-
-
-
-
Αυτό που αναφέρεις για την ηλιοροφή, είναι ότι στο πρώτο μοντέλο (Nuova) η οροφή άνοιγε εντελώς μαζί με το πίσω παρμπρίζ, όπως πχ στα 2CV. Στα υπόλοιπα την περιορίσαν πάνω στα κεφάλια των εμπρός επιβατών όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα περισσότερα 500.
Επίσης αν δεν κάνω λάθος τα πολύ πρώτα Abarth ήταν εντελώς κλειστά.Για F και L ας μας διαφωτίσει κάποιος ειδικός (Στέλιοοοο )
Το R ήταν η τελευταία έκδοση (1972-1975) που έβγαινε παράλληλα με το 126 και ως εκ τούτου, για να δικαιολογείται και η διαφορά τιμής, ήταν πολυ φτωχό απο άποψης εξοπλισμού.
Το R ξεχωρίζει απο το σύγχρονο σήμα Fiat και απο τις ζάντες με το μικρό καρέ (είμαι σωστός σε αυτό Στελιο??)
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Αυτό που αναφέρεις για την ηλιοροφή, είναι ότι στο πρώτο μοντέλο (Nuova) η οροφή άνοιγε εντελώς μαζί με το πίσω παρμπρίζ, όπως πχ στα 2CV. Στα υπόλοιπα την περιορίσαν πάνω στα κεφάλια των εμπρός επιβατών όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα περισσότερα 500.
Επίσης αν δεν κάνω λάθος τα πολύ πρώτα Abarth ήταν εντελώς κλειστά.Για F και L ας μας διαφωτίσει κάποιος ειδικός (Στέλιοοοο )
Το R ήταν η τελευταία έκδοση (1972-1975) που έβγαινε παράλληλα με το 126 και ως εκ τούτου, για να δικαιολογείται και η διαφορά τιμής, ήταν πολυ φτωχό απο άποψης εξοπλισμού.
Το R ξεχωρίζει απο το σύγχρονο σήμα Fiat και απο τις ζάντες με το μικρό καρέ (είμαι σωστός σε αυτό Στελιο??)
Thanks και απ' εδώ και από Citroen forum.
-
Μια χαρη θελω να ζητησω:
Αν καποιος απο εσας μπορει να μου πει καποιο site που μπορω να βρω το **Fiat 103D engine service manual **ή οποιοδήποτε αλλο στοιχειο μπορει να βοηθήσει. Σας ευχαριστω εκ των προτέρων. -
Μασκα απο 127 Sport θελει κανεις ; Καινουρια βεβαια και γνησια
-
Αν και αργησα λιγο λογω οικογενειακων υποχρεωσεων
Το fiat nuova 500 (αναποδες πορτες)που ξεκινησε το 1957 ειχε 479 κυβικα και 13 hp
TO 1958-1960 βγηκε το sport χωρις οροφη και με κοκκινη ριγα στην μεση του αμαξωματος
To 1960 ειχαμε το 500D με 499,5 και 17,5 hp το οποιο νομιζω ειχε διαφορετικο ρεζερβουαρ βενζινης από ότι το nuova
To 1965 εχουμε το 500 F με κανονικες πορτες και το 1968 βγηκε και το L με διαφορετικους προφυλαχτηρες (καγκελακια),σημα
Το R βγηκε το 1972 με 594 κυβικα από τον κινητηρα του 126 μειωμενο όμως στα 18,5 hp ειχε μικρα οργανα και διαφορετικο σημα (/F/I/A/T/)
Όλα τα 500αρακια εχουν μεγαλα ταμπουρα και τα abarth (που πολύ δυσκολα να υπαρχουν στην ελλαδα)είναι μονο ασπρα
Ο χρήστης KGK έγραψε:
Λοιπόν... Σύμφωνα με αυτά που θυμάμαι απ' τη Wikipedia που την διάβασα όλη σε σχέση με τα 500αράκια το πρώτο είναι L (Lusso) και το δεύτερο F (Berlina). Σωστός;
Κάνω αυτό το τεστ στον εαυτό μου για να δω αν τα ξεχωρίζω σωστά
Επίσης στη Βικιπέδια λέει ότι η βασική διαφορά ανάμεσα σε Nuova και D είναι ότι στο D η οροφή δεν ανοίγει όσοσ στο Nuova. Αυτό πως μπορώ να το ξεχωρίσω αν απλά το δω και αν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο είναι δεκτό και επιθυμητό
Και κάτι ακόμα, το Abarth εξωτερικά πως το ξεχωρίζουμε;
Μπορώ να ξεχωρίζω το F, το L και το R απ' το σήμα;
Συγνώμη για το ποστ αν σας είναι μεγάλο και ενοχλητικό
Το πρασινο-θαλλασι πρεπει να είναι f αν κρινω από το σημα αλλα εχεi L προφυλαχτηρες το μαυρο είναι f
Το αγωνιστικο στο Ακροπολις είναι L όπως και το δικο μου με πολλες προσωπικες πινελιες
Δεν υπαρχουν πολλα σωστα 500αρακια όλα εχουν την προσωπικη νοτα του ιδιοκτητη μπερδεμενα με F-L-R
ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΛΕ( AZZURO ΑQUAMARINA) πρεπει να ειναι γυρω1963-1968
TO BLUE SCURO 1957-1975
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Αν και αργησα λιγο λογω οικογενειακων υποχρεωσεωνΤο fiat nuova 500 (αναποδες πορτες)που ξεκινησε το 1957 ειχε 479 κυβικα και 13 hp
TO 1958-1960 βγηκε το sport χωρις οροφη και με κοκκινη ριγα στην μεση του αμαξωματος
To 1960 ειχαμε το 500D με 499,5 και 17,5 hp το οποιο νομιζω ειχε διαφορετικο ρεζερβουαρ βενζινης από ότι το nuova
To 1965 εχουμε το 500 F με κανονικες πορτες και το 1968 βγηκε και το L με διαφορετικους προφυλαχτηρες (καγκελακια),σημα
Το R βγηκε το 1972 με 594 κυβικα από τον κινητηρα του 126 μειωμενο όμως στα 18,5 hp ειχε μικρα οργανα και διαφορετικο σημα (/F/I/A/T/)
Όλα τα 500αρακια εχουν μεγαλα ταμπουρα και τα abarth (που πολύ δυσκολα να υπαρχουν στην ελλαδα)είναι μονο ασπρα
Λοιπόν... Σύμφωνα με αυτά που θυμάμαι απ' τη Wikipedia που την διάβασα όλη σε σχέση με τα 500αράκια το πρώτο είναι L (Lusso) και το δεύτερο F (Berlina). Σωστός;
Κάνω αυτό το τεστ στον εαυτό μου για να δω αν τα ξεχωρίζω σωστά
Επίσης στη Βικιπέδια λέει ότι η βασική διαφορά ανάμεσα σε Nuova και D είναι ότι στο D η οροφή δεν ανοίγει όσοσ στο Nuova. Αυτό πως μπορώ να το ξεχωρίσω αν απλά το δω και αν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο είναι δεκτό και επιθυμητό
Και κάτι ακόμα, το Abarth εξωτερικά πως το ξεχωρίζουμε;
Μπορώ να ξεχωρίζω το F, το L και το R απ' το σήμα;
Συγνώμη για το ποστ αν σας είναι μεγάλο και ενοχλητικό
Το πρασινο-θαλλασι πρεπει να είναι f αν κρινω από το σημα αλλα εχεi L προφυλαχτηρες το μαυρο είναι f
Το αγωνιστικο στο Ακροπολις είναι L όπως και το δικο μου με πολλες προσωπικες πινελιες
Δεν υπαρχουν πολλα σωστα 500αρακια όλα εχουν την προσωπικη νοτα του ιδιοκτητη μπερδεμενα με F-L-R
ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΛΕ( AZZURO ΑQUAMARINA) πρεπει να ειναι γυρω1963-1968
TO BLUE SCURO 1957-1975
Ευχαριστώ!!!
-
-
-
Ο χρήστης JEANSKYLINE έγραψε:
Που ειναι αυτο ;
-
το αυτοκινητο του πατερα μου.
δωθηκε σαν αποσυρση για αγορα ενος μπραβο 1.2 το 2000.
εκει μεσα μεγαλωσα και εγινα ιταλακιας.
το δικο μας ειχε μπλε σκουρο χρωμα,καποια στιγμη θα ανεβασω και φωτο.
γιατι δεν ξαναεβγαλαν τετοιο δεν καταλαβα ποτε.
-
-
Ενας φιλος μου ( συλλεκτης και αγωνιζομενος σε πιστα-αναβασεις) πρεπει λογω χωρου να μειωσει λιγο τη συλλογη του....Ετσι , πουλαει ενα FIAT 131 Racing (διπορτο φυσικα) του 1978 με πινακιδες ΗΕ...(πρωην βουλευτικες) σε αψογη κατασταση. Το μοντελλο ειναι αρκετα σπανιο και μονο 6 ειχαν εισαχθει στην Ελλαδα.
Οποιος 'Ιταλακιας' ενδιαφερεται ας μου στειλει ΠΜ ,για να του δωσω τηλεφωνο . -
Χαίρετε!
Πωλείται FIAT 124 SPIDER 1800, μοντ. 1978, κόκκινο, άριστη αυθεντική κατάσταση, ουδέποτε αναπαλαιωθέν, ειδικές πινακίδες. Τιμή: 11.800 Ευρώ. Τηλ.: 6947810427.
-
Καλησπέρα είμαι ο Xoxos (Αναστάσιος Καραγασλής) θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την αγορά ενός Fiat Bertone X1/9. Διάβασα πως έχετε κάποιες επαφές με κάποιους ιδιοκτήτες θα θεωρούσα υπερπολύτιμη οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, ακόμη και για αυτοκίνητα που είναι μόνο για ανταλλακτικά.
θα σας ήμουν ευγνώμων για οποιαδήποτε πληροφορία.Αν χρειαστείτε το τηλ. μου είναι: 6974501556
Σας ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
Ενας φιλος μου ( συλλεκτης και αγωνιζομενος σε πιστα-αναβασεις) πρεπει λογω χωρου να μειωσει λιγο τη συλλογη του....Ετσι , πουλαει ενα FIAT 131 Racing (διπορτο φυσικα) του 1978 με πινακιδες ΗΕ...(πρωην βουλευτικες) σε αψογη κατασταση. Το μοντελλο ειναι αρκετα σπανιο και μονο 6 ειχαν εισαχθει στην Ελλαδα.
Οποιος 'Ιταλακιας' ενδιαφερεται ας μου στειλει ΠΜ ,για να του δωσω τηλεφωνο . -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Πρόδρομέ μου αυτές τις φωτογραφίες τις έχω και εγώ, είναι απο εδώ:
Και κοίτα και την πινακίδα του:
Πιστεύω ότι είναι το ίδιο που περιπλανάται από πωλητή σε πωλητή, το δικό μου, πλησιάζει η ώρα που θα αρχίσει να συμμαζεύεται...θα σκεφτόμουν να το έδινα μόνο αν δεν είχα κόψει βλακωδώς στον Ασπρόπυργο ένα cl πού μου το έδινε 300€ και του πήρα το πάτωμα και τους προφυλακτήρες για 120 € και 100 € αντίστοιχα, λόγω έλλειψης χώρου...και να φανταστείς ότι οι προφυλακτήρες δεν μου κάνουν, βρήκα ποιοι κάνουν...Fiat MORETTI COUPE 128 '73 - € 1.900
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/320477/ -
Η μητέρα του σύγχρονου επιβατικού,το αυτοκίνητο της παιδικής μου ηλικίας,το πρώτο μου αμαξάκι...... έγινε 40 ετών.
Auguroni alla mamma di tutte (quasi) le auto moderne.Για να μην ξεχνιόμαστε.Το πρώτο αυτοκίνητο που συγκέντρωνε:
- Κινητήρα με εκκεντροφόρο επικεφαλής
- Κινητήρα εγκάρσια τοποθετημένο
- Κιβώτιο σε μπλοκ με τον κινητήρα
- Εμπρόσθιες αναρτήσεις MacPherson
- Οπίσθιες αναρτήσεις ανεξάρτητες
- Εμπρόσθια δισκόφρενα
- Εμπρός κίνηση
Ουσιαστικά το 90% του σύγχρονου αυτοκινήτου.
http://img156.imageshack.us/img156/3927/x1b1v1ab3.jpg
http://img7.imageshack.us/img7/5484/x1b1v1ab4.jpghttp://img410.imageshack.us/img410/7620 ... 1copia.jpg
http://img410.imageshack.us/img410/5241 ... 1copia.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... y_1972.jpg
http://www.zuckerfabrik24.de/fiat/pics5/128rpd12.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3468/337 ... 5f2612.jpg
fiat classic