-
Απορία: Αν περάσει μια μπετονιέρα και ξηλώσει τους καθρέφτες -και όχι μόνο- από τους [βάλετε ό,τι θέλετε εδώ] που παρκάρουν κολλητά στη κεντρική νησίδα δρόμου σχετικά αραιής κυκλοφορίας κοντά στη γειτονιά μου και τα αφήνουν όλη τη μέρα εκεί για να κάνουν τις δουλειές τους [τη στιγμή που 30-40 μέτρα πιο πάνω έχει άπειρες νόμιμες θέσεις για παρκάρισμα] εμποδίζοντας κυρίως τα λεωφορεία τα οποία δεν περνούν πολύ συχνά μεν, αλλά χωράνε σαν [μπιιιιιπ] σε καπότα ανάμεσα σε αυτούς και τα αμάξια που έχουν παρκάρει κανονικά δίπλα στο πεζοδρόμιο... ποιος θα φταίει?
-
-
Σε δρομο διπλης κατευθυνσης κινουνται 2 αυτοκινητα με αντιθετη φορα. Φτανουν την ιδια χρονικη στιγμη στον ιδιο καθετο δρομο. Εχουν και οι 2 STOP και ο ενας συνεχιζει ευθεια και ο αλλος στριβει αριστερα. Αν τρακαρουν τι ισχυει ? Συνυπευθυνοτητα ή προτεραιοτητα ο απο δεξια ?
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Σε δρομο διπλης κατευθυνσης κινουνται 2 αυτοκινητα με αντιθετη φορα. Φτανουν την ιδια χρονικη στιγμη στον ιδιο καθετο δρομο. Εχουν και οι 2 STOP και ο ενας συνεχιζει ευθεια και ο αλλος στριβει αριστερα. Αν τρακαρουν τι ισχυει ? Συνυπευθυνοτητα ή προτεραιοτητα ο απο δεξια ?Αυτος που συνεχιζει ευθεια εχει την προτεραιότητα,αυτος που στριβει αριστερα εχει τον αλλο στα δεξια του .
-
Γειτονας εχει γκαραζ εξω απο ΠΟΛΥ στενο 'στενο'.Ειναι νομιμο να βαζει 4 (2+2 αριστερα κ δεξια της γκαραζοπορτας) πλαστικα κοντα κωλονακια βιδωμενα στον δρομο φανταζομαι ετσι ωστε να μην τον εμποδιζουν στην εισοδο και την εξοδο απο το γκαραζ του? (για να μην του κλεινουν την γωνια δλδ)..Εχω την εντυπωση πως ειναι παρανομο αν γνωριζει καποιος ας απαντησει...
Χαιρετω!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μου σπάνε τα νεύρα ρε πστ μου. Σε βλέπουν να έρχεσαι με +50 και +60 από αυτούς, και βγαίνουν τελευταία στιγμή να κάνουν προσπέραση με +1χλμ/ωρα από τον μπροστινό τους. Και πλακώνεσαι εσύ στα φρένα.Αν περιμένεις να σε αφήσει κούρσα να προσπεράσεις νύχτωσες! Βλέπουν το φλάς αναμένο και κανείς δεν φιλοτιμηται να κόψει λίγο να σε αφήσει να περάσεις. Οπότε αναγκαστικά κάποιον θα κόψεις.
Έπειτα τί επιβραδύνει και ξαναεπιταγχύνει πιο εύκολα, η κούρσα του 1,5 τόνου ή ο τράκτορας των 10 τόνων με κοτσαρισμένο τρέηλερ 30 τόνων.
Δείξτε λίγο υπομονή και κατανόηση με τα φορτηγά
-
Δεν ξερω αν ειναι παρανομο,αλλα αναγκαιο ειναι.Αν του παρκαρουν δυο αφηνοντας ανοιγμα οσο ειναι η πορτα του γκαραζ και ενω βλεπουν οτι ΔΕΝ μπορει να κανει μανουβρες για να μπει η να βγει λογω στενοτητος του δρομου,για ελα εσυ στη θεση του....Η θα γρατζουνας με ενα κλειδι τα 'εμποδια' η θα μεγαλωσεις με το ετσι θελω τη ραμπα σου.
Βρισκεις αλλη λυση; -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δεν ξερω αν ειναι παρανομο,αλλα αναγκαιο ειναι.Αν του παρκαρουν δυο αφηνοντας ανοιγμα οσο ειναι η πορτα του γκαραζ και ενω βλεπουν οτι ΔΕΝ μπορει να κανει μανουβρες για να μπει η να βγει λογω στενοτητος του δρομου,για ελα εσυ στη θεση του....Η θα γρατζουνας με ενα κλειδι τα 'εμποδια' η θα μεγαλωσεις με το ετσι θελω τη ραμπα σου.
Βρισκεις αλλη λυση;Λυση δεν ψαχνω να βρω εξαλλου δεν ειναι δικο μου προβλημα..δυστυχως δεν εχω γκαραζ!
Σιγουρα εχει προβλημα με το γκαραζ στο συγκεκριμενο σημειο αλλα αν ειναι παρανομο καλυτερα να του το πω να το γνωριζει(και απο 'κει και περα ας κανει οτι θελει) παρα να τον 'δωσει' καποιος στεγνα κ να τρεχει μετα εν αγνοια του...οποτε αν γνωριζει καποιος στα σιγουρα ας απαντησει. -
Κατάληψη οδοστρώματος;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μου σπάνε τα νεύρα ρε πστ μου. Σε βλέπουν να έρχεσαι με +50 και +60 από αυτούς, και βγαίνουν τελευταία στιγμή να κάνουν προσπέραση με +1χλμ/ωρα από τον μπροστινό τους. Και πλακώνεσαι εσύ στα φρένα.
Αν περιμένεις να σε αφήσει κούρσα να προσπεράσεις νύχτωσες! Βλέπουν το φλάς αναμένο και κανείς δεν φιλοτιμηται να κόψει λίγο να σε αφήσει να περάσεις. Οπότε αναγκαστικά κάποιον θα κόψεις.
Έπειτα τί επιβραδύνει και ξαναεπιταγχύνει πιο εύκολα, η κούρσα του 1,5 τόνου ή ο τράκτορας των 10 τόνων με κοτσαρισμένο τρέηλερ 30 τόνων.
Δείξτε λίγο υπομονή και κατανόηση με τα φορτηγά
Όχι, να μην με κόψει τελευταία στιγμή, αναγκάζοντας με να πέφτω στα φρένα κάθε φορά που κάποιος αποφασίζει να βγει και μετά να βγάλει το φλας. Δεν λέω να βγει ενώ εγώ είμαι στα 200-300 μέτρα, αλίμονο, αλλά όχι και να βγαίνουν αφότου έχω φτάσει στα 20-30.
-
τι ώρα ανοίγουν το πρωί οι τοπικές διευθύνσεις συγκοινωνιών για το κοινό; 8;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τι ώρα ανοίγουν το πρωί οι τοπικές διευθύνσεις συγκοινωνιών για το κοινό; 8;ψιλοακραιο σε βλεπω και σενα...
-
Το Σαββατοκύριακο της Κυριακής του Θωμά θα φύγω από την Αθήνα, αεροπορικώς.
Μιας και μετρό πλέον για αεροδρόμιο δεν υπάρχει, ενώ δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα ΜΜΜ για να μετακινηθώ κατά την επιστροφή μου (εφόσον φτάνω μετά τις 12 και τα 24ωρα λεωφορεία δεν με εξυπηρετούν), σκέφτηκα - προκειμένου να μη δώσω 30€ στο ταξί- να πάρω το αυτοκίνητο και να το αφήσω στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.Όσον αφορά τη χρέωση, για το μακράς διάρκειας, δε με ενοχλεί, εφόσον θα τα έδινα έτσι και αλλιώς σε ταξί.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν είναι ασφαλές να μείνει 4-5 μέρες το αυτοκίνητο σε αυτό το χώρο και όσον αφορά την ολική, αλλά και τη μερική του κλοπή, ενδεχόμενες φθορές κλπ
Ρωτάω κυρίως γιατί ο χώρος είναι απομονωμένος (σε σχέση με τα πάρκινγκ μικρής διάρκειας). Υπάρχει φύλαξη, κάμερες κλπ; 99,9% είμαι σίγουρος ότι δε σε αποζημιώνουν αν συμβεί κάτι, αλλά τουλάχιστον υπάρχει στοιχειώδης φύλαξη;ΥΓ Επίσης αν ξέρει κάποιος αν στο 'Executive Valet Parking' προσέχουν διαφορετικά τα αυτοκίνητα, ενδεχομένως τα φυλάνε σε κλειστό γκαράζ ή σε χώρο που μπαινοβγαίνουν μόνο αυτοί? Γενικά είναι πιο ασφαλές ή η επιπλέον τιμή είναι άνευ ουσίας;
-
έχω αφήσει πάμπολλες φορές αμάξι εκεί. Ποτέ κανένα πρόβλημα.
-
Σε έναν δρόμο μέσα σε πόλυ υπάρχει μια πινακίδα που λέει απαγορεύετε η στάση και στάθμεση, αλλα δεν έχει αυτα τα βελάκια που να λέει απο εδώ εώς εδώ. Ξέρετε αυτά που το ένα δείχνει προς τα πάνω στην 1η πινακίδα και το άλλο που δείχνει προς τα κάτω στην άλλη.
Αυτό σημαίνει ότι σε όλο το μήκος του δρόμου εκείνου μέχρι την 1η διασταύρωση απαγορεύετε να κάνουμε στάση και να σταθμεύσουμε?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έχω αφήσει πάμπολλες φορές αμάξι εκεί. Ποτέ κανένα πρόβλημα.Μία από τα ίδια κι εγώ.
-
Για πείτε και κόστη που είχε το πάρκινγκ..
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Για πείτε και κόστη που είχε το πάρκινγκ..http://www.aia.gr/parkingcalculator.asp ... 7&langid=1
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Για πείτε και κόστη που είχε το πάρκινγκ..Γενικά μέχρι την 4η μέρα δεν συμφέρει (είναι 12€ την ημέρα- 48€ το 4ήμερο)
Από 4η-7η η χρέωση είναι σταθερή και ίση με 50€
Πέρα από την 7η είναι 5€/ημέρα -
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσειςΓια πείτε και κόστη που είχε το πάρκινγκ..
Γενικά μέχρι την 4η μέρα δεν συμφέρει (είναι 12€ την ημέρα- 48€ το 4ήμερο)
Από 4η-7η η χρέωση είναι σταθερή και ίση με 50€
Πέρα από την 7η είναι 5€/ημέραδηλ για 10 μέρες είναι 50+15=65 ευρώ;
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο