-
Το οτι δεν επιτρεπεται το τσιγαρο ειναι στα θετικα,ασε που ετσι μπορει να βρεις και να κατσεις
Οι καφεδες ποιοτικα ειναι καλυτεροι,ομως τα διαφορα προσθετα... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
.....
Καφες χωρις τσιγαρο, σα χεσιμο χωρις κλασιμο ειναι...Κοίτα ρε φίλε μου τι μαθαίνει κανείς.........δεν καπνίζω και έπρεπε να το περιμένω πως είναι φυσιολογικό και το ότι δεν.....
-
Round 2, fight
http://financial.flash.gr//news/news1/2009/2/7/30400id/
Θα καταφέρουμε να ανεβάσουμε τον πληθωρισμό?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Round 2, fighthttp://financial.flash.gr//news/news1/2009/2/7/30400id/
Αυτοί που πουλάνε με πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους τώρα που έχει πέσει η κίνηση αναγκαστικά θα ανεβάσουν τις τιμές. Κάτι ανάλογο έχει γίνει στις βενζίνες εδώ και μήνες αλλά λόγω της μεγάλης πτώσης στην τιμή του αργού πέρασε απαρατήρητο.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Round 2, fight
http://financial.flash.gr//news/news1/2009/2/7/30400id/
Αυτοί που πουλάνε με πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους τώρα που έχει πέσει η κίνηση αναγκαστικά θα ανεβάσουν τις τιμές. Κάτι ανάλογο έχει γίνει στις βενζίνες εδώ και μήνες αλλά λόγω της μεγάλης πτώσης στην τιμή του αργού πέρασε απαρατήρητο.
αυτό που λες θα συμβεί, μέχρι να στραφεί ο κόσμος τελικά στα φυηνότερα προϊόντα, αυτά ετικέτας σουυπερ μάρκετ. προσωπικά δε μου αρέσουν, όμως θα ήθελα να δοκιμάσω για 3 μήνες να παίρνω προϊόντα φθηνά για να δω μερικές εταιρίες πως θα κινηθούν τώρα που δεν έχουν δάνεια τόσο εύκολα...
-
Σήμερα (χτές) πήγα και ψώνισα από μικρό σουπερμάρκετ -συνεταιριστική αλυσίδα. Είχα πολύ καιρό να ψωνίσω από εκεί και πραγματικά μου εκαναν πολύ καλή εντύπωση (1) η ποικιλία των προϊόντων του, που παρά τον μικρό του χώρο δεν υστερούσε σημαντικά από τα 'μεγάλα' (2) οι καλές τιμές του, ίδιες τουλάχιστον με τα άλλα και (3) η ποιότητα στα κρέατα και τα λαχανικά του. Ειδικά στο τελευταίο, βρήκα πολύ καλό κρέας, συγκρίσιμο με τα 'δικά' μας (αυτά που στοκάρουμε στον καταψύκτη όταν ερχόμαστε από το χωριό) και τα λαχανικά του φρέσκα, καμιά σχέση με τις μπαγιατίλες των άλλων S/M.
Σκέφτηκα λοιπόν το πόσο έχουμε παρασυρθεί από τις μεγάλες αλυσίδες, που διαφημίζουν τη μεγάλη τους ποικιλία (η οποία βαίνει συνεχώς μειούμενη, προκειμένου να ρίξουν το κόστος) και τις καλές τους τιμές, οι οποίες συνήθως περιορίζονται σε προϊόντα 'κράχτες.
ΕΕΠ: προχτές επίσης αντιλήφθηκα την σημαντικότατη διαφορά τιμής του αγαπημένου μου τυριού από το ένα S/M στο άλλο: στο ένα είχε 21.5, ενώ στο άλλο 18.5 το κιλό, δηλαδή διαφορά ~15%!) -
Προχθές μιλούσα με φίλο που δουλεύει σε μεγάλη ελληνική εταιρία τυροκομικών. Μου αποκάλυψε πως το ίδιο ακριβώς κασέρι που συσκευάζουν με την επωνυμία της εταιρίας, το συσκευάζουν και για έτερη εταιρία Pivate Label και το 2ο πωλείται 25% φθηνότερα στο ράφι του S/M....
Αυτό πιστεύω να ισχύει γενικώς ως κανόνας για τα private label προϊόντα που γράφουν 'Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα'...
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Σήμερα (χτές) πήγα και ψώνισα από μικρό σουπερμάρκετ -συνεταιριστική αλυσίδα. Είχα πολύ καιρό να ψωνίσω από εκεί και πραγματικά μου εκαναν πολύ καλή εντύπωση (1) η ποικιλία των προϊόντων του, που παρά τον μικρό του χώρο δεν υστερούσε σημαντικά από τα 'μεγάλα' (2) οι καλές τιμές του, ίδιες τουλάχιστον με τα άλλα και (3) η ποιότητα στα κρέατα και τα λαχανικά του. Ειδικά στο τελευταίο, βρήκα πολύ καλό κρέας, συγκρίσιμο με τα 'δικά' μας (αυτά που στοκάρουμε στον καταψύκτη όταν ερχόμαστε από το χωριό) και τα λαχανικά του φρέσκα, καμιά σχέση με τις μπαγιατίλες των άλλων S/M.
Σκέφτηκα λοιπόν το πόσο έχουμε παρασυρθεί από τις μεγάλες αλυσίδες, που διαφημίζουν τη μεγάλη τους ποικιλία (η οποία βαίνει συνεχώς μειούμενη, προκειμένου να ρίξουν το κόστος) και τις καλές τους τιμές, οι οποίες συνήθως περιορίζονται σε προϊόντα 'κράχτες.
ΕΕΠ: προχτές επίσης αντιλήφθηκα την σημαντικότατη διαφορά τιμής του αγαπημένου μου τυριού από το ένα S/M στο άλλο: στο ένα είχε 21.5, ενώ στο άλλο 18.5 το κιλό, δηλαδή διαφορά ~15%!)Καπου δυστυχως αγνοεις την 'κουλτουρα του mega SUPER MARKET(S/M για συντομευση).Η οποια πρoσταζει τεραστια καροτσια τιγκαρισμενα με σκουπιδια-μελλοντικα και μη-,μυξιαρικα να κλαινε συνεχως ζητωντας το μισο ραφι με τις σοκολατες εδω και τωρα,αταιλειωτο συνωστισμο στα ταμια(και να περιμενεις ο καημενος με δυο πραγματακια στο χερι την θεια να ξεφορτωσει το ξεχειλισμενο καροτσι),τo must have πλακε πορτοφολι της Ελληνιδας νοικοκυρας με τα ατσαλακωτα κατοσταρικα(κριση γαρ ) να πετανε σε δευτερολεπτα προς το ταμειο της 'δεν με πηδανε αλλο για αυτο εχω αυτα τα μουτρα' βαριεστημενης υπαλληλου και φυσικα το μεγαλο φιναλε με το ευλαβικο φορτωμα της μεγκα κουρσας(τωρα SUV)που περιμενε ωρες στο μεγκα παρκιν του μεγκα SM.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Καπου δυστυχως **αγνοεις **την 'κουλτουρα του mega SUPER MARKET(S/M για συντομευση) (...).
Oops! Λάθος απάντηση! Εκτός και αν βάλεις το bold σε εισαγωγικά, ή του προσθέσεις το επιρρημα 'ηθελημένα' από μπροστά.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Σήμερα (χτές) πήγα και ψώνισα από μικρό σουπερμάρκετ -συνεταιριστική αλυσίδα.Ποιο;
-
ΜΕΡΙΜΝΑ
-
H λύση στην ακρίβεια είναι μία
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=51748092
Στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας των μοντέλων τα πράγματα για αρκετά κορίτσια είναι ακόμη πιο δύσκολα, καθώς οι ευκαιρίες για να βρουν δουλειά μειώνονται. Δεν είναι λίγα τα μοντέλα που στρέφονται σε «άλλου είδους» λύσεις προκειμένου να διατηρήσουν τα υψηλά στάνταρ διαβίωσής τους.** Το Bijou Dolls, ένα από τα κορυφαία γραφεία συνοδών κυρίων του Σίδνεϊ, δηλώνει ότι τον τελευταίο καιρό βομβαρδίζεται από αιτήσεις πανέμορφων μοντέλων της πασαρέλας...**
Ήρθε η ώρα για ισότητα.
Γραφεία, ενοικίασης αγοριών σε ταλαιπωρημενες κυρίες -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
H λύση στην ακρίβεια είναι μίαhttp://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=51748092
Στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας των μοντέλων τα πράγματα για αρκετά κορίτσια είναι ακόμη πιο δύσκολα, καθώς οι ευκαιρίες για να βρουν δουλειά μειώνονται. Δεν είναι λίγα τα μοντέλα που στρέφονται σε «άλλου είδους» λύσεις προκειμένου να διατηρήσουν τα υψηλά στάνταρ διαβίωσής τους.** Το Bijou Dolls, ένα από τα κορυφαία γραφεία συνοδών κυρίων του Σίδνεϊ, δηλώνει ότι τον τελευταίο καιρό βομβαρδίζεται από αιτήσεις πανέμορφων μοντέλων της πασαρέλας...**
Ήρθε η ώρα για ισότητα.
Γραφεία, ενοικίασης αγοριών σε ταλαιπωρημένες κυρίεςΕίσαι θηρίο βρε.....επιτρέπονται και οι παντρεμένοι??
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Προχθές μιλούσα με φίλο που δουλεύει σε μεγάλη ελληνική εταιρία τυροκομικών. Μου αποκάλυψε πως το ίδιο ακριβώς κασέρι που συσκευάζουν με την επωνυμία της εταιρίας, το συσκευάζουν και για έτερη εταιρία Pivate Label και το 2ο πωλείται 25% φθηνότερα στο ράφι του S/M....Αυτό πιστεύω να ισχύει γενικώς ως κανόνας για τα private label προϊόντα που γράφουν 'Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα'...
Τα private labels υπαρχουν στην Ελλαδα εδω και μια δεκαετια αν οχι παραπανω,σαν να αργησες λιγο να παρεις πρεφα!Και τι νομιζες δηλαδη,οτι εχουν γραμμη παραγωγη τα SM;
-
Τα δόντια του δείχνει το υπουργείο Ανάπτυξης παρουσιάζοντας μια μαύρη λίστα των εταιρειών που προέβησαν σε αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους χωρίς να δικαιολογούνται από τα κοστολόγιά τους.
Coca-Cola 3E(coca-cola,Amita,Αύρα), **Pepsico-ΗΒΗ **(Pepsi,Lipton,HBH), ΦΑΓΕ , ΒP , **Procter&Gamble **(Ariel,Tide,Pampers,Rol,Fairy,Crest,Old Spice,Always,Pantene,Clairol,Camay,Pringles), AΜΒΥΞ (Grants,Glenfiddich,Βud,Campari,Dom Perignon,Moet&Chandon,Henessy,Oύζο 12), **Mελισσα-Κίκιζας **(μακαρόνια Melissa,Stella,Primo Gusto), **KRAFT Foods **(Jacobs,Kraft, ΠΑΥΛΙΔΗΣ, 3bit,Lacta), EΒΓΑ (παγωτά,κρουασάν folie,χυμοί Refresh), EΥΡΗΚΑ, Καλλιμάνης, SCA.Περισσότερες πληροφορίες για το ύψος των αυξήσεων και για τις επιχειρήσεις εδώ:
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/09/1627218.htm -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προχθές μιλούσα με φίλο που δουλεύει σε μεγάλη ελληνική εταιρία τυροκομικών. Μου αποκάλυψε πως το ίδιο ακριβώς κασέρι που συσκευάζουν με την επωνυμία της εταιρίας, το συσκευάζουν και για έτερη εταιρία Pivate Label και το 2ο πωλείται 25% φθηνότερα στο ράφι του S/M....
Αυτό πιστεύω να ισχύει γενικώς ως κανόνας για τα private label προϊόντα που γράφουν 'Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα'...
Τα private labels υπαρχουν στην Ελλαδα εδω και μια δεκαετια αν οχι παραπανω,σαν να αργησες λιγο να παρεις πρεφα!Και τι νομιζες δηλαδη,οτι εχουν γραμμη παραγωγη τα SM;
Αυτό κατάλαβες από τα γραφόμενά μου?? Ότι δεν το ήξερα? Που νομίζεις ότι ζω, στο φεγγάρι?
Άλλο είναι το νόημα, ξαναδιάβασε να το αντιληφθείς........άσε μην κουράζεσαι, το νόημα είναι πως δεν διαφέρουν ποιοτικά με τα επώνυμα, δεν συσκευάζουν β' διαλογής προϊόντα για τα private label....
ΥΓ:..περιττά τα περί 'πρέφας'...
-
απλά να υπενθυμίσω ότι τα περισσότερα (αν οχι ολα) τα εργοστάσια έχουν την δυνατότητα να παρασκευάζουν το οτιδήποτε σε παρτίδες αλλάζοντας για το ίδιο προϊόν πολλά απο τα χαρακτηριστικά του
οπότε το οτι ενα γάλα πχ παρασκευάζεται στο χ εργοστάσιο δεν λέει και κάτι το ιδιαίτερο
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
**Mελισσα-Κίκιζας **(μακαρόνια Melissa,Stella,Primo Gusto),Εχουμε και εναν συνονοματο στο φορουμ... Λες να ειναι ο ιδιος... ?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
απλά να υπενθυμίσω ότι τα περισσότερα (αν οχι ολα) τα εργοστάσια έχουν την δυνατότητα να παρασκευάζουν το οτιδήποτε σε παρτίδες αλλάζοντας για το ίδιο προϊόν πολλά απο τα χαρακτηριστικά τουοπότε το οτι ενα γάλα πχ παρασκευάζεται στο χ εργοστάσιο δεν λέει και κάτι το ιδιαίτερο
Για του λόγου το αληθές, γνωστό SM ζήτησε από τον Χ παραγωγέα [δλδ το εργοστάσιο επεξεργασίας/παραγωγής/συσκευασίας του τελικού προϊόντος έχει, όχι την καλλιέργεια κλπ] ξηρών καρπών [πολύ κοντινός άνθρωπος ώστε να ξέρω τι συμβαίνει] να του παρέχει τα own label ξηροκάρπια, όταν ξεκίνησε η υπόθεση των 'own label'. Του ζήτησε να είναι συγκεκριμένης χαμηλής διαλογής, ας πούμε Δ'.*
Ο 'Χ' απάντησε ότι τέτοιας διαλογής προϊόντα δεν προτίθεται να διαθέσει στην αγορά γιατί δεν θέλει να χαλάσει το όνομά του Στην ίδια τιμή του έδωσε Β' διαλογής, προφανώς με πολύ μικρότερο κέρδος αλλά δεδομένων των τεραστίων ποσοτήτων που σταθερά θα πωλούσε, τελικά του ήταν συμφέρον.Γενικότερα πάντως, τα own label των SuperMarket είναι ένα καλό παράδειγμα του γιατί ένα φτηνότερο προϊόν δεν είναι απαραίτητα προς το συμφέρον του καταναλωτή. Και όχι για τα προαναφερθέντα ζητήματα ποιότητας.
*Υπάρχει τυποποίηση για τις διαλογές, τους βαθμούς της οποίας δεν θυμάμαι.
-
και εμένα δε μου αρέσουν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
μακροσκοπικά τουλάχιστον φαίνονται κατώτερης ποιότητας τα περισσότερα από αυτά...πχ κρουασάν σχεδόν με καθόλου μαρμελάδα, κτλ...
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;