-
Χθες είδα λίγο τις Αποδείξεις του Ευαγγελάτου (αν και δεν το συνηθίζω...) επειδή είχε ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την ΠΛΗΡΗ φοροαπαλλαγή της Εκκλησίας!!! Ανέφερε χαρακτηριστικά για ενοίκια που εισπράττονται και ΔΕΝ φορολογούνται. Η Εκκλησία κατέχει στην Αθήνα περίπου 500 ακίνητα (βλ. κτίριο πρώην Υπ. Παιδείας στη Μητροπόλεως, ξενοδοχείο ELECTRA PALACE, κ,ά.) τα οποία ενοικιάζει έναντι χιλιάδων ευρώ μηνιαίως και απαλάσσονται από φόρο με Αλογοσκούφειο νόμο του 2004!!!
Για να μη θεωρηθεί ότι πολιτικολογώ, αντίστοιχο νόμο είχε ψηφήσει και το έτερον μεγάλο δέος της ελληνικής πολιτικής σκηνής (βλ. ΠΑΣΟΚ)....
Αποτέλεσμα? Ακίνητη περιουσία που υπερβαίνει τα 20 δις € να μην αποδίδει περίπου 1δις € ετήσιους φόρους!
Μετά σου λέει 'ενισχύσατε την αποπεράτωση'...
Για να μην παρεξηγηθώ, η άποψή μου περί θρησκευτικών θεμάτων συνοψίζεται στο ότι άλλο πράγμα είναι η θρησκεία (πίστη) και ΑΛΛΟ η Εκκλησία. Αυτά. -
Απο χθες βράδυ είμαι βιδωμένος. Ο μεγάλος γιός μου παιδεύεται να μάθει το 'πιστεύω'. Τους υποχρέωσε η δασκάλα να το μάθουν. Να ομολογούν 'πίστη εις ένα θεό παντοκράτωρα' ....
Τη πουτάνα μου, πως το αντιμετωπίζω αυτό; Εντάξει με ρώτησε 'γιατί να το μάθω', και του απάντησα δες το σαν άσκηση για την μνήμη σου. Τι να του πώ!!!!! Ούτως η αλλως ξέρει πως βλέπω το θέμα θρησκεία και είπε να το εκμεταλλευτεί και λίγο
Μετά λέτε πως δεν μας αναγκάζουν η δεν είναι υποχρεωτικό. Ετος 2009 και τα παιδιά να χαραμίζουν χρόνο και φαιά ουσία για -
Στείλε ραβασάκι στη δασκάλα να απαλλαγεί το παιδί, πού κολλάς; Μήπως θα του βάλει χαμηλότερο βαθμό;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Απο χθες βράδυ είμαι βιδωμένος. Ο μεγάλος γιός μου παιδεύεται να μάθει το 'πιστεύω'. Τους υποχρέωσε η δασκάλα να το μάθουν. Να ομολογούν 'πίστη εις ένα θεό παντοκράτωρα' ....
Τη πουτάνα μου, πως το αντιμετωπίζω αυτό; Εντάξει με ρώτησε 'γιατί να το μάθω', και του απάντησα δες το σαν άσκηση για την μνήμη σου. Τι να του πώ!!!!! Ούτως η αλλως ξέρει πως βλέπω το θέμα θρησκεία και είπε να το εκμεταλλευτεί και λίγο
Μετά λέτε πως δεν μας αναγκάζουν η δεν είναι υποχρεωτικό. Ετος 2009 και τα παιδιά να χαραμίζουν χρόνο και φαιά ουσία γιαΜπορείς να του πεις να μάθει εναλλακτικά το Νόμο εναντίον του Χριστιανισμού.
Ή ακόμα ακόμα, το 'ένα φαντάσμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη'Σε κάθε περίπτωση φρόντισε να γίνει κατανοητό ότι η σούμπα δίνεται μόνο σε άπιστους. Οι πιστοί παίρνουν το κορεάτικο
-
@manosk
Αυτό που μου τη δίνει είναι πως είναι υποχρεωμένος κάποιος να τοποθετηθεί απέναντι στο θέμα.** Δε θέλω να πρέπει να δηλώσει το παιδί η εγώ θρησκευτική ταυτότητα στο σχολείο.** Το παιδί μεν δεν είναι σε ηλικία, εγώ δε δεν γουστάρω να τοποθετηθώ απέναντι στο σχολείο, όχι γιατί διστάζω -για πάρτη μου παντού και πάντα τοποθετούμαι και λούζομαι τις συνέπειες- αλλά γιατί η τοποθέτησή μου θα ακουμπήσει το παιδί. Κοινωνικά όντα είναι τα παιδιά, πηγαίνουν σε σπίτια φίλων που σταυροκοπιώνται απ το πρωι ως το βράδυ.@mjacob
Και ένα μικρό πλεονέκτημα στυλ 'όποιος δεν πιστεύει δεν χρειάζεται να διαβάζει θρησκευτικά' είναι υπεραρκετό. -
Τί μου θύμισες τώρα
Παίζει ακόμα να θυμάμαι όλες τις ψαλμωδίες απ το δημοτικό
Τις λύσεις στις δώσαν οι άνω.
Σούμπα και Χριστός είναι ασυμβίβασταΠλάκα πλάκα, ισχύει η απαλλαγή που λέει ο Μάνος
(και μετά αν είναι θεούσα την πάτησε το παιδάκι, έχει να φάει πόλεμο ) -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Τί μου θύμισες τώρα
Πλάκα πλάκα, ισχύει η απαλλαγή που λέει ο Μάνος
(και μετά αν είναι θεούσα την πάτησε το παιδάκι, έχει να φάει πόλεμο )Ξέρω πως εκεί θα καταφύγω τελικά
Απλά είναι άλλη μια παρενόχληση της εκκλησίας στη ζωή μου -
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Και μονο το γεγονος οτι ολες οι θρησκειες απαιτουν απο τους ανθρωπους να πιστεψουν οτι μονο αυτες (η καθε μια για τον εαυτο της) κατεχουν την μονη αληθεια οδηγει (οπως εχω ξαναγραψει) στην ιδεα μιας 'ορθοδοξιας'. Και καθε 'ορθοδοξια' εχει αναγκη απο ενα οργανο (Εκκλησια ή οπως αλλιως λεγεται) που καθοριζει ποια αποψη ειναι στα πλαισια του δογματος και ποια οργανο του διαβολου, με οτι εγκληματα (εντος ή και εκτος εισαγωγικων) αυτο συνεπαγεται. Δεν ειναι αυτο, στην καλυτερη περιπτωση , σκοταδισμος ?
Μα και μια ιδεολογία επίσης δεν θεωρεί ότι αυτή είναι καλύτερη απ' όλες τις υπόλοιπες; Μια ιδεολογία που μιλάει με αν και ίσως δεν προκειται να πείσει κανέναν και αν δεν θεωρεί τον εαυτό της τον καλύτερο και ότι κατέχει την αλήθεια ΔΕΝ είναι ιδεολογία αλλά υπόθεση.
Η μεθοδος που ακολουθει μια ιδεολογια/θεωρια για να υποστηριξει την 'αληθεια' της εινα εντελως διαφορετικη απο την μεθοδο που ακολουθει μια θρησκεια.
Οπως εχει γραψει και ο mjacob (ακριβως κατω απο το ποοτ μου) μια θρησκεια βασιζεται στην υπαρξη του 'τελειου' , της 'προαιωνιας αληθειας' , κλπ.
Ιδεολογια/θεωρια ειναι το εγχειρημα να περιγραφει η λειτουργια των κοινωνικων φαινομενων σε 'νομους' που θα μπορουσαν να ριξουν φως στις σχεσεις μεταξυ συνθηκων και πιθανων αποτελεσματων. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση φρόντισε να γίνει κατανοητό ότι η σούμπα δίνεται μόνο σε άπιστους. Οι πιστοί παίρνουν το κορεάτικοΑυτό ονομάζεται προσηλυτισμός. Είναι το ανάλογο αυτού που έκαναν στην αραπιά οι ιεραπόστολοι: Θες φαΐ; Βαφτίσου! Δεν θες να βαφτιστείς; Λος πούλος, τράβα να βοσκήσεις.
-
Όπως βλέπεις Τάσο, μπορείς να του δώσεις και το (αντι)παράδειγμα του ολλανδού
Δείχτου πως έγινε αυτός που μάθαινε τέτοια πράγματα μικρόςΑν και εντάξει, ίσως τέτοιες εικόνες είναι ακραίες για τις ευαίσθητες ηλικίες
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση φρόντισε να γίνει κατανοητό ότι η σούμπα δίνεται μόνο σε άπιστους. Οι πιστοί παίρνουν το κορεάτικο
Αυτό ονομάζεται προσηλυτισμός. Είναι το ανάλογο αυτού που έκαναν στην αραπιά οι ιεραπόστολοι: Θες φαΐ; Βαφτίσου! Δεν θες να βαφτιστείς; Λος πούλος, τράβα να βοσκήσεις.
Φυσική αναγκαιότητα λέγεται
Σε κάτι πρέπει να πιστεύεις -σθεναρά- για να βγεις αλώβητος από την οδηγική εμπειρία του κορεάτικου -
O Τρίτσης ειχε παρει κατι εκτασεις απο την εκκλησια...καπου εκει αρχισε και τελειωσε η επανασταση του κοσμικου κρατους στην Ελλαδα,μετα ειχαμε την δεξια του Κυριου,τους νομους περι αφορολογητου,τις φωτο του Καρατζαφερη με τον Χριστοδουλο και ολα αυτα τα ωραια.
Αυτο παντως που δεν κολλαει πουθενα και με κανενα τροπο,ειναι το γιατι πληρωνουμε ολοι τους μισθους του παπαδαριου -
Αμ το αλλο, με τις φωτο του Καρατζαφερη με το περιστερι στο κεφαλι του ?
Αφου το τζελ του Καρατζαφερη ειναι μιγμα μπριλ-κριμ , ψιχουλα και σουσαμι δεν θα παει το περιστερι ? -
'προτιμώ να πεθάνω με χίλιες αμφιβολίες, παρά σε κατάσταση ευφορίας με αντάλλαγμα ένα ψέμα'
http://dikaiopolis.pblogs.gr/tags/karlheinz-deschner.html
ΕΔΩ υπάρχει μια μικρή παρουσίαση του 10τομου έργου του Ντέσνερ για όποιον ενδιαφέρετε και θέλει να ξεστραβωθεί απ τον μύθο που ζει.
-
εγω αυτον το γερακο το εχω για τα φρυδια μου,κιαυτον και τα βιβλια του.
αν θελεις να πεθανεις με χιλιες αμφιβολιες διαλεξες τον χειρωτερο θανατο. -
-
Ελεος βρε παιδια αφου ειπαμε ,τον Χριστο τον εχουμε μεσα μας θελουμε δε θελουμε οποτε τι τσαμπουνατε τοση ωρα!
Θελουμε να ζουμε μεσα σε ενα ψεμα ,σε ενα μυστηριο ,ειναι στη φυση μας οποτε τι κουβεντιαζουμε! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ελεος βρε παιδια αφου ειπαμε ,τον Χριστο τον εχουμε μεσα μας θελουμε δε θελουμε οποτε τι τσαμπουνατε τοση ωρα!
Θελουμε να ζουμε μεσα σε ενα ψεμα ,σε ενα μυστηριο ,ειναι στη φυση μας οποτε τι κουβεντιαζουμε!εγω 25 χρονια τωρα που τον ψαχνω δεν εχω βρει τπτ ρε φιλε..ουτε οι γιατροι που μου εκαναν σκωληκοειδιτη,θα μου το λεγαν αν τον εβρισκαν,δεν θα μου το λεγαν?
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
Θελουμε να ζουμε μεσα σε ενα ψεμα ,σε ενα μυστηριο ,ειναι στη φυση μας οποτε τι κουβεντιαζουμε!εγω 25 χρονια τωρα που τον ψαχνω δεν εχω βρει τπτ ρε φιλε..ουτε οι γιατροι που μου εκαναν σκωληκοειδιτη,θα μου το λεγαν αν τον εβρισκαν,δεν θα μου το λεγαν?
Για ψαξτο ,για ψαξτο .
Σε μοναστηρι πηγες?
Κι εσυ βρε παιδι σε γιατρους πηγες? Αυτοι λενε οτι ειμασταν μαιμουδες καποτε και βαζαμε το βερυκοκο στον κ........ο μας πριν το φαμε για να μην στουμπωσουμε στην 'εκτονωση'! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Για ψαξτο ,για ψαξτο .
Σε μοναστηρι πηγες?σε μοναστηρι οντως δεν πηγα
ειναι καλοι αυτοι?τα βρισκουν κατι τετοια?Κι εσυ βρε παιδι σε γιατρους πηγες? Αυτοι λενε οτι ειμασταν μαιμουδες καποτε και βαζαμε το βερυκοκο στον κ........ο μας πριν το φαμε για να μην στουμπωσουμε στην 'εκτονωση'!
wtf?
Περί εκκλησίας