-
Audi A3 1.4 TFSI απομενα γιατι ειναι πολυ πιο ωραιο ειδικα τριθυρο.
μακρια απο Golf κατωτερη μαρκα αποAudi. -
μωρέ κατώτερη μπορεί να είναι...αλλά είναι και πιο φτηνή!!!
Πάντως είδα κάτι τώρα τελευταία που μου έκανε εντύπωση. Το Α3 στα crush test του Euro NCAP έχει χειρότερη βαθμολογία (4*) σε σχέση με τα Golf V & VI που είναι αμφότερα 5*. Πώς εξηγείται αυτό; Στο ίδιο πάτωμα δεν βασίζονται;
-
είχε αναφερθεί ένα άλλο παιδί που έχει το sportback στο συγκεκριμένο θέμα... και είχε πει αν δεν κάνω λάθος το ότι δεν έχει στάνταρ αερόσακους πίσω....
-
Ο χρήστης Geokioy έγραψε:
Πάντως είδα κάτι τώρα τελευταία που μου έκανε εντύπωση. Το Α3 στα crush test του Euro NCAP έχει χειρότερη βαθμολογία (4*) σε σχέση με τα Golf V & VI που είναι αμφότερα 5*. Πώς εξηγείται αυτό; Στο ίδιο πάτωμα δεν βασίζονται;Ναι, αλλά το Α3 παρουσιάστηκε πριν το Golf V, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
είχε αναφερθεί ένα άλλο παιδί που έχει το sportback στο συγκεκριμένο θέμα... και είχε πει αν δεν κάνω λάθος το ότι δεν έχει στάνταρ αερόσακους πίσω....
Καμία σχέση με αερόσακους. Δείτε τα αποτελέσματα των δοκιμών εδώ και εδώ. Εν συντομία:
-
Το Α3 δεν είχε ηχητική ειδοποίηση ζώνης (τα τωρινά ξέρω ότι έχουν τουλάχιστον για τον οδηγό), ενώ το Golf V είχε -- για οδηγό και συνοδηγό -- και πήρε 2 επιπλέον βαθμούς.
-
Επίσης, το Golf V τα πήγε λίγο καλύτερα από το A3, αλλά όχι πολύ, και στην μετωπική και στην πλευρική πρόσκρουση. Έτσι, ακόμη και αν έπαιρνε 2 βαθμούς από την ηχητική ειδοποίηση το Α3, πάλι θα ήταν ελαφρώς πιο κάτω και θα παρέμενε (οριακά) στα 4 αστέρια.
-
-
Μην παιρνετε τοσο τοις μετρητοις τα αστερια στο Euroncap....Η συνολικη ασφαλεια που μπορει να προσφερει ενα αυτοκινητο με 4 αστερια ισως να ειναι καλυτερη απο ενα αλλο με 5 σε πραγματικες συνθηκες. Περαν απο το αστειο του δινω βαθμους για υπενθυμιση των ζωνων ασφαλειας, η αληθεια ειναι οτι οι εταιρειες χρησιμοποιουν την βαθμολογια αυτη μαρκετινιστικα οποτε και επενδυουν αναλογα. Οταν λοιπον γνωριζεις τις συνθηκες ενος τεστ γνωριζεις και πως να το περασεις...ετσι δεν ειναι καθολου δυσκολο στις μερες μας οι μηχανικοι να καταφερνουν να σχεδιαζουν οχηματα που μπορουν να παιρνουν 5 αστερια βαση 3 συγκεκριμενων δοκιμων. Τι γινετε ομως οταν τα δεδομενα αυτα αλλαζουν? Τι γινετε σε περιπτωση ανατροπης? Αν χτυπησεις το εμποδιο υπο γωνια? Αν χτυπηθεις απο πισω? Αν εχεις 10 χιλ παρα πανω? Ακομα κι ετσι ολες οι κατασκευες καταληγουν να ειναι κατα πολυ βελτιωμενες στον τομεα της ασφαλειας απο οτι στο παρελθον προς οφελος ολων μας ειναι ομως λιγες οι εταιρειες που προσεγγιζουν το θεμα ολιστικα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μακρια απο Golf κατωτερη μαρκα αποAudi.Μπορεί να είναι κατώτερη μάρκα η ... Golf από την Audi ( ), αλλά το Golf στρίβει καλύτερα από το Α3 και γενικά κάνει ότι και το Α3, απλά κοστίζει λιγότερο... Αλλά έχει το ίδιο ακριβά σέρβις και την ίδια (δυστηχώς) αντιπροσωπεία...
Πλεόν το Golf VI (ή 5,5 για μερικούς... ) είναι και αρκετά πιο άνετο στο ταξίδι και με καλύτερη ηχομόνωση, οπότε ποιος ο λόγος για το Α3;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
... οπότε ποιος ο λόγος για το Α3;;; ...Ας μην είχε το Α3 το **σήμα **με τους 4 τεμνόμενους κύκλους και θα βλέπαμε...
-
Πάρε ενα Leon 1.8TSi, έχει τα ίδια λεφτά και είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο.
Μην φοβάσαι για κατανάλωση κτλπ απο το 1.8, είναι πολύ μικρές οι διαφορές (της τάξης του 1 λίτρου / 100 χλμ)
Παίρνεις ενα πολυ πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο με καλύτερο εξοπλισμό και καλύτερη ενεργητική ασφάλεια.
Αν μπορείς να πάρεις και το DSG ακόμα καλύτερα.
-
πριν βγει το 6 θα σου ελεγα οτι αξιζε τα παραπανω λεφτα to A3 (αν σε ενδιεφερε τοσο πολυ η ποιoτητα ), πλεον που η ψαλιδα εχει κλεισει, η ουσιαστικη διαφορα για μενα ειναι μονο το σημα..
οποτε ειτε παρε golf 122 να σου μεινουν τα επιπλεον λεφτα ή αν θες να ξοδευτεις παρε ενα golf 160αρι να εχεις και τα γκαζια σου
το leon ισως ειναι πιο 'συμφερουσα' αγορα,αλλα εξαρταται και τι θελει ο καθενας..
αν δε μπορεις με τιποτα να αντεξεις τη ποιοτητα της seat και δεν εχεις οικονομικο θεμα, δε χρειαζεται να κοιταξεις για leon -
Βασικά, αυτό που δεν μ' άρεσε στο Leon ήταν η 'κλειστοφοβικότητά' του... Πολύ σκοτάδι ρε παιδάκι μου εκεί μέσα... και αρκετά πιο στριμόκωλο απ' όλα... Τα πλαστικά στο ταμπλό ούτε που με νοιάζουν...
Δεν το οδήγησα βέβαια...
-
Είχα ακριβώς το ίδιο δίλλημα αλλά είχα τα φράγκα και πήρα το νέο A3 Sportback (το facelift εννοώ με τα led μπροστά)
Είχα σιχαθεί πλέον να βλέπω Golf... -
Γειά και χαρά σε όλη την παρέα ,
Καθώς έχω κι εγώ το ίδιο ακριβώς δίλλημα σας γράφω εδώ τον προβληματισμό μου:
Έχω ένα Polo 75 ps του 6\2005 και έχει κάνει(έχω φάει στη μάπα δηλ.) ~ 100.000 χλμ. εθνικής.
Επειδή νομίζω οτι ήρθε -καθυστερημένα- η ώρα για ένα σουλούπωμα αμορτισέρ-ιμάντας-λάδια-τακάκια-κτέο-λάστιχα =περίπου 600-900 ευρω και με επιπλέον κίνητρο το 50% του τέλους ταξινόμησης σκέφτηκα να το δώσω και να πάρω ένα απο τα παραπάνω.
Κάνω πολλαααά χλμ. στην εθνική και το Πολάκι παρ' όλο που είναι αξιοπρεπέστατο δεν είναι για ταξίδια.Με κούρασε η 5η του ,ο θόρυβος στην καμπίνα και η σχετική αστάθεια στον αέρα και στις - γνωστές σε όλους - ανωμαλίες των δρόμων μας.Ζητάω λοιπόν ένα αυτοκίνητο για τουλάχιστον μία 8ετία που να προσφέρει ασφάλεια,άνετο ταξίδι,ποιοτική και εργονομική καμπίνα,μετρημένη προς λίγο σβέλτη συμπεριφορά και χαμηλή κατανάλωση.
Κοιτώ κυρίως τις εξής εκδόσεις:
Α3 Ambiente στα 23.500αλλά με δελεάζει το
Golf Highline DSG7 που έχει 21.300 (3πορτο) +επιπλέον αερόσακο γονάτου,αυτόματο clima,alcantara και πίσω υποβραχιόνιο.Φυσικά το μεγαλύτερο ατού του είναι το αυτόματο κιβώτιο.
Δηλαδή μιλάμε για 2000 φτηνότερα από την Α3 συν τα έξτρα του...
Απλά ρε γ...το η Α3 είναι πιο όμορφο αυτοκίνητο.Ερώτηση λοιπόν : Επειδή όποιο πάρω θα το κρατήσω για τουλ. 8 χρόνια με ενδιαφέρει τόσο πολύ που θα βγεί προσεχώς καινούργια Α3;Έχουν βελτιώσει την ηχομόνωση στο golf 6 ώστε να φτάνει της Α3;Καλύτερη κύλιση ποιό έχει;Έχω την εντύπωση οτι το Golf θα το βαρεθώ γρηγορότερα,κάνω λάθος;
Οποιαδήποτε γνώμη θα με βοηθήσει,ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας...
-
Να πάρεις το golf φίλε. Είναι ολοκαίνουργιο, είναι και πιο φθηνό, τρομερά ποιοτικό και μην ξεχνάς ότι πέραν των άλλων έχεις και dsg 7τάχυτο. Πολύ μεγάλο πράγμα. Στο superb πετάει μία έβδομη στις 2000 σαλ και είσαι στα 100 χαω = ήρεμη-οικονομική οδήγηση.
-
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε για την άμεση απάντηση-πρόταση.
Παρακαλώ κάποιος που να ξέρει τι γίνεται στις μεγάλες ταχύτητες -> 120-150 χλμ\ωρα όσον αφορά την ποιότητα κύλισης και την ηχομόνωση.Ποιό υπερτερεί;
Και κάτι ακόμα :Τα padlles στο τιμόνι για το Highline DSG7 είναι στάνταρ ή έξτρα;Και αν έξτρα πόσο κοστίζουν;Αυτόματο χωρίς τα padlles μου φαίνεται λίγο
Σόρρυ για τις ερωτήσεις και ξανά-ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
τα paddles τα χρεωνουν περιπου 110 ευρω αν θυμαμαι καλα και ειναι διαθεσιμα μονο στην highline που εχει το πολυλειτουργικο τιμονι....
-
Αν είναι 110 ευρώ εντάξει...είναι μιά χαρά.Ευχαριστώ φίλε.
Όποιος έχει όρεξη και γνωρίζει ας διαβάσει το πρώτο μου postviewtopic.php?f=15&t=34865&start=15#p1498685
και να πεί τη γνώμη του.
Χαιρετώ..
-
το VI εχει πολυ βελτιωμενη ηχομονωση και ποιοτητα κυλισης. Ισως ειναι και ενα κλικ καλυτερο απο το Α3 σε αυτο το τομεα. Ειδικα με το μακρυ 7αρι dsg θα ειναι οτι πρεπει για γρηγορα/οικονομικα/αθορυβα ταξιδια.
αν το κρατησεις 8 χρονια δεν εχει σημασια ποτε θα παρουσιαστουν οι αντικαταστατες τους.
εννοειται οτι πρεπει να τα οδηγησεις και τα 2 για να εχεις και ΔΙΚΗ σου αποψη.
-
Ευχαριστώ Σπύρο,
εννοείται οτι το test drive επιβάλεται.Ίδωμεν...
-
Eτσι κι εγω τα οδηγησα και πηρα τελικα το A3 ...το 1.8!Οντως πολυ καλο το νεο golf,πολυ βελτιωμενη αναρτηση και συμπεριφορα στο δρομο,καλη ηχομονωση και κορυφη το dsg.Aλλα,το Α3 ειναι αλλη φαση.Χαιρεσαι να το οδηγεις.Ενω το γκολφακι απλα σε παει και σε φερνει.Αποψη μου,βεβαια,αφου για αλλους ειναι υπερτιμημενο το Α3 (οπως επισης για καποιους ειναι το golf,και για αυτο προτεινουν το leon!).Γιαυτο το σωστο ειναι να τα οδηγησει κανεις ολα και μετα να κρινει αν αξιζουν τα παραπανω χρηματα
-
Το θέμα είναι αρκετά δύσκολο για μένα και έχω προβληματιστεί πολύ.Σήμερα θα πάω να δώ το Golf.
Κάτι ακόμα -ένα,ένα τα πετάω- η συντήρηση μεταξύ των 2 διαφέρει σε κόστος ,συχνότητα,ανταλακτικά;
Το υπολογίζω σαν παράγοντα γιατί περιμένω να βγάλω τουλάχιστον 200.000 χλμ.Έτσι μου 'ρχεται να πάω να πάρω την Α3 Ambiente S-tronic (= 25700).Όπως το σκέφτομαι όμως και βλέπω τις δόσεις που βγαίνουν.... με πιάνει ρίγος.Αυτό το DSG ρε γαμ..το μου ΄χει κάνει τρελή ζημιά,αν τελικά κλείσω το Gof-άκι αυτό θα φταίει.
Audi A3 1.4 TFSI VS Golf VI 1.4TSI