταφερα κ εγω να πεσω νωρις για υπνο. Αμ δε, οι γειτονες αποφασισαν οτι ΚΑΙ αποψε εχουν νταλκαδες κ να΄σου η Πεγκυ κ η Νατασσα...Κ εννοειται δευτερη φωνη οι ιδιοι...
Επειδη ειναι δεδομενα οτι
α) συνηθιζουν να το κανουν
β) δεν θελει πολυ μυαλο για να καταλαβεις οτι 1πμ ενοχλεις (δεν ηταν πχ συζητηση βεραντισια που ξεφυγε κ ανεβηκαν οι τονοι)
γ) αν τους πεις τιποτα τοτε η μουσικη δυναμωνει και διαρκει πολυ περισσοτερο (τσεκαρισμενο αυτο)επεσε το τηλεφωνακι.
Μετα απο 16 λεπτα, να΄σου περιπολικο στο καθετο δρομο. Σταματαει, στηνουν αυτι. Κανουν τον κυκλο του τετραγωνου κ σταματανε ακριβως απο κατω. Στηνουν αυτι. Ακουνε (οπως κ ολη η γειτονια, ΑΝΕΤΑ).
Κ φευγουν χωρις να βγουν απο το αυτοκινητο...
Ξανα μανα τηλεφωνο, 'κυρια τηλεφωτητρια το κ το (ολα τα παραπανω)'. Μαλιστα, ειπατε δεν βγηκαν καν απο το αυτοκινητο? Θα ξαναενημερωσουμε.
Δεν ξαναεμφανιστηκαν ποτε...
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
-
Με κάθε επιφύλαξη ως προς την αλήθεια των όσων καταγγέλονται, ας διαβάσουμε όσοι ερχόμαστε σε 'κόντρα' με αστυνομικούς χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε.
Στο κελί τους έστειλε η μήνυση κατά αστυνομικού στη Λευκάδα
Σάββατο, 1 Αυγούστου 2009, 06:07Από τη θέση του κατήγορου σε αυτή του κατηγορούμενου βρέθηκαν τρεις ομογενείς από τη Γερμανία, ηλικίας 19, 18 και 17 ετών, που περνούν τις ημέρες των διακοπών τους στη Λευκάδα, όπως κατήγγειλε στη zougla.gr ο πατέρας των δύο ενήλικων και θείος του ανήλικου, κ. Βαγγέλης Χιωτάκης.
Οι τρεις νεαροί επέστρεφαν με το αυτοκίνητό τους στο σπίτι όπου διαμένουν, όταν είχαν την ατυχία, σύμφωνα με την καταγγελία, να βρεθεί στο δρόμο τους ένας αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, ο οποίος με το πολιτικό του όχημα τους ακολούθησε για αρκετή ώρα, αναβοσβήνοντάς τους συνεχώς τα φώτα, για να επιταχύνουν.
Αυτοί δεν το έπραξαν, με αποτέλεσμα ο αστυνομικούς να τους τρακάρει. Όταν οι νεαροί εξήλθαν του οχήματός τους, ο… υπαίτιος της σύγκρουσης κατέβηκε… για να ζητήσει τα 'ρέστα'. Επετέθη λεκτικά στον οδηγό του προπορευόμενου οχήματος, χρησιμοποιώντας την επαγγελματική του ιδιότητα ως φόβητρο.
Επί τόπου έσπευσε η Τροχαία, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ωστόσο, τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται, μόλις η οικογένεια του κυρίου Χιωτάκη θέλησε να καταθέσει μήνυση εις βάρος του αστυνομικού.
Όπως θα τον ακούσετε να καταγγέλλει, επί τρεις ώρες οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας της Λευκάδας προσπαθούσαν να τους μεταπείσουν.
Όταν αυτό δεν κατέστη δυνατό και η διαδικασία της σύνταξης μηνυτήριας αναφοράς ολοκληρώθηκε, ως δια μαγείας, σύμφωνα με την καταγγελία, ο εν λόγω αστυνομικός επανεμφανίστηκε, με πρόθεση να καταθέσει μήνυση εις βάρος των νεαρών, όπως και έπραξε.
Το αποτέλεσμα ήταν να τεθούν οι δύο ενήλικοι υπό κράτηση, χωρίς, μάλιστα να γνωρίζουν το αδίκημα για το οποίο διώκονται.
Ακούστε όσα δήλωσε στη zougla.gr o κύριος Βαγγέλης Χιωτάκης:
Σύμφωνα, πάντα, με τον καταγγέλλοντα, οι κρατούμενοι έγιναν δέκτες ειρωνικών σχολίων από τους παριστάμενους αστυνομικούς.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία της zougla.gr με την Ασφάλεια της Λευκάδας, το όργανο της τάξης που απάντησε αρνήθηκε το περιστατικό, παραπέμποντάς μας στον Διοικητή, o οποίος νωρίς το πρωί παραδέχθηκε το συμβάν, αρνούμενος, όμως, να σχολιάσει την καταγγελθείσα μεροληπτική συμπεριφορά των αστυνομικών υπέρ του συναδέλφου τους.
Ο κύριος Χιωτάκης επικοινώνησε ξανά μαζί μας, ενημερώνοντάς μας για την αρνητική, όπως τη χαρακτήρισε, στάση του Διοικητή, ο οποίος, επί τη αφήξει του, διέταξε να μεταφερθούν οι δύο νεαροί στο κρατητήριο, από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας όπου βρίσκονταν.
''Εκεί είναι η θέση των κρατουμένων'', σχολίασε χαρακτηριστικά, σε σχετική μας ερώτηση ο Διοικητής.
Με τη zougla.gr επικοινώνησε και ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος κατήγγειλε τις τριτοκοσμικές συνθήκες κράτησης των δύο νεαρών. Επιπλέον, όπως ενημέρωσε, παρόλο που έχουν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν, ο αστυνομικός παραμένει ελεύθερος, τη στιγμή που στους δύο νέους αρνούνται το δικαίωμα να συναντηθούν με τον δικηγόρο τους.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Με κάθε επιφύλαξη ως προς την αλήθεια των όσων καταγγέλονται, ας διαβάσουμε όσοι ερχόμαστε σε 'κόντρα' με αστυνομικούς χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε.Στο κελί τους έστειλε η μήνυση κατά αστυνομικού στη Λευκάδα
Σάββατο, 1 Αυγούστου 2009, 06:07Από τη θέση του κατήγορου σε αυτή του κατηγορούμενου βρέθηκαν τρεις ομογενείς από τη Γερμανία, ηλικίας 19, 18 και 17 ετών, που περνούν τις ημέρες των διακοπών τους στη Λευκάδα, όπως κατήγγειλε στη zougla.gr ο πατέρας των δύο ενήλικων και θείος του ανήλικου, κ. Βαγγέλης Χιωτάκης.
Οι τρεις νεαροί επέστρεφαν με το αυτοκίνητό τους στο σπίτι όπου διαμένουν, όταν είχαν την ατυχία, σύμφωνα με την καταγγελία, να βρεθεί στο δρόμο τους ένας αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, ο οποίος με το πολιτικό του όχημα τους ακολούθησε για αρκετή ώρα, αναβοσβήνοντάς τους συνεχώς τα φώτα, για να επιταχύνουν.
[...]
Με τη zougla.gr επικοινώνησε και ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος κατήγγειλε τις τριτοκοσμικές συνθήκες κράτησης των δύο νεαρών. Επιπλέον, όπως ενημέρωσε, παρόλο που έχουν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν, ο αστυνομικός παραμένει ελεύθερος, τη στιγμή που στους δύο νέους αρνούνται το δικαίωμα να συναντηθούν με τον δικηγόρο τους.
Εφοσον ειναι Γερμανοι πολιτες, μπορουν τα μελη της οικογενειας τους να επικοινωνησουν με το Γερμανικο προξενιο και εκει να δειτε τι γελια θα πεσουν....
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!