-
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κατηγορήσω τη μιλανέζικη φίρμα. Τα αυτοκίνητά της τα σέβομαι, τα αγαπώ και μου αρέσουν. Αυτό που με στενοχωρεί και ενίοτε με εκνευρίζει είναι ο τρόπος οδήγησης μερίδας οδηγών που έχουν αγοράσει τα εν λόγω αυτοκίνητα και μάλλον δεν έχουν κατανοήσει τι εστί Alfa Romeo.
Πόσες φορές έχετε δει Alfa Romeo να πηγαίνει ΠΟΛΥ αργά; Εγώ πάμπολλες. Και να πω ότι δε μπορούν να πάνε σβέλτα, πάει κι έρχεται. Τα αυτοκίνητα αυτά το έχουν αποδείξει πολλάκις. Αλλά, όπως είπα, πολλοί οδηγοί νομίζουν ότι πήραν ένα Hyundai με καλύτερο σχεδιασμό και πιο ένδοξο έμβλημα και τα πάνε όχι μόνον αργά, αλλά και εντελώς αδέξια.
Ναι, είναι το είδος των οδηγών που λατρεύουν αηδίες όπως το VDC.
Τους βλέπεις και λες 'κοίτα σε τι φλούφληδες χαραμίζονται τέτοιες καλλονές'...
-
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κατηγορήσω τη μιλανέζικη φίρμα. Τα αυτοκίνητά της τα σέβομαι, τα αγαπώ και μου αρέσουν. Αυτό που με στενοχωρεί και ενίοτε με εκνευρίζει είναι ο τρόπος οδήγησης μερίδας οδηγών που έχουν αγοράσει τα εν λόγω αυτοκίνητα και μάλλον δεν έχουν κατανοήσει τι εστί Alfa Romeo.
Πόσες φορές έχετε δει Alfa Romeo να πηγαίνει ΠΟΛΥ αργά; Εγώ πάμπολλες. Και να πω ότι δε μπορούν να πάνε σβέλτα, πάει κι έρχεται. Τα αυτοκίνητα αυτά το έχουν αποδείξει πολλάκις. Αλλά, όπως είπα, πολλοί οδηγοί νομίζουν ότι πήραν ένα Hyundai με καλύτερο σχεδιασμό και πιο ένδοξο έμβλημα και τα πάνε όχι μόνον αργά, αλλά και εντελώς αδέξια.
-
-
Γιατί μόνo Alfa Romeo? Συμβαίνει σε όλες τις μάρκες αυτοκινήτων, ιδιαίτερα σε αυτές που βγάζουν γρήγορα αυτοκίνητα με κάποιο πρεστιζ. Για να μην μιλήσω για supercars...και γιατί κατάθλιψη? Εμένα δεν μου προκαλούν τίποτα...
-
Επειδη πηρα δηλαδη Alfa romeo πρεπει να ειμαι συνεχεια στην τσιτα(η έστω να πηγαινω σβελτα????)
Τωρα τα περι αδεξιοτητας τουλαχιστον εγω τα παρατηρω καθημερινα σε δεκαδες μαρκες αυτοκινητων και εχουν να κανουν αποκλειστικα με την παιδεια του καθενα μας.
Εχω δει Ferrari να κανει ταρζανιες(κ ποιος δεν θα εκανε αλλωστε )
οπως εχω δει και Yugo να πηγαινει υποδειγματικα.
Δε πιστευω οτι η συμπεριφορα στο δρομο ειναι σε εξαρτηση με την μαρκα αυτοκινητου που οδηγεις. -
Έχεις δίκιο, υπάρχουν πολλοί (και πολλές) που παίρνουν Άλφα μόνο για την εξωτερική εμφάνιση. Γιατί όμως είναι κακό αυτό; Συμφωνώ ότι 'δεν ξέρουν τι πήραν' αλλά θα το ανακαλύψουν εν ευθέτω χρόνω, όταν θα τους σώσει τη ζωή σε μια δύσκολη στιγμή.
Πάντως, αν αυτού του τύπου οι κάτοχοι Άλφα σου προκαλούν κατάθλιψη, τουλάχιστον δεν σε βάζουν σε κίνδυνο. Εμένα κάποιοι κάτοχοι π.χ. BMW μου προκαλούν μένος. Πολύ συχνά το πρωί πετυχαίνω έναν κάγκουρα στην εθνική με μαύρη 3άρα κουπέ που κάνει τις απίστευτες επικίνδυνες σφήνες μέσα στην κίνηση για να καταφέρει τι; Να φτάσει 3-4 λεπτά γρηγορότερα στο φανάρι της Κηφισιάς; Ειλικρινά θα τον κατέδιδα στην τροχαία με μεγάλη ευχαρίστηση αν ήξερα ότι θα έκαναν κάτι. Και αν για έναν οδηγό αυτοκινήτου ο τύπος αυτός είναι απλά ενοχλητικός, για έναν αναβάτη είναι πολύ επικίνδυνος.
Και δεν έχω δει ποτέ οδηγό Άλφα να συμπεριφέρεται κατ'αυτόν τον τρόπο, ούτε να κάνει διάφορες 'εξυπνάδες' όπως το να χώνεται πρώτος από δεξιά σε παρακαμπτήριους που στρίβουν αριστερά ή να προσπερνά πάνω σε στροφές, όπως κάνουν κατά κόρον οι οδηγοί γερμανικών 'status symbols'.
-
Δυστυχώς φίλε skull πολλοί είναι αυτοί που οδηγούν αδέξια ανεξαρτήτως αυτοκινήτου... σε καμπύλες με δυο λωρίδες πάνε ευθεία (από λωρίδα σε λωρίδα και πάλι πίσω ) υπερβολικά αργά και αριστερά κλπ κλπ
Όσο αφορά τις Alfa πολλοί από τους νέους (όχι ηλικιακά) οδηγούς της είναι δυστυχώς αλήθεια ότι δεν ξέρουν τι έχουν αγοράσει (μέχρι να δουν κάποιον να το οδηγεί όπως πρέπει και να πουν 'μην πάς έτσι δεν το λυπάσαι? θα το χαλάσεις!' ) Έχει συμβεί με γνωστό μου
Βέβαια παρόμοιες ιστορίες ξέρω και με ακόμα ακριβότερα, γρηγορότερα και πιο σπορ αυτοκίνητα μιας Alfa Romeo...(πχ Porche ) -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ο τρόπος οδήγησης δεν είναι σε αντιστοιχία ''ένα προς ένα'' με τον τύπο του αυτοκινήτου.
Όμορφο για μένα είναι να οδηγώ, ενίοτε, ένα γρήγορο αυτοκίνητο...αργά.
Ποιός θα το κατακρίνει αυτό ; -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Και δεν έχω δει ποτέ οδηγό Άλφα να συμπεριφέρεται κατ'αυτόν τον τρόπο, ούτε να κάνει διάφορες 'εξυπνάδες' όπως το να χώνεται πρώτος από δεξιά σε παρακαμπτήριους που στρίβουν αριστερά ή να προσπερνά πάνω σε στροφές, όπως κάνουν κατά κόρον οι οδηγοί γερμανικών 'status symbols'.
Μήν παίρνεις όρκο. Έχω δεί ( ) πάμπολλες Alfa 33, 75, 156 κτλ να κάνουν κόλπα στην άσφαλτο, όπως συμβαίνει και με κάθε οδηγό οποιουδήποτε μοντέλου αυτοκινήτου.
Όσον αφορά τα Γερμανικά ''status symbols'' που ανέφερες, ισχύει αυτό που είπες και το έχω δεί πολλές φορές.
(πρόσφατα στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης μία 7άρα έκανε...σλάλομ με 120 ανάμεσα στα αυτοκίνητα).Πίστεψέ όμως και οι οδηγοί Ιταλικών και Γαλλικών ''status symbols'' το ίδιο κάνουν.
Απλά κυκλοφορούν περισσότερα Γερμανικά -
Να πω και εγω τι συμβαινει στην Σουηδια!
Ειναι αληθεια οτι βλεπεις σημερα 156 και 147 με οδηγους που δεν εχουν σχεση με Αλφα Ρομεο!Αλλα, ολοι αυτοι ειναι υποδηγματικοι!Συνηθως ειναι κανονικοι οδηγοι που μεταπηδησαν κυριως απο Αουντι και Σααμπ/Βολβο!Σεβονται τους αλλους, αφηνουν παντα τους πεζους στις διαβασεις, αλλα με κανενα τροπο δεν ειναι αργοι!
Μετα υπαρχουν πολλοι ηλικιωμενοι/νες, 70+ οι οποιοι ειχαν Αλφα σε ολη τους την ζωη και συνεχιζουν να εχουν!Πολλοι απο αυτους εχουν και την Σπαιντερ τους σε καποιο γκαραζ για το καλοκαιρι!
Δεν εχω δει εδω κανεναν οδηγο Αλφα Ρομεο να κανει σφηνες και βλακειες στον δρομο οταν εχει κινηση!Ολοι τηρουμε σχολαστικα το οριο των 30 Κμ στα σχολεια και τα 50 οταν υπαρχει λογος!Το βραδυ στις 12 δεν χρειαζεται να εισαι και τοσο σχολαστικος, εκει μπορεις να αναιβασεις την ταχυτητα αφοβα!Δεν υπαρχει κινηση απλα!
Σε δρομους με 70 και 90 αλλαζουν τα πραγματα, αρκει να μην ειναι αλλοι!
ΥΓ.Αυτοι που καταπατουν κατα νομο τα ορια των 30 και 50 ειναι αυτοι με τα μπεεμβε!Καθε πρωι που οδηγαω στην εργασια, παιρναω απο δυο σχολεια, κραταω ακριβως 30 και παντα ειναι καποιο μπεεμβε που με προσπερναει με ταχυτητες 70+!Ξαιρεται ποσοι απο αυτους χανουν το διπλωμα τους για ενα χρονο+;Και ποσα μπεεμβε μπορεις να αγορασεις φτηνα;
Χαιρετησματα απο μια ανοιξιατικη Σουηδια
Σπυρος -
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κατηγορήσω τη μιλανέζικη φίρμα. Τα αυτοκίνητά της τα σέβομαι, τα αγαπώ και μου αρέσουν. Αυτό που με στενοχωρεί και ενίοτε με εκνευρίζει είναι ο τρόπος οδήγησης μερίδας οδηγών που έχουν αγοράσει τα εν λόγω αυτοκίνητα και μάλλον δεν έχουν κατανοήσει τι εστί Alfa Romeo.Πόσες φορές έχετε δει Alfa Romeo να πηγαίνει ΠΟΛΥ αργά; Εγώ πάμπολλες. Και να πω ότι δε μπορούν να πάνε σβέλτα, πάει κι έρχεται. Τα αυτοκίνητα αυτά το έχουν αποδείξει πολλάκις. Αλλά, όπως είπα, πολλοί οδηγοί νομίζουν ότι πήραν ένα Hyundai με καλύτερο σχεδιασμό και πιο ένδοξο έμβλημα και τα πάνε όχι μόνον αργά, αλλά και εντελώς αδέξια.
Νόμιζα ότι στις όμορφες κυρίες φέρονται πολύ ευγενικά...
-
Με αυτό το σκεπτικό , μπορεί ο καθένας μας να χαρακτηριστεί ''φλούφλης'' οποιαδήποτε μάρκα αυτοκινήτου κι αν οδηγεί !!!
Εγώ πάντως χαίρομαι να βλέπω να κυκλοφορούν όλο και περισσότερες Alfa και μάλιστα από το είδος των οδηγών που περιέγραψες . Σημαίνει ότι είναι πλέον ''κοινής αποδοχής'' και έτσι γεμίζουν τα ταμεία. Με γεμάτα ταμεία ίσως δούμε κι'εμείς άσπρη μέρα ( GTV rwd , Sprint ..... )
-
Αντίθετα εγώ πιστεύω ότι οι ενθουσιώδεις ιταλοχτυπημένοι είναι εκείνοι που έχουν την μεγαλύτερη πλάκα. Ειδικότερα μάλιστα διασκεδάζω αφάνταστα με όσους οδηγώντας πχ τις 147 1.6lt συμπεριφέρονται σαν να οδηγούν κάποια lotus elise. Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί το πρώτο σαξόραλο βέβαια
Πάντως, κρίνοντας από όσα έχω δει, οι μοντιφαρισμένοι ιταλοί συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα από τους μοντιφαρισμένους μπεμβάκιδες.
Από την άλλη μεριά πάλι νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να συναγωνιστεί τους “ταξιτζήδες” του group VAG (1.8t 20v, σε Octavia, Passat, Toledo). Ειδικά αυτούς που έρχονται στα πρόθυρα εγκεφαλικού όταν ανακαλύψουν ότι οι καλές ρεπρίζ και η κτηνώδης ροπή της κάθε μαούνας παύουν να έχουν σημασία λίγο πριν το πρώτο Sάκι ...
Ευτύχης
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Μήν παίρνεις όρκο. Έχω δεί ( ) πάμπολλες Alfa 33, 75, 156 κτλ να κάνουν κόλπα στην άσφαλτο, όπως συμβαίνει και με κάθε οδηγό οποιουδήποτε μοντέλου αυτοκινήτου.Τι να σου πω, μπορεί όντως να μη βλέπω αυτά που δε θέλω να δω.
Πάντως δε νομίζω ότι οι Άλφα θεωρούνται αυτό που λέμε 'status symbols', εκτός ίσως από τις GTV και Spider. Και νομίζω πως το ποσοστό κομπλεξικών ανάμεσα σε κατόχους Άλφα είναι αισθητά μικρότερο απ'ό,τι σε άλλα κυρίως γερμανικά αυτοκίνητα (σε αντίθεση με το ποσοστό φανατικών ). Μη με παρεξηγείς, δε θεωρώ ότι φταίνε τα αυτοκίνητα γι'αυτό. Κι εγώ λυπάμαι που οι BMW που αγαπώ (ναι, ναι, πιστέψτε το! ) απέκτησαν κακό προφίλ στην Ελλάδα εξ'αιτίας πολλών από τους κατόχους τους που τις παίρνουν για 'λάθος' λόγους.
Σημαίνει ότι είναι πλέον ''κοινής αποδοχής'' και έτσι γεμίζουν τα ταμεία.
Σωστά. Πάντως υπάρχει ακόμα πολλή προκατάληψη για την Άλφα Ρομέο, όσον αφορά κυρίως την αξιοπιστία τους, την οποία φροντίζουν να υποδαυλίζουν διάφοροι φανατικοί άλλων 'σχολών'.
Με γεμάτα ταμεία ίσως δούμε κι'εμείς άσπρη μέρα ( GTV rwd , Sprint ..... )
Χμμμ... Σπριντ; Δε νομίζω. Χάθηκε η ευκαιρία με την GT.
GTV rwd? Μακάρι!
Απ'ό,τι ακούγεται πάντως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πάντως και οι '157' και '148' να είναι πισωκίνητες. Αν έχουν και όνομα κιόλας!ΥΓ: Το έχω ξαναρωτήσει και κάπου αλλού αλλά απάντησε μόνο ο ΒΑΣΙΛΗΣ: Τι όνομα θα προτείνατε για τις διαδόχους των 156 και 147;
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Αντίθετα εγώ πιστεύω ότι οι ενθουσιώδεις ιταλοχτυπημένοι είναι εκείνοι που έχουν την μεγαλύτερη πλάκα. Ειδικότερα μάλιστα διασκεδάζω αφάνταστα με όσους οδηγώντας πχ τις 147 1.6lt συμπεριφέρονται σαν να οδηγούν κάποια lotus elise. Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί το πρώτο σαξόραλο βέβαιαΑαααα, Ευτύχη, τώρα θα τα χαλάσουμε!
Δηλαδή πρέπει να οδηγούμε σαν κυρίες επειδή υπάρχουν γρηγορότερα αυτοκίνητα; Άντε τώρα μη φωνάξω τον droemmen με την κομπρεσοράτη 147 και σας κεράσει τέιον με το τσουβάλι όλους τους σαξόραλους συμπούμπουλους!
ΥΓ: Χθες οδήγησα για πρώτη φορά ένα Ραλί και κατάλαβα γιατί έχει τόσους φανατικούς οπαδούς (αλλά κι εχθρούς, αν θέλεις επεκτείνομαι) αλλά τη Μπέλα μου δεν την αλλάζω, κι ας υστερεί σε κιλά/ίππο από τα σαξόραλα!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ΥΓ: Το έχω ξαναρωτήσει και κάπου αλλού αλλά απάντησε μόνο ο ΒΑΣΙΛΗΣ: Τι όνομα θα προτείνατε για τις διαδόχους των 156 και 147;
πιστεύω ότι τα δύο αυτά μοντέλα είναι αρκετής σημασίας για την Άλφα ώστε να διατηρήσει την ονομασία και στους διαδόχους. Εγώ θα το προτιμούσα.
Σπύρος
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Εγώ πάντως χαίρομαι να βλέπω να κυκλοφορούν όλο και περισσότερες Alfa και μάλιστα από το είδος των οδηγών που περιέγραψες . Σημαίνει ότι είναι πλέον ''κοινής αποδοχής'' και έτσι γεμίζουν τα ταμεία. Με γεμάτα ταμεία ίσως δούμε κι'εμείς άσπρη μέρα ( GTV rwd , Sprint ..... )Το θέμα είναι όμως να τις βλέπουμε να πάνε όπως τους αξίζει: Κομψά και σβέλτα.
Συμφωνώ ότι χαζό τρόπο οδήγησης βλέπουμε σε κάθε μάρκα, αλλά στις Alfa Romeo γίνεται τουλάχιστον θλιβερό το θέαμα, γιατί είναι - κακά τα ψέματα - τα κατ'εξοχήν driver's cars.
Ας ελπίσουμε ότι ΚΑΠΟΤΕ μια μερίδα αυτών των οδηγών θα καταλάβει τι διαμάντια έχει στα χέρια του και θα αποφασίσει να βελτιώσει την οδηγική του ικανότητα για να φτάσει στο επίπεδο του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
...
Δηλαδή πρέπει να οδηγούμε σαν κυρίες επειδή υπάρχουν γρηγορότερα αυτοκίνητα; Άντε τώρα μη φωνάξω τον droemmen με την κομπρεσοράτη 147 και σας κεράσει τέιον με το τσουβάλι όλους τους σαξόραλους συμπούμπουλους!...
Όχι βρε συ kyan, με παρεξήγησες. Βεβαίως και ο καθένας έχει το δικαίωμα να κινείτε στους ρυθμούς που το αυτοκίνητο, ο δρόμος και οι ικανότητες του ορίζουν, ανεξάρτητα αν οδηγεί κάποιο EVO X ή ένα ΜΑΤΙΖ.
Το σχόλιο μου αφορούσε αποκλειστικά στους κατά φαντασίαν 'γρήγορους' που, υπερτιμώντας το αυτοκίνητο και τις ικανότητες τους, συμπεριφέρονται με μια έπαρση και επιθετικότητα που θα δικαιολογούσε κανείς μόνο σε γνώστες οδηγούς πραγματικά γρήγορων αυτοκινήτων. Από προσωπική εμπειρία και μόνον, έχω διαπιστώσει ότι το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται συγκριτικά συχνότερα μεταξύ των οδηγών των Alfa 147 1.6, γι αυτό και το σχολίασα.
Τώρα για τα υπόλοιπα, παρόλο που δεν είμαι ιδιοκτήτης 106 rallye νομίζω ότι είναι άστοχο να συγκρίνει κανείς ένα απλά καλό hatchback (την Alfa 147) με ένα αυτοκίνητο θρύλο όπως το rallye.
Ευτύχης
-
Ωχ Ωχ ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου.....
Θα γίνει μάχη....... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ωχ Ωχ ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου.....
Θα γίνει μάχη.......Πωλούνται εισιτήρια, οι Γάλλοι από εδώ οι Ιταλοί από εκεί.....οι Γερμανοί να περιμένουν τη σειρά τους, θα μαλώσουν με όποιον μείνει ζωντανός.
Χαίρε Καίσαρα, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν....
Κατάθλιψη που προκαλεί μερίδα οδηγών Alfa Romeo...