-
Αν βασίζεαι σε εξοπλισμούς που σου παρέχουν άλλοι, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.... Δεν ενθουσιάζομαι βλέποντας το Α5 (προηγούμενης γεννιάς άρμα.....) γιατί αμέσως σκέφτομαι ότι το κατασκεύασαν άλλοι έχοντας άλλα πρότυπα στο μυαλό τους. Δεν αισθάνομαι καθόλου περήφανος ξέροντας ότι δεν κουβαλάνε τίποτε το ελληνικό πάνω τους. Είναι όπλα πολύ καλά μελετημένα από όλους τους πιθανούς εχθρούς, και άρα αντιμετωπίσιμα. Μόνο για βιτρίνα είναι.
-
ο μονος λογος που υπαρχουν ειδικες δυναμεις , μυκ , απλοι φανταροι , συνθετοι φανταροι κλπ ειναι για υπαρχουν πολλοι στρατηγοι και να περνουν καλες συνταξεις
-
Ο χρήστης dkit42001 έγραψε:
ο μονος λογος που υπαρχουν ειδικες δυναμεις , μυκ , απλοι φανταροι , συνθετοι φανταροι κλπ ειναι για υπαρχουν πολλοι στρατηγοι και να περνουν καλες συνταξειςοσο η Τουρκιά εχει αυτην την σταση δεν θα σταματησουμε να εχουμε αγωνα εξοπλισμων!! για να κανεις διπλωματία και μαλιστα με μια Τουρκια θελει στρατα !!! δυστυχώς αυτη ειναι η πραγματικοτητα
-
Ένα σχολιάκι περί ΕΔ...
Τα ΟΥΚ που είναι αλλού είναι επειδή πλέον δεν έχουν φαντάρουν αλλά μόνιμους αποκλειστικά.
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι από το 2010 οι Πεζοναύτες πχ δεν θα θεωρούνται ΕΔ αλλά απλή μονάδα πεζικού. Όπως πχ μια φορά κι ένα καιρό θεωρούνταν ΕΔ τα τεθωρακισμένα και τώρα απλά είναι ένα μαύρο όπλο (μεταφορικά και κυριολεκτικά).
Τώρα για τα περί ξύλου κλπ είναι το λιγότερο αστεία. Προσοχή προς αλεξιπτωτιστές, καταδρομείς κλπ μην πέσουν σε κανά γιωτόμπαλο από ΠΑ που παστώνεται στις κρεατίνες και τις ορμόνες και πάει κάθε μέρα γυμναστήριο (αφού βγαίνει έξω κάθε μέρα ) γιατί δεν θα του δικαιολογήσουν την αναρρωτική στο 401...
Η όλη κουβέντα μου θύμισε σχόλιο δημοτικού 'Θα φέρω τον ξαδερφό μου που είχε πάει στα ΛΟΚ να σε σπάσει στο ξύλο Δημητλάκη...'
Τέλος για το αξιόμαχο των ΕΔ επιτρέψτε μου να έχω αρκετές αντιρρήσεις. Πρόσφατα απολύθηκε φίλος από τους καταδρομείς. Κατά δήλωση του το μόνο ζόρικο που έκανε ένα ολόκληρο χρόνο (για να δικαιολογήσει τον μπερέ του καταδρομέα δλδ) ήταν η 50άρα πορεία. Αν αυτό είναι αξιόμαχο τότε ΟΚ...Δόξα και τιμή στο μεγάλο ράμπο και GI JOE του ελληνικού στρατεύματος...
http://www.youtube.com/watch?v=6Iqfh84L ... re=related -
Λοιπόν, βαριόμουν να απαντήσω στο ρητορικό ερώτημα πολλών αρχικώς, αλλά βλέπω ότι πολλοί ρωτάτε, οπότε είπα να κάνω τον κόπο και να εξηγήσω για ποιο λόγο ανέφερα την ελληνορωμαϊκή πάλη...
Κάθε χρόνο το ΑΣΑΕΦ, ώντας μέλος και του CISM, διοργανώνει κάθε χρόνο πρωταθλήματα πανελλήνια σε ορισμένες κατηγορίες, μια εκ των οποίων είναι η ελεύθερη και η ελληνορωμαϊκή πάλη...
http://www.geetha.mil.gr/media/ASAED/ap ... 8/pali.pdf
Επίσης δειξάγονται σε 20 περίπου αθλήματα ,πανευρωπαϊκώς και παγκοσμίως, κάθε χρόνο αγώνες, ενώ κάθε 4 χρόνια Στρατιωτικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, στο πρότυπο των κανονικών... Για αυτό ανέφερα την ελληνορωμαϊκή πάλη... γιατί είναι άθλημα καταξιωμένο, αποδεκτό και θέλει @@@δια (τυχαίο παράδειγμα ήταν, ανάμεσα σε άλλα 5-10 αθλήματα)... κάτι πινκ πονκ, κτλ που αναφέρθηκαν τα θεωρώ ρητορικές ερωτήσεις...
Σε αυτά λαμβάνουν μέρος στρατευμένοι αθλητές, ολυμπιονίκες, κτλ που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα Σώματα Ασφαλείας...
Επίσης όταν ενέφερα έναν από κάθε Σώμα, ανέφερα το μέσο όρο... ένα τυχαίο νταγλάρι από ΕιδΔυν και ένα τυχαίο από αλλού. Δεν έλαβα υπόψη τον ολυμπιονίκη που υπηρετεί στις Διαβιβάσεις, γιατί πολύ απλά, δεν είναι όλοι ολυμπιονίκες...
Επίσης οι ΕιδΔυν λαμβάνουν μέρος σε γενικούς και εξειδικευμένους αγώνες:'στρατιωτικούς αθλητικούς αγώνες, σκοπευτικούς αγώνες, αγώνες στίβου, αγώνες αλεξιπτωτιστών, αγώνες χιονοδρομίας, κ.λ.π.
Στις δραστηριότητες αυτές οι ειδικές δυνάμεις έχουν διαπρέψει αρκετές φορές, κερδίζοντας έπαθλα, μετάλλια, διπλώματα, βραβεία κ.ά. Παράδειγμα αποτελεί το τρόπαιο της Κορέας, που κοσμεί το γραφείο του Δντού της ΔΕΔ/ΓΕΣ.'
πηγή:http://el.wikipedia.org/wiki/Ειδικές_Δυνάμεις#.CE.91.CE.B8.CE.BB.CE.B7.CF.84.CE.B9.CE.BA.CE.AD.CF.82_.CE.95.CE.BA.CE.B4.CE.B7.CE.BB.CF.8E.CF.83.CE.B5.CE.B9.CF.82Επειδή πραγματικά αυτή τη στιγμή ξέρω ότι δεν πείθω κανέναν, και επειδή σκεφτόμουν να μην ξαναποστάρω γενικότερα στο φόρουμ λόγω αρνητικών σχολίων και ειρωνιών που εκτοξεύονται προς πάντες από άτομα που θεωρούν την ειρωνία ως εξυπνάδα, δεν αναπτύσσω περισσότερο τις απόψεις μου. Όσο για το αν έχω ιδία άποψη για τις Ειδικές δυνάμεις και τον Στρατό γενικότερα, αυτοί που με ξέρουν, μπορούν να κρίνουν καλύτερα... επειδή από εδώ μέσα κανένας ή ένας ξέρουν πραγματικά τη ζωή μου, που μεγάλωσα και αν έχω φάει μέρες σε στρατόπεδα και σε ασκήσεις (Χαλύβδινος Θώρακας, Παρμενίων, Ολύμπιος Κεραυνός, κτλ), σε ουλαμούς από παιδί, σε απάτσι κτλ και αν έχω μείνει στη Ρεντίνα για 'διακοπές' τώρα μεγαλύτερος, και τη ζωή της οικογένειάς μου, και μάλιστα σε σχέση με τη διοίκηση όλων των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων σε Ανώτατο επίπεδο επί 2 συναπτά έτη, σε Ελλάδα (Ρεντίνα, Μ. Πεύκο, Στεφανοβίκειο, κτλ), Κόσοβο, Αφγανιστάν, κτλ, δεν περιμένω να σας πείσω...
ξέρω ότι σε πολλούς αυτά θα φανούν υπερβολές και θα ξαναειρωνευτούν, κτλ... όμως για εμένα ήταν η ζωή μου μέχρι πρότινος... και πιστέψτε με, δεν τα ανέφερα εδώ και καιρό αυτά, όπως και πάρα πολλά άλλα... όμως είπα να κλείσω το θέμα, τεκμηριώνονται με βιώματα όσα εννοώ... και όχι με όσα άκουσα και νομίζω πως συμβαίνουν... φυσικά βιώματα θα έχουν και άλλα άτομα, δεν είμαι ο μοναδικός... ίσως και να είναι αντίθετα... για αυτό δεν περιμένω να πείσω κανέναν σας...
Πέτρος.
-
Το ότι οι ΕΔ πάνε για αντικατάσταση από ένα μοντέλο σαν αυτό των ΟΥΚ (μόνο ΕΔ) κάτι που μόνιμοι αξιωματικοί θεωρούν μονόδρομο σου λέει κάτι;
Νομίζω ότι ο patro τα είπε όλα με μια φράση. Η συνεχής εκπαίδευση στα όπλα και μόνο είναι που κάνει τη διαφορά με απλούς φαντάρους. Από εκεί και πέρα αν θεωρείς ότι οι ΕΔ σήμερα παρουσιάζουν το ίδιο επίπεδο ετοιμότητας με αυτό προ 20ετίας κάνεις λιγουλάκι λάθος.
Θα ξέρεις καλύτερα ότι τότε σε επέλεγαν ενώ τώρα φτάσαμε στο σημείο του βύσματος (γιατί άραγε; ) αφού οι 8 έλξεις και οι 20 κάμψεις είναι πολλές για τους σύγχρονους ράμπο του στρατεύματος. -
Δε θέλω να εισέλθω σε λεπτομερειες...
όμως τα ΟΥΚ είναι πλέον μόνιμοι, ναι... για τις άλλες δεν έχει αποφασιστεί όμως ακόμα 100%... πολλά λέγονται.
η εκπαίδευση έχει ποιοτικώς μειωθεί για πολλούς λόγους... και λόγω προσωπικού, και λόγω μείωσης της θητείας σε 1 χρόνο, δλδ σε 11 μήνες σχεδόν...
Δεν μπορεί κάποιος μόνιμος ΟΥΚ να κάνει 6μηνη εκπαίδευση σε καταδύσεις και ο φαντάρος των ΟΥΚ να κάνει σύνολο 10-11 μήνες θητεία... σε ένα μεγάλο βαθμό, δεν υπάρχει χρόνος για όλη την εκπαίδευση πλέον...
πριν 20 χρόνια η θητεία ήταν 24 μήνες, σωστά?
όσο για το βύσμα, το γνωρίζω φυσικά... ο ίδιος μου ο ξάδερφος κατατάχτηκε στις ΕιδΔυν με βύσμα, γιατί αλλιώς ίσως να μην τον έπαιρναν... όχι επειδή δεν άντεχε, επειδή ίσως έμπαιναν άλλοι... -
ποιος ελληνικος στρατος ρε , ο Μαρτακης υπηρετει στο γκσαντ τραγουδαει για την γιαννα και ο φιλος το θεωρει τιμη του που περασε μια ζοη στα ΤΟΛ. ξεφτυλισμενη χωρα. σταχτη ρε να γινουν ολα δε με νιαζει, να φτασουν οι τουρκοι στο κατακολο, ο ενας να περναει τη ζωη του στα ΤΟΛ και ι πατριδα να στελνει το φλςρο στο γκσαντ, φτου σου χεφτυλισμενε στρατηγε , υποχειριο του καθε κερατα!
-
Ο χρήστης dkit42001 έγραψε:
ποιος ελληνικος στρατος ρε , ο Μαρτακης υπηρετει στο γκσαντ τραγουδαει για την γιαννα και ο φιλος το θεωρει τιμη του που περασε μια ζοη στα ΤΟΛ. ξεφτυλισμενη χωρα. σταχτη ρε να γινουν ολα δε με νιαζει, να φτασουν οι τουρκοι στο κατακολο, ο ενας να περναει τη ζωη του στα ΤΟΛ και ι πατριδα να στελνει το φλςρο στο γκσαντ, φτου σου χεφτυλισμενε στρατηγε , υποχειριο του καθε κερατα!α, δηλαδη επειδη 5-10 λαμογια την κανουνε δεξια και αριστερα... να το αφησουμε ναγινει τελειως μπουρδελο το σπιτι μας ε? Ενδιαφερουσα αποψη...
Και γω απο αυριο θα πεταω τα σκουπιδια μου στον δρομο λοιπον...δεν μαμιετε... σταχτη ολα
-
Nταξ' μωρέ, σεσημασμένος.
-
ΠΑτήσαμε στην Τρίπολη!!
http://www.defencenet.gr/defence/index. ... &Itemid=47 -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ο ίδιος μου ο ξάδερφος κατατάχτηκε στις ΕιδΔυν με βύσμα, γιατί αλλιώς ίσως να μην τον έπαιρναν... όχι επειδή δεν άντεχε, επειδή ίσως έμπαιναν άλλοι...
Μου κάνει εντύπωση, αν είναι αλήθεια(δεν θέλω να σε αμφισβητήσω, απλά το επισημαίνω). Στις Ειδ.Δυν. κάνουν τρισάγιο για να πάνε περισσότεροι στρατεύσιμοι, όλοι που περνάνε κάποια τυπικά τεστ τους παίρνουν, ακόμα και αν παρουσιάστηκαν σε άλλο σώμα στην αρχή(τουλάχιστον έτσι γίνονταν κάποια χρόνιααα πριν, δεν νομίζω να άλλαξε κάτι).
Γενική παρατήρηση: φυσικά και δεν είναι σούπερμεν όσοι πάνε στις Ειδ. Δυν., τα πάντα έχουν ένα μύθο, από την άλλη δεν είναι και άτομα που δεν ηέρουν από σωματική κούραση(είτε λόγω δουλειάς είτε αθλημάτων). Αν είσαι πρόθυμος να ανταπεξέλθεις, δεν είναι τίποτα(αν φοβάσαι μην σπάσεις κανένα νύχι, άστο).
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τώρα για τα περί ξύλου κλπ είναι το λιγότερο αστεία. Προσοχή προς αλεξιπτωτιστές, καταδρομείς κλπ μην πέσουν σε κανά γιωτόμπαλο από ΠΑ που παστώνεται στις κρεατίνες και τις ορμόνες και πάει κάθε μέρα γυμναστήριο (αφού βγαίνει έξω κάθε μέρα ) γιατί δεν θα του δικαιολογήσουν την αναρρωτική στο 401...Αυτό. Όσους φαντάρους γνώρισα στο Μάλεμε, μέσα στο στρατόπεδο είχαν όλοι χειροτερέψει απο άποψης φυσικής κατάστασης. Λογικότατο οταν σε πάει 1,5 μήνα σερί μέσα και να κάνεις και διπλές υπηρεσίες περιμένοιντας πότε θα αναλάβουν οι νέοι μπας και ξελαφρώσεις λίγο.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
ο ίδιος μου ο ξάδερφος κατατάχτηκε στις ΕιδΔυν με βύσμα, γιατί αλλιώς ίσως να μην τον έπαιρναν... όχι επειδή δεν άντεχε, επειδή ίσως έμπαιναν άλλοι...
Μου κάνει εντύπωση, αν είναι αλήθεια(δεν θέλω να σε αμφισβητήσω, απλά το επισημαίνω). Στις Ειδ.Δυν. κάνουν τρισάγιο για να πάνε περισσότεροι στρατεύσιμοι, όλοι που περνάνε κάποια τυπικά τεστ τους παίρνουν, ακόμα και αν παρουσιάστηκαν σε άλλο σώμα στην αρχή(τουλάχιστον έτσι γίνονταν κάποια χρόνιααα πριν, δεν νομίζω να άλλαξε κάτι).
Γενική παρατήρηση: φυσικά και δεν είναι σούπερμεν όσοι πάνε στις Ειδ. Δυν., τα πάντα έχουν ένα μύθο, από την άλλη δεν είναι και άτομα που δεν ηέρουν από σωματική κούραση(είτε λόγω δουλειάς είτε αθλημάτων). Αν είσαι πρόθυμος να ανταπεξέλθεις, δεν είναι τίποτα(αν φοβάσαι μην σπάσεις κανένα νύχι, άστο).
'Εχω ακούσει από γνωστούς ότι η ΜΑΛ στο Μάλεμε ήταν (όταν λειτουργούσε ως ΚΕΝ και ως μονάδα) από τις πλέον βυσματικές μονάδες. Πολλοί Κρητικοί προσπαθούσαν να μπουν για να μείνουν στο νησί.
-
μη ξεχνατε και τα μορια του δημοσιου...
-
Καλοκαίρι τέλος, αρχίσανε πάλι οι χαμηλές πτήσεις των F16..
Παρακευή και σήμερα σχεδόν την ίδια ώρα (Σ/Κ δεν ξέρω, κοιμόμουν ) -
αγορασαμε με τον corsair απο ενα stinger στο ebay απο το αφγανισταν, αμα θελουν ας κοπιασουν!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αγορασαμε με τον corsair απο ενα stinger στο ebay απο το αφγανισταν, αμα θελουν ας κοπιασουν!splash one bandit
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
RPG.... Ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα!
Και το ΑΚ74εχει κατι περιεργες διατρητικες σφαιρες, που περνανε και θωρακισμενα τζαμιαΑυτές λεω κι εγώ. AP (Armour Piercing - Διατρητικές Θώρακος). Στον Ε.Σ. (και σε όλο το ΝΑΤΟ) έχουν ως χρώμα κεφαλής (βολίδος δηλαδή) το μελανό για αυτό και τις λέγαμε μαυροκέφαλες. Τις χρησιμοποιούσαμε αντί βλημάτων κυρίως σε δεσμίδες ή κυτία στα συζυγή και αντιεροπορικά πολυβόλλα αρμάτων τύπου MG3, MG3 A1 έναντι ελαφρώς θωρακισμένων στόχων όπως T.O.M.A. και Τ.Ο.Μ.Π. Τώρα βέβαια αποστρατεύτηκα αλλά ήταν ωραίες εποχές.
ωραιες εποχες.... αρκει να μην εισαι μεσα στο θορακισμενο
Μέσα σε τεθωρακισμένο ήμουν κι εγώ... Leopard 1A5( ), Αρχηγός Πληρώματος, Διοικητής Ουλαμού Μέσων Αρμάτων. Μόνο άλλο άρμα ή επιθετικό ελικόπτερο φοβόμασταν βέβαια (ευτυχώς τα μαχητικά δεν ασχολούνται με άρματα συνήθως).
Famas: Λογικό, καθώς το Μ113 είναι αλουμινένιο για να επιπλέει στο νερό. Μάλιστα τα άρματα Μ σειράς που είναι εφοδιασμένα με βαρύ πολυβόλλο 0.50 Browining τα βάλλουν με αυτό και τα διατρυπούν από τα 800 μέτρα!
Τα ηλεκτρονικά του Leo-1 πως σου φάνηκαν; Υποτίθεται ότι ήταν εφάμιλλα των Leo-2A4 που πήραμε μτχ. Το θερμικό περισκόπιο λειτουργούσε; Βολές εν κινήσει κάνατε καθόλου;
Άσχετο, αλλά έχει μεγάλη άσκηση στο Λαγό (2500+ επίστρατοι)
-
http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=139
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)