-
Καλησπερα σε ολους τους φιλους!
Επειδη μου ετυχε μια πολυ καλη περιπτωση, ειναι πιθανο να προχωρησω σε αγορα δεξιοτιμονου αυτοκινητου, για να το χρησιμοποιω στην Ελλαδα. Οποιος-α φιλος-η ξερει, ας με διαφωτησει σε 2 σημεια:
-
Τα δεξιοτιμονα εκτελωνιζονται και βγαζουν ελληνικες πινακιδες κανονικα, με τον ιδιο τροπο που κανουν και τα αριστεροτιμονα?????? (γιατι εχω δει αρκετα δεξιοτιμονα με ελληνικες πινακιδες)
-
Ολες οι ασφαλιστικες ασφαλιζουν δεξιοτιμονα αυτοκινητα? Ειναι πολυ πιο ακριβη η ασφαλεια?
Οτι πληροφοριες υπαρχουν, ειναι ευπροσδεκτες! Ευχαριστω!
-
-
Επειδη μου ετυχε μια πολυ καλη περιπτωση, ειναι πιθανο να προχωρησω σε αγορα δεξιοτιμονου αυτοκινητου, για να το χρησιμοποιω στην Ελλαδα. Οποιος-α φιλος-η ξερει, ας με διαφωτησει σε 2 σημεια:
-
Τα δεξιοτιμονα εκτελωνιζονται και βγαζουν ελληνικες πινακιδες κανονικα, με τον ιδιο τροπο που κανουν και τα αριστεροτιμονα?????? (γιατι εχω δει αρκετα δεξιοτιμονα με ελληνικες πινακιδες)
-
Ολες οι ασφαλιστικες ασφαλιζουν δεξιοτιμονα αυτοκινητα? Ειναι πολυ πιο ακριβη η ασφαλεια?
-
-
-
-
-
-
Θα μπερδευτείς με το δεξιοτίμονο.......... Πάρε ένα κανονικό........
-
Ναι και ναι...
αλλά έχε υπ'οψιν τέτοιο αυτοκίνητο δεν το αγοράζεις... το παντρευεσε για πάντα
-
Οση καλη περιπτωση και να' ναι θα ειναι προβληματικη.
Να ενα προβλημα που θα αντιμετωπιζεις απο την αρχη.ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ.
(Και αλλο ενα οχι τοσο σοβαρο αλλα θα το υποστεις: Πληρωμη διοδιων.Εκτος αν κουβαλας μονιμα και ενα επιβατη!!! ) -
Ένα ακόμη πρόβλημα θα είναι τα εμπρός φώτα, τα οποία και θα στραβώνουν τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς και το δρόμο δε θα βλέπεις σωστά. Δε φτάνει η ρύθμισή τους, θέλουν αλλαγή με φώτα από αριστεροτίμονο.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ένα ακόμη πρόβλημα θα είναι τα εμπρός φώτα, τα οποία και θα στραβώνουν τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς και το δρόμο δε θα βλέπεις σωστά. Δε φτάνει η ρύθμισή τους, θέλουν αλλαγή με φώτα από αριστεροτίμονο.Εξαρτατε απο το αυτοκινητο. Μερικα εχουν διακοπτες για να τα ρυθμισεις (ειναι τα ιδια φωτα για ολα τα αυτοκινητα) αλλα εχουν διαφορετικα φωτα αλλα μπορεις να τα ρυθμισεις σε ουδετερη θεση. Τα φωτα ειναι το λιγοτερο. Το προβλημα θα ειναι στις προσπερασεις σε επαρχιακους δρομους.
Παντως κυκλοφορουν αρκετα δεξιοτιμονα στην Ελλαδα.
-
Σε τι αυτοκινητο αναφερεσαι?
Γιατι αν ειναι καποιο νορμα δεν αξιζει...αλλα αν μιλαμε για κατι σπεσιαλ(tvr) πχ τοτε ισως αξιζει -
boxster νομίζω
-
Σε boxster 2.7 αναφερομαι, σε πολυ καλη τιμη... Αξιζει λετε?? TVR θα ηθελα οσο τιποτε αλλο, αλλα αμφιβαλω αν εχει εκτελωνιστει ποτε αλλο, κ κατα συνεπεια δεν εχω ιδεα ποσα θα μου χρεωνε το τελωνειο..
-
Ο χρήστης kakwskeimena έγραψε:
Σε boxster 2.7 αναφερομαι, σε πολυ καλη τιμη... Αξιζει λετε?? TVR θα ηθελα οσο τιποτε αλλο, αλλα αμφιβαλω αν εχει εκτελωνιστει ποτε αλλο, κ κατα συνεπεια δεν εχω ιδεα ποσα θα μου χρεωνε το τελωνειο..Φιλε μου ειλικρινα αν ειναι για μποξτερ μην μπεις σε τετοια διαδικασια
Αν ψαξεις θα βρεις πολλα καλα μποξτερ ελληνικα και πλεον φτηνα...
Κανε μια ερευνα -
+1, έστω για καμια elise να πάει στο καλό (έστω, λέμε τώρα ), για την μποξτερ είναι λίγο μανούρα να πάρει ευχή...
-
kakwskeimena
τα δεξιοτίμονα εκτελωνίζονται κανονικά, βγάζουν πινακίδες κανονικά και γενικότερα δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή το τιμόνι είναι σε 'λάθος' μεριά.
Το θέμα του 'θα μπερδευτείς' είναι καθαρά θέμα συνήθειας.Ένας θείος μου (που μένει μόνιμα Ελλάδα) που έχει δεξιτίμονο με ελληνικές πινακίδες οδηγεί μια χαρά (προφανώς στους ελληνικούς δρόμους) και το δικό του (το δεξιοτίμονο) και της κόρης του ('κανονικό' δηλαδή αριστεροτίμονο).Είναι (όπως προείπα) καθαρά θέμα συνήθειας.Όπως πχ είναι το να πρωτοπαίρνεις να οδηγήσεις αυτόματο αμάξι.Σοβαρό πρόβλημα θα έχεις όντως με τα φανάρια αφού θα έχουν ανάποδο 'κόψιμο' (δηλαδή το V που κάνουν θα είναι τέτοιο που άθελά σου θα τυφλώνεις συνέχεια τους απέναντι διερχόμενους οδηγούς).
Πρόβλημα θα έχει και όποιος κάτσει συνοδηγός στο αμάξι σου αφού προσωπικά όσες φορές κάθομαι στο δεξιοτίμονο αμάξι ως συνεπιβάτης, νιώθω κάπως περίεργα αφού θεωρητικά στο μυαλό μου κάθομαι στη θέση του οδηγού και δεν ελέγχω εγώ το αμάξι...
Κατά τα άλλα, αν προβείς σε αυτές τις μικρές αλλαγές (πχ αλλαγή φαναριών με τα 'σωστά' για αριστεροτίμονα αμάξια) και πιστεύεις ότι δεν θα έχεις πρόβλημα προσαρμογής στην οδήγηση, πάρτο.Τεράστιο πρόβλημα θα έχεις στη μεταπώληση (όπως ειπώθηκε παραπάνω) όπου πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν το αγοράζεις απλώς (όπως προαναφέρθηκε) το αμάξι αλλά το παντρεύεσαι στην κυριολεξία αφού δε θα μπορείς να το 'διώξεις' ή αν το 'διώξεις' θα είναι σε εξευτελιστική τιμή.
Προσωπικά, σκεπτόμενος όλα τα παραπάνω, μάλλον δεν θα τολμούσα να προχωρήσω στην αγορά ενός (οποιουδήποτε) δεξιοτίμονου αυτοκινήτου παρά μόνο αν η τιμή ήταν κάτι (πολύ) παραπάνω από ελκυστική...
ΥΓ:Ο εκτελωνισμός πάει ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου και το πόσο χρονών είναι.Ένα τηλέφωνο στο τελωνείο υπόθεση είναι πιστεύω.
-
Τα δεξιοτίμονα εκτελωνίζονται κανονικά , δεν έχει καμία σχέση αυτό με τα κριτήρια εκτελωνισμού...θα έχεις τρομερά προβλήματα στις προσπεράσεις σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου σε μια Boxster πίσω από νταλίκα και να ΜΗΝ βλέπεις ΤΙΠΟΤΑ για να κάνεις προσπέραση?Η μπορείς να εμπιστέυεσαι πάντα την κρίση του όποιου συνοδηγού...
Και αυτό που σου είπα και στο topic της Porsche, ετοιμάσου το αμάξι να ΜΗΝ μπορείς να το ξεφορτωθείς με τίποτα....
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ένα ακόμη πρόβλημα θα είναι τα εμπρός φώτα, τα οποία και θα στραβώνουν τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς και το δρόμο δε θα βλέπεις σωστά. Δε φτάνει η ρύθμισή τους, θέλουν αλλαγή με φώτα από αριστεροτίμονο.Το δικό μου αμαξι παντως εχει στο μπροστινο φαναρι του συνοδηγου ενα μικρο πλαισιο που οπως γραφει στο μανουαλ το καλυπτεις με μαυρη μονωτικη ταινια αν οδηγεις σε χωρα που οδηγουν αναποδα και ετσι δεν τυφλωνει τους απεναντι
-
Ο χρήστης mfnf έγραψε:
Το δικό μου αμαξι παντως εχει στο μπροστινο φαναρι του συνοδηγου ενα μικρο πλαισιο που οπως γραφει στο μανουαλ το καλυπτεις με μαυρη μονωτικη ταινια αν οδηγεις σε χωρα που οδηγουν αναποδα και ετσι δεν τυφλωνει τους απεναντιΑυτό όμως αναφέρεται ως μία ΜΗ-μόνιμη λύση.
Σε περιπτώσεις δηλαδή που (για κάποιο λόγο) βρίσκεσαι με το ελληνικό σου αμάξι (αριστεροτίμονο) στην Αγγλία που όλοι οδηγούν 'ανάποδα'Γι'αυτό και όλοι του λέμε ότι πρέπει να αλλάξει φανάρια που στην τελική δεν είναι και τόοοσο μεγάλο κόστος (αν δεν έχει εργοστασιακά xenon βέβαια )
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Το δικό μου αμαξι παντως εχει στο μπροστινο φαναρι του συνοδηγου ενα μικρο πλαισιο που οπως γραφει στο μανουαλ το καλυπτεις με μαυρη μονωτικη ταινια αν οδηγεις σε χωρα που οδηγουν αναποδα και ετσι δεν τυφλωνει τους απεναντι
Αυτό όμως αναφέρεται ως μία ΜΗ-μόνιμη λύση.
Σε περιπτώσεις δηλαδή που (για κάποιο λόγο) βρίσκεσαι με το ελληνικό σου αμάξι (αριστεροτίμονο) στην Αγγλία που όλοι οδηγούν 'ανάποδα'Γι'αυτό και όλοι του λέμε ότι πρέπει να αλλάξει φανάρια που στην τελική δεν είναι και τόοοσο μεγάλο κόστος (αν δεν έχει εργοστασιακά xenon βέβαια )
Συμφωνω αν και δεν ξερω ποσο ειναι το κόστος αλλαγης, ειδικα σε πορσε. Φιλε kakwskeimena αν επιτρεπεται ποσο περιμενεις να σου βγει τελικα το αμαξι με εκτελωνισμο, μεταφορικα κλπ; Γιατι οπως ειπαν και καποιοι πιο πανω ισως δεν αξιζει σε μποξτερ, εκτος και αν προκειται για τρομερη ευκαιρια (ισως και λογω οικονομικης κρισης). Ισως ειναι καλυτερα να βρεις κατι απο εδω ή απο Γερμανια ή να φερεις κατι πιο 'εξωτικο' απο Αγγλια
-
Πάντως BOXSTER βρίσκεις και αριστεροτίμονο σε πάρα πολυ καλές τιμές και απο Γερμανία... και το κόστος του εκτελωνισμου είναι το ίδιο και αριστεροτίμονο και δεν το παντρέυεσαι και οι τιμές αγοράς του εκεί είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με την Ελλάδα..... Πάντως την περίοδο αυτή κόιτα και Αθήνα που έχουν αρκετές για Ξεφόρτωμα.... τσέκαρε και αντιπροσωπείες (και μόνο) στο mobile.de να πέρεις και μία γέυση για τιμές Γερμανία...
-
Κατι διαβασα πριν και για TVR.Προς θεου,ΜΑΚΡΥΑ.Στην Αγγλια,απ'οσο ειδα τωρα τελευταια στο Λονδινο, ολα τα ΤVR ειναι μαζεμενα στις μαντρες και κανενα στους δρομους.
Δεξιοτιμονο στην Ελλαδα???? Πληροφοριες πλς!!