-
Μια απλή απορία που έχω:
Έστω οτι γίνεται κάποιο ατύχημα (τρακάρισμα) με ΙΧ, ΜΟΤΟ ή οτιδήποτε..
Εάν με΄σα στο όχημα υπάρχει κάτι και πάθει βλάβη με το τρακάρισμα, απο ποιόν αποζημειώνεσαι;
Π.χ. εάν μεταφέρεις ένα laptop με το μηχανάκι, εάν έχει ενα ενυδρείο μέσα στο αυτοκίνητο, κ.λπ..
-
Μια απλή απορία που έχω:
Εάν με΄σα στο όχημα υπάρχει κάτι και πάθει βλάβη με το τρακάρισμα, απο ποιόν αποζημειώνεσαι;
Π.χ. εάν μεταφέρεις ένα laptop με το μηχανάκι, εάν έχει ενα ενυδρείο μέσα στο αυτοκίνητο, κ.λπ..
-
Μια απλή απορία που έχω:
-
κανείς;;;
Βρήκα το αναπάντητο ερώτημα;;
-
Δεν νομιζω οτι αποζημιωνεσαι για τα αλλα πραγματα,μονο το αμαξι ή το μηχανακι ασφαλιζεις,οχι και ο,τι μεταφερεις,Αν τρακαρω ενα γιουγκο των 300€ και εχω μεσα λαπτοπ των 3000€ λες να αποζημιωθω για το λαπτοπ??? Καηκαν οι ασφαλιστικες...
-
Οι ασφαλιστικές αυτοκινήτων μπορεί να μην αποζημιώνουν για τα περιεχόμενα, αλλά σίγουρα θα μπορείς να στραφείς κατευθείαν εναντίον του υπαίτιου όπως θα μπορούσες και σε κάθε περίπτωση ανεξαρτήτως αυτοκινήτου.*
Στην παράγραφο περί υλικών ζημιών, δεν θυμάμαι αν ξεκαθαρίζεται ότι αφορά αποκλειστικά σε υλικές ζημιές αυτοκινήτου ή υλικές ζημιές που προκλήθηκαν εν γένει, ή τέσπα υπάρχει κάποιος ειδικός όρος. Δλδ αν εγώ φύγω με το αμάξι και μπω μέσα στη βιτρίνα ενός καταστήματος ηλεκτρονικών, η ασφαλιστική δεν θα αποζημιώσει τις ζημιές; Θαρρώ θα αποζημιώσει. Οπότε επίσης θαρρώ ότι θα αποζημιώσει και για τις υλικές ζημιές αντικειμένων που κατεστράφηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο -αρκεί φυσικά να αποδεικνύεται αυτό-.*Αν εγώ στο δρόμο -ως πεζός- σε πετύχω να περπατάς με το laptop σε χέρι και στο σπάσω 'κατά λάθος', μπορείς να κινηθείς εναντίον μου για την αποζημίωση. Γιατί να ισχύει κάτι διαφορετικό με το αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Δεν νομιζω οτι αποζημιωνεσαι για τα αλλα πραγματα,μονο το αμαξι ή το μηχανακι ασφαλιζεις,οχι και ο,τι μεταφερεις,Αν τρακαρω ενα γιουγκο των 300€ και εχω μεσα λαπτοπ των 3000€ λες να αποζημιωθω για το λαπτοπ??? Καηκαν οι ασφαλιστικες...Δεν αποζημιώνεσαι για τα πράγματα που έχεις ασφαλίσει εσύ. Σε αποζημιώνει η ασφαλιστική του άλλου για τις ζημιές που προκάλεσε.
Στις ίδιες ζημιές μάλλον ισχύουν διαφορετικοί 'κανόνες'.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν νομιζω οτι αποζημιωνεσαι για τα αλλα πραγματα,μονο το αμαξι ή το μηχανακι ασφαλιζεις,οχι και ο,τι μεταφερεις,Αν τρακαρω ενα γιουγκο των 300€ και εχω μεσα λαπτοπ των 3000€ λες να αποζημιωθω για το λαπτοπ??? Καηκαν οι ασφαλιστικες...
Δεν αποζημιώνεσαι για τα πράγματα που έχεις ασφαλίσει εσύ. Σε αποζημιώνει η ασφαλιστική του άλλου για τις ζημιές που προκάλεσε.
Στις ίδιες ζημιές μάλλον ισχύουν διαφορετικοί 'κανόνες'.
Ναι σωστα,απλα ειχα στο μυαλο μου τη μεικτη...
-
Η κάλυψη αστικής ευθύνης δεν είναι που καλύπτει αυτές τις ζημιές ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Η κάλυψη αστικής ευθύνης δεν είναι που καλύπτει αυτές τις ζημιές ;Η αστική ευθύνη νομίζω έχει να κάνει με υποκείμενα και όχι αντικείμενα. Σωματικές βλάβες, θανάτο, κλπ.
Μπορεί να κάνω και λάθος φυσικά.
-
Μάλλον έχεις δίκαιο απλώς είχα στο νου μου γενικά την αστική ευθύνη ( πχ πέφτει ένας σοβάς από το μπαλκόνι σου και σπάει ένα παρπρίζ ).
Η κάλυψη υλικών ζημιών τότε λογικά καλύπτει τις ζημιές που κάνεις γενικά στον άλλον λόγω του ατυχήματος.
-
Άρα εάν γίνει κάτι (χτύπα ξύλο) καλο είναι να φωνάζουμε αστυνομία για καταγραφή και των λοιπών ζημειών...
-
Σκόπιμο είναι.
Σε κάθε περίπτωση , εάν το χτύπημα είναι από πίσω , εγώ κοιτάζω μέσα στο χώρο αποσκευών όπως έκανα πχ το καλοκαίρι που με χτύπησε κάποιος.
-
Η ασφαλιστικη του θυτη σε αποζημειωνει=σου πληρωνει τις ζημιες που σου προκαλεσε ο πελατης της. Αν υπαρχει καποιος ορος στο συμβολαιο/καποιο αρθρο στην νομοθεσια που περιοριζει την ευθυνη της εταιριας στις ζημιες που παθαινει το οχημα (και οι επιβαινοντες προφανως), τοτε σε αποζημειωνει ο ιδιος ο θυτης. Προφανως τα ζητας δικαστικα γιατι απο μονος του δεν παιζει να προσφερθει...Σιγουρα καποιος σου πληρωνει την ζημια που σου προκαλεσε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η ασφαλιστικη του θυτη σε αποζημειωνει=σου πληρωνει τις ζημιες που σου προκαλεσε ο πελατης της. Αν υπαρχει καποιος ορος στο συμβολαιο/καποιο αρθρο στην νομοθεσια που περιοριζει την ευθυνη της εταιριας στις ζημιες που παθαινει το οχημα (και οι επιβαινοντες προφανως), τοτε σε αποζημειωνει ο ιδιος ο θυτης. Προφανως τα ζητας δικαστικα γιατι απο μονος του δεν παιζει να προσφερθει...Σιγουρα καποιος σου πληρωνει την ζημια που σου προκαλεσε.Να επιλέγετε πάντα τον όρο της ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ας βγαίνει λίγο παραπάνω το ασφάλιστρο.
Σε κάτι τέτοιες στιγμές θα σας βοηθήσει.
Για το ερώτημα, αν πχ είχε κάποιος πράγματα στον χώρο αποσκευών και καταστράφηκαν όταν κάποιος άλλος τράκαρε από πίσω το αυτοκίνητο, τότε μπορεί να στραφεί νομικά εναντίον της ασφαλιστικής εταιρίας του υπαιτίου και να απαιτήσει αποζημίωση και για αυτά. Αρκεί να υπάρχουν οι αποδείξεις πως η ζημιά προήλθε από το τρακάρισμα π.χ. κατεστραμμένο laptop κτλ.
-
Ναι , αυτά καλύπτονται με περιταίρω ενέργειες είτε εκ μέρους του θύματος είτε της ασφαλιστικής μέσω της Νομικής κάλυψης.. Πχ όπως ακόμα Απώλεια εισοδήματος αν το αμάξι ήταν εργαλείο δουλειάς ή Ψυχική Οδύνη , κόστος ενοικιάσης άλλου αυτοκινήτου (σε περίπτωση που η αποκατάσταση πάρει πολύ λογω της σοβαρότητας της βλάβης ) κλπ κλπ
-
Φίλος έχει σχάρα που μπαίνει στην πίσω πόρτα του αυτοκινήτου για ποδήλατο. Τον τράκαραν από πίσω, και του έκαναν ζημιά στο αυτοκίνητο και στο ποδήλατο. Το κυνήγησε και του αποζημίωσαν και τις 2 ζημιές. Εστειλαν πραγματογνώμονα στο ... ποδηλατάδικο... `
Αποζημείωση περιεχομένων οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος