-
+1
-
από leonp » 07/12/09 13:09
mikegr έγραψε:
Μαλιστα σε ενα τευχος των 4Τ παλιο, ειχα διαβασει οτι ειναι οι κινητηρες με τους λιγοτερους κραδασμους και μετα επονται οι 6κυλινδροι σε σειρα.
Το αντίθετο, οι εξακύλινδροι σε σειρά είναι οι πιο ήσυχοι κινητήρες.>Ο χρήστης mikegr έγραψε:Μαλιστα σε ενα τευχος των 4Τ παλιο, ειχα διαβασει οτι ειναι οι κινητηρες με τους λιγοτερους κραδασμους και μετα επονται οι 6κυλινδροι σε σειρα.
Το αντίθετο, οι εξακύλινδροι σε σειρά είναι οι πιο ήσυχοι κινητήρες.
Οι εξακύλινδροι εν σειρά τοποθετημένοι κάθετα, ή οι επίπεδοι εξακύλινδροι με αντικρυστούς θαλάμους καύσης τοποθετημένοι οριζόντια.
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Ρε realzeus Δυο μπορει να συμβαινουν:Η' εισαι στρατογκαβλος και αναφερεσαι συνεχεια σε στρατιωτικης χρησης οχηματα η' εισαι το πρωτο συνθετικο της παραπανω λεξης με την καταληξη -ιωτικος.Το λεω φιλικα μην παρεξηγηθεις.Μέσα έπεσες. Ήμουν στρατιωτικός. Κακό είναι;
Elteo: Μόνο η 458 σου κάνει; Η Gallardo ή η 599 όχι;
Ο πιο ζυγισμένος κινητήρας είναι ο V12 και μετά έπονται οι υπόλοιποι.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι αλλα αμα εχει και ειναι υπερτροφοδοτουμενο (zr1 ) δεν ειναι ακομα καλυτερα?μπορει βεβαια να πεθανεις στο τελος, αλλα δεν ειναι καλυτυτερα?
πως με πιανεις εσυ
-
Ο πιο ζυγισμένος κινητήρας είναι ο V12 και μετά έπονται οι υπόλοιποι
Ο βασικός κινητήρας που έχει ελάχιστες έως καθόλου δυνάμεις και ροπές πρώτης και δευτέρας τάξης, άρα ελάχιστες έως καθόλου αρμονικές ταλαντώσεις πρώτης και δευτέρας τάξης, είναι ο εν σειρά εξακύλινδρος ή ο επίπεδος. Ο δωδεκακύλινδρος υπό γωνία, προέρχεται τον εξακύλινδρο και κληρονομεί τις αρετές του. O V12 είναι πρακτικά 2 εξακύλινδροι υπό γωνία.
Από εκεί και πέρα ρόλο επίσης παίζουν οι αρμονικές ανώτερης τάξης, η γωνία τοποθέτησης του κινητήρα και τα σημεία στήριξης στο πλαίσιο. -
Σε καμια περιπτωση δεν με ενοχλει realzeus απλως ρωτησα.
Μου εκανε εντυπωση και με εβαλε σε σκεψεις αυτο που μου ειπε ενας συναδελφος τις προαλλες.Αυτος εχει ενα peugeot 207 rc την εκδοση le mans και μου ειπε να μην πηγαινω για πολυ ωρα με σταθερη ταχυτητα (ενεργοποιημενο cruise control) γιατι ενω το δικο μου manual δεν λεει τιποτα ,το δικο του λεει οτι δεν ειναι καλο να πηγαινει με σταθερη ταχυτητα πολυ ωρα και καθε 15' να απενεργοποιει το cc και να μεταβαλει την ταχυτητα του.Δεν εχω το ιδιο αυτοκινητο αλλα εχω turbo οπως και αυτος και εχω και cc.Exετε καποια αποψη για αυτο;
Επισης ο κατασκευαστης για το ξεκινημα στο δικο μου αυτοκινητο λεει οτι βαζω μπροστα και φευγω ,απλα το οδηγω συντηριτικα στην αρχη.Ουτε περιμενω να πεσει το ρελαντι ουτε τιποτα.Καποιοι εδω ομως λενε οτι περιμενουν να πεσει το ρελαντι και μετα ξεκινανε.Υπαρχει καποια εξηγηση για αυτο,το λεει ο κατασκευαστη σας,κατι αλλο;;;
-
Σε καμια περιπτωση δεν με ενοχλει realzeus απλως ρωτησα.Μου εκανε εντυπωση και με εβαλε σε σκεψεις αυτο που μου ειπε ενας συναδελφος τις προαλλες.Αυτος εχει ενα peugeot 207 rc την εκδοση le mans και μου ειπε να μην πηγαινω για πολυ ωρα με σταθερη ταχυτητα (ενεργοποιημενο cruise control) γιατι ενω το δικο μου manual δεν λεει τιποτα ,το δικο του λεει οτι δεν ειναι καλο να πηγαινει με σταθερη ταχυτητα πολυ ωρα και καθε 15' να απενεργοποιει το cc και να μεταβαλει την ταχυτητα του.Δεν εχω το ιδιο αυτοκινητο αλλα εχω turbo οπως και αυτος και εχω και cc.Exετε καποια αποψη για αυτο;
Επισης ο κατασκευαστης για το ξεκινημα στο δικο μου αυτοκινητο λεει οτι βαζω μπροστα και φευγω ,απλα το οδηγω συντηριτικα στην αρχη.Ουτε περιμενω να πεσει το ρελαντι ουτε τιποτα.Καποιοι εδω ομως λενε οτι περιμενουν να πεσει το ρελαντι και μετα ξεκινανε.Υπαρχει καποια εξηγηση για αυτο,το λεει ο κατασκευαστη σας,κατι αλλο;;;
Για το πρώτο:
αρκεί να μην πηγαίνεις τελικιασμένος για ώρα για να μην 'ανάβει' η τουρμπίνα σου. τα περί μεταβολής ταχύτητας είναιγια το δεύτερο:
το να περιμένεις να πέσει το ρελαντί (στα σύγχρονα τούρμπο αμάξια συνήθως στην αρχή είναι 1100 στροφές και μετά πάει 900 ενώ όταν ζεστάνει καλά πέφτει και παρακάτω) κάνει καλό γιατί έτσι ζεστένεται λίγο παραπάνω το λάδι και λιπαίνει σωστότερα τον κινητήρα την ώρα που θα ξεκινήσεις. Πριν να ζεστάνει τελείως το αμάξι, το λάδι δεν έχει τη μέγιστη λιπαντική του ικανότητα (η προδιαγραφή του είναι να δουλεύει βέλτιστα στην κανονική θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα) οπότε όσο περισσότερο περιμένεις να ζεστάνει, τόσο καλύτερο κάνει θεωρητικά. Όχι βέβαια να περιμένεις στο ρελαντί να πιάσει ο κινητήρας 90 βαθμούς, αυτό είναι τρελό.
Αλλά αυτό το μικρό ζέσταμα του μοτέρ το μισό λεπτό μέχρι να πέσει το ρελαντί (ακα να ζεστάνει λίγο και το λάδι και το μοτέρ) καλό κάνει, κακό δεν κάνει. -
το ρελαντι θελει κανα λεπτακι το πολυ να πεσει και δεν περιμενουμε να πεσει το ρελαντι οπως περιμενουμε να αναστηθει ο χριστος, απλα θελουμε να κυκλοφορησει λιγο το λαδι
αν θες τη γνωμη μου, παρολο που το κανω, δεν εχει καποια ιδιαιτερη σημασια ακομα και μετα απο χλμ, παρολα αυτα εγω το κανω, γιατι με κανει να νιωθω οτι προσεχω το αυτοκινητο μου
για το πρωτο που ειπρ θα συμφωνησω με το νεο..αρες μαρες
-
neos:Αυτο εννοειται οχι σε μεγαλες ταχυτητες το cc.Απλα ρε παιδια ολοκληρη peugeot λεει χαζομαρες(γιατι και εμενα χαζομαρα μου φανηκε) και ποιος θα μας πει επιτελους ποιο ειναι το καλυτερο για τα αυτοκινητα μας ρε γαμωτο
-
7αρι εχεις? γιατι με 6αρι θες παραπανω απο 2000 για τα 100, 2500 για την ακριβειαπαντως συμφωνω και με 2000 σαλ αμα τραβαει εννοειται οτι τοσο θα το πας, ετσι ειναι οικονομικα τα τουρμπατα, αλλιως καινε
Εχω 7άρι και δεν παίζεται .... Σύντομα θα δω πόσο πιάνει με 3000 .....
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
7αρι εχεις? γιατι με 6αρι θες παραπανω απο 2000 για τα 100, 2500 για την ακριβεια
παντως συμφωνω και με 2000 σαλ αμα τραβαει εννοειται οτι τοσο θα το πας, ετσι ειναι οικονομικα τα τουρμπατα, αλλιως καινε
Εχω 7άρι και δεν παίζεται .... Σύντομα θα δω πόσο πιάνει με 3000 .....
απλή μέθοδο των τριών χρειάζεται...
Αφού στις 2000rpm πιάνεις 100km/h => στις 1000rpm πιάνεις 50 => στις 3000rpm θα πιάνεις 150km/h
-
το 6αρι πιανει 40 χλμ καθε 1000 σαλ με 6η
-
το 6αρι πιανει 40 χλμ καθε 1000 σαλ με 6ησαν κλασσικός σπαστικός:
6άρι χειροκίνητο: 43,9km/h στις 1000rpm
6άρι DSG: 46.1km/h στις 1000rpm
όχι απλώς 40...όχι απλώς 40+...αλλά 40+++Κοινώς: όχι απλά μακρύ σασμάν...=>
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Κοινώς: όχι απλά μακρύ σασμάν...=>Γιώργο οχι απαραίτητα μακρύ σασμάν (γενικά), αλλα μακρια 6η.
-
Σε καμια περιπτωση δεν με ενοχλει realzeus απλως ρωτησα.Μου εκανε εντυπωση και με εβαλε σε σκεψεις αυτο που μου ειπε ενας συναδελφος τις προαλλες.Αυτος εχει ενα peugeot 207 rc την εκδοση le mans και μου ειπε να μην πηγαινω για πολυ ωρα με σταθερη ταχυτητα (ενεργοποιημενο cruise control) γιατι ενω το δικο μου manual δεν λεει τιποτα ,το δικο του λεει οτι δεν ειναι καλο να πηγαινει με σταθερη ταχυτητα πολυ ωρα και καθε 15' να απενεργοποιει το cc και να μεταβαλει την ταχυτητα του.Δεν εχω το ιδιο αυτοκινητο αλλα εχω turbo οπως και αυτος και εχω και cc.Exετε καποια αποψη για αυτο;
Για το πρώτο ,μάλλον είναι θέμα πρόληψης παρα κινδύνου.
Το δεύτερο ΄καλά λέει ο κατασκευαστής σου δεδομένου οτι με λιγο γκάζι και με την υπάρχουσα πίεση στο τουρμπο δεν θα έχεις αποτομη αυξηση θερμοκρασίας στον στροβιλο .
Το οτι κάποιοι περιμένουν αυτο έχει να κανει με την απόκτηση της απαραίτητης θερμοκρασίας του νερου ,λαδιου του κινητήρα αλλα και του συστηματος ψύξης της τουρμπίνας.
Καλο κάνει σίγουρα αλλα δεν πρέπει να ανχώνεσαι κιόλας.
Αν ειχες ενα παλιάς τεχνολογιας τουρμπο θα σου έλεγα να το καθιερώσεις.Αν ηταν και 'πειραγμένο' τοτε σίγουρα. -
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Κοινώς: όχι απλά μακρύ σασμάν...=>
Γιώργο οχι απαραίτητα μακρύ σασμάν (γενικά), αλλα μακρια 6η.
Κάπου πρέπει να το είχα ξαναγράφει (αν και βγαίνουμε κάπως offtopic):
[km/h στις 1000rpm] manual S-tronic 1η 8,4 7,7 2α 15,4 12,9 3η 21,9 20,4 4η 28,7 29,4 5η 36,4 38,1 6η 43,9 46,1
Εμένα μου φαίνεται ότι γενικά από 4η και μετά το σασμάν 'μου' είναι αισθητά μακρύ (4η μακρυά σχέση, 5η πολύ μακρυά, 6η στο θεό* ) αλλά μπορεί να μου έχει μείνει η ιδέα από το προηγούμενο αμάξι μου που όλες οι ταχύτητες ήταν θεόκοντες (Golf IV 1.4lt 75ps) .
Θα είχε ενδιαφέρον να βρίσκαμε από ένα ατμοσφαιρικό αμάξι με 150-160-170ps τις σχέσεις του κιβωτίου να βγάζαμε κάποια (επιπλέον) συμπεράσματα.
(βενζινοκίνητο κατά προτίμηση γιατί οι σχέσει που αναφέρω πιο πάνω είναι από βενζινοκίνητο turbo αμάξι )Α!Και +1 στον coupeas
*όχι ότι απαρραίτητα αυτό είναι κακό
-
Tι να πω και εγω που εχω μονο (36.5km/h)/1000RPM.Δηλαδη θελω κατι παραπανω απο 3500rpm(στο κοντερ) για να παω με 140 χλμ/ωρα.Τα πιανει τοσο ευκολα που καμια φορα παω να βαλω καταλαθος οπισθεν επειδη παλια ειχα συνηθισει με 6αρι σασμαν
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Tι να πω και εγω που εχω μονο (36.5km/h)/1000RPM.Δηλαδη θελω κατι παραπανω απο 3500rpm(στο κοντερ) για να παω με 140 χλμ/ωρα.Τα πιανει τοσο ευκολα που καμια φορα παω να βαλω καταλαθος οπισθεν επειδη παλια ειχα συνηθισει με 6αρι σασμαναυτο το παθαινα κι εγω στο ψιτροεν μου του οποιου η 5η κοντα στον κοφτη (7000+) αντε να φτασει 205
-
:
Στο δικο μου εχω παρατηρησει πως με cruise control ανεβαζει λιγο θερμοκρασια λαδιου.
Αυτο νομιζω δεν ειναι παραλογο μιας και με αυτο ενεργοποιημενο καιει λιγοτερο οποτε εχει πιο φτωχο μειγμα (για ιδια ποσοτητα αερα) οποτς αυξημενες θερμοκρασιες.
Αρα δε μου φαινεται και πολυ παραλογο αυτο που λεει το μανουαλι!
ειδικα σε ενα τουρμπο μοτερ!
Πετα και λιγη βενζινουλα μεσα που και που να κρυωνει το εργαλειο -
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Στο δικο μου εχω παρατηρησει πως με cruise control ανεβαζει λιγο θερμοκρασια λαδιου.
Αυτο νομιζω δεν ειναι παραλογο μιας και με αυτο ενεργοποιημενο καιει λιγοτερο οποτε εχει πιο φτωχο μειγμα (για ιδια ποσοτητα αερα) οποτς αυξημενες θερμοκρασιες.
Αρα δε μου φαινεται και πολυ παραλογο αυτο που λεει το μανουαλι!
ειδικα σε ενα τουρμπο μοτερ!
Πετα και λιγη βενζινουλα μεσα που και που να κρυωνει το εργαλειοσε μ ένα δεν συμβαίνει αυτό πάντως ακόμα και μετά απο παρατεταμένη χρήση (220km Αθήνα-Πάτρα σχεδόν σε όλο το διάστημα της εθνικής οδού που είναι καμιά 190km ).
Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?