-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ότι μπορεί να τους απολύσει, πλην όμως προτιμά να τους μειώσει το χρόνο εργασίας (αν συναινούν) με αντίστοιχη μείωση της αμοιβής τους;Αν συναινουν ? Αν δεν συναινουν συνεχιζουν και εργαζονται με τις προηγουμενες συνθηκες (8ωρο, μη μειωμενες αποδοχες) ?
Ότι δεν τους έχει συνεταίρους; Τι δεν καταλαβαίνεις;
Εγω βλεπω οτι τους εχει 'συνεταιρους' οταν μειωνονται τα κερδη.
Γι' αυτο εγραψα ' Ας υποθεσουμε οτι η αποφαση Μυλωνα ειναι η πιο υπευθυνη σταση.
Οταν λοιπον ανακαμψει η οικονομια , με την ιδια ακριβως λογικη, οι εργαζομενοι θα πρεπει να εχουν συμμετοχη στα κερδη της επιχειρησης. Ετσι δεν ειναι ? 'Μαθε μπαλιτσα. ( COPYRIGHT Αλεφαντος)
-
Eσύ όταν προσλαμβάνεις κάποιον να σου κάνει μια δουλειά, πχ να σου επισκευάσει το αυτοκίνητο που το χρησιμοποιείς με τον ένα ή τον άλλο για να βγάζεις χρήματα, τον κάνεις συνέταιρο; Αν δεν έχεις αρκετά λεφτά και του πεις να στο μπαλώσει αντί να στο επισκευάσει πλήρως, πληρώνοντάς τον λιγότερο, πας αργότερα, όταν βελτιωθούν τα οικονομικά σου, και του δίνεις μέρος των κερδών σου;
Αυτόν που σου καθαρίζει το σπίτι ή σου κρατάει τα παιδιά όλο το χρόνο;
Ποια είναι η βάση του σκεπτικού σου; Ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι μόνιμοι ή ότι ανήκουμε σε σύστημα σοβιετικού ή βορειοκορεάτικου τύπου; Γιατί τίποτα από αυτά δεν ισχύει.Στο αν δεν συναινούν: μπορεί να τους απολύσει, όπως είπαμε. Όπως μπορούν να παραιτηθούν ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι υποχρεωτικό ούτε να τους απασχολεί, ούτε να του δουλεύουν.
-
@ manosk
Κανεις οτι δεν καταλαβαινεις ή πραγματι δεν καταλαβαινεις ? -
Φυσικά καταλαβαίνω ότι είπες κάτι που δεν έχει βάση.
Αν υπάρχει οπουδήποτε στον κόσμο σύστημα βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση είναι και συνέταιροι (σε κέρδη ΚΑΙ ζημιές) και στο τέλος του έτους μοιράζονται με τον επιχειρηματία τα λεφτά ή τη χασούρα, να μου το υποδείξεις. Μόνο σε κάποιους συνεταιρισμούς έγινε προσπάθεια για κάτι τέτοιο, αλλά αυτοί ή βούλιαξαν ή αποτελούν εξαιρέσεις του κανόνα [που κι αυτοί οι συνεταιρισμοί βέβαια χρησιμοποιούν τρίτους εργαζόμενους κι εργάτες με 'κοινές' συμβάσεις εργασίας ή έργου].
Και σου λέω με τη σειρά μου: όποιον σου δουλεύει, τον κάνεις συνέταιρο; Ξεκίνα εσύ και βλέπουμε αν θα σε ακολουθήσουν κι άλλοι. -
Οταν θα ερθει η ανακαμψη και χρειαστει να δουλεψουν και υπερωριακα θα πληρωθουν και αναλογα ... και αν θελουν να γινουν συνεταιροι μπορουν να πληρωσουν και να αγορασουν μετοχες .......... ελευθερη οικονομια ειναι ........ μπας και εννοεις οτι θα επρεπε να κρατικοποιησουμε και την Alumil????????
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
@ manosk
Κανεις οτι δεν καταλαβαινεις ή πραγματι δεν καταλαβαινεις ?Το συμπερασμα που εχω βγαλει απο παλια ειναι οτι ειτε ο manosk δεν υπαρχει ειτε του τα δινουν ετοιμα καποιο think tank για να σπασει πλάκα. Η περιπτωση να τα πιστευει οσα γραφει θα πρεπει να θεωρηθει μαλλον απιθανη
-
Την περίπτωση να απέχουν τόόόσο πολύ οι πολιτικές σας πεποιθήσεις ώστε να μην μπορείτε να συνεννοηθείτε δεν την έχει σκεφτεί κανένας;
Χαρά στην υπομονή σας. -
@ manosk & cooperS_JCW
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φυσικά καταλαβαίνω ότι είπες κάτι που δεν έχει βάση.
Αν υπάρχει οπουδήποτε στον κόσμο σύστημα βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση είναι και συνέταιροι (σε κέρδη ΚΑΙ ζημιές) και στο τέλος του έτους μοιράζονται με τον επιχειρηματία τα λεφτά ή τη χασούρα, να μου το υποδείξεις. Μόνο σε κάποιους συνεταιρισμούς έγινε προσπάθεια για κάτι τέτοιο, αλλά αυτοί ή βούλιαξαν ή αποτελούν εξαιρέσεις του κανόνα [που κι αυτοί οι συνεταιρισμοί βέβαια χρησιμοποιούν τρίτους εργαζόμενους κι εργάτες με 'κοινές' συμβάσεις εργασίας ή έργου].
Και σου λέω με τη σειρά μου: όποιον σου δουλεύει, τον κάνεις συνέταιρο; Ξεκίνα εσύ και βλέπουμε αν θα σε ακολουθήσουν κι άλλοι.Οταν θα ερθει η ανακαμψη και χρειαστει να δουλεψουν και υπερωριακα θα πληρωθουν και αναλογα ... και αν θελουν να γινουν συνεταιροι μπορουν να πληρωσουν και να αγορασουν
Οταν λοιπον ο Χ εργοδοτης (απο θεση ισχυος) αποφασιζει, λογω μειωσης των κερδων (οχι λογω ζημιων) ,να μειωσει τις αποδοχες και τις ωρες εργασιας των εργαζομενων , ουσιαστικα τους μειωνει το εισοδημα (δεν υπαρχει περιπτωση να βρουνε αλλη δουλεια για 2 ωρες) και τα ασφαλιστικα δικαωματα (ριξτε και μια ματια στις ερωτησεις του klong , σελιδα 64) καθιστωντας τους κατα καποιο τροπο 'συνεταιρους' στη μειωση των κερδων.
Απολυτα λογικη συνεπεια ειναι οταν ανακαμψει η οικονομια, αντιστοιχα να τους κανει κατα καποιο τροπο 'συνεταιρους' στην αυξηση των κερδων.
Λεω δλδ, οτι αν η μειωση των κερδων (οχι η εμφανιση ζημιων) μιας επιχειρησης συνεπαγεται μειωση του εισοδηματος των εργαζομενων , τοτε και η αυξηση των κερδων μιας επιχειρησης πρεπει να συνεπαγεται αυξηση του εισοδηματος των εργαζομενων.Υπαρχει κατι που δεν καταλαβαινετε ???
ελευθερη οικονομια ειναι ........
Α, ελευθερη οικονομια εχουμε ? Στην συγκεκριμενη τακτικη της ελευθερης οικονομιας κανω κριτικη
μπας και εννοεις οτι θα επρεπε να κρατικοποιησουμε και την Alumil????????
Αν απο αυτα που εγραψα, εβγαλες το συμπερασμα οτι η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να κρατικοποιηθει η Alumil ....... ???????
-
Ο χρήστης cooperS_JCW έγραψε:
Οταν θα ερθει η ανακαμψη και χρειαστει να δουλεψουν και υπερωριακα θα πληρωθουν και αναλογα ... και αν θελουν να γινουν συνεταιροι μπορουν να πληρωσουν και να αγορασουν μετοχες .......... ελευθερη οικονομια ειναι ........ μπας και εννοεις οτι θα επρεπε να κρατικοποιησουμε και την Alumil????????Γιατι οχι; Ζημιογόνα είναι;
-
Έχω μια απορία:
Δεν απαγορεύεται από τους νόμους του εργατικού δικαίου ο εργοδότης να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων;Ή επειδή μειώνει αντίστοιχα και τις ώρες εργασίας επιτρέπεται;
-
τι γράφει η σύμβαση εργασίας μετράει
γιαυτό τους κάλεσε να υπογράψουν νέα σύμβαση. -
Οταν θα δουλεψουν υπερωριακα θα το κανουν τσαμπα? Κανουμε ζητημα μια επιχειρηση που απασχολει χιλιαδες εργαζομενους και ειχε 3 δυσαρεστημενους .... και δεν ακουω κανενα να διαμαρτυρεται για το 10ωρο και 12ωρο που απασχολουνται οι εργαζομενοι τραπεζων με πολυ χαμηλους μισθους ........( σε Eurobank κλπ) .Και δεν παιρνουν φραγκο για την υπερβαση του 8ωρου τους καθημερινα .......... βαφτισαν στελεχαρα τον καθε φουκαρα με τα 800 ευρω και η εργατικη νομοθεσια ειναι ΟΚ!
-
Eντάξει, επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άκρη, το καλύτερο είναι να πάρει το κωλοεργοστάσιό του ο κάθε Μυλωνάς και να το πάει στους Ζουλού, ώστε οι εργαζόμενοί του να δουν άσπρη μέρα χωρίς να τον έχουν στο κεφάλι τους. Ή να τον αγοράσει το κράτος και να χρηματοδοτούμε όλοι εμείς τα made in Greece πειράματα των πεφωτισμένων οραματιστών. Η πρώτη φορά θα είναι άλλωστε; Ή να γίνει επανάστασις και να δούμε όλα τα καλά που μας τάζουν (κρατική εργασία, απαγόρευση απεργίας -κατά του κράτους ΡΕ;-, κουπόνια και τζάμπα φόρμες). Δεν περιγράφω άλλο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Eντάξει, επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άκρη, το καλύτερο είναι να πάρει το κωλοεργοστάσιό του ο κάθε Μυλωνάς και να το πάει στους Ζουλού, ώστε οι εργαζόμενοί του να δουν άσπρη μέρα χωρίς να τον έχουν στο κεφάλι τους. Ή να τον αγοράσει το κράτος και να χρηματοδοτούμε όλοι εμείς τα made in Greece πειράματα των πεφωτισμένων οραματιστών. Η πρώτη φορά θα είναι άλλωστε; Ή να γίνει επανάστασις και να δούμε όλα τα καλά που μας τάζουν (κρατική εργασία, απαγόρευση απεργίας -κατά του κράτους ΡΕ;-, κουπόνια και τζάμπα φόρμες). Δεν περιγράφω άλλο.Εξαντλήθηκαν οι πιθανές προοπτικές μανο μ; Η Μυλωνάς και κάνει ότι γουστάρει, η τάνκς
Δλδ η προοπτική να υπάρχει πλαίσιο απασχόλησης που να κατοχυρώνει για τον εργαζόμενο 2 πράγματα δεν παίζει σύντροφε; Θα καθορίζει ο Μυλωνάς πόσα χρειάζεται ένας εργαζόμενος για να ζήσει σαν άνθρωπος;ΥΓ Κάντε πως δουλεύετε, κυκλοφορεί angel rabbit
-
Για ρίξε την πρόταση.
Πχ να απαγορεύεται να απολυθούν εργαζόμενοι ή να (απαγορεύεται να) γίνεται πρόταση πρόσκαιρης μείωσης ωραρίου εργασίας και αντίστοιχης αμοιβής; -
Ευχαρίστως!
Πρώτο και καλλίτερο, κατάργηση χωρίς άλλη κουβέντα της μερικής απασχόλησης, μέχρι τουλάχιστο να αποδείξει πως μπορεί να ζήσει κάποιος απ τους κ@ριόληδες εργοδότες με 400 εβρώ το μήνα.
Να συνεχίσω; -
Παλαιοκώστας
-
Το πιο απλο κανενας δεν το σκεφτηκε ας πουμε;
Απαγορευονται τα 'ειδικα' μετρα για επιχειρησεις σε κερδοφορια οπως αυτες του Μυλωνα; Αλλιως προστιμο, εξτρα φορολογηση, κοψιμο 'φοροαπαλλαγων' και 'διευκολύνσεων' κλπ κλπ κλπ.Να μη μιλησω για κοινωνικοποιηση καθε κερδοφορας επιχειρησης που παιρνει μετρα ταχαμου λογω της κρισης.
-
Ο Μυλωνάς έχει ~2500 εργαζομένους και η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας του είναι ~20 εκ. ευρώ.
Δηλαδή με 8000 ευρώ ο μέσος εργαζόμενος αγοράζει την όποια υπεραξία της εργασίας του.Με άλλα λόγια ο κάθε εργαζόμενος που νιώθει θιγμένος/ριγμένος κλπ. ειδικά αυτές τις μέρες της κρίσης καλά θα κάνει να βάλει τις όποιες οικονομίες του για να αγοράσει μερίδιο της επιχείρησης.
*Αν όντως είναι ριγμένος, είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι θα βγάλει πολλά λεφτά.
*
Ο καπιταλισμός στην καθαρή μορφή του (ανώνυμες εταιρείες) είναι αρκετά δημοκρατικό σύστημα.
Σου δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχεις σε κάθε επίπεδο, δε σου την προσφέρει υποχρεωτικά βέβαια όπως υποτίθεται κάνει ο κομμουνισμός. -
Ειμαστε στο 2009, στον 21ο αιωνα,ο κομμουνισμος εχει καταρρευσει εδω και χρονια γιατι δεν ηταν ουτε ανταγωνιστικος ουτε παραγωγικος,καιρος να το αφομοιωσουμε αυτο αντι να νοσταλγουμε τον Γκόρμπι και τον Τσαουσέσκου.
Αν εχεις επιχειρηση και κρατας εργαζομενους που δεν χρειαζεσαι, σε τετοιους δυσκολους καιρους,τοτε εχεις ανταγωνιστικο μειονεκτημα και πλησιαζεις περισσοτερο προς την χρεοκωπια (και την πληρη ανεργια ολων των εργαζομενων σου).
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;