-
Έπρεπε να επιδοκιμάσει την κουκούλα για να είναι σωστό κόμμα; Ξέρεις, κουκούλα μπορούν να φορέσουν κι οι απέναντι ακραίοι. Τότε να δω καταδίκες και κακό.
Ή μήπως επρόκειτο για 'εξέγερση'; Τρίχες, λίγο ξέσπασμα από ξέμπαρκους μεμονωμένους-περιστασιακούς και από τους συνήθεις βαρεμένους που τα σπάνε γιατί δεν έχουν λαμπρογκίνι. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Aπό αυτά που φοράει και η Κανέλη, με το γαρύφαλλο.
Για μένα, η ανάλυση των γεγονότων του Δεκέμβρη, ήταν απ τα μεγαλύτερα ολισθήματα που έχει κάνει το ΚΚΕ πρόσφατα.** Δεν περίμενα να τα επικροτήσει, αλλά περίμενα σοβαρή αναζήτηση αιτιών. **
Αντίθετα το μόνο που έκανε ήταν να οχυρωθεί πίσω απ την καταδίκη της κουκούλας...Είμαστε ΟΤ ομως εδώ, δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερο τοπικ για να συνεχίσουμε
Έπρεπε να επιδοκιμάσει την κουκούλα για να είναι σωστό κόμμα; Ξέρεις, κουκούλα μπορούν να φορέσουν κι οι απέναντι ακραίοι. Τότε να δω καταδίκες και κακό.
Ή μήπως επρόκειτο για 'εξέγερση'; Τρίχες, λίγο ξέσπασμα από ξέμπαρκους μεμονωμένους-περιστασιακούς και από τους συνήθεις βαρεμένους που τα σπάνε γιατί δεν έχουν λαμπρογκίνι.Θα ξεχάσουμε και πως να μιλάμε και να συνεννοούμαστε εδώ μέσα... διαβάζετε αυτά που γράφει ο άλλος?
Έπρεπε να κατέβει στους δρόμους μαζί τους και να τους οδηγήσει (να αποτελέσει δλδ την πρωτοπορία μιας κοινωνικής εξέγερσης) και όχι φυσικά να τους καταδικάσει, ούτε να κάνει πορείες 'δικές του' και ξέχωρες από το υπόλοιπο κίνημα, ούτε να καπελώσει.
Σε καλύπτει? -
Σαν πολλοί να μαζευτήκαμε με κουκούλες και ξενερώνω. Γι αυτό δεν μπορούσα να βρώ μια στο νουμερό μου όταν κατέβηκα
@kovathe. Δε μου αρέσει ο ρόλος του καθοδηγητή, έτσι όπως τον έχει το κκε. πάντα εξελίσσεται σε καπέλωμα. Το θέμα είναι ότι τέτοια γεγονότα αν μή τι άλλο χρίζουν σοβαρότατης κοινωνικοπολιτικής ανάλυσης, απο ανθρώπους που υποτίθεται είναι διαβασμένοι, ειδικά σε σχέση με μας.
Και απο το Ριζοσπάστη, καθαρά μαρξιστικό έντυπο, περιμένεις να διαβάσεις κάτι επ αυτού. Αδυνατώ να το καταλάβω, ειλικρινά, γιατί σίγουρα υπάρχουν σοβαροί μαρξιστές μες το κόμμα. Τόσο πια τους έχουν φιμωμένους? (αλλά να μου πείς πάλι εκκαθάριση είχαν κάνει τις προάλλες...) -
Σαν πολλοί να μαζευτήκαμε με κουκούλες και ξενερώνω. Γι αυτό δεν μπορούσα να βρώ μια στο νουμερό μου όταν κατέβηκα@kovathe. Δε μου αρέσει ο ρόλος του καθοδηγητή, έτσι όπως τον έχει το κκε. πάντα εξελίσσεται σε καπέλωμα. Το θέμα είναι ότι τέτοια γεγονότα αν μή τι άλλο χρίζουν σοβαρότατης κοινωνικοπολιτικής ανάλυσης, απο ανθρώπους που υποτίθεται είναι διαβασμένοι, ειδικά σε σχέση με μας.
Και απο το Ριζοσπάστη, καθαρά μαρξιστικό έντυπο, περιμένεις να διαβάσεις κάτι επ αυτού. Αδυνατώ να το καταλάβω, ειλικρινά, γιατί σίγουρα υπάρχουν σοβαροί μαρξιστές μες το κόμμα. Τόσο πια τους έχουν φιμωμένους? (αλλά να μου πείς πάλι εκκαθάριση είχαν κάνει τις προάλλες...)Συμφωνούμε και ειδικά στο μπολντ...
Όσο για το Ριζο... άσε, μη σχολιάσω καλύτερα γιατί έχω πολλά ράμματα για τη γούνα τους
-
Δε μου αρέσει ο ρόλος του καθοδηγητή, έτσι όπως τον έχει το κκε. πάντα εξελίσσεται σε καπέλωμαΑπο τη μια συμφωνω απολυτα, απο την αλλη καποιος πρεπει να παιξει αυτον τον ρολο
Προσωπικα δεν εχω λυση, το ψαχνω ακομα -
Δίκιο ξεδίκιο δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ταλαιπωρούν τον κόσμο μ' αυτόν τον τρόπο.
Κατέβηκα χτες οδικώς από Ορεστιάδα Αθήνα και έχοντας ήδη κάνει ~800 χλμ και 3 μικροπαρακάμψεις φτάνοντας στο ύψος της Λιβαδειάς υποχρεώθηκα να κάνω μια παράκαμψη 1,5+ ώρας μέσα από ερημικούς δρόμους στα βουνά της περιοχής. Κάποια στιγμή 4 αυτοκίνητα βρεθήκαμε σε αδιέξοδο βγαίνοντας μεν σε ανοιχτό κομμάτι της Εθνικής, αλλά μόνο με είσοδο με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Αιτία αυτού μια ταμπέλα που αρκετά χιλιόμετρα πριν σε δρόμους αμφιβόλου ποιότητος κάποιος είχε γυρίσει και έδειχνε σε λάθος κατεύθυνση. Χρειάστηκε να κάνουμε τη διαδρομή ανάποδα για να πάμε από το σωστό δρόμο, όπου και πάλι οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο μέσα από ένα χωριό και η μόνη λύση για να βγούμε επιτέλους σε αυτή τη ρημαδοεθνική ήταν να πάμε ανάποδα σε ένα μονόδρομο του χωριού. Λίγη σωστή σήμανση-βοήθεια από την αστυνομία δε βλάπτει σ' αυτές τις περιπτώσεις
Υ.Γ. Κάποιοι ίσως δεν πρέπει να κυκλοφορούν σε τέτοιες περιπτώσεις, εγώ που ερχόμουν με φύλλο πορείας (μετάθεση) από την Ορεστιάδα τι να κάνω;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δε μου αρέσει ο ρόλος του καθοδηγητή, έτσι όπως τον έχει το κκε. πάντα εξελίσσεται σε καπέλωμα
Απο τη μια συμφωνω απολυτα, απο την αλλη καποιος πρεπει να παιξει αυτον τον ρολο
Προσωπικα δεν εχω λυση, το ψαχνω ακομαΚι εγώ το ψάχνω το θέμα ακόμα και δεν έχω καταλήξει, ειδικά στην αποδοχή ή όχι της πρωτοπορίας.
Λίγο Μπακούνιν μήπως να έβαζες στο πρόγραμμα -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Έπρεπε να κατέβει στους δρόμους μαζί τους και να τους οδηγήσει (να αποτελέσει δλδ την πρωτοπορία μιας κοινωνικής εξέγερσης) και όχι φυσικά να τους καταδικάσει, ούτε να κάνει πορείες 'δικές του' και ξέχωρες από το υπόλοιπο κίνημα, ούτε να καπελώσει.
Σε καλύπτει?Μια χαρά διαβάζω και μια χαρά καταλαβαίνω.
Για εξήγησε όμως σε ποιους αναφέρεσαι όταν μιλάς για συμπαράταξη στους δρόμους και καθοδήγηση και 'φυσικά' όχι καταδίκη;
Μήπως σε αυτούς που τα έσπαγαν και έστηναν οδομαχίες; Γιατί εκτός των διαδηλώσεων, καθημερινά ακολουθούσαν συμπλοκές.
Με τι ακριβώς να συμπαρατασσόταν ο οποιοσδήποτε;...και σιγά το 'κίνημα'... Έφυγε για διακοπές τα Χριστούγεννα, αλλά ξέχασε να επιστρέψει φαίνεται.
-
Ααααχ, το Καρπενήσι είναι simply irresistable, τί να γίνει τώρα..;; !!
-
Λίγο Μπακούνιν...Μην τα λες αυτα τα ονοματα εδω: μας διαβαζουν και νοικοκυραιοι αστοι, φιλησυχοι ορθοδοξοι, αγανακτισμενοι πολιτες κλπ.
Youtube Video -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ααααχ, το Καρπενήσι είναι simply irresistable, τί να γίνει τώρα..;; !!Τώρα εσύ με προκαλείς για καμια σφαίρα ανάμεσα στα μάτια...
-
Σε ποιόν, σ΄εσένα...;; Αφου δεν είσαι 16χρονο..!! ..ή μήπως είσαι..;;
-
Μικροδείχνει.
Κινδυνεύει ?
-
Στο Νταβός τα βρήκαν Έλληνες και Τούρκοι. Δεν θα τα έβρισκαν στην εορταστική Αράχωβα 'αναρχικοί' και 'κεφαλαιοκράτες';
-
Τα ' ' σε έσωσαν
-
Μικροδείχνει.Κινδυνεύει ?
Μου κακοφαίνεται που αρχίζω και σε συμπαθώ πάντως...!!
-
-
Ξυπνησα αξημερωτα, πηγα τη γυναικα να δωσει ΑΣΕΠ, ας φαω λοιπον το πρωινο μου απαντωντας:
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ποια είναι τα ενεστώτα μαργαριτάρια να σου πω συγκεκριμένα αν ξέρω (και αν δεν ξερω μπορώ να μάθω). Έτσι όπως το λες για αερολογία μου μοιάζει.
Το ΑΑΔΜ λόγου χάρη, θεωρείς ότι είναι μεγάλη θεωρητική επιτυχία του ΚΚΕ;
Δε με απασχολει κανενα αντι-μπλαμπλα μετωπο. Αυτη η μοδα της θολουρας και του ετεροπροσδιορισμου που εχει μεγαλη εκταση ειδικα στην εξωκοινοβουλευτικη με απωθει. Εγω λχ ειμαι μαρξιστης. Ουτε αντιιμπεριαλιστης ουτε αντιρατσιστης ουτε αντιπλοιαρχος. Ο καθενας προδιοριζεται με βαση αυτα που πιστευει. Οχι αυτα που δεν πιστευει. Παρ'ολα αυτά να παρατηρησω κατι. Οταν καποιον τον περιμενεις στη γωνια, κατι θα βρεις:
- Συγκροτηθηκε το ΑΑΔΜ; Ξεπουλιεται το ΚΚΕ.
- ΔΕΝ συγκροτηθηκε καποιο ευρυτερο μετωπο; Μονολιθικο το ΚΚΕ.
- Συνεργαζονται με αλλους χωρους; Υποκριτες.
- ΔΕΝ συνεργαζονται; Σταλινικοι.
Παντα κατι θα βρει καποιος να πει, συνηθως δε εκτός θέματος.
[Ο Ισπανικός Εμφύλιος, δε, νομίζω είναι ατυχέστατο παράδειγμα για την αναφορά σε ΚΚ]
Εδω κι αν διαφωνουμε, αλλά αστο
Βρες στην ιστορία ΕΝΑΝ μεγάλο 'Κ' που σε περιόδους οξυμένων εντάσεων [προεπαναστατικά προφανώς] να έβγαινε να καταδικάζει τα γεγονότα των ΜΑΖΙΚΩΝ βίαιων τυφλών ξεσπασμάτων. Πρόσεξε. Όχι να μην αποδέχεται. Αλλά να καταδικάζει ενώπιον του κατεστημένου.
Γιατί π.χ. Λένιν, Στάλιν, Ρόζα, Μάο.... δεν έλεγαν τέτοιες βλακείες στον κόσμο που ξεσπούσε.
Η επιχειρηματολογία του τύπου 'έτσι θα αυξηθεί η΄πίεση, η καταστολή, η αστυνομοκρατία' είναι αστεία.Εξ' ορισμου το τυφλο βιαιο ξεσπασμα, υποθαλπτει τον φασισμο. Αυτό είναι μια γνωση της ανθρωποτητας που δεν υπηρχε τον καιρο της Ροζας ή του Λενιν, οπότε είναι καπως φτηνη η επικληση τους. Ουτε την εποχη των εν λογω επαναστατων υπηρχε κοινωνια των μηντια ουτε εκμεταλλευση των και καλά εξεγερμενων
Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα των ορισμών μου; Δεν αναφερόμουν σε τοπικό χαρακτηριστικά.
Αστός; Αστική τάξη που λέμε; Μπουρζουάς; Μπουρζουαζία;
Δεν μίλησα για παραπλανημένους προλετάριους. Μίλησα ΞΕΚΑΘΑΡΑ για ΑΣΤΟΥΣ. Καμία σχέση με τον κάτοικο του άστεως. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μας προέκυψε αυτό.Η αγωνία του ΚΚΕ ήταν να γίνει αρεστό στους ΑΣΤΟΥΣ (βλ. ΑΑΔΜ κλπ μαλακίες), εις βάρος ανθρώπων που ξεσπούσαν. Δες γύρω να καταλάβεις σε ποιους απευθυνόταν η 'καταδίκη της βίας'. Στους προλετάριους; Ήμαρτον.
Αστός ονομάζεται ο επωφελούμενος από τη μισθωτή εργασία των άλλων. Οι διαφόρων ειδών μισθωτοι ανήκουν γενικά στο προλεταριάτο. Τέλος υπάρχουν και οι αυτοαπασχολούμενοι οι οποίοι είναι μικροαστοί. Άλλο λοιπόν αστός, άλλο μικροαστός και άλλο προλετάριος. Για να το παω και λίγο (εως παρα πολύ) μακριά ένας μισθωτός διευθυντής τράπεζας ανήκει στο προλεταριάτο, όσο κουφό και να ακούγεται. Βέβαια στην πράξη θα έχει ένα σεβαστό ποσό σε μετοχές στο χρηματιστήριο και αυτό θα τον μεταφέρει σε άλλη τάξη, αλλά αν ζει μόνο με τον μισθό του, έστω και των 10.000 μηνιαίως ταξικά είναι μισθωτός άρα προλετάριος.
Αυτοί λοιπόν που περιγράφεις ότι γλυφει το ΚΚΕ είναι στην καλύτερη μικροαστοί. Σημειοτεον οτι μιλω για ταξική θέση, όχι ταξική συνείδηση. Ταξική συνείδηση μπορεί να έχουν αστική, μπορεί και βασιλική, δε με νοιάζει..Μ' αρέσει όμως που βάζεις έτσι την πινελιά των απόψεων περί ωριμότητας του επαναστατικού υποκειμένου
Η ωριμότητα του επαναστατικού υποκειμένου είναι υπεράνω κριτικής; Σόρι, αλλά δε σε πιάνω.
Το ζήτημα παραμένει. Υπήρχε μια σημαντική μερίδα κόσμου που ξέσπαγε με ιδιάίτερα ΟΞΥ τρόπο. Αυτούς το ΚΚΕ τους έγραψε στ@@ του και πίσω από τη δήθεν δικαιολογία του 'οι 'Κ' δεν υποστηρίζουν την τυφλή βία' τους παράτησε να εκτονωθούν και να γυρίσουν σπίτια τους.
Συγχαρητήρια για το 'Κ'ΚΕ. Μεγάλη στρατηγική. Είναι μάλλον πιο 'εύκολο' να δώσεις βαθειά 'Κ' πολιτικά χαρακτηριστικά στον ΑΣΤΟ νοικοκυράιο που ζητά την καταστολή, παρά στον απολίτικο πιεσμένο που είναι στους δρόμους. Σίγουρα.Βέβαια, αν δώσεις σε έναν άνθρωπο που ξεσπάει πολτικά χαρακτηριστικά, τότε δημιουργείς μια σημαντική ΒΙΑΙΗ δύναμη.
Μην ξεχνάς ότι το 'Κ' είναι αυστηρά συνδεδεμένο ΚΑΙ με τη ΒΙΑ. Αυτό φαίνεται να προτιμάει να το ξεχνάει το ΚΚΕΗ ουσία αυτών που λες είναι πιστεύω στο bold. Αυτό πιστεύω ότι είναι αδύνατο. Είναι αδύνατον στα λούμπεν απολίικα στοιχεία, όπως οι μπαχαλάκηδες, να δώσεις εκ των υστέρων πολιτική στόχευση. Και επειδή μιλάς για αστούς συνέχεια και συνέχεια.
Παντως απορώ με κάτι: Σε προβληματίζει τόσο η στάση του ΚΚΕ εκείνη την περιόδο και όχι η μικροκομματική εκμετάλλευση στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, με δημαγωγικά μηντιακά παιχνίδια, της εξέγερσης, από ένα σχηματισμό που έχει ως επίσημη θέση την ΕΕ (αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο) και τις ξένες επενδύσεις (αλλά με κρατικό έλεγχο. Κέηνς ζεις εσύ τους οδηγείς). Αν αυτό δε λέγεται μαντρωμα στα αστικά πλαίσια, τότε ειλικρινά δεν ξέρω τι λέγεται.Ήταν η επίκλησή μου στην κοινή λογική που φανταζόμουν ότι θα καταστούσε εφικτό το να μην χρειαστεί να αναφερθώ στο γεγονός ότι το 'κάτι' που θα πρέπει να αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα θα είναι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των κοινωνικών συνθηκών. Νομίζω είναι κατανοητό, εκτός κι αν ψαχνόμαστε για λέξεις για να γράφουμε απαντήσεις.
Όχι δε διαφωνώ αλλα τείνει να γίνει αυτονόητο, πως όποιος προσπαθεί να ανατρέψει το σκηνικό είναι και αριστερός. Όσοι καταστρεφουν άνευ σχεδίου και σκοπού είναι φασίστες. Αν νομιζουν ότι είναι αναρχικοί, τότε είναι και αγράμματοι.
-
Aπό αυτά που φοράει και η Κανέλη, με το γαρύφαλλο.
Για μένα, η ανάλυση των γεγονότων του Δεκέμβρη, ήταν απ τα μεγαλύτερα ολισθήματα που έχει κάνει το ΚΚΕ πρόσφατα. Δεν περίμενα να τα επικροτήσει, αλλά περίμενα σοβαρή αναζήτηση αιτιών.
Αντίθετα το μόνο που έκανε ήταν να οχυρωθεί πίσω απ την καταδίκη της κουκούλας...Είμαστε ΟΤ ομως εδώ, δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερο τοπικ για να συνεχίσουμε
Προφανώς μπορουν να πάνε εδω: viewtopic.php?p=439709#p439709. Είναι πανευκολο για καποιον μοντ να τα παει ολα μαζι, γι'αυτό απαντω εδω να μεταφερθουν κατοπιν ως ενότητα.
- Η Κανέλλη φοράει συνήθως μαύρα με κουκούλα. Βρε λές;
- Το ΚΚΕ δεν καταδίκασε την κουκουλα. Τον ΣΥΝ καταδίκασε...
Σε καλύπτει?Οι 'δικές του' πορείες είναι το πιο έξυπνο πραμα που κανει το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ τα τελευταία χρόνια. Μου πηρε καμια 10ετία να το καταλάβω, αλλά πλέον είμαι απόλυτα πεπεισμένος. 1000 φορές να πηγαίνω με το ΠΑΜΕ χωρίς κάλυψη από τα ΜΜΕ, παρά να πηγαίνω σε πορεία με τον Παναγοπουλο και τον Πουπάκη και παλιοτερα με τον Μανωλη και τον Πρωτοπαπα. Αν θελω να περπατησω παω βολτα σε παραλια, οταν παω σε διαδηλωση θελω να ξερω γιατι διαδηλωνω. Όχι να πηγαινω σε μια πορεια που ο ενας θελει το μακρυ του, ο αλλος το κοντο του, ο τριτος να κανει τζερτζελε και ο τεταρτος να του κατσει η Μαρια.
Και επειδη ο ντριφτερ γραφει οτι:>Δε μου αρέσει ο ρόλος του καθοδηγητή, έτσι όπως τον έχει το κκε. πάντα εξελίσσεται σε καπέλωμα. Το θέμα είναι ότι τέτοια γεγονότα αν μή τι άλλο χρίζουν σοβαρότατης κοινωνικοπολιτικής ανάλυσης, απο ανθρώπους που υποτίθεται είναι διαβασμένοι, ειδικά σε σχέση με μας.να υπενθυμισω οτι οσο ΔΕΝ εκανε το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΠΚΣ ξεχωριστες πορειες κατηγορουνταν για καπελωμα. Τωρα που κανει κατηγορουνται για διασπαση. Ε δεν τρωγονται με τιποτα ορισμενοι.
-
Eπειδή σήμερα είναι μέρα διαβάσματος και δεν πρέπει να καώ στο φόρουμ, λίγα πράγματα επι τροχάδην, και το βράδυ συνεχίζουμε την κουβέντα.
Η αναφορά στην Κανέλη greo δεν είναι τυχαία, πέρα απ την πλάκα με το γαρύφαλλο Αν δεν ξέρεις το ποιόν της Κανέλη, μπορώ να σου αναφέρω κάποια πράγματα, αν και μου φαίνεται απίθανο, μιας και είναι προφανές ότι ασχολείσαι με τα πολιτικά εδώ και καιρό. Η είσοδό της στο ΚΚΕ, και η αντίστοιχη διαγραφή άλλων, είνα αν μή τι άλλο ύποπτη.
Τί ακριβώς δεν καταδίκασε το ΚΚΕ στα επεισόδια Ούτε λίγο ούτε πολύ πράκτορες, όπως του πολυτεχνίου του 73 τους έβγαλε
Να σου πώ ότι κι εγώ έχω συμμετάσχει σε πορείες του ΚΚΕ, ειδικά τότε με τον πόλεμο στη Γιουκοσλαβία και δεν διαφωνώ ότι είναι άψογα οργανωμένες.
Τί θελουν να πετύχουν όμως και μέχρι πού είναι διατεθημένες να φτάσουν είναι το ζουμί
Κάθε πορεία του ΚΚΕ μου θυμίζει μια καλά οργανωμένη παράσταση που ξέρεις πώς θα τελειώσει. Στο τέλος κάποιοι θα φύγουν συγκινημένοι, και κάποιοι απογοητευμένοι.Ένα τελευταίο περι καπελώματος.
Προφανώς και καπελώνει και διαιρεί. Αν έχεις περάσει απο ελληνικά πανεπιστήμια, σίγουρα θα έχεις ζήσει το σκηνικό όπου σε πορεία στην κεφαλή να προσπαθεί να βάλει με μεθοδεύσεις το πανώ του ώστε ο Ριζοσπάστης να γράψει για τη μεγαλειώδη πορεία του ΚΚΕ, αντί να μπεί το πανώ των συντονιστικών, άχρωμο (μπλιαξ αυτός ο όρος, αλλά καταλάβαίνεις τί θέλω να πω)Όλα αυτά βέβαια έγιναν όταν κατάλαβαν ότι οι πορείες και οι κινητοποιήσεις για το άρθρο 16 το 2007 ήταν μαζικές, κατι που έγινε κατόπιν εορτής. Κάπου στο φόρουμ είχα αναφέρει ένα σκηνικό με ένα κνιτη που είχε χάσει την κομματική γραμμή
Αν είμαι μέσα το βράδυ συνεχίζουμε
edit: είναι κατάλληνο αυτό το τόπικ
εδώ θα σφαχτούμε δεν βλέπω να στεκόμαστε πολιτικάεδιτ 2 : το είδα το λινκ σου για τις θέσεις του κκε για το σοσιαλισμό, θα προσπαθίσω να το διαβάσω για να έχουμε να κουβεντιάζουμε επι κάποιας βάσης, θα είναι ενδιαφέρον
Πολιτικά, που στέκεστε;