-
και 50 βαθμούς το καλοκαίρι
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ελατε να αγορασετε και απο εδω σπιτακι βρε παιδια ,Αγρινιο μερια και στη φυση μεσα .
1300 το τετρ.Θελετε 1350 ?αιντε .Με παρκιν,ανεξαρτητο, αυτονομο λεβητα,τζακι,υπεθριο ,μποιλερ ,αποθηκη ,θεα καθαρη χωρις 'αιθεριες ευωδιες'.Εγω αν και ειχα επιλογη καποτε για αγορα στη Σαρωνιδα προτιμησα τον τοπο μου και δεν το μετανιωσα.Τεραστια διαφορα σε τιμες.
Εχασα το γκλαμ μου αλλα ποιος το γ@@@@@ει!Δε νομίζω να ναι και φτηνά, κρίνοντας από άλλες επαρχιακές πόλεις. Εκτός και αν μιλάς για κάνα κορφοβούνι.
-
Φτηνά είναι στο Αγρίνιο. Λογικό, όσους ξέρω από κει...ζούνε αλλού!
Να μην μιλήσω για τιμές σπιτιών στα Γιάννενα και με πιάσουν τα νεύρα μου.... Διαμέρισμα στο κέντρο σε τιμές....Γλυφάδας, εκτός αν θέλεις να βγεις παραέξω για να πέσεις στα 2000€/τμ... Εντάξει, αν συμβιβάζεσαι με μεζονέτα σε απόσταση 15λεπτου από το κέντρο και με χωματόδρομο απέξω, τότε πέφτεις χαμηλότερα...
Κοινώς, τα σπίτια που είναι σε καλές περιοχές , δεν θα πέσουν ΚΑΘΟΛΟΥ εύκολα....
Εγώ πάλι δεν βιάζομαι... Μπορεί ο μελλοντικός πεθερός να έχει κάνα οικοπεδάκι ξεχασμένο, να με βολέψει....Στην τελική, πάντα θα υπάρχουν καλά σπίτια για ενοικίαση!
-
Ελα τωρα ,,πατε να υποβιβασετε την κατασταση ,ετσι?
Δεν πειραζει .Παντος επειδη ξερω απο Αθηνα και γκλαμουριες γιατι εκει μεσα ειμουν για αρκετα χρονια 15,σας λεω οτι δεν αξιζουν τα λεφτα τους τα σπιτια αλλα τι να κανεις αφου ετσι τα καναμε ολοι εμεις οι δηθεν .
Α ,μην ξεχασω τα κορφοβουνια στην Αττικοβοιωτια
ειναι μεταφορα απο την Ελβετια? ,,η μενουν εκει ηθοποιοι πολιτικοι και vip προσωπα και χ@@@@@@ν μετα συνχωρησεως χρυσαφι και μαζευονται ολοι να το βρουνε? -
Ελα τωρα ,,πατε να υποβιβασετε την κατασταση ,ετσι?Καθόλου! Απλά μεταξύ Αγρινίου και Αθηνας, δεν θα επέλεγα κανενα απ τα δύο
-
Δεν πειραζει .Παντος επειδη ξερω απο Αθηνα και γκλαμουριες γιατι εκει μεσα ειμουν για αρκετα χρονια 15,σας λεω οτι δεν αξιζουν τα λεφτα τους τα σπιτια αλλα τι να κανεις αφου ετσι τα καναμε ολοι εμεις οι δηθεν .
ειναι μεταφορα απο την Ελβετια? ,,η μενουν εκει ηθοποιοι πολιτικοι και vip προσωπα και χ@@@@@@ν μετα συνχωρησεως χρυσαφι και μαζευονται ολοι να το βρουνε?Να σου πω την αλήθεια, δεν δίνω δεκάρα για τα μέρη που λες.
Απλά κρίνω από άλλες επαρχιακές πόλεις (πχ Έδεσσα, Αλεξ/πολη) το πόσο 'φτηνά' είναι τα σπίτια. -
coupea λίγο ακόμα να επεκταθεί το Αγρίνιο και κάτι παλιοχώραφα που χουμε θα γίνουν οικόπεδα . Βέβαια το 'λίγο' είναι σχετικό.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ειναι μεταφορα απο την Ελβετια? ,,η μενουν εκει ηθοποιοι πολιτικοι και vip προσωπα και χ@@@@@@ν μετα συνχωρησεως χρυσαφι και μαζευονται ολοι να το βρουνε?Να σου πω την αλήθεια, δεν δίνω δεκάρα για τα μέρη που λες.
Απλά κρίνω από άλλες επαρχιακές πόλεις (πχ Έδεσσα, Αλεξ/πολη) το πόσο 'φτηνά' είναι τα σπίτια.Aλεξανδρουπολη και να δεν ειχαν ξεφυγει οι τιμες τοσο αγορας αλλα και ενοικιασης,ιδιατερα στον οικοδομικο οργασμο 2000-2006
-
Ελατε να αγορασετε και απο εδω σπιτακι βρε παιδια ,Αγρινιο μερια και στη φυση μεσα .
1300 το τετρ.Θελετε 1350 ?αιντε .Με παρκιν,ανεξαρτητο, αυτονομο λεβητα,τζακι,υπεθριο ,μποιλερ ,αποθηκη ,θεα καθαρη χωρις 'αιθεριες ευωδιες'.Εγω αν και ειχα επιλογη καποτε για αγορα στη Σαρωνιδα προτιμησα τον τοπο μου και δεν το μετανιωσα.Τεραστια διαφορα σε τιμες.
Εχασα το γκλαμ μου αλλα ποιος το γ@@@@@ει!στο αγρινιο δεν ειναι που χτισανε χτισανε περιμενοντας φοιτηταριο και λεφτα και μεινανε στον ασο ολα?
και στη θεσσαλονικη δε κουνιεται φυλλο...ειναι γνωστο αυτο...
-
Κακα τα ψεματα ειναι πολυ καλυτερα εδω και φθηνοτερα .Και στην γυρω περιοχη.Ειναι αναξιοποιητα βεβαια αλλα τι μπορουμε να κανουμε μπρος σε αυτους που ψηφιζουμε εμεις αλλα και εσεις και μας 'δουλευουν' κανονικα με τις δηθεν υποσχεσεις τους.
Αυτη τη στιγμη εχουμε περι τους χιλιους φοιτητες απο δυο παραρτηματα σχολων απο Πατρα.Λιγοι ειναι αλλα παλι καλα λεω εγω! -
Καλησπέρα,
Έχει κανένας ιδέα για το που κυμαίνονται οι τιμές ακινήτων στην παραθαλάσια περιοχή του Ν. Καβάλας (Οφρύνιο, Κάριαννη, Ηρακλείτσα, Ν.Πέραμος)???
......Στα διάφορα site ακινήτων με αγγελίες παλαιές (άνω του 1 έτους) πρό οικονομικής κρίσης, ζητάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους (1200 - 1400 Ευρώ/τμ)!
Εκτιμώ πως ζητώντας επι τόπου 20% κάτω στις ονομαστικές αρχικές τιμές τους, μπορούμε να το κερδίσουμε.....ειδικά εάν τους κουνήσουμε τη βαλιτσούλα με το χρήμα στο πρόσωπο
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Έχει κανένας ιδέα για το που κυμαίνονται οι τιμές ακινήτων στην παραθαλάσια περιοχή του Ν. Καβάλας (Οφρύνιο, Κάριαννη, Ηρακλείτσα, Ν.Πέραμος)???
......Στα διάφορα site ακινήτων με αγγελίες παλαιές (άνω του 1 έτους) πρό οικονομικής κρίσης, ζητάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους (1200 - 1400 Ευρώ/τμ)!
Εκτιμώ πως ζητώντας επι τόπου 20% κάτω στις ονομαστικές αρχικές τιμές τους, μπορούμε να το κερδίσουμε.....ειδικά εάν τους κουνήσουμε τη βαλιτσούλα με το χρήμα στο πρόσωπο
Μάριε, μην κοιτάς καθόλου τιμές από site... ο καθένας βάζει όσα του λείπουν.
πάνε από μεσίτη καλύτερα. Πρόπέρυσι θέλαμε να αποκτήσουμε ένα ακίνητο και απευθυνθήκαμε σε μεσίτη. Νομίζω πως η αγορά ήταν πολύ καλή. Χωρίς μεσίτη, ούτε που ξέραμε την περιοχή. Και ας δώσεις μερίκα χρήματα παραπάνω. Δε θα το μετανιώσεις. Επίσης, μην περιμένεις να σου ρίξουν αυτοί τις τιμές... εσύ πρέπει να τους τις ρίξεις... -
Η τράπεζα μου πήρε το σπίτι για χρέος... 3.590 ευρώ
Ο Απόστολος Αποστολόπουλος αδυνατεί να πιστέψει ότι ένα τόσο μικρό «άνοιγμα» διέλυσε τελικά τη ζωή του. «E» 14/2Εχασε το σπίτι του στο Παγκράτι για καταναλωτικό δάνειο μόλις 3.590 ευρώ! Μια πρόσκαιρη οικονομική δυσκολία και η αδυναμία του να είναι τυπικός έναντι του χρέους του στην τράπεζα, οδήγησε στην κατάσχεση του σπιτιού.
Ο απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Απόστολος Αποστολόπουλος, αδυνατεί να πιστέψει ότι ένα τόσο μικρό «άνοιγμα» διέλυσε τελικά τη ζωή του.
«Πίστευα απλά ότι καθυστερώντας την πληρωμή θα έχω να πληρώνω παραπάνω τόκους, κάτι που θα έκανα μόλις έπαιρνα χρήματα που περίμενα», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Αποστολόπουλος.
Οταν αποστρατεύθηκε ο κ. Αποστολόπουλος ασχολήθηκε με τον θαλάσσιο τουρισμό, νοικιάζοντας 3 μικρά ιστιοπλοϊκά. Αργότερα απέκτησε ένα μεγάλο ιστιοπλοϊκό 30 πόδια, το οποίο μίσθωνε και για μερικούς μήνες. Μια ζημιά στο σκάφος κόστισε πάνω από 18.000 ευρώ.
Θα το εξοφλούσα
«Τα πλήρωσα όλα και μου έμενε να εξοφλήσω ένα καταναλωτικό δάνειο 3.590 ευρώ, που πήρα από την τράπεζα. Θα το εξοφλούσα μόλις έπαιρνα την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία που είχα σφαλίσει το σκάφος» μας λέει. «Ομως η ασφαλιστική έκλεισε, εξαφανίστηκαν οι ιδιοκτήτες και τώρα αναζητώ, όπως κι άλλοι ομοιοπαθείς, μέσω της Δικαιοσύνης να βρω άκρη».Η τράπεζα πέτυχε δικαστική απόφαση που διέταζε την κατάσχεση του μοναδικού σπιτιού του κ. Αποστολόπουλου. Ο ίδιος 12 ημέρες πριν από την κατάσχεση, υπέβαλε εγγράφως αίτημα διακανονισμού σύμφωνα με τον Νόμο να μην προχωρούσε η διαδικασία κατάσχεσης, ζητώντας να πληροφορηθεί το ακριβές ποσό της οφειλής, που στο μεταξύ αυξήθηκε με τους τόκους.
«Δεν έδωσαν σημασία και προχώρησαν στην κατάσχεση και στον πλειστηριασμό του σπιτιού. Ηδη αυτός που το «χτύπησε» το πήρε με 30.000 ευρώ, ενώ η αξία του είναι πάνω από 65.000 ευρώ!
Τώρα μάλιστα το νοικιάζει. Περιμένω», καταλήγει ο κ. Αποστολόπουλος, «ο Νόμος που είναι στο πλευρό των αδυνάτων πολιτών, ότι θα μου δείξει αυτήν τη φορά και το «ανθρώπινο πρόσωπό του».
Θύματα και οι εγγυητές
«Πολλές φορές πλειστηριάζονται ακίνητα για μικρές οφειλές», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η συμβολαιογράφος κ. Μελπομένη Μπαρλαμά.«Ακόμη, υπάρχουν οι περιπτώσεις εγγυητών φίλων ή συγγενών που ο οφειλέτης εξαφανίζεται και πληρώνουν αυτή την οφειλή.
Υπάρχει περίπτωση μιας οδοντογιατρού που έπεισε συναδέλφους της να μπουν εγγυητές, εκείνη έφυγε στο εξωτερικό και οι τρεις φίλες της οδοντίατροι, έχασαν τα σπίτια τους!
Ο Νόμος δίνει το δικαίωμα στον οφειλέτη, μέχρι τον πλειστηριασμό, να ασκήσει ανακοπή κατά των πράξεων εκτέλεσης.
Τέλος, για να εκλείψουν», λέει η κ. Μπαρλαμά, «οι εικονικοί πλειοδότες θα πρέπει να θεσπισθεί η υποχρεωτική καταβολή ολόκληρου του ποσού της εγγύησης συμμετοχής».
Παρανόμησαν
«Στην περίπτωση του κ. Αποστολόπουλου έχουμε επικαλεσθεί σειρά διατάξεων που δεν τηρήθηκαν, σύμφωνα με τις οποίες δεν έπρεπε να αγνοηθεί η αίτηση για μη συνέχιση των διαδικασιών του πλειστηριασμού, εν όψει διακανονισμού», μας λέει ο δικηγόρος Θωμάς Τραυλός. «Αγγίζει τα όρια της αναλγησίας η στάση ορισμένων τραπεζών για πλειστηριασμούς. Φτάσαμε μέχρι τον Αρειο Πάγο και τώρα έχουμε απόφαση για νέα εκδίκαση στο Εφετείο».ΓΙΑ 1.500 - 5.000 ευρώ
Στο «σφυρί» 59 ακίνητα σε μία ημέραΠληθαίνουν επικίνδυνα οι περιπτώσεις ανθρώπων που χάνουν το σπίτι τους ή άλλα περιουσιακά στοιχεία για πολύ μικρά ποσά των 1.500 έως 15.000 ευρώ - παρά το γεγονός ότι ο Νόμος απαγορεύει κατασχέσεις για οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ. Για μια μόνο ημέρα, την περασμένη Τετάρτη 11-2-2009, εντοπίσαμε από τα πινάκια πλειστηριασμών των Ειρηνοδικείων της Αττικής, συνολικά 59 τέτοιες περιπτώσεις!
Ο μακρύς κατάλογος πλειστηριασμών, εκτός από τις 59 για μικροοφειλές, περιλαμβάνει συνολικά πάνω από 300 περιπτώσεις, μιας ημέρας, μόνο για την Αττική.
Το πρώτο 9μηνο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία τραπεζών που δόθηκαν στη Βουλή, έγιναν 4.753 κατασχέσεις ακινήτων, από τις οποίες 2.882 αφορούσαν ιδιώτες.
Οι πλειστηριασμοί έφτασαν τους 3.721 από τους οποίους 2.344 ήταν ακίνητα νοικοκυριών.
Επίσης κατασχέθηκαν 70.000 μηχανές και αυτοκίνητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς μόνο από τους απίστευτους πλειστηριασμούς:
-
Για οφειλή 1.136 ευρώ, διαμέρισμα, οδός Αλκυόνης, Γαλάτσι, Ειρηνοδικείο Αθηνών.
-
Για οφειλή 2.489 ευρώ, διαμέρισμα, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου, Ζωγράφου, Ειρηνοδικείο Αθηνών.
-
Για οφειλή 1.523 ευρώ, διαμέρισμα, οδός Γ Ορεινής Ταξιαρχίας, Ειρηνοδικείο Ιλιου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ
jkritikos@pegasus.gr -
-
Κατι μου βρωμαει εδω. Δεν νομιζω για 1000 ευρο οφειλη να σου παιρνουν το σπιτι. Το θεωρω εξωφρενικο
-
Κι εμενα μου φαινεται αρκετα περιεργο,ισως αυτο το ποσο να οφειλεται σε εναν και να υπαρχουν στην σειρα κι αλλοι που περιμενουν να παρουν λεφτα.
-
Σύμφωνα με το άρθρο 5 του νόμου 3714/2008, που αντικατέστησε την παρ. 11 του άρθρου 14 του νόμου 2251/1994, όπως αυτή ίσχυε μετά την τροποποίησή της από το άρθρο 18 παρ. 4 του νόμου 3587/2007, δεν επιτρέπεται πλέον επιβολή κατάσχεσης για ικανοποίηση απαιτήσεων ειδικά πιστωτικών ιδρυμάτων και εταιρειών παροχής πιστώσεων, καθώς και των εκδοχέων των απαιτήσεων αυτών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, επί ακινήτου του οφειλέτη, το οποίο αποδεδειγμένα αποτελεί τη μοναδική κατοικία του, εφόσον ασκηθεί από τον ίδιο, **εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών **αφότου γίνει η πρώτη μετά την επιταγή πράξη εκτέλεσης, ανακοπή κατά του σχετικού τίτλου εκτέλεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 933 επόμενα του ΚΠολΔ.
Για τα παραπάνω απαιτείται να συντρέχουν σωρευτικά τρεις προϋποθέσεις.
- Καταρχήν, η συνολική απαίτηση της τράπεζας, όπως αυτή βεβαιώνεται στο σχετικό τίτλο εκτέλεσης, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.
-Επιπλέον απαιτείται να μην έχει εγγραφεί επί του ακινήτου αυτού προσημείωση ή υποθήκη υπέρ της δικαιούχου Τράπεζας με τη βούληση του οφειλέτη.
- Τέλος, θα πρέπει να αποδειχτεί ότι ** ο οφειλέτης βρίσκεται σε αντικειμενική αδυναμία να εκπληρώσει τη συμβατική του υποχρέωση**.
Σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν ασκήσει την ως άνω ανακοπή ή αυτή απορριφθεί τελεσιδίκως, η επιβολή κατάσχεσης δεν είναι πλέον δυνατό να εμποδιστεί.
Αλλά και στο προηγούμενο καθεστώς τα ίδια ίσχυαν μόνο που το όριο ήταν 10.000 αντί για 20.000 που πήγε σήμερα και 'η αδυναμία του οφειλέτη να εκπληρώσει την συμβατική του υποχρέωση έπρεπε να ήταν και ανυπαίτια', λέξη που εξαφανίστηκε από το κείμενο του νέου νόμου και απλά ο οφειλέτης πρέπει να αποδείξει αντικειμενική αδυναμία εκπλήρωσης.
Βλέπουμε λοιπόν είναι εφικτότατη η διενέργεια πλειστηριασμού για πολύ μικρές οφειλές καθώς :
-
Η προστασία του νόμου παρέχεται μόνο σε εκείνο τον οφειλέτη, του οποίου το ακίνητο νοείται ως μόνη κατοικία του. Η κατάσχεση δηλαδή, ακόμη και για 100 ευρώ, δεν εμποδίζεται, όταν ο οφειλέτης έχει στην κυριότητά του περισσότερα ακίνητα.
-
Η κατάσχεση δεν αποτρέπεται, όταν επί του ακινήτου έχει εγγραφεί συναινετική προσημείωση υποθήκης, προς εξασφάλιση της Τράπεζας στις περιπτώσεις καταναλωτικών δανείων.
-
Με το προηγούμενο καθεστώς (ν. 3587/2007) ο οφειλέτης εκτός από όλα τα άλλα έπρεπε να θεμελιώσει 'αποδεδειγμένη και ανυπαίτια αδυναμία' εκπλήρωσης, πράγμα όχι προφανές πάντα.
-
Πρέπει η οφειλή να προέρχεται από καταναλωτικό δάνειο ή πιστωτική κάρτα, άλλωστε στα στεγαστικά υπάρχει πάντα υποθήκη οπότε πάμε στην περίπτωση (2) ως άνω και μπορεί να πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός.
-
Και φυσικά η ανακοπή πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών, αν χάσεις την προθεσμία, αντιός...
-
Σωστα ολα αυτα που λες,αλλα για τοσο μικρη οφειλη αναρωτιεμαι εαν εχει οφελος η τραπεζα αφου μονο τα εξοδα μπορει να ειναι πολυ περισσοτερα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σωστα ολα αυτα που λες,αλλα για τοσο μικρη οφειλη αναρωτιεμαι εαν εχει οφελος η τραπεζα αφου μονο τα εξοδα μπορει να ειναι πολυ περισσοτερα.Τα έξοδα εκτέλεσης κλπ αφαιρούνται και αυτά από το πλειστηρίασμα, σιγά μην τα πληρώσει η τράπεζα, ίσα ίσα τα χρεώνεται και αυτά ο κακομοίρης το ακίνητο του οποίου βγαίνει στον πλειστηριασμό με αποτέλεσμα να μεγαλώνει κι άλλο η συνολική οφειλή και ζημιά του...
-
η διαδικασία σε αυτούς τους πλειστηριασμούς είναι ανοιχτή/δίκαια ή παίζουν φαινόμενα ΟΔΔΥ/μαντράδες?
-
Ανοιχτοί είναι (υποχρεωτικά από το νόμο), αλλά...δεν έχεις ακούσει για τα 'κοράκια';
http://www.google.gr/search?hl=el&ei=dW ... B1&spell=1
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!