Αγαπητέ MichalisCorsa,
δεκτά τα σχολια σου. Ομως δεν έχεις καταλάβει σε τι θέλω να δωσω εμφαση ! Η αποψη μου είναι λοιπόν ότι χρειάζονται μέτρα τύπου 'σοκ' σε σχέση με την οδική ασφάλεια και το κυκλοφοριακό. Επιπλέον, ότι στην ιστορία αυτή είμαστε συνυπευθυνοι ΟΛΟΙ, με την ελλειψη οδηγικής 'παιδειας' που μας διακρίνει - όσο και με την αντικοινωνική συμπεριφορά που επιδεικνυουμε.
Τωρα ειδικότερα για αυτά που επισημανες:
α) Θα υπηρχαν προβλήματα να διαπιστωθεί η νομιμη θέση σταθμευσης. Καποιοι θα εβγαζαν την σχετική αδεια παράνομα. Πολλοί θα κόβονταν όμως. Παρεπιπτοντως, τελη κυκλοφορίας δεν πληρώνεις για να παρκάρεις μόνο, αλλα για την χρήση του οδικού δικτύου γενικότερα...Ναι, να πληρώσουμε κι αλλα τελη κυκλοφορίας, είδικά αν βασίζονται σε συνδυασμό ρύπων/ιπποδυναμης/κυβικών. Ολοι.
β) Ανέφερα ανιχνευση τροχαιων παραβάσεων, και όχι υπερβολική ταχύτητα μόνο. Φυσικά και έχω περάσει και εγώ τα όρια ταχυτητας. Το θέμα δεν είναι τι κανω εγώ προσωπικά. Αν ο μόνος τρόπος για να σωθούν ζωές είναι η 'επιτήρηση' της κυκλοφορίας με τον τρόπο που ανέφερα επειδή η επιβολή προστίμου θα είναι σίγουρη, ας γίνει! Σε καποιες χωρες υπάρχουν κεντρα κυκλοφορίας με εκατονταδες καμερες στον αυτοκινητόδρομο.
Το 1b € δεν είναι μεγαλο νουμερο για το συνολο του εθνικού δικτύου και των κύριων αστικών δρόμων. Μονο οι αυτοκινητόδρομοι που ειναι υπο κατασκευή τώρα (Ολυμπία, Ιόνια, κλπ) είναι κανενα 10αρικο. Και δεν εγγυώνται την οδική ασφάλεια, όπως δεν την εγγυαται η Αττική οδός ή η Εγνατία.
δ)Γιατί κόβεται το -σαφώς ασφαλές- Ιμπρέζα; Να υποψιαστώ θόρυβο ή ρύπους; Αν είναι έτσι καλώς κόβεται. Και η F1 και τα WRC παρέχουν ασφάλεια, αλλά πινακίδες δεν μπορούν να βγάλουν!!!
ε) Επιμένω, 'καρφωμα'. Ως νοοτροπία, ως κοινωνική ευαισθησια, ως μηχανισμό αυτοπροστασίας από τους ασυνειδητους . Για κάθε είδους παραβάσεις, από τις πιο επικινδυνες μεχρι τις πιο απλές.
Οσο για την αναφορά 'σε δημοκρατίες και καθεστώτα' : Η δημοκρατία προβλεπει πρωτα απ'ολα τον σεβασμό στους νόμους, αρα και στον ΚΟΚ, ακόμη και εκεί που εσένα σου φαινεται λανθασμένο .
στ) Ειπα απελευθέρωση του επαγγελματος, της 'αδειας' , όχι οδήγηση από μή επαγγελματίες. Η οδική ασφάλεια θα βελτιωθει από την ανανέωση του στόλου των οχημάτων, λόγω ανταγωνισμού. Για oποιον γνωρίζει πως λειτουργει το κυκλωμα.
Τέλος, νομίζω ότι πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου (π.χ. 'υποκριτές και φαρισαιοι), να μην ειρωνευεσαι τον συνομιλητή σου (σχετικά με τα περί ' δημοκρατιας') και να καταλαβεις ότι δεν έχεις κατι προσωπικό απέναντι μου. Απλά δεν συμφωνουμε σε κάτι.Και τι έγινε; Συζήτηση καφένειου κανουμε, δεν παιρνουμε αποφάσεις που θίγουν κανέναν!