-
Έψαξα χθες και βρήκα αυτό, φαντάζομαι θα ενδιαφέρει κι άλλους που ετοιμάζονται για τις ζεστές αγκάλες του ΕΣ:
viewtopic.php?p=812509#p812509
Εγώ ψώνισα τις καλτσούλες μου και κάτι φανελάκια σήμερα. Ακολουθούν κι άλλα.
Από sleeping bag έχετε κάτι συγκεκριμένο να προτείνετε; Βρήκα έναν της http://www.pentagon-armyline.gr/gr/prod ... &cat_id=19 με 30 ευρώ. Μου φάνηκε βολικός γιατί όταν διπλώνεται δεν μπαίνει σε ξεχωριστή θήκη, αλλά χώνεται στην 'κουκούλα' του και ασφαλίζει με ενσωματωμένα λάστιχα.
-
Θα ακουστεί κάπως αλλά το καλύτερο εφόδιο για ένα νεοσύλλεκτο είναι η ψυχολογία. Αν έχεις αρχίσει το κλάμα (Μάνα με πήραν φαντάρο κλπ) πριν μπεις μέσα δεν σε σώζουν όλα τα λουκέτα και όλα τα σώβρακα...
sleeping bag πάρε μικρό για να το κρύβεις εύκολα (ΣΞ νομίζω απαγορεύεται), τα ισοθερμικά εσώρουχα είναι τραγική υπερβολή ενώ **πάρε 2 (δύο) υγρά γυαλιστικά **για αρβύλες γιατί το πρώτο θα στο τελειώσουν οι διπλανοί σου...
Και κινητό χωρίς κάμερα εννοείται. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
sleeping bag πάρε μικρό για να το κρύβεις εύκολα (ΣΞ νομίζω απαγορεύεται),Στο Ναύπλιο απ όπου μολις τελείωσε ο ξάδερφος την βασική εκπαίδευση τα επιτρέψαν απ την πρώτη μέρα.
Στα περισσότερα απ ότι κατάλαβα τα επιτρέπουν πλέον, απλά μπορεί όχι απ την αρχή
-
ΚΕΥΓ πάω, τι με λες τώρα;
Επιτρέπεται απ την 1η μέρα, μου το πε φίλος που μπήκε στην προηγούμενη σειρά.
Με τα κινητά πρέπει να μάθω τι παίζει. Λέω να πάρω και το παλιό (για να το δείξω όταν με ρωτήσουν) που δεν έχει κάμερα και το καινούριο που έχει mp3 γιατί χωρίς μουσική δεν θα την παλέψω. -
Στο κέντρο δέν επιτρέπεται sleeping bag οπότε μην φορτώνεσαι άδικα. Αγοράζεις όταν πάς στη μονάδα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στο κέντρο δέν επιτρέπεται sleeping bag οπότε μην φορτώνεσαι άδικα. Αγοράζεις όταν πάς στη μονάδα.Mόλις σου είπαμε παραπάνω απο άμεση εμπειρία ότι επιτρέπεται
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στο κέντρο δέν επιτρέπεται sleeping bag οπότε μην φορτώνεσαι άδικα.Στα λοκ;
-
Ούτε Τρίπολη και Καλαμάτα επιτρέπονται πάντως. Λες να ήμουν ΛΟΚ;
-
Με τα κινητά είναι γενικά πιο αυστηροί, για το θέμα κάμερας.
Αλλα κι αυτό στην πορεία χαλαρώνει, απλά το μπάνικο κινητό είναι εύκολα απαλλοτροιώσιμο...Πάρε ενα εμ πι τρι με 20€ μωρε
@funkyreverend πότε πήγες?
-
Σ' εμάς τυπικά δεν επιτρέπονταν αλλά το άφηναν όλοι. Στην επιθεώρηση βέβαια έπρεπε να το κρύψεις καλά για να μην ακούσεις κράξιμο.
Για το κινητό που λες μπορείς να το περάσεις με 1000 τρόπους. Το σπαστικό είναι μετά που θα μιλάς ή θα ακούς μουσική σαν αντιστασιακός στην κατοχή. Πάρε ένα mp3 εξ αρχής και τέλος.++ οτιδήποτε χημικό πάρεις (σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες κλπ κλπ) να είναι σε διάφανη συσκευασία γιατί θα στο βουτήξουν. Όπως επίσης μην έχεις τρόφιμα μαζί σου όταν παρουσιαστείς.
-
Στο ΚΕΥΓ ,εγώ ήμουν με τα σεντονάκια μου πάντως...Να πάρεις κινητό χωρίς κάμερα ,γιατί τα ελέγχουν και τα παίρνει το 2ο γραφείο.Αν θες μπορείς να φέρεις και το αυτοκίνητο σου και να το βάλεις και μέσα στο στρατόπεδο,με ειδική άδεια.Απλά να ξέρεις ότι όταν πας στο στρατιωτικό νοσοκομείο μετα τις 8 εβδομάδες στην Αρτα,πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθείς με τα λεωφορεία του ΚΕΥΓ.
Να πάρεις τα απαραίτητα προσωπικά καθώς και μερικά εξτρά είδη(μαντηλάκια, αποσμητικά,σκόνη για αρβύλες),καθώς επίσης και ένα ΜΡ3 με ράδιο,θα σου χρειαστεί.
Πάρε και ένα μικρο πολυμπριζο γιατί οι πρίζες είναι λίγες.Πάρε και 2-3 λουκέτα.Γενικά πρόσεχε γιατί στη σειρά μου είχαμε μικροκλοπές.Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο ,άλλα δεν θα είσαστε μόνο γιατροί και συναφή επαγγέλματα στο ΚΕΥΓ.Θα υπάρχουν πολλα 'βύσματα',και γενικά κάθε καρυδιάς καρύδι...Όπως και σε κάθε άλλο κέντρο άλλωστε.
Πάντως εγώ γνώρισα πάρα πολλά αξιόλογα άτομα,και με μερικούς συνάδελφους αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε και επαγγελματικά ,μετά τη γνωριμία μας στο ΚΕΥΓ.
Γενικά τα πράγματα ειναι πολύ καλά στο ΚΕΥΓ ,δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας
Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το γράψω.Ότι άλλη ερώτηση έχεις ευπρόσδεκτη -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Στο ΚΕΥΓ ,εγώ ήμουν με τα σεντονάκια μου πάντως...Θα ξαναρωτήσω για το τι παίζει για σίγουρα.
Έμαθα πως έστρωσαν και χαλίκι στο πάρκιγνκ για να μη λερωνώμαστε, τα χρυσά μου.
Μάλλον θα πάω για παμφθηνο κινητό και επίσης πάμφθηνο mp3 και θα πάρω το άλλο στη μονάδα που θα ναι πιο χαλαρά, φαντάζομαι.Μου είπαν ότι οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας δηλώσεις ελέγχεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Δλδ θα μου μετρήσουν τη μυωπία και φαντάζομαι πως θα περάσω και από ορθοπεδικό για την βλαισοπλατυποδία μου. Ισχύει ή να φροντίσω να πάρω χαρτί από νοσοκομείο;
-
Τι μου θυμίσατε με τα mp3.
Στο κέντρο στο Κιλκίς που παρουσιάστηκα (Καμπάνη) σε ένα βραδινό μου νούμερο 12-2, είχα βάλει να ακούσω Ραπτόπουλα. Σκάει ένας παπάρας ανθυπολοχαγός για έφοδο. Δεν προλαβαίνω να κλείσω το radio (ευτυχώς το είχα καμουφλαρισμένο κάτω από κασκόλ, τζακετ, επενδύσεις και ιστορίες). Ε τον τρέλανα τον άνθρωπο στο 'ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ'. Μετά τα 2 πρώτα και χωρίς να έχω ακούσει τι συνθηματικά έλεγε, τον άφησα να υπογράψει.... Δεν μπορεί, του πούστη, θα βαρέθηκε τόσες φορές και θα τα είπε σωστά. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μου είπαν ότι οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας δηλώσεις ελέγχεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Δλδ θα μου μετρήσουν τη μυωπία και φαντάζομαι πως θα περάσω και από ορθοπεδικό για την βλαισοπλατυποδία μου. Ισχύει ή να φροντίσω να πάρω χαρτί από νοσοκομείο;Ισχύει
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Μου είπαν ότι οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας δηλώσεις ελέγχεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Δλδ θα μου μετρήσουν τη μυωπία και φαντάζομαι πως θα περάσω και από ορθοπεδικό για την βλαισοπλατυποδία μου. Ισχύει ή να φροντίσω να πάρω χαρτί από νοσοκομείο;
Ισχύει
Θενξ!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στο ΚΕΥΓ ,εγώ ήμουν με τα σεντονάκια μου πάντως...
Θα ξαναρωτήσω για το τι παίζει για σίγουρα.
Έμαθα πως έστρωσαν και χαλίκι στο πάρκιγνκ για να μη λερωνώμαστε, τα χρυσά μου.
Μάλλον θα πάω για παμφθηνο κινητό και επίσης πάμφθηνο mp3 και θα πάρω το άλλο στη μονάδα που θα ναι πιο χαλαρά, φαντάζομαι.Μου είπαν ότι οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας δηλώσεις ελέγχεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Δλδ θα μου μετρήσουν τη μυωπία και φαντάζομαι πως θα περάσω και από ορθοπεδικό για την βλαισοπλατυποδία μου. Ισχύει ή να φροντίσω να πάρω χαρτί από νοσοκομείο;
Είπα για τα σεντόνια ,γιατί εγώ μπήκα Αύγουστο και είχαμε πολύ ζέστη.Είχα φέρει δικά μου.Πάρε και εσύ ένα ,για να στρώνεις πάνω απο τις κουβέρτες του στρατού.Εγώ 2 μήνες έστρωσα κρεββάτι 2-3 φορές.Είναι πολύ χαλαρά τα πράγματα.Δε νομίζω να μην επιτρέπονται τα sleeping bags.
Σχεδόν ότι πρόβλημα υγείας δηλώσεις ,θα σε στείλουν 401 για έλεγχο.Δεν δέχονται χαρτιά από πολιτικό νοσοκομείο,μονά τη α/α θώρακος.Είναι λίγο ταλαιπωρία το 401 ,μιας και το λεωφορείο κάνει 5,5 με 6 ώρες το Αρτα -Αθήνα...
Πάρε και ψιλά μαζί σου για να παίρνεις νερό και καφέ από τα μηχανήματα...
Ρίξε και μια ματιά στο grekmeds.gr,μόλις ξανανεβει η σελίδα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
@funkyreverend πότε πήγες?Φεβρουάριο 08 ήμουν Τρίπολη και Μάρτιο στην Καλαμάτα.
-
Εμένα δε μου μέτρησαν τίποτα, με ρώτησαν, είπα τη μυωπία μου, η οποία μάλιστα ήταν τόσο υψηλή που με έβγαζε Ι3 μου είπαν ευχαριστώ πολύ και με βγάλανε Ι3...Μπορούσα να είχα πει ό,τι γούσταρα, ούτε γυαλιά φόραγα με φακούς ήμουν, μπορούσα να είμαι υγιέστατος και να λέω παπάρες
-
Aπ ότι φαίνεται υπάρχει τρελή διασπορά στο δείγμα, οπότε πρέπει να εξειδικεύσεις σε κάθε μονάδα
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Σχεδόν ότι πρόβλημα υγείας δηλώσεις ,θα σε στείλουν 401 για έλεγχο.Δεν δέχονται χαρτιά από πολιτικό νοσοκομείο,μονά τη α/α θώρακος.Είναι λίγο ταλαιπωρία το 401 ,μιας και το λεωφορείο κάνει 5,5 με 6 ώρες το Αρτα -Αθήνα...
Πάρε και ψιλά μαζί σου για να παίρνεις νερό και καφέ από τα μηχανήματα...
Ρίξε και μια ματιά στο grekmeds.gr,μόλις ξανανεβει η σελίδα401 με λεωφορείο; Δεν έχω τίποτα κύριε ταγματάρχα, υγιέστατος είμαι
Είχα την εντύπωση πως μας στέλνουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο στα Γιάννενα.
Πάντως είναι ώρες εκτός στρατοπέδου και αυτό μετράει.Εβρέθη και παλιό κινητό τζετ (ελπίζω να μη θέλει φόρτισμα κάθε 3 και λίγο)
Περί Θητείας [#2]