-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εεεεεεε λάθος το 2000*0,2 το έβγαλα 200 ευρώDon't worry. Ακόμα και οι ανήκοντες στο 5% έχουν δικαίωμα στο λάθος
-
Νομίζω ότι έχω άλλη άποψη...
Έχω δει ότι ο φόρος που σου λέει ο εργοδότης ότι σου αναλογεί είναι λίγο παραπάνω από όσος βγαίνει από την κλίμακα. Οπότε μάλλον θα πρέπει να βγάλεις κάτι παραπάνω! Για πιο σωστά πες μας και το ποσό που είναι το καθαρό εισόδημά σου από το χαρτί του εργοδότη σου.
Αν όμως έχεις καθαρό εισόδημα προς φορολογία 19407,4 για το οποίο προκύπτει φόρος που αναλογεί 2000 τότε βάζεις και το χαρτί του γιατρού και τελικά θα έχεις επιστροφή φόρου περίπου 400. Νομίζω όχι 370 αλλά 400... γιατί για λόγο που δεν ξέρω αυτό μετράει και όχι το 1970 (που πρέπει να είναι πάντα το 98,5% του 2000 δηλαδή 1,5% λιγότερο). -
.......Ποσα θα παρω,ποσα θα δωσω.....ποσο το χαρτοσημο και ποση η εκπτωση.......
Μα γιατι δεν θελετε να γευτητε την αγωνια του αναπαντεχου.Να νομιζεις οτι θα παρεις πισω λιγα απο αυτα που σου παρακρατησαν και να σου' ρχεται η εκκαθαριση με νουμερα σε πλαισιο.
Αν παλι το'χεις σιγουρο το αρμεγμα τι θελεις να το μαθεις απο τωρα; θα κανεις τις διακοπουλες σου ωραια και καλα και μετα σα γυρισεις σπιτι......
-
Κι άλλη ερώτηση!
Διαθέτω κάτι **ελιές **στο χωριό. Θεωρείται ότι έχω εισόδημα από αυτές και πρέπει να συμπληρώνω το πινακάκι για το αντικειμενικό σύστημα στον Πίνακα 4Β;;
Επίσης λαμβάνω μικρά ποσά από **αγροτική επιδότηση **για τις ελιές (κάτι που υποθέτω πρέπει να προϋποθέτει ότι δουλεύω τις ελιές και βγάζω εισόδημα;;). Σε ποιον κωδικό βάζω την επιδότηση;
Από τα παραπάνω φορολογούνται και τα δύο ή μόνο το πρώτο; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κι άλλη ερώτηση!
Διαθέτω κάτι **ελιές **στο χωριό. Θεωρείται ότι έχω εισόδημα από αυτές και πρέπει να συμπληρώνω το πινακάκι για το αντικειμενικό σύστημα στον Πίνακα 4Β;;
Επίσης λαμβάνω μικρά ποσά από **αγροτική επιδότηση **για τις ελιές (κάτι που υποθέτω πρέπει να προϋποθέτει ότι δουλεύω τις ελιές και βγάζω εισόδημα;;). Σε ποιον κωδικό βάζω την επιδότηση;
Από τα παραπάνω φορολογούνται και τα δύο ή μόνο το πρώτο;μη μου λες τέτοια τώρα.... και ειμαι έτοιμος να τη στείλω το βράδυ....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Κι άλλη ερώτηση!
Διαθέτω κάτι **ελιές **στο χωριό....μη μου λες τέτοια τώρα.... και ειμαι έτοιμος να τη στείλω το βράδυ....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κι άλλη ερώτηση!
Διαθέτω κάτι **ελιές **στο χωριό....μη μου λες τέτοια τώρα.... και ειμαι έτοιμος να τη στείλω το βράδυ....
ουφ την επικαρπία δεν την εχω εγω.... Τη βάλαμε στη Μάνα μου
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
@onyx! : Αφού επιβεβαιώνει και o cpp, αντί να παιδεύεσαι με το excel, συμπλήρωσε online τη δήλωσή σου και δες τη σούμα που σου βγάζει χωρίς να την υποβάλλεις
Μπορείς να δεις τη σούμα στο taxisnet πριν πατήσεις 'Οριστική Υποβολή';
(πέρσι το είδα αφού πάτησα οριστική υποβολή και πάγωσα, δεν ήμουν προετοιμασμένος ψυχοσωματικά )
Η διαφορά με πέρισυ έγκειται στο μετά το πάτημα της 'Οριστικής Υποβολής' πάνω δεξιά στη σελίδα συμπλήρωσης των διαφόρων στοιχεών/ποσών. Μέχρι πέρισυ, πατώντας το, γινόταν αυτόματα η υποβολή της δήλωσης και ενημερωνόσουν (κατόπιν εορτής) για το πιστωτικό/χρεωστικό υπόλοιπό σου. Φέτος, όμως, παρατήρησα ότι μετά το πάτημα του κουμπιού εμφανίζεται μια σελίδα μόνο (α) με τους κωδικούς και τα ποσά που συμπλήρωσες στη δήλωση και (β) με το πιστωτικό/χρεωστικό υπόλοιπο και ξαναπροτρέπεσαι να υποβάλλεις οριστικά τη δήλωση. Θεωρώ, λοιπόν, ότι σε αυτό το σημείο δεν έχει γίνει ακόμα η δήλωση.
Μπορώ να το δοκιμάσω για να δω το ποσό του εκκαθαριστικού ή θα υποβληθεί κι άλλη δήλωση (εκτός από την χειρόγραφη που έδωσα στην εφορία)?
-
Αυτό δεν το ξέρω.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
@onyx! : Αφού επιβεβαιώνει και o cpp, αντί να παιδεύεσαι με το excel, συμπλήρωσε online τη δήλωσή σου και δες τη σούμα που σου βγάζει χωρίς να την υποβάλλεις
Μπορείς να δεις τη σούμα στο taxisnet πριν πατήσεις 'Οριστική Υποβολή';
(πέρσι το είδα αφού πάτησα οριστική υποβολή και πάγωσα, δεν ήμουν προετοιμασμένος ψυχοσωματικά )
Η διαφορά με πέρισυ έγκειται στο μετά το πάτημα της 'Οριστικής Υποβολής' πάνω δεξιά στη σελίδα συμπλήρωσης των διαφόρων στοιχεών/ποσών. Μέχρι πέρισυ, πατώντας το, γινόταν αυτόματα η υποβολή της δήλωσης και ενημερωνόσουν (κατόπιν εορτής) για το πιστωτικό/χρεωστικό υπόλοιπό σου. Φέτος, όμως, παρατήρησα ότι μετά το πάτημα του κουμπιού εμφανίζεται μια σελίδα μόνο (α) με τους κωδικούς και τα ποσά που συμπλήρωσες στη δήλωση και (β) με το πιστωτικό/χρεωστικό υπόλοιπο και ξαναπροτρέπεσαι να υποβάλλεις οριστικά τη δήλωση. Θεωρώ, λοιπόν, ότι σε αυτό το σημείο δεν έχει γίνει ακόμα η δήλωση.
βαλτα καλυτερα στο ραμ....
Μπορώ να το δοκιμάσω για να δω το ποσό του εκκαθαριστικού ή θα υποβληθεί κι άλλη δήλωση (εκτός από την χειρόγραφη που έδωσα στην εφορία)? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Για πειτε μου ρε τζιμάνια... μιας και μονο σε αυτό το φορουμ μπορείς να λύσεις υδραυλικά προβλήματα, μηχανολογικά και φορολογικά...Αν σε βάλουν σε επιτροπή, εισαι μισθωτός και σου δωσουν 800 ευρω καθαρά και (20% παρακράτηση)=1000
που τα γράφεις αυτά τα ποσά?
Στο 301... και το φόρο που τον δηλώνεις?Σημειώνω η βεβαίωση γραφει μισθωτές αποδοχές
Αν τα βάλω στο 301 τοτε το 313 και το 314 με το 20% που θα γράφω δε θα βαρέσει?
Ευχαριστώ... Συνφορουμίτες
Τα 800€ τα βάζεις στο κελί 507 του πίνακα 4Δ, όπως πολυ σωστά έχουν αναφέρει και άλλοι.
Τα 200€ που σου κράτησαν μπαίνουν στο κελί 605 του πινακα 8.
Τα κελιά 433 και 659 του πίνακα 6 είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετα με αυτή την περίπτωση, όπως φαίνεται και από τον τίτλο (του πίνακα 6). -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για πειτε μου ρε τζιμάνια... μιας και μονο σε αυτό το φορουμ μπορείς να λύσεις υδραυλικά προβλήματα, μηχανολογικά και φορολογικά...
Αν σε βάλουν σε επιτροπή, εισαι μισθωτός και σου δωσουν 800 ευρω καθαρά και (20% παρακράτηση)=1000
που τα γράφεις αυτά τα ποσά?
Στο 301... και το φόρο που τον δηλώνεις?Σημειώνω η βεβαίωση γραφει μισθωτές αποδοχές
Αν τα βάλω στο 301 τοτε το 313 και το 314 με το 20% που θα γράφω δε θα βαρέσει?
Ευχαριστώ... Συνφορουμίτες
Τα 800€ τα βάζεις στο κελί 507 του πίνακα 4Δ, όπως πολυ σωστά έχουν αναφέρει και άλλοι.
Τα 200€ που σου κράτησαν μπαίνουν στο κελί 605 του πινακα 8.
Τα κελιά 433 και 659 του πίνακα 6 είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετα με αυτή την περίπτωση, όπως φαίνεται και από τον τίτλο (του πίνακα 6).κι όμως΄ολοι εκει τα βάζουν. Μάλλον τα θεωρούν όπως των τελωνειακών.!!!!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
@onyx! : Αφού επιβεβαιώνει και o cpp, αντί να παιδεύεσαι με το excel, συμπλήρωσε online τη δήλωσή σου και δες τη σούμα που σου βγάζει χωρίς να την υποβάλλειςΈλα που το άτιμο δεν μου επιτρέπει να συμπληρώσω online τη δήλωση;; Θα έπρεπε να είχε simulation mode για να πειραματιζόμαστε. Από του χρόνου ίσως δοκιμάσω το online....
Προς το παρόν συνεχίζω με το excel και είμαι ευχαριστημένος. Αν δεν το φτιάξεις με τα χεράκια σου δεν το κατανοείς τόσο καλά!Να ξανανοχλήσω μια και κανείς δεν μου απάντησε, τι κάνω με τις ελιές μου;;
Θεωρείται ότι έχω εισόδημα από αυτές και πρέπει να συμπληρώνω το πινακάκι για το αντικειμενικό σύστημα στον Πίνακα 4Β;; (πού τα βρίσκουμε τα νούμερα που αναλογούν για κάθε νομό κλπ;;)
Επίσης έλαβα μικρά ποσά από αγροτική επιδότηση για τις ελιές (κάτι που υποθέτω πρέπει να προϋποθέτει ότι δουλεύω τις ελιές και βγάζω εισόδημα;;). Σε ποιον κωδικό βάζω την επιδότηση;
Από τα παραπάνω φορολογούνται και τα δύο ή μόνο το πρώτο; -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Eδώ μπορείτε να βλέπετε αν έχει γίνει εκκαθάριση της δήλωσής σας και αν είναι χρεωστικό ή πιστωτικό το εκκαθαριστικό https://www.gsis.gr/taxisnet/login.doΜηπως ειναι λιγο whatever ;Δοκιμασα χθες με το ΑΦΜ μου και λεει οτι εχει εκκαθαριστει η δηλωση και θα παραλαβω το εκκαθαριστικο στις 30-6-09 και σημερα με πηρε τηλ ο λογιστης μου να με ρωτησει το ονοματεπωνυμο του ιδιοκτητη του μαγαζιου για να συμπληρωσει την δηλωση μου!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Eδώ μπορείτε να βλέπετε αν έχει γίνει εκκαθάριση της δήλωσής σας και αν είναι χρεωστικό ή πιστωτικό το εκκαθαριστικό https://www.gsis.gr/taxisnet/login.do
Μηπως ειναι λιγο whatever ;Δοκιμασα χθες με το ΑΦΜ μου και λεει οτι εχει εκκαθαριστει η δηλωση και θα παραλαβω το εκκαθαριστικο στις 30-6-09 και σημερα με πηρε τηλ ο λογιστης μου να με ρωτησει το ονοματεπωνυμο του ιδιοκτητη του μαγαζιου για να συμπληρωσει την δηλωση μου!!
Μήπως δεν έχει ενημερωθεί για τα φετινά στοιχεία;
-
Καλησπέρα,
Εχθές κατετέθη - για 11η συνεχόμενη φορά νομίζω - η Φορ.Δήλωση μέσω Taxisnet και όπως πάντα είναι πιστωτική, σπάζοντας κάθε ρεκόρ επιστροφής χρημάτων....
Αναμένω την πίστωση στο λογαριασμό πλεόν....για να τα φάω!
-
Μόλις είδα ότι το ΑΦΜ μου τελειώνει αε 1 και η προθεσμία ήταν μέχρι της 5 του μήνα. Τί κάνουμε τώρα? Πρόστιμο?
-
Όχι υποχρεωτικά, τρέξε τη Δευτέρα και βλέπεις. Αν υποβληθεί μέσω taxisnet, μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα για τόσο λίγες μέρες (έτσι μου είχε πει άτομο που εργάζεται στη μηχανοργάνωση του ΥΠΟΙΟ).
-
1.αν πρέπει να καταθεσω φορολογικη δηλωση για εισοδήματα που παίρνω από την ελλαδα, και την καταθεσω τον ιουνιο ή τον ιουλιο, ενω πρέπει τον μαϊο, τί πρόστιμο πληρώνω?
2.αν είμαι στο εξωτερικό και έχω χαρτί αποδεικτικό ότι επιστρέφω ιούνιο, τί γίνεται?
3.πως να την καταθέσω online, εφόσον δεν έχω κανενα εκαθαριστικό σημείωμα, για να δω τί πρέπει να συμπληρώσω?
4.αν έχει περιέλθει στο όνομά μου περιουσιακό στοιχείο ακίνητο, πρέπει να υποβάλω και ε9 φέτος? ή το ε9 το υποβάλουμε πχ κάθε 2-3 χρόνια, όταν μας ζητήσουν ενημέρωση σε όσους έχει υποστεί αλλαγή το ε9?
ευχαριστώ.
-
Αν δεν προκύπτει φόρος θα σου βάλουν πρόστιμο. Αν προκύπτει φόρος είναι ποσοστό επί του φόρου.
Πρέπει να υποβάλλεις και Ε9.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος